|
|
#121 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: terminacja ciazy
Dla niektórych ciaża to najgorsze co ożę byc albo wcale sie nie przejmuja ciażą mam dwie znajome które w ciazy piły paliły najgorsze swinstwo i mają zdrowe szkraby Może mi kiedyś będzie dane cieszyc się maleństwem. A wyników jak nie było tak i nie ma brzuszek rośnie na wadze przybieram aż nie chce się żyć.....
---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Mam takie pytanie czy wasz zabieg wykonywany był pod narkozą bo ciągle szukam informacji o tym co mnie czeka. A wszedzie piszą co innego lekarz zapewnia ze to bedzie pod narkozą......Jężeli wyniki przyjda w tym tygodniu to mam jechac odrazu do swojego lekarza a on pokieruje mnie dalej czyli bedzie to 19 tydzien |
|
|
|
#122 |
|
Raczkowanie
|
[/COLOR]Mam takie pytanie czy wasz zabieg wykonywany był pod narkozą bo ciągle szukam informacji o tym co mnie czeka. A wszedzie piszą co innego lekarz zapewnia ze to bedzie pod narkozą......Jężeli wyniki przyjda w tym tygodniu to mam jechac odrazu do swojego lekarza a on pokieruje mnie dalej czyli bedzie to 19 tydzien[/QUOTE]
u mnie był to prawie 18 tydzień, rodziłam naturalnie. przez to że ciąża od początku była zagrożona przyszłam do szpitala już z plamieniem, otwartą i bardzo krótką szyjką,w poniedziałek rano włożono mi cytotex, następnego dnia kolejny, we wtorek o 18 odeszły mi wody a o 21 dostałam 3 silne skurcze i było po wszystkim nie zdążyli mi dać znieczulenia ale to dobrze bo przez ból nie do końca wiedziałam co się dzieje... pod narkozą miałam łyżeczkowanie, podobnież trwało chwilę...
|
|
|
|
#123 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje za opdowiedz. zobaczymy jak to bedzie i tak juz nie sie po nocach myslę co to bedzie boje się jak nie wiem co czy dam radę.
|
|
|
|
#124 |
|
Przyczajenie
|
Rudzysia ja także rodziłam siłami natury, ale poród był lekki i szybki (nawet lekarze byli zdziwieni, że tak szybko poszło), nawet ból nie był jakiś straszny, natomiast łyżeczkowanie miałam w znieczuleniu zewnątrz oponowym.
Póki nie masz wyników badań bądź dobrej myśli, może stanie się cud, ja w niego wierzyłam do samego końca i to jakoś troszkę pomogło mi przetrwać ten straszny czas do podjęcia ostatecznej decyzji. Dziękuję dziewczyny za słowa otuchy i wiarę, że tym razem wszystko będzie w porządku, my wierzymy w to całym sercem, obyśmy się nie zawiedli... |
|
|
|
#125 |
|
Przyczajenie
|
Ja mam wizytę w poniedziałek.. nie wiem co sie dzieje, bo strasznie mnie boli w prawym boku...
![]() i sie boję..a łyżeczkowanie miałam pod całkowita narkozą..
|
#126 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam Dziewczyny, przykro mi, że w tak krótkim czasie, tak wiele Was przybyło. Mocno przytulam, bo nie ma słów które ukoją nasz ból w sercach. Nadzieja jest tylko taka, że czas nas do niego przyzwyczai...
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#127 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Pozdrawiam ciepło |
|
|
|
|
#128 |
|
Raczkowanie
|
to i mnie pewnie to czeka. Boże Boje się jak nie wiem co. Obym dała radę
---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- no dzisiaj 2 tygodnie i 2 dni może wyniki amniopunkcji przyjdą |
|
|
|
#129 |
|
Przyczajenie
|
Rudzysia trzymaj się .... ściskam serdecznie <przytul>
|
#130 |
|
Raczkowanie
|
a wyników dalej nie ma we wtorek 3 tygodnie no niby mówili ze dp 3 tygodniu i przyslą. Czy któras tez czekała tak długo. Jeżeli w poniedziałek do południa nie przyjdą to myslę zeby zadzwonic. Już sama nie wiem co mam robić a coś brzuch mnie zaczyna coraz bardziej boleć.........Boje się
|
|
|
|
#131 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Rudzysia jestem z Tobą. Jeżeli boli Cię mocno brzuch to nie zwlekaj za długo z kontrola u ginekologa. Sciskam Cię najmocniej jak potrafię! |
|
|
|
|
#132 |
|
Raczkowanie
|
Oj ciągnie się ten czas z dnia na dzien ze mna gorzej psychicznie bo wiem ze to nie długo juz nastąpi do konca tygodnia pewnie wyląduje w szpitalu. A czy po tym wszystkim długo fizycznie dochodziłyście do siebie a w szpitalu ile was trzymali. Miejmy nadzieje ze do wtorku przyjdą wyniki jak nie to bedę musiała wybrac się do warszawy
|
|
|
|
#133 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#134 |
|
Przyczajenie
|
Hej Rudzysia.
Ja na wynik czekałam 5 tyg. a na genetyczny ponad 6 tyg. Musisz być cierpliwa i nie trać nadzieii, jeszcze może być dobrze. Jutro będzie 5 tyg. jak ja rodziłam, to był wieczór, a następnego dnia rano po badaniu miałam już wypis. Oby Twój scenariusz był napisany inaczej niż nasze, życzę Ci tego z całego serca. Trzymaj się cieplutko |
|
|
|
#135 |
|
Raczkowanie
|
witam dzwoniłam dzisiaj do szpitała badania zostały wysłane ale pani wiele nie mogła powiedziec tylko tyle ze wyniki wyszły dobre matko swięta i co teraz tu zaden lekarz nie daje szans cora nowego na usg widzi a tu mi pani mówi ze badania są dobre zwarjuje nie wiem co mam myślec
|
|
|
|
#136 |
|
Przyczajenie
|
Bardzo się cieszę z Tb. Jednak ktoś tam u góry czuwa. Szkoda, że nie było go przy nas i że tak nas doświadczył, bo ten ból w ogóle nie mija... Tak tęsknię za moim synkiem.
Teraz tylko dbaj o siebie i o ten cenny skarb... Buziaki |
|
|
|
#137 |
|
Raczkowanie
|
Tylko zastanawiam się co mi lekarz teraz powie tzn ze mogę urodzic zdrowe dzieciątko
|
|
|
|
#138 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję za ten wątek, podziwiam Was dziewczyny, pomimo swoich tragedii dajecie mi siłę. Aktualnie jestem w niepewnej sytuacji, zrobiłam usg genetyczne w 12 tygodniu i PAPPA, na wyniki z krwi czekam, natomiast z usg wyszła duża wartość przezierności karkowej : 4,7 przez powłoki, a 6 dopochwowo. Niby to jeszcze o niczym nie świadczy, bo pozostałe parametry są ok ale stres jest nie do opisania
|
|
|
|
#139 |
|
Zadomowienie
|
Zamiokulkas, na pewnym forum ginekologicznym jest watek o tytule "przeziernosc karkowa" (grubo ponad 20tys postow). Po pierwsze jest tam mnostwo opisanych przypadkow NT podobnego do Twojego. Po drugie dostaniesz ogromne wsparcie w kazdej sytuacji - ja wiele zawdzieczam dziewczynom, ktore tam poznalam. Poza tym, na wyniki razniej sie wspolnie czeka... Jak cos to PW. Trzymam kciuki, zeby wszystko dobrze sie skonczylo.
|
|
|
|
#140 |
|
Raczkowanie
|
Nie spię od 3 czekam na listonosza przeczytalam chyba wszystko możliwe na temat wynikó amnio chociaż nie dużo znalazłam i warjuje już ta niepewnosc nie zabije................... I co teraz
|
|
|
|
#141 | ||
|
Raczkowanie
|
Rudzysia głowa do góry będzie dobrze, jak wyniki są złe to dzwonią i każą natychmiast zjawić się w szpitalu ( bynajmniej tak było u mnie). Więc nie denerwuj się, maleństwo wszystko czuje więc zrób to dla swojego skarba i myśl pozytywnie. Ściskam Cię mocno
---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
Edytowane przez Nika2903 Czas edycji: 2012-12-04 o 10:22 |
||
|
|
|
#142 |
|
Raczkowanie
|
O jejku to mogą być aż takie kąplikacje......
Czekam jak na skazanie na tego listonosza a jego dalej nie ma ciągle słysze w głowie słowa tej pielęgniarki wyniki są dobre wszystko wszystko jest dobrze |
|
|
|
#143 |
|
Raczkowanie
|
to wszystko nie było takie straszne w porównaniu z bólem który jest w sercu, głowie.....
Temperaturę miałam tylko do chwili porodu, potem wszystko odeszło.... prawdopodobnie moje maleństwo kilka/kilkanaście godzin wcześniej zmarło przez co w łożysku zrobił się stan zapalny i dlatego tak było..... Zrób dla Was coś miłego, zajmij się czymś... wiem że trudno ale pamiętaj jesteście na dobrej drodze, jeszcze wszystko się ułoży
|
|
|
|
#144 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję za dobre słowo
|
|
|
|
#145 |
|
Raczkowanie
|
no i listonosza dzisiaj nie było czyżby oni te wyniki zwykłym listem wysłali no chyba nie powinni ale to różnie bywa.Jutro z samego rana na pocztę pomaszeruje bo nie wytrzymam tej niepewnosci Wiecie co narazie nie nastawiam się na cos dobrego bo jak dotąd usg test pappa wyszedł zle 3 lekarzy nic dobrego nie powiedziało z tego usg i testu zaden nie dawał szans także juz straciłam wszelką nadzieje. A moze ta pielęgniarka sie pomyliła. Najgorsze jest to że wydaje mi się ze zaczynam czuc powoli ruchy . Wczweśniej przez to wszystko nie chciałam zwracac uwagi ale z dnia na dzien . A moze juz ze mna cos się dzieje.
---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Przeczytałam właśnie ze mimo tego że amniopinkcja wyjdzie dobrze to i tak dziecko może być chore wiecie cos na ten temat |
|
|
|
#146 |
|
Zadomowienie
|
Rudzysia, co konkretnie wyszlo zlego na usg, jakie parametry ma dzidzius? Co wyszlo z Pappy? Bo nie pisalas chyba zadnych szczegolow. Moze jednak jest szansa? Poza tym i tak musisz czekac na wynik... Przytulam mocno.
|
|
|
|
#147 |
|
Raczkowanie
|
z usg wyszło: podejrzenie znacznie zwiększonego ryzyka wad wrodzonych płodu z pododu poszerzenia przeziernosci fałdu karkowego do ok 14mm oraz obrzęku uogólnionego płodu. 14mm to strasznie dużo wiem nigdzie o takiej dużej liczbie nie można znalesć a ztestu to tyle wiem ze ryzyko wad cgromosonalnych jest wysokie
---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- A czy któraś z was miała dokonaną teminację w warszawie i w jakim szpitalu jak podchodzą do takiej pacjentki |
|
|
|
#148 |
|
Zadomowienie
|
To rzeczywiscie duza przeziernosc... A czy ktos sprawdzal serduszko? Duze NT moze byc tez spowodowane wadami serca - w tym wypadku amniopunkcja wyjdzie prawidlowo.
Znam dzieciaczki ktore przy 7mm byly calkowicie wolne od wad genetycznych i urodzily sie cale i zdrowe. Jakie masz ryzyko poszczegolnych trisomii na wynikach Pappa? Jakie wartosci MoM? |
|
|
|
#149 |
|
Raczkowanie
|
wyników nie ma ale byłam u lekarza dostałam już skierowanie do szpitala na patologie ciąży innymi słowy na terminację do szpitala bielańskiego w warszawie teraz juz jestem załamana mój lekarz w sumie nie moze nic stwierdzic konkretnie ale jak mu powiedziałam ze amnio wyszła dobrze ale nie dał mi szansy raczej no bo jest duży obrzęk płodu i może dziecko byc uszkodzone itd
wiedziałam ze mnie to czeka ale jak juz dostałam skierowanie to całkiem sie załamałam. Najgorsze boje się pobytu w szpitalu................. ............. |
|
|
|
#150 |
|
Zadomowienie
|
Nie rozumiem, na jakiej podstawie dostałaś skierowanie na terminację? To, że lekarz Cię skierował nie oznacza, że musisz się stawić. Na jednym z for poznałam dziewczynę, której synek do 20tc był w obrzęku uogólnionym, który po połówkowym znikł. Do tego miał powiększone NT. Nie jestem lekarzem, ale dziwne to, że lekarz wysyła Cię do Bielańskiego.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:29.

nie zdążyli mi dać znieczulenia ale to dobrze bo przez ból nie do końca wiedziałam co się dzieje... pod narkozą miałam łyżeczkowanie, podobnież trwało chwilę...