Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-28, 21:00   #4681
misiulka06
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III

uciekam spać. dobranoc dziewczynki.
misiulka06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-28, 21:01   #4682
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
despa nie zapomniałam a mi się wydawało, że u Ciebie dziewczynka już dawno pewna a ostatnio się tylko potwierdziło

Wiecie co dziś miałam jechać na basen ale w związku z towarzyszącymi dziś okolicznościami przeniosłam na jutro i wiecie co dobrze bo kurcze ostatnio strasznie zmęczona chodzę nic nie robię poza pracą i zmęczona jestem. Przed chwilą zwlekłam się po długiej drzemce z łóżka by tż kolację chociaż zrobić jakby nie było 5 minut ruchu Niby dobrze się czuję lecz fatalnie wyglądam opryszczka gojąca się na pół buzi już tylko czerwone ślady po niej zostały które wyglądają fatalnie nie mam siły się nawet wykąpać a na myśl o świętach i sprzątaniu to mnie trzęsie dobrze chociaż że do mycia okien przyjdzie mi koleżanka bo nie wiem jak ja bym teraz to objechała
niedawno- tylko tu tak szybko czas leci

Mam to samo - spię wszędzie i o każdej porze a najgorsze jest to że usypiam coraz mocniej...O ile to się dzieje w domu, to spoko....ale w autobusie już nie jest za fajnie.
Mniej gonię do kibelka- za to "pary"mi brakuje
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-28, 21:22   #4683
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
o, fajna!
a Ty też masz wzrost modelki? jaka ona jest długa?
całe 164 cm..
a długa nie wiem..
jutro zmierzę i napiszę..

Cytat:
Napisane przez gosia831 Pokaż wiadomość
Witam serdecznie,
od kilku dniu podczytuję Wasze forum . Postanowiłam się nieśmiało zapytać czy przyjmiecie w swoje progi kolejną "ciężaróweczkę" z terminem na marzec ?
witaj..

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
wróciliśmy z usg i na 99% będzie DZIEWCZYNKA!!!

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość

Właśnie joanna ile masz wzrostu ? A ja też właśnie stwierdziłam że jedną kupię na dniach, w razie W jakbym miała iść do szpitala teraz po coś to nawet nie mam z czym...
jak wyżej.. 164cm..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-28, 21:23   #4684
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Strippi a jak tam Wasz konkurs? Tak mi się przypomniało (: Leków masz faktycznie sporo ale jak mają pomóc... no i z Michałka już kawał chłopa jest! Dostanę kompleksów na punkcie mojej kruszynki (;
wyniki konkursu dopiero 11.12 ale marne szanse ;/

niedługo Twoja kruszynka będzie taka duża

Cytat:
Strippi zamówiłam z halens ciuszki z nexta dla małej nie wiedziałam że się czeka 3-4 tygodnie dobrze na przyszłość wiedzieć a nie mieć niespodzianki na przyszłość.
no niestety, bo oni jak nie mają to ściągają z Anglii, ale te ich ciuchy przeważnie tylko tam można kupić, nigdy indziej.

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
I dostałam ostrzeżenie za link, za spamowanie.
nie no masakra jakaś
daj w podpis sobie tak jak ja
nie rozumiem z tym spamowaniem, przecież nie chodzisz po forum i nie prosisz ludzie

Cytat:
Ta mamusia dała do podpisu i też dostała.
nie no masakra

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
osz kurka wodna, to faktycznie mega duzzzzzo - no ale MICHALEK kawal chlopa wiec da rade z taka 'malusia' dawka lekow, oby wszytsko bylo dobrze

oj dluuugi ten dzien byl, w Plejadzie wam powiem rozczarowalam sie NIC komplentnie NIC nie bylo, kupilam tylko kocyk 80na100 za 19.99 i w empiku ksiaze ''zycie dziecka od narodzin do 1 roku zycia'' chcialam te ''jezyk niemowlat'' ale nie mieli - jutro pojde do emipiku na centrum moze beda miec a jak nie kaze im zamowic na szybko

tak te koszule dajecie to juz sobie wybralam
http://allegro.pl/xxl-lekki-szlafrok...804319277.html
http://allegro.pl/xxl-koszula-nocna-...808034546.html
i zaraz mlodej karze zamowic

jutro o 18.30 prosze o ide zobaczyc mojego WIELKOLUDA i jak wroce porobie foty z badania plus rzeczy co dzis zakupilam i zalacze

buziole i milej dalszej nocy
ja spadam bo mloda chce cos tam jeszcze na kompie porobic
- brakuje mi mojego lapka - tak za nim tesknie
zapisałam sobie te koszule i też sobie zamówię i koszulę i szlafrok

za wizytę i czekamy na opis i fotki zakupów

i dziękuję za miłe słowo

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
albo wynajdywać nam rzeczy do kupowania

despa, musisz napisać do strippi żeby Cię wpisała na pierwszej stronie, bo nie ma Cię na liście
no właśnie zapomniałam wam wstawić co znowu kupiłam :d
i dostałam kombinezon misiowy
Stary 2012-11-28, 21:26   #4685
gosia831
Przyczajenie

Dziewczyny, trzymajcie jutro za mnie kciuki. Właśnie sobie przypomniałam, że jutro GLUKOZA brrr
gosia831 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-28, 21:30   #4686
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:

Lenikowa jak chcesz to mozemy sie spotkac tylko napisz jaki dzien ci pasuje. mi kazdy od poniedzialku do srody
Kasiu jak tylko Tż wróci z delegacji i będzie miał już ułożony grafik na przyszły tydz to możemy się zgadać

Cytat:
Któraś ostatnio pytała się z kim będziemy rodzić ja nie wiem ale chyba sama. Wiem, że lepiej z kimś ale trudno się mówi liczę że trafię na ludzi z sercem.
Ja wczoraj czytałam o porodach rodzinnych i dalej zostaję w przekonaniu, że jeśli mój tż nie będzie chciał to nie będę go na siłę zmuszać.
Znałam kiedyś wzorowe małżeństwo będąc jeszcze w szkole średniej a chłop 6 mc po porodzie nie wytrzymał i się rozwiódł bo po traumie nie mógł dojść do siebie i zbliżyć do żony i nawet podobno patrząc na dziecko widział cały czas ten poród. A był naprawdę do rany przyłóż.
Więc jak mój tż się zdecyduje to fajnie jeśli nie trudno.

ostatnio rozmawiałam z mężem mojej koleżanki na temat porodu (córeczka urodziła się 3 m ce) i on uważa, że nie jest to miejsce dla faceta......wspomniał, że położna w pewnym momencie powiedziała proszę niech pan potrzyma nogę żonie więc nie mógł nie widzieć krocza :/

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Opiszę wam co powiedziała moja lekarka.
Szyjka skracająca, obecnie ma 2,70, ale nie jest tragicznie. Na bóle dostałam cały plik recept, więc będę faszerowana jak indyk, już wam piszę co mam.
Duphaston 2 razy dziennie (miałam brać luteinę, ale wymiotowałam po niej i dziś zadzwoniłam i powiedziała, że i tak miała dzwonić do mnie bym brała duphaston)
Nos-pa 3 razy dziennie
Monural - jedna saszetka (drogie to jak nie wiem, jedna saszetka do wypicia 25zł)
Diphergan 2 razy dziennie
Furaginum teva - 3 razy dziennie
witamina c - 3 razy dziennie
No i mam swoje witaminy, ale je biorę raz w tygodniu, choć mam brać teraz co drugi dzień i się do tego dostosuję, bo może po tych tabletkach mi pospadać.
Jak bóle nie przejdą po tych lekach (do 5 dni) mam wypisane skierowanie do szpitala na obserwację z opisem "ciąża zagrożona porodem przedwczesnym"
Także w domu nic nie mogę robić i mam nakaz leżenia "jak bym była w szpitalu"

Termin porodu mi się przesunął o 2 tyg do przodu na 18.02.
Dzidziol duży - waży już 1100 ja od początku ciąży przytyłam niecałe 2 kg

i fotka dzidziolka, widać nosek, usteczka, rączkę, ta czarna dziura to oko
kochana leż leż i zażywaj leki a z synusia to już kawała chłopiska

Cytat:
Dziewczynki, nie wiem, czy nie dostanę ostrzeżenia, ale co tam.
Koleżanki wizażowej córeczka bierze udział w konkursie.
Można oddać jednorazowo (chyba raz dziennie) 5 głosów - póki nie pojawi się napis, że limit z tego ip został wyczerpany.
Pomożecie?
http://pleszew.naszemiasto.pl/artyku...811edadecf8a92
zagłosowane

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, ja bez humoru
byłam dzis u gina, wyniki ok, nie mam cukrzycy... ale badał mnie i naruszył szyjkę więc pojawiła się krew powiedział że to normalne i całkowicie mam się tym nie przejmować więc tak zrobiłam... pojechałam do sklepu zobaczyć na wozki i czuje ze sie ze mnie leje.. w aucie patrze a tu gacie całe brudne jak z @ no to sie zeschizowałam wrociłam do niego ale juz go nie było... polozna powiedziała że ok zebym poszla do domu polezec, ale jakby dużo tego było i słabły ruchy to mam jechać na IP. Mały kopie
dalej coś mi tam leci ale tylko przy sikaniu i to mi wygląda na resztki bo już brązowe więc chyba nie powinnam się schizować skoro ginek powiedział że to normalne
jak nie urok to sraczka

a i witamy się w skonczonym 23tc czyli 6 miesiąc
super, że wyniki są dobre i za 23 tydz.

a co do krwawienia to nie mogę się wypowiedzieć bo nigdy nie miałam

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
zapraszamy, napisz coś o sobie

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

Dziewczynki chyba mam zgagę - coś cały czas dziś w przełyku mnie "piecze" (nigdy nie miałam więc nie wiem) przepijam kawą, wodą, sokiem ale nie pomaga
czy to to??? i jak sobie pomóc?
mi pomagają migdały i szklanka zimnego mleka

Cytat:
hej dziewczyny
wróciliśmy z usg i na 99% będzie DZIEWCZYNKA!!!

Mała jest zdrowa jak rydz! waży już 500g wszystkie obwody, pomiary długości itd itd ma dokładnie odpowiednie co do wieku tj. zakończonego 22tc (u nas już 22tyg i 5 dni ). Oczka, uszka, noski, rączki, serducha wszystkie narządy wewnątrzne itd itd bez zastrzeżeń mamusia też się trzyma, łożysko ok - sypać się nie będę

hahaha... myślicie, że to już się nie zmieni??? bo mam nadzieję, że jak już się nastawię na płeć dziecka to nie będzie jakiś niejasności poszlibyśmy na to usg 4d ale trochę mi szkoda kasy... za 250zł mogłabym już kupić coś małej

ogólnie to powiem, że tak bardzo po ciuchu myśleliśmy oboje że bd chłopak... i tak jakoś durnie głównie ja się nastawiłam na tą płeć ... pewnie, przez te wróżby z obrączką i inne pierdoły ... ... nawet czasem powiedziałam do brzucha w formie męskiej a tu masz lekarz patrzy i patrzy i co? dziewczę hihihi.. przez pierwsze kilka minut lekki szok głupie uczucie tym bardziej, że przecież nie wiedzieliśmy wcześniej ani nie rozczarowanie a już tym bardziej żaden żal tylko bardziej takie głupie i zupełnie nieuzasadnione zaskoczenie ale teraz gdy mąż powiedział do nas "chodźcie do mnie moje dziewczyny" rozpłynęłam się i już chcę małą mieć na rękach ...

więc teraz dylemat nad imieniem
wybieramy pomiędzy:
- Gabriela
- Emilia
- Agata
- Karolina
- Martyna

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
no błagam Cię ..... , za takie gadanie
a ja mam teraz tak duży tyłek.... mój tż powiedział ostatnio ,że z tyłu mam "taaaakie amortyzatory ,że się odbija ode mnie ......"
mój też ostatnio coś powiedział w tym sensie
bynajmniej prze kilka miesięcy wie jak to jest być z J. Lopez

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-28, 21:46   #4687
Dragusia88
Zakorzenienie

strippi dziwne ze ten termin ci przesunela bo jak patrze na tabele z centylami to michalek jest posrodku. Hm.. Ciekawe jaki moj juz klocuszek.

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-28, 21:47   #4688
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
a o Pani wiem tyle co z wczoraj: czują się dobrze i lekarz po zabiegu stwierdził że szyjka za słaba i to była jedyna decyzja. Ma nadzieje że się nie obrazi

jesteśmy z Tobą!!
Stary 2012-11-28, 21:48   #4689
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
jutro o 18.30 prosze o ide zobaczyc mojego WIELKOLUDA i jak wroce porobie foty z badania plus rzeczy co dzis zakupilam i zalacze

Cytat:
Dziewczyny, trzymajcie jutro za mnie kciuki. Właśnie sobie przypomniałam, że jutro GLUKOZA brrr

mój tż właśnie się koło mnie połóżył,przytulił,głaskał brzuszek i.... nagle wypalił:
"że Ci się tak chce ... no wiesz to wszystko ,ciąża ,brzuch,rodzenie...." (ja w myślach: ... no nie kurde nie chce mi się już to odłoże brzuch a rodzić też nie chcę więć powiem -nie dziękuję ,rezygnuję .... )
" a co z mięśniami twojego brzucha ??? " ( ja w myślach : od jutra zaczynam ćwiczyć brzuszki ,pasuje ???)
po czym odwracam się do niego i już mam mu odpalić gdy widzę ,że ..... porównuje moje udo do swojego..... no kurczę bez przesady ... przytyło mi się troszkę i już nie mieszczę się w 34/36 ale no nie abym miała takie jak on .....
no nie tym razem naprawdę musi być kara ....
Stary 2012-11-28, 21:51   #4690
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość

kochana leż leż i zażywaj leki a z synusia to już kawała chłopiska
no kawał kawał
leżę i zażywam, a w piątek idę na glukozę

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
strippi dziwne ze ten termin ci przesunela bo jak patrze na tabele z centylami to michalek jest posrodku. Hm.. Ciekawe jaki moj juz klocuszek.
no właśnie wiem, mam połowę 27 tygodnia i 1100 waga
więc idealnie

bo tu 27-28 -1100

http://dzieci.civ.pl/waga-dziecka-w-ciazy

i nie tylko na tej stronce, na każdej podane jest 1100 na ten tydzień.

A na pomiarach wychodziło na każdym 18.02 także nie wiem czemu komputer tak wyliczał.
Stary 2012-11-28, 21:52   #4691
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:
Mam na imię Gosia, 28 marca ma przyjść na świat moje pierwsze dziecko - córeczka Julka . Ogólne czujemy się dobrze. Mała fika sobie koziołki i kopie mamę w najmniej spodziewanych momentach.
Witaj Gosiu

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Cześć. Nadrobiłam wszystko ale nie dam rady zacytować i pisać do wszystkich. Gratuluje udanych wizyt i tygodni skończonych .
Ja dalej zalatana, myślałam że w tym tygodniu skończe a od poniedziałku chyba zaczne remont, wiem powinnam sie cieszyć, tyle czekałam ale ja juz nie mam sił.
Jutro wizyta, prosze o kciuki, wcześniej zaczynałam czuć moje maleństwo a w tym tygodniu dostaje juz fajne kuksańce, czuje juz wyraźne ruchy, nie tylko wieczorami.
Doszły mi problemy, strasznie bolą mnie łydki tak ciągną i są napięte jakbym miała zakwasy po wf a nic takiego nie robie, biore magnez a łydki bolą. I nie moge leżeć płasko bo wszystko mi do gardła podchodzi, straszne uczucie, radze sobie, robie piramide z poduszek ale jak tu zasnąć ???

Cytat:
anika_s na zgagę zimne mleko i migdały to na pewno w ostateczności manti z tego co słyszałam mnie drugi dzień męczy dziś po piernikach wczoraj po grześku czyli morał taki, że nie mogę jeść słodyczy no i dwa dni po rząd pomidorówki bo po niej dziś już też zgagę dostałam.

Strippi zamówiłam z halens ciuszki z nexta dla małej nie wiedziałam że się czeka 3-4 tygodnie dobrze na przyszłość wiedzieć a nie mieć niespodzianki na przyszłość.
ja zamawiałam z tej strony ubranka dla maluszka 28.09 body multipak i 2 koszulki, pierwszą wiadomość, że otrzymam tylko body dostałam 09.10, później otrzymałam inf. 16.10 że otrzymam bluzkę
3 rzeczy w ogóle nie dostałam. Więc troszkę się zawiodłam na tej firmie a ciuszki faktycznie mają boskie

Cytat:
osz kurka wodna, to faktycznie mega duzzzzzo - no ale MICHALEK kawal chlopa wiec da rade z taka 'malusia' dawka lekow, oby wszytsko bylo dobrze

WIEDZIALAM !!! ze bedzie dziewczyna - czekam na te COLE , co do imienia u mnie miala byc Emilia ale jest
Emilek

witaj, i zycze zdrowka.

oj dluuugi ten dzien byl, w Plejadzie wam powiem rozczarowalam sie NIC komplentnie NIC nie bylo, kupilam tylko kocyk 80na100 za 19.99 i w empiku ksiaze ''zycie dziecka od narodzin do 1 roku zycia'' chcialam te ''jezyk niemowlat'' ale nie mieli - jutro pojde do emipiku na centrum moze beda miec a jak nie kaze im zamowic na szybko

buziole i milej dalszej nocy
ja spadam bo mloda chce cos tam jeszcze na kompie porobic
- brakuje mi mojego lapka - tak za nim tesknie

Cytat:
ja też

LEONEK 2.03.13.
Stary 2012-11-28, 21:53   #4692
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
mój też ostatnio coś powiedział w tym sensie
...też to już słyszałam....

dobra idę spać -chyba....- bo od jaaakiegoś czasu nie czuję brzdąca - mam nadzieję ,że nie oszczędza sił na noc....
buziaczki ,pa,pa .
Stary 2012-11-28, 21:58   #4693
Leonikowa
Rozeznanie

dziewczyny zmykam do łóżeczka bo jutro o 7 idę na glukozę mam nadzieję, że pójdzie mi tak dobrze jak Wam
biorę ze sobą małą reklamówkę na wszelki wypadek

---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:56 ----------

Cytat:
...też to już słyszałam....

dobra idę spać -chyba....- bo od jaaakiegoś czasu nie czuję brzdąca - mam nadzieję ,że nie oszczędza sił na noc....
buziaczki ,pa,pa .

nestelle bynajmniej takie pupcie mamy za darmoszke

LEONEK 2.03.13.
Stary 2012-11-28, 22:20   #4694
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
ja zamawiałam z tej strony ubranka dla maluszka 28.09 body multipak i 2 koszulki, pierwszą wiadomość, że otrzymam tylko body dostałam 09.10, później otrzymałam inf. 16.10 że otrzymam bluzkę
3 rzeczy w ogóle nie dostałam. Więc troszkę się zawiodłam na tej firmie a ciuszki faktycznie mają boskie
bo jak coś nie mają to sprowadzają z Anglii i okres się wydłuża, a czasami mogą tego nie dostać, więc naprawdę trzeba mieć cierpliwość do tej firmy, jednak jak przychodzą rzeczy to zapomina się o wszystkich urazach i zamawia ponownie

Cytat:
dziewczyny zmykam do łóżeczka bo jutro o 7 idę na glukozę mam nadzieję, że pójdzie mi tak dobrze jak Wam
biorę ze sobą małą reklamówkę na wszelki wypadek
powodzenia jutro rano
Stary 2012-11-28, 22:51   #4695
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
:
mój tż właśnie się koło mnie połóżył,przytulił,głaskał brzuszek i.... nagle wypalił:
"że Ci się tak chce ... no wiesz to wszystko ,ciąża ,brzuch,rodzenie...." (ja w myślach: ... no nie kurde nie chce mi się już to odłoże brzuch a rodzić też nie chcę więć powiem -nie dziękuję ,rezygnuję .... )
" a co z mięśniami twojego brzucha ??? " ( ja w myślach : od jutra zaczynam ćwiczyć brzuszki ,pasuje ???)
po czym odwracam się do niego i już mam mu odpalić gdy widzę ,że ..... porównuje moje udo do swojego..... no kurczę bez przesady ... przytyło mi się troszkę i już nie mieszczę się w 34/36 ale no nie abym miała takie jak on .....
brak seksu na pół dnia
Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
no właśnie wiem, mam połowę 27 tygodnia i 1100 waga
więc idealnie

bo tu 27-28 -1100

http://dzieci.civ.pl/waga-dziecka-w-ciazy

i nie tylko na tej stronce, na każdej podane jest 1100 na ten tydzień.

A na pomiarach wychodziło na każdym 18.02 także nie wiem czemu komputer tak wyliczał.
dziwne, no nic musimy być gotowe od 1 lutego i tyle

jestem w domu ide spać

jutro o 8.30 dentysta nie wiem jak się zwloke z łóżka tak wcxześnie

wow mój maluch ma już podobno 37cm http://www.familyservice.pl/Ciaza/Ka...-tydzien-ciazy

Edytowane przez Dragusia88
Czas edycji: 2012-11-28 o 22:55
Stary 2012-11-29, 05:19   #4696
Agnjeska
Zadomowienie

Luna wózek quinny speedi 3w1 z fotelikiem maxi cosi.
Kciuki xa wszystkie dzisiejsze wizyty!
A my sniadanko, kawka i do pracy.

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-29, 05:50   #4697
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Witam! Dołączam do grona tych, którym wizaż pozjadał cytaty

Gratuluję wszystkich wizyt, nowych tygodni i dwóch nowych dziewczynek na wątku będzie komu ogarnąć te nasze stadko chłopaków

Witam nową mamusię

z tego co pamiętam:

zgaga- dopiero niedawno dowiedziałam się co to jest... okropne uczucie i jedyne co pomaga to migdały. jem je garściami mleko, woda i inne sposoby u mnie nic nie dawały

strippi dla Michasia i mam nadzieję, że te wszystkie leki szybko doprowadzą szyjkę do prawidłowego stanu

fajne te koszulki z żyrafą. zamówię taką ale chyba jeszcze nie teraz. Na stronie mojego szpitala napisali, żeby wziąć ze 2-3 koszule. Do porodu dają swoją ale jak potem się leży to jednak ta krew jeszcze leci i może się zabrudzić, więc warto mieć na zmianę
Co do szlafroków to do tej pory szukałam jakiegoś grubego i właśnie mnie oświeciło: po co mi taki? i tak w szpitalu jest gorąco więc chyba kupię ten cieniutki który pokazywałyście. cena bardzo przekonująca

joanna i klementyna za nasz 25 tydz

No i relacja z wtorkowej wizyty: oczywiście zapomniałam powiedzieć o połowie rzeczy teraz już naprawdę spisuję sobie wszystko na kartkę i biorę ją na następną wizytę.
Na początek musiałam się zważyć. Zdjęłam buty, wchodzę na wagę a gin z uśmiechem: i co przekroczyliśmy już 60-tkę? szczerze mówiąc spodziewałam się czegoś między 58 a 59 a tu waga wskazała 59,1 i w ostatniej chwili doskoczyło jeszcze 300g więc ważę już 59,4kg przytyłam 2kg w ciągu 4 tygodni i jestem już 3,3kg na plusie. Lekarz mnie uświadomił, że to ostatni raz kiedy widzę wagę poniżej 60kg (jakbym sama tego nie wiedziała...)
Potem zaczęłam go pytać o wielkie "P". mówiłam że się wystraszyłam tych krzyków na porodówce i czy jest szansa że jeśli mojej mamie szybko poszło to i mi gładko pójdzie no ale niestety powiedział, że to nie przechodzi z matki na córkę w tym czasie zaczął mierzyć mi ciśnienie i tak mi podskoczyło, że aż aparat nie chciał pokazać

poszliśmy na usg i miałam wbite w pamięci żeby zapytać o rączki. no i na szczęście są 2 piękne rączki z paluszkami przy okazji zobaczyłam, że nasz chłopaczek ma jakieś straszne problemy na głowie bo się zawzięcie za nią trzymał jedną łapką poza tym chłopak zdrowy, serduszko ładnie pika i chyba obrósł trochę tłuszczykiem bo już dookoła kostek widać jakieś "obicie" że tak powiem już taki mały bobasek znowu nie dostałam zdjęcia ale następnym razem nie daruję, bo ostatnie mam z 17 tygodnia
lekarz spytał jeszcze jak tam upławy i czy nic nie swędzi albo piecze, zmierzył ciśnienie (teraz już pokazało), zlecił glukozę 75 i mocz na następną wizytę i do widzenia

wyszłam i od razu pomyślałam jadę do męża pochwalić się i wtedy sobie uświadomiłam, że nie bardzo mam czym zdjęcia nie mam ale już mniejsza z tym. Najgorsze że mi nie powiedział ile malutki waży a ja dopiero sobie to uświadomiłam cały wieczór nie mogłam sobie tego darować aż się poryczałam z tej złości. tak byłam zaaferowana rączkami i porodem że nawet o tym nie pomyślałam, z resztą nie przyszło mi do głowy że on może tego nie powiedzieć... nawet niewiadomo kto wygrał zakład o wagę, nie wiem ile z tej mojej wagi to rośnięcie małego i w ogóle kiszka Nie wytrzymam do następnej wizyty a to dopiero po końcu świata. 28 grudnia

Zastanawiam się teraz poważnie czy nie pojechać gdzieś na usg 3d. Inaczej zwiariuje przez te 4,5tygodnia. Znalazłam w jednej klinice za 160zł i chyba zrezygnuję z jakiegokolwiek prezentu na święta, trochę dołożę i te pieniądze przeznaczę na podejrzenie dzidziusia.
Stary 2012-11-29, 06:39   #4698
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Co do szlafroków to do tej pory szukałam jakiegoś grubego i właśnie mnie oświeciło: po co mi taki? i tak w szpitalu jest gorąco więc chyba kupię ten cieniutki który pokazywałyście. cena bardzo przekonująca

No i relacja z wtorkowej wizyty: oczywiście zapomniałam powiedzieć o połowie rzeczy teraz już naprawdę spisuję sobie wszystko na kartkę i biorę ją na następną wizytę.
Na początek musiałam się zważyć. Zdjęłam buty, wchodzę na wagę a gin z uśmiechem: i co przekroczyliśmy już 60-tkę? szczerze mówiąc spodziewałam się czegoś między 58 a 59 a tu waga wskazała 59,1 i w ostatniej chwili doskoczyło jeszcze 300g więc ważę już 59,4kg przytyłam 2kg w ciągu 4 tygodni i jestem już 3,3kg na plusie. Lekarz mnie uświadomił, że to ostatni raz kiedy widzę wagę poniżej 60kg (jakbym sama tego nie wiedziała...)

poszliśmy na usg i miałam wbite w pamięci żeby zapytać o rączki. no i na szczęście są 2 piękne rączki z paluszkami przy okazji zobaczyłam, że nasz chłopaczek ma jakieś straszne problemy na głowie bo się zawzięcie za nią trzymał jedną łapką poza tym chłopak zdrowy, serduszko ładnie pika i chyba obrósł trochę tłuszczykiem bo już dookoła kostek widać jakieś "obicie" że tak powiem już taki mały bobasek znowu nie dostałam zdjęcia ale następnym razem nie daruję, bo ostatnie mam z 17 tygodnia
co do temp w szpitalu to jest bardzo gorąco bylam rok temu z tżtem odwiedzić córeczkę od kuzyna i jej mamę tam było jak w piekle
i to bylo napewno wiecej niz 21 stopni.

twój ginek bardzo zabawny z tą wagą heh
dla synusia.

a ja pierwszy raz od dawien dawna jestem na nogach o tej porze eh zaraz trzeba leciec do dentysty, przy okazji oddac do badania siku a o 14.30 czyli za 7 godzin wizyta
tak tak znowu bede was zameczac odliczaniem i proszem o kciuki
i niech sie synuś potwierdzi (choć niby dala nam 100% ostatnio) bo chcemy już wszystkich o imieniu informować

noi zapomiałam wg was zaczynam 28 tydzień czyli zaczyna 7 miesiac czyli witam się w
III TRYMESTRZE

Edytowane przez Dragusia88
Czas edycji: 2012-11-29 o 06:41
Stary 2012-11-29, 06:43   #4699
myaja
Rozeznanie

hej dziewczyny
u nas piękna i wyspana noc, poza koszmarami że wszystkie ciuszki które mamy dostać dla dziewczynki (a będzie ich pewnie z tonę ) przywiozą wieeeelkim tirem i wszystkie będą za małe ehhhh... przezywam jak stonka wykopki

poza tym powoli się przyzwyczaiłam się do myśli dziewczęcia w moim brzuchu jak już pisałam miałam nieuzasadnione 'upierdzielenie' że bd chłopak a tu masz - dziewczynka... ...
wczoraj dla jaj robiłam sobie wróżbę z obrączką i jak nic wychodzi pierwszy chłopak druga dziewczynka a przy trzecim się waha chyba mam zepsutą obrączkę

miłego ranka wszystkim życzymy!!!
myaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-29, 07:08   #4700
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Cytat:

Gratuluję wszystkich wizyt, nowych tygodni i dwóch nowych dziewczynek na wątku będzie komu ogarnąć te nasze stadko chłopaków

Witam nową mamusię

z tego co pamiętam:

zgaga- dopiero niedawno dowiedziałam się co to jest... okropne uczucie i jedyne co pomaga to migdały. jem je garściami mleko, woda i inne sposoby u mnie nic nie dawały

strippi dla Michasia i mam nadzieję, że te wszystkie leki szybko doprowadzą szyjkę do prawidłowego stanu

fajne te koszulki z żyrafą. zamówię taką ale chyba jeszcze nie teraz. Na stronie mojego szpitala napisali, żeby wziąć ze 2-3 koszule. Do porodu dają swoją ale jak potem się leży to jednak ta krew jeszcze leci i może się zabrudzić, więc warto mieć na zmianę

Potem zaczęłam go pytać o wielkie "P". mówiłam że się wystraszyłam tych krzyków na porodówce i czy jest szansa że jeśli mojej mamie szybko poszło to i mi gładko pójdzie no ale niestety powiedział, że to nie przechodzi z matki na córkę w tym czasie zaczął mierzyć mi ciśnienie i tak mi podskoczyło, że aż aparat nie chciał pokazać

lekarz spytał jeszcze jak tam upławy i czy nic nie swędzi albo piecze, zmierzył ciśnienie (teraz już pokazało), zlecił glukozę 75 i mocz na następną wizytę i do widzenia

wyszłam i od razu pomyślałam jadę do męża pochwalić się i wtedy sobie uświadomiłam, że nie bardzo mam czym zdjęcia nie mam ale już mniejsza z tym. Najgorsze że mi nie powiedział ile malutki waży a ja dopiero sobie to uświadomiłam cały wieczór nie mogłam sobie tego darować aż się poryczałam z tej złości. tak byłam zaaferowana rączkami i porodem że nawet o tym nie pomyślałam, z resztą nie przyszło mi do głowy że on może tego nie powiedzieć... nawet niewiadomo kto wygrał zakład o wagę, nie wiem ile z tej mojej wagi to rośnięcie małego i w ogóle kiszka Nie wytrzymam do następnej wizyty a to dopiero po końcu świata. 28 grudnia

Zastanawiam się teraz poważnie czy nie pojechać gdzieś na usg 3d. Inaczej zwiariuje przez te 4,5tygodnia. Znalazłam w jednej klinice za 160zł i chyba zrezygnuję z jakiegokolwiek prezentu na święta, trochę dołożę i te pieniądze przeznaczę na podejrzenie dzidziusia.
kwiatuszekkk21 rozwaliłaś mnie kochana 3,4kg w twoim wieku ciążowym to pikuś Ja mam 19t2d i mam już 3,2kg na plusie a ty 6 tygodni więcej więc zazdraszczam tak idealnej i wspaniałej wagi bo ja tyle ważę obecnie 59,1-59,2kg a zobacz jaka różnica między nami w tygodniach

nestelle twój mąż jest naprawdę pomysłowy To teraz kara za tą jego pomysłowość

Edytowane przez oliwka__
Czas edycji: 2012-11-29 o 07:09
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-29, 07:15   #4701
Sorceresss
Wtajemniczenie

Witajcie!

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
całe 164 cm..
a długa nie wiem..
jutro zmierzę i napiszę..
Jaki ładny wzrost! to może nie mierz koszulki, tylko powiedz dokąd Ci sięga Troszkę dalej niż za pupcie?

Cytat:
ja całe życie z profilu jak J.Lo Tylko nie mam tyle kasy, żeby pupkę ubezpieczyć... Ostatnio mi mamusia komplement strzeliła i mówi: No, teraz już widać, że brzuszek z dzidziusiem... ale widzę, że dla równowagi z tyłu też rośnie
Musiałam jej wytłumaczyć, że to dlatego, żebym miała środek ciężkości w tym samym miejscu... dla bezpieczeństwa, żebym się nie wywracała :P

Cytat:

hehehe! czyli Twój też romantyk jak mój

Ja wczoraj sobie leżę na łożu, leginsy, koszulka podsunięta pod gardło i tak leżę, leżę... a TŻ: Wiesz... już się przyzwyczaiłem, że masz duży brzuch!

Jeszcze jeden taki tekst i zacznę mu dokuczać z zakolami - ma fioła na ich punkcie. A muszę przyznać, że ja nie widzę, żeby mu się czoło cofało :P

[QUOTE=kwiatuszekkk21;3787 1110] Najgorsze że mi nie powiedział ile malutki waży a ja dopiero sobie to uświadomiłam cały wieczór nie mogłam sobie tego darować aż się poryczałam z tej złości. tak byłam zaaferowana rączkami i porodem że nawet o tym nie pomyślałam, z resztą nie przyszło mi do głowy że on może tego nie powiedzieć... nawet niewiadomo kto wygrał zakład o wagę, nie wiem ile z tej mojej wagi to rośnięcie małego i w ogóle kiszka QUOTE]

Jak to kto wygrał zakład? TY!
Z tego co pamiętam mąż za dużo obstawiał :P

a co do wagi... ja ostatni raz widziałam 6 z przodu... tak dużo jeszcze nigdy w życiu nie ważyłam

Cytat:
noi zapomiałam wg was zaczynam 28 tydzień czyli zaczyna 7 miesiac czyli witam się w
III TRYMESTRZE
u lalal! GRATULUJĘ!
i kciuki trzymam za wiztyę!

Dziewuchy... ale w pracy jest niefajnie...

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett

Edytowane przez Sorceresss
Czas edycji: 2012-11-29 o 07:17
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-29, 07:19   #4702
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
twój ginek bardzo zabawny z tą wagą heh
dla synusia.
bardzo zabawny żarciki się go trzymają hehe

Cytat:
a ja pierwszy raz od dawien dawna jestem na nogach o tej porze eh zaraz trzeba leciec do dentysty, przy okazji oddac do badania siku a o 14.30 czyli za 7 godzin wizyta
tak tak znowu bede was zameczac odliczaniem i proszem o kciuki
i niech sie synuś potwierdzi (choć niby dala nam 100% ostatnio) bo chcemy już wszystkich o imieniu informować

III TRYMESTRZE
za wizytę i w końcu poznamy imię małego Dragusiątka
za trzeci trymestr

Cytat:
hej dziewczyny
u nas piękna i wyspana noc, poza koszmarami że wszystkie ciuszki które mamy dostać dla dziewczynki (a będzie ich pewnie z tonę ) przywiozą wieeeelkim tirem i wszystkie będą za małe ehhhh... przezywam jak stonka wykopki

mi się dziś śniło, że synek się urodził a potem nagle w ciągu paru dni tak urósł, że ważył już 9kg i był wieeeelki a ja byłam strasznie niezadowolona, że jest już taki duży, bo ominęły mnie wszystkie radości z okresu niemowlęctwa, pierwsze uśmiechy, kroczki, trzymanie sztywno główki, siadanie, itp
to chyba w związku z moim dalszym przeżywaniem wtorkowej wizyty i tym, że nie wiem ile synek waży

widziałyście? http://w293.wrzuta.pl/film/7dBnf57mb...walczy_ze_snem jaki słodki i kochany

ja już chcę takiego bobaska nie mogę się doczekać jak przytulę swojego
Stary 2012-11-29, 07:22   #4703
Sorceresss
Wtajemniczenie

Tak patrzę na te tabele wag... i ... mój maluszek w 2o+3 tyg miał 450g... ni jak nie mieści się w normie... fakt, że za każdym razem (od początku ciąży) wymiary szkraba wskazują, że jest starszy o tydzień... ale i tak wydaje się ciężki Ja byłam mała... TŻ średni a tu się szukuje gigancik!

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-29, 07:22   #4704
booziaczek
Zadomowienie

wrr nie zacytowało
a witam dwie nowe panny na watku trzymam kciuki za dzisiejsze glukozy i wizyty a co do koszuli nocnj tez w nich nie spie ale musze cos sobie sprawic bo wstyd sie przyznac ostatnio mama babci z domu do szpitala mi przywiozła a w domu to spodnie dresowe i t-shirt mi wystarczaja a od jutra czeka mnie 5 pracowitych dni nie wiem jak to wytrzymam w dodatku poniedziałek wtorek lekarze:/miłego dnia wam życze ide leniuchowac i zbierac siły
How could so much love be inside of you

booziaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-29, 07:23   #4705
czarny flamaster
Zadomowienie

Dziś pełne 24tygodnie!

Mąż zabrał mnie wczoraj na kolację do lokalu gdzie mieliśmy wesele. Objadłam się jak głupia, hehe A potem oglądaliśmy Niezniszczalnych 2 Jak ja lubię takie filmy! Sławuś z wrażenia non stop kopał

Oby ten dzień jakoś przeleciał....

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-29, 07:30   #4706
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
kwiatuszekkk21 rozwaliłaś mnie kochana 3,4kg w twoim wieku ciążowym to pikuś Ja mam 19t2d i mam już 3,2kg na plusie a ty 6 tygodni więcej więc zazdraszczam tak idealnej i wspaniałej wagi bo ja tyle ważę obecnie 59,1-59,2kg a zobacz jaka różnica między nami w tygodniach
spokojnie spokojnie zaczynam nadrabiac i to w całkiem niezłym tempie. w ciągu ostatnich 4 tygodni przytyłam więcej niż przez wcześniejsze 5 miesięcy z kawałkiem jeszcze zobaczycie że was wszystkie przegonię i skończę z 20kg na plusie (oby nie ) ale wspomnicie moje słowa

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
ja całe życie z profilu jak J.Lo Tylko nie mam tyle kasy, żeby pupkę ubezpieczyć... Ostatnio mi mamusia komplement strzeliła i mówi: No, teraz już widać, że brzuszek z dzidziusiem... ale widzę, że dla równowagi z tyłu też rośnie
Musiałam jej wytłumaczyć, że to dlatego, żebym miała środek ciężkości w tym samym miejscu... dla bezpieczeństwa, żebym się nie wywracała :P

Jak to kto wygrał zakład? TY!
Z tego co pamiętam mąż za dużo obstawiał :P

Dziewuchy... ale w pracy jest niefajnie...
podobnie jest z moim 4 literami. Jak brat zobaczył moje zdjęcie z profilu powiedział: tobie to tyłek bardziej odstaje niż brzuch do tego mam chude nogi więc wyglądał głupio

co do zakładu to tez myślę, że wygrałam ale dowodów ni ma

a to czemu w pracy niefajnie?
Stary 2012-11-29, 07:35   #4707
Malpka
Zakorzenienie

hej
Cytat:
To ta ciąża, ale tak poważnie z moją pamięcią jest coraz gorzej aż boję się co będzie dalej normalnie jak czegoś nie zapiszę na kartce to nie pamiętam dłużej niż 5 minut a jak w pracy ktoś mnie o coś prosi a ja zaraz zapominam a później się patrzę jak na ufo co on ode mnie chce trudno mi się skupić rozkojarzona jestem tragedia normalnie.

Wiecie co dziś miałam jechać na basen ale w związku z towarzyszącymi dziś okolicznościami przeniosłam na jutro i wiecie co dobrze bo kurcze ostatnio strasznie zmęczona chodzę nic nie robię poza pracą i zmęczona jestem. Przed chwilą zwlekłam się po długiej drzemce z łóżka by tż kolację chociaż zrobić jakby nie było 5 minut ruchu Niby dobrze się czuję lecz fatalnie wyglądam opryszczka gojąca się na pół buzi już tylko czerwone ślady po niej zostały które wyglądają fatalnie nie mam siły się nawet wykąpać a na myśl o świętach i sprzątaniu to mnie trzęsie dobrze chociaż że do mycia okien przyjdzie mi koleżanka bo nie wiem jak ja bym teraz to objechała
ja tez mam jakaś skleroze ostatnio wyszłam do sklepu obeszłam galerie, potem biedronke i tak sie zastanwiałam po co ja własciwie poszłam

a co do zmęczenia to ja też tak mam i zmeczenie i leń jakiś nic mi sie nie chce a jak wieczorem juz klapne na kanape to nic mnie nie ruszy nawet myśl ze nie ma na jutro obiadu
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-29, 07:35   #4708
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:

Witam nową mamusię

z tego co pamiętam:

gratulacje dzidzi i raczek a z ta waga ... ja tez sie tak sfrajerzylam na ostatniej wizycie, tak sie podjaralam ziewnieciem malca, ze nie spytalam o wzrost malucha. DObrze, ze moj TZ byl, bo zarejestrowal przynajmniej wage dziecka ... eh te mamuski co No ale lekarz na pewno mowil Ci, ze wszystko w normie, to pewnie w normie, a ze nie znasz dokladnej wagi, no trudno Ja sobie tak wytlumaczylam ze wzrostem
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-29, 07:38   #4709
Moderna
Zakorzenienie

Dzien dobry

ehhh dzisiaj w zlym humorze... przez faceta
Stary 2012-11-29, 07:43   #4710
megi-megi
Zakorzenienie

Dzień dobry
Zaraz Was nadrabiam...
Jaki koszmar wstawać rano do pracy. Zwłaszcza, że muszę teoretycznie podnieść się o 5 rano! A mój Igor chodzi spać w okolicach 22giej.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości