Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku ??
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.IV 7 16,28%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.IV 3 6,98%
Szalone mamuśki plotkują i wyprawkę kompletują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 0 0%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 1 2,33%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.4 2 4,65%
Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 13 30,23%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i Dzidzie podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 1 2,33%
Zimę mamy, na wizyty biegamy bo się martwimy kiedy Bobaski zobaczymy. V-VI 2013 cz.4 0 0%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 4 9,30%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.4 1 2,33%
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.IV 0 0%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.IV 6 13,95%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 2 4,65%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.IV 0 0%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-28, 21:59   #3391
JennyAniolek
Zakorzenienie

Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
28.12
Dopisane do kalendarza

Nuna a kiedy Ty masz następną wizytę ??

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 22:00   #3392
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Wybacz i już poprawiam

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

A ja mam aktualnie stronę 113 , mam ustawione z automatu nie wiem na ile postów
spoko spoko
też mam stronę 113... i padam! do jutra

aaa, teraz to już 114
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 22:00   #3393
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Wybacz i już poprawiam
to chyba moja wina, bo kiedyś napisałam z pytajnikiem a Ty chyba myślałaś że ma wizytę.

A i możesz mnie wpisać na 28.12 USG połówkowe

edit. o już wpisałaś dzięki

ja zmykam spać, jak TŻ ma wolne to strasznie późno chodzimy spać;/
Stary 2012-11-28, 22:05   #3394
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Trafiłam dziś w empiku na super książkę "Ciężarówka przez 9 miesięcy" Przeczytałam 5 zdań i płakałam ze śmiechu. Ma któraś?
Chyba musi być moja...
Ja jestem w trakcie czytania, bardzo fajna, polecam.

Chyba Was zabiję. Jestem na 109 i padam na pysk.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 22:11   #3395
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
to chyba moja wina, bo kiedyś napisałam z pytajnikiem a Ty chyba myślałaś że ma wizytę.

A i możesz mnie wpisać na 28.12 USG połówkowe

edit. o już wpisałaś dzięki
No chyba tak było, że Ty albo inna dziewczyna podała na tą datę cloche to myślałam, że ma wtedy wizytę ale byle się wyjaśniło

Zrobiłam dopisek, że to połówkowe

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-11-28, 22:20   #3396
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

110... nie przeczytam więcej. O nie. Oglądam jeszcze jednym okiem Porodówkę na TLC i nie mogę się skupić. Tak więcej idę spać, tulę wszystkie.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 22:26   #3397
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
kurcze już tyle mam które mają po mnie termin wie co w brzuszku siedzi a ja jeszcze dwa tygodnie muszę czekać
2 tyg szybko zlecą , my następną wizytę mamy za 3 tyg i jeśli dobrze pójdzie to poznamy płeć, a jak nie to dopiero w połowie stycznia czyli 2 m-ce czekania

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
a propo ja mojemu na mikołaja zamowiłam grę,,Pan tu nie stał" tez o czasach PRLU podobne do kolejki:P

wiem, że bedzie zadowolony bo on ogółem za grami
Fajnie, że masz pomysł na prezent, bo ja dla męża póki co nie mam

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Poza tym jakby powoli ustępują mi mdłości. Zostały tylko późno-wieczorne, ale są znośne.
Oby jak najszybciej się skończyły

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Mam na 13 grudnia, ale jeszcze nie wiem czy mi się nie zmieni bo TŻ coś marudzi ze wtedy ma coś w pracy i musi sprawdzić czy się urwie. Jak będę wiedzieć na 100% to napiszę Ci na priv to dodasz na pierwszą stronę.
Ok

Cytat:
ej Margosia wczoraj zameldowała się po wizycie??

Cytat:
juz sprawdziłam. zamledowała im, że wszystko ok, słyszeli serduszko, za tydzień znów idą(przypuszczam, że będzie mieć to prenatalne)

Cytat:
Napisane przez storyl Pokaż wiadomość
i czy Wasi TŻ wchodzą z Wami na wizytę bo mój jeszcze ze mną nie wchodził a jeździ za każdym razem i jest troche zawiedziony, że nie może pooglądać sobie Maleństwa na ekranie tylko wydruki mu pozostają..
Mąż jeździ ze mną na wizyty i wchodzi do gabinetu (po badaniu na fotelu)

Cytat:
dzwonił Pan od mebli-na przyszły tydzień będa. Opóźnienie?? 4 tyg;/
Dobrze, że przynajmniej zadzwonili

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-28, 22:29   #3398
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
NIGDY ale to przenigdy więcej nie będę starała się być dobra,miła czy uczynna!!!!!!!
KUR WAAAAAAAAAA!
ja myślę o dokładnaiu jej kasy, bo bidulka sama musi to zrobić a ☠☠☠☠a ta sama bidulka wygadała ze jestem w ciąży!!!!!!
wrrrrrrrrr
chce mi się wyć z pieprzonej bezsilności.... aaaaa
zabije przeciez!!!!!~!
nic ale to ku rwa nic jej to nie dalo a mi moze niezle namieszac!
a to ku rwa :/
Co za...
Współczuję

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
za jakieś 2 tygodnie mu powiem jak będzie OK. a rodzince w Święta. już się nie mogę tego doczekać bo moja mama z subtelnością aluzji przeszła wczoraj sama siebie

mój ulubiony tekst: "no wiesz, ja się bałam że wy po ślubie jako dobrzy chrześcijanie zaczniecie się rozmażać jak króliki, a tu nic"
"bo wiesz, jako chrześcijanka powinnaś mieć dzieci, no a seks to najlepsza modlitwa. mam nadzieję że wy się modlicie"
i jeszcze kilka takich, że myślałam że pęknę ze śmiechu
a na odchodne jeszcze powiedziałam mamuni, że przecież nie jestem gotowa na dziecko i chyba najpierw adoptujemy jakiegoś kota, i jak z kotem będzie OK, to zaczniemy starania. mina była bezcenna
Padłam

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
ja to chyba na kolanach do częstochowy powinnam iść że mi się taka mama i teściowa trafiły nie wścibskie. mama od ślubu (dwa lata minęły) ze dwa razy się tylko zapytała czy przypadkiem to nie już ten moment? ale nie drążyła dalej. a teściowa raz tylko powiedziała że jakbyśmy nie mieli nic przeciwko to ona sobie zamawia pierwszą wnuczkę a nie wnuka bo ma 3 synów i fajnie byłoby gdyby była dziewczyna
a jak się dowiedziała że prawdopodobnie będą dwie to się śmiała że to chyba dla iej na specjalne zamówienie
Rozpieszczasz teściową

Nasi rodzice nie wypytywali o dziecko

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim!
Przepraszam, że ja znów o sobie, ale ten ostatni okres w moim życiu nie pozwala się skupić na niczym innym. Wynik Pappy prawidłowy!!! Ryzyko zmalało, nawet mimo uwzględnienia niedomykalności zastawki i wady genetycznej w poprzedniej ciąży... Jestem taka szczęśliwa!

Może w końcu się wyluzuję i będę mogła się poudzielać w rozmowach o ciuszkach czy planach na przyszłość
Wspaniała wiadomość!
Mam nadzieję, że teraz będziesz ciut spokojniesza

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
"jeśli masz miekkie serce,musisz mieć twardą dupę"

ale okazało się,że babka ze sklepu obok zakochała się w moich szkatułkach,zawieszkach itd i złożyła tak hurtowe zamówienie,że z miejsca mam $ na zus

i jak tu nie wierzyć w karmę
i czekam na linka do sklepu

Cytat:
dostałam wypłatę i kurde nie rozumie tego, myślałam że co miesiąc będę dostawać tyle samo a tu za każdym razem inna kwota
Najważniejsze, że dostałaś

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
gratuluje udanych wizyt

WITAM WAS W 4 MIESIĄCU i W II TRYMESTRZE
Gratuluję kolejnego miesiąca i trymestru

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2012-11-28 o 22:32
Stary 2012-11-29, 06:09   #3399
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
dobre wieści dzień przed moimi urodzinami
Też mam 12.01. urodziny!

---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 06:50 ----------

Będę obchodzić rocznicę ślubu, a dzień później urodziny. :-P
Stary 2012-11-29, 06:13   #3400
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Dzień dobry!
Jak ja dawno nie wstawałam o tej porze...

Melduję, że wstawałam w nocy dwa raz, z czego drugi raz o 4 i normalnie od 4 jestem głodna. Nie wiem czy to podświadomie, dlatego że wiem że muszę na czczo iść na wyniki czy serio jestem głodna, ale aż mnie skręca na myśl o jakiejś bułeczce czy choćby jogurcie

Uciekam
Jak się nie odezwę w ciągu 2-3h, to znaczy, że zemdlałam i gdzieś mnie zabrali

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 06:48   #3401
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
a jeśli mowa już o jakości jedzenia, to na tvn style właśnie leci program wiem co jem
Oglądam, od czasu jednego z odcinków nie jadam parówek a mężuś ma szlaban na hotdogi
Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
ja mam ustawione po 50 postów na stronie, więc stron mniej
Muszę chyba pokombinować z ustawieniami, wie wiedziałam, że tak można.
Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
ja pije jeden kartonowy dziennie ... prawie nic innego nie pije. i wiem, że to niezdrowo, i nawet mam sokowirówkę, ale nie chce mi się jej potem myć i przygotowywać tych owoców czy warzyw
Ja mam sokowirówkę co się myje w 5 minut max a i tak mi się nie chce wyciągać, bo jakoś nie mam teraz ochoty na soki.

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Oglądam jeszcze jednym okiem Porodówkę na TLC i nie mogę się skupić. Tak więcej idę spać, tulę wszystkie.
Tylko się nie przyzwyczajaj, u nas takiego komfortu nie ma

xal jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-29, 07:12   #3402
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
w tym roku jak będą świeże truskawki to będziemy wyły (o ile będziemy piersią karmić)
e co Ty jak nie będziesz jadla pół kg dziennie to moższ wsyztsko jeść nie znam nikogo kto by był an jakieś specjalnej diecie bo karmi

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

Byłam wczoraj na Annie Kareninie z moja psiapsiółą i nas nie powalił film - główna bohaterka durna strasznie:P

wczesniej byłam w pepco i kupiłam zestaw 5 bodziaków z długim rękawem niebieskich (wszytskie z kotami ) za 29 zł po południu fotę wrzucę były rozmiary na 1-3 miesiące i 9-12 więc wzięłam 9-12 bo to z dlugim rękawem

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

przytyłam kilogram;( a dopiero jestem w 11tym tygodniu ;(

Edytowane przez Mysia mysz
Czas edycji: 2012-11-29 o 07:04
Mysia mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 07:29   #3403
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
no więc:
dzidzia jest tak ruchliwa że aż gin się uśmiechnął, że bardzo ładne ruchliwe dzidzi ma 4,65 cm i wdg USG pokrywa się praktycznie z tamtym bo ostatnio mialam ze termin porodu na 16 a dziś na 15 więc dzidzia starsza niby o 6 dni od OM.
Sprawdził przeziorność karrkową-powiedział, że nie poszerzona. kość udową -w normie więc zastanawiam się nad sensem USG 3 D?? Bo On mi nic nie wspominał??

Kregosłup-unikać jakiekokolwiek dźwigania i obciążania.... To nie jajniki kłują a mam nerwobóle...

cytologia-zdziwił się bo wygląda wszystko ok ale pobrał sam wymaz na taki pasek i potwierdziło od razu cytologie... coś tam jest... globulki na 7 dni, potem ejszcze jedne na 7 potem 2 dni przerwy i biocenoza pochwy....i zero z mężem...

Cytat:
Napisane przez vvgh
HEJ! Byliśmy w urzędzie, ślub na 11.01., więc tak jak chcieliśmy
super

dzień dobry, resztę ponadrabiam później
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 07:29   #3404
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry!
Jak ja dawno nie wstawałam o tej porze...

Melduję, że wstawałam w nocy dwa raz, z czego drugi raz o 4 i normalnie od 4 jestem głodna. Nie wiem czy to podświadomie, dlatego że wiem że muszę na czczo iść na wyniki czy serio jestem głodna, ale aż mnie skręca na myśl o jakiejś bułeczce czy choćby jogurcie

Uciekam
Jak się nie odezwę w ciągu 2-3h, to znaczy, że zemdlałam i gdzieś mnie zabrali
Ty tam nigdzie nie mdlej tylko wracaj szybko

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
e co Ty jak nie będziesz jadla pół kg dziennie to moższ wsyztsko jeść nie znam nikogo kto by był an jakieś specjalnej diecie bo karmi

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

Byłam wczoraj na Annie Kareninie z moja psiapsiółą i nas nie powalił film - główna bohaterka durna strasznie:P

wczesniej byłam w pepco i kupiłam zestaw 5 bodziaków z długim rękawem niebieskich (wszytskie z kotami ) za 29 zł po południu fotę wrzucę były rozmiary na 1-3 miesiące i 9-12 więc wzięłam 9-12 bo to z dlugim rękawem

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

Czekam na fotke bodziaków A na pierwsze miesiące, nawet te letnie tez się przyda kilka sztuk na długi rękaw z tego względu ,że i latem potrafi być czasami chłodniejszy dzień,wieczór
Ja mam pierwszego syna z lipca i wiem ,że miał ubierane na długi rękaw na przykład do spania i na chłodniejsze dni..

Co do wagi to nie przesadzaj kilo to nie 10!
Ja ważyłam się przed zrobieniem testu i miałam 54kg, a jak położna mnie ważyła w skończonym 10 tygodniu to było 58kg! No wiadomo,że ciuchy trzeba odjąć , ale to i tak ok 57kg było.......Czyli około 3 kg na plus..No ale to było moje pierwsze ważenie więc dla nich to była waga wyjściowa i tylko ja wiem jaka faktycznie ona była
W cycki mi poszło,boczki.. Ja tam się nie przejmuje bo wiem,że zrzucę raz dwa

Witam się laski

U nas deszczowo od rana i ciemno jak w doopie
Jem śniadanko: chleb z serem żółtym i pomidorkiem , a do tego kakao

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 07:38   #3405
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Ty tam nigdzie nie mdlej tylko wracaj szybko

Co do wagi to nie przesadzaj kilo to nie 10!
Ja ważyłam się przed zrobieniem testu i miałam 54kg, a jak położna mnie ważyła w skończonym 10 tygodniu to było 58kg! No wiadomo,że ciuchy trzeba odjąć , ale to i tak ok 57kg było.......Czyli około 3 kg na plus..No ale to było moje pierwsze ważenie więc dla nich to była waga wyjściowa i tylko ja wiem jaka faktycznie ona była
W cycki mi poszło,boczki.. Ja tam się nie przejmuje bo wiem,że zrzucę raz dwa

Witam się laski

U nas deszczowo od rana i ciemno jak w doopie
Jem śniadanko: chleb z serem żółtym i pomidorkiem , a do tego kakao

Udało się, nie zemdlałam, chociaż ledwo się doczłapałam do mieszkania. Pogoda zdecydowanie dzisiaj nie sprzyja niczemu!

Chciałabym szybko zrzucić, ale niestety mam spore tendencje do wahań wagi i wiem, że może być ciężko...

Ja właśnie pochłonęłam kupioną po drodze drożdżówkę i zapiłam ją jogurcikiem

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Edytowane przez szprotka_mada
Czas edycji: 2012-11-29 o 07:39
szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-29, 07:39   #3406
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
:Hej:

Udało się, nie zemdlałam, chociaż ledwo się doczłapałam do mieszkania. Pogoda zdecydowanie dzisiaj nie sprzyja niczemu!

Chciałabym szybko zrzucić, ale niestety mam spore tendencje do wahań wagi i wiem, że może być cieżko...
ja nigdy nie byłam chuda,a le zawsze trzymałam zdrową wagę ale mam tendecje do tycia dlatego unika słodyczy, cukru i nie jem późno a odkąd jestemw ciązy to masakra:/ starsznie późno jadam i ciągle jestem głodna ;(
Stary 2012-11-29, 07:43   #3407
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jennyaniolek Pokaż wiadomość
dopisane do kalendarza

nuna a kiedy ty masz następną wizytę ??
21 xii

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Cytat:

a ja 2,5 i tez jestem w 11... I mam dużą tendencję do tycia ale co zrobię?? Słodyczy i tak praktycznie nie jem,
Stary 2012-11-29, 07:56   #3408
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:

Chciałabym szybko zrzucić, ale niestety mam spore tendencje do wahań wagi i wiem, że może być ciężko...

Ja właśnie pochłonęłam kupioną po drodze drożdżówkę i zapiłam ją jogurcikiem
To znaczy wiesz ja mówie z własnego doświadczenia bo wiem,że każda ma inaczej
Z pierwszym synem startowałam z wagi 50kg, a na końcu było 15kg do przodu..zrzuciłam
Z drugim synem startowałam z wagi 51kg a na końcu było 16kg do przodu...też zrzuciłam
A teraz? teraz wiem,że przy 2 łobuzów i noworodku to nie ma uja we wsi ,że nie zrzuce:p

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 07:58   #3409
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Też mam 12.01. urodziny!

---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 06:50 ----------

Będę obchodzić rocznicę ślubu, a dzień później urodziny. :-P
o proszę , a który rocznik? ja 88', 12.01 rodzą się same zdolniachy i geniusze hehehehe

mam nadzieję, że w przyszłości mąż będzie obdarowywał Cię 2 prezentami z okazji rocznicy i urodzin
Stary 2012-11-29, 08:00   #3410
storyl
Raczkowanie

Witam dziewczyny!
Ja już też na nogach bo za 1,5h mam wizytę, strasznie się stresuję : (
Trzymajcie kciuki, żeby wszystko z Maleństwem było ok!
Odezwę się do Was po wizycie i zdam relacje jak u mnie USG prenatalne
storyl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 08:01   #3411
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Cytat:
1) e co Ty jak nie będziesz jadla pół kg dziennie to moższ wsyztsko jeść nie znam nikogo kto by był an jakieś specjalnej diecie bo karmi
2) przytyłam kilogram;( a dopiero jestem w 11tym tygodniu ;(
1) Ja tam zamierzam jesc wszystko,noo procz tego co powoduje wzdecia i zaparcia,bo to murowana meczarnia,ale tak normalnie w granicach rozsadku mysle ze nic sie nie stanie.
Zreszta tutaj jest takie podejscie ze dziecko sie hartuje,a nie obchodzi z nim jak z jajkiem.I to mi sie podoba,bo dzieciaczki nie sa takie wychuchane...Ale oczywiscie wszystko wyjdzie w praktyce
2) Kochana ja w 12 tyg mialam 2 kg na plusie...dzis czeka mnie ochrzan od poloznej
29/10/12 Pierwsze USG
3/12/12 Pierwsze kopniaczki
Nasze Maleństwo
Inna_Uk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 08:04   #3412
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:

właśnie miałam Cię pytać jak film bo mam zamiar też się wybrać, ale dopiero w grudniu.... widocznie sama nieprzeciętna uroda Keiry Knightley Cię nie zachwyciła ja wypowiem się, po 14 grudnia

1kg się przejmujesz?! no co Ty w ciąży przytyjemy dużo więęęcejjjjjj ja kocham ciążowe kg bo tłumacze sobie to tak, że dzidzia rośnie, tłuszczykiem zacznę się przejmować po porodzie
Stary 2012-11-29, 08:04   #3413
nuna2
Zakorzenienie

dla babeczek dziś wizytujących kciukasy

ja lece sprzatać
Stary 2012-11-29, 08:04   #3414
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Cytat:
Witam dziewczyny!
Ooo to tez masz z rana wizyte Ja mam o 10.45 (PL 11.45),a stresa mam jak cholera :/ Ale staram sie wierzyc ze bedzie dobrze,musi byc !!!
I za Ciebie tez trzymam ,zobaczysz wszystko bedzie dobrze
29/10/12 Pierwsze USG
Nasze Maleństwo
Stary 2012-11-29, 08:04   #3415
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Witam dziewczyny!

trzymamy
Stary 2012-11-29, 08:05   #3416
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
moja mama była przy moim bracie - ale on potworny alergik był. różnych owoców nie mogła, między innymi właśnie truskawek, a także orzechów, mleka i wszelkich produktów mlecznych, jajek, ...

dziewczyny, wy się tym tyciem aż tak nie przejmujcie! co z tego, że ja 2kg schudłam, skoro wagę wyjściową miałam gigantyczną dopiero teraz wróciłam do mojej rozsądnej wagi. nie tej idealnej, ale takiej, z którą mogę żyć i się dobrze czuję

no nic to, lecę do pracy... nawet już nie będę pisać, żebyście nie szalały, bo i tak będziecie
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 08:06   #3417
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Cytat:
dla babeczek dziś wizytujących kciukasy

ja lece sprzatać
"NIE" dziekuje Kochana
29/10/12 Pierwsze USG
Nasze Maleństwo
Stary 2012-11-29, 08:06   #3418
Paulina 87
Wtajemniczenie

witam z rana
siedze w pracy i kawe popijam bo chyba bym usnęła..
wstałam o 6 bo byłam na badaniu krwi. Powtórzyłam sobie to CRP , nie wiem czy wam pisałam ale wyszło mi ostatnio 11,9 a norma jest do 5 niby w ciąży dopuszczalna granica do 10 ale sie martwie.. badałyście CRP? to wykazuje czy jest jakiś stan zapalny w organizmie. Niektórzy lekarze zlecają to badanie. Ja robiłam na własną rękę i jak widać miałam nosa.. w sobote tż odbierze mi wyniki..
a jak na złość wczorajsza wizyta u gina się nie odbyła bo od wczoraj wziął urlop. Dobrze, że zadzwoniłam przed faktem do przychodni. Następną mam 6 grudnia ale to prywatnie a do tego czasu chyba osiwieje.. pytałam dziś ta laborantkę czy mam się martwić a ona że wynik wskazuje na to że coś się dzieje ale to jeszcze nie jest bardzo wysoki poziom..także tragedii nie ma no ale...
Wczoraj rozmawiałam wreszcie z teściową o kwestii przeprowadzki, remontu, prania ubranek, jej nadgorliwości itd no i ulżyło mi bo wszystko co chciałam to powiedziałam a czy do niej dotarło to się zobaczy.

buźki

Edytowane przez Paulina 87
Czas edycji: 2012-11-29 o 08:08
Paulina 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 08:08   #3419
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Tak wogole to Dziendoberek Kochane Ciezaroweczki

Baaardzo,ale to baaaardzo dziekuje Wam za wczorajsze wsparcie,i zyczenia spelnienia marzenia,mam nadzieje ze niedlugo sie spelni
Dziekuje

Axella a jak tam u Ciebie??
29/10/12 Pierwsze USG
Nasze Maleństwo
Stary 2012-11-29, 08:09   #3420
banka26
Zakorzenienie

Witam z rana
Nadrobie Was pozniej bo rozpisalyscie sie
Ja dzis wizytuje o 11,20 wiec trzymajcie kciukasy , mam nadzieje ze te bole i klucia to nic strasznego i ze z maluszkiem ok i moze zajrzy miedzy nogi

a wrzodzik zaczyna wychodzic hehehe i chodze z plastrem spongeboba na nosie heheh

dobra nadrabiam Was
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości