|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#31 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Cytat:
![]() U nas zimna nie wchodzi w gre bo to od razu oznacza fontanne siuskow, a Zoska potrafi... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#32 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Witamy z Mateuszkiem na odchowalni. Ech jak ten czas leci, dopiero dwie kreski, rosnące brzuszki, pierwsze maluszki a tu już pełen komplet mamy.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Aga ton super że z bioderkami dobrze i trzymam kciuki za echo ![]() Powodzenia na wszystkich dzisiejszych szczepieniach. Boli mnie cewka moczowa, okrutnie. Boli ciągle od porodu, miałam już 3 razy antybiotyk ale poprawa byla minimalna, bolało ciągle ale słabiej a teraz znow przeokrutnie. Nasiurałam na posiew. Może w końcu jak będzie antybiogram to dostanę coś co mi pomoże. Tyle że karmiąc prawie nic nie będe mogla wziąść i boję się że albo ból albo odstawienie od cyca a nie chcę ani jednego ani drugiego. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak w ogóle to jestem mega happy, bo dziś już tak nie krzyczała przy cwiczeniu. mija kochana działań córeczka. no ale nie zachwalam, bo dziś jeszcze 2razy muszę ją poręczył
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Wtajemniczenie
|
Cześć kochane
![]() Czy dzisiaj środa??? Bo w takim razie moj Kubuś i Sonia Bafi kończą dzisiaj 3 miesiące ![]() Z tej okazji wczoraj wrzuciłam zdjęcia na maila. ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Dearlie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie da się np. wziąć takiego 3-dniowego antybiotyku (ja taki brałam na problemy z cewką i pęcherzem) i wtedy byś odciągała regularnie pokarm, żeby nie stracić...? To tylko 3 dni... Moja ciocia leżała w szpitalu 4 dni, jak jej córka miała 4 miesiące, i odciągała co 2/3 godziny. Nie straciła pokarmu i karmiła rok ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#37 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jak tam trening? ![]() Sto lat dla Dzieciaczków! Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2012-11-28 o 08:19 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sto lat dla wszystkich bobo! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak czytam o odparzeniach waszych maluszkow, a ją nie wiem co tp znaczy. od początku przy co drugiej zmianie piełuszki smaruje tym kremem babydream z rossmana na odparzenia. raz tylko sudocremu uzylam, bo po dadach mała miała lekko pupke zaczerwieniona. także trzymam sie pampersow, bo huggiesy natiral ucislaly jej udka. ciekawe od czego zaleza odparzenia hmm. Jagodka ma po mnie bardzo sucha skórę ciekawe czy to ma wpływ.
Ślubowaliśmy Aniołkowa mama 10.08.2010r., 10tc Byłam przy Tobie od pierwszego grama... Jagódka Edytowane przez angel166 Czas edycji: 2012-11-28 o 08:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#40 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Cytat:
A dlaczego do szpitala? Co się dzieje? Najlepszego ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=katiem;37852406]Cześć kochane
![]() Czy dzisiaj środa??? Bo w takim razie moj Kubuś i Sonia Bafi kończą dzisiaj 3 miesiące ![]() Z tej okazji wczoraj wrzuciłam zdjęcia na maila. ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Dearlie ![]() ![]() ![]() w ogóle zapomniałem Wam powiedziec,że ksiądz wczoraj wysmial jej inie. że nazwaliśmy dziecko jak krowę. bo jego krowa z dzieciństwa tak sie nazywala i że zrobiliśmy jej krzywde na całe zycie i kiedyś nam za to podziekuje:/
![]() |
#42 |
Zadomowienie
|
Odchowalnio witaj
![]() Alfabia Twoja Zośka straaasznieeee podobna do mojej Zochny !!!!! aż jak zdjęcia otworzyłam to niedowierzałam ![]() Kurcze a ja chodzę cała w skowronkach, moja przyjaciółka w 6tyg ciązy!!!!!!!!! a jeszcze miesiąc temu rozmawiałyśmy i tak mi psioczyła że pewnie bezpłodna bo już pół roku się starają i jak sobie pomyślę że przy tej rozmowie już fasolka sobie w brzuszku u Emi rosła to mi się śmiać z pierdoły chce ![]() Nawet nie wiedziałam że będę się tak cieszyć z nie mojej ciąży :P tylko biedna jest przerażona, ale wsyłałam ją do swojego osobistego ginekologa więc jestem o nich spokojna ![]() Zośka jak zwykle o tej porze sobie dosypia więc teraz czas na mą poranną toaletę ![]()
#43 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj znowu będę zapisywać co o której robi. Cytat:
![]() Cytat:
ale dzisiaj zacznę odciągać po każdym karmieniu. Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Gdzieś w połowie października zrobił mi się polip cewki moczowej. Duży, wielkości mniej więcej czerwonej fasolki. Nie bolało, tylko strasznie przeszkadzało przy oddawaniu moczu, normalnie mi się rozprysikwało jak ze zraszacza trawnika. Od ginekolożki dostałam skierowanie do urologa, a od urologa skierowanie do szpitala, bo polip był zbyt duży by go wymrozić u niego w gabinecie. Termin w szpitalu dostałam dopiero na 30 listopada bo remont na oddziale. Najśmieszniejsze jest to że niedługo potem ten polip zaczął mi się wchłaniać. W tej chwili już go nie widać na zewnątrz i nie przeszkadza ale czuję jeszcze w środku takie stwardnienie. Umówiłam się w szpitalu że zrobią mi to w znieczuleniu miejscowym i tego samego dnia wrócę do domu. No i zastanawiam się czy w ogóle zechcą coś robić skoro się wchłania...
![]() ![]() A do treningu to najgorzej się zmobilizować... zaczynam ok 21 i już tak mi się nie chce, ale powtarzam sobie że samo się nie zrobi. Z dnia na dzień ćwiczy mi sie coraz lepiej. Głupio teraz nie robić całości jak już raz się zrobiło ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2012-11-28 o 08:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#46 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dziękujemy za życzenia ale jednak jutro mamy ![]() Edytowane przez katiem Czas edycji: 2012-11-28 o 09:30 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#47 | ||
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za brawa i życzenia.
![]() Zapomniałam napisać, że wczoraj na sekundę wpadłam do Drogerii Natura i trafiłam tam na promocję Pampersów. W promocji różne rozmiary i rodzaje. Ja za 72 szt Pampers 2 zapłaciłam 37,99 zł. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#48 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Że też zawsze coś sie musi porobić. Buźki ![]() [QUOTE=angel166;37852565] Cytat:
![]() ![]() Zbeształabym c.i.u.l.a z błotem!!! Zwymyślała i na skarge poszła!!! Wypierniczyliby go z hukiem i trzaskiem za takie teksty. Kurcze przypadkiem nie przejmuj sie tym gadaniem bo to idiota do potęgi. Kuźwa jaja bym mu obcasem zmiażdżyła. No zbulwersiłam sie aż ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Witam sie! Wklejam mój ostatni post z poczekalni
![]() Uwaga! Uwaga! Mój mały grubasek waży 4370 g, tzn., że w 2 tyg. przybrała 700 g:O. A już słyszałam, że ona się nie najada i może podać jej mm, skoro tyle na tym cycku siedzi. Po prostu ona ma silną potrzebę ssania i bliskości... Bo czasem jak się w nocy budzi to wystarczy ją położyć na brzuszku na moim brzuszku i śpi dalej... Jak tż wyjedzie to ja chyba nic nie zrobię... Ktoś ma pomysł jak nauczyć ją troszeczkę "samodzielności"? A tak poza tym dziś od 5 marudzenie i prężenie się... |
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
ale by sie ten ksiadz nasłuchał ode mnie ohoho
![]() ![]() Fabianek przy cycu kima,ciekawe czy w łóżeczku też go taki sen ogarnie ![]() Wszystkiego Najlepszego dla świętujących maluszków! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#51 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#52 | ||||
Raczkowanie
|
Meldujemy się z Alką na odchowalni
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() U mojej Alki 3 dzień śmiania się na potęgę ![]() ![]() Na moje nieszczęście obiecałam TŻ, że posprzątam w jego szafie ![]() Miłego dnia dla wszystkich ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#53 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
roznia sie tylko tym ze ten plus ma w składzie dodatkowo srodek odkażający. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() tak w ogole to chcialam jeszcze nawiazac do tej proby trakcji. wasze maluch podnosza glowe? ja przynam sie probowalam raz i nic...glowa leciala w tyl, krzyk straszn. jak bylismy na szczepieniu to zapytalam pediatre o to...a ona mi powiedziala ze absolutnie dziecko nawet do 3 miesiaca nie musi tej proby umiec wykonac, ze ma czas itd...i zebym absolutnie sama nie probowala tej proby robic. no i tak troche zglupialam bo przeciez Jagódki pediatra calkiem co innego powiedziała. no i komu tu wierzyć, co lekarz to inna opinia ![]() Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2012-11-28 o 09:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Rozeznanie
|
Witam się i ja z 6tygodniową Polą
![]() Czy Waszym dzieciom też tak się rozlała ta szczepionka poszpitalna? Pola ma ją taką wielką jak mój kciuk. Teraz się taka zrobiła i nie wiem czy tak powinno być ![]() Dziś rano znów mi tak głęboko i nagle zasnęła. Bawimy się po karmieniu a ona nagle w płacz wiec biorę ją na ręce a ona znów tak mocno zacisnęła oczy i zmarszczyła twarz i zasnęła jak zabita. Nie reagowała na dotknięcia, dopiero po paru minutach pojawił się odruch Moro i oczy były normalnie zamknięte. Leżałam i patrzyłam czy oddycha. Myslicie że powinnam pędzić z tym prędko do lekarza? I jeszcze jedno pytanie. Czy mogę zaszczepić małą jak będzie miała 8 tygodni czy to za późno?
#56 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie to mój też spędzał większość czasu na rękach, ale im starszy tym dłużej potrafi poleżeć sam i pogapić się na zabaweczki (bo więcej widzi) ![]() Chyba trzeba przeczekać i dać dziecku tyle bliskości i ciepła ile potrzebuje. Ja widzę po swoim dziecku, że mi się to zwraca i potrafi sam leżeć, bo ma poczucie bezpieczeństwa, że jestem w pobliżu zawsze (nawet jak jestem na drugim końcu mieszkania) ![]() Może chusta??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Zadomowienie
|
mała ma pełno wizyt do kwietnia juz poumawianych...okulista,k ardiolog, neurolog,ortopeda, hirurg...rehabilitacja 2 razy w tyg zalatwiona tylko ze narazie musze sama ok 3 tyg bo papierki troszke trwaja...czekamy na rozmowe z profesorem kiedy nas przyjma na oddzial w sprawie Prehtla...z kolkami troszke lepiej mala noszona brzuszkiem w dół,z poduszka do nagrzewania nawe spi,rurke do odpowietrzania mamy,sab simplex,ampułki na flore bakteryjna,czopki na gazy i herbatka przepajamy,ja mam scisla diete bo ona tylko na moim mleku...dzis konczymy 3 msc urodzeniowy,na wadze 3,740 kg...moje dziecko spi mi na kolanach,sluchamy chillout a mali rozbujnicy w przedszkolu...,zycie moze byc piekne
![]() slyszeliscie o tych sztangistach??caly wieczor przepłakałam... |
![]() ![]() |
![]() |
#58 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn.,ze i u nas kiedys sie skonczy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#59 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#60 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do szmerów, to dużo dzieci je ma. Moja Paulinka też miała, okazało sie ze ma dziurkę między przedsionkiem a komorą, ale kardiolog stwierdził że to się zdarza i zarośnie. Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:57.