|
|
#661 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: kolorówka Bobbi Brown
Cytat:
![]() co do tych pedzelków no cóż, tez wolalabym długą wersje, ale np pędzel do pudru w sklepie kosztuje tyle co caly ten zestaw - 220zł a jakos szczegolnie mi to nie przeszkadza..
|
|
|
|
#662 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję Holu Olu sprawdzę dla Ciebie jutro tę paletkę - zapytam kiedy będzie i jaka będzie jej cena Cytat:
Ten do blendowania jest na prawdę fajny, pięknie rozciera mi brązer przy konturowaniu i róż. Generalnie jest bardzo uniwersalny. Zastanawiam się nad jego większą wersję, tylko ta cena... Próbowałam robić zakupy na amerykańskiej stronie Bobbi Brown, bo rodzina z US będzie do nas przyjeżdżać na święta, ale niestety nie przyjmuja płatności z międzynarodowych kart kredytowych i międzynar. PayPala Choć kasę mi zablokowali :/ Dopiero później przesłali maila, że odblokują w ciągu 7 dni ble ble ble i że przepraszaja, ale płatności nie przyjmą.
|
||
|
|
|
|
#663 |
|
Zakorzenienie
|
o to czekam na zdjecia
![]() a co sadzicie o tym pedzlu guerlaina do meteorytów? ma moj ulubiony kolor ![]() ale w porownaniu z Bobikiem nie jest zbyt przyjemny
|
|
|
#664 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi sie podoba ta rozowiasta paletka, ale mysle, ze musialabym sie bawic w bardzo jasne blondy albo chlodne brazy, by mi pasowala ;/ |
|
|
|
|
|
#665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jest fajny, ale po 2 latach spokojnie mogę stawierdzić, że nie niezbędny. Bobikowy do blendowania jest o tyle fajny, że bardziej wszechstronny - mozna go uzywać do rozcierania konturów, do różu, do rozświatlacza itd. |
|
|
|
|
|
#666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#668 |
|
Zakorzenienie
|
Donoszę, że wszystkie paletki z nowej kolekcji BB sa już dostępne.
Paletka Bellini Lip and Eye Palette kosztuje 350 zł. Shimmer Brick 24 Karat (limitka) - 220 zł Paletka Rich Caviar Eye Palette - 270 zł Nie podoba mi się, że ceny na limitki podnieśli. W zeszłym roku limitowany shimmer brick kosztował tyle samo, co z kolekcji stałej. Holu Olu o cenę paletki Uber Nude Lip and Eye Palette spytam jutro, bo pomyliłam ją z inną i nie wiedziałam "wizualnie" czego szukać/o co pytać. Nie będzie już funkcjonował program lojalnościowy ze zbieranie pieczątek i wybranym prezentem z kolorówki na koniec Te z Was, które mają jeszcze kartę będa mogły dozbierać pieczątki do końca, ale nowe nie są już wydawane - tak mnie poinformowano.
|
|
|
|
|
#669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#670 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, tylko już za ciemno na wiarygodne kolorystcznie zdjęcia. Z Holiday kupiłam shimmer bricka 24 Karat i kilka rzeczy ze stałej (2 pędzle i eyeliner)
|
|
|
|
|
#671 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Eyeliner to pewnie Ivy |
|
|
|
|
|
#672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaki kolor linera? Miałam kiedyś jeden, czarny i się strasznie zraziłam. Kupiony oczywiście w perfumerii. Ale kruszył się w sekundę po aplikacji, cuda z nim robiłam i i tak był beznadziejny. Z żelowych wolę MAC, Catrice i Essence (ostatnie to wielkie zaskoczenie jakością). Jakie pędzelki? Ja w tamtym tygodniu kupiłam płaski do podkładu, dość spontanicznie i potem żałowałam, bo nigdy nie sprawdzał mi się tego typu pędzel. Natomiast ten jest świetny. Żadnych smug, podkład świetnie się rozprowadza, daje spore krycie i długo się trzyma. Do tego porządnie wykonany, miło się z niego korzysta.
|
|
|
#673 | |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie ten
Cytat:
ciszę się, że jest dobry Wklejam foty. Swatchy nie zrobiłam, bo u mnie jakoś jest bardzo chłodne szaro-niebieskie światło i kolory wychodzą przekłamane. Mam nadzieję, że uda mi się w ciągu tygodnia jakoś cyknąć. Shimmer Brick 24 Karat jest bardziej złoty, cieplejszy niż na zdjęciu. Linerem jestem zachwycona, przepiękny kolor! Drugi pędzelek niby jest "Touch up" - do korektora i wielozadaniowy, ale panie powiedziały mi, że bardzo dobrze sprawdza się przy rozcieraniu kresek. Na razie uczę się ładnego rozcierania. Wklejam foty nabytków: |
|
|
|
|
|
#674 |
|
Zakorzenienie
|
A tutaj zestawienie kliku pędzli pełnowymiarowych z miniaturami.
|
|
|
|
|
#675 |
|
Zakorzenienie
|
No i ostatnia fota - to prezent za punkty. Ślicznie zapakowany, z odręcznie wypisaną kartą z podziękowaniami. Wybrałam sobie mój ulubiony podkład Skin Foundation (kolor 3,5 Warm Beige). Czekałam ok. 3 tygodnie.
|
|
|
|
|
#676 |
|
Wtajemniczenie
|
Milko - jak oceniasz ten pędzelek z pomarańczową końcówką do eyelinera?? Fajny jest?? Bo dumam nad nim intensywnie
|
|
|
|
|
#677 |
|
Zakorzenienie
|
wielkie dzieki za zdjecie pedzli malych i duzych
![]() prezent godny pozazdroszczenia ![]() a mam takie pytanie, co sądzicie o pielegnacji BB? ja zastanawiam sie nad balsamem do ust, kremem BB i moze czyms do oczyszczania twarzy
|
|
|
#678 |
|
♪♫♪♪♫♪
|
Fajny ten nowy shimmer brick. Z kolekcji świątecznej podoba mi się jeszcze paletka Rich Caviar, ale nie jestem pewna, czy te najciemniejsze kolory cieni by mi pasowały
|
|
|
#679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#680 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#681 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj użyłam go (zmieszałam wszystkie paski) na powieki i delikatnie do rozświetlenia kości policzkowych. Oczywiście wyglądał pięknie. Nie brązowi skóry. Kolor daje leciutko żółtawy, ciepły, ale na prawdę jest to bardzo delikatny kolor. Cytat:
Tej miniaturki z pomarańczową końcówką używam do kresek robionych ciemnym cieniem, więc nie mam wyrobionego zdania... Cytat:
Cytat:
Dostałam kiedyś próbki kremu nawilżającego do twarzy i kremu pod oczy, ale zachomikowałam głęboko. Teraz odszukałam i - do twarzy użyłam na razie raz - pod podkład Long-Wear Even Finish Foundation i spisał się znakomicie (mój ulubiony, naturalny krem nie za bardzo nadaje się pod ten podkład). Kremu pod oczy ostatnio używam na dzień i muszę przyznać, że jest odżywczy i sprawdza się pod makijaż. Miło mnie zaskoczył, nie spodziewałam się, że mi się spodoba ![]() W planach mam zakup balsam do ust właśnie ten w metalowej puszeczce. |
||||
|
|
|
|
#682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wlasnie ten balsam do ust mi sie podoba, raz Pani w douglasie mi nim posmarowala usta to wygladaly bardzo ladnie ![]() milka-pilka, ktore blyszczyki polecasz? te wszystkie z gabeczka, czy to jakas specjalna seria?
Edytowane przez kaja2301 Czas edycji: 2012-11-25 o 22:49 |
|
|
|
|
|
#683 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, pojawiaja mi sie takie male suche krostki na lokciu i smaruje balsamem 2 razy na noc i sladu po nich nie ma
|
|
|
#684 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz są te z aplikatorem. Wg mnie najlepsze są te zwykłe z lekkim kolorem "Lip Gloss" KLIK Dzięki nim przekonałam się do błyszczyków, bo generalnie nie przepadałam za nadmiernym błyskiem i uwydatnianiem ust. Oczywiście kolor to już kwestia indywidualna Ja najbardziej lubię Buff, Pink Beige i Petal (mam dosyć mocno napigmentowane usta). Cytat:
A, no i chciałam potwierdzić, że pędzel do podkładu jest boski Edytowane przez milka-pilka Czas edycji: 2012-11-26 o 11:09 |
||
|
|
|
|
#685 |
|
Zakorzenienie
|
Milko piekne BB cudeńka
![]() pędzle |
|
|
|
|
#686 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#687 |
|
Zakorzenienie
|
ok juz wiem ktore to, wlasnie z nich bardzo podoba mi sie kolor bright pink
moze poprosze go na gwiazdke
|
|
|
#688 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#689 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#690 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:45.

a jakos szczegolnie mi to nie przeszkadza..

Choć kasę mi zablokowali :/ Dopiero później przesłali maila, że odblokują w ciągu 7 dni ble ble ble i że przepraszaja, ale płatności nie przyjmą.