|
|
#541 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII
Hej dziewczyny
![]() Melduję się po wizycie u lekarza ![]() Pielęgniarki i lekarz pochwalili mnie za to, że tak ładnie utrzymałam wagę przez ostatnie 3 tyg. i nic nie przybrałam (mimo że zdarzało mi się jeść słodycze ). Także jestem z siebie dumna![]() Dzidziuś zdrowy, ułożony główkowo, w 31 tyg. waży 1720 g., no i poznałam płeć - dziewczynka. Czyli będą dwie małe gwiazdeczki w domu. Cieszę się ogromnie, bo nie widziałam dzidzi już 10 tyg. na usg, a dziś upewniłam się, że jest zdrowa Mi znów przypałętało się jakieś zapalenie, ale wytępimy je Natomiast moja słabość i zmęczenie może wynikać ze słabej morfologii, ale na razie gin mi nic na to nie przepisał. Kolejna wizyta za 3 tyg. Mimo że 1 miałam cesarkę teraz nie ma przeciwwskazań do porodu sn
|
|
|
|
#542 |
|
Konto usunięte
|
O gratuluję, chyba jako ostatnia cipka nam się ujawniła?
|
|
|
|
#543 |
|
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37838397]O gratuluję, chyba jako ostatnia cipka nam się ujawniła?
[/QUOTE]Dzięki Nie wiem czy badzia już napisała czy poznała płeć, bo jeszcze nie nadgoniłam wpisów. Co do imienia to będzie albo Marysia albo Weronika, muszę uzgodnić z mężem, bo jeszcze nie rozmawialiśmy na ten temat.
|
|
|
|
#544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie dość, że obyło się bez głupich głodówek , to jeszcze cipcia w dodatku .
|
|
|
|
|
#545 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Gratulacje! ![]() Cytat:
![]() Ja mam 3, uzywane z allegro ale jak nówki. zapłaciłam jakieś tam grosze (w porównaniu do nówek). mailam miec 2 jasne ale strasznie ale to strasznie podobały mi sie blue wiec musialam kupic , nie było zmiłuj. i tak oto mam 3. biały i niebieski mam raczej takie mniejsze 62 a jeden taki jasniutkoniebieski takie wieksze 62 ![]() ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Black- czy to Ty pisalas ze masz termometr taki 4w1? bo mam pytanko
|
||
|
|
|
#546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo fajne te koszulki....ale wiecie co...wkurza mnie to że wszystkie te koszulki sa przed kolano...ja jestem pulchniejszą osobą i zawsze miałam grubaśne nózki...a teraz w ciąży na domiar złego...jeszcze mi w nie więcej ciałka weszło... i chciałabym koszule..za kolano...taką co bym sie swobodnie czuła... a tu nic!
|
|
#547 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#548 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
:zarlok :Cytat:
Gratuluje ! ![]() Ja się zaczynam ostro przygotowywac do porodu: zrobiłam sobie masaż kroczku, ćwiczyłam mięśnie Kegla i popijam herbatkę z liści malin... mam nadzieję że to wszystko zaowocuje pięknym i lekkim porodem
|
||
|
|
|
#549 |
|
Zakorzenienie
|
Neti, wrzucalam wczoraj chyba linka do aukcji, ta ktora kupilam jest za kolano
![]() Suzi, gratulacje cipuski chyba najdluzej czekalas na poznanie plci, chociaz badzia chyba jeszcze nie pisala kto u niej mieszka ![]() Wrzucam brzucha z 33tc, talie mam jak drzewo normalnie. A w tle widac lozeczko
|
#550 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie mam ostatnio ochoty na obiady, pozeram za to jablka i pomarancze/mandarynki
|
#551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jest u nas jakaś dziewczyna, która jest w ciąży z drugim dzieckiem i będzie inna płeć niż pierwsze?
|
|
#552 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny
. Chcialam Was najpierw nadrobic, ale nie jest latwo Mialam dzis wizyte, mylalam, ze dowiem sie ile mala wazy itd.. ale okazalo sie ze glowke ma ciagle nie tam gdzie trzeba, a ze brzuch napiety to malo miejsca zeby sie przekrecic i mam lykac nospe i magnez, lezec na prawym boku i przyjsc za dwa tygodnie (podobno jak sie do tego czasu nie przekreci t juz ciezko bedzie) jak to u Was jest? Poprzekrecane maluchy? No i mala to mala . zosia bedzie |
|
|
|
#553 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ty masz teraz 35 tydzień tak? to na co jest ta herbatka??? bo ja myślałam, że na wywołanie, przyspieszenie porodu
|
|
|
#554 |
|
Zakorzenienie
|
Suzi wlasnie doczytaoam, ze u Ciebie dziewuszka
. Gratuluje . W koncu nam sie udalo poznac plcie naszych maluszkow
|
|
|
|
#555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#556 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ta herbatka jest na mięśnie macicy żeby było łatwiej rodzić (podobno) ale nie przyspiesza porodu . Czytałam że od 32 tyg można pić . |
|
|
|
|
#557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jednak trudno tak "ucelowac"
|
|
|
|
|
#558 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluje córeczki, a imię sliczne. u mnie w szkole jest taka jedna Zosia, normalnie aniołek eh, te zboczenie zawodowe ![]() co do polozenia to roznie, ale w wiekszosci mamy glowki w dol. ale spokojnie, ma jeszcze czas zeby odpowiednio sie ulozyc czyli co, wychodzi na to że juz wszystkie mamy znają płeć
|
|
|
|
|
#560 |
|
Wtajemniczenie
|
no to dziewczyny - gratulacje poznanych płci!
i to obydwie dziewczynki ![]() to chyba wszystkie już znamy płeć? czy któraś z nas chce niespodzankę? bo ja nie kojarzę takiej, ale może jest
|
|
#561 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/100-bawelniana-kos...790886876.html
Zalezy ile masz wzrostu, ja mam 163 i mi jest za kolana sporo
|
#562 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja też nie jest przekręcona, a w jakiej pozycji Twoja leży? Bo moja ma to najgorsze ułożenie, tzn miednicowe, ale leży plecami na wyjściu i to w dodatku lekko na boczku... Ja mam wizytę w czwartek, no i od tej wizyty lekarz daje nam jeszcze 2 tygodnie na przekręcenie - czyli do następnej wizyty, 13.12., jak mała się nie ułoży główką w dół, to będziemy się powoli decydować na cc. Cytat:
I bardzo fajny.
|
||
|
|
|
#563 |
|
Zakorzenienie
|
Black, to u mnie podobnie
. No i tez ma 2 tygodnie na zmiane pozycji |
|
|
|
#564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hosenka, na tym etapie to już raczej ciężko się poprzekręcać. Dziecko nie ma tam zbyt dużo miejsca na takie manewry, tzn tak twierdzi mój lekarz.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-11-27 o 14:26 |
|
|
|
|
#566 |
|
Raczkowanie
|
Gratulacje
![]() Wczoraj byłam na pierwszych zajęciach SR i jestem mile zaskoczona. Był0 6 kobietek razem ze mną, przedział tc od 26-31 (ja). Babka b.wykształcona, konkretna i do tego miła. Najpierw badała nam ciśnienie i tętno maluszków. Później była godzinka wykładów o ciąży i ćwiczenia oddechowe. Uczyła nas odpowiedniego oddychania, zaprezentowała 4 rodzaje oddechów i później to ćwiczyliśmy. Myślałam, że padnę ze śmiechu, choć to wcale śmieszne nie jest. Zwykły oddech, pufanie, szeptanie ,,a" i mruczenie ,,om" ![]() Teraz 3 razy dziennie mamy ćwiczyć po 10 oddechów. Dowiedziałam się też, że w moim szpitalu jest juz możliwość porodu w wodzie, położne dopiero co ukończyły na to kursy. Będę rozważać ten temat. Za jakieś 2 tyg. będziemy zwiedzać porodówkę. Na 2 i 3 zajęcia pójdzie ze mną mąż, bo będzie mowa o I i II fazie porodu i położna będzie uczyła partnerów wykonywania masażu, którey ma złagodzić ból. |
|
|
|
#567 |
|
Zakorzenienie
|
Suzi, to gratuluję cipeczki
i brawo za wagę Pstryczku- ja tylko miałam smaka a Ty ugotowałaś
|
|
|
|
#568 |
|
Zakorzenienie
|
Polozna na SR mowila, ze jak dzieciatko jest glowka w dol, to juz w druga strone sie nie przekreci. Nie wiem z czego to wynika.
|
|
|
|
#569 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laseczki
![]() Dzisiaj musiałam wstać o 6.20 bo po co....Padnięta jestem.Niecierpie tak wcześnie wstawać. Teraz jestem u rodziców i tak skorzystałam z kompa od mamy żeby zajrzeć co u Was.Znowu mam 6 stron do nadrobienia gaduły jedne
|
#570 |
|
Zakorzenienie
|
Ale sa przypadki, gdzie dziecko przed samym porodem sie przekreca w jedna lub druga strone, takze wszystko jest mozliwe
Na ostatnim genetycznym lekarz powiedzial, ze maly jest juz glowka w dol i tak juz zostanie ![]() Brzuch dziekuje, hehe, porownalam zdjecia z 3 miesiaca i oooooo mamo, jaka ja bylam chuda, a bylam 'wysadzona' mega przez wzdecia, juz nigdy nie bede narzekac, ze jestem gruba
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:01.

Natomiast moja słabość i zmęczenie może wynikać ze słabej morfologii, ale na razie gin mi nic na to nie przepisał. Kolejna wizyta za 3 tyg. Mimo że 1 miałam cesarkę teraz nie ma przeciwwskazań do porodu sn

Gratulacje! 

:zarlok :

ty masz teraz 35 tydzień tak?
bo ja myślałam, że na wywołanie, przyspieszenie porodu

bo po co....