Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - cz. 16. - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-27, 11:52   #1561
(t)asia
Zadomowienie

Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - cz. 16.

Cytat:
Napisane przez Nikita... Pokaż wiadomość
Ja sie zgadzam ze wszystkim oprocz tego, ze kobiety nie sa gorszymi kierowcami, wg mnie sa. Jak widze jakiegos delikwenta przede mna co wyprawia to mysle sobie: na pewno baba i zawsze mam racje, nistety. Jedza przylepione na kierownice, wystraszone, powolne jak kamele, masakra.
Ja kiedyś też tak myślałam. Teraz prędzej bym powiedziała- pewnie dziadziuś jedzie. Tak jak pisałam u nas dużo Niemców jest. I oni się czują wszędzie jak na wakacjach. Głównie za kółkiem. A kobiety jeżdżą zazwyczaj mniej niż mężczyźni dlatego brak im ogłady często na drodze.

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
wrzucam Wam dla porównnia z ONYKS swój bencołek w 32 tydz, zdjęcie z dziś
http://img820.imageshack.us/img820/8063/zdjcie0915x.jpg
Jaki brzusio
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 11:52   #1562
Nikita...
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - cz. 16.

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
Hmm a wiesz, gdzie szukać?? Bo przy ruchu pieszych nic nie znalazłam...
Ja tez az z ciekawosci zerknelam, bo zasade ta pamietam z nauki jazdy a z racji tego, ze prawko robilam w wieku 17 lat to troche lat juz minelo .
Zabrania się:
1. wchodzenia na jezdnię:
- bezpośrednio przed jadący pojazd, w tym również na przejściu dla pieszych,
- spoza pojazdu lub innej przeszkody ograniczającej widoczność drogi;
2. przechodzenia przez jezdnię w miejscu o ograniczonej widoczności drogi;
3. zwalniania kroku lub zatrzymywania się bez uzasadnionej potrzeby podczas przechodzenia przez jezdnię lub torowisko;
4. przebiegania przez jezdnię;

Nikt sie do tego nie stosuje

http://cosmeticsblogging.blogspot.com/
Nikita... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 11:54   #1563
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
ale fajny

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 11:56   #1564
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Oj...ja to się cieszę, że nie mam jakieś wiatrówki w samochodzie...bo chyba co drugiego bym zastrzeliła...
ja tez

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Ja się strasznie zaniedbałam z ćwiczeniami. Czasami czuje się jak staruszka... Co chwilę mi strzyka, boli, kłuje. No masakra. Dzisiaj Ewka.Nie ma co! Ale zobaczę sobie chyba killera bo skalpel już mi się trochę znudził. Miałam chodzić z siostrą na fitness ale cały czas korki mam i jakoś nam się terminy nie zgrywają.

Ja prawko mam od 7 lat. Ostatni rok spędziłam niemalże za kółkiem. Jeżdżę bardzo dynamicznie i niestety szybko. Wkurzają mnie ślamazarni kierowcy. A już najbardziej tacy którzy swoim zachowaniem utrudniają i spowalniają ruch. Np. jest ograniczenie do 70 a samochód przede mną 50 pędzi. Bo oczywiście nie patrzy na znaki i nie wiem, że mimo że są jakieś budynki to w tym miejscu można jechać 70. Albo chce skręcić w prawo na rondzie, ale przed rondem jest wydzielony pas ruchu właśnie dla skręcających w prawo. Ten wjeżdża i dalej ma bezkolizyjny pas z tymi którzy zjeżdżają z ronda, a ten staje i czeka aż wszyscy przejadą. Ja z tyłu nie dość że klnę jak szewc to trąbie i mam ochotę wyjść i mu zabrać prawko za brak znajomości przepisów.
U mnie w mieście jest dużo naszych sąsiadów z zachodu =) I nie wiecie nawet jak się gotuje jak jadę za takim podróżnikiem, a on na każdym( podkreślam każdym) przejściu dla pieszych przepuszcza wszystkich ludzi! I spacerek ze zwiedzaniem sobie robi!
Wiem, wiem... nerwowa jestem. Ale uważam że na spacery idzie się na nogach a nie w aucie jadąc przez centrum 30km/h.
Wbrew opinii kobiety nie są gorszymi kierowcami, są po prostu mądrzejsze i ostrożniejsze na drodze. Z reguły spędzają w aucie mniej czasu niż mężczyźni, ale to dlatego że to głównie panowie są kierowcami zawodowymi (rzadko widzi się kobietę za kierownicą taksówki, autobusu albo tira).
Ja często słyszę- "baba za kółkiem". A po jeździe ze mną stwierdzają że jeżdżę lepiej niż oni sami. Tutaj chodzi o praktykę, znajomość drogi, znajomość auta którym się jedzie i swoje zachowanie.
Dlatego kobitki nie bać się tylko jeździć jeździć i jeździć. Wszystkiego można się nauczyć. Kwestia chęci. I szerokości moje drogie =)
temu akurat sie nie dziw
w DE jest obowiazek przepuszczenia pieszych na przejsciu
ja tez jak jezdzilam do Polski, to przy przejsciach dla pieszych zwalnialam, jednak przyzwyczajenie robi swoje

czesto slysze to samo

Stary 2012-11-27, 11:56   #1565
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez az z ciekawosci zerknelam, bo zasade ta pamietam z nauki jazdy a z racji tego, ze prawko robilam w wieku 17 lat to troche lat juz minelo .
Zabrania się:
1. wchodzenia na jezdnię:
- bezpośrednio przed jadący pojazd, w tym również na przejściu dla pieszych,
- spoza pojazdu lub innej przeszkody ograniczającej widoczność drogi;
2. przechodzenia przez jezdnię w miejscu o ograniczonej widoczności drogi;
3. zwalniania kroku lub zatrzymywania się bez uzasadnionej potrzeby podczas przechodzenia przez jezdnię lub torowisko;
4. przebiegania przez jezdnię;

Nikt sie do tego nie stosuje

Zgadza się ...to znalazłam...ale nie ma nic w kodeksie, że kierowca ma obowiązek ustąpić pieszemu, dopiero jak jest ich 2

A z tym przebieganiem...no właśnie, nie wolno przebiegać, ale często widzę, jak piesi przebiegają, bo kierowcom tak się strasznie śpieszy..i taka tragedia jest, że pieszy przechodzi, że szok...

Jak mówię...wina leży po obu stronach...
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 12:02   #1566
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
A z tym przebieganiem...no właśnie, nie wolno przebiegać, ale często widzę, jak piesi przebiegają, bo kierowcom tak się strasznie śpieszy..i taka tragedia jest, że pieszy przechodzi, że szok...

Jak mówię...wina leży po obu stronach...
Zalezy jak na to spojrzec, napisane jest, ze pieszy powinien isc zwawym krokiem. To, ze przebiegaja w duzej mierze jest spowodowane tym, ze wymuszaja przejscie i potem musza uciekac aby ich auto nie potracilo. Ja jak przechodze to przez ide bardzo szybko bo wiem jak to jest za kierownica, czlowiek zawsze sie gdzies spieszy.
Nie ide z nastawieniem: poczekaj sobie bo teraz ja krocze przez przejscie

Stary 2012-11-27, 12:05   #1567
onyks
Zakorzenienie

Cytat:
przesadzasz, nie widac aby w ciebie poszlo Pieknia przyszla mamusia!

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
dzień dobry

pranie super słodkie, brzuszek śliczny, okrąglutki

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość

Ty no popatrza a u mnie zdjecia klamia ale w druga strone jeszce nigdy nie wyszlam na zdjeciu za chudo chyba mam zly aparat
Pożyczę Ci mój

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
ja robie paszteciki z ciasta drozdzowego z kapusta i grzybami
A wiesz, że mam dużo kapusty bo wczoraj gotowałam golonki w kapuście i potem ją przysmażyłam z grzybami i kiełbaską.....
A masz sprawdzony przepis na ciasto?

Cytat:
Łomatko ile już napisałyście.

Onyks, tak się tylko upewniam- ty na pewno masz w brzuszku tylko Nataszkę? Jedno dziecko? Nie dwójkę ani trójkę? ( to w odniesieniu do ilości prania)
A wyglądasz cudnie!!!!
dziękuję
A tych ciuszków tyle się uzbierało...kupiliśmy kilka nowych bodziaków (tzn kumpela z Primarka przywiozła) megapakę na all i myślałam, że zabraknie, a tu mnie koleżanka zaskoczyła i mi dała mnóstwo tego, co prawda po chłopczyku, ale w większości neutralne

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
pieknie

a ja ostatnio postanowilam dazyc do makijazu.... hmmm... naturalnego, czyli jak najmniej pudru (tylko w celu wygladzenia lub wyostrzenia rys), zadnych podkladow (juz i tak do dawna nie uzywam), cienie do powiek w kolorach naturalnych, chociaz ciemnych i ewentualnie jakas delikatna pomadka...
w koncu to co naturalne jest najpiekniejsze.. trzeba tylko umiec o to dobrze zadbac
Ja lubię się malować, ale przeważnie tylko podkład i tusz, czasem róż czy bronzer do tego i okazyjnie cienie

Cytat:
Ale brzusio

Wybrałam pielęgnację włosów z marką Braun
onyks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 12:06   #1568
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Zalezy jak na to spojrzec, napisane jest, ze pieszy powinien isc zwawym krokiem. To, ze przebiegaja w duzej mierze jest spowodowane tym, ze wymuszaja przejscie i potem musza uciekac aby ich auto nie potracilo. Ja jak przechodze to przez ide bardzo szybko bo wiem jak to jest za kierownica, czlowiek zawsze sie gdzies spieszy.
Nie ide z nastawieniem: poczekaj sobie bo teraz ja krocze przez przejscie
Chwila..nigdzie nie pisze, że musi iść żwawym krokiem...osoba starsza czy niepełnosprawna ci żwawym krokiem przez przejście nie przejdzie...a jak już jest na przejściu, to ty masz ustąpić pierwszeństwa...a nie ja mam przebiegać, bo kierowca nie umie poczekać...
Stary 2012-11-27, 12:11   #1569
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
Chwila..nigdzie nie pisze, że musi iść żwawym krokiem...osoba starsza czy niepełnosprawna ci żwawym krokiem przez przejście nie przejdzie...a jak już jest na przejściu, to ty masz ustąpić pierwszeństwa...a nie ja mam przebiegać, bo kierowca nie umie poczekać...
Nie mowie o osobach niepelnosprawnych, starszych, to inna sprawa, ale nie powinno sie wchodzic pod samochod, wtedy nie ma potrzeby przebiegania.
Ja zawsze bede trzymala troszke strone kierowcow, bo naprawde ciezko sie teraz jezdzi, i codziennie mi sie zdarza, ze piesi wskakuja mi prawie pod kola tylko dlatego, ze mysla, ze maja pierwszenstwo. Maja ale powinni z niego korzystac z glowa.

Stary 2012-11-27, 12:13   #1570
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mowie o osobach niepelnosprawnych, starszych, to inna sprawa, ale nie powinno sie wchodzic pod samochod, wtedy nie ma potrzeby przebiegania.
Ja zawsze bede trzymala troszke strone kierowcow, bo naprawde ciezko sie teraz jezdzi, i codziennie mi sie zdarza, ze piesi wskakuja mi prawie pod kola tylko dlatego, ze mysla, ze maja pierwszenstwo. Maja ale powinni z niego korzystac z glowa.
To myślę dobre podsumowanie
Stary 2012-11-27, 12:14   #1571
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
To myślę dobre podsumowanie

Stary 2012-11-27, 12:19   #1572
ButterBear
Zakorzenienie

Nie mój temat, nie mam nic do powiedzenia, bo nie mam prawa jazdy...

Ale jestem głodna i Blonde mi narobila ochoty na pasztecicki z grzybami i kapustą...i na barszcz Wstydź się Blonde, wstydź!!!!

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 12:22   #1573
Malensstfo
Zakorzenienie

I znów mi się oczy zamykają!

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Butter trzeba było zmienić Today na liście!
Stary 2012-11-27, 12:31   #1574
(t)asia
Zadomowienie

Wiecie, ja też przepuszczam pieszych. Ale jeśli jadę, za mną nie ma nikogo a na ulicę wchodzi mi mama z wózkiem, przy czym oczywiście wpycha ten wózek tak że ja ledwo hamuje to aż mam ciary. Parę razy zdarzyło mi się otworzyć okno i zwrócić uwagę. Droga to miejsce gdzie muszą myśleć nie tylko kierowcy ale też piesi. I żeby nie było ja też jestem często uczestnikiem ruchu chodzącym =)
Jak jeszcze mieszkałam w "dużym" mieście to zawsze mnie rozwalało jak na czerwonym świetle stał tłum ludzi a tylko starsze babcie zdolne były wręcz przebiegać przez ulicę. Oczywiście zaraz za pasami tempo się zmniejszało =)
I ta walka o miejsce w tramwaju... oj te nasze babulki to mają werwę.
To sapanie nad uchem, ocieranie się... i teksty- ach ta dzisiejsza młodzież Ja przestałam w ogóle siadać w tramwaju po dwóch akcjach
- weszła do tramwaju babulka z dzieckiem, ja ustępuje miejsca, po czym ona sadza dziecko a sama stoi.
- cały niemalże tramwaj pusty, siedzę sobie ja, na moje nieszczęście blisko drzwi. Wchodzi babulka i oczywiście chce usiąść na moim miejscu. Bo pewnie to jej ulubione. Stoi nade mną, sapie, wzdycha. Ja już z nerwów wstaje, ona siada i oczywiście uśmiech i satysfakcja że znowu jej się udało małolatę przechytrzyć.
To są oczywiście dwie standardowe sytuacje znane korzystającym z komunikacji miejskiej =)
Moja puenta- i weź tu bądź człowieku dobry....
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 12:31   #1575
ButterBear
Zakorzenienie

Malenstfo, zmieniłam

Hania

Stary 2012-11-27, 12:37   #1576
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
w DE jest obowiazek przepuszczenia pieszych na przejsciu
ja tez jak jezdzilam do Polski, to przy przejsciach dla pieszych zwalnialam, jednak przyzwyczajenie robi swoje

w Szwecji też jest taki obowiązek
dlatego jak wróciłam do PL to nikt nie chciał ze mną jeździć bo przy każdym przejściu stawałam (oczywicie jak ktoś tam stał :P)
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 13:18   #1577
Malensstfo
Zakorzenienie

Zrobiłam sobie kąpiu...ale fajnie...
Stary 2012-11-27, 13:21   #1578
Amani
Zakorzenienie

Dzien dobry nerwuski

Cytat:
ahaaaa, zapomnialam wspomniec, ze mialam rozmowe z szefem bo za tydzien koniec okresu probnego i dostalam awans. Od 1.1. bede szefowac 2 ludziom. No i tyle.
gratulacje awansu

Cytat:
Napisane przez Tommorow Pokaż wiadomość
26.11 o godz 00:55 urodzila sie Maya 3308 i 52 cm. Porod naturalny trwal tylko 1godz55 min nawet nie zdazylam na wywolanie tak mnie wzielo.
Juz o 13 bylam z mala w domku, czuje sie nawet niezle, mam tylkko jeden szew ale noralnie chodze tylko co to mnie miesnie brzucha bola a tak pozatym to super
witamy Mayeczke!!! gratulacje dla rodzicow i brawa za porod dla dzielnej mamuski

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość
Na rozluźnienie atmosfery...nie chwaliłam się jeszcze praniem....oto jedna z 6 części...daruję sobie wrzucanie pozostałych
jakie ubraniuniuniunia

Cytat:
jaka ja jestem durna tak strasznie zazdroszcze tym co maja prawko nawet idac ulica przygladam sie jak niektorzy jada i od razu mam ta mysl "tobie bym prawko zabrala i tobie i tobie i tobie tez"

Cytat:
jaki okraglasek

Co do jazdy na drodze, to NIENAWIDZE wiejskich rowerzystow u mnie w okolicach to jakas cholerna plaga!!! Jedzie taka babuszeczka srodkiem drogi, jeszcze u nas jest baaardzo wiele zakretow i lukow wiec ani wyprzedzic, ani sie wlec za nia. Ani przepisow nie zna, nie patrzy gdzie jedzie NIC. Wyjezdza spod sklepu obwieszona siatami to jeszcze ja zarzuci, na srodek drogi od razu i jeszcze noge dopiero w czasie jazdy przerzuca. Albo facet w gumowcach okrakiem, ze sie boje, ze autem mu kolano zahacze oh matko, jak ja czasem klne...

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 13:25   #1579
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
Co do jazdy na drodze, to NIENAWIDZE wiejskich rowerzystow u mnie w okolicach to jakas cholerna plaga!!! Jedzie taka babuszeczka srodkiem drogi, jeszcze u nas jest baaardzo wiele zakretow i lukow wiec ani wyprzedzic, ani sie wlec za nia. Ani przepisow nie zna, nie patrzy gdzie jedzie NIC. Wyjezdza spod sklepu obwieszona siatami to jeszcze ja zarzuci, na srodek drogi od razu i jeszcze noge dopiero w czasie jazdy przerzuca. Albo facet w gumowcach okrakiem, ze sie boje, ze autem mu kolano zahacze oh matko, jak ja czasem klne...
to jest moje ulubione zjawisko i jak wsiadają na rower i po całej drodze je wodzi zanim wsiądą i jako tako obiorą kierunek jazdy

Zjadłam drugie śniadanie. Dobrze mi
Tylko pracować mi się już nie chce

p.s. i coś musi byc ze mną nie tak dzisiaj - dzwoniła do mnie przyjaciółka, pogadałyśmy chwilę i ona do mnie " a co Ty taka nie w sosie" halo! O co kaman??
Dzisiaj się z nią widzę to wszystko wyprostuję

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Edytowane przez Gucia0987
Czas edycji: 2012-11-27 o 13:27
Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 13:26   #1580
Amani
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
to jest moje ulubione zjawisko i jak wsiadają na rower i po całej drodze je wodzi zanim wsiądą i jako tako obiorą kierunek jazdy

Zjadłam drugie śniadanie. Dobrze mi
Tylko pracować mi się już nie chce
o to to to

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 13:28   #1581
gucia6
Zakorzenienie

Onyks, obejrzalam sobie fotki brzusia i powiem Ci, ze miedzy 15 a 32 tc nie ma prawie roznicy
super wygladasz

Gocha, Twoj brzusio tez super

Dobra laski, spadam juz po Sandre i maz w zlobku przejmuje obie nasze panny
Stary 2012-11-27, 13:47   #1582
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
A czy w ubiegłym cyklu nie pisałaś, że go nie było?Bo jakoś tak mi świta. W każdym bądź razie, wiedz mrowinko, że mocno cię tu wspieramy i w końcu będziesz mogła pochwalić się nam II
No w dzień owulacji już go nie było, ale wcześniej tak

Cytat:
Napisane przez Tommorow Pokaż wiadomość
26.11 o godz 00:55 urodzila sie Maya 3308 i 52 cm. Porod naturalny trwal tylko 1godz55 min nawet nie zdazylam na wywolanie tak mnie wzielo.
Gratuluję
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 14:10   #1583
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysia1986 Pokaż wiadomość
Ja miałam w trakcie kursu identyczna sytuacje jaka opisałas, ale wtedy to sie pewnie czułam bo był ze mna instruktor
A to co mnie juz pozniej spotkało to troche inne było, nie chce o tym pisac, ale było to bardzo nieprzyjemne.
tz meczy mnie , i nawet kusi , ze autko kupi a ja mu mówie, kup, postawie pod blokiem i bede ogladac
moze jednak dasz sie skusic
Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
ale durny instruktor przecież na 4 jeździe to człowiek jeszcze nie ma opanowanych reakcji, przecież dopiero się uczy, taki nie powinien prowadzić kursu.
A teraz na pewno zdasz, bądź dobrej myśli
no dlatego zrezygnowalam
Cytat:
a ja o przejsciu dla pieszych moglabym bajki pisac, nie lubie jak pieszy wymusza na mnie kierowniczce swoje pierwszenstwo tym bardziej jak widzi, ze za mna NIC nie jedzie... Ja zawsze jak jestem piesza to czekam az bedzie wolne i ide szybkim krokiem aby ulatwic samochodom plynnosc jazdy. Nie znosze ludzi, ktorzy wskajuja nijako pod kolka bo przeciez jestem na przejsciu i potem ida krokiem spacerowym.... Albo nie daj boze jak sa swiatla dla pieszych... nic nie jedzie i stoi taki i wciska guzik zamiast po prostu przejsc....
no tak tylko w Anglii nawet jak szlam do przejscia i sie rozgladalam to kierowcy zatrzymywali sie daleko od przejscia strasznie niezrecznie sie czulam hahaha ale przejelam od nich nawyk dziekowania i jestem z siebie dumna zawsze jak jakis kierowca przepusci mnie na pasach to mu grzecznie reka dziekuje
Cytat:
A piesi czesto zapominaja, ze przepisy mowia, iz dopiero jak przes pasy chca przejsc min. 2 osoby to kierowca winien sie zatrzymac... I tak sobie chodza po jednym i blokuja przejazd.
a widzisz a na kursie - i o tym przestrzegaja na egzaminie - ucza ze nalezy przepuszczac pieszego (oczywiscie na pasach) ktory idzie z zamiarem przejscia przez przejscie (hmmm swoja droga skad mam wiedziec czy owy ludz ma zamiar przejsc czy nie - raz na kursie zatrzymalam sie przed przejsciem a pan wcale nie mial zamiaru przejsc haha tylko sie tak dziwnie rozgladal ) i kolega Tzta oblal ostatnio min za to ze nie zatrzymal sie przed przejsciem

Cytat:
Pożyczę Ci mój
poprosze na zawsze
Cytat:
takich to tylko

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 14:41   #1584
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:

i juz milkne..., bo widze,ze nie mozna tu wyrazic swojego zdania. Od teraz pozostaje pisanie dzien dobry, do widzenia i o pogodzie
Chyba masz rację

Cytat:

Dodaja, powodzenia w pisaniu

Na rozluźnienie atmosfery...nie chwaliłam się jeszcze praniem....oto jedna z 6 części...daruję sobie wrzucanie pozostałych

Cudne ciuszki

Cytat:
A to jest Marilyn Monroe i nie jest goła

Cytat:

modle sie zebym tylko na placu przeszla (ten choler.ny luk ) i czuje ze na miescie bedzie juz spoko
Módl się o sprawny samochód Tak naprawdę to myśl pozytywnie i będzie dobrze

Cytat:

mozemy zalozyc firmie konsultingowa jak stwarzac pozory

O proszę, a ja mam zrobić projekt firmy konsultingowej, która ma zmienić system wynagradzania Jak coś stworzycie, to podrzućcie

Cytat:
Mój mąż zawsze się denerwuje jak się maluje. Mówi- kochanie jesteś najpiękniejsza jak jesteś naturalna. Mówiłam wam co mi powiedział u kosmetyczki po tym jak zrobiłam makijaż ślubny? Cytuje- "jeju strasznie, nie można tego zmyć?"
Tak wiem, kochany jest =)

Mój tż też woli mnie naturalną

Cytat:

jaka ja jestem durna tak strasznie zazdroszcze tym co maja prawko nawet idac ulica przygladam sie jak niektorzy jada i od razu mam ta mysl "tobie bym prawko zabrala i tobie i tobie i tobie tez"
Uwielbiam Cię !
Cytat:
u nas tez sa tacy co wjezdzaja na rondo i migaja prawym kierunkowskazem po czym jada na rondzie migajac lewym i nie wlaczy zadnego kierunkowskazu wyjezdzajac z ronda a mnie sie scyzoryk w kieszeni momentalnie otwiera
Podobno starsze roczniki się tak uczyły, żeby na rondzie dawać lewy kierunkowskaz. Tak mi na kursie tłumaczyli

Cytat:
Napisane przez mysia1986 Pokaż wiadomość
Wcale nie... ja mam prawo jazdy juz prawie 3 lata i co??
Jeździłam odrazu po odebraniu, tak ok pół roku. Potem miałam nieprzyjemna sytuacje (generalnie nie z mojej winy) i sie okropnie zraziłam i teraz juz prawie nie jezdze.
Zdaza m isie od swieta usiasc za kółko, ale wtedy upoce sie jak mysz i tylko mase nerwów strace... ehh.. wiem , ze to głupie, ale narazie nie moge sie przełamac
Jestem taką samą fujarą i wstyd mi za to
Co dziwne, jazdy uwielbiałam i czułam się jak ryba w wodzie.

Cytat:

Wow, genialny

Chyba czegoś mi nie zacytowało. Dziękuję za wszystkie kciuki dotyczące pisania mgr. Oby jakoś to poszło

Dziś mam paskudny dzień paszteta. Jak tak dalej będę tyła po hormonach to ja nie wiem co będzie. Każdego dnia mam ciaśniejsze spodnie, pomimo tego, że pięknie jem. Nie wiem co robić

Do tego czuję się jakaś taka zaniedbana i w ogóle blee. Odebrałam okulary i też nie czuję się w nich komfortowo. Generalnie wszystko na wielkie NIE!
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 14:47   #1585
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

dodaja

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 14:48   #1586
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
o tak!!! jesli chodzi o kulture to zgodze sie w 100% nawet pieszym ustepuja!!!i to nie bedacym na przejsciu!!!!

Cytat:
super

Cytat:
:
A wiesz, że mam dużo kapusty bo wczoraj gotowałam golonki w kapuście i potem ją przysmażyłam z grzybami i kiełbaską.....
A masz sprawdzony przepis na ciasto?

:
no własnie gdzies mi sie zawieruszył, a jest naprawde sprawdzony i pyszny
Dzis bede rozmawiała z mama to zapytam i zapisze, wtedy Ci podam

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość

Ale jestem głodna i Blonde mi narobila ochoty na pasztecicki z grzybami i kapustą...i na barszcz Wstydź się Blonde, wstydź!!!!
przepraszam

Cytat:
w Szwecji też jest taki obowiązek
dlatego jak wróciłam do PL to nikt nie chciał ze mną jeździć bo przy każdym przejściu stawałam (oczywicie jak ktoś tam stał :P)
W Uk tez

Cytat:

no tak tylko w Anglii nawet jak szlam do przejscia i sie rozgladalam to kierowcy zatrzymywali sie daleko od przejscia strasznie niezrecznie sie czulam hahaha ale przejelam od nich nawyk dziekowania i jestem z siebie dumna zawsze jak jakis kierowca przepusci mnie na pasach to mu grzecznie reka dziekuje
zgadza sieTo mi sie podoba, bo bezpiecznie czuje sie na przejsciuI ja tez dziekuje kierowcom

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Dziś mam paskudny dzień paszteta. Jak tak dalej będę tyła po hormonach to ja nie wiem co będzie. Każdego dnia mam ciaśniejsze spodnie, pomimo tego, że pięknie jem. Nie wiem co robić

Do tego czuję się jakaś taka zaniedbana i w ogóle blee. Odebrałam okulary i też nie czuję się w nich komfortowo. Generalnie wszystko na wielkie NIE! [/FONT]

Onyks slicznie
Seba spi, zupka mi sie gotuje
Stary 2012-11-27, 14:49   #1587
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie, ja też przepuszczam pieszych. Ale jeśli jadę, za mną nie ma nikogo a na ulicę wchodzi mi mama z wózkiem, przy czym oczywiście wpycha ten wózek tak że ja ledwo hamuje to aż mam ciary. Parę razy zdarzyło mi się otworzyć okno i zwrócić uwagę. Droga to miejsce gdzie muszą myśleć nie tylko kierowcy ale też piesi. I żeby nie było ja też jestem często uczestnikiem ruchu chodzącym =)
Jak jeszcze mieszkałam w "dużym" mieście to zawsze mnie rozwalało jak na czerwonym świetle stał tłum ludzi a tylko starsze babcie zdolne były wręcz przebiegać przez ulicę. Oczywiście zaraz za pasami tempo się zmniejszało =)
I ta walka o miejsce w tramwaju... oj te nasze babulki to mają werwę.
To sapanie nad uchem, ocieranie się... i teksty- ach ta dzisiejsza młodzież Ja przestałam w ogóle siadać w tramwaju po dwóch akcjach
- weszła do tramwaju babulka z dzieckiem, ja ustępuje miejsca, po czym ona sadza dziecko a sama stoi.
- cały niemalże tramwaj pusty, siedzę sobie ja, na moje nieszczęście blisko drzwi. Wchodzi babulka i oczywiście chce usiąść na moim miejscu. Bo pewnie to jej ulubione. Stoi nade mną, sapie, wzdycha. Ja już z nerwów wstaje, ona siada i oczywiście uśmiech i satysfakcja że znowu jej się udało małolatę przechytrzyć.
To są oczywiście dwie standardowe sytuacje znane korzystającym z komunikacji miejskiej =)
Moja puenta- i weź tu bądź człowieku dobry....
babcie z siatami sa the best Dobrze, ze w Pradze tego zjawiska nie mam bo obawiam sie, ze za dlugo by te babcie nie przetrwaly tutaj.

Cytat:
gratulacje awansu
dziekuje

Cytat:
ja tez zawsze dziekuje jak mi kierowca stanie

Stary 2012-11-27, 14:52   #1588
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:

ja tez zawsze dziekuje jak mi kierowca stanie
nie powiem jakie mam skojarzenia
Marcel <3

mysia1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 14:54   #1589
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
przepraszam
Ty mnie tu nie przepraszaj, tylko rób paszteciki i mi wysyłaj.
A na serio, to już dziś zaplanowałam pójście do lidla po kapustę i grzyby... zrobię w cieście drożdżowym i barszczyczek

Dodaja, biedna Ty

Ja też mam dziś zły dzień, pełen smuteczków

Hania

Stary 2012-11-27, 14:56   #1590
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Mysia

Butter co sie stało?

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości