|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4861 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Cytat:
dodam, że za nami dziś pierqsze samodzielne ćwiczenie. mała krzyczała strasznie, szcZególnie nas lewej stronie. ale za to gazy z tyg wypuściła hehe. jak tylko skonczylismy utulilam ją i wszystko powróciło do normy.przy ubieraniu śmiała sie w nieboglosy. no jedyną różnica że o wiele spokojniejsza jest, wykrzyczala sie podczad cwiczenia tp terazccalkiem inne dIecko. co do przedłużania uszu tp nie wirm czy malej bedzieny przekluwac. mam pytabie ile wczesniej u księdza zalatwalisvoe chrzciny? ile sobie zazyczyl. vo idę dzis do noego o nie wiem n! kiedy nrdzoe termin. najbardziej chcielisbysmy swieta ale to juz chyba za późno ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- mt cZapkę po kapieli zakładamy na chwilę,aż wloski wuschna o dziqp wtedy jagoda nie krYczy, bo jak wychodZimy na spacer to w momencie ubranoq czapli awantura na cały budynek. pomieszczenia do kapieli nie grzejemy jakos specjalnie, nie otqieramy okna w pokoju gdzoe kapiemy mała. no bo w naszej mega malej łazience nie ma narazoe szans jej wykąpać, bo we swoje tam nie wejdziemy. bardziej jednal mnie martwi wanienka bo mala juz na dlugoac sie ledwo do niej miesci hehe. dobrze że mamy schowane sruga nowa i chyba bedzoe większą muszę po nia tylko wyslac meza do piwnicy. jaki rozmiar nosza wasze 2,3 miesięczne bpbasy? bo moja jakas nie wymiarowi jest hehe 56 wszystko za male a 62 na długość super ale mega szerokie i rękawy za długie:/
![]() |
#4862 |
Zakorzenienie
|
Angel dacie rade z tymi ćwiczeniami
![]() Ja dałam 100 zł za chrzciny, a rozmiar Jasiu nosi 68 tyle xe on ma juz 3 i pól miesiąca. My po inhalacjach jakoś udało mi sie zrobic bez płaczu ale cieżko ogarnąć inhalowanie jak starsza ciagle czegoś chce : brzydal: około 10 idę z nimi na spacer ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4863 |
Zakorzenienie
|
Kate on nie chrumka normalnie jak przyłoży sie rękę to aż wibruje. Nie płakał przy oklepywaniu o dziwo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4864 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Cytat:
![]() Co do ubranek to 62 robią się za małe, 68 sa super, raz już nawet założyłam jej bodziaka 74, bo wszystkie mniejsze z długim były w praniu i też nie wyglądał na za duży. No ale ona jak się urodziła to już była duża 4230/59 więc chyba nie jest dobrym wskaźnikiem ![]() A chrzciny u nas w parafii zgłasza się miesiąc wcześniej. Wydaje mi się jednak że to dość elastyczny termin, bo my bylismy równo miesiąc przed i był tylko 1 chrzest wpisany, a ostatecznie było ich 5. Myślę że nie będzie za późno jeśli teraz zgłosicie. Zawsze możecie powołać się na to że mieliście zamęt z lekarzami, albo na to że chrześni będą "dostęni" tylko w święta... Ksiądz też człowiek ![]() Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2012-11-27 o 07:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4865 |
Zakorzenienie
|
hmmm właśnie skończyłam karmic mała i strasznie bolą mnie sutki. Ostatnio zavzely mnie boleć po karmienia ale dzisiaj to jakiś koszmar. Czy to może oznaczac koniec pokarmu? bo jak wyciskam to kilka razy trysnie, a poźniej same kropli kapia
---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- no to już przy urodzeniu dużą dziewczynla była. moja kruszynla nie cale 2600 i 51cm. 5kg ważyla tydzień temu,a ile ma długosci to nie wiem bo u nas nie mierza w prZychodni grr
#4866 |
Zakorzenienie
|
Hello, a ja sie musze pochwalić że po trzech dniach walki z ciemieniuchą pozbyliśmy się jej
![]() Mały miał od urodzenia ale kurde bałam sie tej małej główki ruszać ![]() Bez żadnego używania oliwek i innych rzeczy - tylko sama szczoteczka do włosków. Jaka gładziutka główka teraz ![]() Poza tym nadal w łózku sobie jesteśmy bo mały cycusia w buzi ma i sobie usnął a mi sie wstać nie chce. Gorzej jak mi kurier zadzwoni na domofon ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4867 |
Wtajemniczenie
|
dzień dobry!
chwilowo nie siedzę zagrzebana w książkach to się witam! Olga dziś kończy 3 miesiące - za 2,5 miesiąca wracam do pracy, o rety jak to szybko leci ![]()
![]() |
#4868 |
Zakorzenienie
|
Mój Jas ma skończone dwa miesiące a nosi rozmiar 62 a czasem też w 56 wejdzie . Zależy
![]() Co do chrztu to u nas jest co łaska . Daliśmy księdzu pieniądze jak zamawialismy chrzest . 100 zł .
#4869 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
mnie tez sutki bola i takie wrazliwe mam ![]() a rozmiar nosi 62/68,chociaz nie wiem ile ma cm. a wogóle moje dziecie wstalo dzis o 5 i sobie gada do siebie ![]() ![]() i leniwa do ciagniecia cyca sie zrobila.jak dam jej jednego to ssie dopoki mleczko dobrze leci,ale jak juz musi sie wysilic to placze i musze ją do drugiego przystawic,mimo,ze w tym pierwszym jeszcze jest ![]() wczoraj zrobila, zamiast kupy ,zielonego gluta.pierwszy raz.pisalyscie wczesniej,ze to alergia pokarmowa.tak?bo ja ostatnio zjadlam kanapke z takim sosem i wydaje mi sie,ze to po nim.
![]() |
#4870 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4871 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
![]() Nas dzisiaj czeka ciężki dzień... dzień oczekiwania na kupkę. ![]() Tak patrzę, że niedługo dobijemy do tych 5000 postów i będziemy uciekać na odchowalnię. Kurcze, ja wciąż nie mogę uwierzyć, że ta ciąża tak nam szybko minęła i już wszystkie mamy swoje maluszki. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4872 |
Zadomowienie
|
dzieki dziewczyny za wypowiedzi w sprawie przebijania uszu
![]() ja zadecydowalam,ze nie bede przebijac dopoki mala sama nie podejmie decyzji ![]()
#4873 |
Zakorzenienie
|
Cześć.
U nas dzisiaj spokojnie. Maluch co chwila domaga sie jeść, ale troche oszukuje Go herbatką i wodą. U nas kupki 3 - 4 razy dziennie. Dzisiaj Maluch waży 3700 ![]() Ale dalej je po 60 - 70 ml co 3 h. Może jadłby więcej, ale usypia przy jedzeniu. ![]() Justyna Gratulacje ![]()
#4874 |
Zakorzenienie
|
Przypomniało mi się że miałam o coś zapytać. Waszym dzieciaczkom też prawie nie rosną paznokcie u stóp??? O ile te u rączek obcinam Ali co 3 dni mnie więcej, to u nóg jeszcze nie było takiej potrzeby a ma już 11 tygodni! Dopiero dziś stwierdziłam że może ciuuut urosły...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4875 |
Zadomowienie
|
Justyna gratulacje
![]() my mamy 28-go grudnia 3 rocznice slubu ![]() a w czerwcu minie 10 lat odkąd jestesmy razem
#4876 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Mnie też mniej z racji chorobska. Paweł kończy katar a Kuba zaczął ![]() Asiulka trzymam kciuki za szybkie zdrowienie ![]() Angel świetna wiadomość ![]() ![]() Wszystkim maluszkom dzisiejszym jubilatom wszystkiego najlepszego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4877 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4878 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 2003 poznanie 2009 ślub a w którym roku urodziłaś pierwszego synka? Justyna gratulacje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4879 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
2007
![]() |
#4880 |
Wtajemniczenie
|
A może przystawiaj Jasia do takiego pustego cyca to może uda się pobudzić laktację od nowa?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4881 |
Zakorzenienie
|
A wiecie że od czwartku w TESCO -30% na odzież dziecięcą F&F ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4882 |
Wtajemniczenie
|
A to tu inaczej. Ja mam z 2010. Ae mieliśmy baaaaardzo spóźniony zapłon.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4883 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() zamowilam te, zobaczymy http://allegro.pl/pieluchy-tetrowe-p...805232955.html ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2012-11-27 o 09:54 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4884 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4885 | |||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Żwirek śpi więc posprzątam bo mi wczoraj i przedwczoraj przeszkadzano i nie dane mi było umyć podłóg ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A Mati nosi różnie, bo i w niektóre 56 jeszcze wchodzi ale też w 68 śmiga. Te rozmiary to nie równe strasznie. Na przykład wczoraj ubieram go w pajacyk do spania rozmiar 62 - za mały, a 56 dobry ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Trzeba będzie jechać do Piły ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4886 | |||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Dziś miałam sukces laktacyjny ![]() ![]() ![]() W nocy obudziła mi się mała przed 2 i tak nie spała do po 4.. masakra Teraz na szczęście śpi, a ja mam czas na posprzątanie pokoju, bo wpada kumpela z pracy na ploty ![]() Cytat:
![]() zdrówka dla Jureczka ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() no to jedziemy na zakupy ![]() ![]() szef mi zapowiedział że tylko w naszym TESCO mam wydawać ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4887 |
Raczkowanie
|
dziekuję za gratulacje
![]() nasz proboszcz o dziwo zgodzil się na chrzest więc nie musze szukać po innych parafiach ale niestety nauki nas nie miną ;/ jedna będzie przed chrzcinami a potem na dwie pójdziemy już po.. co do płatności - też damy 100zł bo pewnie jak zawsze każe płacic "co łaska ale nie mniej niż..." ![]() mój malutki wczoraj był dość marudny :/ też od tygodnia wklada cale rączki do buźki i chce je zjeść, czy to faktycznie możliwe żeby ząbki już szły?? kolki już chyba minęły chociaż nie narzekałam, bo w sumie to były tylko 4 konkretne akcje z kolkami, zaczynam już wprowadzac powoli więcej zakazanych potraw ale pieprzu dalej się wystrzegam hehe a co do rolmopsów tez się uśmiałam ![]()
#4888 | ||||
Zadomowienie
|
Witam,
Nieźle, moje dziecię zasnęło wczoraj o 23.30 i wstało o 7 rano ![]() Teraz śpi na moich kolanach. Odłożenie do łóżeczka skutkuje wybudzeniem więc już się poddałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Za to prawdziwe hamstwo z tym wciskaniem się jak kobieta przechodzi z wózkiem, no brak słów. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Hm widzę że wszystkie dajecie stówe za chrzciny, a ja myślałam, że to mało będzie... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4889 |
Rozeznanie
|
Cześć. Udałomisię wreszciedziecię uśpić od5rano!!! Alezatomiałamcudną noc, bomałaspałaod22.30do5właśnie. Wieczorembyłotrochę marudzeniaiprężeniaaleodrazudałamjejSabSimplex. Powiedzciejaksię godawkuje? Jadodałam11kropelekdomleka. Niezadużo?
Terazmuszę śniadanio-obiadjakiś zjeść alemisię niechcerobić, wiecwcinambułkimaślanezmlekiem. Rzygać misię już chceodtychrosołówidrobiu. Niewiemjaką bytuzupę wymyślić, boumnieciąglerosół ikrupnik. Czerwnybarszczrazzrobiłamalejanieumiemdobregoizawszewydajemisię zedużorobotyprzynimjest. Aogórkową możnajesć karmiącpiersią?
#4890 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja mama się sama oświadczyła swojemu mężowi ![]() My też robimy wszystko nie po kolei, np. przyjęcie ślubne mieliśmy miesiąc przed ślubem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:41.