|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Apropo penisów...znacie?:
Rozmawiają: marchewka, ogórek i penis. -Marchewka: smutny mój los, jak urosnę to wrzucą mnie do surówki! -Ogórek: a ja jak urosnę to wrzucą mnie do słoika, zaleją octem i zamkną w piwnicy! -Penis: i wy myślicie z macie przerąbane? Ja jak urosnę to zakładają mi ciasny worek na głowę, wpychają mnie do ciasnej dziury, wala moją głową o ścianę aż się porzygam i stracę przytomność... i tak za każdym razem. |
|
|
|
#3212 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Oliweczka napisała: jest na porodówce, rozwarcie na 3 palce ( dużo!) zaraz podłączą oxy.
No to czekamy! Szybko pójdzie chyba ![]() MYha posikałam się dobre ! sprzedałam tż, też się kładzie ze śmiechu
Sara Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-11-26 o 13:44 |
|
|
|
#3213 |
|
Wtajemniczenie
|
shira popłakałam się ze śmiechu
Myha dobre no to już lada moment, lada chwila i powitamy na świecie Mateuszka!! |
|
|
|
#3214 |
|
Zakorzenienie
|
sprzedałam tekst shiry w pracy
![]() poklikacie troche w podpis? dzis ostatni dzien... |
|
|
|
#3215 |
|
Zakorzenienie
|
SHIRA JESTEŚ ŚWIETNA !!!!!!
|
|
|
|
#3216 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Wszystkim Katarzynom spóźnione sto lat! Madziaranew gratulacje Oliweczka czekam z niecierpliwością na Mateuszka Shira ależ porównanie ![]() Myha ślicznie U nas wciąż to samo, Julkowi wychodzi 15 ząb,w nocy płakał bo bolał go brzuch (teściowa dzień wcześniej nakarmiła go pomarańczą myślałam że pójdę do niej w nocy i ją rozszarpię!),mąż drugi tydzień ślęczy nad szafą na zamówienie dla pewnej kobiety (tydzień jeździł i wymiarował, teraz składa),ciąży drugiej brak, bałagan wszechobecny i w tym bałaganie ja z laptopem na kolanach Mam lenia ale na szczęście jakoś ostatnio jestem spokojniejsza i wróciła mi chęć na swoją "pielęgnację" Ciała i umysłu.Zrobię porządek w domu i trochę Was ponadrabiam.
|
#3217 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3218 |
|
Wtajemniczenie
|
OLIWKO Wiedziałam, ze dzisiaj sie ruszy. oby szybko poszło
![]() To mój pierwszy poród na łaczach z Wami....poza krzaczorami
|
|
|
|
#3219 |
|
Zakorzenienie
|
myha padłam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3220 |
|
Wtajemniczenie
|
Oliweczko
|
#3221 |
|
Zakorzenienie
|
Ela no ja uważam, że nikt nie jest idealny i każdemu czasem puszczają nerwy. Mój klaps to też był zwykły klaps- młody zorientował się, że coś nie tak, ale chyba raczej nie poczuł nawet przez pampa. Ja tam matką idealną nie jestem, człowiekiem zwykłym i przeciętnym i nic co ludzkie nie jest mi obce.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3222 | |
|
Wtajemniczenie
|
to też mój pierwszy poród z Wami
![]() mały śpi, ale ostatnio jakoś ma kiepski humor, może to przez tą chorobę? wczoraj do 21:30 latał, nie dał się uśpić, a zwykle o 20 już śpi. w dzień też nie daje się uśpić, znowu na rękach (a waży 14kg prawie) ![]() nie wiem o caman, wcześniej przytuliłam go tylko, włożyłam do łóżeczka i luz, albo nawet w ogóle do łóżeczka wrzuciłam i za jakiś czas zasnął, a teraz wszytsko inaczej... nie wiem dlaczemu... a zakładacie swoim bodziaki? bo ja miałam taki etap jak skończył roczek i zaczął chodzić, że ooo on już taki duży, a bodziaki dla maluchów i nie zakładałam. To było lato, więc w sumie też dlatego, żeby nie miał kolejnej warstwy na pampersie (siusiaku), żeby nie przegrzał sobie... ![]() ale teraz nie wyobrażam sobie bez bodziaka, bo przynajmniej wszystko zakryte i ta jego nereczka nie zmarznie bez bodziaków wszystko wyłazi...wybieram się jutro na zdjęcie szwów... boję się... od tylu lat nie byłam u innego dentysty oprócz siostry... a panikara ze mnie jakich mało.... chyba będzie wstyd.... ![]() ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
|
|
#3223 |
|
Zakorzenienie
|
ela, marina- bo dziecku nie jest potrzebna matka idealna ale wystarczajaco dobra! i takimi wlasnie jestesmy!
tez moje dzieci czasem dostana w tylek czy po lapach ode mnie |
|
|
|
#3224 |
|
Wtajemniczenie
|
Stronczek, Agni gdzie wywołujecie zdjęcia? Ile w ogóle tu mniej więcej kosztuje wywołanie?
---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Ela my cały czas nosimy body
|
#3225 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zobaczysz, zdjęcie szwów nie bedzie boleć - pisze ta co nigdy nie miała ![]() Marina, ela86 - ja też do idealnych nie należę, bo czy "idealna matka" oddałaby swoje dziecko na 3 tyg. teściom? i będzie dziecia odwiedzać w weekendy? Mam nadzieję, że taki maluszek nie bedzie tego później pamietał?
|
|
|
|
|
#3226 |
|
Raczkowanie
|
Hey, witam poweekendowo
zasiadam z popołudniową kawką i pierniczkami z lidla pyszne nie moge się oprzeć ![]() Byliśmy na basenie drugi raz w tym tygodniu i drugi raz Jaś poszedł do szatni z tatusiem, a jak jest u was synkowie chodzą z tż'etami sięprzebierac? bo do tej pory to ja brałam Jasia ze sobą i nie wiem czemu ale tak ten widok jakoś mnie rozczulil a ja ile miałam wolnego mysle ze tak już zostanie![]() mój Jas jest wogole tak zapatrzony w tatusia, tż się smieje ze mogłabym być zazdrosna ![]() najlepiej śmiesznie ostatnio jak się pocałujemy to J biegnie szybko odpycha mnie od tatusia i całuje go z całych sił Oliweczko czekamy już się nie moge doczekać tu zdjęcia takiej małej kruszynki Shira the best! Telik muffiny mniam! wyłożysz mi wszystko tu jak robisz lącznie z ciastem muffinkowym mam kilka różnych przepisów na muffinki, ale jeszcze żaden nie jest moim ulubionym z którego bym robila zawsze,chętnie spróbuje i mów jak robisz toffi bo jest mega! Jaś jak zawsze czarujący Myha brzuszek rośnie nie długo dwóch łobuziaków będzie się chciało zmieścić pod tym stolikiem Martyna fajna dziewczynka!Brumek wszystkiego naj! i Bartessa Ela bodzaki rulez o tej porze roku, dokładnie nic się nie podwija w plecki zawsze ciepło jak najbardziej u nas tak Madziara gratulacje! aż weszłam na pierwszą strone i policzyłam ile już brzuszków Nie tak dawno rodziły się dopiero co dzieciaczki nasze letnie a dzisiaj Mateuszek zapoczątkowuje 'kolejne pokolenie' Edytowane przez adrji Czas edycji: 2012-11-26 o 14:45 |
|
|
|
#3227 |
|
Zadomowienie
|
marina, któras napisała że zapadła cisza po twoim wpisie, ja go nie widziałam, dowiedziałam się powyżej z waszej dyskusji, na nasze reakcje dużó rzecyz ma wpływ, nie tylko zachowanie dziecka, czasami ogólnie wszystko nas przerasta i ławto wybuchnąć, ja wiem jak to brzmi, odreagowanie na dziecku? nie do końca, bo jeśli chodzi o mnie walczę ze sobą i absolutnie nie biję, jednak zdażyło mi się lekko w pampka uderzyć, po prostu nie zapanowałam nad emocjami
no i nie raz krzyknę, szczególnie gdy go usypiam, leżymy razem a on mi daje kopa w twarz czy brzuch... o oliweczce myslę non stop ![]() i myślę też o tym że ja jestem druga na kolejce :strach:
|
#3228 |
|
Wtajemniczenie
|
ELA my tez cały czas uzywamy bodziaków
Własnie musze podokupywac wieksze rozmiary bo te co mam robia sie za małe
|
|
|
|
#3229 |
|
Rozeznanie
|
Oliweczko i ja myślami jestem z Wami!!! Czekamy na radosne wieści o Mateuszku
![]() Shira padłam Ela u nas tez latem królowały bluzeczki, koszulki, albo goła klata:d Teraz jednak wróciłysmy w łaski bodziaków. Przy tych wygibasach jestem spokojniejsza, że nie ma gołych plecków. U nas tez dziś piękne słoneczko było Ale podobno to tkai jednodniowy incydent![]() Jutro planuje ostatni dzień zakupowy z cyklu "mama wraca do pracy". jakieś rajtki, komin musze fajny upolowąć do płaszcza, pasek (ki), torebka... ![]() Dzisiaj za to zrobiłam napad na rossa. Kupiłam kilka lakierów do pazurków, tusz do rzęs, błyszczyk. Ale większość kosmetyków widać, że tak nagminnie otwierane, muśnięte paluchem itp. Jutro ejszcze będę polować na ten nowy max factor 3w1 bo dziś ich nie było. mają mieć dzisiaj dostawę więc będą świeżynki. Edytowane przez alibany Czas edycji: 2012-11-26 o 14:55 |
|
|
|
#3230 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja ostatnio mam manię uzupełniania garderoby, co jest zgubne dla portfela...
|
|
|
|
|
#3231 |
|
Zadomowienie
|
ela, my uzywamy bodziaków stale, tylko w duże upały nie zakładałam
nie wiem czy wygodna jest pieluszka i na tym pasek ze spodni zaraz, tak jak się wszystko odwija, dlatego zawsze jest body i dodatkowo moja paranoja z dzieciństwa czyli wszystko równo ułożone, bez wałków i zagięc (ja w dzieciństwie miałam czasem byle jak włożoną bluzkę w rajstopy czy coś, do szału mnie to doprowadzało a dorosli nie wiedzieli czemu płaczę, został mi uraz, ma być prosto...) eee tak wam się zwierzyłam ze schizy dzieciństwa
|
#3232 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pokażę ![]() Mój portfel (a raczej tż) też bardzo zubożał na rzecz wzbogacenia mojej "garderoby". Ale tłumaczę sobie, że jak dostanę pierwszą pensję to się wyrówna i pokryję straty Jakbyś przełamała tę czerń jakimiś rajstopami, dodatkami w innym kolorze to i czarne kozaki by dobrze wyglądały
|
|
|
|
|
#3233 |
|
Raczkowanie
|
Kolina a o Lubianie nie myślalaś? mi się chyba najbardziej podobają ich proste wzory, w uzytkowaniu sprawują się bardzo dobrze i do zmywarki są
a z 'cięzszych codziennych' polecam klasycznie Ikea ![]() a kiedy będziesz teraz w Warszawie? Alibany o a powiedz mi bo pamiętam a wciąż zapominalam napisać, mówilas ze robiłas zamowienie Bu a co kupujesz mnie znajome wkręciły i totalnie wszystkie w dwa kosmetyki jak zamawiamy to już jak hurtowa paczka
|
|
|
|
#3234 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3235 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3236 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wracając z pracy chce zachaczyć o factory, może coś taniego będzie
|
|
|
|
|
#3237 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i ostatnio nabyłam serum 3rose, po nałożeniu wieczorem rano mam dużo fajniejszą buźkę. Kiedyś miałam jeszcze jakaś maseczke z alg morskich, też fajnie dzialała. Planuję jeszcze kilka zakupów w najbliższym czasie, ogólnie zamawiam w ciemno i albo coś mi podpasuje albo nie....na razie krzywdy sobie nie zrobiłam A i puder bambusowy z jedwabiem +owies jest rewelacyjny!!!
Edytowane przez alibany Czas edycji: 2012-11-26 o 15:20 |
|
|
|
|
#3238 |
|
Zakorzenienie
|
Oliweczko
|
#3239 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() to sprzedam Ci dwa produkty które zamawiamy zawsze w każych ilościach hydrolat oczarowy (chociaż teraz jego skład się zmienił i zapach tez fakt troche cuchnie ) dlatego zamówiłam teraz też dla odmiany z kwiatu pomarańczy no fajny jest i nie zastąpiony olejek MONOI (zastosowanie chyba do wszystkiego od dodawania do balsamu, kremu, zelu hialuronowego, na włosy, po depilacji ) mówisz że ten puder fajny, a własnie go zamówiłam ale oczywiście jeszcze nie zmieszalam lezy to chyba dziś wkoncu rozpoczne no i wogóle męża przekonalam bardzo do tych kosmetytków, bo zawsze ma problemy po goleniu z podrażnieniem a hydrolat dziala najlepiej jak żaden kosmetyk po goleniu i teraz zamówiłam mu jeszcze sok z aloesu bo to podobno najbardziej na podrażnienia super! |
|
|
|
|
#3240 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny do ilu dni się czeka na wpłatę pieniędzy od kupującego
(all)? Chyba za wcześnie się pochwaliłam, że sprzedałam Oballa ![]() Oliweczko kciuki! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:33.

Mam nadzieję, że taki maluszek nie bedzie tego później pamietał?
mam kilka różnych przepisów na muffinki, ale jeszcze żaden nie jest moim ulubionym z którego bym robila zawsze,chętnie spróbuje i mów jak robisz toffi bo jest mega!
i Bartessa