Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku ??
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.IV 7 16,28%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.IV 3 6,98%
Szalone mamuśki plotkują i wyprawkę kompletują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 0 0%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 1 2,33%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.4 2 4,65%
Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 13 30,23%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i Dzidzie podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 1 2,33%
Zimę mamy, na wizyty biegamy bo się martwimy kiedy Bobaski zobaczymy. V-VI 2013 cz.4 0 0%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 4 9,30%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.4 1 2,33%
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.IV 0 0%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.IV 6 13,95%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 2 4,65%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.IV 0 0%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-26, 18:50   #2431
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Z TŻ mieszkamy z moją matką i ojcem, inaczej nie da rady na razie. Ona jest straszna, prześladuje mnie, robi ciągle jakieś problemy, wkurza, wpędza w poczucie winy itp.
Jesteście moze w podobnej sytuacji? Nie wiem jak zapanować nad tym, by to jej zachowanie olać jakos.

moja jest taka ale na szczescie nie mieszkamy razem, wiec jak przegina to sie nie oddzywmy tygodniami i sie uspokaja - tylko to dziala:/
Stary 2012-11-26, 18:56   #2432
vvgh
Wtajemniczenie

Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Powiedziałaś jej to ? Hmmm a dokładacie się do rachunków? Do jedzenia? Może ta kwestia ją boli?!
Ja mam cudownych rodziców, zawsze tacy byli, więc średnio mogę pomóc.
Oto nie chodzi, tylko ona nikomu nie ufa, udaje super mamusię, co się martwi itp. a tak serio to tylko by szpiegowała każdego. Marzę o tym, by się już wyprowadzić, ale puki co nie mamy funduszy...

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
moja jest taka ale na szczescie nie mieszkamy razem, wiec jak przegina to sie nie oddzywmy tygodniami i sie uspokaja - tylko to dziala:/
Jak ja się wyprowadzę, to będzie lepiej, bo nie będę jej widywać często więc nie będę się na nią narażać.
Stary 2012-11-26, 19:23   #2433
lonely_lady
Zakorzenienie

a co tu taka cisza?

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 19:32   #2434
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
a co tu taka cisza?

No właśnie...
To ja idę myć glowę, a potem spać, bo padam. Do jutra
Stary 2012-11-26, 19:38   #2435
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
No właśnie...
To ja idę myć glowę, a potem spać, bo padam. Do jutra
do jutra i nie martw się mamą

Stary 2012-11-26, 19:50   #2436
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
a w kwestii znieczulicy to niestety ale tak jest, pamiętam jak leżę w szpitalu, noc, zwijam się z bólu (miałam krwawienia w 7 tyg ciąży, ustały, za chwilę wróciły i juz drugi raz leżałam), chodze do pielęgniarki i mówię że boli tak że nie daję rady, przyszła raz, drugi, wkoncu powiedziała że nic mi nie może dać, że musze wytrzymać i że spokojnie do rana już poronię!! szok, noc, ja sama na sali, ból nie daje spać, wciąż w sercu była nadzieja a ona do mnie z takim tekstem. Niestety rano było po ciąży, dlatego doskonale rozumiem jak to jest a tamtej nocy nie zapomnę nigdy
jaka masakra biedna

Cytat:
Poszłam do futury na zakupy weszłam do smyka no i oczywiście przepadłam ;(

wyszłam z http://www.smyk.com/cool-club-pajac-...a-dla-dzieci-p
pajacyk super my też chcielięmy kupić podobny, ale myślę, że dziecku w lecie w takim za ciepło będzie

dostałam ciśnieniomierz od taty cieszę się bardzo bo sama miałam zamiar sobie kupić. zmierzyłam i mam 90/60... ale bywało gorzej

w ogóle jutro chyba pojadę rano na te badania, w tym glukozę mój tata ma urlop jutro i mógłby mnie odebrać z centrum po badaniach, a trochę się boję powrotu po tym. zawieść też się zaoferował, ale nie chcę biednego człowieka wyciągać w wolne bladym świtem z łóżka nie wiem jak ja wstanę po 5, muszę być tam na 7.

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 20:00   #2437
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
dostałam ciśnieniomierz od taty cieszę się bardzo bo sama miałam zamiar sobie kupić. zmierzyłam i mam 90/60... ale bywało gorzej
o jaaaa, ale masz niskie ciśnienie. Ja też jestem niskociśnieniowcem. Kiedyś miałam 96/60 ale ostatnio u lekarza było ok 110/90

Stary 2012-11-26, 20:01   #2438
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
jaka masakra biedna

pajacyk super my też chcielięmy kupić podobny, ale myślę, że dziecku w lecie w takim za ciepło będzie

ja mam rozmiar 62 nawet nie myslalm czy bedzie za cieplo czy nie tylko o sesji zdjęciowej w tym:P
Stary 2012-11-26, 20:05   #2439
Magiusa
Zakorzenienie

Diewczyny,
tak sobie pomyślałam, może będziecie chciały się podpisać?

http://www.petycje.pl/petycjePodpisy...odpis_rodzaj=1

Ja się podpisałam mimo, że oficjalnie mnie to nie dotyczy, bo jeśli wszystko pójdzie dobrze to poród koniec czerwca, ale dla tych wszystkich mam co rodzą w pierwszych 3 miesiącach 2012 może to będzie jakaś pomoc.

Dawno się nie oddzywałam, ale Wy strasznie szybko zapełniacie wątek, a u mnie nic ciekawego. Od 07,11 oglądam sobie świat na leżąco. Krwiak jak się wtedy pojawił tak jest, tyle że zgodnie z badaniami z 19,11 ma cm mniej. Kolejna wizyta 04.12, a ja trochę się boję, bo w pt. bolał mnie przez 15 min mocno brzuch, na tyle, że ciężko było mi się podnieść, a w sobotę nieco plamiłam na brązowo, ale naprawdę mało, tyle co 4 -5 kropek wielkości paznokcia. Po sobocie znów spokój. Nie chce biec do ginekologa, bo wizyta już za tydzień, a ja już i tak na luteinie i duphastonie i nic więcej mi nie poradzą. Trzymam się więc myśli, że dalej będzie dobrze, że krwiak się dalej wchłania, a maleństwo dalej ma bijące serduszko i rośnie.
Całuje

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Edytowane przez Magiusa
Czas edycji: 2012-11-26 o 20:15
Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 20:23   #2440
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
:
Dobra lasencje ja spadam
Trzymać mocno wizażowe kciuki za colorka i maluszka

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
witam się z rana..
już w pracy, za mną ciężka noc..
obudził mnie okropny ból brzucha, mocny tak,że się obudziłam co graniczy z cudem by cokolwiek podniosło mnie z łóżka w nocy

oczywiście straszliwie boje się o bejbika
tż powiedział,że jeszcze jedna taka akcja i lecimy do gina, ale się nie powtórzyło.. nie krwawię ni nic, teraz jest ok ale tak bardzo sie boję

jeszcze w pracy spotkałam kogoś kogo z całego serca nienawidzę
pomyśleć,że ścierwo chodzi na wolności..eh.. aż się we mnie gotuje..

Cytat:
A wiecie co nasza ukochana bratowa znowu odwaliła ....
Miała urodziny, (wyprawia tylko imieniny) ale kupiliśmy jej prezencik, ładnie zapakowaliśmy i daliśmy razem z kwaitkami. To był taki duży talerz z różnymi naturalnymi suszkami, kamyczkami i trzema świeczkami. Za chwile do nas dzwoni i mówi: prezent fajny, ale nie trafiony, bo mam już taki. Mogę sobie wymienić ?
Co za tupet- no brak słów. Oczywiście wzieliśmy ten prezent i jej wymieniliśmy..

Nie wiem czy Wam mówiłam ze 2 tygodnie temu jaka akcja była:
Tato Tż miał urodziny i w niedziele przy obiedzie powiedział, żeby nie kupowali z bratem żadnych prezentów, bo on nie chce.. a jak mają już coś kupić to niech kupią na spółkę dekoder do tv na górze. Na dole i w sypialni mają cyfrowy polsat, a w jednym gościnnym pokoiku była zwykła antena i teraz jak włączyli ten odbiór cyfrowy to nie będzie programów. Więc mój Tż powiedział, że kupią. Bratowa jak to usłyszała to powiedziała, że na urodziny prezentów się nie kupuje... tylko na imieniny Bezczelna jest
Na drugi dzień brat kupił ten dekoder, ale zadzwonił żeby mu dopłacić bo kosztował 120zł a on ma tylko 40zł i żeby jego żonie nic nie mówić, że się dorzucił.. Bo ona mu zakazała, powiedziała że ten telewizor oglądam ja z Tż jak przyjeżdżamy i ona nas nie będzie sponsorowała
masakra...
co za sucz
Cytat:
Na początek NAJWAŻNIEJSZE WIADOMOŚCI czyli:
-wiek płodu większy o 4 dni niż wynika to z OM
-ruchliwe bardzo
-NT 1,45mm prawidłowe
-kość nosowa widoczna
-kosmówka na ścianie tylnej
-serduszko bije 160 uderzeń na minute!! Cudowne uczucie było je usłyszeć!!!
-główka,kręgosłup,rączki,n óżki,organy wszystko widoczne i jest ok
-pępowina 3 naczyniowa czyli ok
-przepływy przez zastawkę trójdzielną prawidłowe
-CRL 66mm

I z tego się cieszę najbardziej bo to było najważniejsze w badaniu
Próbowałam wyciągnąć od niej płeć ale nie chciała mówić. Powiedziała,że to nie jest celem tego badania i na tym etapie płci nie sprawdzają i nie zajmują się tym, ale skoro nalegam to może to być chłopiec , ale nie musi bo coś tam między nogami sterczy, ale sterczyć na tym etapie sterczy u dziewczynki też.Sprawdzać będzie na połówkowym i albo się wchłonie to co tam sterczy i będzie dziewczynka,albo zostanie i będzie chłopak
Czyli podsumowując co do płci to nadal nic nie wiem...
Możecie się dziwić,ale jak usłyszałam chłopak to mnie zatkało..cieszyłam się jedynie z tego,że wyniki usg prawidłowe.Nadal się trzymam nadzieji że jednak cipcia z tego wyjdzie
Te z Was co będą miały pierwsze dziecko to pewnie nie zrozumieją mnie i będą się dziwić, ale uwierzcie mi jak się ma już 2 synków w domu to jednak nastawienie na płeć jest bardzo duże:/

A o to zdjęcia, na jednym z nich ponoć widać płeć

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
to dlatego nie znam plci!!! moj lekarz mnie nie bada na fotelu wszystko stalo sie w koncu jasne, hehe.

poprzednie wyniki chyba byly ok, moze przed swietami juz nie bede musiala nic robic.

moja tesciowa jest fajna. przyznala mi sie jakis czas temu, ze jak jej synek/ a moj jeszcze-nie-maz byl w brzuchu, to ona byla pewna, ze to bedzie dziewczynka. zrobila na drutach rozowy sweterek. miala juz starszego syna, wiec zalamala sie, ze znow jest siusiak. i wiecie co? przyznala sie, ze raz mu ten sweterek zalozyla jak nikt nie widzial i chyba jakas sukienke tez hehe. pozniej po 10 latach doczekala sie wymarzonej coreczki

Cytat:
Jestem mistrzem...

Leżę sobie pod kocem w domu, wpada mój tata, ja zdziwiona o co kaman, on dosiada się do mnie jeszcze w butach i kurtce i mówi no choć przytul się?!
Nie wiedziałam o co kaman, okazało się, że dwa sms "jestem jakaś smutna dziś. kocham Cię" i "Chcę do Ciebie i przytulić się" wysłałam do taty a on czub żarty sobie ze mnie uskutecznia...

Cytat:
Poszalała z synkiem dobrze, że mu tak nie zostało

A z takim śmiesznych historii za młodu, jak urodził się mój brat miałam niecałe 7 lat i zazdrościłam mu, że sika do pampersa i postanowiłam zobaczyć jak to jest. Założyłam i zsikałam się do Niego Mama się później zastanawiała czemu jeden pampers jest taki ciężki - nie przyznałam się
Z innych, postawiłam sobie bańkę chińską na cycku żeby mi urósł, miałam z 8 lat
I standard wsadziłam sobie perłę z korali do nosa bo stwierdziłam, że do mózgu dojdzie, skończyło się wizytą u laryngologa
poplułam monitor
Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
dziewczyny zastanawiam się, czy nie dzwonić do gin...
od jakis 3 h mi jest słabo jak nie wiem... zjadłam i słodkie i ogółem jedzenie... czy to normalne??
bywają takie gorsze dni
Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
to ja też wam opowiem hiostorię i spadam do odmu

mój tata szedł ze mną do sklepu i moją siostrą. ja lat ok. 5, siostra ok 3. a mama juz tam była bo to były czasy wieeeelkich kolejek. i tata wchodzi z nami do sklepu, tłum ludzi, a moja siostra: "o ku*** ile tu ludzi"
a co mój kochany tatuś zrobił? odwrócił się na pięcie i wyszedł ze sklepu a dzieci gdzie poszły? do mamusi! mama myślała że się pod ziemię zapadnie ale już wyjść nie mogła bo i tak stała 2 godziny to trochę szkoda
Tekst roku

Ale się usmiałam

W końcu nadrobiłam
a teraz spokojnie mogę pójść spać.. jutro gin

Wika bardzo mi przykro myslałam, że już takich wiadomości nie będzie

Edytowane przez potterka
Czas edycji: 2012-11-26 o 20:47
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 20:23   #2441
Meliitele
Zakorzenienie

Cytat:

w ogóle jutro chyba pojadę rano na te badania, w tym glukozę mój tata ma urlop jutro i mógłby mnie odebrać z centrum po badaniach, a trochę się boję powrotu po tym. zawieść też się zaoferował, ale nie chcę biednego człowieka wyciągać w wolne bladym świtem z łóżka nie wiem jak ja wstanę po 5, muszę być tam na 7.
ooo to bedziesz pierwsza z glukoza, ja pewnie jutro dostane skierowanie rozmawialam dzis w szkole z jedna babka i mowila ze ta glukoza wcale nie jest taka zla, ze jest do przezycia. Czekam na Twoje relacje

What the world needs now is love, sweet love
it's the only thing that there's just too little of

7/40
Meliitele jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-26, 20:40   #2442
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem mistrzem...

Leżę sobie pod kocem w domu, wpada mój tata, ja zdziwiona o co kaman, on dosiada się do mnie jeszcze w butach i kurtce i mówi no choć przytul się?!
Nie wiedziałam o co kaman, okazało się, że dwa sms "jestem jakaś smutna dziś. kocham Cię" i "Chcę do Ciebie i przytulić się" wysłałam do taty a on czub żarty sobie ze mnie uskutecznia...
: hahaha:

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
to ja też wam opowiem hiostorię i spadam do odmu

mój tata szedł ze mną do sklepu i moją siostrą. ja lat ok. 5, siostra ok 3. a mama juz tam była bo to były czasy wieeeelkich kolejek. i tata wchodzi z nami do sklepu, tłum ludzi, a moja siostra: "o ku*** ile tu ludzi"
a co mój kochany tatuś zrobił? odwrócił się na pięcie i wyszedł ze sklepu a dzieci gdzie poszły? do mamusi! mama myślała że się pod ziemię zapadnie ale już wyjść nie mogła bo i tak stała 2 godziny to trochę szkoda
Ooo i kolejna agenciara

Kurde miałam troszke zalatany dzień, emocje po badaniu chyba ze mnie zeszły bo dodatkowo zupełnie wypompowana jestem......
Teraz pakuje męża bo jutro wyrusza do pracy do Warszawy
Trzymajcie kciuki ,aby wszystko było ok i nie wrócił goły i wesoły....:/
Bo wiecie on jedzie w obce,nowe miejsce i w zasadzie nie wiadomo czy trafił uczciwie czy nie, dopiero się okaże.....Mam nadzieję,że tak bo rachuunki czekają

A na dodatek nacytowałam się jak głupek i co próbowałam wysłać wiadomość to mi wyskakiwało,żeby się zalogować...Logowałam się i dupa...

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 20:42   #2443
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
...nie mówiąc o tych cytrynach... jezu to chyba nie jest dobre dla żołądka tak całą cytrynę pochłonąć...
Cytryny są bardzo zdrowe, odkwaszają organizm, a to zdrowe jest

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 20:51   #2444
cloche
Zakorzenienie

nie nadrobiłam was! ale troszkę poczytałam... i jedyne co pamiętam, to relacja Wiki............. to się w głowie nie mieści...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 20:54   #2445
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Color trzymam kciuki za męża, dawaj znać jak mu tam! I będzie zjeżdżał tylko na week czy w ogóle?

Nuna jak się czujesz?!

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 21:02   #2446
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ja czekam na najnowszą relację z odwiedzin Księdza u przyjaciółki. Jej młodsza zawsze coś podsłucha, wymyśli ...
Dwa lata temu jechali do jej mamy bo się ledwo wprowadzili i nie mieli "zestawu" świeca+kropidlo itd. Mała ciągle coś gadała pytała i po kolejnym pytaniu "po co jedziemy" przyjaciółka nie wytrzymała i powiedziała "zestaw młodego egzorcysty". Pech chciał, że dziecko właśnie to zapamiętało, a ksiądz zapytał "co to jest?" wskazał na wodę święcono, a młode odparło"zestaw młodego egzorcysty". Rodzice nie wiedzieli czy się chować, uciekać czy ich ksiądz z ambony wyklnie.
W zeszłym roku uważali na wszelkie słowa co padały przed kolędą. Przyszedł inny ksiądz, odetchnęli z ulgą, ale nie na długo.
Księża chyba sobie upodobali pytania z serii "co to jest" - Krzyż, "a kto jest na krzyżu" ... i tu się małej wiedza skończyła chwilowo, włączyło myslenie i inteligencja, popatrzyła i odparła z pełną powagą "akrobata".
Ksiądz młody to zrozumiał co i jak ...
Aż się nie mogę doczekać co będzie w tym roku
Kolega opowiadał relację z kolędy. Ma 2-letniego Szymonka, kota i psa labradora. Pukają ministranci, śpiewają, ok. Szymon patrzy na nich. Wchodzi ksiądz, a pies hop na księdza, tak, że swój pysk miał na wysokości buzi księdza. Siada... Za chwilę patrzą, a Szymek biega z dzwoneczkami od ministrantów po całym mieszkaniu i dzwoni. Jakby tego było mało, kot wskoczył na stół i zaczął chliptać wodę święconą.

Cytat:

Mi lekarz powiedział, że w ciąży jest niższe ciśnienie niż normalnie. Ciekawe.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 21:11   #2447
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
o jaaaa, ale masz niskie ciśnienie. Ja też jestem niskociśnieniowcem. Kiedyś miałam 96/60 ale ostatnio u lekarza było ok 110/90
ja też mam niskie... 99/74 - z ostatniej wizyty i przeważnie jest takie. Raz tylko miałam 126/76 ale czytałam, że kobiety w ciąży ponoć przeważnie mają niższe i nie jest to nic złego
Stary 2012-11-26, 21:12   #2448
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz pakuje męża bo jutro wyrusza do pracy do Warszawy
Trzymajcie kciuki ,aby wszystko było ok i nie wrócił goły i wesoły....:/
Bo wiecie on jedzie w obce,nowe miejsce i w zasadzie nie wiadomo czy trafił uczciwie czy nie, dopiero się okaże.....Mam nadzieję,że tak bo rachuunki czekają
w takim razie trzymamy a ile Ty masz do Wawy? jak często będziecie się widywać ?

Stary 2012-11-26, 21:12   #2449
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
niskie ciśnienie to masakra, zawsze muszę kombinować w środkach komunikacji miejskiej, bo często mi się robi słabo jak długo stoję. teraz mam tak nawet w kolejkach w sklepie

Cytat:
ja mam rozmiar 62 nawet nie myslalm czy bedzie za cieplo czy nie tylko o sesji zdjęciowej w tym:P
hahah noo tak, to jest argument

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Diewczyny,

Dawno się nie oddzywałam, ale Wy strasznie szybko zapełniacie wątek, a u mnie nic ciekawego. Od 07,11 oglądam sobie świat na leżąco. Krwiak jak się wtedy pojawił tak jest, tyle że zgodnie z badaniami z 19,11 ma cm mniej. Kolejna wizyta 04.12, a ja trochę się boję, bo w pt. bolał mnie przez 15 min mocno brzuch, na tyle, że ciężko było mi się podnieść, a w sobotę nieco plamiłam na brązowo, ale naprawdę mało, tyle co 4 -5 kropek wielkości paznokcia. Po sobocie znów spokój. Nie chce biec do ginekologa, bo wizyta już za tydzień, a ja już i tak na luteinie i duphastonie i nic więcej mi nie poradzą. Trzymam się więc myśli, że dalej będzie dobrze, że krwiak się dalej wchłania, a maleństwo dalej ma bijące serduszko i rośnie.
Całuje
podpisałam. dobrze że maleństwo ładnie rośnie, wszystko będzie dobrze też miałam takie przeboje, dopiero od miesiąca w miarę spokojnie jest.

kot nam wpadł do wanny jak mąż się kapał zawsze łazi po wannie jak ktoś w niej siedzi i dziś się poślizgnęła. pocieszny widok był =]

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-26, 21:19   #2450
lonely_lady
Zakorzenienie

Vil ja nie mogę stać w kościele, zawsze muszę siedzieć, bo też mi niedobrze. W komunikacji miejskiej czasami też mi się tak robiło, na szczęście teraz prawie wcale nią nie jeżdżę. No i jak szybko się poderwę z łóżka to też mam zawroty głowy i mroczki przed oczami. A zwłaszcza w ciąży.Jednak Zawsze lepiej mieć niskie niż zbyt wysokie ciśnienie

Edytowane przez lonely_lady
Czas edycji: 2012-11-26 o 21:20
Stary 2012-11-26, 21:39   #2451
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Kolega opowiadał relację z kolędy. Ma 2-letniego Szymonka, kota i psa labradora. Pukają ministranci, śpiewają, ok. Szymon patrzy na nich. Wchodzi ksiądz, a pies hop na księdza, tak, że swój pysk miał na wysokości buzi księdza. Siada... Za chwilę patrzą, a Szymek biega z dzwoneczkami od ministrantów po całym mieszkaniu i dzwoni. Jakby tego było mało, kot wskoczył na stół i zaczął chliptać wodę święconą.
.

normalnie o mało się nie posikalam

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 21:48   #2452
lonely_lady
Zakorzenienie

ojjj znowi się zasiedziałam.. uciekam spać, dobrej nocy, do jutra

Stary 2012-11-26, 23:27   #2453
karolina2121
siedzę i myślę

Dziękuję wszystkim za życzonka
Dobrej nocy

EDIT: znowu mi dziecko schudło muszę więcej jeść

Edytowane przez karolina2121
Czas edycji: 2012-11-27 o 00:05
karolina2121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 06:16   #2454
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieci są kochane
Mój 5 letni chrześniak dzwoni do mnie i pyta się Ciocia urodziłaś już dzidziusia?
A ja, że dopiero jak będzie ciepło to się urodzi, a on ooooo to bez sensu bo ja będę miał już skończone 5 lat i będę za duży by się z nim bawić no to paaa

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii
Na mojego brata tak spadły meble ale szafka się otworzyła i on się tam schował na szczęście robili też z drugim bratem ognisko za kanapą a młodszy jak ledwo nauczył się chodzić uciekł nam z domu jechały lody, Family Frost, usłyszał melodyjkę i mama go dogoniła po drugiej stronie osiedla
no to u nas stał telewizor na takiej specjalnej ruchomej półce przyczepionej do ściany nad biurkiem. i ja siedziałam przed biurkiem, i moja siostra zrzuciła jakoś ten telewizor na mnie. dobrze że mnie nie walnął w głowę, ale do dziś twierdzę że telewizja zabija

Cytat:
Napisane przez xal
Ja czekam na najnowszą relację z odwiedzin Księdza u przyjaciółki. Jej młodsza zawsze coś podsłucha, wymyśli ...
Dwa lata temu jechali do jej mamy bo się ledwo wprowadzili i nie mieli "zestawu" świeca+kropidlo itd. Mała ciągle coś gadała pytała i po kolejnym pytaniu "po co jedziemy" przyjaciółka nie wytrzymała i powiedziała "zestaw młodego egzorcysty". Pech chciał, że dziecko właśnie to zapamiętało, a ksiądz zapytał "co to jest?" wskazał na wodę święcono, a młode odparło"zestaw młodego egzorcysty". Rodzice nie wiedzieli czy się chować, uciekać czy ich ksiądz z ambony wyklnie.
W zeszłym roku uważali na wszelkie słowa co padały przed kolędą. Przyszedł inny ksiądz, odetchnęli z ulgą, ale nie na długo.
Księża chyba sobie upodobali pytania z serii "co to jest" - Krzyż, "a kto jest na krzyżu" ... i tu się małej wiedza skończyła chwilowo, włączyło myslenie i inteligencja, popatrzyła i odparła z pełną powagą "akrobata".
Ksiądz młody to zrozumiał co i jak ...
Aż się nie mogę doczekać co będzie w tym roku

Mysia słodki ten pajacyk

Magiusa kciuki za Ciebie i maluszka

dzień dobry
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 06:51   #2455
katherine271
Raczkowanie

dzień dobry.
mam załamkę, już naprawdę nie wiem ile można na jedna osobę, pół nocy nie spałam tak mnie bolały i bolą plecy, w lewej części to taki jakby prąd bólu przechodzi co chwilę i na całości zwłaszcza tak pośrodku jest fatalnie, jestem umęczona a najgorsze że nie sądzę by to minęło jakiś koszmar po prostu. A jak mam ulżyć sobie np. ćwicząc jak nie mogę przez łożysko a zeby calkiem nie byc bez ruchu byłam wczoraj spacerem w mieście to ledwo doszłam do domu choć daleko nie byłam, tak mnie bolało wszystko, już nie wiem co myśleć ale ledwo mdłości trochę ustąpiły a tu coś takiego, mam już dość a to jeszcze tyle miesięcy. Tak się cieszyłam tą ciążą a to koszmar każdego dnia, jedyne światło to ten mały człowieczek, który będzie, już jest częścią rodziny ale już nie wiem skąd brać siły na te wszystkie przeciwności
katherine271 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 06:52   #2456
nuna2
Zakorzenienie

hej dziewczynki... wczoraj się czułam do kitu tak do wieczora... Dziś już nic, nawet mdłości nie mam.... Jutro wizyta... boje się bardzo...
Stary 2012-11-27, 06:53   #2457
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
hej dziewczynki... wczoraj się czułam do kitu tak do wieczora... Dziś już nic, nawet mdłości nie mam.... Jutro wizyta... boje się bardzo...

nie bój się głuptasie ja co drugi dzień jestem jak młody bóg a co drugi mam tylko wzdęcia żadnych innych objawów pomyśl, że kończymy już pierwszy trymestr więc powinnaś się czuc coraz lepiej
Stary 2012-11-27, 06:58   #2458
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
nie bój się głuptasie ja co drugi dzień jestem jak młody bóg a co drugi mam tylko wzdęcia żadnych innych objawów pomyśl, że kończymy już pierwszy trymestr więc powinnaś się czuc coraz lepiej
oby skarbie oby... bo mam tylko to dziecko i męża... Tylko to mi się udało...
Stary 2012-11-27, 07:08   #2459
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Diewczyny,

Ja się podpisałam mimo, że oficjalnie mnie to nie dotyczy, bo jeśli wszystko pójdzie dobrze to poród koniec czerwca, ale dla tych wszystkich mam co rodzą w pierwszych 3 miesiącach 2012 może to będzie jakaś pomoc.

Całuje
Ja nie podpisuje, bo nie będę raczej z tego korzystac tak czy siak

Cieszę, się, że maleństwo rośnie a Ty odpoczywaj, krwiak się wchłania to najwazniejsze, to pewnei kwestia czasu i wrócisz do 'żywych'
Stary 2012-11-27, 07:09   #2460
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
dzień dobry.
mam załamkę, już naprawdę nie wiem ile można na jedna osobę, pół nocy nie spałam tak mnie bolały i bolą plecy, w lewej części to taki jakby prąd bólu przechodzi co chwilę i na całości zwłaszcza tak pośrodku jest fatalnie, jestem umęczona a najgorsze że nie sądzę by to minęło jakiś koszmar po prostu. A jak mam ulżyć sobie np. ćwicząc jak nie mogę przez łożysko a zeby calkiem nie byc bez ruchu byłam wczoraj spacerem w mieście to ledwo doszłam do domu choć daleko nie byłam, tak mnie bolało wszystko, już nie wiem co myśleć ale ledwo mdłości trochę ustąpiły a tu coś takiego, mam już dość a to jeszcze tyle miesięcy. Tak się cieszyłam tą ciążą a to koszmar każdego dnia, jedyne światło to ten mały człowieczek, który będzie, już jest częścią rodziny ale już nie wiem skąd brać siły na te wszystkie przeciwności
katherine a rozmawiałaś z ginem co możesz zrobić przy takich bólach? może poradzi jakiś doraźny środek, bo przecież to okropna męczarnia

nuna oby już wszytsko było dobrze, a na wizycie będzie super, sama zobaczysz

Cytat:
Napisane przez nuna2
bo mam tylko to dziecko i męża... Tylko to mi się udało...
i nas, które chętnie wysłuchamy twoich żalów, marudzeń, złości, radości etc
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości