|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: wybieramy tytuł nowego wątku
|
|||
| Mija zima, idzie wiosna, każda mama jest radosna |
|
1 | 1,59% |
| Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały |
|
33 | 52,38% |
| Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają |
|
1 | 1,59% |
| Pierwsze kroki stawiają, mamom odpocząć nie dają |
|
0 | 0% |
| Wczoraj świat witały, jutro będą roczek miały |
|
3 | 4,76% |
| Zaraz pierwszy kroczek, zaraz będzie roczek |
|
0 | 0% |
| Piłka, lalka, czy kopara? Pierwsze urodziny zaraz! |
|
23 | 36,51% |
| Pierwsze urodziny zaraz, więc prezentów będzie chmara... |
|
0 | 0% |
| Wczoraj bóle porodowe, dziś przyjęcie urodzinowe. |
|
2 | 3,17% |
| Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Cytat:
A tak to używaliśmy chyba wszystkiego było lipobase,maść witaminowa a głównie niestety sterydy inaczej skóra była nie ładna.
|
|
|
|
|
#1172 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Cytat:
Dlatego chciałam mu dawać jakąś kaszkę, która by była dobra w smaku i nie wymagała doprawienia owocami.Mam jeszcze takie jedno takie głupie pytanie: żółtko do zupki to się daje surowe czy gotowane?
|
|
|
|
|
#1173 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rinco gotowane ![]() Dawałam małemu jaglaną, pluł i miał odruch wymiotny, a dziś na szczepieniu dostałam próbki kaszki Sinlac i wcinał, aż miło, więc my się przerzucamy na kukurydzianą, a jaglana zostanie dla mnie. Bilans 6 miesięczniaka: - waga 8,5 kg ( w ciągu 6 tygodni przyrost 250g, ale nie mamy się czym martwić) - wzrost 71 cm - ilość łez po szczepieniu ZERO ![]() Szymon nawet nie zajarzył, że został ukłuty Edytowane przez onething Czas edycji: 2012-11-28 o 15:11 |
|
|
|
|
#1174 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
my też dziś po szczepieniu młody waży 8130 mierzy 72 cm płacz był, przy drugim wkłuciu ryk teraz śpi już 1,5 godziny |
|
|
|
|
#1175 |
|
Zadomowienie
|
My też po szczepieniu,liwka waży 8,420 ,mierzy 71cm.dzisiaj pokwienczała przy wkłuciu ale już jest ok.
|
#1176 |
|
Zakorzenienie
|
A my mamy trzydniówke, byłysmy u lekarza i jest wszystko ok. teraz juz spokojna jestem.
Dzisiaj zrezygnowałyśmy ze spaceru ze wzgledu na tą wysypkę i myslałam ze oszaleje, dzien bez spaceru to stracony dzien. |
|
|
|
#1178 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej dziewczyny mam pytanie, kiedy zaczelyscie wprowadzac do diety Waszych dzieci kasze jaglana?
|
|
|
|
#1179 |
|
Zadomowienie
|
Przystojniak
jak już ładnie sam siedzi.
|
#1180 |
|
Rozeznanie
|
ładny chłopiec, będzie miał powodzenie
![]() mam opakowanie kaszki jaglanej holle i jest tam napisane, że po 6 miesiącu |
|
|
|
#1181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1182 |
|
Zadomowienie
|
Sweetjoy- przyszły ci te gazetki z nauką szydełkowania?
---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Rinco-zrobiłaś już tą czapkę hello kity?jak tak to pochwal się
|
#1183 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1184 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Najpierw sprobuje tego linomagu, a pozniej bede dzialas z mascia. Jak Oliwka miala kiedys juz straszna cere ( cale czerwone policzki.. to wygladalo troszke jak blizny po oparzeniu) to M rozmawial z lekarzami i duzo lekarzy i farmaceutow polecilo mu masc ( niby od 2 rż, ale mowili mu, ze smialo mozna stosowac dla takich maluchow) elidel, na recepte. Kupil - cholernie droga- i narazie nie stosowalismy, jakos sie wczesniej balam, ale chyba trzeba zaczac. Moje dziecie mnie dzis styralo.. doslownie. Najpierw w nocy kiepsko spala (ZNOWU!!!), a pozniej w dzien raz tylko 0,5h i na spacerze. Juz ostatnio miala 2-3 noce, gdzie ladnie spala, ale jak bylysmy w pt na szczepieniu to lekarka mowila, ze jej zeby na gorze przeswituja... wiec czekamy... To ja napisze Oliwkowy bilans- mloda ma 6,5 miesiaca: waga: 7200 g wzrost: 71/72 cm ( mierzylam sama, polozylam ja i na podlodze zaznaczylam olowkiem czubek glowy i koniec piety )Dobrej nocy. Dziewczyny macie wszystkie sliczne dzieci... i tak jak patrze na Wasze fotki, na moja Oliwke... jakie te nasze pociechy sa juz duze... kiedy to minelo. Czasami mam wrazenie, ze ten czas przelatuje jak przez palce. Zamierzam siedziec z Oliwka mniej wiecej do roku czasu i jak tak szybko to ma minac to mi sie smutno robi. Ciezko bedzie ja zostawic i isc do pracy ale z drugiej strony chce robic cos wiecej niz siedziec w domu. O!!! Najchetniej poszlabym do pracy z niania i Oliwka
|
||
|
|
|
#1185 |
|
Rozeznanie
|
Noc mieliśmy ciężką, Maks poszedł spać normalnie ale koło 23 tak się rozdarł, że nie mogliśmy go uspokoić
nosiłam go z pół godz na rekach i jakos powoli zasnął ale całą noc spał z nami w łóżku bo często się budził. W dzien też był marudny. Wydaje mi sie ze wyszła górna jedynka ale nie mam pewności, bo drze sie jak chce sprawdzić.A mnie rozkłada przeziębienie, czuje sie okropnie
|
|
#1186 |
|
Rozeznanie
|
no dobra, to i ja się skusiłam
jeszcze nigdy nie wklejałam tu żadnych zdjęć. debiutuję i przedstawiam Martusię
|
|
|
|
#1187 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie zrobiłam, bo się w ostatniej chwili dowiedziałam, że Hello Kitty już poszła w odstawkę, a teraz na topie są Pingwiny z Madagaskaru
Potem chyba zrobię coś dla siebie (ale nie zwierza ). Strasznie mnie to szydełko relaksuje ![]() Onething, Timii - cudne dzieciaczki
Edytowane przez rinco Czas edycji: 2012-11-28 o 22:09 |
|
|
|
#1188 | |
|
Rozeznanie
|
Hej!
Bardzo ładnie siedzi. I rzeczywiście przystojniak. Cytat:
|
|
#1189 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1190 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=rozowa1987;37865245]Sweetjoy- przyszły ci te gazetki z nauką szydełkowania?[COLOR="Silver"]
Ja nie zamawiałam szydełkowania, tylko Hobby (korzystam w pracy). Na przesylkę czekałam równo 7 dni. |
|
|
|
#1191 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
CudnaCytat:
![]() Po mamusi |
||||
|
|
|
#1192 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witam!
Ostatnio jakoś mi sie nie chce pisac, sama nie wiem czemu... :/ Ale czytam na bieżąco. Ahaaaa już wiem czemu nie piszę.... bo ostatnio szaleję w kuchni - przygotowania do świąt nic tylko tyc w najlepszeAle robię postanowienie - od 1 grudnia do Świat nie jem słodyczy ![]() Efijy, onething - śliczni chłopcy ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
|
|
#1193 |
|
Rozeznanie
|
witamy się z rana i dziękujemy za wszystkie miłe słowa
brrrr, ale zimno! ja chce lato
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeju, ale to moje dziecko marudne od rana, nic jej sie nie podoba, wszystko nudzi ja szybko ![]() Ja od wczoraj jestem na urlopie wypoczynkowym, po tym ide na wychowawczy. |
|
|
|
|
#1195 |
|
Zadomowienie
|
Ja własnie wróciłam z pracy ii...od lutego wracam!
Cieszę się, bo nie liczyłam na powrót, ale z drugiej strony same wiecie jak to jest, nie chciałoby się zostawiać Małego z kimś obcym. Muszę znaleźć do lutego jakąs opiekunkę. Ile się płaci netto takiej niani? |
|
|
|
#1196 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ewus, to dobre wieści! Pamiętam jak pisałaś że nie masz szans na powrót. U nas stawki za 9 godzin to około 600 zł. Ale ja mieszkam w małej miejscowości. Dobrze czasami mieć teściową.
|
|
#1197 |
|
Zadomowienie
|
lady, bo nawet się nie spodziewałam, ze bedzie miejsce dla mnie
Mnie jest potrzebna osoba co drugi tydzień na jakieś 7 godzin, mam nadzieję, ze znajdę jakąś fajną, która nie oblizuje smoczków :P moniczka, domową nutelle? uwielbiam nutellę, przedwczoraj kupiłam sobie największy słoik,mąż mi niestety trochę podkradł :/ Edytowane przez 8ewus8 Czas edycji: 2012-11-29 o 13:52 |
|
|
|
#1198 | ||
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=8ewus8;37851672]
Efijy widzę, że Stachu to już konkretny gość Mój i tak jest większy, ale ostatnio bardzo schudł, nie ma już fałd na nogach i na buźce też wyszczuplał, zw aszcza na zdjęciach widać.[QUOTE=joss;37850019] Ale masz już dużego synka Przystojniacha Witam! Dzięki wszystkim za miłe słowa odnośnie Staśka powiem Wam że jak na niego patrzę to nie wiem kiedy to zleciało a dopiero rozmawiałyśmy która to pierwsza urodzi pamiętam jak dziś ![]() ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
![]() Jeśli chodzi o to suszenie bezy to jak to jest jak ma się termoobieg to drzwiczki piekarnika maja być zamknięte czy otwarte ? ![]() ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- [QUOTE=moniczka1302;378727 17] Efijy, onething - śliczni chłopcy Dzięki ![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
i się nie pochwalić nie ładnie![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- świetne zdjęcie no a mina rewelacja Mój też często tak na mnie patrzy tak jakby chciał powiedzieć co ty matka znowu robisz i czego ode mnie chcesz
|
||
|
|
|
#1199 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewus - tak, domowa
Super, że wracasz do pracy A standardowo 10zł za doświadczoną. Podbijam pytanie bodajże Timii ktoras bierze może opiekunkę ale nie na lewo?
|
#1200 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:03.

inaczej skóra była nie ładna.

Dlatego chciałam mu dawać jakąś kaszkę, która by była dobra w smaku i nie wymagała doprawienia owocami.

ale z drugiej strony chce robic cos wiecej niz siedziec w domu. O!!! Najchetniej poszlabym do pracy z niania i Oliwka

nic tylko tyc w najlepsze