|
|
#601 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII
Cytat:
|
|
|
#602 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to nie ma szans, żeby się wczuł w sytuację kobiety w ciąży czy kobiety już rodzącej. Cytat:
|
|
#603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj i dziś miałam skurcze łydek,chodzę jakby mnie tir potracił.
|
|
#604 |
|
Wtajemniczenie
|
mnie to denerwuje takie gadanie, że tyle powinno się przytyć czy tyle. Jedne kobiety tyją mniej, drugie więcej. Przy Karince przytyłam 10,5 kg teraz mam więcej, a nie objadam się. Po ciąży z Karinką po 3 miesiącach miałam wagę mniejszą niż przed ciążą i teraz też zamierzam zadbać o siebie. Wiadomo, że nie ma co się obżerać, ale też nie można mówić, że powinno się do 7 kg przytyć, bo samo dziecko, łożysko, wody, krew itd. ważą nawet 10 kg...
Wiecie co? Przyszły mi pędzle do makijażu i na moje oko są fajne. Do nich jeszcze mam paletę cieni no name, którą też sprawdziła moja siostra, więc mąż nie musi myśleć nad prezentem mikołajowym i gwiazdkowym Jeszcze jedno Wam miałam powiedzieć - kupiłam dziś w Biedronce sól do kąpieli rozgrzewającą o zapachu owoców cytrusowych... za całe 3,79 mężulek się wymoczy... eh... brakuje mi długich pachnących kąpieli... kurcze... martwię się, bo mnie boli brzuch dołem...tak jak na okres, ale bardziej z prawej strony... i co przejdzie to trochę i znowu boli. Chyba się nalatałam dziś za dużo
|
|
|
|
#605 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja np. przed ciążą ważyłam 45 kg, wysoka też nie jestem bo mam 158cm. Generalnie wszyscy zawsze twierdzili, że ważę za mało a wskaźnik BMI też wskazywał na niedowagę, aczkolwiek ja się dobrze czułam w swojej skórze i z taką wagą. Teraz ważę 57 kg, a więc 12 kg więcej i też wcale nie twierdzę, ze za dużo przytyłam. W zasadzie urósł mi brzuch i piersi, ale ogólnie się spasłam się jakoś strasznie w innych częściach ciała. Myślę, że trzeba mniej więcej samemu ocenić sytuację noi wiadomo nie objadać się jakimiś zbędnymi rzeczami typu słodycze.
|
|
#606 |
|
Wtajemniczenie
|
tak sobie patrzyłam na naszą listę z pierwszej strony i sobie myślę, że kurcze w sumie mało nas jest porównując np. z listopadowo-grudniowymi mamusiami... Ciekawe która bedzie pierwsza na liście mamuś które urodziły... Bo jeszcze troszkę i się zacznie...
|
|
|
|
#607 |
|
Zakorzenienie
|
hej ją po wizycie męża zostawił mi taleta załatwił go specjalnie dla mnie żeby się mi nie nudzilo
kochany jest a tak to powiem wam ze bardziej jestem zmeczona byciem tu niż w domu.....
|
#608 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Grudzień się zbliża, a właściwie juz tuż-tuż, więc mające termin na początku stycznia mogą się powoli szykować
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-11-27 o 17:44 |
|
|
|
|
#610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja ginka na pierwszych wizytach powiedziała że powinnam mniej więcej przytyć 12kg ale też nie ma to być tak że muszę i że mam się objadać bóg wie czym bo taka wagę mam osiągnąć. Sama nawet mówiła że wiadomo im więcej tym ciężej dla mnie,a to dla nikogo komfortowe nie jest. Sam brzuch jest już dyskomfortem a tu jeszcze dodatkowy balast... Także ja wagą się nie przejmuje i nie zamierzam. Może mi nawet zostać tyle po ciąży. O! Bokeh-widzisz jakiego masz kochanego męża?
|
|
#611 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Brzusio
![]() Cytat:
Cytat:
Jakby mój mi tak powiedział to nie wiem co bym zrobiła. Po prostu nie wiem. Też sobie nie wyobrażam żebym miała byc sama,bez niego.Na razie mówi że będzie,ale widzę że z facetami nigdy nie wiadomo...Może jeszcze zmieni zdanie. Dziwne że nagle mu się tak odwidziało ![]() Cytat:
![]() i udanej wizyty.Cytat:
podobny do mojego.Cytat:
gratuluję ![]() Cytat:
Ojjjjjjjj, ja mam strasznie mokro.Nawet 3-4 razy na dzień muszę wkładkę zmieniać. Męczące to jest. Wkładki już kupuję w takich super dużych opakowaniach a i tak ciągle mi ich brakuje ![]() Cytat:
Cytat:
dla niego że tak się stara Będzie dobrze. Wiem ze w szpitalu ciagnie się czas i wogóle jedzenie okropne. Na początku ciąży ciągle w szpitalu byłam i wiem co to jest tak leżeć. Trzymam MOCNO kciuki aby wszystko było dobrze i żeby Cie wypuścili. Ciebie i Hanie
|
|
#612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#613 |
|
Zadomowienie
|
A mogłabym prosić jeśli któraś z was ma zdjecie na kompie kombinezonu żeby wrzuciła albo jeśli kupował na allegro bo ja własnie oglądam i kompetnie na tym sie nie znam.
Czy np taki jest ok ? http://allegro.pl/62-cm-nowy-ociepla...812672679.html
26.02.2013 18.11.2014 Edytowane przez iffonka7 Czas edycji: 2012-11-27 o 17:59 |
|
|
|
#614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#615 |
|
Zakorzenienie
|
Czym się przerażać? Tylko się cieszyć
Lada dzień niektóre z nas zaczną 9 miesiąc, a wtedy to różne cuda mogą się już dziać
|
#616 |
|
Zakorzenienie
|
Mala, 41kg?!
ty chudzino!!!Ja zaczynalam z 65kg, teraz 71. Dziewczyny jestem wsciekla zas nam auto siadlo.....
|
#617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po co jakas porodówka, torba, skurcze, parcie kto takie głupoty powymyslał? ![]() ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Ja zaczynalam z 52 kg i idelanie czułam sie w takiej wadze. Rozmiar 36/38 przy wzroscie 165 cm. Ładną miałam figurę, ubrania pasowały rózniaste. Tylko mama moja zawsze narzekała, że chudzina ze mnie teraz mam 12 kg na plusie czyli waga pokazuje juz 64 i powiem szczerze, nigdy w zyciu nie chcialabym zeby mi tak zostało.... Wiadomo, ze kilka kg odejdzie zaraz po porodzie, ale bede robic wszystko zeby do Wielkanocy wrocic do swojej wagi i figury
|
|
|
|
|
#618 |
|
Zakorzenienie
|
apropo jedzenia to dziś na obiad była kaszanka..... oczywiście nic nie doprawione. na sniadanie bułka i pomidor a na kolację bułka i plastry dwa sera.... i gdzie tu bogata dieta ciężarnej?!
|
#619 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, nie udzielam sie ostatnio bo mam jakiegos dola. Brzuch mnie pobolewa, twardnieje, a jak odkurze czy troche posprzatam to juz w ogole masakra :/ Do tego wczoraj zauwazylam kawaleczek czopu. Takze jednym slowem zaczynam panikowac.
Poza tym cierpie na bezsennosc i spie po 4-5 godzin na dobe bokeh trzymaj sie kochana. Tak jak pisza dziewczyny, lepiej, ze jestes pod fachowa opieka. Ja jestem tutaj totalnie olana i uwierz mi, ze to duzo gorsze uczucie :/ Co do wagi to ja w pierwszej ciazy przytylam blisko 20 kg. Na szczescie szybko wrocilam do siebie. Teraz sie bardziej pilnuje i waga poki co 13kg na plusie wiec jak dla mnie nie jest zle
|
#620 |
|
Rozeznanie
|
Ja zaczynałam z 64,7 a teraz coś około 76, przy wzroście 168cm.Ale mi poszło w tyłek i uda, wiadomo trochę w brzuch
Czuję się trochę z tym źle, ale mam nadzieję na powrót do formy po ciąży.Nie zmieniłam rozmiaru w biuście, jest tylko trochę nabrzmiałay. Ale ja akurat niczego sobie nie odmawiam.
|
|
#621 |
|
Zadomowienie
|
Hej niunie!!!! Czytam was i czytam i sie zastanawiam, co wam napisac.
W sr polozna uswiadamiala nam przebieg porodu i bardzo sobie zycze, oby tylko nie panikowac, a nie bedzie tragedii. Co do tz przy porodzie to moj tez nie chce byc, a ja po cichu licze na to, ze jak mne zawiezie do szpitala to juz ze mna zostanie. Ja chce tylko, zeby byl przy mnie w 1 fazie porodu, a potem juz moze sobie isc. Mam pytanko do dziewczyn, ktore juz rodzily. Ile czasu trwa skurz i towarzyszacy mu bol??? Ze sie nasila to wiem, ale ciekawa jestem ile trwa. Jutro zas sr, a za tydzien bedziemy chyba porodowke zwiedzaly.
|
#622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wow. To luksus.Jak ja leżałam ciągle w szpitalu to żadnych pomidorów. Na śniadanie zupa mleczna (której niecierpie),i bułka z ...masłem !! Czyli jakieś serki czy ,szynke trzeba było mieć swoją. Jedynie na kolacje dawali bułke albo kromke chleba i do tego maleńki kawałek serka czy czegoś innego. A obiady...bleeee. Bez smaku. No cóż,tak niestety jest w szpitalach.
|
|
#623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a przy tym 165 wzrostu. Bardzo źle czułam się z ta wagą,teraz w końcu czuje się jak kobieta teraz przynajmniej widać mnie z daleka
|
|
#624 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez swoja obrone licencjaty dobrze wspominam. Z tym, ze teraz jestem na innym wydziale i juz wiem, ze tak kolorowo nie bedzie. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37839632]Oj może, może Pisałam, że koleżance z pracy ładnie się tuż przed porodem dzieciątko odwróciło i cc uniknęła, ale w drugą stronę też znam - w 36tygodniu główką chłopiec w dół był, koleżanka pojechała rodzić już ze skurczami, a tu zonk - decyzja o cc bo się młody odwrócił dupką [/QUOTE]To co ona nam za brednie opowiada? ![]() Cytat:
Na szczescie promotorka wymyslila, ze kazdy ma opracowac 2, a potem sie wymieniny takze bedzie z glowy ![]() Kurcze, Kubuś cos sie slabo rusza (tzn rano malo), a teraz jakos w ogole ![]() Nie wiem co robic... |
||
|
|
|
#625 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super że wszystko w porządku no i że w końcu znasz płeć!Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() O matko....kaszanką karmią ciężarne?
|
|
#626 |
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37838397]O gratuluję, chyba jako ostatnia cipka nam się ujawniła?
[/QUOTE]Jeszcze u mnie się nie ujawniła na 100%. Niby gin powiedział, że wygląda na dziewczynkę, ale tak naprawdę nic nie pokazała, a na słowo lepiej nie wierzyć
|
|
|
|
#627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak jutro też nie będziesz czuć ruchów to lepiej do lekarza zadzwoń.
|
|
#628 |
|
Zadomowienie
|
Suzi, gratuluje drugiej coreczki
My sie nadal zdecydowac nie mozemy, ale na dzien dzisiejszy jest Liliana Chyba, ze sie urodzi i nie bedzie do niej pasowalo to zmienimy na Wiktorie, Laure albo Bianke
|
#629 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam wózek w domu I wanienkę (nowa kosztowała nas całe 16 zł). Do tego matę edukacyjną z canpola, oczywiście rozłożyłam i wlazłam do niej, fajnie się leży, gorzej wstaje Ale mam radochę, jeszcze łóżeczko, ale to załatwimy w przyszłym tygodniu i zabieram się za kompletowanie kosmetycznych pierdółek Aha i któraś chyba E_vel polecała takie małe, białe ręczniczki z Ikei i mój mąż też je dziś kupił i na pewno się przydają, także dziękuję za info |
|
|
|
|
#630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a boję się dlatego,że czekamy na przyłączenie wody a jak nie będzie w grudniu to chyba sobie w łeb strzele bo nie wyobrażam sobie wracać do teściowej ale mnie brzuch swędzi ajjjjjj, smaruje i smaruje rozstępów nie ma ale kurde nie mogę przestać się drapać |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:29.

to nie ma szans, żeby się wczuł w sytuację
kobiety w ciąży czy kobiety już rodzącej.
i sie nawet poplakal jak sie mala urodzila ;(
Karinka mi się zapierała o żebra ale co teraz Maja wyprawia to nie wiem

nie wyobrazacie sobie poziomu mojej wscieklosci
Natomiast moja słabość i zmęczenie może wynikać ze słabej morfologii, ale na razie gin mi nic na to nie przepisał. Kolejna wizyta za 3 tyg. Mimo że 1 miałam cesarkę teraz nie ma przeciwwskazań do porodu sn 

ty chudzino!!!
kto takie głupoty powymyslał?
6 5 4 3 2 1