Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku ??
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.IV 7 16,28%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.IV 3 6,98%
Szalone mamuśki plotkują i wyprawkę kompletują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 0 0%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 1 2,33%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.4 2 4,65%
Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 13 30,23%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i Dzidzie podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 1 2,33%
Zimę mamy, na wizyty biegamy bo się martwimy kiedy Bobaski zobaczymy. V-VI 2013 cz.4 0 0%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 4 9,30%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.4 1 2,33%
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.IV 0 0%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.IV 6 13,95%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 2 4,65%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.IV 0 0%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-27, 09:42   #2521
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201

No nic, idę zrobić sobie twarz i idę na kopalnię i do babci nie naskrobcie za dużo

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 09:42   #2522
Magiusa
Zakorzenienie

Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Jezu dziołchy jestem wściekła...Czy ja kuźwa jestem jakaś nienormalna?!

TŻ w połowie października pożyczył 300 zł tym "super" znajomym, a swojemu przyjacielowi (to Ci o których kiedyś pisałam). Miał oddać po 2 tygodniach, czyli początek listopada, pytam się 2 tyg temu, czy M. oddał kasę, a mój TŻ, że nie, a ja czy coś pisał, a ten że nie, no to mówię, napiszę mu SMS, a TŻ z oczami Shreka nic nie pisz, bo jego E. nie wie o tych pieniądzach a może przeczytać tego sms. Myślę OK. Pytam się w zeszły poniedziałek czy coś dawał znać M. powiedział, że nie, ale, że zadzwonił on i że tamten mu powiedział, że do niedzieli się postara oddać i chuj wczoraj poniedziałek i cisza, a ja już wkurzenie maksymalne, TŻ napisał mu SMS, że jesteśmy bez kasy, że mieliśmy dużo wydatków, że teraz on w czwartek wyjeżdża a nie mamy kasy na pociąg, to co odpisał dziś - "Postaram się." Nosz....................
A TŻ do mnie aaaaa to już nie mamy żadnym znajomym pomagać...
Ok, możemy pomagać, ale jeśli ktoś się określa, że odda wtedy i wtedy a nie oddaje to pasowałoby dać znać chociaż, rozumiem, że może jak mnie nie było to sobie inaczej dawali radę, ale teraz nie jest sam...
I najgorzej to wkurza mnie bo tamta para dzień w dzień pali trawę, więc skądś kasę kuźwa na to muszą mieć. No jaaaa pierdziele.....

Idę kuźwa sprzątać.
Nie jesteś nienormalna Wcale Ci się nie dziwie. Moja kumpela miała podobną sytuację, ale z dobroci serca pożyczała kilka razy, ale w końcu przestała. My dla odmiany jesteśmy kasą pożyczkową dla siostry męża. Ona ma swoją rodzinę i takiego męża co to żyje ponad to co może i co miesiąc później zmusza siostrę męża by do nas dzwoniła i pożyczała od 1000 do 3000. I jak teraz nie mieliśmy przez te moje leki ( ja już na nie wydałam 400 pln) + zakup nowego laptopa ( starego mi moje koty zrzuciły i popsuły, a ja doprawiłam suszarką) to ten mąż siostry mega chodził zły, że mu nie pożyczyliśmy, bo nikt inny już im nie pożycza....no bo wiadomo raz na jakiś czas się chętnie pomoże, ale co miesiąc....
Dlatego Cię rozumiem, że się wkurzasz, że w końcu niemałą kwotę kolega nie oddaje miesiąc Mam nadzieje, że uda Wam się w końcu odzyskać...

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 09:43   #2523
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cześć
Wczoraj trochę źle się czułam - większość dnia przeleżałam i nie chciało mi się odzywać . Dziś już lepiej, więc postaram się być na bieżąco i może w końcu uda mi się wkleić obiecane fotki ubranek

Widziałam, że dziś sporo wizyt się szykuje, więc trzymam za każdą mocno kciuki

potterka
maarchewka
Margosia
adunia89
Meliitele

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 09:43   #2524
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Kocham moją firmę dziś obnizyli mi cene pakietu rodzinnego w lux med z 123 na 88 zł Teraz płacąc 88 zł miesięcznie TŻ i bobas będą mieć prywatna opiekę w luxmed
ale fajnie a gdzie pracujesz? w jakiej branży? jeśli można spytać
Stary 2012-11-27, 09:44   #2525
Atena564
Zadomowienie

Hej dziewczyny
Ale od rana mam nerwowy dzień
Z samego rana spotkałam swojego najgorszego wroga gościówke z którą studiowałam, której wręcz niecierpie i chętnie bym ją wredna, chamska, idiotka!!! Od studiów widziałam ją może z 2 razy- na szczęście, a dziś jak się spotkałyśmy to jak mnie zmierzyła wzrokiem, oczy wytrzeszczyła ze zdzwienia aż mnie zamurowało i tylko co mogłam w tym momencie zrobić to odwrócić się na pięcie i iść w drugą stronę

Na dodatek dziś dowiedzieliśmy się ,że możemy mieć problemy z dostaniem kredytu na mieszkanie bo ja mam umowe na czas nieokreślony a szef Tża niechce mu wystawić aneksu do umowy, tak by na umowie widniałay zarobki takie jakie naprawde bierze

Masakryczny dzień

Dziś wstawie wam te obiecane zdjecia ciuchów dla mleństwa i mojego brzucha....
Miłego dnia Wam życze
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 09:46   #2526
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
idę coś popracować, ale nie bardzo mi się chce
Pracuj kobieto :P za czytanie wizażu Ci nie płacą

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
a co to za brzydkie wyrazy??:P twoje dziecko,,słucha" twoich myśli
A teraz wdech i wydech wdech i wydech. Następnym razem wytłumacz TŻtowi, że nie pożyczycie pieniędzy, bo skoro mają na trawkę to i na życie też mają. Trzeba ich przycisnąć, a skoro tamta laska nie wie o pieniądzach, to powiedz TŻ , ze najwyzej się dowie, bo skoro wam kasa jest potzebna, to nie możecie teraz wy czekać w nieskończoność.
Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Znajoma ma tę tańszą wersję i jest zadowolona

z koleżanką na środy z orange nie opłaca się samej

Nienawidzę czegoś takiego mój M. też kiedyś pożyczył koledze jakieś 200 czy 300zł i ten oddawał mu w ratach a ostatniej stówy M. nie mógł od niego wyciągnąć. Raz po pracy poszedł na piwo i ten kolega tam był M. go ochrzanił, że na piwsko ma a żeby oddać to nie. I oddał mu od razu, nagle miał pieniądze I od tego czasu nie pożyczamy nikomu Chyba, że komuś naprawdę zaufanemu.
A jeśli wzrok mam w porządku to nie muszę?

Kurcze staram się być wyrozumiała, bo jeszcze jak mnie nie było, to oni za siebie w ogień by wskoczyli, baaa nawet czasami razem spali w jednym łóżku, jak nie było miejsca do spania. Ale od 2 lat te kontakty im się poluźniły, spotykają się ale to nie jest to co dawniej, więc te relacje tez się między nimi zmieniły. A TŻ powiedziałam, że jak mu nie odda kasy do czwartku, to za te pieniądze za które pojedzie teraz do domu i to co ma służbowo załatwić nie pojedzie na Święta do domu i gaaaadka od nowa

I on mi tylko cały czas mówi "będziemy się przez nich kłócić i dochodzić??" a co ja mam zrobić, jak dla mnie to jest gruba przesada?! I póki to się nie rozwiąże będę chodziła podminowana tym bardziej, że w tym msc mieliśmy nieplanowane wydatki (auto) poszło na meble, na cargo i zostaliśmy w dupie, bo byłam pewna, że oddadzą, a oszczędności nie ruszę, najwyżej umrę z głodu.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Edytowane przez MoTyleKsw
Czas edycji: 2012-11-27 o 09:49
MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 09:47   #2527
Meliitele
Zakorzenienie

Cytat:

z koleżanką na środy z orange nie opłaca się samej

ile wychodza wtedy te 2 bilety? 2 w cenie 1?

What the world needs now is love, sweet love
it's the only thing that there's just too little of

7/40
Meliitele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 09:48   #2528
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
ale fajnie a gdzie pracujesz? w jakiej branży? jeśli można spytać

a to trudne pytanie firma jest globalna i zajmuje sie sprzedażą bezpośrednią odżywki, kosmetyki, chemia do domu itp. a ja pracuje w IT i zajmuje się zarządzaniem procesem tak, żeby zgłoszozne awarie były syzbko naprawione
Stary 2012-11-27, 09:48   #2529
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Nie jesteś nienormalna Wcale Ci się nie dziwie. Moja kumpela miała podobną sytuację, ale z dobroci serca pożyczała kilka razy, ale w końcu przestała. My dla odmiany jesteśmy kasą pożyczkową dla siostry męża. Ona ma swoją rodzinę i takiego męża co to żyje ponad to co może i co miesiąc później zmusza siostrę męża by do nas dzwoniła i pożyczała od 1000 do 3000. I jak teraz nie mieliśmy przez te moje leki ( ja już na nie wydałam 400 pln) + zakup nowego laptopa ( starego mi moje koty zrzuciły i popsuły, a ja doprawiłam suszarką) to ten mąż siostry mega chodził zły, że mu nie pożyczyliśmy, bo nikt inny już im nie pożycza....no bo wiadomo raz na jakiś czas się chętnie pomoże, ale co miesiąc....
Dlatego Cię rozumiem, że się wkurzasz, że w końcu niemałą kwotę kolega nie oddaje miesiąc Mam nadzieje, że uda Wam się w końcu odzyskać...

No dokładnie, tymbardziej, że dowiedzieliśmy się, że nie tylko od nas pożyczył, bo od innej pary z paczki również...
Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Ale od rana mam nerwowy dzień
Z samego rana spotkałam swojego najgorszego wroga gościówke z którą studiowałam, której wręcz niecierpie i chętnie bym ją wredna, chamska, idiotka!!! Od studiów widziałam ją może z 2 razy- na szczęście, a dziś jak się spotkałyśmy to jak mnie zmierzyła wzrokiem, oczy wytrzeszczyła ze zdzwienia aż mnie zamurowało i tylko co mogłam w tym momencie zrobić to odwrócić się na pięcie i iść w drugą stronę

Na dodatek dziś dowiedzieliśmy się ,że możemy mieć problemy z dostaniem kredytu na mieszkanie bo ja mam umowe na czas nieokreślony a szef Tża niechce mu wystawić aneksu do umowy, tak by na umowie widniałay zarobki takie jakie naprawde bierze

Masakryczny dzień

Dziś wstawie wam te obiecane zdjecia ciuchów dla mleństwa i mojego brzucha....
Miłego dnia Wam życze

Było się do niej uśmiechnąć tak, że aż by ósemki zobaczyła. Niech zazdrości.

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2012-11-27, 09:55   #2530
Atena564
Zadomowienie

Ciuszki dla maleństwa, prawie wszystkie rozmair 62, tylko ogrodniczki z NEXTA większe. Za wszystko dałam niespełna 30 zł, kupując na ciuchach po 1zł, 2zł, ogrodniczki najdroższe bo 8,50zł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03270.jpg (101,8 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03271.jpg (136,9 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03272.jpg (148,8 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03273.jpg (107,0 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03274.jpg (152,6 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03275.jpg (127,7 KB, 18 załadowań)
Stary 2012-11-27, 09:55   #2531
Aaś
Zakorzenienie

Justii nie wiem czy jak masz w porządku wzrok to też trzeba iść się zbadać

tzn ogólnie dobrze jest sobie badać wzrok raz na parę lat nawet bez ciąży
mojej mamie na takiej kontrolnej wizycie wykryli podwyższone ciśnienie w oczach i miałą nawet podejrzenie jaskry. na szczęście po jakimś roku badan w te i we wte stwierdzili że to jednak nie jaskra
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-27, 09:56   #2532
sharpnowaja
Zakorzenienie

halooooo

nie działał mi wczoraj wizaż

pawie oczko- ja nie mam renty, ba! nawet nie mam żadnego orzeczenia o niepełnosprawności. Po "wypadku" chodziłam przez jakieś 3-4 lata na rehabilitację praktycznie dzień w dzień (tylko w niedzielę miałam wolne), uczyłam się od nowa pisać, jeść itd. Później jak rodzice chcieli mi załatwić jakieś papiery to lekarze mówili że nie, że to się da "wyleczyć" i skierowanie na rehabilitację. I tak kilka razy. Aż w końcu okazało się że jest za późno żebym mogła się starać papier o niepełnosprawności (chociaż anwet gdybym miała to renta by mi się nie należała).
Przykre dla mnie jest to że chodząc na rehabilitację na kasę chorych to kazali mi siadać i samej się sobą zajmować a panie piły kawkę, a ja dziecko przecież nie wiedziałam w ogóle jak mam ćwiczyć tą ręką. No i później po tym poparzeniu lampami rodzice płacili za rehabilitację prywatną i dzięki temu funkcjonuję.
Teraz w ciąży jak mam lepsze ukrwienie to w ogóle nie czuję bólu w tej ręce- jakbym zdrowa była. Ale coś mi się wydaję że po ciąży będzie z nią ciężko. No ale zobaczymy.

Magiusia na petycji się podpisałam.

potterka
Meli
marchewka
Margosia
adunia
Stary 2012-11-27, 09:57   #2533
Aaś
Zakorzenienie

Mysia ale ty jesteś stricte informatykiem czy tylko konsultantem/project managerem? bo ja też pracuję w it i z każdym dniem stwierdzam że informatycy - faceci są chyba najułomniejszymi facetami na świecie
Stary 2012-11-27, 09:58   #2534
pearl87
Raczkowanie

dziękuję Wam za zwrotkę co do tego leku - kupię go jutro w tych Czechach, nawet jak się teraz nie przyda, to pewnie ma kilka lat ważności, z tego co czytałam a miejscowo zawsze lepiej niż cały organizm przetrzebiać

co do badań, to refundowane przez NFZ w 2012 w zależności od przebiegu ciąży (czy jest ryzyko podwyższone wad rozwojowych) są opisane tutaj: http://www.nfz-warszawa.pl/index/pacjent/mama/plan

oczywiście ja nie miałam wielu :P nawet piersi mi nie badali, a co najlepsze mam w karcie ciąży napisane, że napięte toxo i kiłę robiłam sama, a resztę (morfologię, mocz, cytologię) miałam refundowane. Mam fajnego i wygadanego lekarza, ale muszę się o te badania upominać delikatnie koleżanka swojego gina na NFZ zaskoczyła wydrukiem tych badań refundowanych i dopiero wtedy jej przepisał ale ona miała wtedy też niewesoło z pieniędzmi

ja w sumie stwierdziłam, że odłożę na te szczepienia przeciw pneumokokom i meningokokom jak zostanę przy NFZ. I tak chyba nie będziemy mogli przy tym kupnie mieszkania robić maleństwu skojarzonych, trzeba zacisnąć pasa. I przede wszystkim muszę czekać z płcią do kolejnego usg a już dziś pierwszy dzień 17 tygodnia i pewnie wszystko jasne. Uzbroję się jakoś w cierpliwość..

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

Było się do niej uśmiechnąć tak, że aż by ósemki zobaczyła. Niech zazdrości.
podpisuję się pod tym
z tym pożyczaniem, to rzeczywiście. My chcieliśmy pomóc naszym przyjaciołom i ponad rok wynajmowaliśmy im mieszkanie po bardzo małych kosztach, a jak już nie mogliśmy i potrzebowaliśmy pieniędzy, to się na nas obrazili i do dziś nie da się z nimi porozmawiać nawet. Nawet nam nie powiedzieli, że w międzyczasie zaczęli zarabiać znacznie więcej niż my, porażka. Przykro mi o tym, jak tylko sobie przypomnę.
pearl87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 10:01   #2535
Atena564
Zadomowienie

Kochane przesyłam Wam troszkę tęczy którą udało mi się jakiś miesiac temu z fotografować, tak na poprawe humoru tym które go dziś mają kiepsakawy jak ja
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03247.jpg (59,9 KB, 5 załadowań)
Stary 2012-11-27, 10:04   #2536
lonely_lady
Zakorzenienie

Ufff jestem małe opóźnienie
miałam wyjazd w teren z pracy i po drodze zajechałam do przychodni. Zapisałam się w końcu do lekarza rodzinnego, bo swojego cały czas miałam 500km stąd
Byłam też u położnych i wybrałam sobie położna. Ale fajna babeczka, pogadała ze mną, dała mi książeczki, próbki z NIVEA i będzie przyjeżdżała do mnie do domu. W grudniu przyjedzie pierwszy raz.

Edytowane przez lonely_lady
Czas edycji: 2012-11-27 o 10:06
lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 10:04   #2537
storyl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
u mnie toxo tak czy siak jest płatna. bez względu na to czy masz skierowanie z nfz czy od prywatnego, kosztuje około 35 zł
no u mnie w przychodni każdy odczynnik toxo kosztuje po 40 zł !!
czyli łącznie 80 zł, gdzie moja kuzynka płaciła ok 60 zł za toxo..
to jest jakaś paranoja!
storyl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 10:04   #2538
pearl87
Raczkowanie

Cytat:
Kochane przesyłam Wam troszkę tęczy którą udało mi się jakiś miesiac temu z fotografować, tak na poprawe humoru tym które go dziś mają kiepsakawy jak ja

od razu mi się lepiej zrobiło, mam takie miłe skojarzenie - jak dostaliśmy zdjęcia ślubne od fotografa, to się okazało, że nikt nie zauważył (on ani my), że w pewnym momencie mieliśmy nad sobą tęczę i takie super zdjęcie przypadkowo się znalazło
pearl87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 10:05   #2539
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Mysia ale ty jesteś stricte informatykiem czy tylko konsultantem/project managerem? bo ja też pracuję w it i z każdym dniem stwierdzam że informatycy - faceci są chyba najułomniejszymi facetami na świecie
nie jestem informatykiem jestem incident managerem a co do informatyków no różnie bywa część jest super a część z innej planety:P ale lubię pracę z smaymi facetami:P

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-27, 10:09   #2540
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
ja nosze okulary od 8 roku życia.
wizyta u okulisty podobno jest konieczna. mi gin powiedziała żebym poszła ok. 7 miesiąca na kontrolę.
Ok, dzięki za info w takim razie już trzeba się zapisać, skoro takie kolejki

btw. wczoraj dzwoniłam do szkoły rodzenia w moim mieście i byłam bardzo miło zaskoczona zapisywać się wcześniej nie trzeba - są 4 spotkania, w każdy wtorek miesiąca po 2 godz. , zajęcia są bezpłatne, położne bardzo miłe . Kobieta powiedziała mi, że skoro jestem dopiero w 18 tc to na spokojnie mogę zgłosić się dopiero w styczniu lub lutym
Stary 2012-11-27, 10:11   #2541
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
o to chyba dla mnie specjalnie

Cytat:
nie jestem informatykiem jestem incident managerem a co do informatyków no różnie bywa część jest super a część z innej planety:P ale lubię pracę z smaymi facetami:P
u mnie też sami faceci. i ogólnie atmosfera jest spoko. ale to chyba ja tylko na takie egzemplarze trafiłam że jak trzeba coś programować, jakieś procedurki pierdółki to już zaraz a jak coś mi się stało z drukarką to żaden nie pomógł i sama naprawiłam
Stary 2012-11-27, 10:12   #2542
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Ciuszki dla maleństwa, prawie wszystkie rozmair 62, tylko ogrodniczki z NEXTA większe. Za wszystko dałam niespełna 30 zł, kupując na ciuchach po 1zł, 2zł, ogrodniczki najdroższe bo 8,50zł
Cudne

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Ufff jestem małe opóźnienie
miałam wyjazd w teren z pracy i po drodze zajechałam do przychodni. Zapisałam się w końcu do lekarza rodzinnego, bo swojego cały czas miałam 500km stąd
Byłam też u położnych i wybrałam sobie położna. Ale fajna babeczka, pogadała ze mną, dała mi książeczki, próbki z NIVEA i będzie przyjeżdżała do mnie do domu. W grudniu przyjedzie pierwszy raz.
Już w grudniu? No to fajnie, naprawdę
Ciekawa jestem czy jak mieszkam na wsi, to czy przyjeżdżać będą z gminy położna czy z miasta?!

Cytat:

Łooo kto by nie lubił Jest zupełnie inna atmosfera niż jak pracują same kobiety. Pracowałam kiedyś tak, że kobiet było eee ze 100 a facetów z 10. Można było się pozabijać. A i z samymiu facetami też pracowałam i wspominam genialnie, tym bardziej, że ze mnie lepszy chłop niż baba

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2012-11-27, 10:13   #2543
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
Czesc
dopiero wstalam i juz sie denerwuje musze sie troche ogarnac, nozki ogolic bo mam dzungle
Baaardzo prosze o kciukasy
zaciśnięte od samego rana na którą godzinę idziesz?

Cytat:
Napisane przez Magiusa
TSH
Toxo
CMV
VDRL
Ag HBS
pc/HCV
TSH to hormony tarczycy, toksoplazmoza, potem cytomegalia, kiła, wirusowe zapalenie wątroby. tyle się orientuje mam praktycznie ten sam zestaw badań

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw
TŻ w połowie października pożyczył 300 zł tym "super" znajomym, a swojemu przyjacielowi (to Ci o których kiedyś pisałam). Miał oddać po 2 tygodniach, czyli początek listopada, pytam się 2 tyg temu, czy M. oddał kasę, a mój TŻ, że nie, a ja czy coś pisał, a ten że nie, no to mówię, napiszę mu SMS, a TŻ z oczami Shreka nic nie pisz, bo jego E. nie wie o tych pieniądzach a może przeczytać tego sms. Myślę OK. Pytam się w zeszły poniedziałek czy coś dawał znać M. powiedział, że nie, ale, że zadzwonił on i że tamten mu powiedział, że do niedzieli się postara oddać i chuj wczoraj poniedziałek i cisza, a ja już wkurzenie maksymalne, TŻ napisał mu SMS, że jesteśmy bez kasy, że mieliśmy dużo wydatków, że teraz on w czwartek wyjeżdża a nie mamy kasy na pociąg, to co odpisał dziś - "Postaram się." Nosz....................
A TŻ do mnie aaaaa to już nie mamy żadnym znajomym pomagać...
Ok, możemy pomagać, ale jeśli ktoś się określa, że odda wtedy i wtedy a nie oddaje to pasowałoby dać znać chociaż, rozumiem, że może jak mnie nie było to sobie inaczej dawali radę, ale teraz nie jest sam...
I najgorzej to wkurza mnie bo tamta para dzień w dzień pali trawę, więc skądś kasę kuźwa na to muszą mieć. No jaaaa pierdziele.....
no masakra nie dziwię ci się że jesteś wściekła, ja nie pożyczam pieniędzy jak nie mam wystarczającego zapasu na koncie na przewidywane wydatki, a to i tak tylko 2 osobom które wiem że oddadzą w terminie

Cytat:
Napisane przez nuna2
a co to za brzydkie wyrazy??:P twoje dziecko,,słucha" twoich myśli
no to pierwsze słowa jakie powie moje dziecko to będzie dupa lub mam to w dupie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw
Pracuj kobieto :P za czytanie wizażu Ci nie płacą
no właśnie chyba ostatnio za to, bo moja efektywność i motywacja osiągnęła dno totalne. a przerwy na relaks zmieniły się w przerwy na pracę

Atena ciuszki śliczne
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 10:16   #2544
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
a to trudne pytanie firma jest globalna i zajmuje sie sprzedażą bezpośrednią odżywki, kosmetyki, chemia do domu itp. a ja pracuje w IT i zajmuje się zarządzaniem procesem tak, żeby zgłoszozne awarie były syzbko naprawione
skomplikowane faktycznie ehehe ale najważniejsze, że Ty wiesz o co chodzi i jesteś zadowolona
Stary 2012-11-27, 10:16   #2545
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze się pochwalę, że kończymy dziś 15tc

storyl toxo tak czy tak jest płatna (przynajmniej u mnie).
Co do grupy krwi musisz mieć karteczkę. Ja mam taką z dzieciństwa.

pawie oczko toxo cała 35 zł? u mnie 78

Atena ciuszki śliczne
ale wiesz ten dywan taki brzydki, nie chcesz się go pozbyć? chętnie wezmę
Stary 2012-11-27, 10:17   #2546
Meliitele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
zaciśnięte od samego rana na którą godzinę idziesz?
na 13

7/40
Stary 2012-11-27, 10:18   #2547
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Atena dzięki. uwielbiam tęczę
Stary 2012-11-27, 10:19   #2548
Meliitele
Zakorzenienie

Cytat:
ale sliczniutkie

7/40
Stary 2012-11-27, 10:19   #2549
pawie_oczko
Wtajemniczenie

[QUOTE=sharpnowaja;3783536 9]halooooo

nie działał mi wczoraj wizaż

pawie oczko- ja nie mam renty, ba! nawet nie mam żadnego orzeczenia o niepełnosprawności. Po "wypadku" chodziłam przez jakieś 3-4 lata na rehabilitację praktycznie dzień w dzień (tylko w niedzielę miałam wolne), uczyłam się od nowa pisać, jeść itd. Później jak rodzice chcieli mi załatwić jakieś papiery to lekarze mówili że nie, że to się da "wyleczyć" i skierowanie na rehabilitację. I tak kilka razy. Aż w końcu okazało się że jest za późno żebym mogła się starać papier o niepełnosprawności (chociaż anwet gdybym miała to renta by mi się nie należała).
Przykre dla mnie jest to że chodząc na rehabilitację na kasę chorych to kazali mi siadać i samej się sobą zajmować a panie piły kawkę, a ja dziecko przecież nie wiedziałam w ogóle jak mam ćwiczyć tą ręką. No i później po tym poparzeniu lampami rodzice płacili za rehabilitację prywatną i dzięki temu funkcjonuję.
Teraz w ciąży jak mam lepsze ukrwienie to w ogóle nie czuję bólu w tej ręce- jakbym zdrowa była. Ale coś mi się wydaję że po ciąży będzie z nią ciężko. No ale zobaczymy.

to faktycznie kicha..... ale dlaczego piszesz, że nawet jakbyś miała orzeczenie o niepełnosprawności to renta by Ci się nie należała? przecież to jest chyba jakiś uszczerbek....
Stary 2012-11-27, 10:20   #2550
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
na 13
no to lada chwila zobaczysz Ksawcia czekamy na relację co tam słychac w jego świecie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości