|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - cz. 16.
Cytat:
hahahaha ok biore jak jest ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() natala - od tego jest watek żeby wyrazac swoje opinie Tak ostatnio był wałkowany przez pare stron temat o kp ( Ty sama bralas w nim udział ) tak teraz o spaniu z dzieckiem w jednym lozku.Maz wrocil. Znikam
|
|
|
#1412 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - cz. 16.
Kasiu
oj leci ten czas, leci hehe Nigdy w życiu mi tak szybko nie leciał Tak, ząbki ma już duże i nie ukrywam, że mocno nimi gryzie ---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ---------- Zabciu lenovo u nas jest bardzo znane. Mój brat teraz sobie kupił ![]() ---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ---------- Kurcze... a mi sie w ogóle spać nie chcę.
|
|
|
|
#1413 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie pytałam meza mowi ze u nas to jedna z gorszych firm. U nas Dell , HP najbardziej popularne.
Edytowane przez zaaaabcia Czas edycji: 2012-11-27 o 03:04 |
|
|
|
#1414 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny chce zamowic mezowi breloczek na klucze do auta. Przegladam przeglądam i za duzy wybor. Który Wam się najbardziej podoba? Tak męskim okiem?
Chyba pierwszy jest najlepszy nie? Ostatni ma w srodku opcje z dodaniem zdjęcia , ale wydaje się taki nie solidny.
|
|
#1415 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1416 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jeśli ktoś traktuje mnie jako gorszą, nic niewiedzącą i nie mającą prawa wypowiedzieć się na temat dzieci, bo nie ma dzieci, to się we mnie gotuje i nie będę siedzieć cicho Nie po raz pierwszy jest sytuacja, kiedy Tobie nie można nic powiedzieć, bo od razu naskakujemy, od razu jesteś złą matką, od razu robisz źle i w ogóle robimy z Ciebie najgorszą. Ale kiedy jest dyskusja na czyjś inny temat, to ochoczo bierzesz w niej udział, co więcej - bardzo lubisz ją przeciągać i kontynuować. My nie robimy z Ciebie złej matki - Ty jesteś po prostu na swoim punkcie przewrażliwiona. W którym miejscu na Ciebie naskoczyłyśmy? Mamy chyba inne pojęcie "naskoczenia". Czy napisałam gdzieś, że się nie wyśpicie? Dlaczego swoją drogą Twój mąż zakłada od razu, że będziecie całą noc małą usypiać? Skoro nawet nie próbowaliście? ![]() Cytat:
Właśnie tak. I każdy też wypowiada się na dany temat - nie musisz wszystkich słuchać. I mam małe dejavu - nie byłaś tą najbardziej ganiącą zaaabcie za kładzenie Domino w łóżeczku turystycznym, podczas gdy sama kładłaś Majkę w koszu? Czy materac dla dorosłych jest lepszy niż ten w łóżeczku turystycznym? Bo podobno po to kupuje się dziecku specjalny dla niego materac, by było jak najlepiej dla jego kręgosłupa... ![]() Swoją drogą, gdyby tyle osób zwróciło mi na coś uwagę (licząc oczywiście matki, bo niedzieciate przecież się nie liczą ), zastanowiłabym się, czy rzeczywiście czegoś nie zmienić. Cytat:
O to właśnie chodzi Cytat:
Może nie to Magda chciała przekazać, ale tak to zostało odebrane. Jeśli chciała zaznaczyć, że fajnie się śpi z Majką kiedy mąż jest na nocce, bo żadna nie śpi sama i czas bez męża/taty szybciej im leci - czy cokolwiek w tym stylu - to trzeba było zredagować to zdanie inaczej. Nie byłoby użytego kluczowego "w ogóle" i już zdanie brzmiało by inaczej. I nie - nie czepiam się, po prostu tak to zinterpretowałam...A pisząc, że nienormalne w zdrowym małżeństwie miałam na myśli nie spanie z dzieckiem w ogóle, ale właśnie tę radość, że mąż ma nocki i go nie ma. Dodam, że po za "w zdrowym małżeństwie" była tam druga sytuacja - ale tego już nie widzisz... Pozwolę sobie napisać na biało, co by nie wyciągać na światło dzienne pewnych spraw: może nie widzi w tym nic złego, może na razie nie widzi w tym nic złego... Oczywiście nie siedzę w jego głowie i nie będę mówić, co on myśli i co czuje, bo nie wiem, ale patrząc na bieg wydarzeń w ciągu ostatnich dni zaczęłabym się zastanawiać, czy oby na pewno nie ma nic przeciwko i czy za parę tygodni nie powie, że to dołożyło do wszystkiego. Sorry, ale sama Magda przyznała, że ma problem z wyrażaniem uczuć...
Odtąd MY - już nigdy JA. W duecie siła. Edytowane przez aaby Czas edycji: 2012-11-27 o 08:07 |
||||
|
|
|
#1417 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo się cieszę Kochana! Cytat:
Podpisuję się wszystkimi dwudziestoma paluchami Cytat:
Cudowne uczucie, co? ![]() To teraz rób wszystkie badania i dbaj o Was Cytat:
Cytat:
Bardzo fajny hp, będziecie zadowoleni ![]() Ja miałam hp ponad 4 lata, działał bez zarzutów, zmieniłam tylko dlatego, że chciałam kupić maleństwo (11,6 cala). Mąż ma hp od ponad roku i też jest bardzo zadowolony
|
|
#1418 |
|
Zakorzenienie
|
Bry!
![]() Co do bliźniaków - mój tata miał w rodzeństwie dwie pary Nie byłabym szczęśliwa, gdybym za jakiś czas usłyszała dwa serduszka - choć i tak najważniejsze, by były zdrowe Bodajże na styczniowo-lutowych mamusiach są trzy pary bliźniaków (a były cztery, tylko jedna laska przestała się udzielać), także coraz więcej Skończyłam wczoraj "50 twarzy Greya". Miałam po drodze chwilę zwątpienia, jakoś mam inne spojrzenie na sex, ale jak już przestało mnie to tak razić, to książka niesamowicie wciągnęła i doczytałam do końca jednym tchem! Muszę kupić drugą część Poza tym zrobiłam wczoraj Ewkę - niestety nie wszystkie ćwiczenia na brzuch dałam radę wykonać, bo mięśnie mnie po prostu paliły ![]() Dziś też chyba zrobię, bo jutro idziemy do teścia na imieniny, więc nie miałabym kiedy... dodaja, współczuję mgr, sama dobrze wiesz jak jeszcze niedawno sama marudziłam Ale nie bierze przykładu ze mnie i nie zostawiaj na ostatnią chwilę ![]() Jakiś senny dzień dziś ![]()
|
#1419 |
|
Zakorzenienie
|
Czeeeeesc!
Do piatku szefa nie ma wiec LABAAAA! Co tam u Was dziewuszki??? |
|
|
|
#1420 |
|
Zadomowienie
|
Dzień doberek =)
Pączuś zjedzony, energetyk wypity i do pracy =) zaaaabcia jak dla mężczyzny najodpowiedniejszy wydaje mi się 3, ten taki skórzany, a następny w kolejce 1. [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;37832767]Cykl bez żadnych starań w dobre dni był jeden w zeszłym roku, kiedy miałam infekcję i przepisane leki. Poza tym zawsze były starania. To, że mąż wyjeżdża, nie oznacza, że nie staramy się w ogóle, tylko nieco rzadziej.[/QUOTE] A czy w ubiegłym cyklu nie pisałaś, że go nie było?Bo jakoś tak mi świta. W każdym bądź razie, wiedz mrowinko, że mocno cię tu wspieramy i w końcu będziesz mogła pochwalić się nam II Ja to bym chciała mieć bliźniaki. Ale za drugim razem =)
|
#1421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziwne jest dla mnie to, jak w ten sposób mówi kobieta, bo przeceiż sama kiedys pewnei był w takiej sytuacji ![]() ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Wogóle to cześć! ![]() Jestem w pracy , pije kawę. A wogóle to powiem Wam, ze po tej jednej tabeltce juz widzę poprawę!!
Kiedyś mieliśmy SIEBIE potem stworzyliśmy CIEBIE teraz mamy WSZYSTKO Marcel <3 Edytowane przez mysia1986 Czas edycji: 2012-11-27 o 08:24 |
|
|
|
|
#1422 |
|
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się, że jeszcze jakaś mysz od dziś harcuje ![]() Szalona! ![]() mysia, mam nadzieję, że leki pomogą i uczulenie szybko zejdzie!
Odtąd MY - już nigdy JA. W duecie siła. Edytowane przez aaby Czas edycji: 2012-11-27 o 08:20 |
|
|
|
#1423 |
|
Zakorzenienie
|
oooooo widze, ze mnie ominela dyskusja nt spania z dzieckiem w jednym lozku
![]() Stoktoreczko, moje najszczersze gratulacje!!!!!! tak sie ciesze!!!! |
|
|
|
#1424 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1425 |
|
Zakorzenienie
|
nioooo harcuje az hej! Slucham sobie Radia RAM, pije kawke i wcinam, a wlasciwie wcielam juz sniadanko
![]() ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- No i co tu taka cisza??? |
|
|
|
#1426 |
|
Zakorzenienie
|
ja jestem.Ale od kilku dni mam problemy z wizazem.. cos mnie rozłacza , albo nie moge sie zalogowac.
|
#1427 |
|
Zadomowienie
|
Ja wczoraj wieczorem też nie mogłam się zalogować.
Za 50 razem (a jak! trzeba być upartym =)) się udało. Dzisiaj jakoś bez problemów. Ten wizaż to bądź co bądź dosyć duży serwis. Czytałyście k.?
|
#1428 | |||
|
Zakorzenienie
|
czesc
Cytat:
Cytat:
Cytat:
tomalinko super ze po wizycie ok, stokrotko Ty o prcy teraz nie mysl, tak jak mowisz dzidzia jest najwazniejsza, a kolezanki jakos sobie rade dzadza,
|
|
#1429 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie właśnie!
![]() Tak
|
#1430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1431 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1432 |
|
Zadomowienie
|
|
#1433 |
|
Zakorzenienie
|
Mysle, ze cos w tym jest... u mnie w pracy coś chyba sie pierniczy od kilku dni
|
#1434 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Cytat:
Byle robić to w sposób kulturalny. Ale to, że ktoś ma zdanie całkiem odmienne, nie znaczy, że sie na kogoś naskakuje, czy go krytykuje...czy uważa, że jest złą matką. Nie rozumiem tego wszechobecnego przewrażliwienia na punkcie swojej osoby.... przecież żadna z nas nie jest tutaj, żeby komuś ubliżyć, czy sprawić przykrość... ![]() Cytat:
i ten ze skórką ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja właśnie też sę notorycznie z tym spotykam z takim stwierdzeniem ze strony różnych ludzi. Generalnie jest założenie 'nie przeżyłaś czegoś, nie wypowiadaj się'. I ma to szczególne zastosowanie w przypadku matek. Wiedza na temat dzieci, to wiedza tajemna, której nie są w stanie pojąć osoby, które nie są matkami/rodzicami. Najlepsze, jak rozmawiałam kiedyś z kolesiem, który mi upowiadał, że bije własne dziecko, ja go skrytykowałam, a on mi powiedział 'pogadamy, jak będziesz mieć swoje dziecko'
|
||||
|
|
|
#1435 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
.Zgadzam sie z Toba, ze wszystkim, amen itd. |
||
|
|
|
#1436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do Twojej wypowiedzi to sie podpisuje
|
|
#1437 |
|
Zakorzenienie
|
Abby dziękuję! Napisałaś dokładnie to czego ja wczoraj nie potrafiłam wyrazić. Podpisuję się pod każdym słowem, które napisałaś o spaniu z dzieckiem w jednym łóżku. Pod każdą kropką nawet!
Kotek widzę, że nie tylko ja miałam wczoraj problem z pisaniem JAk tam Twoja ręka tak w ogóle? STOKROTKOOOOOO ogromne GRATULACJE!!!! Dbaj o siebie i rośnijcie zdrowo! Tzn, niech maleństwo rośnie! Żabcia mnie te bryloczki średnio się widzą. A muszą być typowo z jeep'a? Nie chcesz czegoś innego? Co do pasztecików - to chodzi o te z ciasta francuskiego? Wyślę Ci na priv Butter jak tam malowanie? Today jak u Was? Mam nadzieje, że Maya jest już z Wami Strong wczoraj napisałaś o tym, jak to Kamil śpi w swoim łóżeczku - ja to sobie tak właśnie wyobrażam! Super, że da się zrobić to co wcześniej się sobie założy! ![]() ![]() Ja jeszcze będę chciała żeby dziecko szybciutko spało w swoim pokoju. Wstępnie tak 4 m-ce. Żeby oprócz tego, żeby miało poczucie swojego bezpiecznego łóżka to żeby uczyło się, że jego pokój - jego królestwo Brawo dla Ciebie!!! ![]() Witajcie, chyba dzisiaj z lekka straszę, kolega przywitał mnie slowami "uuuu, chyba się nie wyspałaś" czadowo! Oby do 16:00 bo dzisiaj widzę się z moją Trójcą a do tego odbieram bilety na koncert. Idziemy początkiem grudnia na Strachy na Lachy ![]()
|
#1438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1439 |
|
Zakorzenienie
|
BUTTER AMEN!!! Po raz sto tysięczny ósmy!!!
![]()
|
#1440 | |
|
Zakorzenienie
|
Tomalinko, strasznie się cieszę
Cytat:
![]() tyle w tym temacie. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:39.

) bardzo ladny ten lapek 

)
Tak ostatnio był wałkowany przez pare stron temat o kp ( Ty sama bralas w nim udział
) tak teraz o spaniu z dzieckiem w jednym lozku.
oj leci ten czas, leci hehe
Ostatni ma w srodku opcje z dodaniem zdjęcia , ale wydaje się taki nie solidny.

Ale jeśli ktoś traktuje mnie jako gorszą, nic niewiedzącą i nie mającą prawa wypowiedzieć się na temat dzieci, bo nie ma dzieci, to się we mnie gotuje i nie będę siedzieć cicho