|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Marzena Justyna, Alibany ale się uśmiałam z nocnych schizów waszych chłopów Lilii ja wczoraj byłam na ciuchach, ale za długo się nie nabyłam bo dostałam nieciekawy telefon i odechciało mi się zakupów. BTW strasznie drogo się zrobiło na ciuchach, kupiłam dla Sary 3 pary legginsów ( takie grubsze) ale po 10-15 zł ( to nowe można kupic na wyprzedaży cz w tesco), dla siebie 2bluzki ( już wystawione na all bo do kitu!) i wydałam 80 zł! Zniechęcił mnie ten wczorajszy wypad, narazie szlaban na zakupy. Tymek I Jasiek biedne chłopaki, szkoda ich. Ale rzeczywiście śmieszne to że akurat jeden i drugi w tym samym czasie Madziulka nowy avek ![]() Uwaga uwaga byłam u Oliweczki ![]() Mateuszek jest cudny, boski, śliczny bobasek. Napatrzyłam się i chce już mieć ) ( mogłabym się wcale już wtedy nie kłaśc spać) Być może jutro wyjdą jak nie będzie miał żółtaczki. Wiec trzymajcie kciuki. Oliweczka czuję się dobrze, poród szybko, bez nacięcia, sama po nim wstała Leży na 6 osobowej sali ![]() Mam kilka fotek na aparacie, zaraz zgram ale czy sie doda ? ![]() I mój tż mnie wpienia, noż nosz kurrrrrrrrrrrrr ka wodna mać ![]() N aFb na naszej grupie dodałam fotki Mateusza
Sara Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-11-28 o 16:47 |
|
|
|
#3452 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Hey kobitki
![]() herbatki mi się zachciało i przyszłam do Was ![]() Mateuszek jak malowany śliczny! a moja przyjaciółka ze studiów wczoraj też synka urodziła dzień po Oliweczce, będe dobrze pamiętac mam wogóle taki maluszkowy nastrój Chłopaki Johny i Tymek trzymajcie się dzielnie, Brumek piszesz ze Tymek ma wysoką temperature,u nas przy trzydniówce była trzy dni ciągle taka wysoka, po 17 szczegolnie gdy nachodzi najmocniej i w nocy do 40,2 ale to Wam kiedyś pisałam a akurat się w temat wstrzele bo my własnie kupilismy prezent dla Jasia i już chyba na Mikolaja będzie, chcieliśmy mu zrobić jego kącik i wlasnie zrobilismy http://allegro.pl/tega-mamut-stolik-...816888661.html i wszystko byłoby bardzo fajnie tylko, oczywiście jest ale.. ta plansza na klocki faktycznie bardz to fajne, ale jakoś wczesniej na to nie wpadłam a racja ona jest do lego ale lego a nie duplo, na nią nie dzialają przynajmniej większość:/ troche to głupie! bo jak dziecko zaczyna się bawić juz zwykłymi lego to zazwyczaj taki stolik jest już troche dla niego za mały postaram się pstryknąć jakąś fotke to wam pokaże ![]() ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Cytat:
i dziękuje że wstawiłaś dla mnie świnke swoja kochaną mogła jeszcze Hania zachrumkać na filmiku ależ to kochana dziewczynkaCytat:
a wiecie co aż sprawdzilam, bo nie mogłam dziś w nocy bardzo spać, przed wczoraj tez i oczywiście jest pełnia, to pewnie dlatego się dziewczyny porodowo uskuteczniły Patik a bo to ty mi jeszcze o tym przypomnialaś, a te kolana to masz takie kręceni ból często codziennie czy wlasnie co jakiś czas, bo ja własnie mam takie dolegliwości, pamiętam od dzieciństwa ten ból kolan jak płakałam, dopiero pózniej jakiś lekarz zauwazył że przy pelni takie reumatyczne sprawy się jakby nasilają, może i u ciebie to związane? i szkoda że zakupki ciuchowe nie udane, ale może na all dobrze sprzedasz
Edytowane przez adrji Czas edycji: 2012-11-28 o 17:04 |
||
|
|
|
#3453 |
|
Zakorzenienie
|
Widzicie jaki to kraj. U mnie w szpitalu, aby maz mogl byc, musimy oboje odbyc kurs - paltny i wtedy moze byc. Nie ma ze przyjedzie ze mna i jes, tylko bez tego swistaka nie da rady. Nie wiem pogadam z mezem jeszcze, moze sie uda. Chyba teraz mam wieksze obawy jak to bedzie
![]() Witam sie nie nadrabiam, bo nie mam sily. Nie mam czasu i wgole. Jak juz pojde na L4 to odetchne.
|
#3454 |
|
Zadomowienie
|
Tymek, Jasiu trzymajcie się chłopaki i nie dajcie gorączce!
Patik a ja wczoraj na ciuchach kupiłam świetne ogrodniczki dla Małego za niecałe 5 zł ![]() A mąż czym Ci podpadł? Ja miałąm nie smęcić, więc już nic nie piszę
|
|
|
|
#3455 |
|
Zakorzenienie
|
Madziulka słodki avatar
Patik ja byłam bo dzisiaj wszystko po 1zł ![]() Pochwalę się, że już 3 rzeczy na all sprzedałam. Oczywiście wszystko po stracie ale niewielkiej. Ciesze się. Mamad1 Ty już nie smęć że nie będziesz smęcić tylko pisz co tam mąż nabroił z mamusią |
|
|
|
#3456 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny
![]() Adrij od małego mam te boleści, też pamiętam że mamie jęczałam i mi smarowała maścią rozgrzewającą. Boli mnie co jakiś czas, nie codziennie. Teoria że w czasie pełni się nasila jest możliwa, aż zaobserwuję przy następnej pełni. Mamad a bo ja wszystko robię źle albo nic nie robię wg niego . To tak w 1 zdaniu. Czasami to mnie tak wku** że .........już nic nie będę pisać.
|
#3457 |
|
Zadomowienie
|
Lili nic (chyba), ale tak jakoś mi smutno...
Patik oby gorączka szybko poszła precz! A mąż pewnie w nerwach tak ma (mój ma) |
|
|
|
#3458 |
|
Zadomowienie
|
Brumku, tak więc tż mówi, że musiałby znać wymiar ściany/wolnego miejsca na ścianie w którym mieściłby się obraz oraz w jakiej odległości od ściany mógłby być zawieszony projektor (maksymalnie). Od tego zależy dobór projektora i jego przedział cenowy może się znacznie różnić.
Carmela, aż tak szerokiego zakresu wiedzy to on niestety nie ma. ![]() Teliczku, zdrowie Jaśka jest w tym momencie najważniejsze , jednocześnie strasznie mi przykro na myśl, że spotkanie może się nie udać. ![]() Alibany, brawa dla Ali za samodzielne zasypianie! (oby tak dalej ) Iustyna, Alibany, czyli nie tylko mój tż odstawia takie numery. Patik, no to Oliweczka miała poród "jak marzenie"- super, że poszło szybko i sprawnie. Mam nadzieję, że już jutro będą w domu. ![]() Hania ma taką radochę z powrotu taty, że już sama nie wie co ze sobą począć. Obcałowuje go, popisuje się nowymi umiejętnościami, zaczepia, przynosi zabawki- wzruszający widok. A ja chyba muszę się wybrać do laryngologa, bo jak tż gonił Hanię to zaczął podśpiewywać "łap za jądra! łap za jądra!". Zdziwiona pytam, co on dziecku za dziwne rzeczy śpiewa , na co odpowiada : "a co dziwnego jest w łap zająca?".
|
|
|
|
#3459 |
|
Zakorzenienie
|
Mamad ja szukam w Twoich ostach "bezbarwnej czcionki"....
![]() 55M7a 1. 3 thyuik 0000000000000000000000lgl g0/, m?? 6 Rade pozdrawia
|
|
|
|
#3460 |
|
Wtajemniczenie
|
Marzena
|
|
|
|
#3461 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mogę zobaczyć
ale na pewno jest cudowny Byłam dziś po pracy odebrać torebkę mamy z naprawy, zaparkowałam samochód przed sklepem, i jak już miałam odjeżdżać to jakiś gość na mnie najechał Dobrze, że nie zaczęłam wyjeżdżać, bo by większe szkody były, a tak tylko zderzak porysowany i lampa W zasadzie pierdółki, ale i zderzak i lampa były nowe, Tz niedawno wymienił Idziemy się kąpać ![]() Doczytałam, że jeszcze Sara ma gorączkę - zdrówka Teliczku - miałam pytać przedtem - Jaś się rozchodził już?
|
|
#3462 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też pod postami mamad szukam białej czcionki.
Temp zbita, narazie nie chce spać, bawi się.Jako że to nasza 1 gorączka to trochę panikuję.. Marzena no tak, głodnemu chleb na myśli. Męża nie ma, Ty wyposzczona to i jądra wszedzie słyszysz. ![]() Agawoo o kurka, Ty też masz pecha do samochodów. A spisaliście oświadczenie? dostaniesz jakąś kasę z oc?
|
#3463 |
|
Zakorzenienie
|
ja też dzisiaj zaszalałam w lumpie kupiłam sukienkę za 18zł a latem za podobna dałam 159zł
35zł
|
|
|
|
#3464 |
|
Zadomowienie
|
zdrowka dla chorowitkow.
A ja mam wiadomosc dla was w K
|
|
#3465 | ||
|
Raczkowanie
|
telik, dobrze, że gorączka trochę spadła. Trzymam kciuki, żeby zeszła do normalnego poziomu!
![]() Mateuszek jest śliczny ela_86, to super, że szwy okazały się być bezbolesne brumek, niech Tymkowi gorączka też już nie dokucza - a sio! Hela gorączki nie miała (ale mnóstwo pobudek z płaczem - wredne zęby spokoju nie dają), za to mnie coś dopadło wróciłam od lekarza z siatą leków, będę walczyć. W końcu mogę coś więcej niż Prenalen i "czosnek-do-wszystkiego" łykać ![]() agawoo, może teściowa jakoś dziwnie mówi, czy coś? Hela z dystansem do mojej babci podchodzi - ta nie zawsze dobrze słyszy, czasem coś głośniej powie, idzie z ręką na kręgosłupie itp. ![]() Cytat:
![]() patik87, zdrówka dla Sary! Cytat:
|
||
|
|
|
#3466 |
|
Wtajemniczenie
|
witam się wieczornie
ale się dzieciaki zagorączkowały... ![]() oby noc minęła już spokojnie u nas spoko mały śpi zasnął sam co prawda, godzinę później niż chciałam, ale ważne, że sam oby tylko przespał noc ![]() krople do nosa odbieram jutro dopiero, ale wydaje mi się, że dziś już ma mniejszy katar, także chyba idzie ku lepszemu ![]() ja jakaś też żywsza dzisiaj. Jutro od rana idę do biedrony, bo pojawiają się zabawki, a trochę dzieci do obdarowania w święta mamy. Skoczę też do galerii, trochę relaksu. Johny zostaje z dziadkiem. super wieści od Oliweczki
|
#3467 |
|
Wtajemniczenie
|
Agawo- Jeszce nie rozchodzil sie ten mój synek, a od 2 dniach to i ledwo siedzi Brumciu jakie wieści z frontu Marzenko bądźmy dobrej myśli, a Hania to prawdziwa córeczka tatusia ![]() Przez ostatnie 2 godziny gorączki brak Zobaczymy ...
|
#3468 |
|
Zakorzenienie
|
marzena
Ide spac Dobranoc!
|
#3469 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiki tez ma podwyższona temp. Mierzylam i jest 37.3. Ale u nas to zeby. Górne czwórki juz w połowie wyszły i dolne trójki juz tuż tuż.
Blondynko fajnie ze udało sie sprzedać nosidlo. Ja Wstawilam kilka dni temu swoje ( mam mothercare) i sie nie sprzedało. Moze ktos chce kupic ? Wiki patrzy sie dziwnie tez na moja babcie. Chyba jej włosy jej nie odpowiadają. Ma dość bujna siwiutka fryzurę tzn babcia. Miałam dzis pod opieka na kilka godzin córkę koleżanki (2 latka) i Wiki sie nie popisala. Zabierała jej wszystkie zabawki, samolub mi rosnie. |
|
|
|
#3470 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tylko na szybko. jestem po prenatalnych-wszystko ok.
Jutro Was doczytam z pracy. Dobranoc |
|
|
|
#3471 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3472 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3473 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3474 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() BIedny Patryk, ale mu dają zęby popalić Cytat:
![]() Jakoś już przywykłam, bo co mi zostaje ale koleżanki czasem nadziwić się nie mogą "jak to nie wiem, co robimy w święta/sylwestra/weekend" ![]() gratuluję dziewczynki! podmuchał, mam nadzieję że pomoże ![]() Cytat:
ja też! Byle się nic nie zmieniło, bo właśnie mnie poinformował że od 6go mają wyjazd kilkudniowy, na razie go nie ma na liście, ale może być różnie...W Krakowie będzie od 7 stycznia. dokumentacja...czekamy. Na wszelkie warunki zabudowy ponoć miesiąc, a potem zobaczymy, co dalej. Ale myślę że na wiosnę ruszy, teraz i tak nie ma sensu ![]() ![]() myha, super że wszystko dobrze! Czekamy na więcej szczegółów! TŻ przyjechał dziś, co prawda nad ranem wraca do pracy, ale ponieważ wróci dopiero w sobotę, to wpadł w tygodniu, mały lżej może zniesie. Siedzimy teraz, mały rozebrany do kąpieli i mówię do niego że możemy porównywać, które z nas ma większy brzuch a ten patrzy, patrzy i z radością "TATA!"A tak się usypiają: (wybaczcie zamazanie twarzy TŻowi. A plamy na koszulce ma od wilgotnych włosków Adasia
|
|
|
#3475 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3476 |
|
Rozeznanie
|
marzena uśmiałam się, głodnemu chleb na myśli
Myha świetne wieści! brumek mój mąż z kolei na temat projektorów ma rozeznanie tylko w projekcjach scenicznych i nie orientuje się jakie są na rynku godne polecenia sprzęty do domowego użytku. Najchętniej wstawiłby do salonu taką "krystynę" http://www.skapiec.pl/site/cat/19/fi..._0_0_0_0_0_0_0aania fajnie chłopaki się usypiają ![]() Ze zmczeniowych schiz męża przypomniało mi się jak którejś nocy budze się w momencie, gdy tż uczył mnie schodzić z łóżka. łapał moją nogę i instruował, że ta noga najpierw ma schodzić ![]() Gorączkowo się zrobiło na wątku. Zdrówka dla wszystkich rozpalonych dzieciaków!!! Ala znowu zasneła sama w łóżeczku i trwało to tylko 30min Ale mamusia chociaz bicepsik sobie poprawiła przez ten rok ![]() Dziewczyny, czy wszystkie macie już zimowe obuwie dla dzieci?? czy tylko ja jestem taka opóźniona?? Do tej pory Ala śmiga w tych jesiennych kozaczkach z ccc i dają rade. Chciałam kupić jakieś tańsze śniegowce, polecacie jakieś??? Scio a gdzie Ty się podziewasz? Blog Cię pochłonął??? ![]() adrji zrobiłam własnie 3zamówienie w tym mcu z BU Natchnełaś mnie tym monoi i oczarowym. Dokoptowałam jeszcze peeling enzymatyczny. Używałas?
Edytowane przez alibany Czas edycji: 2012-11-28 o 22:08 |
|
|
|
#3477 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Patrzcie, takie dresy dla nas, jak ostatnio dla dzieci był szał
![]() http://www.groupon.pl/deals/cala-pol...0_0_333&a=1661 Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Słuchaj, a przy takie gorączce to z nim był jakikolwiek kontakt? Bo szczerze mówiąc, Tymek jak miał w okolicach 39,3 to autentycznie odpływał. Oczy mu uciekały, omdlewał mi w ramionach, był jak z gumy, jakby mięśnie nie działały. I choć nie spał, to był jak nieprzytomny...Komplecik faktycznie fajny My chyba kupimy po prostu 1 stolik (ale za jakiś czas) i 1 krzesełko. A z planszą... Może musisz zacząć wcześniej wprawiać Jasia w prawdziwe Lego ![]() Cytat:
Mamad, ja bym jednak wolała, jakbyś pisała, zamiast dusić to w sobie! ![]() Cytat:
Ale załóżmy, że chciałabym mieć obraz max ok. 200x250 cm (choć pewnie mnie w praktyce, bo takie wielkie to sobie nie wyobrażam, jak oglądać A Twoje jądra (o pardon - Hani jądra ) - ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3478 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powinnaś chyab w tym kierunku podziałać, bo zdaje się, że handel to Twój żywioł ![]() Cytat:
- O masz! Jak nie urok, to...Zdrówka dla Was obu w takim razie I tak ma być! Cytat:
![]() A u nas całe popołudnie i wieczór było w okolicach 39 stopni. Dopiero przed 20 spadło do 37 z kawałkiem i Tymek lekko odżył. Między 13 a tą 20 tylko 1 RAZ zszedł mi z rąk. Na ok. 2 minuty Nie miał siły sam siedzieć, tylko leżała, a w zasadzie przelewał się. Ani prze sekundę przez ten czas nie bawił się, nie siedział, nie stał. Dla mnie to szok, bo normalnie w 1 miejscu wytrzymuje jakieś pół minuty Ale jak temp. spadła, to w jednej chwili oczka się ożywiły, zszedł i chwilkę się pobawił. Ale zaraz znowu senny, no i poszedł spać. ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
Alibany - taaa, niezła kryśka Ale dziękuję, postoję Wolałabym samochód albo małą kawalerkę za te 100 tys. ![]() A propos tatusiów i dzieci zapomniałam Wam napisać, co u nas wczoraj było. Jechaliśmy w trójkę samochodem, korki okropne, a mąż już spóźniony był. No i światła jakieś nas złapały jeszcze. I on mówi FUCK FUCK FUCK (jak sobie szybko kilka razy pod rząd powiecie, to wyjdzie jak KWA KWA). A Tymek na to z tylnego siedzenia: KAKA (to u niego kaczka)
|
|
#3479 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Biedny Tymcio oby wysypka szybko się pokazała. Ciekawe jak u Johnego i Sary.... Spokojnej nocki!! |
|
|
|
|
#3480 |
|
Zakorzenienie
|
szkoda
![]() A wiecie że i u nas zasypianie dziś ciężko poszło, dentonox nie pomógł, podałam nurofen. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:37.

) ( mogłabym się wcale już wtedy nie kłaśc spać)
Leży na 6 osobowej sali 

12.06.2010

(oby tak dalej
)
Zdziwiona pytam, co on dziecku za dziwne rzeczy śpiewa
, na co odpowiada : "a co dziwnego jest w łap zająca?".

zębole