Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku ??
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.IV 7 16,28%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.IV 3 6,98%
Szalone mamuśki plotkują i wyprawkę kompletują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 0 0%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 1 2,33%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.4 2 4,65%
Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 13 30,23%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i Dzidzie podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 1 2,33%
Zimę mamy, na wizyty biegamy bo się martwimy kiedy Bobaski zobaczymy. V-VI 2013 cz.4 0 0%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 4 9,30%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.4 1 2,33%
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.IV 0 0%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.IV 6 13,95%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 2 4,65%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.IV 0 0%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-28, 08:20   #2971
nuna2
Zakorzenienie

Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
koniecznie wyznacz tej kobiecie granice!!! ja mam o tyle dobrze, że nawet jak teście się chcieli do czegoś wmieszać, to mój mąż ich przywoływał do porządku

jeee!!! fajnie ja w tchibo wiele razy zamawiałam, zawsze zadowolona

dzidzia jest chroniona, nie martw się nic jak jakieś bakcyle są, to się je potraktuje odpowiednimi lekami i ani się obejrzysz będzie wszystko gicior

spadam do pracy - nie szalejcie za dużo!
postaramy się

a propo ja mojemu na mikołaja zamowiłam grę,,Pan tu nie stał" tez o czasach PRLU podobne do kolejki:P

wiem, że bedzie zadowolony bo on ogółem za grami
Stary 2012-11-28, 08:21   #2972
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201

kurcze już tyle mam które mają po mnie termin wie co w brzuszku siedzi a ja jeszcze dwa tygodnie muszę czekać

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 08:22   #2973
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
kurcze już tyle mam które mają po mnie termin wie co w brzuszku siedzi a ja jeszcze dwa tygodnie muszę czekać
najważniejsze, żeby człowieczek co tam siedzi był zdrowy
Stary 2012-11-28, 08:25   #2974
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
wróciliśmy z wizyty

Mamy prawie 10 cm. maluch dość ruchliwy nie chciał za bardzo pokazać co ma między nogami.. ale wygląda na to, ze faktycznie chłopiec, chociaż "coś" może jeszcze spłatać figla i się wchłonąć
Wiek ciąży z OM wyprzedza już o tydzień tak więc datę porodu zmienioną mam na tą z USG prenatalnego czyli 22 maj...
kolejna wizyta 28 grudnia i na wtedy mam zrobić tą glukoze
musze kogoś wziąć chyba ze sobą bo nie wiem jak będzie z powrotem autem
Super!

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Kochane reanimujcie mnie, bo chyba padne ze złości.. Mam dziś beznadziejny dzień.. jakiś pech nas prześladuję, mimo to uśmiecham się i ciągle idę do przodu, wierząc że będzie dobrze. Od tygodnia skakałam z radości i cieszyłam się na jutrzejszy wyjazd do moich rodziców. tak bardzo się stęskniłam... Myślałam, że zobaczę moją ukochaną babcię..
i duuupa
Tż dzisiaj rozpierdzielił samochód firmowy... a na poniedziałek jest mu niezbędny w firmie i musi koniecznie dopilnować żeby go naprawić
Musi pozamawiać części i wszystkiego dopilnować.. Także nie jedziemy jutro
zadzwoniłam już do mamy, strasznie się zesmuciła.. mówiła że już sernik upiekła i pierogi lepi
Przykra sprawa... Niestety niektórych sytuacji nie da się przewidzieć. Postaraj się nie denerwować aż tak mocno, bo to Wam nie sprzyja.

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
O boziu wlasnie dostalam sms o tesci ze wyprawke maja kupic moi rodzice. Niech on sie cieszy ze jest w tej norwegii bo bym mu krzywde zrobila jakby byl na miesjcu. A ja juz myslalam ze nic mnie nie zaskoczy
Śmierdzi mi tutaj ogromnymi problemami... Nie chcę się wtrącać, ale moim zdaniem powinnaś ograniczyć z nim kontakty/rozmowy itp do niezbędnego minimum. Olewaj go tak jak i on Was olewa!

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Zdaje szybką relację z wizyty, bo wizyta też była szybka. Dr sprawdziła na samolocie czy wszystko jest ok . Stwierdziła ze ok. Potem zapytała jak się czuje i czy chce dalej pracować. Nakreśliłam jej mój plan ze na razie jeszcze trochę popracuje (chociaz mi sie za☠☠☠i..s.cie nie chce, ale na razie jakos wytrzymam moze w grudniu na tydzien pojde) ale tak od lutego juz bym pewnie szła na zwolnienie, bo czym dr pokiwała głowa. Pogadałyśmy jeszcze chwile i dostałam skierowanie na połówkowe. Mam za 2,5 tygodnia!!
to tyle
Super!

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
helo ja chyba jakas niewidoczna jestem pisze i pisze i nic hmmm a w sumie jestem zaginiona

w razie gdyby interesowalo , to bylam u lekarza z tym wrzodem na czubku nosa i to wynik przeziebienia, mam wszytko robic zeby go ususzyc czyli najlepiej sudokremem , zeby nie zaczol sie robic ropien , a juz napewno nie masciami wyciagajacymi bo powiedzial ze wtedy wrzod moglby byc na calym nosie

a co do alimentow i spraw w sadzie z czystym sumieniem Meli musze odradzic tym bardziej teraz nie zawracaj sobie glowy, to nie jest takie proste , ja przeszlam batalie sadowa o alimenty i o ustanowienie ojcostwa , a trwala ona 1.5 roku - wniosek zlozylam tydzien po narodzinach malego .... wiec z tym placeniem przed to nie jest taka prosta sprawa , bo moze byc tak ze zdazysz urodzic i nie bedziesz miala jeszcze sprawy.
Na takiej sprawie bedziesz musiala mowic o najbardziej intymnych sprawach czyli sex i te inne sprawy.
aaa i najwazniejsze dziewczyny maja racje, skoro nie masz środków na utrzymanie dziecka i nie daj boze tatus udowodni ze tez nie ma to sad moze sie zainteresowac co z wami bedzie po porodzie , i czy jestes wydolna wychowawczo , radze poki co sprobowac sie dogadac
Jesteś widoczna, jesteś
Przykre jest to co piszesz. Ja chyba mimo swoich przejść nadal mam zbyt duże zaufanie i wiarę w ludzi i nie sądziłam, że dwoje bliskich sobie osób może tak bardzo się niszczyć...
Współczuję takiego doświadczenia!

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Witam wieczornie, ja jak zwykle z telefonu wiec nie cytuje, moze jutro ponadrabiam :P
U nas wizyta jak zwykle sie przedluzyla bo zagadalam gina, rozmawialismy o poprzedniej ciazy, wziernikiem tez mnie badal i podejrzelismy chwile dzidziusia, ale krociutko bo w ostatnim tygodniu bardzo go wymeczylam prenatalnymi. Serduszko ladnie bije, namowilam gina zebysmy zajrzeli miedzy nozki i mowi ze tez widzi dziewczynke Kolejna wizyta przed swietami, a jutro odbieram Pappe od ktorej bardzo duzo zalezy... Prosze o niepuszczanie kciukow do jutra!
Super!
No i oczywiście

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Mi póki co najbardziej smakował truskawka z bananem Jutro wypróbuję malinę z bananem
Z tego co ja się orientuję, to maliny trzeba w ciąży wyeliminować!

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
gratuluje udanych wizyt

WITAM WAS W 4 MIESIĄCU i W II TRYMESTRZE

ja idę dzisiaj do gina zobaczymy jak tam mi morfologia wyszła
u nas badania prenatalne tak jak pisałam wcześniej w porządku, dzidzia zdrowa
zapisałam sie wczoraj na 6.12 do nowego gina, chce chodzic w końcu prywatnie, on pracuje w szpitalu więc będę spokojniejsza o to czy mnie przyjmą do porodu czy nie ma bardzo dobre opinie zobaczymy czy mi się spodoba..no i może zrobi usg to za tydzień może już bedę wiedzieć na 100% czy chłopak czy nie byłby prezent na Mikołajki

dziołszki powiedzcie mi kochane czy u was w domu też rodzina już tak szaleje na punkcie nienarodzonego dziecka? bo ja mam nadgorliwą teściową której się w główce pomieszało i myśli że będzie się zajmować moim dzieckiem.. wczoraj poprała bez mojej zgody pościel, którą dostaliśmy od siostry tżta po córce (używaną..) najlepsze jest to, że uprała to w proszku wizir i jeszcze wypłukała w jakimś średniej jakości płynie do płukania..porażka.. na razie nie zwróciłam jej uwagi bo nie chce sie denerwować a na wiosnę i tak sama wszystko będę prać od nowa i sama szykować wyprawke..a jej sie wydaje że mi będzie wszystko ustalać. Ostatnio zakomunikowała mi że już ma dla wnuka jakiś becik czy coś, na wyjście ze szpitala.. ma prezent-ok ale kto powiedział że ja tak dziecko ubiore.

Co o tym sądzicie??
Gratuluję 2 trymestru! U mnie też już powoli widać go na horyzoncie
Co do teściowych, to moja wczoraj stwierdziła (bo szukamy z Mężem jakiegoś mieszkania do kupienia, ale raczej załatwiamy to z moją mamą, która trochę się na tym zna, niż z rodzicami Męża), że Ona "znajdzie nam jakieś fajne i ładne mieszkanie", na co ja w sumie bez namysłu- ale się nie obraziła na szczęście-, że "mieszkanie to my sobie sami znajdziemy takie jak nam będzie się podobało"!
Wiem, że chce dobrze, ale my mamy po 26 i 27 lat i chyba umiemy sobie sami poradzić

Witam się!
Zachciało mi się zupki pomidorowej, toteż zamierzam dzisiaj ją sporządzić, ale pierwszy raz nie z koncentratu kupnego, ale ze swojej roboty przecieru pomidorowego. Ciekawe czy wyjdzie zjadliwa?!?

Poza tym jakby powoli ustępują mi mdłości. Zostały tylko późno-wieczorne, ale są znośne. I z jednej strony mnie to cieszy, a z drugiej ciągle się zastanawiam czy z maluszkiem wszystko ok. No, ale że wizyta za tydzień, to nie panikuję i nie męczę gina telefonami. No i brzuchol mam chyba coraz większy. Mąż co prawda widzi tylko, że mi boczki wylazły i że dup.a jakaś taka pełniejsza, a bebzun to podobno cały czas taki miałam Faceci

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 08:25   #2975
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

Dzieeeeń Dobry Dziś mnie o 22 zostawia chłop i jedzie do domu i załatwić to co ma załatwić. Wróci w sobotę w nocy. Chyba zwiędnę
Oj to trzeba wykorzystać chwilke wolności bez Tż i zrobić baski wypad na zakupy i i na drineczka bezalkoholowego oczywiście za kilka miesięcy to już uziemienie w domu nam pozostaje
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 08:26   #2976
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
ale już twoja dzidzia duzia

dziękuję za wszystkie słowa wsparcia
Twoja ledwie tydzień młodsza:P
Stary 2012-11-28, 08:27   #2977
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
najważniejsze, żeby człowieczek co tam siedzi był zdrowy
dokładnie!!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-28, 08:29   #2978
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Twoja ledwie tydzień młodsza:P
nawet nie:P 3 dni wdg OM a wdg USG mam na 16 ciekawe co dziś wyjdzieD
Stary 2012-11-28, 08:32   #2979
humpback
Zakorzenienie

Meli daj sobie spokój z odpisywaniem T. i napij się słabej kawki żeby poprawić swoje samopoczucie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada
Z tego co ja się orientuję, to maliny trzeba w ciąży wyeliminować!
a nie liście malin?
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 08:36   #2980
szprotka_mada
Wtajemniczenie

nuna- za dzisiejszą wizytę!

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
a nie liście malin?
Ja słyszałam ogólnie o malinach. Chociaż z tego co pamiętam ze studiów, to faktycznie bardziej szkodliwe dla ciężarnej powinny być liście.

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Stary 2012-11-28, 08:40   #2981
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
A kiedy dokładnie wizyta ?
Mam na 13 grudnia, ale jeszcze nie wiem czy mi się nie zmieni bo TŻ coś marudzi ze wtedy ma coś w pracy i musi sprawdzić czy się urwie. Jak będę wiedzieć na 100% to napiszę Ci na priv to dodasz na pierwszą stronę.

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Witam z rana
Znowu chyba rozpoczyna mi się ból głowy, to chyba przez katar. Jak się wkurzę to szybciej pójdę na L4 ...
Jestem z siebie dumna, zamówiłam własnie mężusiowi sweter w tchibo, bardzo mu się podobał, ale nie było w sklepie stacjonarnym, a wysyłka dodatkowo płatna. Patrzę dzisiaj na maila, a tam info, że wysyłka bezpłatnie. Oby doszło do Mikołaja Może wytrzymam i się nie wygadam
Zaznaczyłam płatność przelewem i teraz czekam na maila z informacją o koncie ...
Kurcze mnie też cos bierze i głowa mnie boli, ehh..

Cytat:
Dzien dobry

nuna za wizyte!

cala noc nie spalam, krecilam sie z boku na bok i zasnac nie moglam. Chyba dawno sie tak nie wkurzylam jak wczoraj
Myslicie ze to dobry pomysl zeby mu napisac ze dopoki nie zacznie powaznie myslec o malym to nie mamy o czym rozmawiac? czy olac?
Bo on za kazdym razem mnie tylko denerwuje a ja sie boje zeby nic sie nie stalo.

W szkole od rana siedzie po 13 mam nadzieje ze sie dowiem co i jak.
Kaaawy bym sie napila, oczy mi sie same zamykaja. A wygladam gorzej niz zle
mi się wydaje, że nie buntując się zbytnio, nie robiąc mu na złość więcej zdziałasz. Tak to będzie sie wkurzał może to skonczyć się na sądzeniu się o każdą złotówkę. Dostaniesz mniej kasy i zyskasz tylko masę nerwów.

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 08:41   #2982
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Ja słyszałam ogólnie o malinach. Chociaż z tego co pamiętam ze studiów, to faktycznie bardziej szkodliwe dla ciężarnej powinny być liście.
liście zgłębiłam temat jak mnie nastraszyła fryzjerka że od domowego soku malinowego poronie

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Cytat:
nawet nie:P 3 dni wdg OM a wdg USG mam na 16 ciekawe co dziś wyjdzieD
jak byłam w szpitalu to wyliczyli, że 2 dni starsza znowu mój gin ostatnio nie liczył, pewnie na prenatalnym za tydzień coś zweryfikują
Stary 2012-11-28, 08:42   #2983
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
[B]
a ja pije codziennie herbate malinowa- to co niewolno pic??
Stary 2012-11-28, 08:42   #2984
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:

to nie powinno się pić herbaty malinowej??

ej Margosia wczoraj zameldowała się po wizycie??
Stary 2012-11-28, 08:43   #2985
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
liście zgłębiłam temat jak mnie nastraszyła fryzjerka że od domowego soku malinowego poronie

Super! Czyli lody malinowe i koktajle nie idą w odstawkę. Dzięki za sprostowanie

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Stary 2012-11-28, 08:46   #2986
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:

Witam się!
Zachciało mi się zupki pomidorowej, toteż zamierzam dzisiaj ją sporządzić, ale pierwszy raz nie z koncentratu kupnego, ale ze swojej roboty przecieru pomidorowego. Ciekawe czy wyjdzie zjadliwa?!?

Poza tym jakby powoli ustępują mi mdłości. Zostały tylko późno-wieczorne, ale są znośne. I z jednej strony mnie to cieszy, a z drugiej ciągle się zastanawiam czy z maluszkiem wszystko ok. No, ale że wizyta za tydzień, to nie panikuję i nie męczę gina telefonami. No i brzuchol mam chyba coraz większy. Mąż co prawda widzi tylko, że mi boczki wylazły i że dup.a jakaś taka pełniejsza, a bebzun to podobno cały czas taki miałam Faceci
Ja to uwielbiam pomidorówkę z soku pomidorowego. Polecam

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Oj to trzeba wykorzystać chwilke wolności bez Tż i zrobić baski wypad na zakupy i i na drineczka bezalkoholowego oczywiście za kilka miesięcy to już uziemienie w domu nam pozostaje

łooo jedna dziś przyjeżdza, bo wczoraj nie dotarła, ale z chłopem, a że on mieszka 400 km stąd, to go nie zostawi, druga uwieszona z dzieckiem na ręku 1,5 rocznym, trzecia non stop w pracy, a czwarta w domu z dwójką dzieci, więc spędzę z Wami te wieczory

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 08:52   #2987
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada
Super! Czyli lody malinowe i koktajle nie idą w odstawkę. Dzięki za sprostowanie
i soczek malinowy do herbatki też jest OK

Cytat:
Napisane przez nuna2
ej Margosia wczoraj zameldowała się po wizycie??
ja nie widziałam. ale może mamom lipcowo-sierpniowym coś powiedziała?
któa pobawi się w szpiega, bo ja dziś z doskoku i nadrabiam zaległości w pracy póki mi się chce
Stary 2012-11-28, 08:53   #2988
nuna2
Zakorzenienie

chyba mi sie więzadła naciągają bo tak bola jajniki;/

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Cytat:
i soczek malinowy do herbatki też jest OK

ja nie widziałam. ale może mamom lipcowo-sierpniowym coś powiedziała?
któa pobawi się w szpiega, bo ja dziś z doskoku i nadrabiam zaległości w pracy póki mi się chce
juz sprawdziłam. zamledowała im, że wszystko ok, słyszeli serduszko, za tydzień znów idą(przypuszczam, że będzie mieć to prenatalne)
Stary 2012-11-28, 08:54   #2989
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Jej wypowiedź znaczy Margosi

"My już po wizycie
Poszłam jak zwykle do mojej pani dr ładnie mnie zbadała na samolocie i co się okazało, że usg to nie ona robi tylko jej syn Więc pierwszy raz byłam u faceta ginekologa
No i pan puścił nam serduszko:lov e: Więc je słyszeliśmy
No ale jak pan chciał Maleństwo pomierzyć to okazało się, że przez tyłozgięcie macicy będzie to niemożliwe... więc zobaczył tylko czy krew przez niego przepływa i stwierdził, że spotykamy się za tydzień o tej samej porze Więc za tydzień też zobaczymy Groszka
No i próbował najpierw przez brzuch ale ze względu na to tyłozgięcie nie było widać nic i musiał zrobić dowcipne

Ale Maluch ma cudowne rączki i nóżki
: love::l ove::lo ve::lov e::love : : love:
__________________"

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-28, 08:55   #2990
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
juz sprawdziłam. zamledowała im, że wszystko ok, słyszeli serduszko, za tydzień znów idą(przypuszczam, że będzie mieć to prenatalne)
niech żyją dobre wiadomości a ty dziś masz prenatalne czy taką zwykła wizytę?
Stary 2012-11-28, 08:56   #2991
nuna2
Zakorzenienie

zwykłe... zapytam go czy robi prenatalne. pewnie bym miala wtedy przed świętami i akurat bym była w 14 tyg.
Cytat:
niech żyją dobre wiadomości a ty dziś masz prenatalne czy taką zwykła wizytę?
Stary 2012-11-28, 08:57   #2992
storyl
Raczkowanie

dziewczyny jesteśmy już na 100 stronie!i to chyba w niecały tydzień!
ja jutro mam wizytę i USG prenatalne nareszcie bo strasznie się stresowałam a to już jutro : D ciekawe czy będzie mogła już określić płeć
i czy Wasi TŻ wchodzą z Wami na wizytę bo mój jeszcze ze mną nie wchodził a jeździ za każdym razem i jest troche zawiedziony, że nie może pooglądać sobie Maleństwa na ekranie tylko wydruki mu pozostają..
storyl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 09:01   #2993
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez storyl
i czy Wasi TŻ wchodzą z Wami na wizytę bo mój jeszcze ze mną nie wchodził a jeździ za każdym razem i jest troche zawiedziony, że nie może pooglądać sobie Maleństwa na ekranie tylko wydruki mu pozostają..
ja byłam dopiero raz na wizycie, i za 1,5 tygodnia idę po raz drugi. ale mąż powiedział że tym razem on chce iść ze mną i zobaczyć jak maleństwo się rusza, więc pewnie pójdziemy razem
Stary 2012-11-28, 09:05   #2994
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
łooo jedna dziś przyjeżdza, bo wczoraj nie dotarła, ale z chłopem, a że on mieszka 400 km stąd, to go nie zostawi, druga uwieszona z dzieckiem na ręku 1,5 rocznym, trzecia non stop w pracy, a czwarta w domu z dwójką dzieci, więc spędzę z Wami te wieczory
no to w towarzystwo będziesz miała rewelacyjne niedamy Ci się ponudzić
Stary 2012-11-28, 09:05   #2995
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez storyl Pokaż wiadomość
ja jutro mam wizytę i USG prenatalne nareszcie bo strasznie się stresowałam a to już jutro : D ciekawe czy będzie mogła już określić płeć
moj jeździ ale czeka na korytarzu... z ciekawosci nie pokaze mu dzis zdjecia. ciekawe czy zapyta.
Stary 2012-11-28, 09:06   #2996
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Dziendobry Mamuski
Nie jestem w stanie Was nadrobic,przepraszam
Nuna za wizyte
Sharp,Cloche a my juz jutro wizytujemy Tez tak wyczekujecie tej wizyty jak ja??
Postaram sie nadrobic chociaz ostatnie dwie strony,zeby wiedziec choc z ostatnich chwil co u Was slychac
29/10/12 Pierwsze USG
3/12/12 Pierwsze kopniaczki
Nasze Maleństwo
Inna_Uk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 09:07   #2997
Atena564
Zadomowienie

http://www.funkykid.com.pl/lato.html
tak zastanawiam się co tak naprawde warto kupić na lato dla maleństwa?? bo tyle ładnych dresów, seweterków i itp. ale czy to warto kupować taki rozmiar 62 dresów trzeba by się mam które rodziły w ciepłe miesiące zapytać

Edytowane przez Atena564
Czas edycji: 2012-11-28 o 09:09
Stary 2012-11-28, 09:08   #2998
katherine271
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Wszystko o czym bys nie chciala opowiadac obcym ludziom, np. kiedy ostatni raz pani wspolzyla z pozwanym? czy wspolzyla pani z jakims innym mezczyzna? czy przy kazdym spotkaniu dochodzilo do wspolzycia, a pan tatus np. moglby powiedziec tak spalem z powodka ale ona sama nalegala na wspolzycie np. nie chciala sie zabezpieczac itp
przysiegam ledwo dawalm rade mialam wtedy 26 lat i nigdy przenigdy do glowy by mi nie przyszlo ze trafi na mnie ze bede samotna matka ze bede musiala udowadniac ze dziecko bylo planowane , ze mial byc slub, ze jestem normalna wyksztalcona dziewczyna z zasadami wpojonymi przez rodzicow . Tam w sadzie czulam sie nieraz jak 15 latka ktorej wmawiaja ze sie puscila i zastanawialam sie nieraz ze moze tak jest, bo tak niedoszla mamusia i tatus przed sadem chcieli udowodnic, naszczecie mialam duzo ludzi i rodzine ktorzy mi pomogli i wyszlam z tego zwyciesko ale uwierz nie chialbym przechodzic tego jeszcze raz
banka, to Ty jesteś widzę po niezłych przejsciach. Rozumiem że teraz to inny facet już? Jak tak jesteś przykładem tego że można sobie ułozyć życie niekoniecznie z ojcem dziecka

Cytat:
Dzien dobry

nuna za wizyte!

cala noc nie spalam, krecilam sie z boku na bok i zasnac nie moglam. Chyba dawno sie tak nie wkurzylam jak wczoraj
Myslicie ze to dobry pomysl zeby mu napisac ze dopoki nie zacznie powaznie myslec o malym to nie mamy o czym rozmawiac? czy olac?
Bo on za kazdym razem mnie tylko denerwuje a ja sie boje zeby nic sie nie stalo.

W szkole od rana siedzie po 13 mam nadzieje ze sie dowiem co i jak.
Kaaawy bym sie napila, oczy mi sie same zamykaja. A wygladam gorzej niz zle
Meli, wydaje mi się że w głębi siebie Ty wciąż masz nadzieję że T będzie chciał być z Tobą i że to się stanie przez małego. Uciekaj od tego myslenia i wyjdz z założenia że to koniec. Jeśli się kiedyś miło zaskoczysz ok ale gorzej że ciągle się denerwujesz. I pomyśl o tym co pisały dziewczyny. W jakim sensie chcesz by myślał poważnie o małym? Bo może być tak że zacznie myśleć za poważnie i będziesz kiedyś cierpieć bo jak nagle mu się odwidzi i zechce byc tatusiem to nie znaczy że to się będzie równało byciu z Tobą. A już sam fakt że uzna małego sprawia że będzie miał do niego takie same prawa, będzie mógł go brać do siebie samego nawet, pomyśl o tym Meli bo nie wygląda na to by on chciał się wiązać ale życie jest różne i naprawdę można się gorzko rozczarować. Lepiej nie wymuszać nic, nie odwioływać się na siłę do uczuć, myślenia o małym itd. tylko jak pisały dziewczyny suche fakty i chłód. I jak da kasę trzeba ise cieszyć że nie chce nic więcej.
Brutalne to wszystko ale to nie kwestia tego co teraz czy nawet za rok ale nawet za kilkanaście lat może przyjśc moment że będziesz żałowała że tak na siłę go wciągałaś bo co jeśli syna chętnie będzie chciał przy sobie a zwiąże się z kimś innym? Jesteś piękną dziewczyną, uwierz że wszystko przed Tobą, jeszcze spotkasz kogoś kto za Tobą będzie biegał a Twoje dziecko kochał jak własne, na to zasługujesz a nie na łaskę T.
katherine271 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 09:08   #2999
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość
Dziendobry Mamuski
Nie jestem w stanie Was nadrobic,przepraszam
Nuna za wizyte
Sharp,Cloche a my juz jutro wizytujemy Tez tak wyczekujecie tej wizyty jak ja??
Postaram sie nadrobic chociaz ostatnie dwie strony,zeby wiedziec choc z ostatnich chwil co u Was slychac
ja na swoją zawsze czekam z utęsknieniem
Stary 2012-11-28, 09:10   #3000
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Cytat:
Napisane przez storyl Pokaż wiadomość
Ooo hm albo przeoczylam,albo nie jestes wpisana jako wizytujaca jutro
Moj Tz byl razem ze mna Mi to usg sprawilo wielka radosc,a jeszcze wieksza ze Tz byl tam razem ze mna,i mogl zobaczyc malenstwo razem ze mna
Wez Tz-ta,niech wejdzie z Toba,zobaczysz jak bedzie fajnie
29/10/12 Pierwsze USG
3/12/12 Pierwsze kopniaczki
Nasze Maleństwo
Inna_Uk jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości