|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#1201 |
|
Spaceroholiczka
Wiadomo¶ci: 27 522
|
Dot.: Walka o zdrowe i piêkne w³osy czê¶æ XV
|
|
|
|
#1202 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 488
|
Cytat:
Ale jestem chora na maxa.. a musze do pracy i¶æ :/ A ko³o mnie ro¶nie góra z chusteczek :/
|
|
#1203 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 453
|
W³a¶nie umy³am
U¿y³am znowu babassowej od¿ywki isany a na to long repir. Idê do rossmana...Co kupiæ? Bo co¶ chcê, mo¿e jak±¶ maskarê czy co¶? Idê oficjalnie po facelle i ¿el pod prysznic dla facetów bo im siê skoñczy³.
|
|
|
|
#1204 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 165
|
Co radzicie na przesuszone koñcówki? Nie s± rozdwojone, obcinam co 1,5 miesi±ca ok 1cm, ale zawsze po tym czasie czujê, ¿e s± suche. Szkoda mi obcinaæ, ale nie wiem czym je potraktowaæ
|
|
|
|
#1205 | |||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 471
|
Doberek
![]() hehe ciekawe jak moje takie tam by wygl±da³o sporo mam takich samych rzeczyCytat:
i jak? ![]() Cytat:
teraz moje króciaki na takie coc siê nie nadaj±Cytat:
|
|
|
#1206 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1208 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 068
|
czy¿bym ja te¿ tak czyni³a?
![]() Malibu w³a¶nie u¶miechnê³o siê do mnie z szafki. Z moj± s³ab± wol± pójdê pijana na wyk³ady. Albo nie pójdê. Cytat:
![]() Od pewnego czasu maskujê siê tylko przed myciem, bo jak nie to przyklap. Nie wiem co siê dzieje. Szukam jakiej¶ lekkiej od¿ywki, typu balsam Pottersowski, coby móc w³osy po myciu rozczesaæ ale nie obci±¿yæ. Têskniê do long repair, cudowna od¿ywka. Moje w³osy po niej by³y g³adkie i wyprostowane, efekt jak po kosmetyku w parafin±. Zauwa¿y³a¶ mo¿e te¿ wyprostowanie w³osów po niej czy to tylko mój dziwny przypadek? ![]() Kawka, muzyczka, ¶niadanie na balkonie. Granatow± Alterrê zmywam zaraz i mam nadziejê, ¿e bêdê piêkna.
|
|
#1209 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1210 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 350
|
Dziewczyny mam pytanie
¿e jako moje w³osy nie mia³y styczno¶ci jeszcze z olejami, a widzê ¿e u¿ywacie, to postanawiam siê pocackac jeszcze z nimi. Znalaz³am w±tek z olejami i tam kategorie do odpowiednich rodzajów w³osów i tu moje pytanie teraz uwaga powiedzmy ¿e to jest ta ¶ci±ga:Skóra normalna: Olej bazowy: ze s³odkich migda³ów, z pestek moreli, z orzechów laskowych, z pestek arbuza, sezamowy, krokoszowy, olej z pestek winogron Dodatki: Olej ogórecznikowi, z wiesio³ka, jojoba, , kukui, makadamie, olej z marchwi Olejki eteryczne: geraniowy, z kopru w³oskiego, frankincense, ja¶minowy, lawendowy, cytrynowy, neroli, ró¿any Skóra sucha Olej bazowy: olej avocado, jojoba, z ziaren pszenicy, baobabu, herbaciany, makadamia,olej z baobabu, olej z pestek arbuza, olej arganowy, olej kokosowy frakcjonowany Dodatki: olej ogórecznikowy, z wiesio³ka, kukui, z pestek dyni, Olejki eteryczne: geraniowy, z kopru w³oskiego, frankincense, ja¶minowy, lawendowy, cytrynowy, neroli, ró¿any, rozmarynowy, sanda³owy, patchuli, Skóra t³usta i mieszana Olej bazowy: ze s³odkich migda³ow, z pestek moreli, z pestek winogron, z orzechów laskowych, Dodatki: olej sezamowy, olej awokado, olej neem, Olejki eteryczne: z drzewa herbacianego, cyprysowy, geraniowt, z jagód ja³owca, cytrynowy, cytronelowy, majerankowy Skóra wra¿liwa, skóra ma³ych dzieci Olej bazowy:, migda³owy, z pestek moreli, olej ry¿owy, olej kukui, olej z pestek arbuza, olej arganowy Dodatki: sezamowy, olej z agietka lekarskiego, jojoba, z pestek dyni, avocado Skóra dojrza³a: Olej bazowy: olej herbaciany, z pestek granatu, z kie³ków pszenicy olej herbaciany, olej arganowy Dodatek: witamina e, olej z wiesio³ka, avocado, z marchwi Olejki eteryczne: pomarañczowy, tymiankowy, rozmarynowy, ró¿any, neroli Skóra nara¿ona na dzia³anie s³oñca, wiatru: Olej bazowy: makadamie, olej ry¿owy, olej kukui, herbaciany, olej z baobabu, olej z dziurawca, olej z marchwi, olej z pestek winogron, olej arganowy W³osy: Normalne: Olej bazowy: kokosowy, ja¶minowy, rycynowy, Olejki eteryczne: geraniowy, lawendowy, rozmarynowy, eukaliptusowy W³osy przet³uszczaj±ce siê: Olej bazowy: olej z wiesio³ka, sezamowy, Olejki eteryczne: bazylikowy, z dzrewa cedrowego, sza³wiowy, cytrynowy, rozmarynowy, tymiankowy W³osy suche: Olej bazowy: kokosowy, mas³o kakaowe, olej jojoba, sezamowy, z baobabu Olejki eteryczne: lawendowy, geraniowy, sanda³owy, i....czy je¶li moje w³osy maj± tendencjê do przet³uszczania siê, jednak skóra siê przesusza i niekiedy ma problemy z ³upie¿em, to jakiego najlepiej u¿yæ? widzê ¿e przewa¿a u Was najczê¶ciej olejek kokosowy, i nad nim te¿ siê zastanawia³am (nad tym z amlii).Bo próbujê do Was wyci±gn±æ z postów ale nie wiem do którego siê dopasowaæ.
Igorek ur.4.09.2010 Maja 16.04.2014- 26.04.2014 ![]() (na zawsze w moim sercu Anio³ku) Edytowane przez Carmenaa_88 Czas edycji: 2012-11-28 o 09:14 |
|
|
|
#1211 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 940
|
Cytat:
![]() Na pocieszenie masz to, ¿e wszystko jeszcze do kupienia
pisze siê razem ! Gdy schudniesz bêdziesz fajnie wygl±daæ w ubraniu, gdy æwiczysz - ¶wietnie wygl±dasz we wszystkim, zw³aszcza nago! Edytowane przez versatille Czas edycji: 2012-11-28 o 09:18 |
|
|
|
|
#1212 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1213 | ||||
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 947
|
Cytat:
hahaha dok³adnie tak! kazda osoba ktora siê do mnie zbli¿a musi miec obciête stopy.Scarrabeo nie zacytowa³o mi Ciebie ![]() Cytat:
i dlatego nie mam ochoty psuc sobie tej ksi±zki tym t³umaczeniem poczekam mo¿e bêdzie jakie¶ inne ![]() Oczywi¶cie skorzysta³am z -40% w Rossmannie. Ku[i³am podk³ad z Bourjois, tusz 2000 kcal, bia³a kredke , szminke fuksjowa z Wibo no i oczywi¶cie lakier do paznokci
|
|
|
#1214 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 221
|
Cytat:
|
|
#1215 |
|
Raczkowanie
|
W³a¶nie skoñczy³am drugi tom w oryginale, ca³kiem przyjemna ksi±¿ka i bardzo seksowna rzeczywi¶cie, ale jak dla mnie styl pisania trochê zbyt infantylny. Niektóre zwroty powtarzane niemal¿e na ka¿dej stronie ju¿ mnie irytuj±.
|
|
|
|
#1216 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 068
|
Cytat:
![]() Byæ mo¿e przep³acê tê zabawê czym¶ przeziêbieniowym ale przynajmniej wiem, ¿e oprócz Pottersa i algowego Bingacza, kolejnym zakupem bêdzie nowa p³yta Bednarka. A pfff!
|
|
#1217 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po pracy ide po cos jeszcze polecacie jakis tusz z Rimmela ?
|
|
#1218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najczê¶ciej na koñówki daje te¿ Garnier AiK, krem z Biedry, czasem co¶ lekkiego bardziej - zale¿y od dnia
|
|
|
#1219 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 360
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Igorek ur.4.09.2010 Maja 16.04.2014- 26.04.2014 ![]() (na zawsze w moim sercu Anio³ku) Edytowane przez Carmenaa_88 Czas edycji: 2012-11-28 o 10:47 |
|
|
|
|
#1221 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja siê czai³am na tusz Max factor Masterpiece max (ale ostatnio mam wra¿liwe oczy na tusze i uzywam d jakiego¶ czasu dla alergików.....) no i siê nie skusi³am o taki https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ax.html&next=1 a z rimmella ten mia³am bardzo dawno i fajny byl https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...cy.html&next=1 ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1222 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1223 |
|
Zakorzenienie
|
¯eby¶ siê nie zrazi³a za pierwszym razem. Czê¶æ skalpów nie lubi olei na swej powierzchni. A na d³ugo¶ci krzywdy nie bêdzie - nie dorobisz siê nadmiernego wypadania
![]() Z olejowaniem skalpu poczekaj troszkê
|
#1224 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 218
|
|
|
|
|
#1225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi siê podoba fryzurka z opask± |
|
|
|
|
#1226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na³ó¿ jaki¶ kuchenny, naprawdê. Sama jadê z niewielkimi wyj±tkami tylko na spo¿ywczych, i to najtañszych ![]() Nie baw siê mo¿e na pierwszy raz z rycyn±, bo lubi siê ciê¿ko domywaæ.
|
|
#1228 |
|
Wtajemniczenie
|
Gwiazdo. Wzielam ten z Lovely, byly u mnie tylko matowe (ok) kurde ja tak patrze na polke i mowie niema, dopiero sie schylam a to takie wielkiem opakowanie hahah
dziekiNo czytam o tych tuszach z Rimmela, i chyba zaden nie ma w miare doprych opinii na kwc :p
|
#1229 | |
|
Zakorzenienie
|
a niech mnie
![]() a jak siê spisuje isana oliwkowa na w³osach??? ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
wyglada na ciemny w opakowaniu a daje sliczny efektja chyba kupie mimo wszystko tusz MF Masterpiece max (w razie co na all jest za 30 z³ z przesy³k±, wiêc na jedno wychodzi bo w sklepie 56z³ czyli -40% bêdzie okolo 30z³) czai³am siê jeszcze na ró¿..... ale na kwc dobre opinie ma ró¿ z Yves Rocher i mam kupon -50% wiêc kupiê z YR, choæ kusi³ mnie Loreal true match i Bourjois |
|
|
|
|
#1230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:38.

U¿y³am znowu babassowej od¿ywki isany a na to long repir. Idê do rossmana...Co kupiæ? Bo co¶ chcê, mo¿e jak±¶ maskarê czy co¶? Idê oficjalnie po facelle i ¿el pod prysznic dla facetów bo im siê skoñczy³.