|
|
#751 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Dziewczyny, a propo tego czopa... ja mam takie obawy ze się nie kapnę jak odejdzie.. Non stop mam mokro, a tu jeszcze piszą, że raz ten czop jest zabarwiony na różowo, raz bezbarwny, raz zakrwawiony...
|
|
|
|
|
#752 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37853423]Tak, ale kwota zależy od tego, jak rozbudowany socjal jest w pracy, ja dostałam grosze jakieś, 250zł chyba? a mąż koło tysiaka z tego co pamiętam. Z ubezpieczenia też jest kasa, chyba 1250zł miałam.[/QUOTE]
fajosko i na becikowe sie załapiemy Cytat:
ta ciąża to mi chyba na mózg padła, pytanie jakbym niedorozwinięta była...... |
|
|
|
|
#753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niby fajne, przydatne, zwłaszcza jak sie jest poza domem, wtedy nie trzeba calkowicie przebierac maluszka jak mu sie coś wymsknie ![]() ale z drugiej strony jak mu sie wymsknie tak ponkretnie to zadne cudo nie pomoze ![]() cena tez taka nie wiadomo jaka, niby nie duzo ale z drugiej strony za taka cene to jak sie dobrze poszuka to mozna i ze 2 bodziaki uzywane znalezc, w baaaardzo dobrym stanie, wiec sama nie wiem ![]() a ze body rosnie z dzieckiem? - hmmm.. tylko co potem zrobic z takim rozciagnietym body? na sprobunek mozna kupic ze 2-3 sztuki, nie majatek, i zobaczyc czy sie sprawdzi |
|
|
|
|
#754 |
|
Zakorzenienie
|
ale to też chodzi o to jakby się przez papmersura nie dopinały body to wtedy fajna rzecz
tylko fakt, w dobrym stanie bodziaki za tą kwotę to na lumpie ze 3 kupi |
|
|
|
#755 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do tych swiadczen to najlepeij jak zadzwonisz do gminy i sie zapytasz czy cos ci sie nalezy, a jesli tak to oni czesto gesto chca jakies papierzyska, zaswiadczenia np z US wiec warto by sie moze tym wczesniej zainteresowac Cytat:
a mi sie wydaje ze wlasnie ubezpieczyciel bedzie doskonale wiedzial ze urodziła sie wam dzidzia - juz Bartek sie o to postara |
||
|
|
|
#756 |
|
Zakorzenienie
|
A jak w końcu z tym becikowym? "Nowe" dziecko wlicza się do dochodów za osobę czy nie? Bo jak nie, to ja się nie załapię.
|
#757 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#758 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry. Spałam do 10.30
ale tak to jest w nocy spać nie mogę a TŻ pójdzie do pracy po 6 a ja nadrabiam. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do pieluch to jutro w rossmanie będą oryginalne pampersy dwójki 108 sztuk za 42.39 Cytat:
Co do ubranek na wyjście to ja wezmę: Body z długim rękawkiem Ciepłą bluzeczkę i ciepłe śpiochy mam akurat komplet taki. kombinezon czapeczka i do fotelika a w nim przykryje grubym kocykiem i pieluszka na buźkę. A mam pytanie szaliczek też ![]() Co do kombinezonów to mam 2 na 56 i na 62. Oba dostałam ale gdybym miała kupić to bym brała 62 Dziś na obiadek gotuję barszcz ukraiński. Jak wam obiady nie wchodzą to mi nie wchodzą kanapki itd. Najchętniej jem gotowane no i owoce. Niestety słodycze też codziennie zjadam jakiegoś batonika
|
|
#759 |
|
Zakorzenienie
|
o właśnie w rossmanie od jutra pampersy.... a które lepiej wziąć? 1?
|
|
|
|
#760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Np. moja siostra twierdzi, ze nic nie zauważyła i bardzo się zdziwiła, jak ją zapytałam o ten czop "Czop? jaki czop?"
|
|
#761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#764 | |
|
Rozeznanie
|
Ja kupię 2 bo 1 mam 2 opakowania papmersy i dada
Cytat:
![]() No to ładnie ja się też boję że nic nie zauważę. Czy możecie dopisać mnie na pierwszej stronie bo juz mam nawet ponad 100postów właśnie podliczyłam wszystkie wątki. Adriana 24lata tp:11.01.2013 Sara
|
|
#765 |
|
Zakorzenienie
|
ja kupie ze dwie paczi new born, a reszte 2ek
|
#766 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#767 | |
|
Wtajemniczenie
|
Delicjanko mam coś dla Ciebie
i było nawet -20 % dzisiaj. Tylko wyprać będziesz musiała. Ja normalnie wyjęłam ten mechanizm ze środka, wrzuciłam do pralki na program delikatny i teraz jak nówka. Dogadamy się na PW co do wysyłki.E_vel jakbym jeszcze wypatrzyła to na pewno dla Ciebie też wezmę. Bez różnicy czy różowy czy niebieski? Niebieskiego kupiłam na Waszyngtona: idąc od Kaczorowskiego tam gdzie na rogu taki nowy budynek brązowy wybudowali mijasz żabkę, arhelan i tam troszkę dalej jest sklep "TANIA ODZIEŻ" ciężko nie zauważyć. A tego różowego dla Delicjanki kupiłam w tej samej sieci sklepów na Hetmańskiej, tam gdzie były wcześniej meble vox. Trzeci sklep tej sieci jest na Warszawskiej, niedaleko szkoły rodzenia, kawałeczek dalej w stronę kościoła Św. Wojciecha. Cytat:
Mąż dostanie pieniądze jeśli ma wykupione ubezpieczenie grupowe, a to w każdej komendzie inne warunki w zalezności od podpisanej umowy z firmą ubezpieczeniową i wysokości składki. Ja np dostanę 2000 zł. Musi po urodzeniu dziecka złożyć wniosek z dołączonym aktem urodzenia synka. I powiedz mu też że ma obowiązek napisać do komendanta raport, w którym informuje o urodzeniu dziecka z kopią aktu urodzenia w załączeniu. Składa drogą służbową czyli u swojego przełożonego.
|
|
#768 | |
|
Wtajemniczenie
|
jejku... nie dość, że mi słabo to jeszcze zwymiotowałam,,, jestem teraz blada jak ściana i ręce mi się trzęsą.... cholera...
![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w foteliku jest pas ktory tzreba włożyc miedzy nozki zeby go zapiac z pozostala czescia. to jak to zrobic jak bedzie rozek? ![]() no chyba ze ja mam jakis udziwniony fotelik ![]() ja biore tylko kombinezon, kocyk i pieluszke |
|
|
|
|
#770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#771 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, ale niezauważeniem odejścia czopu nie ma co się stresować za bardzo bo on może odejść nawet miesiąc przed porodem.
|
|
|
|
#772 |
|
Zakorzenienie
|
ja właśnie n a wkładce miałam lekko pomarańczową niż żółtą plamę
|
|
|
|
#773 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny.
![]() Widzę, że trwa dyskusja o czopie... Ja też jestem ciekawa, czy go zauważę. Idę zaraz zrobić sernik.
|
|
|
|
#774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mów takich grzechów na głos
|
|
|
|
|
#775 |
|
Rozeznanie
|
A mam jeszcze jedno pytanie, czy dla takiego maluszka kupować rajstopki???
Bo mam sukienki dla niuni i tak myślę czy rajstopki będą dobre dla takiego noworodka?
|
#777 |
|
Rozeznanie
|
Ale jesteście wredne takie smaki robicie
![]() Ale za to w weekend będę u rodziców więc pewnie tatuś coś upiecze.
|
#778 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzę że nie tylko ja obawiam się tego że nie będę wiedziała jak ten czop wyglada.Cytat:
uwielbiam
|
|
#779 |
|
Wtajemniczenie
|
Gosiu mniej więcej na ile czasu starczają pampersy dwójki? Wiem że dzieci z różną wagą się rodzą ale tak pi razy drzwi...bo nie chciałabym za dużo tych dwójek kupić a z drugiej strony cena rewelacyjna będzie na te pampersy.
Hosenko to ja poproszę o przepis na ten jabłecznik z budyniem bo mi się jabłka na balkonie przewracają (mąż przywiózł od babci) i chciałabym wykorzystać a na klasyczną szarlotkę jakoś nie mam ochoty, przejadła mi się.
|
#780 |
|
Raczkowanie
|
Siemka
łłooojej nie piszcie takich rzeczy. ![]() Udusiłabym za ciasto (już obojętnie jakie) Piszecie o seksie. U mnie to tak wygląda że może i dałabym się namówić ale wystarczy że mała zaczyna kopać to mi już wszytko opada. Ogólnie to zaskoczona jestem bo przed ciążą skakałam na tż-cie jak jeździec na westernie a teraz - wolę się najeść,pospać i puścić bąka bo mam takie gazy że hej. ![]() Ostatnio zdarzyło mi się puścić malutkiego bączka (praktycznie nie słyszalnego) a tż stwierdził że chyba coś zdechło za szafkami |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:22.

i na becikowe sie załapiemy
noc jak zwykle ostatnio średnia, u nas dziś dość ciepło jak na tą porę roku aż 13 stopni i nawet dobrze, bo mam dzisiaj wizytę do lekarza. Dopiero o 15 ale już o 13.50 muszę jechać, cóż, trzeba się dostosować do busa. Nie mogę się doczekać wizyty

a tak w ogóle to myślałam, że ze szpitala nie wypuszczą jak nie będzie fotelika/nosidełka, a tu się okazuje, że żona kuzyna rodziła w czerwcu i oni dziecko przywieźli do domu zawinięte w kocyk, po prostu siedziała z nim na tylnym siedzeniu
ja nie chcę taka zostać
w koncu 8 miesiąca???? az w szoku jestem....

nie mów takich grzechów na głos
widzę że nie tylko ja obawiam się tego że nie będę wiedziała jak ten czop wyglada.