|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#75031 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci
[QUOTE=Miskaa78;37825989]
Cytat:
Ale będę kombinować, bo jak patrzę na Wasze włosy to mam wrażenie, że warto
|
|
#75032 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Witam po kolejnym dniu bez prądu
![]() Wpadło mi do głowy dziś, że fajnie byłoby mieć proste włosy Bez użytkowania prostownicy oczywiście. Pomysł średni, bo mój skręt nigdy nie odpuszcza całkowicie. Cytat:
Ciężko opisać to, co mi się podoba w Twoich włosach a czego nie widzę w swoich. Taka lekkość i bezpretensjonalność. Jakby żyły wewnętrznym życiem i zawsze wiedziały jak się ułożyć ![]() A moje co? Owszem, kilkunastomiesięczna praca nie poszła na marne, jest miękkość i połysk (przez weekend łaziłam i ciągle merdałam łapami koło włosów bo jarało mnie, że są takie milutkie ). Ale z układaniem nadal jest tak sobie, może powinnam coś gdzieś podciąć, nie wiem szczególnie z przodu.Cytat:
Po Bingo z kaszmirem na przykład. Albo po odżywkach w spraju z cyklosilikonami.Hmmm ![]() Cytat:
![]() O encanto nie myślałam, to już chyba poszłabym w trwałą (jakieś afro czy cuś )Mnie się włosy prostują po antystatykach (hipoteza nadal w trakcie badań) lub gdy je zmuszam do skrętu innego, niż mają zakodowany - czyli kiedy zrobię koczek, warkocz itd. Czasem wybaczają koczek, ale nie dalej niż w dzień po myciu. Najlepsze efekty mam, kiedy daję im święty spokój - kiedyś się śmiałam, że wiatr mi stylizuje fryzurę, ale chodzi o to, że włosy nie poddawane presji same odnajdują swój (zakręcony) kształt. Albo nie
|
|
#75033 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Ja na początku miałam prawie proste włosy,a teraz się lekkie rulony robią
|
|
#75034 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w trakcie mycia i po już są skręcone ale sięgają mi za sporo za kark, a wysuszone i wystylizowane ledwie do ramion ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
dziękuję Jest różnica i będzie tylko lepiej Cytat:
|
||||
|
|
|
#75035 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Będzie ładny skręt przy odrobinie wytrwałości.
|
|
#75036 |
|
Zadomowienie
|
Udało mi się dziś kupić maskę Kallos Latte
wystarczy jako sama d/s czy musze ją czymś wzbogacić?
|
|
|
|
#75037 | ||
|
Kazar Lady
|
[QUOTE=Szotta;37828510]
Cytat:
najłatwiej podejrzeć pielęgnację podobnych włosków mogłabyś mi przypomniec, czy ewentualnie gdzie wrzucałaś zdjęcia włosków? Coś dobierzemy czy chcesz myć OMO czy odżywką czy szamponem, odżywki d/s standardowe to np garnier AiK czy alterra z granatem b/s to niezastąpione joaśki - w tesco kupisz Tu jest wszystko w kupie https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...8&postcount=57 ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#75038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A myję raczej odżywką... Przydałoby mi się kupić odżywki, w tym do mycia i coś zabezpieczającego na końcówki. I może spróbuję z tym żelem aloesowym zamiast lnianego tym razem... Dziękuję za link Rozumiem zmęczenie, ja robię teraz dwa kierunki studiów na raz i czasami już nie wiem jak się nazywam ![]() A, w codzienniku byłam
Zwariowana, zabiegana, zakręcona. Edytowane przez Szotta Czas edycji: 2012-11-26 o 20:44 |
|
|
|
|
#75039 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#75040 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() dla mnei najlepszy do mycia jest potters ( obojętnie który - z lotosem pachnie obłednie) Katie myje kallosem chyba własnie - w sumie moze taniej wyjdzie, bo nataką długość włosków to odżywki będą szybko szły. Moze hergon z Natury - mnie osobiście nie przypasował, ale niektóre dziewczyny chwalą sobie Metoda kubeczkowa najlepiej sie u mnie sprawdza. żel lniany sam moze być za słaby, spróbuj go używać pod inny żel np mrożący z joanny zabezpieczacz to moze jakiś silikonowy być, zima idzie, ja narazie używam kremu z biedronki, bo jeszcze mam W razie pytań wołaj |
|
|
|
|
#75041 |
|
Zakorzenienie
|
Aloes moze spuszyc, wiec uwazaj
Silikony nie sa zle, umiejetnie stosowane pomagaja
|
|
|
|
#75042 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#75043 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myłam pottersem, ale na analizach widziałam, że jest niezgodny z CG? ![]() A co powiesz o żelu aloesowym? ![]() Aha, jeszcze u mnie fajnie się sprawdzał jedwab l`biotica biovax, ale nie wiem czy mogę stosować? I kilka innyych ich kostetyków, ale obecnie mam tylko jedwab. ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- A i jeszcze taka kwestia, na niektórych kosmetykach jest zaznaczone, bez silikonow i parabenów, a w analizach na wizażu, widze że jednak te silikony mają? Muszę chyba bardziej "wejść" w te składy, tylko kiedy... ![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
![]() Żeby jeszcze tylko zechciały być w lepszej kondycji
|
|
#75044 |
|
Raczkowanie
|
a gdzie dostać tą sławetną kallos late? bo moje kosmetyki sa na wykończeniu (jak zawsze - wszystkie na raz
), więc może spróbuję czegoś nowego jak na razie zamieniłam joannę na garniera AiK i jest wow wow wow :3
|
#75045 |
|
Zadomowienie
|
w Hebe na przykład
|
|
|
|
#75046 |
|
Zakorzenienie
|
Kallos latte jest dostępny w sklepach fryzjerskich, a z drogerii widziałam je w sieciach Firlit i Hebe.
|
|
|
|
#75047 |
|
Raczkowanie
|
dziękuję bardzo za odpowiedź, niestety o obu drogeriach słysze pierwszy raz więc sporo szukania przede mną
|
#75048 |
|
Raczkowanie
|
spróbuj we fryzjerskim sklepie jakimś
|
#75049 |
|
Raczkowanie
|
ogólnie to warto próbować kallosa? do tej pory miałam wax, jakiś czas tamu bingo z glinką, ale wax zdecydowanie wygrywa.
i tak z innej beczki - przyszło mi powiadomienie, że mogę odebrać w aptece moje zamówienie z DOZ. myślicie, że coś się stanie, gdy pójdę po nie dopiero w poniedziałek lub wtorek? bo nie chcę, żeby zamówiona kuracja z joanny mi uleciała gdzieś, a pieniążki pochłonęły niespodziewane wydatki.
|
#75050 | ||
|
Kazar Lady
|
ejjj ale ma silikon jeden zmywalny wodą, to dla mnie jakby wcale nie miał
![]() Cytat:
Cytat:
no i giciorek lniany jest za słaby a czy czasochłonny? hmm ugotuj wiecej wsadz do lodówki na lniany nałóż jakiś drogeryjny - będzie lepszy |
||
|
|
|
#75051 |
|
Zadomowienie
|
Moje wlosy uwielbiaja zoltko, wczoraj kolejny raz sie o tym przekonalam
![]() E: Wlasnie zauwazylam, ze minal mi prawie 3 tygodnie temu roczek z CG
![]() Edytowane przez claudiiin Czas edycji: 2012-11-26 o 22:43 |
|
|
|
#75052 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale y tego co pamiętam to chyba lniany może tylko kilka dni stać, więc to gotowanie większej ilości raczej nie wypali. No nic, będę próbować
Na razie nałożyłam olej sezamowy Nie wiem tylko czym zmyję Ale powiem że ładnie mi się oleje zmywają odżywkami, zwłaszcza przy metodzie kubeczkowej ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- O właśnie może mi doradzicie tak na początek co można kupić na dozie, tak żeby mieć cały zestaw już, a było zgodne z CG.. Bo właściwie obecnie mam tylko oleje i jedwab A trochę się jeszcze gubię w tym co dobre a co nie
Zwariowana, zabiegana, zakręcona. Edytowane przez Szotta Czas edycji: 2012-11-26 o 22:50 |
|
|
|
|
#75053 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Katie, jakie piękności w codzienniku
|
|
#75054 |
|
Wtajemniczenie
|
zanim nadrobię, to wstawię swoje dzisiejsze włoski pofalowane pierwszy raz od glossa hennowego (opis w codzienniku)
|
|
|
|
#75055 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ładnie chociaż też myślałam że skręt zacznie się wyżej. Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Cytat:
|
|
#75056 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#75057 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ---------- Cytat:
jestem zainteresowana!zazdroszczę Ci, widać na pierwszy rzut oka, że włosy 'ucieszyły' się z nowej diety u mnie po 3,5 miesiąca nie ma takich efektów, a przynajmniej takiej róznicy... za kilka miesięcy będzie ślicznie!
|
|
#75058 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Kociasta – aloes bez emolientu przy tej pogodzie to przepis na puch, lniany u większości działa trochę inaczej i jak wyschnie na włosach zupełnie przed wyjściem z domu – to wtedy nie robi armageddonu
![]() Cytat:
Cytat:
(no chyba, że są jednymi z tych ewenementów, które są wyspane po 4h snu )Narrhien jest różnica w skręcie i to po tygodniu (!) teraz trzeba je nawilżyć i natłuścić i będzie bomba ![]() Cytat:
zgodne z CG to to nie jest… ![]() Vidia9 Kallosem ja włosy lubie myc, warto go czyms wzbogacic jako ds. Szotta ta długość i kolor Cytat:
mi jeszcze pasuje Scandic Line Coco Mask i emulsja Gloria (ale Gloria jest w porównaniu z Kallosem i Scandicem zupełnie nieekonomiczna... )Panna Lokowana Kallos Latte Serical dostaniesz albo w hurtowni fryzjerskiej albo na allegro ![]() dziękuję ![]() ![]() Cytat:
sposób ![]() ufff... nadrobiłam pora spać
Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2012-11-27 o 00:52 |
|||||
|
|
|
#75059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobranoc
|
|
#75060 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam sobie loki na chusteczki, teraz mam włosy do ramion i pudla, w dodatku chusteczki były na glicerynie a za oknem kropi.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.

Ale będę kombinować, bo jak patrzę na Wasze włosy to mam wrażenie, że warto 

Bez użytkowania prostownicy oczywiście. Pomysł średni, bo mój skręt nigdy nie odpuszcza całkowicie. 

[COLOR="Silver"]

(no chyba, że są jednymi z tych ewenementów, które są wyspane po 4h snu

pora spać