|
|
#3511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV
Phdwao minimum po skończonym 3 miesiącu to 100 g na tydzień. Ona jedzie cały czas na minimum
Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-11-26 o 23:14 |
|
|
|
#3512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3513 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, ja na sekundę bo nie mam czasu
![]() Fabiś już śpi. Był wesoły cały dzień. Zabrali mi go na czas zabiegu, płakał na cały oddział. Dostaliśmy krople ze sterydami, mamy używać 10 dni. Jeśli po 10 dniach ropa nie zniknie - powtórka z rozrywki. Na wypisie jest mowa o... operacyjnym udrożnianiu ![]() W ogóle śmiech na sali odnośnie traktowania dzieci w tym szpitalu. Kazli przywieźć go na czczo. O 9 zwijał mi się z głodu, a oni dalej kazali czekać na zabieg |
|
|
|
#3514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby już było dobrze. a szpital porażka...
|
|
|
|
|
#3515 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Biedny Fabiś Trzymam w takim razie kciuki, by ropka jak najszybciej zniknęła, i by nie trzeba było już nigdy więcej grzebać w biednych oczkach. No. A my w teatrze byliśmy, czapka przyszła, paczka z zooplusa też, ale to, na co czekałam najbardziej - mata piankowa - nie. Oczywiście ![]() I w ogóle mam nowe zmartwienie - kotu coś się stało z opuszkiem palca, jest z boku spuchnięty i mocno zaczerwieniony. Chyba jej to nie boli, bo chodzi normalnie, ale czasem zostawia malusieńkie kropelki krwi. Czyli jutro rano do weterynarza. Tak mnie to potwornie zdenerwowało, że już pół dnia (od kiedy to odkryłam) aż mnie zbiera na wymioty z nerwów, nie mogę nic jeść ![]() (w ogóle aż dziwnie, bo jak mi Zosia w pierwszych dniach leżała w inkubatorze, cała w kablach, czujnikach i wenflonach, to nie denerwowałam się wcale. Jakoś czułam, że czuwa nad nią sztab ludzi, że wszyscy wiedzą, co robią, i robią to najlepiej. Miałam niesamowite poczucie bezpieczeństwa. A gdy dolega coś kotu to mam wrażenie, że na sposób leczenia ma wpływ łut szczęścia + zasobność naszych portfeli. Trafialiśmy zawsze na dobrych weterynarzy (z jednym wyjątkiem), a mimo to czuję się w sprawach kocich kompletnie bezradna, jakbym grała w ruletkę Stąd chyba też aż nieadekwatne do sytuacji nerwy)
|
||
|
|
|
#3516 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
Mysle ze wystarczyło by w domku pocwiczyc regularnie i poprowadzic troche dietke. Cytat:
oby juz bylo dobrze
|
|
#3517 |
|
Zakorzenienie
|
hej
---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- Sol Biedny Fabi ale dobrze że w końcu macie to za sobą...Bebe kciuki za 2 kreski! |
|
|
|
#3518 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam z rana
![]() Nocka standardowa ![]() Dziękuję z wczorajsze spotkanie wróciliśmy do domu oboje padnięci Młody zasnął zaraz po kąpieli i jedzonku. A ja niewiele później ![]() Dziś też fajny dzień bo jadę do przyjaciółki na kawkę i ploty. Cytat:
![]() Dziękuję w imieniu Maniusia Cytat:
ale śliczny Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A na pigułę złożyłabym skargę za przybieranieCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za test
|
|||||||||
|
|
|
#3519 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam garnuszek http://allegro.pl/show_item.php?item=2791869887
Fakt że nie fiszera, ale ten na pewno też będzie super
|
|
|
|
#3520 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Sol, mam nadzieję ze już tam nie wrócicie Nie chwaliłam Wam się jeszcze że Emil dostał od chrzestnej czapkę sówkę taką http://allegro.pl/czapka-sowa-owl-ni...696728789.html jest jeszcze za duża ale i tak wygląda w niej uroczo
|
#3521 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() hello |
|||
|
|
|
#3522 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za okulistę za przybieranieCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Doskonale rozumiem Twoje zmartwienia i wątpliwości odnośnie leczenia zwierzaków. Ja też mam to szczęście, że trafiliśmy do fantastycznej przychodni. Aż się boję pomyśleć co by było gdyby nie panie weterynarz. |
|||||
|
|
|
#3523 |
|
Zakorzenienie
|
Mam cos dla Was: http://www.radio4baby.com/
|
|
|
|
#3524 |
|
Zadomowienie
|
Cześć witam się z kawką , mała zasypia przy karuzeli , a ja zmykam robić obiad . Wczoraj ugotowałam małej dynie z ziemniaczkiem + olej i zjadła 3/4 słoiczka i chciała jeszcze
Sol biedny Fabiś mam nadzieję, że u nas też to będzie ostatni razBebe kciuki za 2 kreski
|
|
|
|
#3525 |
|
Zakorzenienie
|
wvictoria teraz to tztowy zakupoholizm !!!!! patrze na alla tam zlicytowane butki adidasa dla niuni
![]() pomijam fakt ze niewiadomo jaki bedzie mial rozmiar wiosną... ![]() i jeszcze kupe rzeczy zlicytował i ciagle wchodzi i ppatrzy czy wygrywa aukcje \\
|
#3526 | ||
|
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() dostałam poradnik żywieniowy bobovita i powiem wam, że tam zalecenia co do tego kiedy zacząć rozszerzać dietę malucha karmionego piersią są bardzo podobne co przy BLW. Dziecko ma sięgać po jedzenie i wykazywać zainteresowanie tym co jemy, ssać palce, zbliżać lub wkładać różne rzeczy do ust i siedzieć w pozycji wyprostowanej bez dużego podparcia. I co najważniejsze, dietę należy rozszerzać dopiero, kiedy WSZYSTKIE te sygnały występują jednocześnie. I jak piszą, najczęściej występuje to koło 6 miesiąca życia - no wypisz wymaluj BLW ![]() Przy mm zalecają rozszerzanie diety po 4 miesiącu Cytat:
Oby nie było potrzeby powtarzania zabiegu ![]() Cytat:
![]() co do tej gry w ruletkę przy wetach - znam to uczucie doskonale...
|
|
#3527 |
|
Zakorzenienie
|
YY mołodemu sie chyba cos poprzestawiał-wstał 6.30, połozyłam go spać 8.30-obudził sie o 10, zjał na spiocha i spi dalej
![]() wczoraj mu kupiłam smoczek mam 4+ ciekawe czy z tego pociągnie az się sobie dziwię że jeszcze próbuję |
|
|
|
#3528 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to oczekiwanie na zabieg... i jeszcze na czczo! my dzis mamy okulistę, pewnie powie, ze potrzebny jest zabieg ![]() dzięki Cytat:
no wypas, nie ma co Cytat:
|
|||
|
|
|
#3529 |
|
Zakorzenienie
|
ale dzis ponura pogoda
|
#3530 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3531 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam adidaski puma, półbuciki jeansowe (nowe), 4 pary kozaczków (w tym 2 pary nowe), jedne paputki H&M Hello Kitty, 1 paputki góralskie i 9-10 par tenisówek i adidasków do rozmiaru 22. ![]() Zaznaczam, że nie zwariowałam. Po prostu część tych bucików dostałam, a za 10 par zapłaciłam 40 albo 50 zł, więc nie będę się martwić, jak ze spaceru w spacerówce lub w nosidle wrócimy bez. Wczoraj zaginiony bucik puma zobaczyłam w samochodzie wraz z dawno zaginionym smoczkiem Canpol, więc zgubienie czegoś w nosidle jest wielce prawdopodobne. Nadalka - fajny ten garnuszek, ale czy te elementy do wrzucania nie będą za małe? Sprawdzę, ile coś takiego kosztuje w sklepie. Linka - my od początku używamy do przykrycia kocyka. Jeśli się boisz, to przykrywaj M. czymś lekkim, przepuszczającym powietrze. Sol - przed narkozą pacjent musi mieć pusty żołądek, więc oni po prostu musieli Fabiego przgłodzić. Oby nie trzeba było tego powtarzać. |
|
|
|
|
#3533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3534 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, Fabi śpi a ja leżę w łóżku i odpoczywam
![]() dziękuję za wszystkie miłe słowa ![]() Nadalka gratulacje dla kuzynki! Duży dzidziuś Bebe za 2 kreskiKasik mam nadzieję i trzymam że to Wasze ostatnie badanie, i że wszystko wyjdzie rewelacyjnieLinka a krople i masaż nie pomagają u Was? Maciejko to było w znieczuleniu miejscowym. Dziecko ma nie jeść pół godziny przed zabiegiem, bo jest ryzyko ulania i zachłyśnięcia. U nas kazali być na czczo,bo 1) w samochodzie podczas jazdy nie nakarmię 2) zabieg miał być tuż po 8 rano czyli powinien nie być głodny |
|
|
|
#3535 | ||
|
Zakorzenienie
|
Tak w ogóle to zapomniałam się "pochwalić" - ja łysieję
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3536 |
|
Zadomowienie
|
A jaki rozmiar bucików kupujecie dzieciom 14 ????
|
|
|
|
#3537 |
|
Zakorzenienie
|
a mu mnie dziś słońce
aż się prosi o spacer
|
#3538 |
|
Zakorzenienie
|
no to
za okulistęja ostatnio Luśce próbowałam dać znowu z butelki aventu mleczko. Nie było opcji, żeby chociaż raz zassała się na tym smoczku. Z MAM jakoś tam idzie jeszcze. Ale i tak się poddałam i teraz żelazo i witaminki podaje jej z kaszką, bo ładnie zjada wszystko i nie pluje
|
#3539 | |
|
Zakorzenienie
|
Znowu jestem w czarnej d*pie - biorę się za nadrabianie
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3540 | ||
|
Wtajemniczenie
|
helołłłł
u nas noc do bani, młody jest chory w nocy na zmianę frida i karmienie a w zasadzie picie nie mam pojęcia skąd mu się to przyplątało nie wiem jak wczoraj pisałyście posty, ja się nie mogłam zalogować choć niby byłam zalogowana widzę, że spotkanie się udało wcale mnie to nie dziwi, jak znam pumcie to na pewno niezła bibka była jak dobrze liczę to na wiosnę będzie nas co najmniej 9 ale będzie imprezka już się nie mogę doczekać! Cytat:
biedy Fabiś, ciocia wanilka jest zn niego bardzo dumna!!!Cytat:
![]() Nadalka gratulacje dla szwagierki! Duży maluszek Bebe za II kreski, nie tracicie czasu![]() Kasik trzymam żeby to było Wasze ostatnie badanieDep współczuje przeżyć z pierwszą córcią mam nadzieje że i tym razem znajdzie się dobry wet ![]() Linka u mnie też tragedia z włosami, zbieram już kołtuny włosów z wykładziny moja koleżanka dopiero po 6 miesiącach opd porodu ścieła włosy bo wtedy wypadały jej najbardziej, blisko mi do tego czasu:/ za okulistędziękuje też za wszystkie wczorajsze życzenia w imieniu mojego synka ![]() wszystkiego dobrego dla Nadi Zosi i Jasia spóźnione ale szczere
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-11-27 o 11:07 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:13.

oby już było dobrze. a szpital porażka...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

i
dla Jasia
Pękła jej skóra teraz za drugim uchem... posmarowałam tym krem od lekarza-mam nadzieję że szybko się zagoi 
za test