Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - cz. 16. - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-28, 20:50   #1951
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - cz. 16.

Żabciu - oglądałam właśnie na National Geographic, dokument dotyczący huraganu Sandy. Masakra po prostu, jak dobrze, że wam nic się nie stało, ani dla waszego domku.
Było tam też o pewnej kobiecie co zaczęła rodzić, a nie miała szans na pomoc, bo linie zajęte, brak prądu, woda na ulicy i urodziła z pomocą męża i sąsiadki. Oczywiście popłakałam się na tym momencie.
Stary 2012-11-28, 20:59   #1952
mysia1986
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - cz. 16.

Cytat:
Napisane przez tomalinka Pokaż wiadomość

Tak męzulek brał kwas foliowy 2x 0,4 (tak lekarz zalecił) i dodatkowo salfazin.
No oczywiście miał ograniczyć alkohol itd.
Czyli cynk i kwas foliowy Mój akltulanie bierze androvit
Jak skończy to zaczne chyba mu podsuwac kwas i cynk.
Dzieki
Marcel <3

mysia1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 21:01   #1953
Malensstfo
Zakorzenienie

Mój też brał salfazin
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 21:02   #1954
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
dziekuje za przepis

U mnie juz w piekarniku

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Blonde mniami

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość

Ja posprzatałam sypialnię na picuś glancuś, okno umyłam...i nic więcej mi się nie chce.....
Stary 2012-11-28, 21:04   #1955
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
Mój też brał salfazin
ooo.. widzicie dobrze wiedziec
Marcel <3

mysia1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 21:09   #1956
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
dodaje jeszcze pare fajnych rzeczy
świetne, na pewno coś odgapię

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
o czizas ale masz tych lekow mam nadzieje ze zadzialaja

ale slodki Michas

przyszlam dzis do pracy tralala bla bla bla az tu nagle dzwoni moj telefon...numer dziwny, nieznany....odbieram..... mila pani sie przedstawia i informuje mnie ze....................... ..............moj egzamin 08.12 jest odwolany i przelozony na....................... ...............dzis!!!!!! !!!!!!!!!!!!!! na 14:00!!!!!!!!!!!

wysluchalam, podziekowalam, rozlaczylam sie i ............poryczalam!!! no bo jak to dzis??!! ani nie mam co z dzieckiem zrobic a poza tym na sobote 01.12 mialam wykupione jazdy!!!!!!!!!!!! a ostatni raz w samochodzie siedzialam ponad 2 miesiace temu na poprzednim egzaminie

powiedzcie same nie wqr......zylybyscie sie??

jak juz sobie poryczalam zlapalam za telefon znalesc kogos do dziecka!!! na szczescie babcia mlodego mogla sie dzis nim zajac

no i pojechalam...........oczy wiscie egzamin nie byl na 14:00 tylko na 14:30 wiec dodatkowo sie denerwowalam siedzac w poczekalni
mily pan mnie wywolal, wsiadlam i ........................

ZDALAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! : mdleje:
kotku brawa

i dziękuję

Cytat:
Napisane przez tomalinka Pokaż wiadomość
Strippi rzeczywiście Cię lekarka nafaszerowała ale na pewno wie co robi także spokojnie Mam nadzieję, że bóle szybko miną..
Aż niemożliwe, że przytyłaś tylko 2 kg?! Jejkuś mi to grozi z 20kg.
ja miałam wiele nadprogramowych, więc musiałam się pilnować
ale pozwalałam sobie na rarytasy

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;37864823]Lekarka stwierdziła, że wynik faktycznie się pogorszył i jest powyżej normy. Ale to niekoniecznie musi od razu o czymś złym świadczyć, bo raz że poziom tego hormonu "skacze" i w każdym cyklu wynik może być trochę inny; a dwa że ocenia się nie tylko wyniki hormonów, ale też całość - a z badań usg wynika, że owulacja jest, czyli nie ma się co martwić.
Pęcherzyk rzeczywiście ładnie urósł, oprócz tego dominującego miałam jeszcze po 2 malutkie na każdym jajniku.[/QUOTE]

zaciśnięte
Stary 2012-11-28, 21:17   #1957
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
Kotku gratulacje
dziekuje
Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość

kotku brawa
dziekuje

ale sie objadlam rybka Mama przywiozla swiezego dorsza normalnie miod z benzyna

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 21:18   #1958
kaska87
Zakorzenienie

mam dzisiaj niemoc, przez tą premię
nic mi się nie chce, zaraz walnę się spać

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 21:18   #1959
(t)asia
Zadomowienie

Nie pamiętam czy się witałam...
De i fotkasia witajcie!!!

Cytat:
Czesc dziewczyny

Na szybko przeczytam co pisalyscie to sa zdjęcia tych plaszczy które wczoraj mierzyłam.

1- http://www.nyandcompany.com/nyco/pro...ool-Blend-Coat

2- http://www.nyandcompany.com/nyco/pro...th-Knit-Collar

ta kurtka tez mi się strasznie podoba - http://www.nyandcompany.com/nyco/pro...-Peplum-Jacket

A teraz biore się za nadrabianie
Podoba mi się bardziej drugi, ale mam podobny i mankamentem jest umieszczony za wysoko ostatni guzik. Płaszczyk się po prostu "rozjeżdża" przy każdym ruchu. Może w tym jest to inaczej rozwiązane. Pierwszy pod tym względem praktyczniejszy bo z paskiem. Krótkich kurtek nie lubię.
Cytat:
Szukałam wczoraj jakiś fajnych przekąsek na impreze swiateczna . Patrzcie jakie cuda znalazłam
Ja sobie co imprezę obiecuje że zrobię coś "klimatycznego"...i do tej pory nie znalałam w sobię wystarczających pokładów chęci =)

Kotek GRATULACJE!!!!!!!! Zdolna dziewczynka!
mrowinko czyli pozytywne informacje otrzymałaś. Moi znajomi mają dzieciaczka z in vitro, a najlepsze że krótko po porodzie znajoma zaszła znowu w ciąże =) I oczywiście długo o tym nie wiedziała.

Ja byłam na zakupach kosmetycznych, ponieważ dzisiaj był ostatni dzień tej promocji. Pierwszy raz w życiu kupiłam sobie podkład Do tej pory używałam jedynie tuszu =) Ależ byłam przejęta =) Pytałam kobitki która sprzedaje o pomoc i jak usłyszała że to mój pierwszy w życiu podkład (zaczęła mi zadawać jakieś dziwne pytania i musiałam się przyznać =) to spojrzała na mnie jakbym była zielona i mówiła w innym języku. Na szczęście wpadła na zakupy znajoma kosmetyczki i pomogła mi wybrać. Ale ile przy tym śmiechów...

Później standardowo pojechałam do bratowej pobawić się z dzieciaczkami. I prawie wylałam jej wanienkę wody na dywan =) Ot taka niezdara ze mnie.

Gin nie odbierał więc jutro spróbuje się dodzwonić. A @ dalej nie ma...
Tak myślę że może jednak kupię jutro test. W tym cyklu go nie robiłam bo przecież nie było starań... Ooooooo spojrzałam na kalendarz. Pierwszy tydzień po @ staraliśmy się =) i to mocno =) No ale nie brałam tego pod uwagę bo przecież to daleko do owulacji...
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 21:24   #1960
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Mój też brał salfazin
Mój też

Zabcia jeśli chodzi o ten skok : Między 22 a 26 tygodniem życia u niemowlęcia pojawia się tzw. lęk separacyjny. Dziecko odkrywa odległość, jaka dzieli go od mamy i taty, co może budzić w nim ogromny lęk, stąd wybuchy płaczu, gdy któreś z rodziców znika z pola widzenia. Maluch może stać się lękliwy i nieśmiały wobec obcych. Lęk separacyjny może objawiać się również zmniejszeniem apetytu, snem przerywanym krzykiem czy dziennym marudzeniem. Dziecko zaczyna zauważać, że niektóre sytuacje są ze sobą związane, obserwuje dziwne ruchy osób w jego otoczeniu. Protestuje gdy rodzice wychodzą z pokoju. Podczas zabawy potrafi skupić uwagę na drobnym szczególe – na tym etapie dzieci wydają się wprost zafascynowane wszelkimi metkami przy zabawkach.

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Zabcia i z tymi metkami to u nas prawda. Moi rodzice nazywają Maję "metkownicą" bo ona żadnej metce nie popuści

Tasia jaki podkład kupiłaś?

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 21:28   #1961
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Kotek GRATULACJE!!!!!!!! Zdolna dziewczynka!
dziekuje

chyba mam ochote na piwko.....z sokiem

i wzbiera we mnie jakas nieznana moc.........az mam ochote zaczac sprzatac na swieta

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Cytat:
Mój też

Zabcia jeśli chodzi o ten skok : Między 22 a 26 tygodniem życia u niemowlęcia pojawia się tzw. lęk separacyjny. Dziecko odkrywa odległość, jaka dzieli go od mamy i taty, co może budzić w nim ogromny lęk, stąd wybuchy płaczu, gdy któreś z rodziców znika z pola widzenia. Maluch może stać się lękliwy i nieśmiały wobec obcych. Lęk separacyjny może objawiać się również zmniejszeniem apetytu, snem przerywanym krzykiem czy dziennym marudzeniem. Dziecko zaczyna zauważać, że niektóre sytuacje są ze sobą związane, obserwuje dziwne ruchy osób w jego otoczeniu. Protestuje gdy rodzice wychodzą z pokoju. Podczas zabawy potrafi skupić uwagę na drobnym szczególe – na tym etapie dzieci wydają się wprost zafascynowane wszelkimi metkami przy zabawkach.

no wlasnie a Maja nie ma tego leku tak jak kiedys pisalam??bo tak mi sie skojarzylo

Zabcia i z tymi metkami to u nas prawda. Moi rodzice nazywają Maję "metkownicą" bo ona żadnej metce nie popuści
to kup jej to http://www.google.pl/imgres?hl=pl&sa...9,r:0,s:0,i:84

Stary 2012-11-28, 21:29   #1962
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:

ale sie objadlam rybka Mama przywiozla swiezego dorsza normalnie miod z benzyna
,mniam...uwielbiam

Cytat:

chyba mam ochote na piwko.....z sokiem

i wzbiera we mnie jakas nieznana moc.........az mam ochote zaczac sprzatac na swieta
nalezy Ci sie

Tez tak mam jak mi sie cos pozytywnego przydarzy
Stary 2012-11-28, 21:30   #1963
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
hehe

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Kotku tylko dziwny ten lęk bo nie ma tak, ze kazdy obcy albo każde moje wyjście i płacz. Normalnie do obcych idzie, nosza ją na rękach itp. Może to łagodna forma lęku Co do metek to Maja ma taką chustkę z metkami + konika tez z metkami.

Stary 2012-11-28, 21:36   #1964
(t)asia
Zadomowienie

Madzia l'oreal true match i jeszcze jakiś róż (po co mi ?=))
tusz maxfactor 2000calorie i z maybelline (to na prezent dla bratowej) lakiery i inne pierdoły. Poza tuszem nie wiem nawet jak się reszty używa. Muszę iść na jakiś kurs =) Pełny makijaż miałam tylko na ślubie. I już w trakcie jego robienia myślałam że zwariuje.
Mam bardzo wrażliwą skórę na twarzy, szczególnie na policzkach w zimę nie wyglądam najlepiej (wiele lat temu miałam wypadek, w wyniku którego moja twarz przez długi czas była jednym wielkim strupem...) W tym roku postanowiłam coś z tym w końcu zrobić. Same kremy mi nie pomagały niestety.
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 21:38   #1965
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Mam ten tusz i sobie chwalę. Tylko wiesz, ja sie nie umiem malować. tez pełen makijaż miałam robiony na ślubie ooo matko, aż tak poważny wypadek miałaś?

Stary 2012-11-28, 21:39   #1966
ButterBear
Zakorzenienie

Zrobiłam pół godziny Sklapela - więcej nie dałam rady..i tak myślałam, że zejdę Nie mam sił ostatnio.

Mój @ się zatrzymał ...zaczął się dziś od brunatnego plamienia, a teraz go nie ma...pewnie rozkręci się w nocy, albo nad ranem

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 21:41   #1967
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Butter albo i nie

Stary 2012-11-28, 21:42   #1968
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Butter albo i nie
Myślę, że tak.Skalpel mu pomoże

Hania

Stary 2012-11-28, 21:45   #1969
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Ale fajne!

Kotek a jak tam żółwik? Macie już go?
Stary 2012-11-28, 21:46   #1970
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Zrobiłam pół godziny Sklapela - więcej nie dałam rady..i tak myślałam, że zejdę Nie mam sił ostatnio.

Mój @ się zatrzymał ...zaczął się dziś od brunatnego plamienia, a teraz go nie ma...pewnie rozkręci się w nocy, albo nad ranem
i tak

Co za no, niech nie przychodzi

Czestujcie sie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg paszteciki.jpg (108,7 KB, 13 załadowań)
Stary 2012-11-28, 22:00   #1971
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
nalezy Ci sie

Tez tak mam jak mi sie cos pozytywnego przydarzy
wlasnie wrocilam spod szalerka i otworzylam piwko dzis moje ukochane "sliwka w piwie"
Cytat:

Kotku tylko dziwny ten lęk bo nie ma tak, ze kazdy obcy albo każde moje wyjście i płacz. Normalnie do obcych idzie, nosza ją na rękach itp. Może to łagodna forma lęku Co do metek to Maja ma taką chustkę z metkami + konika tez z metkami.
wiesz nie kazde dziecko przechodzi te skoki (w tym ten lek) jak pisze w ksiazkach....niektore wlasnie tak jak Twoja Maja (moja miala taki mini lek )
Cytat:
Ale fajne!

Kotek a jak tam żółwik? Macie już go?
zolw jest i nawet zamontowalam mu baterie i powiem CI ze bardzo fajnie swieci (nic sie nie kreci, nie gra wiec nie jest to zabawka dla dzidziusiow) zmienia sie kolory gwiazdek (pomaranczowy - swieci najslabiej jakby, zielony i niebieski i jest jeszcze opcja co swiatelka same sie zmieniaja) no ale Mloda dostanie go dopiero na mikolaja
Cytat:
Czestujcie sie
o zesz Tyyyyy................... .orzeszku takie smakolyki na noc

aaa wiecie cooooo Maja ma zaproszenie do teatru (bedzie przedstawienie Jas i Malgosia) na 07.12 od Tzta z pracy i bedzie tam tez Mikolaj i bedzie wyczytywal dzieciaczki ciekawa jestem czy Maja wyjdzie chociaz generalna probe bedzie miala dzien wczesniej bo idziemy do znajomych ktorzy zaprosili kolege co sie przebierze

Stary 2012-11-28, 22:06   #1972
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
zolw jest i nawet zamontowalam mu baterie i powiem CI ze bardzo fajnie swieci (nic sie nie kreci, nie gra wiec nie jest to zabawka dla dzidziusiow) zmienia sie kolory gwiazdek (pomaranczowy - swieci najslabiej jakby, zielony i niebieski i jest jeszcze opcja co swiatelka same sie zmieniaja) no ale Mloda dostanie go dopiero na mikolaja
To opłaca się go kupywać? Jest efekt w nocy jak się go zaświeci?
Stary 2012-11-28, 22:08   #1973
ButterBear
Zakorzenienie

Blonde, ale piękne kapuśniaczki!!!
Widziałaś mojego zawijanego na blogu?

Kotek, co to jest śliwka w piwie??

Hania

Stary 2012-11-28, 22:13   #1974
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
To opłaca się go kupywać? Jest efekt w nocy jak się go zaświeci?
efekt jest jak chcesz to jutro po ciemku cykne Ci fote bo teraz nie bede sie trzaskac w pokoju
Cytat:
Kotek, co to jest śliwka w piwie??
kochana sliwka w piwie to nazwa piwa o dokladnie takie: http://www.browarkormoran.pl/Nasze-p...a-w-Piwie.html

Stary 2012-11-28, 22:15   #1975
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
efekt jest jak chcesz to jutro po ciemku cykne Ci fote bo teraz nie bede sie trzaskac w pokoju
Będę wdzięczna!

A teraz mykam spaciu...
Stary 2012-11-28, 22:16   #1976
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
wlasnie wrocilam spod szalerka i otworzylam piwko dzis moje ukochane "sliwka w piwie"

o zesz Tyyyyy................... .orzeszku takie smakolyki na noc

aaa wiecie cooooo Maja ma zaproszenie do teatru (bedzie przedstawienie Jas i Malgosia) na 07.12 od Tzta z pracy i bedzie tam tez Mikolaj i bedzie wyczytywal dzieciaczki ciekawa jestem czy Maja wyjdzie chociaz generalna probe bedzie miala dzien wczesniej bo idziemy do znajomych ktorzy zaprosili kolege co sie przebierze

Super z tym przedstawieniem

Cytat:
Blonde, ale piękne kapuśniaczki!!!
Widziałaś mojego zawijanego na blogu?
Dziekuje

A pewnie, ze widziałam, smakowicie wyglada
Stary 2012-11-28, 22:19   #1977
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
kochana sliwka w piwie to nazwa piwa o dokladnie takie: http://www.browarkormoran.pl/Nasze-p...a-w-Piwie.html
Nie widziałam, nie słyszałam, nie piłam
Dziwne...ale nie lubię smakowych piw, więc właściwie może nie zwracałam uwagi

Słyszałyście o kolesiu, który dostał rok więzienia za to, że wyrzucił malego pieska przez okno z poddasza? Absurd, moim zdaniem te kary są za małe.

Żabciu, zdarza mi się oglądać policję dla zwierząt w usa, czy u Was te kary faktycznie są większe? Czy faktycznie bardziej restrykcyjnie traktuje się ludzi katujących zwierzęta?

Kotek, fajnie z tym przedstawieniem ciekawe jak Maja zareaguje na Mikołaja.
Pamiętam, jak moja chrześnica miała 3 lata, mój tż przebrał się za mikołaja i przyszedł z całym workiem prezentów. Dał jej na początek coś malutkiego... a ona była taka zestresowana, że zapomniała w ogóle co chciała, nawet jak ją spytałam patrząc na pełny worek prezentów, czy myśli, że Mikołaj ma dla niej coś jeszcze to wydukała 'nieeee'....
I jedyne co zapamiętała z tej akcji to to, że Mikołaj nie miał butów na nogach i jak mój mąż wrócił już ubrany normalnie, to tylko to mu opowiadała...
A potem mnie długo wypytywała skąd ten mikołaj w ogóle wiedział, że ona marzyła o zestawie mały lekarz (na który złożyła u mnie zamówienie ) Była w szoku, że ciotka ma jakieś konszachty z mikołajem, że mogłam mu przekazać Biedne dzieci, się im robi wodę z mózgu hehehe

Hania

Edytowane przez ButterBear
Czas edycji: 2012-11-28 o 22:23
Stary 2012-11-28, 22:23   #1978
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Ana dasz radę
jakoś poszło, choć niestety mały trochę płakał, był wystraszony...

Cytat:
Ana, nie stresuj się...no chyba, że to Ty będziesz śpiewać
ja się stresowałam czy on zaśpiewa, czy wyjdzie i stanie jak wryty albo się rozpłacze...

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Moge dolaczyc? Tak niesmialo sie zabralismy za majstrowanie drugiego lobuza i postanowilam poszukac wlasciwiego watku Mamy juz jednego, ktory jutro skonczy dwa latka. Co niektorzy go znaja Wszyscy lapia sie za glowe, bo twierdza,ze na glowe upadlam, by przy takim zywym rozrabiaku i to w buncie dwulatka, mysle wogole o drugim Ale chce juz miec to za soba. Bede czasem zagladac.

---------- Dopisano o 05:34 ---------- Poprzedni post napisano o 05:29 ----------

Tynkusia,skad dokladnie jestes,bo ja obecnie mieszkam na Bayerach.
witaj!

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość

A to podłoga fruit & wine - parador, uwielbiam ją i płaczę mężowi że ja ją do domku zabieram ze sobą A widziałam jeszcze w popielach
Ona ma takie napisy? to jest drewno? co t o w ogóle panele czy coś innego?

Cytat:
Stokrotko ja 7 miesięcy siedziałam z małą

Butter ja wracam na 6 dni i przerwa świąteczna Potem będzie odliczanie do ferii hehe.
kiedy dokładnie wracasz do pracy?

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Hej
wczoraj byłam u lekarza z moimi bólami

Opiszę wam co powiedziała moja lekarka.
Szyjka skracająca, obecnie ma 2,70, ale nie jest tragicznie. Na bóle dostałam cały plik recept, więc będę faszerowana jak indyk, już wam piszę co mam.
Duphaston 2 razy dziennie (miałam brać luteinę, ale wymiotowałam po niej i dziś zadzwoniłam i powiedziała, że i tak miała dzwonić do mnie bym brała duphaston)
Nos-pa 3 razy dziennie
Monural - jedna saszetka (drogie to jak nie wiem, jedna saszetka do wypicia 25zł)
Diphergan 2 razy dziennie
Furaginum teva - 3 razy dziennie
witamina c - 3 razy dziennie
No i mam swoje witaminy, ale je biorę raz w tygodniu, choć mam brać teraz co drugi dzień i się do tego dostosuję, bo może po tych tabletkach mi pospadać.
Jak bóle nie przejdą po tych lekach (do 5 dni) mam wypisane skierowanie do szpitala na obserwację z opisem "ciąża zagrożona porodem przedwczesnym"
Także w domu nic nie mogę robić i mam nakaz leżenia "jak bym była w szpitalu"

Termin porodu mi się przesunął o 2 tyg do przodu na 18.02.
Dzidziol duży - waży już 1100 ja od początku ciąży przytyłam niecałe 2 kg

i fotka dzidziolka, widać nosek, usteczka, rączkę, ta czarna dziura to oko
trzymajcie się!
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 22:27   #1979
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Kasia a to dziady

moje kochane!!!!! wielbie Was miloscia przeogromna!!!!!!!

o czizas ale masz tych lekow mam nadzieje ze zadzialaja

ale slodki Michas

dobra jestem i cisnienie mi zeszlo ale leb mi chyba rozwali

ale juz nie sciemniam tylko pisze co to sie dzis wydarzylo........

przyszlam dzis do pracy tralala bla bla bla az tu nagle dzwoni moj telefon...numer dziwny, nieznany....odbieram..... mila pani sie przedstawia i informuje mnie ze....................... ..............moj egzamin 08.12 jest odwolany i przelozony na....................... ...............dzis!!!!!! !!!!!!!!!!!!!! na 14:00!!!!!!!!!!!

wysluchalam, podziekowalam, rozlaczylam sie i ............poryczalam!!! no bo jak to dzis??!! ani nie mam co z dzieckiem zrobic a poza tym na sobote 01.12 mialam wykupione jazdy!!!!!!!!!!!! a ostatni raz w samochodzie siedzialam ponad 2 miesiace temu na poprzednim egzaminie

powiedzcie same nie wqr......zylybyscie sie??

jak juz sobie poryczalam zlapalam za telefon znalesc kogos do dziecka!!! na szczescie babcia mlodego mogla sie dzis nim zajac

no i pojechalam...........oczy wiscie egzamin nie byl na 14:00 tylko na 14:30 wiec dodatkowo sie denerwowalam siedzac w poczekalni

mily pan mnie wywolal, wsiadlam i ........................

ZDALAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! : mdleje:
o jaaaa witaj w świecie kierowców!!!!!!!
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 22:34   #1980
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
Będę wdzięczna!
nie ma sprawy
Cytat:

Super z tym przedstawieniem
zobaczymy ile wysiedzi
Cytat:
Nie widziałam, nie słyszałam, nie piłam
Dziwne...ale nie lubię smakowych piw, więc właściwie może nie zwracałam uwagi

wiesz co bo ja generalnie nigdzie tego piwa nie widzialam tylko w Degustatorni jak bylam nad morzem i ogolnie pije stronga ale wtedy to normalnie degustowalismy jak lecialo z karty i zielone, czerwone i smakowe. dobrze ze bylo nas duzo i kazdy wzial inne piwo

Słyszałyście o kolesiu, który dostał rok więzienia za to, że wyrzucił malego pieska przez okno z poddasza? Absurd, moim zdaniem te kary są za małe.
nawet nie czytam takich rzeczy i nie ogladam bo od razu otwiera mi sie scyzoryk w kieszeni

Kotek, fajnie z tym przedstawieniem ciekawe jak Maja zareaguje na Mikołaja.
Pamiętam, jak moja chrześnica miała 3 lata, mój tż przebrał się za mikołaja i przyszedł z całym workiem prezentów. Dał jej na początek coś malutkiego... a ona była taka zestresowana, że zapomniała w ogóle co chciała, nawet jak ją spytałam patrząc na pełny worek prezentów, czy myśli, że Mikołaj ma dla niej coś jeszcze to wydukała 'nieeee'....
I jedyne co zapamiętała z tej akcji to to, że Mikołaj nie miał butów na nogach i jak mój mąż wrócił już ubrany normalnie, to tylko to mu opowiadała...
A potem mnie długo wypytywała skąd ten mikołaj w ogóle wiedział, że ona marzyła o zestawie mały lekarz (na który złożyła u mnie zamówienie ) Była w szoku, że ciotka ma jakieś konszachty z mikołajem, że mogłam mu przekazać Biedne dzieci, się im robi wodę z mózgu hehehe
hahahaha ooo raju jaka kochana

wiecie co....jak ide do pracy to przechodze kolo takiej drewnianej budki z kebabem i ona jest jeszcze zamknieta. ale jak wracam i jest otwarta to zawsze siedzi na schodku maly (ok 6 mcy) czarny kotek i wiecie co....postanowilam ze jak bedzie snieg i mroz i on bedzie tam nadal siedzial to zabiore go do domu

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
o jaaaa witaj w świecie kierowców!!!!!!!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości