|
|
#1021 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Prezenty.Co już kupiłyście??
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1022 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Ailanna;37830905]
Jeśli chodzi o naczynia to kupiliśmy w ubiegłym roku miseczki DINERA brązowe (na sztuki): http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...057/#/70152542 A teraz taki zestaw do kompletu: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20152554/ Naczynia wyglądają świetnie. Miseczki były myte w zmywarce przez cały rok i nic się z nimi nie dzieje ![]() QUOTE] Również posiadam te naczynia. Niestety miseczki szybko się nagrzewają i przy nalewaniu zupy trzeba uważać, są wtedy bardzo gorące, nie da się ich chwycić.
|
|
#1023 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1024 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziękuję za opinie nt. odtwarzaczy mp3 i naczyń ikejkowych. Co do Cesarii Evory, to zamówiłam już płytę - niech się dzieje, co chce!
|
|
|
|
|
|
#1025 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#1026 |
|
Zadomowienie
|
DZIEWCZYNY NIE KLIKAJCIE W POST POWYZEJ, TO JST SPAM. JUZ ZGLOSILAM.
Moze ktoras z Was sie orientuje w temacie ![]() Chcialabym kupic na prezent poduszke ledzwiowa do samochodu i zupelnie nie wiem ktora bylaby lepsza. http://allegro.pl/poduszka-ledzwiowa...823636365.html lub http://allegro.pl/poduszka-ledzwiowa...806832706.html lub http://allegro.pl/poduszka-ledzwiowa...802879659.html moze macie jakies doswiadczenia z takimi poduszkami. Pozdrawiam ![]() ps 1 to nie jest reklama, nie jestem sprzedawca. ps 2 zamiescilam ten watek rowniez w dziale AUTO |
|
|
|
|
#1027 |
|
Rozeznanie
|
evanaeve wydaje mi sie, że takie coś trzba dobrac pod osobe. Bo np. wiem że moja mama wybrała by inną a ja inną bo mamy inne kręgosłupy. Przynajmniej tka mi sie wydaje.
|
|
|
|
|
#1028 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do naczyń Ikea jestem bardzo zadowolona a co do nagrzewania, każde naczynie szybko się nagrzewa, więc nie zauważyłam aby te jakoś specjalnie szybko były gorące. |
|
|
|
|
|
#1029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama ogólnie nosi rozmiar 42/44, a szlafrok kupiłam w rozmiarze L. Porównałam z jej innymi rzeczami i wydaje się być odpowiedni. Trzeba więc uważać, bo rozmiar rozmiarowi w ogóle nie jest równy.
|
|
|
|
|
|
#1030 |
|
Rozeznanie
|
evanaeve http://allegro.pl/poduszka-ledzwiowa...802879659.html
Moja mama w zeszłym roku miała poważną operację kręgosłupa, właśnie odcinka lędźwiowego i przez ponad pół roku nie mogła jeździć samochodem. Wracała do jazdy krok po kroczku, krótkimi dystansami (np. do sklepu) i najbardziej pomogła jej właśnie taka poduszka. Moja mama ma identyczną, tylko, że granatową i wozi ją wszędzie, bo przydaje się nie tylko w samochodzie, ale na jakimś krześle z oparciem twardym, czy przy twardym fotelu. I trzyma się rewelacyjnie! (w sensie rzepy z tyłu się nie odpinają, ani nic) Więc naprawdę tą poleca, bo przetestowanych tych poduszek lędźwiowych to mamy chyba z tysiąc pięćset sto dziewięćset
|
|
|
#1031 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Planuje ja kupic mojemu mezowi bo zawsze po dluzszej jezdzie samochodem narzeka ze go bola plecy i podklada sobie jakas zwinieta bluze. |
||
|
|
|
|
#1032 |
|
Zakorzenienie
|
Wprawdzie nie jest to prezent stricte świąteczny to jednak wypiszę co kupiłam swojej przyjaciółce na Mikołajki
:- czerwona skarpeta z Mikołajem do której włożę słodycze (m.in. czekoladę, czekoladowego lizaka w kształcie Mikołaja) - żel pod prysznic Original Source Czekolada i Pomarańcza - zestaw dwóch matowych cieni do powiek Chcę jeszcze kupić kolczyki i jakąś świąteczną figurkę. Mam nadzieję, że prezent jej się spodoba
|
|
|
|
|
#1033 |
|
Przyczajenie
|
To i ja się podzielę pomysłami i może mi coś doradzicie
![]() Na prezenty dla rodziców składam sie z bratem i siostrą. Myśleliśmy o jednym wspólnym prezencie w postaci lampy podłogowej do pokoju lub o osobnych mama - zegarek casio lub kolczyki tata - zegarek casio Jak zwykle miałam problem z prezentami dla chłopaków i poszłam na łatwiznę ![]() szwagier - perfumy brat - perfumy Z dziewczynami mam tak że siostra i bratowa powiedziały co by im sie przydało ale mam wątpliwości ponieważ chciałabym żeby miały niespodziankę dlatego jeszcze się zastanowie siostra - chciała coś do paznokci, naklejki albo lakiery bratowa - chciała album na zdjęcia bo ma w planach wywoływanie większa ilośc zdjęć. Piesek - nowe legowisko, w starym się już nie mieści
|
|
#1034 |
|
Zakorzenienie
|
po raz kolejny zmieniam swoje plany prezentowe
rozmawiałam ostatnio z tż, stwierdziliśmy, że ok, lubimy dawać prezenty, ale że oszczędzamy na mieszkanie i całe wyposażenie, nasze rodziny dostaną w tym roku skromne prezenty ![]() mama - już prezent jest, 2 książki i płyta tata - alkohol, po wypłacie wybiorę się gdzieś z tż, coś doradzi siostra młodsza - prezent jest, książka i notes siostra starsza - książka już jest, do tego też chyba dokupię jej notes ![]() pies - kosteczki i inne przekąski ![]() tż - parowar już jest, do tego chcę mu dokupić książkę "Gotowanie na parze" ![]() spodziewałam się trochę większej wypłaty, do tego wyskoczył mi niespodziewany większy wydatek, dlatego wprowadzam okrojoną wersję prezentów poza tym, rozmawiając ze znajomymi, tak jakoś egoistycznie przyszło mi do głowy, że ja się zawsze staram, w zeszłym roku wydałam większość wypłaty na prezenty, żeby później dostać torbę słodyczy i sweter naprawdę uwielbiam kupować prezenty, myśleć co dla kogo, kto będzie z czego zadowolony, a z roku na rok jestem coraz bardziej zawiedziona tym, że cała moja rodzina kupuje prezenty w ostatniej chwili, żeby tylko coś dać..
|
|
|
#1035 |
|
Rozeznanie
|
u mnie też nici z moich planów na to co komu kupić. Każdemu wymyśleliśmy dość duży prezent i każdy dostanie jeden ale drogi.
|
|
|
|
|
#1036 |
|
Zakorzenienie
|
ja od 2óch dni chodzę zadowolona, bo w końcu zaplanowałam wszystkie prezenty i nagle sobie przypomniałam, że zapomniałam o prezencie dla.. TŻ
|
|
|
#1037 |
|
Raczkowanie
|
ja nie podpowiem, ale skorzystam z twojego pomysłu albumowego. swoją drogą, sama powinnam wreszcie wziąć się za wywoływanie, mam już kilkuletnie (o zgrozo) zaległości.
chociaż mogę jednak polecić, nawet jako uzupełnienie, taki prezent - ręczna robota, z podziałem na miesiące. sama dostałam i używam.przepraszam, próbowałam zmniejszyć zdjęcie, nie udaje się.... |
|
|
|
|
#1038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co można kupić 3letniemu chłopcu? zawsze miałam problemy z wyborem prezentu dla dziecka w takim wieku.
|
|
|
|
#1039 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jaki kupiłaś? Muszę coś wybrać, jednak dobrze byłoby wesprzeć się jakimiś sprawdzonymi opiniami w co warto zainwestować
|
|
|
|
#1040 |
|
Raczkowanie
|
mama: ??
tata: dwie drewniane gry logiczne, najnowsza książka Hołowni,coś słodkiego i cos z kosmetyków brat: walizka z zestawem do pokera siostra: kubek z miejscem na podgrzewacz na gorąca czekolade, do tego zestaw pianek jojo i czekolada, ładna kosmetyczka tż: gra KOLEJKA babcia: kubek z zaparzaczem i rekawiczki dziadek: ?? chyba jakis album o ptakach czesc juz zakupiona, czesc w planach )
|
|
|
|
|
#1041 |
|
Zakorzenienie
|
Tak się rozpisałam, a wszystko mi się skasowało!
Kupiłam dokładnie taki http://www.euro.com.pl/parowary/philips-hd9120-00.bhtml ma bardzo dobre opinie, w tym przedziale cenowym Philips jest podobno najlepszy. Nigdy jeszcze nie miałam takiego urządzenia, tż też nie, to będzie nasz pierwszy raz z parowarem ![]() a ten parowar gazowy to specjalny garnek z wkładkami do gotowania na parze? widziałam coś takiego ostatnio w kauflandzie, kosztowało ok 70zł. wydaje mi się, że też może być fajne, z tym że trzeba samemu wszystkiego pilnować, w elektrycznym wystarczy wlać wodę, ustawić czas albo potrawę i samo się przypilnuje
|
|
|
#1042 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiem, że dzieci się cieszą z rzeczy z ich ulubionymi postaciami z bajek, np. koszulki. Kupiliśmy kiedyś mojemu małemu kuzynowi fajny zestaw do kąpieli - gąbka, kapcie i ręcznik z żabą. Uhahany ![]() Mój golden w swoim nie chce leżec i używa go tylko jak ma focha po kąpieli, albo jak coś je - jako serwetkę ;D
|
|
|
#1043 |
|
Zakorzenienie
|
eh, właśnie nie mam żadnej możliwości
|
|
|
#1044 |
|
Zakorzenienie
|
ja w tym roku postawiłam na biżuterię hand made dla kobiet w mojej rodzinie
Oczywiście sama nie robię, ale znalazłam kilka fajnych blogów, gdzie można coś zamówić i tak:- dla siostry zamówiłam komplecik wisiorek z kolczykami i pierścionkiem - dla kuzynki bransoletkę i dla przyjaciółki zamówię chyba taki komplet w kolorze burgundu, bo uwielbia ten kolor
Edytowane przez lukrecja222 Czas edycji: 2012-11-28 o 22:54 |
|
|
|
|
#1045 |
|
Zakorzenienie
|
czy mogłabyś mi na priv podesłać adres bloga z którego zamawiałaś ten 1 komplet? jest cudny, sama się bym na taki skusiła..
|
|
|
#1046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bransoletka http://pando-ra-handmade.blogspot.com/ |
|
|
|
|
|
#1047 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Rozumiem że skoro ręczna robota to ktoś sam dla Ciebie go wykonał? Dziś widziałam w biedronce albumy za 13 zł xD Zdecydowałam że kupie album i właśnie jakiś ładny notatnik lub kalendarz ![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
Moje wcześniejsze 2 pasy też nie chciały spać w legowisku, zawsze z nami w łóżku były ![]() A Fibi jakaś taka inna jest W lato śpi całe noce w swoim kojcu a w zimę zasypia u siebie a jak się robi zimno bo wygasa w piecu to przenosi się do nas pod kołdrę Jako że to ratlerek to nie spodziewaliśmy się że urośnie taka duża, gdybym wiedziała to od razu wziełabym większe xD
|
|
|
#1048 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1049 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny,
mam okazje dostać za friko jedną z tych bransolet od TŻta. Jednak nie wiem na którą się zdecydować. Pozłacaną odrzucam od razu. Waham się między palladem a srebrem. Mam rude włosy,niebieskie oczy i jasną karnacje. Która wam się najbardziej podoba? Wolałybyście jasną czy grafitową. Do soboty muszę dać odpowiedź. Błagam doradźcie ,bo zgłupieje ![]() Chciałabym wszystkie ,ale tak się niestety nie da ![]() Link: http://allegro.pl/zloto-srebro-palla...825829112.html
|
|
|
#1050 |
|
Przyczajenie
|
Hmm jak dla mnie to żadnej bym nie kupiła. Wygląda jak zwykła bazarowa bransoletka xD
![]() |
Nowe wątki na forum Prezenty
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:52.

jeśli mama jest raczej "nietechniczna" to też może mieć z nim problemy (wiem po swojej mamie, potem wciska wszystko jak leci i się dziwi, że nie działa 

ręczna robota, z podziałem na miesiące. sama dostałam i używam.