Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012 - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: wybieramy tytuł nowego wątku
Mija zima, idzie wiosna, każda mama jest radosna 1 1,59%
Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały 33 52,38%
Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają 1 1,59%
Pierwsze kroki stawiają, mamom odpocząć nie dają 0 0%
Wczoraj świat witały, jutro będą roczek miały 3 4,76%
Zaraz pierwszy kroczek, zaraz będzie roczek 0 0%
Piłka, lalka, czy kopara? Pierwsze urodziny zaraz! 23 36,51%
Pierwsze urodziny zaraz, więc prezentów będzie chmara... 0 0%
Wczoraj bóle porodowe, dziś przyjęcie urodzinowe. 2 3,17%
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-28, 15:05   #1171
anulka4771
Wtajemniczenie

Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012

Cytat:
Napisane przez martula007 Pokaż wiadomość
A jakie kremy? Oliwka wlasnie ma skore o charakterze atopowego zapalenia i dostala masc cholesterolowa... tyle, ze smarujemy, smarujemy i nic nie pomaga.
Polecam polecany krem o nazwie Dexeryl,używamy go od dopiero tygodnia a skóra jest lepsza niż na maściach ze sterydami.Skóra jest fajnie nawilżona,nie ma juz tych suchych strupków.Krem poleciła nam pewna mama,której dziękuje już po raz kolejny
A tak to używaliśmy chyba wszystkiego było lipobase,maść witaminowa a głównie niestety sterydyinaczej skóra była nie ładna.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 15:06   #1172
rinco
Wtajemniczenie

Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Robiłam, mniej więcej taką jak ta z oseska, ale na oko dawałam ryż i dodałam kaszy jaglanej. Tyle, że póki co z kaszek zrezygnowaliśmy bo Maćka zatwardzały i brzuch go bolał. Teraz dodaję ryż albo kaszę jaglaną do potraw, które mu gotuję I jest dobrze.

A podawałaś mu samą kaszkę? Ja Maćkowi dodawałam owoce bo sama kasza czy ryż to troch bez smaku, więc mogło nie smakować.
Świetnie sprawdza się rozgnieciony banan, utarte jabłko, sok wyciśnięty z winogron, uprażona gruszka, suszone morele/śliwki/rodzynki (wcześniej namoczone we wrzątku i zmiksowane z kaszą).
Dodawałam owoce do tych kaszek, ale malutko. Jak było więcej owoców to nawet jadł. Tylko nie wiem czy mogę mu tyle owoców w ciągu dnia dawać, bo przed południem ma jeden posiłek złożony praktycznie z samych owoców (ok. 200ml), to teraz by miał dwa Dlatego chciałam mu dawać jakąś kaszkę, która by była dobra w smaku i nie wymagała doprawienia owocami.

Mam jeszcze takie jedno takie głupie pytanie: żółtko do zupki to się daje surowe czy gotowane?
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 15:08   #1173
onething
Zadomowienie

Cytat:
Witam

A jakie kremy? Oliwka wlasnie ma skore o charakterze atopowego zapalenia i dostala masc cholesterolowa... tyle, ze smarujemy, smarujemy i nic nie pomaga.
Maści takie nawet jeśli pomagają to na krótki czas, tak samo jest ze sterydami. U nas wszystkie emolienty były do du**, za to zbawieniem okazał się krem Linomag A+E. Stan skóry poprawił się bardzo, swędzenie też się zmniejszyło, spróbuj, bo krem tani, a pomóc może.

Rinco gotowane

Dawałam małemu jaglaną, pluł i miał odruch wymiotny, a dziś na szczepieniu dostałam próbki kaszki Sinlac i wcinał, aż miło, więc my się przerzucamy na kukurydzianą, a jaglana zostanie dla mnie.
Bilans 6 miesięczniaka:
- waga 8,5 kg ( w ciągu 6 tygodni przyrost 250g, ale nie mamy się czym martwić)
- wzrost 71 cm
- ilość łez po szczepieniu ZERO Szymon nawet nie zajarzył, że został ukłuty
2013/2014

Edytowane przez onething
Czas edycji: 2012-11-28 o 15:11
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 15:24   #1174
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Maści takie nawet jeśli pomagają to na krótki czas, tak samo jest ze sterydami. U nas wszystkie emolienty były do du**, za to zbawieniem okazał się krem Linomag A+E. Stan skóry poprawił się bardzo, swędzenie też się zmniejszyło, spróbuj, bo krem tani, a pomóc może.

Rinco gotowane

Dawałam małemu jaglaną, pluł i miał odruch wymiotny, a dziś na szczepieniu dostałam próbki kaszki Sinlac i wcinał, aż miło, więc my się przerzucamy na kukurydzianą, a jaglana zostanie dla mnie.
Bilans 6 miesięczniaka:
- waga 8,5 kg ( w ciągu 6 tygodni przyrost 250g, ale nie mamy się czym martwić)
- wzrost 71 cm
- ilość łez po szczepieniu ZERO Szymon nawet nie zajarzył, że został ukłuty
gratki za bilans

my też dziś po szczepieniu

młody waży 8130
mierzy 72 cm
płacz był, przy drugim wkłuciu ryk

teraz śpi już 1,5 godziny
Stary 2012-11-28, 16:18   #1175
rozowa1987
Zadomowienie

My też po szczepieniu,liwka waży 8,420 ,mierzy 71cm.dzisiaj pokwienczała przy wkłuciu ale już jest ok.
Stary 2012-11-28, 16:56   #1176
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

A my mamy trzydniówke, byłysmy u lekarza i jest wszystko ok. teraz juz spokojna jestem.

Dzisiaj zrezygnowałyśmy ze spaceru ze wzgledu na tą wysypkę i myslałam ze oszaleje, dzien bez spaceru to stracony dzien.
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 17:57   #1177
onething
Zadomowienie

Mój przystojniak

Jakieś pomysły na tekst do chmurki?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0441.jpg (80,1 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0548.jpg (65,2 KB, 57 załadowań)
2013/2014
Stary 2012-11-28, 18:53   #1178
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Hej hej dziewczyny mam pytanie, kiedy zaczelyscie wprowadzac do diety Waszych dzieci kasze jaglana?

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 19:06   #1179
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Mój przystojniak

Przystojniak jak już ładnie sam siedzi.
Stary 2012-11-28, 19:38   #1180
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
Mój przystojniak

ładny chłopiec, będzie miał powodzenie
Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Hej hej dziewczyny mam pytanie, kiedy zaczelyscie wprowadzac do diety Waszych dzieci kasze jaglana?
mam opakowanie kaszki jaglanej holle i jest tam napisane, że po 6 miesiącu
Stary 2012-11-28, 19:43   #1181
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
mam opakowanie kaszki jaglanej holle i jest tam napisane, że po 6 miesiącu
dziekuje bardzo za odpowiedz

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 19:46   #1182
rozowa1987
Zadomowienie

Sweetjoy- przyszły ci te gazetki z nauką szydełkowania?

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Rinco-zrobiłaś już tą czapkę hello kity?jak tak to pochwal się
Stary 2012-11-28, 20:24   #1183
natusiakac21
Raczkowanie

Cytat:
Mój przystojniak

Jaki przystojniak
Jak ładnie sam siedzi.
Piękne te nasze dzieciaczki
natusiakac21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 20:55   #1184
martula007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Polecam polecany krem o nazwie Dexeryl,używamy go od dopiero tygodnia a skóra jest lepsza niż na maściach ze sterydami.Skóra jest fajnie nawilżona,nie ma juz tych suchych strupków.Krem poleciła nam pewna mama,której dziękuje już po raz kolejny
A tak to używaliśmy chyba wszystkiego było lipobase,maść witaminowa a głównie niestety sterydyinaczej skóra była nie ładna.
Cytat:
Okey, dzieki bardzo za odpowiedz Najpierw sprobuje tego linomagu, a pozniej bede dzialas z mascia. Jak Oliwka miala kiedys juz straszna cere ( cale czerwone policzki.. to wygladalo troszke jak blizny po oparzeniu) to M rozmawial z lekarzami i duzo lekarzy i farmaceutow polecilo mu masc ( niby od 2 rż, ale mowili mu, ze smialo mozna stosowac dla takich maluchow) elidel, na recepte. Kupil - cholernie droga- i narazie nie stosowalismy, jakos sie wczesniej balam, ale chyba trzeba zaczac.

Moje dziecie mnie dzis styralo.. doslownie. Najpierw w nocy kiepsko spala (ZNOWU!!!), a pozniej w dzien raz tylko 0,5h i na spacerze. Juz ostatnio miala 2-3 noce, gdzie ladnie spala, ale jak bylysmy w pt na szczepieniu to lekarka mowila, ze jej zeby na gorze przeswituja... wiec czekamy...

To ja napisze Oliwkowy bilans- mloda ma 6,5 miesiaca:
waga: 7200 g
wzrost: 71/72 cm ( mierzylam sama, polozylam ja i na podlodze zaznaczylam olowkiem czubek glowy i koniec piety )

Dobrej nocy. Dziewczyny macie wszystkie sliczne dzieci... i tak jak patrze na Wasze fotki, na moja Oliwke... jakie te nasze pociechy sa juz duze... kiedy to minelo. Czasami mam wrazenie, ze ten czas przelatuje jak przez palce. Zamierzam siedziec z Oliwka mniej wiecej do roku czasu i jak tak szybko to ma minac to mi sie smutno robi. Ciezko bedzie ja zostawic i isc do pracy ale z drugiej strony chce robic cos wiecej niz siedziec w domu. O!!! Najchetniej poszlabym do pracy z niania i Oliwka
martula007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 21:20   #1185
benka99
Rozeznanie

Noc mieliśmy ciężką, Maks poszedł spać normalnie ale koło 23 tak się rozdarł, że nie mogliśmy go uspokoić nosiłam go z pół godz na rekach i jakos powoli zasnął ale całą noc spał z nami w łóżku bo często się budził. W dzien też był marudny. Wydaje mi sie ze wyszła górna jedynka ale nie mam pewności, bo drze sie jak chce sprawdzić.

A mnie rozkłada przeziębienie, czuje sie okropnie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-28, 21:54   #1186
Timii
Rozeznanie

no dobra, to i ja się skusiłam jeszcze nigdy nie wklejałam tu żadnych zdjęć. debiutuję i przedstawiam Martusię
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg listopad.jpg (111,4 KB, 56 załadowań)
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 22:08   #1187
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
Rinco-zrobiłaś już tą czapkę hello kity?jak tak to pochwal się
Nie zrobiłam, bo się w ostatniej chwili dowiedziałam, że Hello Kitty już poszła w odstawkę, a teraz na topie są Pingwiny z Madagaskaru No to zrobiłam czapkę-pingwina (a raczej pingwinkę) i teraz kończę drugą dla drugiej bratanicy - to będzie myszka Potem chyba zrobię coś dla siebie (ale nie zwierza ). Strasznie mnie to szydełko relaksuje

Onething, Timii - cudne dzieciaczki

Edytowane przez rinco
Czas edycji: 2012-11-28 o 22:09
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 22:16   #1188
ladybird_1987
Rozeznanie

Hej!

Cytat:
Mój przystojniak

Bardzo ładnie siedzi. I rzeczywiście przystojniak.
Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
no dobra, to i ja się skusiłam jeszcze nigdy nie wklejałam tu żadnych zdjęć. debiutuję i przedstawiam Martusię
Słodki jest taki bezzębny uśmiech. Bardzo udany debiut zdjęciowy.
Stary 2012-11-28, 22:25   #1189
natusiakac21
Raczkowanie

Cytat:
Mała gwiazdeczka
natusiakac21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 08:36   #1190
sweetjoy
Raczkowanie

[QUOTE=rozowa1987;37865245]Sweetjoy- przyszły ci te gazetki z nauką szydełkowania?[COLOR="Silver"]

Ja nie zamawiałam szydełkowania, tylko Hobby (korzystam w pracy). Na przesylkę czekałam równo 7 dni.
sweetjoy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 08:37   #1191
onething
Zadomowienie

Cytat:
Przystojniak jak już ładnie sam siedzi.
Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
ładny chłopiec, będzie miał powodzenie
Cytat:
Napisane przez natusiakac21 Pokaż wiadomość
Jaki przystojniak
Jak ładnie sam siedzi.
Piękne te nasze dzieciaczki
Szymon wszystkim wizażowym ciociom śleza pochwały

Cytat:
Okey, dzieki bardzo za odpowiedz Najpierw sprobuje tego linomagu, a pozniej bede dzialas z mascia. Jak Oliwka miala kiedys juz straszna cere ( cale czerwone policzki.. to wygladalo troszke jak blizny po oparzeniu) to M rozmawial z lekarzami i duzo lekarzy i farmaceutow polecilo mu masc ( niby od 2 rż, ale mowili mu, ze smialo mozna stosowac dla takich maluchow) elidel, na recepte. Kupil - cholernie droga- i narazie nie stosowalismy, jakos sie wczesniej balam, ale chyba trzeba zaczac.
Na policzki mam maść Elocom, bo Szymon miał czerwone i czasami mu się sączyła "woda" z jednego, teraz już jest cacy, a smarowałam tylko 3 razy.

Cytat:
Uszatki rządzą Cudna

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Nie zrobiłam, bo się w ostatniej chwili dowiedziałam, że Hello Kitty już poszła w odstawkę, a teraz na topie są Pingwiny z Madagaskaru No to zrobiłam czapkę-pingwina (a raczej pingwinkę) i teraz kończę drugą dla drugiej bratanicy - to będzie myszka Potem chyba zrobię coś dla siebie (ale nie zwierza ). Strasznie mnie to szydełko relaksuje

Onething, Timii - cudne dzieciaczki
Dziękujemy i proszę pokazać czapę

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
Hej!

Bardzo ładnie siedzi. I rzeczywiście przystojniak.
Po mamusi
2013/2014
Stary 2012-11-29, 10:03   #1192
moniczka1302
Wtajemniczenie

Witam!

Ostatnio jakoś mi sie nie chce pisac, sama nie wiem czemu... :/
Ale czytam na bieżąco. Ahaaaa już wiem czemu nie piszę.... bo ostatnio szaleję w kuchni - przygotowania do świąt robiłam skórkę kandyzowaną, masę kajmakową, a wczoraj domową nutellę nic tylko tyc w najlepsze
Ale robię postanowienie - od 1 grudnia do Świat nie jem słodyczy

Efijy, onething - śliczni chłopcy i znowu powtórzę do znudzenia, że nasze wątkowe są najładniejsze

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Cytat:
Ale śliczny pączuszek

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Cytat:
Napisane przez benka99 Pokaż wiadomość
Noc mieliśmy ciężką, Maks poszedł spać normalnie ale koło 23 tak się rozdarł, że nie mogliśmy go uspokoić nosiłam go z pół godz na rekach i jakos powoli zasnął ale całą noc spał z nami w łóżku bo często się budził. W dzien też był marudny. Wydaje mi sie ze wyszła górna jedynka ale nie mam pewności, bo drze sie jak chce sprawdzić.

A mnie rozkłada przeziębienie, czuje sie okropnie
Wracaj do zdrowia szybko!
Stary 2012-11-29, 10:07   #1193
Timii
Rozeznanie

witamy się z rana i dziękujemy za wszystkie miłe słowa

brrrr, ale zimno! ja chce lato
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-29, 10:37   #1194
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Cytat:
SLiczna

Jeju, ale to moje dziecko marudne od rana, nic jej sie nie podoba, wszystko nudzi ja szybko

Ja od wczoraj jestem na urlopie wypoczynkowym, po tym ide na wychowawczy.
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 11:56   #1195
8ewus8
Zadomowienie

Ja własnie wróciłam z pracy ii...od lutego wracam!
Cieszę się, bo nie liczyłam na powrót, ale z drugiej strony same wiecie jak to jest, nie chciałoby się zostawiać Małego z kimś obcym.
Muszę znaleźć do lutego jakąs opiekunkę. Ile się płaci netto takiej niani?
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 12:28   #1196
ladybird_1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
SLiczna

Jeju, ale to moje dziecko marudne od rana, nic jej sie nie podoba, wszystko nudzi ja szybko

Ja od wczoraj jestem na urlopie wypoczynkowym, po tym ide na wychowawczy.
Ja też od wczoraj zaczęłam wypoczynkowy. Wracam 23.01.

Ewus, to dobre wieści! Pamiętam jak pisałaś że nie masz szans na powrót. U nas stawki za 9 godzin to około 600 zł. Ale ja mieszkam w małej miejscowości. Dobrze czasami mieć teściową.
Stary 2012-11-29, 13:40   #1197
8ewus8
Zadomowienie

lady, bo nawet się nie spodziewałam, ze bedzie miejsce dla mnie
Mnie jest potrzebna osoba co drugi tydzień na jakieś 7 godzin, mam nadzieję, ze znajdę jakąś fajną, która nie oblizuje smoczków :P

moniczka, domową nutelle? uwielbiam nutellę, przedwczoraj kupiłam sobie największy słoik,mąż mi niestety trochę podkradł :/

Edytowane przez 8ewus8
Czas edycji: 2012-11-29 o 13:52
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 14:48   #1198
Efijy
Rozeznanie

[QUOTE=8ewus8;37851672]

Efijy widzę, że Stachu to już konkretny gość Mój i tak jest większy, ale ostatnio bardzo schudł, nie ma już fałd na nogach i na buźce też wyszczuplał, zw aszcza na zdjęciach widać.

[QUOTE=joss;37850019]
Ale masz już dużego synka Przystojniacha

Cytat:

Dziewczyny będą staç w kolejce do Stasia
Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość

Effily Staś jest uroczy. Mały elegancik.

Witam!
Dzięki wszystkim za miłe słowa odnośnie Staśka powiem Wam że jak na niego patrzę to nie wiem kiedy to zleciało a dopiero rozmawiałyśmy która to pierwsza urodzi pamiętam jak dziś

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
Jaki przystojniak!! I cudny ma sweterek
A u nas dzisiaj 7 miesięcy
Aha, co do bezy, bo chyba pytałaś... Ważne, żeby jajka były świeże, ja zawsze miksowałam zimne. i można dodać szczyptę soli, albo sody, wtedy lepiej się ubijają. I co do tego suszenia - generalnie bezy się nie piecze jak klasycznego ciasta, tylko w niskiej temp w piekarniku się suszy właśnie
Dzięki i gratulacje za 7 miesięcy

Jeśli chodzi o to suszenie bezy to jak to jest jak ma się termoobieg to drzwiczki piekarnika maja być zamknięte czy otwarte ?

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

[QUOTE=moniczka1302;378727 17]

Efijy, onething - śliczni chłopcy i znowu powtórzę do znudzenia, że nasze wątkowe są najładniejsze [COLOR="Silver"]

Dzięki No wiadomo że nasze wątkowe są najładniejsze

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Cytat:
No wiesz chować taka śliczną dziewczynkę przed nami i się nie pochwalić nie ładnie

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Cytat:
Mój przystojniak

świetne zdjęcie no a mina rewelacja Mój też często tak na mnie patrzy tak jakby chciał powiedzieć co ty matka znowu robisz i czego ode mnie chcesz
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 14:49   #1199
moniczka1302
Wtajemniczenie

Ewus - tak, domowa jak chcesz to mogę podac przepis :cwaniak:

Super, że wracasz do pracy tzn,. że masz gdzie wrocic, bo jak pamiętam to mowilas, ze może z tego nic nie byc. Stawka za nianie u mnie zaczyna się od 5-6zł za 1h. Ale tyle biorą laski 19-20lat bez doświadczenia, takiej niestety nie powierzę dziecka...
A standardowo 10zł za doświadczoną.

Podbijam pytanie bodajże Timii ktoras bierze może opiekunkę ale nie na lewo?
Stary 2012-11-29, 15:30   #1200
ladybird_1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
Ewus - tak, domowa jak chcesz to mogę podac przepis :cwaniak:

Super, że wracasz do pracy tzn,. że masz gdzie wrocic, bo jak pamiętam to mowilas, ze może z tego nic nie byc. Stawka za nianie u mnie zaczyna się od 5-6zł za 1h. Ale tyle biorą laski 19-20lat bez doświadczenia, takiej niestety nie powierzę dziecka...
A standardowo 10zł za doświadczoną.

Podbijam pytanie bodajże Timii ktoras bierze może opiekunkę ale nie na lewo?
To chyba zmienię branżę. Ja zarabiam coś około 8 zł/h. To śmiech przez łzy. Po studiach i latach doświadczenia.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości