|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3061 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek cz. XXIII - czyli nie tylko o pierścionkach ;)
Cześć środowo!
Cytat:
![]() Ja rzadko piekę ciasta, ale ostatnio ciągle mam ochotę na sernik. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() http://www.youtube.com/watch?v=gw3ivn1qo6A Cytat:
![]() ![]() Widziałam zdjęcia z imprezki halołinowej - bomba! Dzięki za cynk - wysłałam zgłoszenie, ale z powodu dużej liczby chętnych lista uczestników jest już zamknięta... Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3062 |
Zakorzenienie
|
Emilko, przepis mogę ci wpisać dopiero, jak będę u mamy
|
![]() ![]() |
![]() |
#3063 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3064 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze, szkoda, że dopiero dziś to znalazłam... szkoda, że lista już zamknięta-bo to może być ciekawe ![]() Fajnie, że zdjęcia Ci się podobają ![]() Co do obiadu, to dziś nie robię nic, bo mam wczorajszy ![]() ![]() Acha, co do serniczka, to polecam Ci ten, który mam na blogu - jest pyszny ![]() Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2012-11-28 o 09:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3065 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz identyczna sytuacja, przystawiam jak najwięcej ale i tak ze 2 razy butlą mm muszę dokarmić, niby niedużo bo tak po 40 ml ale jednak ![]()
![]() |
#3066 | |
Zakorzenienie
|
Ja czy rano czy popołudniu jestem zakręcona jak słoik..notorycznie czegoś zapominam...a teraz jak jest Mania i jeszcze wróciłam do pracy- koszmar
![]() Dziś nam zrobiłam mężowi wykład że ma iść z dzieckiem na spacer bo ładna pogoda i ABSOLUTNIE zabraniam kiszenia się w domu. Po czym wsiadłam do samochodu i przyjechałam do pracy. Mąż po 5 min pisze na skypie "ciekawe jak pojadę na spacer jak wózek jest w bagażniku?!?!" 2 dni temu znowu zabrałam kluczki do oby dwóch samochodów. Notorycznie zostawiam telefon- jak nie w domu to w pracy. Notorycznie zapominam kluczy od pracy..albo zostawiam w pracy na biurku jak wychodzę wcześniej albo zmieniając torebkę zostawiam w domu i nie mam jak biura otworzyć. Jak dziecko do babci pakuję zawsze czegoś zapomnę to pieluch to skarpetek to buteli to smoczka. Teraz to już większość mam podwójnie po prostu- jedno do babci drugie do domu, ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
![]() No ale póki co nie zrobię bo mam gar grochówy od mamy. Też niebo w gębie..wczoraj zżarłam z pół litra na raz ![]()
![]() |
#3067 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A w sobotę idę na imprezę też ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Misku, ja jestem taka nieogarnieta co rano ![]() Mój Tz ma teraz drugie zmiany i pyta się rano po co mi budziki dzwonią 5razy, a ja po prostu z pierwszym się rozbudzam a z piątym wiem, ze to ostatnia chwila żeby zdążyć, czasem też bywa inaczej ![]() Też bym zjadła barszcz czerwony, nigdy nie robiłam ![]()
"...Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce gdzie nieuniknione przybyło i czeka..." ![]() ![]() Edytowane przez mademoiselle betti Czas edycji: 2012-11-28 o 09:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3068 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem w pozytywny szoku odnośnie waszej charakteryzacji ![]() Przepis obejrzę ![]() O, barszczyk też bym zjadła... A raczej taki gęsty krem z buraków, lekko zakwaszony śmietaną... ![]() Ja też mam dziś obiad z wczoraj - piekłam kurczaka. Ale w ogóle mam kolację z ludźmi z pracy, więc też nie mam pretekstu do działania w kuchni. Co do tych spotkań, to przynajmniej teraz wiem, żeby zaglądać do akademii PWN, bo ciekawe mają propozycje. Wczoraj było np. spotkanie z Baumanem - ostatnio jestem jego zapaloną czytelniczką, też bym się chętnie wybrała. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3069 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3070 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tymczasem daję sobie po uszach rano trzema-czterema budzikami... bez sensu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3071 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3072 |
Zakorzenienie
|
ja też nie zawsze zasypiam, ale najczęściej tak. Zakładam, że po to mam te 20minut do poleżenia, żeby lepiej zacząć dzień i z mniejszym pośpiechem, ale wiadomo, że im dłużej leżę, tym większy pośpiech mnie czeka
|
![]() ![]() |
![]() |
#3073 |
Zakorzenienie
|
Ja zawsze wstaje z pierwszym alarmem i wyskakuję z łózka jak oparzona. A raczej wyskakiwałam- bo teraz dziecko lubi się ze mną poturlać w łóżku zanim wstaniemy na dobre
![]()
#3074 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() barszcz to prościzna ![]() Cytat:
Oo dobry pomysł z tym barszczem...mogę dziś go przerobić na krem z buraków z fasolą najchętniej ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3075 |
Zakorzenienie
|
Krem z buraczków kocham. Niestety mąż nie przepada.
Butter zmiksowanie i dodanie fasolki to świetny pomysł . Nie ma bata gotuję dziś barszcz ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Czyli wszystkie macie problemy ze wleczeniem się z łóżka. Przecież i tak trzeba wstać, po pierwszy dzwonku już się nie śpi mocnym snem , do tego jak się tak przeciąga później trzeba się śpieszyć..bez sensu. ![]()
#3076 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak więc dziś miksuje barszcz! ale muszę kupić fasolkę w drodze do domu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3077 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() od razu wstaję na równe nogi, a mój szczyt sprawności intelektualnej przypada na ranek. Jak musiałam zakuwać, to wolałam wstać o 5 czy 6 niż uczyć się po 21.00 ![]() ale ostatnio cały czas chce mi się spać, nie wiem na ile to zmiana diety, a na ile brak biegania (no, ale myślę, że już niedługo wrócę do sportu) Zaczęłam jeść mięso, w sobotę zjadłam kawałek polędwicy wieprzowej i nawet smaczna była. Znajomi na moją zmianę diety reagują stwierdzeniem, że jestem w ciąży ![]() Mam już pomysł na świąteczne prezenty - bombki z tej fabryki: http://www.ozdobychoinkowe.pl/ozdoby_choinkowe.htm Akurat byłam wczoraj i spodobało mi się parę wzorów, zwłaszcza takich tradycyjnych, z dawnych lat. No i najważniejsze, że ręczna robota, a nie made in china. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3078 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo ładne bombki. Właśnie sobie uświadomiłam że nie będziemy mieli gdzie postawić choinki...zresztą znając moje dziecko to choinka chyba nie jest najlepszym pomysłem..przewali ją , zaślini i na koniec zje ![]()
![]() |
#3079 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja z nauką zupełnie odwrotnie. najlepiej mi się uczy 21-2 w nocy. potem spanie do 10 i znowu. od 16-18 nie jestem w stanie absolutnie się skupić. Cytat:
![]() mnie się marzy żywa choinka... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3080 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3081 |
Zakorzenienie
|
kolejna
![]() biia, prawdziwa nocna sowa z Ciebie. Gdzieś czytałam, że nie ma sów i skowronków i że można się zaadoptować do określonego rytmu dnia, ale jakoś w to nie wierzę. Ja parcia na choinkę nie mam, zresztą nie mamy z TŻ bombek i stojaka, więc wszystko trzeba by było kupić. Za to TŻ przez cały rok mi mówi, że przyniesie gałązki jak rok temu i zrobię stroik w kształcie choinki. Tylko że ja zbyt nerwowa jestem do robótek ręcznych! Postanowiłam, że kupię jedną bombkę dla nas. Jak tak co roku będziemy zbierać, to za kilkanaście lat będziemy mieć śliczną choinkę z oryginalnymi bombkami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3082 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No bo ona jak piesek jest..nawet na gwizdanie reaguje i przybiega ![]() My zawsze mamy żywą choinkę. Mamę też oduczyłam strojenia plastika ![]() Cytat:
![]() Czarno biała choinką ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dobry plan ![]()
![]() |
#3083 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No to ja jestem jak twój mąż. Zresztą widać te przyzwyczajenia, jak mam dłużej wolne, od razu się przestawiam na późniejsze chodzenie spać i późniejsze wstawanie |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3084 |
Wtajemniczenie
|
xzora ja zawsze tak miałam, że jak musiałam rano wstać to byłam nieprzytomna. mnie się chyba nie da przestawić, ale niektórym się udaje.
Haniu ale ja między tymi dzwonkami zasypiam, tylko, że lżejszym snem i jest mi łatwiej potem wstać niż po pierwszym. |
![]() ![]() |
![]() |
#3085 | |
Zakorzenienie
|
Kwestia drzemek oczywiście nie jest czymś, co można regulować racjonalnie
![]() Cytat:
A jednak - jak umiałam wstawać od razu, to byłam lepiej zorganizowana i mniej rozkojarzona rano. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3086 | ||||
Zakorzenienie
|
Jeszcze w sobotę spotykam się z koleżanką, z którą kiedyś pracowałam
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wtedy stwierdzam, że przecież tak nie da się żyć i normalnie funkcjonować ![]() Cytat:
Nawet nie wiem, czemu ![]() Cytat:
Generalnie rano jestem bardzo kumata i gotowa do działania. Mam tak samo. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3087 |
Zakorzenienie
|
Hej
chcialam sie tylko pochwalic ze...................dola czylam do grona drajwerow!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() i chyba jestem pijana z tego szczescia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3088 |
Wtajemniczenie
|
kotku, gratulacje
![]() ![]() ![]()
#3089 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() GRATULACJE!!! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3090 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:17.