|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Cytat:
Oliweczko gratuluję! Mateuszku witaj Oliweczko wychodź stamtąd szybko. Ale radość
|
|
#3302 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Cytat:
AAAA!!!! GRATULACJE WITAMY MATEUSZKA ![]()
|
|
|
|
|
#3303 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() isiaok, dobre wiadomości! oby się Mamą zajęli tak, jak trzeba ![]() Słońce świeci i człowiek od razu ma lepszy humor Szkoda, że tak szybko się ciemno robi...Helucie zaczęło oko ropieć, zastanawiam się, od czego to
|
|
|
|
|
#3304 |
|
Zadomowienie
|
skusilam sie na pana kuleczke :P
a patrzcie co znalazlam http://pociagdobajeczki.pl/go/_info/...d=3105&lang=pl Szymon uwielbia kolko graniaste, moze kupic i sie nauczyc jakis nowych zabaw
|
|
#3305 |
|
Raczkowanie
|
ooo fajne
![]() a propos książek - nie mogę znaleźć Ciała z serii Obrazki dla maluchów. Funkcjonuje jako niedostępny... Wszędzie tylko ta mała wersja z "plastusiowymi" obrazkami. Jak ktoś z Was trafi gdzieś na tę książeczkę będę baaaardzo wdzięczna za sygnał (szukam też Zwierząt z tej serii, ale póki co skupiłam się na poszukiwaniach ciała )
|
|
|
|
#3306 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Eve, a ta wysypka nie może być od śliny na przykład? Nie idą Wam zeby jakieś? Cytat:
![]() Cytat:
Ale które? Ja mam takie z każdego tygodnia ciąży ![]() Cytat:
![]() No proszę, takie wieści nawet Youyou z krzaków wygnały Opowiada trochę, co u Was? Podobno jedziecie gdzieś Sylwka jak wszystko wypali? ![]() Cytat:
Tymek śpi tak prawie od początku. Z wyjątkiem ciepłych pór oczywiście. Nigdy nie miał nic przeciwko. Swobodnie w nim siada, wstaje, przemieszcza się. A teraz i zdejmuje rano, jesli ma ochotę ![]() Już sobie wyobrażam, jak Shirka skomentuje Twój post ![]() Cytat:
Czyżbyś coś planowała? ![]() Cytat:
Isia - Baaaaaaardzo się cieszę!!! Oby było po Waszej mysłi
|
|
#3307 |
|
Zadomowienie
|
Wiadomość dnia jak za dawnych czasów.
![]() Oliweczko ogromne gratulacje! ![]() )Adrij, Alibany, no i mnie natchnęłyście o co mogę poprosić Mikołaja. ![]() Isia, widzisz, kciuki już zaczęły działać ![]() Miałam wcześniej pisać, że Wasz laptop też ma właściwości magnetyczne (przyciągające) . ![]() Mme_audrey, o to chodzi http://aros.pl/ksiazka/cialo-obrazki-dla-maluchow-5 ? Czy jest jeszcze jakaś inna książeczka? Hania zaczęła mówić "tak" i prowadzimy sobie takie o to ciekawe konwersacje: -Haniu, no chodź zmienimy pieluchę. (cieszy się i ucieka) - To chcesz śmierdzieć jak świnka? - Tak! (i się szczerzy mały potwór )No i stało się coś co jeszcze niedawno było rzeczą nieosiągalną (niestety nie mówię o przespaniu nocy |
|
|
|
#3308 | |
|
Zakorzenienie
|
Mme_audrey - popatrzyłam tu i ówdzie i tylko te "plastusiowe" faktycznie są...
Cytat:
To naprawdę jest COŚ
|
|
#3309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czy ja juz tym się chwaliłam : ![]() http://www.youtube.com/watch?v=uIYizo_cQV4 |
|
|
|
|
#3310 |
|
Zadomowienie
|
Carmela, boska Sarenka gaduła
|
|
|
|
#3311 | ||
|
Raczkowanie
|
Oliweczka-Ogromne gratulacje!
Cytat:
---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3312 |
|
Zakorzenienie
|
Skubana nie chce na jednym nagraniu pojechać z całym swoim zestawem
|
|
|
|
#3313 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3314 |
|
Zadomowienie
|
marzenka swietna jest Hania
![]() A zapomnialam wam napisac moja rozmowe z szymkiem. Dorwal krede i ryzuje cos zawziecie po tablicy. Pytam sie co rysujesz, a moj syn: kotek. Potem zmazal swoje arcydzielo i narysowal cos innego. Pytam sie, a to co to jest, a on popatrzyl na tablice i calkiem powaznie: "kupa"
|
|
#3315 |
|
Raczkowanie
|
Taką chciałabym upolować:
http://www.gandalf.com.pl/b/cialo-obrazki-dla-maluchow/ Może nakład się wyczerpał
|
|
|
|
#3316 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
(Borysek nadal przy butli-wody albo mleka )Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- Dzień dzisiaj miło spedzilam, przyjechali rodzice(tata miał lekarza), niedawno pojechali .Jaka u nas dzisiaj piękna pogoda bylo, cieplo jak wiosna.Poszlismy do parku, nakarmilismy kaczki, pobiegalismy(bo moje dziecko nie chodzi tylko biega-dba o kondycje mamy ).Dobranoc Kobitki.
|
|||
|
|
|
#3317 |
|
Zakorzenienie
|
![]() DZiewczyny u nas wszystko prawie dobrze, poza tym że dzieciaki nam ostatnio chorują, Filip siedzi ju z 3 tydzien w domu ![]() Napierw miał anginę, potem przeszło na zapalenie ucha środkowego. w międzyczasie miał wysypkę (chyba od antybiotyku) no i oczywiście wieczny katart i kaszel. Mam nadzieję że do końca tygodnia się wyleczy. Lila też załapała, miała zapalenie krtani, ledwo dyszała.. ![]() Poza tym dzieciaki szaleją, świra w domu z nimi można dostać przez cały dzień, na szczęście chodzę do pracy a siedzi z nimi tż ![]() Ale super się razem bawią, Lila to taka mała papuga po bracie, wszystko po nim powtarza, zaczyna powtarzać też pojedyncze słowa , i pięknie można się z nią skomunikować już. Już nie mogę sie doczekać świąt i sylwestra, bo jedziemy w odwiedziny do iustyny ![]()
|
#3318 |
|
Wtajemniczenie
|
oooo pierwszy raz zapalam tu światło
![]() edit: youyou, ubiegłaś mnie! ![]() tż właśnie wyjechał w delegację mały jeszcze śpi, więc korzystam widzę, że u niektórych postępy, samotne zasypianie to u nas w takim razie krok w tył ![]() u nas ze spaniem to w ogóle huśtawka jakaś pamiętam, że jeszcze nie siedział i już sam zasypiał w łóżeczku, potem przez różne metody doszliśmy do krytycznego punktu, w którym zasypiał tylko bujany w wózku, a potem znów lepiej i znów zasypiał sam, nawet potrafił jeszcze sobie chwilę pogadać w łóżeczku, poszaleć, a potem kładł się i zasypiał. Teraz od kilku dni znowu jest masakra... wczoraj usypiałam go1,5h! nie mam pojęcia o co chodzi. A musi przecież o coś chodzić, bo przecież było już dobrze bardzo długi czas. Może to przez tą chorobę? zatyka mu w nosie i się wkurza. Jak próbuje go włożyć do łóżeczka to się mnie kurczowo trzyma i zaczyna płakać. Boi się czegoś? ale przecież nie przypominam sobie, że coś złego go w tym łóżeczku spotkało. a tak jest o tego ok. tygodnia czyli od czasu choroby. przedwczoraj z kolei latał do późna, nie chciał spać. W dzień śpi tylko 1,5h, więc to chyba nie tak dużo. Mam wrażenie, że przestawia się w dzień na późniejszą godzinę spania, bo wcześniej kładł się koło 11, a wczoraj o 13, przedwczoraj o 14... może dlatego? już sama nie wiem...ciekawe jak tam Mateuszek
Jaś 17.07.2011 Zuzia 28.11.2014 Edytowane przez ela_86 Czas edycji: 2012-11-27 o 06:54 |
|
|
|
#3319 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3320 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Nie wyspalam się i głowa mnie boli.. Cytat:
aaaa genialna jest mój brat po pierwszym obejrzeniu pyta "o a kiedy Lili się tak rozgadała" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Sylwestra zazdroszcze Cytat:
Haniu! Eh kiedy ja tego doczekam....U nas póki co usypianie na dużym łózku, kładziemy się z nią i po ok 20 min zasypia. |
||||
|
|
|
#3321 |
|
Wtajemniczenie
|
Oliweczko gratulacje!!!
witaj Mateuszku!!!! |
|
|
|
#3322 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam z rana
Jestem juz po kawie i dwóch ciastkach ![]() Teraz moge pracowac... Musze sie pochwalic-moje dziecko wczoraj samo zasneło i uwaga....spało cała noc w łóżeczku ![]() Pierwszy raz od urodzenia przespała cała noc sama ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- CARMELA ale Sara rozgadana ![]()
|
|
|
|
#3323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sarcia siedziała tak spokojnie, bo miała wizjer odwrócony w swoja strone i mogła sie podziwiać
|
|
|
|
|
#3324 | |||
|
Raczkowanie
|
uu fajnie, na ktorym warszawskim basenie sa takie luksusy?
![]() Cytat:
a własnie w przekazie wydają się że o wiele fajniej dziecaki na nie reagują mój J najbardziej lubi, mamy własnie wieś i zwierzęta, ja bym chciala Nazywam świat.Cytat:
![]() a co do świnek to świnki kocham ![]() Cytat:
![]() Carmela Sara słodziutka jest! Lili Eve dziękuje za odpowiedzi w sprawie promo
|
|||
|
|
|
#3325 |
|
Zadomowienie
|
AAAAAAAAA
wchodze na Wizaz i co widze??? CUDOWNE WIESCI to niesamowite - Oliweczko, moje najlepsze gratulacje ![]() MATEUSZKU - WITAJ NA SWIECIE!!!! melduje sie tez w nowym watku ha ha ![]() Na nic nie mam czasu od kiedy wrocilam do pracy, ale moze teraz jak zaczal sie low season to uda mi sie cos skrobnac z biura...
|
|
|
|
#3326 |
|
Zakorzenienie
|
oddam w naturze
![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- czaj sie. u nas o 8 zl taniej pampersy byly na otwarciu |
|
|
|
#3327 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny znacie jakieś dobre a nie strasznie drogie pochłaniacze wilgoci?
Wstaje rano a tu w lazience niemiła niespodzianka... wychodzą pierwsze plamki na suficie..... |
|
|
|
#3328 |
|
Zakorzenienie
|
agulaaa - ja mam takie dwa http://pingi.com/index.php/pl/produk...eczek-150-gram i daja rade. sa o tyle dobre ze mozna je odparowac w mikrofali/na grzejniku i dalej działac. nie ma tez jakiegos zbiornika do skraplania wody (ona żraca chyba troche jest i to niebezpieczne przy dzieciach) tylko jak juz nasiaknie wilgocią to ten pingwin jest różowy i znaczy ze trzeba "naladowac" woreczek. mam w łazience gdzie wieszam pranie i rzadko zdarzaja sie jakies wykwity. a na sama plesn: pufas lub savo w sprayu (albo posmarowac wybielaczem)) tyle ze strasznie smierdzi (ale plam nie robi)
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-11-27 o 10:47 |
|
|
|
#3329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Drogie to jest? Głównie potrzebuje tego do łazienki. Jest strasznie słabo ogrzewania, z dołu pusty lokal, z boku nieogrzewana klatka, z drugiej str ściana zewnętrzna, z trzeciej nieogrzewany korytarz, a sama łazienka ma maleńki grzejnik włączany do prądu... zimno, wilgoć i smród... A ja chodze całymi dniami jak matoł i wycieram mokre okna i wietrze pomieszczenia |
|
|
|
|
#3330 |
|
Zakorzenienie
|
ok 17 zł w marketach budowlanych. wietrz czeesto, jak jak mnie w domu nie ma (teraz) mam drzwi od łazienki otwarte, okna otwarte i grzejniki zamkniete. 9h wietrzy mi sie mieszkanie. gdyby nie to to zbierałabym juz chyba pieczqrki bo mam strasznie wilgotne mieszkanie (woda na oknach cala zime mimo nowych okien i szyb!)
---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- a moze elektryczne ustrojstwo? http://allegro.pl/sprawdz-osuszacz-p...668258367.html |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:01.

mysle ze tak już zostanie
(szukam też Zwierząt z tej serii, ale póki co skupiłam się na poszukiwaniach ciała
dobijcie i juz. Po co sie tak meczyc. Marysia ma znow jakas wysypke kolo ust i na dloniach - chyba od czegos do jedzenia, ale ciezko zlokalizowac od czego

zębole

nie mam pojęcia o co chodzi. A musi przecież o coś chodzić, bo przecież było już dobrze bardzo długi czas. Może to przez tą chorobę? zatyka mu w nosie i się wkurza. Jak próbuje go włożyć do łóżeczka to się mnie kurczowo trzyma i zaczyna płakać. Boi się czegoś? ale przecież nie przypominam sobie, że coś złego go w tym łóżeczku spotkało. a tak jest o tego ok. tygodnia czyli od czasu choroby. przedwczoraj z kolei latał do późna, nie chciał spać. W dzień śpi tylko 1,5h, więc to chyba nie tak dużo. Mam wrażenie, że przestawia się w dzień na późniejszą godzinę spania, bo wcześniej kładł się koło 11, a wczoraj o 13, przedwczoraj o 14... może dlatego? już sama nie wiem...
Zakończone: 2