|
|
#31 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Metody uczenia się - czyli jak przeżyć sesję :)
dziewczyny czy u was tez juz powoli rozpoczyna sie szalenstwo testow, egzaminow? Jakies rady jak przezyc, nauczyc sie i nie zwariowac?
|
|
#32 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na mnie działa dobrze 'metoda kija i marchewki', za dobrze zaliczony egzamin robię sobie prezent - nowa bluzka, para butów, dłuuugi sen, basen, kino... tak, by wiedzieć, że za trud można mieć nagrodę w postaci innej niż ocena. Przy naucę mówię sobie, że jak wpoję rozdział to zjem kawałek czekolady, posłucham ulubionej muzyki itp ![]() Bardzo dobre rezultaty przynosi też u mnie słuchanie muzyki podczas nauki. Ale nie byle jakiej muzyki. Wpisuję najczęściej w yt: music to learn i pochodne frazy i ucząc się słucham takich klasycznych utworów ![]() Czytam teraz o diecie i aktywności podczas nauki, słyszałam kiedyś, że dobrze robi gorąca czekolada wypita przed nauką. Nie moge tylko znaleźć przepisu na ową ![]() Powiedzcie mi proszę coś więcej o diecie. Co jeść? Czego unikać? Jakie sporty uprawiać? edit: Jeszcze jedno. Muszę mieć porządek w moim otoczeniu. Nie umiem się skupic, gdy na biurku stoją rzeczy zupełnie zbędne jak kolczyki, portfel czy szklanka po wczorajszej herbacie. Ubrania leżące obok na krześle też mnie dekoncentrują, bo ucząc się myślę, że muszę je sprzątnąć. Bardzo często spędzam czas w bibliotece, gdzie siedzę sobie przy stoliku i nic nie ma prawa mnie zdekoncentrować.
Mogę, na przykład, wyobrażać sobie, że stoisz w płomieniach. Edytowane przez fanstyle Czas edycji: 2012-12-21 o 22:22 |
|
|
|
|
|
#33 |
|
Zadomowienie
|
fanstyle, bardzo pomocny post! aż poszukam tej muzyki
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:46.