|
|
#4141 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Żonki 2009 cz. XXXIV
India
Przede wszystkim irytuje mnie moja mieścina. Zero pracy, zero perspektyw. Dlatego szukamy pracy gdzie indziej. Trudno, trzeba będzie dojeźdżać, bo mieszkania tu szkoda, a kredyt pożera wilczą część dochodów. Z TŻ pracą nie wiadomo co będzie, o czym pisałam w klubie. No, ale nic. Damy radę. Musimy.
|
#4142 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Kobitki
Przeczytałam wszystko, ale oczywiście zapomniałam już połowę z tego, co chciałam odpisać ![]() U nas weekend w porządku, w piątek byliśmy na urodzinkach, Marcela czarowała wszystkich, wczoraj od rana obowiązki, potem na spokojnie, a dzisiaj mnie ścięło przeziębienie, a mąż zajmował się małą. Muszę pochwalić moją córkę, bo zaczyna coraz fajniej gadać i nawet zdania tworzy w swoim języku Za każdym razem jak jedzie coś na sygnale to mówi "o jedzie jojojoj" (jeszcze niedawno zamiast jedzie było jeje), a ostatnio jak mąż nas podwiózł do sklepu i jechał jeszcze coś załatwić to powiedziała "tata jedzie brum brum papa" Teraz się cieszę, ale pewnie jak się rozgada na maksa, będę marzyć o chwili ciszy![]() Co to ja chciałam odpisać...? Aaaaa przede wszystkim Gold gratuluję syneczka Guciu ja też nie cierpiałam gry w siatkówkę! Koszykówka to było to! Ale tylko ja tak myślałam i nie graliśmy W podstawówce pani nam nie kazała, bo stwierdziła, że jesteśmy przy tym zbyt brutalne![]() Kitosa miło Cię widzieć! Mam nadzieję, że ta deprecha Ci odpuści i znajdziesz rozwiązania tych spraw, które Cię gnębią. Samba Brawa za egzamin! I oby hondzią się dobrze jeździło ![]() Kasiaher mam nadzieję, że Dominik szybko wyzdrowieje! Edytowane przez ktosia86 Czas edycji: 2012-11-25 o 22:58 |
|
|
|
#4143 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
przejrzałam was tylko szybciutko Goldi - ciesze sie ze wszystko OK! a ten pierwszy lekarz jakas masakra!! dobrze ze znalazlas innego fajnego! celi - spoznione zyczenia !! |
|
|
|
#4144 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Myszko spóźnione, ale ogromne buziaki dla Tomaszka z okazji jego święta! Dużo zdrówka i radości każdego dnia! Katuniu brak mi tu Ciebie! |
|
|
|
#4145 |
|
Rozeznanie
|
martucha, ktosia, samba, kasiaher, india, baja, ana, neska, aniaaa, gold, SSR, katunia dziękuję za życzenia
SSR w takim razie też wszystkiego najlepszego impreza urodzinowa udana , w piątek obchodów dalszy ciąg jak szaleć to szaleć
|
#4146 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny mam pytanie czy kupowaliście swoim dzieciaczkom sanki już? Bo w zeszłym roku Łusia była jeszcze za mała, ale w tym roku by się przydały o ile spadnie śnieg, no i moi rodzice chcą kupić jej na mikołaja więc że tak powiem cena nie gra roli, tylko czy warto wydawać kasę na te wszystkei bajery, bo jak patrzę na allegro to tych sanek mnóstwo. No bo nie wiem czy: - siedzisko sanek drewniane czy plastik (ponoć drewno lepiej izoluje)? - czy podnóżki na sankach to fajna rzecz? jak już jest dziecko starsze to trzyma nogi nie na płozach tylko na tych podnózkach, ale nigdy takich nie miałam więć nie wiem - czy ze śpiworkiem czy bez? - no i czy modne teraz te pchacze/prowadnice się sprawdzają czy lepiej te sanki ciągnać za sznurek? Jak macie już jakieś dośwoiadczenie to proszę pomóżcie
|
|
#4147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
klasyczne drewniane bo moim zdaniem sa najladniejsze zwykłe drewno, podbite zeby sie lepiej slizgało, oparcie do sciągania, sznurek, spiworekpchanych nie chcialam na mamusiach zdania sa podzielone - jedne mowia ze fajnie inne ze tragedia szczegolnie jak wiecej śniegu jest bo się czują jak pług, czy podnożek, myślę ze nasze dzieci sa jeszcze na to za male.. o bajerach możemy pogadać jak beda miały3-4 i wiecej dziedobry ![]() ![]() ![]() mam wkręte na duet BednarkowoGutowy jak ja uwielbiam ich głosy, a juz razem w duecie no mrrrrrrrrr!
|
|
|
#4148 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
SSr Lila już w zeszłym roku na sankach jeździła Mamy sanki zwykłe drewniane, z metalowym (rurki) oparciem i sznurkiem. Śpiwór przyczepiamy wózkowy. Podnóżek, myślę że póki co nasze dzieci i tak nei będą korzystać, zresztą jak jest oparcie to nawet chyba nie ma jak nóg na podnóżkach położyć czy na płozach. A jak już będa jeździć bez oparcie to wystarczą płozy
|
|
#4149 | |||
|
Zakorzenienie
|
na szczęście tylko zasugerować bo potem juz nie
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4150 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie poweekendowo
![]() U nas intensywnie. W piątek miał być luz blues z mężem,a le nasi niezawodni znajomi stwierdzili, że bez szans, żebyśmy sobie sami siedzieli... no i napisali, że za godzinę są u nas. Jakiego sprintu dostaliśmy Ja zdążyłam wziąć prysznic, maż w tym czasie ogarnął mieszkanie, ja łazienkę, później poszliśmy do sklepu, zrobiłam sałatkę (Martucha sałatką z tortellini jka zwykle mnie nie zawiodła ) i jeszcze kilka przegryzek przygotowałam, malnęłam paznokcie i jeszcze mieliśmy 5 min zanim wpadli W sobotę kolejne spotkanie z innymi znajomymi a wczoraj czyste lenistwo Zaczytuję się w Cobenie ![]() SSR dla Ciebie również wszystkiego co najlepsze India łooo! Ja też o tym myślałam, ale jakoś zabrać się za to nie mogę! Proszę pochwal się jak już coś stworzysz. Powiedz mi jeszcze kupowałaś też sztalugi i płótno? Jako masz pomysł? Mój obraz na razie też zszedł na dalszy plan... a do tego mój mąż cos zaczął kręcić nosem, że nam to nie bedzie pasowało na ścianę na której ja to widzę i teraz znowu mam myślenice. Podłapałam pewien jego pomysł, ale to właśnie kończy się z własnoręcznym wykonaniem - i to mnie nieco przeraża. Boję się przede wszytskim przygotowaniem płótna itp atrakcji... jestem MEGA ciekawa Twojego dzieła! ![]() Martucha uwielbiam Cię! ![]() ![]() Gold przede wszytskim gratuluję Synka! Myślicie już nad imieniem? I cieszę sie, że zmieniłaś lekarza! Ktosiu super, że Marcelinka gada ![]() będziesz miała wesoło!Jak się dzisiaj czujesz? lepiej coś? Kliwia ja bym chleb z tych drożdży upiekła
|
#4151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwielbiam jej polaczenie mnie uwielbiasz? mrrrr milo ja CIebie tez ![]() ![]()
|
|
|
#4152 |
|
Zakorzenienie
|
Iwka zapomniałam! Cieszę się, że naleśniki Ci wyszły
![]() Mówiłam, że to najlepszy przepis na świecie ![]() Martucha co do "zdrowego" masła, to myślę, że nie ma czegos takiego,a le na pewno jest ono bez tego całego "syfu" czysty tłuszcz Możesz też sama zrobić jak Iwka pisała, ale wydaje mi sie, że szkoda zachodu skoro można kupić, a to wiadereczko starcza na bardzo długo ![]() p.s. mój mąż za tortellini nie przepada (niestety!!!), ale że ta sałatka jest tak genialna i tak szybko się ją robi to robię ją bardzo często jak znajomi mają wpaść żeby móc się najeść z nimi ![]() a i mąz wtedy zjada przynajmniej jeden talerz
|
#4153 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale pchacz jest fajny, Kuba często sie nim bawi, coraz częściej zabiera sie za pchanie go a jak mu sie znudzi to ogląda koła, zagląda do bagażnika i wkłada i wyjmuje z stamtąd misia albo siada na siodełku i ja go pcham po dywanie bo sam jeszcze nie dosięga nogami do podłogi jak na nim siedzi.Cytat:
|
||
|
|
|
#4154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja uwielbiam tortelini maz tez na szczescie ale ciesze sie ze maz sie czasem da przekonac![]() ![]() ![]() mam w ch...olere roboty a mi sie niechce chlopaki i ich glos przenoszą mnie na wyższe stadia funkcjonowania
|
|
|
#4155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dłuuugą, ale sprawdzę dzisiaj i dam Ci znać.
|
|
#4156 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Śliweńko zdrówka dla małej. SSR ![]() India oo super, pokaż potem swoje dzieła. Kitosiu tulę ![]() Gold jakoś ci zleci ten czas ![]() Ktosiu super, brawa dla małej. |
|
|
|
#4157 |
|
Zakorzenienie
|
Martuś sprawdziłam na stronie Mlekovity, bo mam akurat od nich i okres przydatności to pół roku.
|
#4158 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() SSR fajne sa te z metalowymi plozami bo sa bardziej wytrzymale ![]() Pat wpada z miotla między nogami i krzyczy "na krolewską koronę jestem rycerz Pat i mam za zadanie jeździć na koniu, stoj galahad" za duzo rycerza majka! jaką on ma pamięć
|
|
|
#4160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4161 |
|
Zakorzenienie
|
Lila ma takie same sanki, jak pokazała ania20m, w tesco kupiliśmy w zeszłym roku za 39zł. Śpiwór doczepiamy do nich z wózka
ma zapięcia na rurki właśnie i nic się nie zsuwa
|
|
#4162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pat jest mistrzem! ![]()
|
|
#4163 |
|
Wtajemniczenie
|
Wczoraj były chrzciny mojej chrześniaczki
Dostała imię Zuzanna Maria ogólnie impreza się udała, odemnie dostała ten fotelik samochodowy 9-18kg, od chrzestnego krzesełko do karmienia, a od sióstr bratowej sukienki, dresik, adidaski i srebrne kolczyki a od rodziców kase.A Kuba jaki był grzeczny był z nami w kościele, mąż z nim siedział z tyłu w ławce, całą mszę był grzeczny ale pod koniec już nie mógł usiedzieć i wyszli pod chór. A w domu z wszystkimi się ładnie przywitał a potem chodził z rąk do rąk (bratowa ma 4 siostry w wieku 19-23 lat ) i tylko z dziewczynami urzędował
|
|
|
|
#4164 |
|
Zakorzenienie
|
dobry
![]() od dzisiaj nie zawożę Olki do babci jest z teściową wołała dzidka na kawę "ziaziaaa" zapomniałam ile przy mojej Oli można zrobić w domu mieszkanie posprzątane, włosy wymodelowane i córcia ma 2 kiteczki ![]() miłego dnia
|
|
|
|
#4165 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4166 |
|
Zakorzenienie
|
czesc laseczki
![]() ja dzisiaj pierwszy raz w domu od calych 4 miesiecy... na razie mi sie nie nudzi... przynajmniej przez ten tydzien mam mase nadrabiania wszelkich spraw ktore przez ostatni czas spychalam na dalszy plan sprzatanie, pranie, prasowanie i mnostwo spraw papierkowych na ktore wczesniej nie mialam czasu.... takze przez ten tydzien mam co robic... a co bede robic pozniej to nie mam pojecia... takie siedzenie w domu zbyt dlugo jest nie dla mnie... India jak juz cos namalujesz to pochwal sie koniecznie swoim dzielem
|
|
|
|
#4167 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4168 |
|
Zakorzenienie
|
Dość już mam na dzisiaj!
Myślałam, że dzisiaj pozamykam kilka spraw a tu nic mi się nie udało. także ja się już za nic dzisiaj nie biorę, wrócę do tego jutro! Rossi biedactwo zupki pójdą w ruch?! ![]() ![]() ![]() Mam dzisiaj wizytę u gin. Ostatnio coś się pani recepcjonistce pomylało i siedziałam w poczekalni 2,5h... mam nadzieje, że dzisiaj tak nie będzie bo mąż mi już w ogóle da popalić z tym, żebym zmieniła lekarza. ostatnio był strasznie wściekły
|
#4169 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Razem ze śpiworem. Fajne są, bo można i pchać i ciągnąć za sznurek. Pcha się fajnie, nie miałam wrażenia pługu Kupowali dziadkowie, ja bym za taką cenę nie kupiła na pewnoCytat:
![]() Co czytasz z Cobena teraz? ![]() A moje samopoczucie, dziękuję, lepiej Cytat:
on jest niesamowity!![]() Marcelina też latała na miotle dzisiaj, poskubała chusteczkę higieniczną na drobne, a potem przyszła z miotłą i usilnie próbowała to zamieść ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4170 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:32.

Za każdym razem jak jedzie coś na sygnale to mówi "o jedzie jojojoj" (jeszcze niedawno zamiast jedzie było jeje), a ostatnio jak mąż nas podwiózł do sklepu i jechał jeszcze coś załatwić to powiedziała "tata jedzie brum brum papa"
Teraz się cieszę, ale pewnie jak się rozgada na maksa, będę marzyć o chwili ciszy
W podstawówce pani nam nie kazała, bo stwierdziła, że jesteśmy przy tym zbyt brutalne

on jest niesamowity!