|
|||||||
| Notka |
|
| Dobry fryzjer Szukasz dobrego fryzjera w swoim mieście? Na tym forum znajdziesz adresy i nazwiska sprawdzonych fryzjerów. Wejdź i znajdź dobrego fryzjera, poleć własnego. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaka fryzurka do kwadratowej twarzyczki???? | |||
| włosy kręcone |
|
68 | 23,61% |
| włosy proste |
|
55 | 19,10% |
| grzywka prosta |
|
24 | 8,33% |
| grzywka na skos |
|
141 | 48,96% |
| Głosujący: 288. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: dobry fryzjer w Krakowie
Czy któraś z Was była u Klaudiusza w Stylowni na Miłkowskiego?
Chodze tam na pazury, ale nie widziałam żadnego oficjalnego cennika. A zapytać zapomniałam Na stronie www też nic nie ma na temat cen.
|
|
|
|
|
#602 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Dobry TANI fryzjer w Warszawie-istnieje wogóle taki???
hej jezeli szukasz taniego i dobrego fryzjera to polecam zakład fryzjerski Studio Fresh przy ulicy Fortowej i w szczególnosci Pania Anie o ile jescze tam pracuje. Kiedys byłam ich stała klientka obcinaja włoski i maluja naprawde fajnie i niedrogo 140 zł kolor i strzyzenie. Nie byłam tam juz jakis czas bo zmieniłam salon fryzjerski na akademie perfect hair no ale tam to juz sa ceny o wiele wyzsze.
|
|
|
|
|
#603 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#604 |
|
Zadomowienie
|
ja osobiscie jescze tam nie bylam, ale moj chlopak scina sie w ekspanderze na ul.długiej u pani Alony i jest bardzo zadowolony
ja zreszta tez bo mam u boku przystojniaczka z super fryzurka moja kolezanka tez tam chodzi, jest bardzo zadowolona, i przyznam ze faktycznie, robia jej fajne fryzurki, zawsze jest jej wnich ladnie, a wloski przez dlugi czas same sie ukladaja, moze nie jest tanio, ale naprawde warto![]() aha, a tak odbiegajac troche od tematu, dziewuszki drogie, albo ty, kochana pania Grazynko, znlazlam kiedys u fryzjera przegladajac gazetke swiena fryzurke, ktora mi sie strasznie spodobala, i chcialam ja pokazac fryzjerce, ale nie wiem jak ja opisac, wiem napewno, ze byla to gazeta LAURENT nr 57, 03/2004 strony 56 i 57, jak ktoras z was to czasopismo kupuje albo ma w domku błagam o wklejenie zdjec albo przeslanie linku, ja szkalam i nie znalazlam.. prosze o pomoc
Edytowane przez karolka-bobasek Czas edycji: 2007-02-24 o 01:50 |
|
|
|
|
#605 |
|
Raczkowanie
|
no to teraz coś ode mnie
Po przeglądnięciu tego wątku stworzyłam sobie listę salonów i fryzjerów, z których usług warto skorzystać. Na samym szczycie listy umieściłam panią gosie strug-zgrzywę. No i mam baaaardzo mieszane uczucia. może pierwsze te na plus: - nie wyciąga na siłę pieniędzy od klientki, strzyże długo i dokładnie - tak że mam pewność, że wszystko jest równo i generalnie tak jak być powinno. no ale negatywne odczucie jednak przeważa. Nie miałam pomysłu na fryzurę. Doszłam do wniosku, że taka "mistrzyni" sama (oceniając kształt twarzy, rodzaj i strukturę włosa itp) mi coś dopasuje - i tu niestety nastąpiło pierwsze rozczarowanie. Pani Małgosia przyniosła katalogi, abym sobie coś wybrała!!! Po ustaleniu co i jak zabrała się za strzyżenie - i tu kolejne rozczarowanie!! Bardzo mocno wycieniowała mi włosy (czego zresztą w ogóle nie miała robić) - co w moim przypadku daje efekt kwadratowej, kanciastej fryzurki i twarzy (a doświadczony fryzjer, który - przynajmniej teoretycznie - ocenił moją urodę i włosy, nie powinien takiego błędu popełnić). Zraziła mnie jeszcze jedna rzecz - wygląd pani Małgorzaty. Tak, wiem że to głupie. Wydaje mi się jednak, że osoba, która kształtuje wygląd innych, sama powinna być pewnym przykładem. A pani M. okazała się - w moim przekonaniu - kwintesencją kiczu. 2-3 milimetrowe włosy zafarbowane na żółty blond to rybka. Rozwaliła mnie po prostu jej bluzka składająca się z samych dziur, bluzka ze zbyt długimi rękawami, które wiecznie jej zahaczały o mega długie paznokcie i nożyczki. Dopełnieniem tego wszystkiego były obcisłe rybaczki - imitacja skóry/sierści czarno-białej krowy. Cudo ![]() Przynajmniej dzięki pani Małgorzacie trochę zaoszczędzę, gdyż na razie unikam fryzjerów i staram się zapuścić to, co zostało mi wycięte na czubku głowy.
Edytowane przez wąż Czas edycji: 2007-03-05 o 15:30 |
|
|
|
|
#606 |
|
Przyczajenie
|
tez trafilam do Freestyle studio ale do pani Doroty(ktora pracowala w Neo ale sie przeniosla na Stradomska,tak nawiasem mowiac to chyba wszystkie fryzjerki z neo przeniosly sie wlasnie tam
jestem bardzo zadowolona!!zminila moj mysio-nijaki kolor w piekny blondzik,bardzo naturalny bez efektu jajecznicy i w ogole fajne fryzurki tam robia z tego co zdazylam podgladnac siedzac na fotelu.niestety nie wiem ile ta urodzinowa metamorfoza mnie kosztowala gdyz placil za nia moj brat ale jakos powyzej 100zl.Ceny mniej wiecej porownywalne z innymi salonami ale z pewnoscia wroce do Dorotki!!
|
|
|
|
|
#607 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie przeczę, jest miła, ale włosów nie ścięła mi dobrze i to powoduje, że nie pójdę do niej więcej. A na dowód na to, że nie jestem kapryśna i można znaleźć lepszego fryzjera podpiszę sie pod poniższym: Cytat:
salon), uważam, że zostałam rewelacyjnie ścięta i bardzo profesjonalnie obsłużona.A panie są NIE TYLKO miłe.![]() Cytat:
sobota: 10-14
Kici kici, bądźmy nieprzyzwoici! Klik Są tylko dwa sposoby przejścia przez życie. Jeden, jakby nic nie było cudem, i drugi, jakby wszystko było cudem. A.Einstein Edytowane przez Tygrynio Czas edycji: 2007-02-25 o 00:01 Powód: dopisek:) |
|||
|
|
|
|
#608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podziwiam jak potrafiła wyćwiczyć naprawdę sprawne operowanie nożyczkami w takich tipsach Nic do wyglądu fryzjerki nie mam, ważne, żeby dobrze ścięła ale jest konsternacja przy pierwszym spotkaniu
|
|
|
|
#609 |
|
Przyczajenie
|
klaudiusz - 506951828 (nr mam tez z wizaz.pl
)fajny, z wizja, profesjonalny - ale nie jest tani najlepiej zadzwon i sama spytaj co ile kosztuje ja za mycie, sciecie, modelowanie i kolor (dlugie wlosy) zaplacilam 250 |
|
|
|
|
#610 |
|
Raczkowanie
|
ja tez poprosze o pomoc, szukam nowoczesnego fryzjera/fryzjerki w krakowie ktory potrafi wykombinowac cos fajnego na krotkich wlosach, cos nowoczesnego i takiego zeby sie "samo ukladalo"
|
|
|
|
|
#611 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Moje drogie, czy wiecie coś niecoś o salonie fryzjerskim na ul. Rakowickiej? Mniej więcej naprzeciwko Sądu Administracyjnego? Jak ceny i jakość usług? Zawiodłam się ostatnio na mojej fryzjerce (co i tak nie ma znaczenia, bo ob. jest na urlopie macierzyńskim), a pilnie (najlepiej jutro) potrzebuje podciąć włosy.
Trochę się stresuję, bo całe życie chodziłam do jednej fryzjerki (od I komunii do teraz, czyli jakieś 12 lat) - pani Anety z salonu Roman na Brackiej/Gołębiej, nigdy inny fryzjer moich włosów nie dotykał, a teraz zaszła taka potrzeba. Co do samej pani Anety (pomijając fakt, że jest na urlopie macierzyńskim), to zawsze szczerze ją polecałam wszystkim - rewelacyjnie ścina włosy - ostatnio trochę mi podpadła, ale to nie zmienia faktu, że to bardzo dobra fryzjerka i należy o niej wspomnieć w tym wątku Tylko niestety bardzo droga.Zastanawiam się też nad wielokrotnie wymienianym salonem na Galla - czy potrafią tam ładnie, ale nie za dużo podciąć cienkie włosy długości do połowy pleców? |
|
|
|
|
#612 |
|
Przyczajenie
|
Ja polecam fajny salon przy ul.Kapelanka "studio effect". Bardzo sympatyczna obsługa i fryzjerki bardzo fajne. Ja jestem zadowolona
No i jak na taki salon to mają naprawdę niedrogo.
|
|
|
|
|
#613 |
|
BAN stały
|
Ja mam pytanie,czy był ktoś w Salonie Mój nowy Image.Studio kracji stylu i elegancji?? Miesci sie on na ul.Fabrycznej 3.
I co sądzicie o salonie Amelia?Czy fryzjerki sa miłe i doradzą odpowiednia fryzure dla mnie? Bardzo prosze o odpowiedz,bo mam włosy pare cm z aucho-ale fryz sie w ogóle nie ukąłda i chce zmienić na taki: z niecierpliwością czekam na odpowiedz!!!Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#614 |
|
Zadomowienie
|
ja polecam Rafala z NEO. jest najlepszy i zawsze mi zrobi dobrze ;]
|
|
|
|
|
#615 |
|
Raczkowanie
|
chodzi ci o Amelia na Zamoyskiego ?? Jezeli tak to kiedys tam byla kasia ktora super strzygla, potem odeszla i ja juz tam przestalam chodzic, wiem ze w 13 kazdego miesiaca robia promocje ze strzyzenie za pol ceny... Ogolnie dawniej byl super, ale od ponad roku tam nie bylam
|
|
|
|
|
#616 |
|
Raczkowanie
|
a czy ktos z was byl w Framesi lub Freestyle studio??
|
|
|
|
|
#617 |
|
po prostu Em :)
|
|
|
|
#618 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Takiego to ze świecą szukać
A ja poszłam w końcu na tą Rakowicką do Atelier i... radzę szerokim łukiem omijać panią Agnieszkę - przy kości, czarne krótkie włosy. Fryzura jest ok, ale tak mnie wyszarpała za włosy, że aż chciałam wstać z fotela i ją uderzyć. Poza tym pracują na Welli, a ja chyba jednak wolą L'oreala, poza tym spryskała mi włosy takim dziwnym specyfikiem, że na drugi dzień każdy sterczał w inną stronę i zaczęły się tłuścić (co robią normalnie dopiero po 4 dniach ). No i jestem wściekła, bo zapłaciłam 70 zł za mycie+strzyżenie+modelowa nie, a skóra głowy bolała mnie jeszcze godzinę po wizycie.![]() Następnym razem spróbuję na Galla. |
|
|
|
|
#619 |
|
Zakorzenienie
|
ja ostatnio bylam w klierze w galerii krakowskiej, scinala mnie marcelina i powiem, ze to jest to
fryzure mam boska moge polecic z czystym sercem.musialam sobie nowego fryzjera poszukac, bo moja fryzjerka wyjechala za wielka wode i mnie opuscila. czuje sie jak taka sierota bez rodzicow [ktora tez w pewnym sensie jestem ].
|
|
#620 |
|
Przyczajenie
|
TYGRYNIO - Dzięki za info o godzinach. Chyba się tam wybiorę bo mam najbliżej. Mam nadzieję, że na Galla jest tylko jeden fryzjer i nie pomylę :P. Aha. Czy trzeba się tam zapisywać wcześniej?... bo ja niestety tylko sobotami dysponuję :/
|
|
|
|
|
#621 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#622 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#623 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
powinnas trafić -idąc od strony Królewskiej trzeba skręcic w prawo.
|
|
|
#624 |
|
BAN stały
|
ja właśnie umówiłam sie na galla umówiłam sie sie do P.Eweliny.Troche sie boje bo to nie P.Agnieszka ani P.Ewa,wiecie moze czy tam są dobre fryjzerki i czy zrozumią o jakie cięcie mi chodzi(mam jakby co przyg. fotke).
PLISSS odpowiedzcie!!!!Aaa boje sie
|
|
|
|
|
#625 |
|
po prostu Em :)
|
Ojej, no wiem przecież.
Po prostu fajnie to napisałaś.
|
|
|
#626 |
|
BAN stały
|
A więc jestem już dzien po fryzjerze-przypominam że byłam na ul.Galla.
salonik b.przyjemny,miłe panie itp.Pani Ewa drygowała aż sie patrzy praktykantami,a jedna z fryzjerek mnie ścinała-przygotowałamm fotke itp. Była bardzo miła,cały czas informowała mnie co robi .Ostrzegała ze włosy musza sie same ułożyć i ze musze dac im czas-wszystko pieknie ładnie.Ale kiedy skończyła mnie scinać nawet nie oczyściła mi twarzy z włosów!!! Wkurzyłam sie bo przecież nie wyszłabym na ulice taka owłosiona-rozumiem ze mieli dużo klientek i musiała jakoś zmieścić sie w czasie,ale jak już coś robić to do końcA!!!!!!Póżnej spostrzegłam ze innym babkom-pewnie stałym klientkom-płaszczyk podają kołnierzyki ładnie czyszczą itp.Ja rozumiem ze nie jestem tam stałym klientem-ale każdego trzeba na równi traktować!!!Poza tym wszystko było spoko zadowolona jestem-tylko miałam żal o to jedno... Jak p.Ewelina mnie scinała to rzeczywiście zauwazyłam tam dyplomy i jakieś nagrody w konkursie.Widac że to dobry salon bo mają tam prawdziwy ruch.Wato sie tam prejsc bo znają sie na rzeczy ale niech bardziej dbają o WSZYSTKICH klientów. To tyle
|
|
|
|
|
#627 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Monika z salonu Illusion
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#628 |
|
Przyczajenie
|
Witam serdecznie wszystkie panie
![]() mogłybyście mi polecić jakiś niedrogi salon fryzjerski gdzie mógłbym sobie zafundować jakieś fajne męskie strzyżenie? Bylo by milo gdyby wizyta zamknęla się w granicy ok 25 zl. ps. co myślicie o takich fryzurkach? ja chyba wybiorę 1 ![]() Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#629 |
|
Raczkowanie
|
mam pytanie do dziewczyn ktore obcinaja wloski w salonie freestyle, mam zamiar umowic sie i wybrac tam do pani agnieszki s. i czy cena za obciecie jest wtedy taka sama jak dla kogos wchodzacego z ulicy i strzygacego sie u byle kogo (55 zl - podana na stronie)? nie chce zeby postawili mnie przed faktem dokonanym zaplacenia jakiejs stowki :P
|
|
|
|
|
#630 |
|
Raczkowanie
|
ja tez sie przylaczam do tej prosby bo tez chce sie przejsc do freestyle studio, do kogo tam najlepiej pojsc?? ile kosztuje sciecie??
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dobry fryzjer
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.

Na stronie www też nic nie ma na temat cen.

ja zreszta tez bo mam u boku przystojniaczka z super fryzurka

Poza tym pracują na Welli, a ja chyba jednak wolą L'oreala, poza tym spryskała mi włosy takim dziwnym specyfikiem, że na drugi dzień każdy sterczał w inną stronę i zaczęły się tłuścić (co robią normalnie dopiero po 4 dniach
). No i jestem wściekła, bo zapłaciłam 70 zł za mycie+strzyżenie+modelowa nie, a skóra głowy bolała mnie jeszcze godzinę po wizycie.
moge polecic z czystym sercem.