INSANITY - Podejmij wyzwanie razem z nami;) - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-23, 15:42   #3301
hiroko1
Przyczajenie

Dot.: INSANITY - Podejmij wyzwanie razem z nami;)

trix85 no to mamy ze sobą wiele wspólnego

ja niestety miałam 2 dniową przerwę w ćwiczeniach, niespodziewany, aczkolwiek miły najazd gościa w domu no i ząbkujący synek....właśnie się zastanawiam jaki dziś zrobić trening, chyba zrobię fit test po prostu oczywiście jak znajdę siły muszę ich gdzieś poszukać, może w jakimś kącie siedzą

widziałam trailera z hip hop abs i powiem szczerze, że mnie przekonuje
hiroko1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 17:08   #3302
piotrekp1986
Raczkowanie

no ja wlasnie nie wiem za co sie zlapac pozniej a wybor jest nie maly mysle ze po Insanity nie bedzie mi sie chcialo robic latwiejszych cwiczen tylko jakies bardziej wymagajace, ja tak powiem bedac w polowie juz do konca ze chyba lubie sie meczyc i zeby bylo ciezko wtedy czuje ze to jednak bedzie dzialac, bieganie to ja zaczynam od wiosny bo kiedys sie biegalo ale z lenistwa przestalem i chce wznowic
piotrekp1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 15:12   #3303
trix85
Raczkowanie

hej ja dzisiaj rowniez po 2 dniach przerwy (ze wzgledu na prace 24/dobe) wrocilam do cwiczen i powinnam miec pure cardio & cardio abs ale filmik pomimo takiej nazwy byl identyczny jak pure cardio...? czy cos zle sciagnelam czy takma byc?

cel 1 - 22.11 - 72,5kg

cel 2 - 22.12 - 70 kg

META => 60 kg
trix85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 16:36   #3304
__MalaCzarna__
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez trix85 Pokaż wiadomość
hej ja dzisiaj rowniez po 2 dniach przerwy (ze wzgledu na prace 24/dobe) wrocilam do cwiczen i powinnam miec pure cardio & cardio abs ale filmik pomimo takiej nazwy byl identyczny jak pure cardio...? czy cos zle sciagnelam czy takma byc?
Dzisiaj poprostu musisz zrobic 2 filmiki: 1) pure cardio 2) cardio abs
__MalaCzarna__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 19:51   #3305
trix85
Raczkowanie

jeju jaka gapa ze mnie;p nie zauwazylam dlugosci filmu a tam konczylo sie pure cardio bylo z 5 minut reklam i zaczynal sie abs no ale coz next time

a dzisiaj mialam 2 fit test i szczerze mowiac malo nie umarlam po tym...masakra te fit testy no ale postep widac

94 121
43 58
84 103
25 21
10 11
12 16
16 17
40 66

jeszcze jutro i we wtorek mierzenie i wazenie ...ciekawa jestem czy bedzie widac efekty cwiczen

cel 1 - 22.11 - 72,5kg

cel 2 - 22.12 - 70 kg

META => 60 kg
Stary 2012-11-26, 10:40   #3306
__MalaCzarna__
Raczkowanie

trix85 - bardzo ladne efekty w ft. Daj znac jak pojdzie mierzenie Ja dziś byłam na solarium i byłam zaskoczona że wyglądam tak korzystnie w bieliźnie Nogi zeszczuplały, brzuszek płaski, jestem bardzo zadowolona.
Ale dokładne pomiary zrobię jak skończę program, a zostało mi jeszcze 3 tyg A wgl maxy strasznie mi się podobają.
Stary 2012-11-27, 00:58   #3307
piotrekp1986
Raczkowanie

I ja dzisiaj jestem po fit tescie no i po pierwszym maxie ale nie dam juz rady napisac dzisiaj jak mi poszlo, jedyne co mam do powiedzenia to to: nie pijcie w niedziele gdy macie test w poniedzialek

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-27, 11:44   #3308
ElbaEssen
Przyczajenie

hejka moja kolezanka prosila mnie abym jej sciagla cwiczenia podstawowe na kondycje po ciazy... i kurcze wciaglo mnie i jestem zla na siebie ze zylam w takiej nie swiadomosci. jest tyle programow terningow a ja tyle lat siedze bezczynnie hehe
od dzis to sie zmieni !!!
caly watek przelecialam przeczytalam i jestem mega zmotywowana do dzialania tylko jak zwykle nie wiedzialam co do czego filmikow jest pelno nie wiedzialam czy wszystkie kazdy dzien robic czy kazdy dzien cos innego... jak to czlowiek nigdy nie trenujacy nie wiedzialam gdzie "A" a gdzie "B" :/
widze duzo filmikow po pare minut ale to za malo bo program dniowy trwa okolo 30-40 min... nie moge polaczyc ytego wszystkiego w jedna calosc..

moze mi ktos napisac tak raz a porzadnie lapotologicznie hehe na chlopski rozum? zebym wogole zajarala o co chodzi zebym szla z programem a nie sobie jeszcze dodatkowo szkodzila tymi treningami...

z gory dzieki jak ktos ma filmiki linki to prosze piszcie priv
ElbaEssen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 12:21   #3309
SzkodaGadac
Raczkowanie

Witam wszystkich serdecznie.
Zalogowałam się tylko z jednego względu, mianowicie przeczytałam całe forum ( od 1 do 111 strony) odnośnie insanity i stwierdzam z przykrością, że większość z WAS chce czegoś nie wkładając w to maksimum pracy, a szkoda :-( .
Z tego co zaobserwowałam to chyba nie więcej niż 10 osób ukończyło program bez wymówek i usprawiedliwień. Ja rozumiem jak się nie da to.... się nie da, ale wiele(u) z Was musi przyznać samej(mu) przed sobą, że większość to słabe wymówki, w moim pojęciu nieusprawiedliwione.
Zacznę ten program bez narzekania, bez wymówek, bez jakiegoś rozczulania się nad sobą, podam wszystkie wymiary dla porównania bez wstydu i sprawdzę czy faktycznie takie młode kobitki i panowie jak Wy mają powód do marudzenia .
Wieczorem pierwszy wpis z wynikami testu i wymiarami, następny za dwa tygodnie dla porównania.
Wim, że wrednością powiało ( nie miałam takiego zamiaru), ale tylko realne rezultaty i świadomość, że ktoś ćwiczy bez marudzenia jest prawdziwą motywacją .
Nic nie ma za darmo, i szybko, i dużo. Jeżeli tego oczekujecie po tych ćwiczeniach to już jesteście przegrane na starcie i wszystko diabli wezmą
SzkodaGadac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 17:35   #3310
piotrekp1986
Raczkowanie

1.Switch kikcs-112/120/136
2.Power jacks-60/66/63
3.Power knees-80/103/102
4.Power jumps-34/45/55
5.Globe jumps-10/10/12
6.Suicide jumps-13/15/16
7.Push-up jacks-16/19/22
8.Low plank obliques-49/58/66

patrzac na to ze podczas testu nie bylem w pelni sil, innymi slowy bylem na kacu to jakos to poszlo nawet

Mala Czarna ja dokladnie tak samo maxy naprawde mi sie podobaja, czuje wtedy wszystkie miesnie ze pracuja i cale cialo boli poprostu szal heheheh, aha dzisiaj zauwazylem na Max Interval Plyo jak kazdy tam drugiego wspiera i pomaga w cwiczeniach, ogolnie super sprawa, podoba mi sie to
Stary 2012-11-27, 18:00   #3311
Misia1983
Przyczajenie

Zgadzam sie w pełni z SzkodaGadać . Żeby coś otrzymac trzeba najpierw dać
Misia1983 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-27, 20:19   #3312
SzkodaGadac
Raczkowanie

Obiecałam więc pisze
Wyniki testu:
1. 130 (/:2 =65)
2. 45
3. 70
4. 25 ( hałas zrobił swoje, no pod sufit nie skakałam)
5. 44 ( /:4 = 11)
6. 13 ( tyłek wysoko, wyskok marny)
7. 11( szczerze to pompki płyciutko, a nogi rozstawiam a nie skoczyłam)
8. 30 ( /:2=15, tyłek wysoko)

Od czego zaczynam - wymiary :
wzrost 1.80cm waga 80kg
ramię 40 cm, biust 102cm, talia 87cm, biodra 105cm, udo 61cm,
łydka 39cm, ( wszystko w najgrubszych miejscach, no oprócz tali ).

Wspieram wszystkich, którym naprawdę zależy i nie marudzą .
Stary 2012-11-27, 21:03   #3313
trix85
Raczkowanie

piotrek super wyniki testu szczegolnie biorac pod uwage okolicznosci

a ja dzisiaj po wazeniu i mierzenie, na wadze ok. kg w dol czyli prawie nic ale w biodrach i talii po 2 cm mniej i w brzuchu 5cm!!! oczywiscie musicie wziac pod uwage ze po 2 c iazach jedna po drigiej gdzie przytylam po 30 kg prawie w calosci w brzuch jest tam co zrzucac i nie widac golym okiem ze tyle spadlo ale bo wciaz mam 100 cm! ale i tak jestem mega happy ze sa takie efekty od samych cwiczen

i nie wiem jak wam ale mi juz troche sie nudza filmiki, jestem na poczatku 3 tyg wiec to nie dobrze biorac pod uwage ze jeszcze drugie tyle zanim sie zmienia;/;p ale ciagle pot mi leci strumieniami i w parterze zdarza mi sie nie dac rady rowno z szonem

cel 1 - 22.11 - 72,5kg

cel 2 - 22.12 - 70 kg

META => 60 kg
Stary 2012-11-27, 22:29   #3314
piotrekp1986
Raczkowanie

dzieki trix nie martw sie ja tam na wage nie wchodze i moim celem nie jest zgubienie paru kg ale moze tez gdzies jedno kg mniej mam przy okazju ale cm leca i wlasnie o to mi chodzi najbardziej, i chyba do tego glownie sa te cwiczenia

wg nie ma szans bo kazdego dnia jest inny zestaw cwiczen, wprawdzie sie powtarza tam pare razy ale jednak jak z Shaunem nie dajesz czasem rady to pozerkaj na Tanie np
Stary 2012-11-28, 11:41   #3315
piotrekp1986
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SzkodaGadac Pokaż wiadomość
Obiecałam więc pisze
Wyniki testu:
1. 130 (/:2 =65)
2. 45
3. 70
4. 25 ( hałas zrobił swoje, no pod sufit nie skakałam)
5. 44 ( /:4 = 11)
6. 13 ( tyłek wysoko, wyskok marny)
7. 11( szczerze to pompki płyciutko, a nogi rozstawiam a nie skoczyłam)
8. 30 ( /:2=15, tyłek wysoko)

Od czego zaczynam - wymiary :
wzrost 1.80cm waga 80kg
ramię 40 cm, biust 102cm, talia 87cm, biodra 105cm, udo 61cm,
łydka 39cm, ( wszystko w najgrubszych miejscach, no oprócz tali ).

Wspieram wszystkich, którym naprawdę zależy i nie marudzą .

ladny poczatek i wszystko tak dokladnie opisane wage to Ty chyba masz dobra chyba ze u kobiet to sie inaczej liczy ???

marudzenie czasem i dobre jest tylko zeby mobilizowalo do wysilku- czyli jak mnie hehe

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-28, 19:12   #3316
SzkodaGadac
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez piotrekp1986 Pokaż wiadomość
ladny poczatek i wszystko tak dokladnie opisane wage to Ty chyba masz dobra chyba ze u kobiet to sie inaczej liczy ???

marudzenie czasem i dobre jest tylko zeby mobilizowalo do wysilku- czyli jak mnie hehe
Hmmm najważniejsze, że zaczęłam a czy ładnie to się okaże . Nawet jeżeli przy następnym teście wyniki będą gorsze, ale ćwiczenia będą wykonane z większą precyzją to już będę zadowolona .

Dokładnie opisałam, bo śledząc wątek zauważyłam, że wiele kobitek dołuje się wynikami ( a różnie liczą) lub kilogramami, centymetrami, wiszącym tym lub tamtym , a czy warto??? . Warto się ruszać i być wytrwałym, a reszta sama przyjdzie . A czasami pewnych rzeczy nie da się zmienić nawet jak się człowiek "zatrenuje na maksa" ( ewentualne rozstępy, zbyt rozciągnięta skóra itp.) cudów nie ma.

Wiem ( nie jestem wyrocznią i upierać się nie będę), że u kobiet prawidłowa waga to wzrost -10kg (80-10) ze względu na inną budowę ciała. Kobieta NIESTETY posiada większą i więcej tkanki tłuszczowej od mężczyzny ( taka fizjologia w celu podtrzymania gatunku ). Co nie znaczy, że na równi ( wzrost do wagi) wygląda źle jak to jest jędrne umięśnione ciało to ok ( mięsko waży) no chyba, że tłuszczyk .
Z pewnością źle wpływa na zdrowie przeginanie w jakąkolwiek stronę, pod tym względem zazdroszczę facetom, bo oni mogą dość podkręcić wagę w górę .
Koniec wywodów, zaparłam się jak cholera i skończę te 60 dni, ale 20 lat palenia się odzywa że hoho , płuca leżą na parkiecie
Stary 2012-11-28, 19:20   #3317
SzkodaGadac
Raczkowanie

a ja dzisiaj po wazeniu i mierzenie, na wadze ok. kg w dol czyli prawie nic ale w biodrach i talii po 2 cm mniej i w brzuchu 5cm!!! oczywiscie musicie wziac pod uwage ze po 2 c iazach jedna po drigiej gdzie przytylam po 30 kg prawie w calosci w brzuch jest tam co zrzucac i nie widac golym okiem ze tyle spadlo ale bo wciaz mam 100 cm! ale i tak jestem mega happy ze sa takie efekty od samych cwiczen

i nie wiem jak wam ale mi juz troche sie nudza filmiki, jestem na poczatku 3 tyg wiec to nie dobrze biorac pod uwage ze jeszcze drugie tyle zanim sie zmienia;/;p ale ciagle pot mi leci strumieniami i w parterze zdarza mi sie nie dac rady rowno z szonem[/QUOTE]

mięsko waży - to tylko 1kg.
Haa kobieto "zdarza mi się nie dać rady równo z szonem " toż to jest mega wyczyn jak sobie tylko tyle zarzucasz . SZACUN z mojej strony.
Stary 2012-11-29, 15:44   #3318
piotrekp1986
Raczkowanie

ten MAX RECOVERY to wcale taki lekki nie jest jak sie na poczatku wydawalo - Shaun daje popalic
Stary 2012-11-29, 17:58   #3319
__MalaCzarna__
Raczkowanie

Cytat:
ten MAX RECOVERY to wcale taki lekki nie jest jak sie na poczatku wydawalo - Shaun daje popalic
Oj tak daje popalic nieźle. Mięśnie pieką aż miło
Drugi tydzień maxów mija mi niesamowicie szybko
A pola333 jak tam u Ciebie? Dajesz rade?
Stary 2012-12-01, 07:25   #3320
malvinus
Raczkowanie

hej,
ja zrobilam wczoraj pure cardio jako zaminnik Zuzki i odczucia super (robilam insanity luty-marzec, wybiorczo) pot sie lał, oddechu brakło, nogi piekly --> jest moc!! szczerze to saopoczucie lepsze niz po innch cwiczeniach. za tydz max cardio conditioning przecwicze
malvinus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 16:06   #3321
SzkodaGadac
Raczkowanie

Wielkie brawa dla wszystkich co się nie poddają
Chyba przy trzeciej rundzie całego 60dniowego cyklu ich dogonię
Mój mąż to ma ze mnie po pachy.
Stary 2012-12-01, 16:28   #3322
piotrekp1986
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SzkodaGadac Pokaż wiadomość
Wielkie brawa dla wszystkich co się nie poddają
Chyba przy trzeciej rundzie całego 60dniowego cyklu ich dogonię
Mój mąż to ma ze mnie po pachy.

mnie raz wiedzieli w domu co tam wyprawiam i od tego czasu zamykam sie w pokoju i mam swiety spokoj
Stary 2012-12-02, 15:34   #3323
piotrekp1986
Raczkowanie

jak tam wolny dzien od Insanity mija ??
Stary 2012-12-03, 06:30   #3324
hiroko1
Przyczajenie

Hej kompani w wylewaniu potu i przekraczaniu swoich możliwości
Podejrzałam jak wyglądają maxy... nieźle zobaczymy jak bedę sobie z nimi dawać radę może później zamieszczę swoje zdjęcia z początku i różnicy po 2 tyg. troszkę widać zmianę, najbardziej jednak w ciuchach. Niestety nie zrobiłam dokładnych pomiarów- oprócz wagi, no ale, najważniejsze, że ja jestem zadowolona z efektów.
No i to samopoczucie po treningu BEZCENNE
Stary 2012-12-03, 10:51   #3325
SzkodaGadac
Raczkowanie

Łooo matko Ty moja
Płuca to ja już zbieram łopatą nie łyżeczką z podłogi, aż strach pomyśleć co będzie dalej .
Czuje dziwny ból na garbie mym - na wysokości łopatek, ale w chwili obecnej to ignoruje.
Nadal wielki podziw dla wytrwałych!
piotrekp1986 nie zamykam się, bo koty by się zaskrałczały z rozpaczy , a i jak mąż ma z tego kupe radochy to co będę mu żałowała? Pewnie z czasem mu przejdzie, a że sama się z siebie umie się śmiać to docinki typu " kochanie nie na wakacje tylko na remont u sąsiada odkładamy w tym roku" mnie rozbrajają . Jeszcze nie miałam dnia wolnego, bo zaczęłam we wtorek to podganiam ten tydzień ( ludziom w niedziele skakać nad głowami nie chcę)
hiroko1 o maxach nawet jeszcze nie myśle .
Ja zrobiłam dokładne pomiary ze względu i wyłącznie dla osób, które chcą zacząć a nie wierzą, że jest to skuteczne. Nie ukrywam, że zależy mi na zrzuceniu parę kilo lub cm, jednak rozpaczać bardzo nie będę jeżeli mi się nie uda . Ale jak ja zrobię ten program w miarę możliwości swoich, nie obijając się ( choć czasami mam wyrzuty, że mogłam więcej, lepiej, dokładniej) to wszystkie lamenty młodych tutaj kobitek będą dla mnie nie do ogarnięcia, ze tak to ujmę.
Jestem zawziętym palaczem ( 20-30 szt. dziennie) i nie rzucę za cholerę bo to lubię . Wiekowo mi bliziutko do 40stki, przez ostatnie trzy lata się zapuściłam jak dziad w ciemnym lesie .

ok koniec wywodów - NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI
Stary 2012-12-03, 13:29   #3326
pola333
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez __MalaCzarna__ Pokaż wiadomość
Oj tak daje popalic nieźle. Mięśnie pieką aż miło
Drugi tydzień maxów mija mi niesamowicie szybko
A pola333 jak tam u Ciebie? Dajesz rade?
No witam witam właśnie skończyłam swój 4 Fit Test i są postępy według mnie bardzo dobre...maxy jak dla mnie petarda ,dają w kość pozytywnie oczywiście aż dziw bierze że zostały tylko 2 tygodnie już mi tęskno do słów Shauna T "you can do it" hehe . Właśnie też się zastanawiam nad Hip Hop ABS po Insanity bo przyznam szczerze że na niczym aż tak mi nie zależy jak na zrzuceniu brzuszka po ciąży a podobno ten Hip Hop właśnie na nim się koncentruje. Do reszty ciała nie mam jakichś szczególnych ALE... chociaż nie należę do szczuplutkich...ale jak to się mówi facet musi mieć za co złapać, więc muszę tu i tam zostawić conieco heheheheh.
No ale do konkretów oto wyniki moich wszystkich fit testow:
1.Switch kicks- 75/100/122/140
2.Power jacks- 49/48/53/58
3.Power knees- 81/90/107/122
4.Power jumps- 46/49/54/63
5.Globe jumps- 8/10/10/12
6.Suicide jumps- 14/13/16/18
7.Push-up jacks- 4/10/14/18
8.Low plank oblique- 44/51/64/74
Wieczorem zrobię Max Interval Circuit bo po pierwsze zbyt dużo wyczerpałam sił przy teście a po drugie dziecko mi się obudziło więc tak czy siak nie dam rady zrobić ćwiczeń teraz. A jak tam Tobie idzie MalaCzarna? Dajesz radę?

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Cytat:
mnie raz wiedzieli w domu co tam wyprawiam i od tego czasu zamykam sie w pokoju i mam swiety spokoj
Mój mąż bierze synka na ręce staje w bezpiecznej odległości ode mnie i patrzą w dwójkę na mnie i słyszę tylko komentarze" zobacz synek mama będzie mistrzu jak zrobi te ćwiczenia" a synek(10 miesięczny) na to " ła ła ła ła" hehehe no i mam motywację do reszty ćwiczeń
pola333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 14:18   #3327
piotrekp1986
Raczkowanie

co do mnie to czuje dziwny bol wyzej troche od prawego lokcia, ale jak cwicze to mnie nie boli nic a nic wiec nie przeszkadza mi to za bardzo
a w sobote to bardzo dziwnie sie czulem po cwiczeniach tak jakby mnie na wymioty bralo ale mi przeszlo po godzinie chyba cos mi z obiadku zostalo bo co innego

hiroko1 czekamy na fotki z wynikami

pola333
a mnie bardziej od Shauna motywuja tylko Ci z tylu bo widac ze juz nie daja rady czasem ale jednak sie nie poddaja- dla Shauna to pikus te cwiczenia tak mysle chociaz tez sie meczy,
aha i masz racje: lubimy miec za co zlapac
Stary 2012-12-03, 18:10   #3328
Ellie Goulding
Przyczajenie

Kochane, czy któraś mogłaby wysłać mi na pw link do ściągnięcia? Byłabym bardzo wdzięczna.
Ellie Goulding jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 06:46   #3329
hiroko1
Przyczajenie

pola333 rewelacyjne wyniki
Ja mojego męża wyrzuciłam za drzwi jak komentował moje ćwiczenia i mnie poprawiał ( z dobrego serca, chłopak chciał, żebym dokładnie robiła).
Powiedział, że jak będę mieć sześciopak na brzuchu, to choćby miał się...... to on też będzie miał..... " niech się szykuje, bo na bank go będę miała:P)
Co prawda, mój mąż, to niezły zawodnik, na klatę bierze swój ciężar w serii (a 100 tego będzie), ale sześciopaku nie ma

SzkodaGadać: t faktycznie niezła z Ciebie zawodniczka, nie dziwię się, że płuca zbierasz łopatą, przy takiej ilości papierosów.... może za jakiś czas sama je ograniczysz, wyniki szybko podskoczą

Niech Moc będzie z Wami
Stary 2012-12-04, 23:08   #3330
piotrekp1986
Raczkowanie

pierwsza wizyta w rowie samochodem zaliczona dobranoc
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości