|
|
#31 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: czy macie już sukienkę?
Witajcie!
Cóż, mój pierwszy post, mam nadzieję, że przyjmiecie mnie jakoś do swojej społeczności Od jakiegoś czasu przeglądam Wasze forum i poszukuję inspiracji na własne wesele. W sumie nie wiedziałam gdzie zacząć, więc zaczynam tutaj ![]() Ja mam swoją suknie już chyba upatrzoną, schodziłam kilkanaście salonów, w jednej poczułam się że to ta Ślub w październiku i pytanie – myślicie, że jeszcze za wcześnie na rezerwację sukni? Boję się że już na taką nigdzie indziej nie trafię. Ale z drugiej strony – tyle czasu przede mną i jakieś nowsze modele mogą się mi się jeszcze spodobać. Jak Wy miałyście ze swoimi sukniami? Dużo wcześniej kupowałyście? Nie bijcie ! Od niedawna wpadłam w wir przygotowań, ale czasami nie mam pojęcia za co i kiedy się brać !
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zadomowienie
|
jak na moje doświadczenie to jeszcze za wcześnie na rezerwacje chyba ze to jest ta twoja wymarzona
mi w salonach mówili że 4 miesiące wcześniej zdecydowanie wystarczą zawsze możesz wpaść na coś piękniejszego ![]() Żona |
|
|
|
|
#33 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja swoja wypatrzona sukienke znalazlam rok wczesniej, ale poniewaz zamowienie mozna zlozyc w kazdej chwili - o ile dany model nie znika z kolekcji - to poczekalam kilka m-cy zeby byc pewna
|
|
|
#35 |
|
Rozeznanie
|
W sumie w każdym salonie mówią że trzeba płacić już zaliczkę jeżeli się zdecyduje. Zresztą, w niektórych twierdzą że czeka się koło 6 miesięcy na suknie. Wiem, że wcześnie, ale przymierzając sporą ilość sukien - tylko przy tej było to "coś". Chyba jestem zbyt entuzjastycznie do tego wszystkiego nastawiona
Ja to bym chciała wszytko na już ![]() A co do sukien - czy jej wybór musi być taki trudny? :p |
|
|
|
|
#36 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Zadomowienie
|
Przyłączę się do Was, bo i ja nie mam jeszcze sukienki, ale mam kilka typów.
![]() Cytat:
![]() Oglądając wiele sukienek ta wpadła mi w oko i aż zapisałam ją sobie na dysku, a wybredna jestem, co do sukienek.
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 |
|
Raczkowanie
|
Co sądzicie o tej ?
|
|
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
chyba podobna juz wklejalas
![]() czyli o kroju A, satynowa z drobinkami. bardzo lubie ten kroj bo wyglada sie jak ksiezniczka - ale jest bardziej elegancka i skromniejsza w dobrym znaczeniu i fajnie podkresla sylwetke -
|
|
#40 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dokładnie, wkleiłam podobną.... Troszkę się różnią. Ta akurat jest dostępna w Polsce a tamta druga niestety nie. Obie mają jakiś dziwny kolor ale są dostępne w bieli również ![]() tu jest ta druga dla porównania : |
|
|
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
Krój sukienki bardzo ładny, góra bogata. Tylko nie wiem czy ta satyna to dobry pomysł. Nie masz wrażenia, że na zdjęcia "odblaskuje"?
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#42 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- mi sie podoba ten blask, jest perlowy i niektorym odcieniom skory bardzo sluzy
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
A moze
|
|
#44 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
super
|
|
|
|
|
|
#45 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#46 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tu jest biała : http://www.ebay.co.uk/itm/MAGGIE-SOT...-/221141470204 |
|
|
|
|
|
#47 |
|
Zadomowienie
|
Ojej kochana ta sukienka jest sliczna
Strasznie podoba mi sie dol Wlasnie myslalam o takiej z rozporkiem,ale z takim zwyklym tak srednio mi sie podobaly, a ta ma sliczna koronke na wykonczeniach przez to wydaje sie taka zwiewna i dziewczeca, tylko gore jednak bym troche zmienila bo wydajemi sie za sztywna, a zalezy mi zeby sukienka miala lekki wyglad no i oczywiscie zeby byla w miare z cienkiego materialu,bo bedzie baaardzo goraco![]() Tylko gdzie ja taka kiecke znajde, myslicie, ze w salonie uszyliby podobna??? ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Wlasnie nie moge jej zarezerwowac bo ona byla w zwyklym sklepie a nie w salonie. Teraz sobie mysle ze moglam ja wziac bo kosztowala tylko 60 funtow, a zamierzam miec inna na slub i inna do sesji zdjeciowej. Oj nie wiem czy ona jeszcze tam jest, bo to bylo juz jakis czas temu... |
|
|
|
|
#48 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki moje myslalam tez o krotkiej sukience, co myslicie?? Np. cos takiego...
|
|
|
|
|
#49 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#50 |
|
Zadomowienie
|
A w jaki sposob mozna ja kupic? No bo zamowic bo troche ryzyko bez mierzenia...
|
|
|
|
|
#51 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w zaleznosci w ktorym miesice jestes lub do ktorego mozesz podjechac - sprawdz ktory salon slubny ma kolekcje White One. Zazwyczaj firmy sa podane sa na stronie internetowej danego salonu.
|
|
|
#52 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam ślub w sierpniu i jeszcze ani jeden nie przymierzyłam...
Chciałabym coś skromnego ale eleganckiego.... figury modelki nie posiadam ( duży biust 9 biodra) falbaniaste i księżniczki odpadają
|
|
#53 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#54 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#55 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Szukałam po internecie, na fb zapisałam się na wszystkie możliwe strony związane ze ślubem, żeby ewentualnie nie przeoczyć jakiegoś interesującego modelu. Kiedy po zmierzeniu, mojej właściwej poczułam w sercu, że to ta naprawdę odetchnęłam z ulgą, bo o tę kwestię stresowałam się najbardziej. Że nie zdążę, że nie znajdę, że będzie za droga, że nie będzie do mnie pasować. Teraz mam pełen luz, a jedyne czym zaprzątam sobie jeszcze głowę, to fryzjer i makijażystka, bo to mi zostało. każda suknia jest na swój piękna, bo na pewno jest gdzieś osoba, która uszczęśliwi, nie mniej ta "nasza" zawsze będzie dla nas najwspanialsza
|
|
|
|
|
|
#56 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No mnie strasznie właśnie korci, żeby ją wziąć. Póki co wstrzymuję się chociaż do końca roku. Rodzicielka ma mnie odwiedzić i w sumie chciałabym, aby i ona ją zawczasu zobaczyła i oceniła swym krytycznym okiem. Z tym późniejszym szukaniem - to pewnie, że szukać bym już nie szukała, ale mam koleżankę, która teraz ze mną chodzi za sukniami - też ślubomaniaczka jak ja - niedługo i ona zacznie chodzić za swoją i chce żebym jej towarzyszyła w tych momentach. I tego się boję, że chodząc z nią zobaczę i zakocham się w innej. A odmawiać koleżance nie wypada....
|
|
|
|
|
|
#57 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli miałabym Ci doradzać, to faktycznie poczekałabym na mamę, która na pewno Ci pomoże. Wiem, bo sama wszystkie wizyty w salonach zaliczałam ze swoją. Hehe no niewątpliwie fakt, że będziesz wracać do salonów w towarzystwie koleżanki, której masz pomóc, napawa Cię lękiem, że spodoba Ci sie coś innego. Nie mniej, z tego co słyszałam i co juz tutaj pisałam, każda z koleżanek stanowczo twierdziła, że kiedy założyła swoją suknię, to była przekonana, że to ta właściwa i nie chce żadnej innej. Ja przyznam szczerze zaczęłam jeździć za suknią, 9 miesiecy przed slubem, ponieważ zależało mi, aby kupić ją jeszcze w tym roku, ze względu na wyprzedaże kolekcji i obniżki cen. Z założenia nie chciałam wydać, za dużo na suknię, w której wystąpię raz, a wolałam zaoszczędzone pieniądze dołożyć do wymarzonych obrączek, które będziemy nosić na palcu do końca życia- daj Boże
|
|
|
|
|
|
#58 |
|
Zadomowienie
|
To moze pochwalicie się swoimi kieckami kobietki?
|
|
|
|
|
#59 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pochwaliłabyś się, uwielbiam oglądać suknie ! Do mojego ślubu ponad 10 miesięcy, ale nie przeszkadza mi to w podbijaniu salonów Tak czy siak, wg mnie mam już tą swoją wymarzoną na oku, aczkolwiek jeszcze chciałam odwiedzić jeden salon A może któraś z Was odwiedzała salon Nabla? Opłaca się pójść? Cenowo jak się mają? (największe wrażenie zrobiłoby na mnie właśnie suknie z tego salonu podczas targów ślubnych ) Nawet jakbym chciała teraz kupić już suknie, to w większości salonów przecen JUŻ nie mają A kolejne wyprzedaże dopiero w przyszłym roku kole września - a szkoda, ale na miesiąc przed sukni chyba nie kupię. Swoją wymarzoną suknią bym się pochwaliła - ale salonik, z którego pochodzi ta suknia nie posiada swojej strony internetowej... |
|
|
|
|
|
#60 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Baaardzo chętnie bym sie pochwaliła, ale mój salon również nie ma strony internetowej. Jeśli w internecie znajdę cos podobnego, to na pewno się Wam pochwalę, bo jest czym :P haha
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:17.

Od jakiegoś czasu przeglądam Wasze forum i poszukuję inspiracji na własne wesele. W sumie nie wiedziałam gdzie zacząć, więc zaczynam tutaj 
Od niedawna wpadłam w wir przygotowań, ale czasami nie mam pojęcia za co i kiedy się brać !

- mi sie podoba ten blask, jest perlowy i niektorym odcieniom skory bardzo sluzy
A kolejne wyprzedaże dopiero w przyszłym roku kole września - a szkoda, ale na miesiąc przed sukni chyba nie kupię.