O blogerkach plotkujemy, na poziomie obgadujemy! Część VII - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-28, 11:43   #781
evvelinek
Zakorzenienie

Dot.: O blogerkach plotkujemy, na poziomie obgadujemy! Część VII

Cytat:
Napisane przez Laura2112 Pokaż wiadomość
O losie, takie prawo tego sposobu reklamy, nie ona jedna i nie ostatnia dostała pewnie coś z zaleceniem, żeby pochwalić, a nie zgnoić. Wszędzie tego pełno, jak pisałam - nawet tutaj, na blogach szafiarskich i cholera wie gdzie jeszcze. Wiadomo, że takie rzeczy raczej z dystansem powinno się traktować. W reklamy w tv też święcie wierzycie? Dajcie już Katosu spokój, to nie wątek o niej, zaczęło się od głupiej kreski a teraz jazda na całego i afera że o ja cież, jaka to ona jest be, zupełnie jakby tylko jej jednej się takie coś przytrafiło.
trochę przesadnie odbierasz nasze uwagi ja tylko myśle, że dla niej osobiście jest to afera, bo wpływa to na to czym sie zajmuje i jej wiarygodność w jakimś stopniu, przynajmniej wg niektórych "fanek" itd. tym bardziej, że podobno się zarzekała, że nigdy tego typu rzeczy nie bedzie robić. mi tam ona obojętna, ale jej raczej nie jest obojętnie po tym filmiku
evvelinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 11:51   #782
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez sweeney Pokaż wiadomość
Ja znałam wcześniej ten salon, więc się nie bałam
A, to co innego.

Cytat:
Napisane przez evvelinek Pokaż wiadomość
trochę przesadnie odbierasz nasze uwagi ja tylko myśle, że dla niej osobiście jest to afera, bo wpływa to na to czym sie zajmuje i jej wiarygodność w jakimś stopniu, przynajmniej wg niektórych "fanek" itd. tym bardziej, że podobno się zarzekała, że nigdy tego typu rzeczy nie bedzie robić. mi tam ona obojętna, ale jej raczej nie jest obojętnie po tym filmiku
Zgadzam się. Ogólnie filmiki sponsorowane nie są zbyt wiarygodne, wiadomo, ale najpierw wychwalanie danego produktu pod niebiosa, a następnie zjechanie go, bo trzeba wypromować inny, świadczy o dużej sprzedajności. Przecież można było po prostu w tej sytuacji nie robić kolejnej recenzji.

Edytowane przez siarka40
Czas edycji: 2012-11-28 o 11:52
siarka40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 12:25   #783
agniesikk
Zakorzenienie

Laura, jaki bulwers Ja uwazam, ze dziewczyny mają prawo się burzyc, bo KatOsu zarzekala sie, ze nie sprzeda sie, ze jej recenzje sa wiarygodne. O ile nie wierze w to, co np. Kasia Tusk pisze na swoim blogu, to np. katOsu i nissiax83 są dla mnie takimi wyroczniami jesli chodzi o jakosc danych produktow itp. Zresztą nie rozumiem czemu się tak podniecasz, w efekcie czego wyprodukowałaś agresywny post, przeciez nikt tutaj nie rozpętał wojny, tylko było wyjaśnienie o co chodzi.
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 12:32   #784
Laura2112
Raróg

Send a message via Skype™ to Laura2112

Ale tam zaraz bulwers, wszędzie tego pełno i tyle, można się wręcz przyzwyczaić ; P
pe pe pe pe pe pe bla bla bla i *uj wie o co jej chodzi.

🌹14 lat z Wizaż.pl

Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc...

Laura2112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 12:39   #785
Loouisse
Rozeznanie

Cytat:
Ciekawa jestem, czy osoby oburzające się (to co wypisują pod filmikiem jest straszne) zdają sobie sprawę, że nawet średnio rozgarnięta blogerka może w ramach współpracy z jakąś firmą reklamowac produkt nic nikomu o tym nie wspominając? Ta akurat powiedziała i zaraz na nią z widłami....

Trzeba miec trochę wyobraźni, nie wierzyć każdemu na słowo. Ja np. posłuchałam rekomendacji blogerek i vlogerek na temat cudownego działania kosmetyków z Biochemi Urody. Niby wszystkie przez nie sprawdzone, uczciwie polecane itp. W moim przypadku te kosmetyki akurat to była kasa wyrzucona w błoto. I co? Mam miec pretensję do tych dziewczyn? Nawiasem mówiąc każda z nich może współpracować przecież z BU, ale o tym nie wspomina....nie wiem, czy się jasno wyrażam.
Loouisse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 12:49   #786
blackdaisy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Loouisse Pokaż wiadomość
Ciekawa jestem, czy osoby oburzające się (to co wypisują pod filmikiem jest straszne) zdają sobie sprawę, że nawet średnio rozgarnięta blogerka może w ramach współpracy z jakąś firmą reklamowac produkt nic nikomu o tym nie wspominając? Ta akurat powiedziała i zaraz na nią z widłami....

Trzeba miec trochę wyobraźni, nie wierzyć każdemu na słowo. Ja np. posłuchałam rekomendacji blogerek i vlogerek na temat cudownego działania kosmetyków z Biochemi Urody. Niby wszystkie przez nie sprawdzone, uczciwie polecane itp. W moim przypadku te kosmetyki akurat to była kasa wyrzucona w błoto. I co? Mam miec pretensję do tych dziewczyn? Nawiasem mówiąc każda z nich może współpracować przecież z BU, ale o tym nie wspomina....nie wiem, czy się jasno wyrażam.
No tak, ale przecie znikt igdy Ci nie zagwarantuje, ze cos na 100% sprawdzi sie u Ciebie.
Zawsze trzeba miec jakis tam margines i liczyc sie z faktem, ze krem polecony przez blogerki, czy zwykla kolezanke moze okazac sie bublem.

Jak dla mnie opinie innych to zrodlo wiedzy bo pewnie gdyby nikt nigdy nie wzpomnial o BU czy ZSK nie wiedzialysbysmy ze taka opcja nawet istnieje.

Wiec tak jak mowisz, trzeba miec troche wyobrazni
Ja zamowilam na poczatek tylko pare kosmetykow dla siebei i mamy, obie bylysmy bardzo zadowolone wiec po jakims czasie zamowilysmy wiecej rzeczy dokladajc do tego specyfiki dla siostry.
Ja wysypalo strasznie i nie chce nawet slyszec o miksowaniu i uciernaniu (ktore zreszta wykonalam za nia).
No taka tylko off topowa historyjka z mojego podworka
blackdaisy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 13:30   #787
agniesikk
Zakorzenienie

Ale przeciez tak samo jest z KWC, przeciez mozna wysłuchać recenzji na yt, a potem jeszcze zajrzeć na opinie wizażanek. Wiadomo, ze zawsze jest taki produkt, ktory sprawdzi sie u tysiecy kobiet, a jedną zapcha, podrażni itp. No ale oglądając filmy urodowe oczekuję szczerej recenzji. O ile nie razi mnie testowanie produktow, ktore sie otrzymalo, to jak juz ktos czerpie dochody z takiej pracy na yt, to niech nie robi ludzi w jajo za pare groszy.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-28, 13:40   #788
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Loouisse;37[B
857462]Ciekawa jestem, czy osoby oburzające się (to co wypisują pod filmikiem jest straszne) zdają sobie sprawę, że nawet średnio rozgarnięta blogerka może w ramach współpracy z jakąś firmą reklamowac produkt nic nikomu o tym nie wspominając? Ta akurat powiedziała i zaraz na nią z widłami....[/B]

masz racje, ale jakby nie było w tym filmiku mnóstwo rzeczy sie zebrało co poskutkowało takim odzewem ze strony "fanek" Katosu, to o czym napisałaś to chyba był najmniejszy problem. po prostu sobie dziewczyna nie przemyślała wcześniej tylko poszła na żywioł z recenzją, a potem jeszcze wycieła jakąś część filmiku, która została skrytykowana, co też zostało źle odebrane i urosła afera
Stary 2012-11-28, 16:54   #789
AtomowaBomba
BAN stały

Cytat:
Napisane przez blackdaisy Pokaż wiadomość

Ale ona jest wizazystka, robi makijaze dla gazety i prowadzi kanal urodowy wiec co mialaby dla Ciebie prezentowac przez te kanaly komunikacji...?
Nie ma miejsca na opowiadanie o swoim zyciu ani glebokie wywody na wydumane tematy (ani chyba nie bardzo nie ma na to ochoty)...
Nie chce sie czepiac, ale nie rozumiem Twojego punktu widzenia.
Chodzi mi o to że jak wiele blogerek modowych czy kosmetycznych poza kosmetykami/ciuchami nie ma nic wartościowego o czym by się wypowiedziała, i bynajmniej nie mam na myśli prywaty. Dlatego blogami, które czytam w ogóle są te o różnych kulturach bo więcej z ich treści wyniosę. Może to brutalne, ale na modowe/kosmetyczne wchodzę głównie by się pośmiać z ich autorek lub jedynie obejrzeć fotki i zapomnieć.

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Cytat:
masz racje, ale jakby nie było w tym filmiku mnóstwo rzeczy sie zebrało co poskutkowało takim odzewem ze strony "fanek" Katosu, to o czym napisałaś to chyba był najmniejszy problem. po prostu sobie dziewczyna nie przemyślała wcześniej tylko poszła na żywioł z recenzją, a potem jeszcze wycieła jakąś część filmiku, która została skrytykowana, co też zostało źle odebrane i urosła afera
Miała taki tupet?!
AtomowaBomba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 18:19   #790
lakeithia
Zadomowienie

GG do lakeithia

Oglądał ktoś wywiad z Maff? http://www.kimono.pl/WYWIAD-KimTok-x...LEBRYTKA-a4909
Stary 2012-11-28, 18:28   #791
An Ka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
A, to co innego.

Zgadzam się. Ogólnie filmiki sponsorowane nie są zbyt wiarygodne, wiadomo, ale najpierw wychwalanie danego produktu pod niebiosa, a następnie zjechanie go, bo trzeba wypromować inny, świadczy o dużej sprzedajności. Przecież można było po prostu w tej sytuacji nie robić kolejnej recenzji.

Dokładnie

Nie raz przecież dziewczyny pisały, że odmówiły firmie X ponieważ recenzja miała być tylko i wyłącznie pozytywna.
An Ka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-28, 18:35   #792
AtomowaBomba
BAN stały

Cytat:
Napisane przez lakeithia Pokaż wiadomość
Przeczytałam oazr posłuchałam wstęp i podziękowałam. "Ma 100 tys. oddanych fanów na całym świecie(...)." Czy ja wiem czy fanów? Wścibskich ludzi, którzy obserwują. Ale czy od razu fanów? I tak wiadomo, że pewnie 60% to hejterzy, tacy jak ja
Stary 2012-11-28, 18:41   #793
lakeithia
Zadomowienie

GG do lakeithia

Cytat:
Napisane przez AtomowaBomba Pokaż wiadomość
Przeczytałam oazr posłuchałam wstęp i podziękowałam. "Ma 100 tys. oddanych fanów na całym świecie(...)." Czy ja wiem czy fanów? Wścibskich ludzi, którzy obserwują. Ale czy od razu fanów? I tak wiadomo, że pewnie 60% to hejterzy, tacy jak ja
Heh ale stać ja na managera, wiec sie z 'nas' niezłe utrzymuje
Stary 2012-11-28, 18:42   #794
agniesikk
Zakorzenienie

I tak wypowiada się rozsądniej niż Mercedes w tym swoim super wywiadzie.
Stary 2012-11-28, 18:43   #795
cholerna romantyczka
Zakorzenienie

Wy tu gadu gadu a u Kamili nowy post
cholerna romantyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 18:47   #796
agniesikk
Zakorzenienie

Kurcze, dlaczego Kama tak się krzywdzi tą opaską do eleganckiego stroju...
Stary 2012-11-28, 18:51   #797
Gofrzyca
Zakorzenienie

ale ten płaszczyk ma niezły kurcze.
Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk.
Choć rację masz, że nie znasz mnie,
jak mogłaś tak dać wkręcić się.
Gofrzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 18:52   #798
cholerna romantyczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agniesikk Pokaż wiadomość
Ten naszyjnik też zupełnie od czapy
cholerna romantyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 18:53   #799
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Chodzi mi o to że jak wiele blogerek modowych czy kosmetycznych poza kosmetykami/ciuchami nie ma nic wartościowego o czym by się wypowiedziała, i bynajmniej nie mam na myśli prywaty. Dlatego blogami, które czytam w ogóle są te o różnych kulturach bo więcej z ich treści wyniosę. Może to brutalne, ale na modowe/kosmetyczne wchodzę głównie by się pośmiać z ich autorek lub jedynie obejrzeć fotki i zapomnieć.

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Miała taki tupet?!
o ile się nie myle wycieła fragment w którym mocno krytykowała skład któregoś z produktów, nie wiem czy tego recenzyjnego czy tego który wcześniej zachwalała, wielu osobom się to nie spodobało miedzy innymi dlatego bo było widać że Katosu nie wie o czym mówi fragment ten wycieła tłumacząc że producent produktu o którym była mowa odezwał się po publikacji filmiku twierdząc że aktualnie skład jest inny, nie ma w nim substancji o których mówiła Katosu. jakoś tak to było, mam nadzieje że nie pomieszałam nic

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-28, 19:12   #800
monicar
Zakorzenienie

Cytat:
Poproszę o link
Stary 2012-11-28, 19:15   #801
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monicar Pokaż wiadomość
Poproszę o link
Eeee no wiesz, Kamy nie znasz?

newlifewithfashion.blogsp ot.com
Stary 2012-11-28, 19:24   #802
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:

nie skomentuje tego ałtfitu, bo tradycji może stać się zadość i wątek znowu przeze mnie zostanie zamknięty

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 19:31   #803
Loouisse
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gofrzyca Pokaż wiadomość
ale ten płaszczyk ma niezły kurcze.
Szkoda tylko, że jak na nią przystało, zniszczyła jego potencjał poprzez dobranie nieodpowiednich butów i torebki. nie pasują do tego płaszcza.
Fryzura też nie pasuje. Taki plaszczyk bardzo rzuca się w oczy przez nietypowy kolor, więc wymaga porządnej oprawy.

Na drugim zdjęciu podobny błąd. Elegancka bluzka i żakiet gryzą się z sukienką (dżins? dobrze widzę?)
Loouisse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 19:33   #804
agniesikk
Zakorzenienie

Tak dżins A na dopełnienie zestawu kamasze.
Stary 2012-11-28, 19:35   #805
Jessi909
Raczkowanie

Kolejny raz patrząc na nogi Kamy mam ochotę podać jej kanapkę
Stary 2012-11-28, 19:38   #806
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
nie skomentuje tego ałtfitu, bo tradycji może stać się zadość i wątek znowu przeze mnie zostanie zamknięty

Płaszczyk ma fajny, resztę ma niefajną

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 19:45   #807
49510ef6294c976856b6babf9fd05101cc174b86_5d9137724496a
Konto usunięte

Płaszczyk przyzwoity, ale ta opaska robi coś dziwnego z włosami Kamili + straszne buty, nie lubię takich.
49510ef6294c976856b6babf9fd05101cc174b86_5d9137724496a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 19:54   #808
Withers
Zakorzenienie

Cytat:
Jej chodziło o liczbę osób, które kliknęły, że lubią jej profil na FB. Żeby widzieć co ona tam dodaje nie trzeba tego robić, więc faktycznie te kliknięcia raczej nie pochodzą od hejterów. Druga sprawa to to, że kiedyś była jakaś afera o kupowanie przez nią facebookowych fanów na allegro

Wining and dining, drinking and driving

Excessive buying, overdose and dying
Withers jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 20:03   #809
AtomowaBomba
BAN stały

Cytat:
Napisane przez cholerna romantyczka Pokaż wiadomość
Wy tu gadu gadu a u Kamili nowy post
Postanowiłam nie wypowiadać się o tym przypadku. Dzięki m.in. sławie na wizażu ta postać, która jest... nie napiszę jaka bo dostanę bana robi karierkę. Nie chcę się więcej przyczyniać do sławy tak ((...)patrz wyżej odnośnik o banie) osób.
Postaram się pisać jedynie o cenionych prze ze mnie osobach lub naprawdę ładnie skomponowanych ciuchach.
Po prostu nie mogę znieść, że ja zakuwam by kiedyś mieć wymarzoną pracę i utrzymać rodzinę a takie tłu(...) dostają ciuchy za darmo, płaci im się i jeszcze mają tysiące fanów (hejterów).
Nawołuję do ignorowania blogów. Choć wiem, że się nie da

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Cytat:
o ile się nie myle wycieła fragment w którym mocno krytykowała skład któregoś z produktów, nie wiem czy tego recenzyjnego czy tego który wcześniej zachwalała, wielu osobom się to nie spodobało miedzy innymi dlatego bo było widać że Katosu nie wie o czym mówi fragment ten wycieła tłumacząc że producent produktu o którym była mowa odezwał się po publikacji filmiku twierdząc że aktualnie skład jest inny, nie ma w nim substancji o których mówiła Katosu. jakoś tak to było, mam nadzieje że nie pomieszałam nic
Co bardziej zaangażowane dziewczyny pewnie dokopią się do tego "nowego" składu i wytkną go Katosu
Stary 2012-11-28, 20:04   #810
funk_you
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jessi909 Pokaż wiadomość
Kolejny raz patrząc na nogi Kamy mam ochotę podać jej kanapkę
Z pasztetem
funk_you jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości