|
|
#2431 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zazdrośnice już po 60-tce. Część 61.
jusia super, to potem musisz wrzucic foto w kompletnym stroju
|
|
#2432 |
|
Zakorzenienie
|
Carmi
![]() Dzięki, że też się cieszycie! oczywiście wrzucę fotki no i niedługo Motomikołaje, już pojadę w pełnym stroju
|
|
#2433 |
|
Zakorzenienie
|
justi cieszę sie, że kupujesz strój
arrakis, ja w tamtym roku pracowalam 500m. od rynku, a na jarmarku byłam dopiero pod sam koniec może dlatego, że jarmark ma urok tylko jak jest ciemno
|
|
|
|
#2434 | ||
|
Zakorzenienie
|
ale Ci się fajnie falują te włosiska
Cytat:
![]() i cieszę się że w końcu będziesz miała kompletny kombinezon w końcu będzie choć trochę bezpieczniej ![]() Cytat:
i potwierdzam że domestos jest dobry tylko później trzeba wywietrzyć żeby nie śmierdziało my póki co mamy spokój choć w kuchni chyba zaczyna się coś pokazywać ale taki urok tego kraju....zjadłabym cos dobrego na obiad ale nie mam pomysłu co by to mogło być
|
|
|
#2435 |
|
Zakorzenienie
|
nooo a jak ja koncze o 22 to juz za pozno jest.
|
|
#2436 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i chyba oboje wybierzemy los tego lwa..... Chyba nam minął okres permanentnego zakochania się we własnym dziecku. Jesteśmy oboje diabelnie zmęczeni. Wczoraj rozmawialiśmy o tym jak to będzie wspaniale za 20 lat, jak dzieci na studia wyślemy ![]() wiesz, generalnie, to ona już przesypia całą noc.... Normalnie jak się ją położy koło 20, to do 8 rano śpi. Tylko bywają takie noce jak dzisiaj, że się obudzi, bo jej się coś przyśni, albo męczy ją katar, albo się źle położy i jej ręka zdrętwieje i zaczyna płakać. No i czasem uśnie od razu, a czasem się rozbudza i potrafi szaleć w nocy ze dwie godziny. No i dzisiaj był ten drugi przypadek właśnie.... A generalnie to dzieci zaczynają przesypiać całą noc różnie. Słyszałam o takich wpaniałych przypadkach, że już 3-miesięczne przesypiają Generalnie wtedy jak przestają jeść w nocy. Czyli te karmione piersią później, te na modyfikowanym wcześniej.Mrówa noce przesypia jakoś od 2 miesięcy.... ale syn znajomych (2,5 roku) nadal nie przesypia....
|
|
#2437 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ogarniam tego wszystkiego
W tym tygodniu szykuje mi się praca po 12-13 godzin dziennie... rewelacja Dopiero w piątek odetchnę.A wczoraj spędziłam cały dzień z B. i tatą. Pomogłam tacie kupić telefon dla mamy - wybraliśmy Samsung ACE Całkiem fajny. Potem zakupy, obiad, no i planowaliśmy Święta 16 grudnia jedziemy po żywą choinkę
|
|
|
|
#2438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mowila ze od poczatku praktycznie stwierdzilam, ze noc jest od spania i spalam, moj brat tak samo.
|
|
|
#2439 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A święta w UK czy w Pl? tej pracy po 12-13h to Ci akurat nie zazdroszczę... :/ ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
|
|
#2440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2443 |
|
Zakorzenienie
|
czyli kameralnie.... No to będziecie mieć coś zupełnie innego wszyscy. Ale na pewno będzie miło i rodzinnie
![]() Aleks, a proszę
|
#2444 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Gwizdak, uła... a kiedy przestaje się karmić dziecko w nocy? Bo ja myślałam, że dziecko się karmi, gdy jest głodne, ale właśnie mam wśród znajomych rodziny przypadek pewien: otóż 1,5 miesięczne dziecko przytyło od porodu prawie 3 kilo i lekarz powiedział, że tak być nie może, że trzeba małą krócej karmić, nawet jeśli jest wiecznie głodna, bo jak ona się przyssa do piersi, to ssie namiętnie przez 30 minut co najmniej. No i żeby ograniczyć nocne karmienie do jednego w nocy, bo teraz karmili ją co dwie godziny (nie wiem, czy ją budzili, czy to ona się budziła głodna). Mama mi powiedziała, że nocne karmienie to bzdura, że dziecko musi mieć 6 godzin przerwy nocnej. A ja na to, że przecież jeśli jest głodne, to nie zaśnie, dopóki go nie nakarmisz. A mama: "Z wami problemu nie było". Powiedziałam, że ostatni raz karmiła dziecko 19 lat temu, więc może coś się od tamtej pory w teorii karmienia zmieniło, ale w sumie to sama nie wiem - myślałam, że dziecko się karmi, gdy chce jeść. W ogóle to jestem typową gosposią z wyglądu - żeby włosy układały się w fale, fryzjerka poleciła mi wałki rzepowe, bardzo grube. mam takie mniejsze (nie malutkie, ale nie te największe) i właśnie sobie założyłam i już ściągnęłam (podobno 10 minut dziennie wystarczy ). Więc w wałkach wyglądam... bosko ![]() Fajne jest to, że uszanowała, że nie używam raczej lokówek, suszarek itp. Tylko grzywkę prostuję i to nie codziennie. Więc poradziła mi nietermiczny sposób. Efekt jest ![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- carmi, ja pracuję po 10-11 godzin i nie mam siły na nic... w piątek byłam jak zombie. Współczuję
|
|
|
|
#2445 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Naj akurat ostatnio moja teściowa opowiadała, że jak rodziła pierwsze dziecko, to jej mama jej mówiła, że w ciągu dnia ma karmić co 3 godziny, a w nocy co 6 - czyli tak, jak mówi Twoja mama A potem się pozmieniało i że karmienie ma być na żądanie ![]() Magda, super, że miałaś taki resetujący weekend Oby więcej takich ![]() Gwizdak, współczuję ciężkiej nocy I Mayi chyba też, sądząc po ilości ziewających emotek ![]() Osz, Motylku, dziękuję za gratulacje
|
#2446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem ten lekarz bzdury opowiada, bo jeśli to dziecko jest karmione tylko piersią, to w ten sposób się nie da dziecka przekarmić. Na pierwszym roku dietetyki tego uczą Dziecko w nocy jeść musi jak jest głodne. Szczególnie malutkie dziecko, do 6 miesiąca życia jak jest tylko na cycu, to na pewno. Potem jak zaczyna jeść w ciągu dnia inne rzeczy niż mleko, to można zacząć po mału odzwyczajać od nocnego jedzenia. Teoretycznie dziecko powinno samo przestać czuć głód w nocy i przestać się domagać jedzenia. W praktyce to się budzi z przyzwyczajenia i nie tak łatwo je odzwyczaić. A zmęczonym rodzicom się nie chce walczyć pół nocy z wrzeszczącym dzieckiem i łatwiej jest po prostu je nakarmić - tak było u nas. Tak z wiedzy matki, nie dietetyka, to wydaje mi się, że na wszystko przychodzi czas. Ja pierwszy raz próbowałam odstawić Mrówkę od nocnego karmienia w lipcu. Ale się budziła cały czas, mimo, że jej nie karmiłam. Natomiast teraz jak ją odstawiłam, to się nie upomniała w nocy ani razu o jedzenie. Myślę, że już byłyśmy obie na to gotowe, żeby ją odstawić. A że dziecko przytyło 3 kg od porodu.... to naprawdę normalne... edit: nam w szpitalu to w ogóle kazali dziecko wybudzać co 3h w nocy, żeby jadło (wybudzać, jeśli się samo nie budzi), ale ja ani razu nie wybudzałam. Chciała jeść, to jadła, nie chciała, to nie jadła. Uznałam, że jako dietetyk mam większe kompetencje w zakresie żywienia niż położna ![]() edit 2: no i karmi sie oczywiście na żądanie
o7.10.07-zakochana ![]() 18.12.10- narzeczona ![]() 05.03.11 - żona ![]() 22.08.11 - Mrówka 13.05.13 - Bulgotka Mrowisko "Zwierciadełko" Edytowane przez Gwizdak Czas edycji: 2012-11-26 o 11:55 |
|
|
|
|
#2447 |
|
Zakorzenienie
|
no ale 3 kg w półtora miesiąca to normalne? bo ja myślałam, że tak
ale właśnie lekarz mówi, że nie. że to za dużo. I problemem jest jej wieczny głód. Przepraszam, Gwizdak, że Cię męczę, ale jesteś ekspertem
|
|
|
|
#2448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2449 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie przeczytałam, że w sobotę był dzień na bez zakupów. Co robiła wówczas Aleks? Była na zakupach rzecz jasna
Czytam artykuł w Polityce o ludziach, którzy odstawili konsumpcję i tak jak nie ogarniam posiadania 3 bluzek i 2 par spodni, to tak samo mam poczucie, że powinnam wziąć rozwód z kupowaniem.
|
|
|
|
#2450 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem czy jest czego zazdrościć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurde... jest problem z tymi ciuchami na moto wychodzi na to, że nie mogę ich zwrócić ani wymienić w razie czego. Piszę z panem z tamtego sklepu, może coś się uda, trzymajcie kciuki!
|
|
|
#2452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zimowe znaczy, jeszcze mam letnie nie cierpię kupowania spodni Gwizdak, mała ważyła przy urodzeniu 3100, a teraz przytyła 2300 (nie wiem, skąd mi się te 3 kilo wzięły, tak zapamiętałam) i lekarz twierdzi, że to za dużo i żeby karmić małą częściej, ale szybciej odstawiać. Gadałam z moją mamą - przekaże im, żeby skonsultowali się z innym lekarzem |
|
|
|
|
#2453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ooo jestem za zazdrosnicowym wypadem na jarmark na grzane winko
|
|
|
#2454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co żeś zmalowała? ![]() Aleks, olej, kupuj ![]() ja dzisiaj jadę na zakupy. wczoraj byłam całe 10 minut w Rossmanie w CH nie daleko nas i po drodze obczaiłam fajowe bluzki i tż dał zielone światło No i do Rossmana zajrzę. Tylko najpierw korzystając ze słońca muszę wyprowadzić dziecko na wypas
|
|
#2455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- nikt nie jest idealny
|
|
#2457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2458 |
|
Zakorzenienie
|
Hawwuś, gratulacje przeogromniaste!
i zazdroszczę tradycyjnie![]() Maya, gratuluję pełzającego dziecka! ![]() Najeczko, gratuluję pochwały szefa! ![]() Simply, zazdroszczę przebieranej domówki sylwestrowej u nas nadal cisza w tej kwestii...Najka, oglądaj PLL!!! Stefka, gratuluję egzaminu! I nie ściągaj! ![]() ![]() Ja spędziłam spokojny (w miarę - oprócz piątku ) i relaksujący weekend w domu Wkurza mnie że nie mam kasy na promocję w rossmanie
|
#2459 |
|
Zakorzenienie
|
hej laski nie nadrobie
jestem na maksa zesrana , nic nie umiem tylko cud mnie moze jutro uratowac
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
#2460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:25.

no i niedługo Motomikołaje, już pojadę w pełnym stroju

i potwierdzam że domestos jest dobry tylko później trzeba wywietrzyć żeby nie śmierdziało
my póki co mamy spokój choć w kuchni chyba zaczyna się coś pokazywać
ale taki urok tego kraju....

W tym tygodniu szykuje mi się praca po 12-13 godzin dziennie... rewelacja 

wychodzi na to, że nie mogę ich zwrócić ani wymienić w razie czego. Piszę z panem z tamtego sklepu, może coś się uda, trzymajcie kciuki!

i zazdroszczę tradycyjnie