|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - cz. 16.
Gucia, dzięki Kochana, to raczej za rzucenie, bo w to, że nie dostanę @ nie wierzę.
Ja posiadam tłuszcz wszędzie
|
|
|
|
#2042 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - cz. 16.
A nie byłabym taka pewna
![]() Ja znalazłam artykuł i kiedyś w porannym programie była o tym mowa... ![]() Może to nie jest jeszcze pewne na 100%, ale jednak jakieś podejrzenia i prawidłowości są dostrzegane... ![]() Na pewno nie na każdą kobietę może mieć wpływ, ale jednak... ja brałam kwas ponad rok..także..geny u mnie nie są powodem...
|
|
|
|
#2043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2044 |
|
Zakorzenienie
|
Butterku,
no to trzymam kciuki za rzucenie bo to swinstwo jest! No i jako przyszla mamusia masz dobra motywacje do rzucenia. Jak moj TZ jeszcze palil to mial absolutny zakaz palenia w domu, nawet w otwartym oknie nie nie mogl stac i palic. ![]() No i o ile w lecie mu sie chcialo wychodzic na patio o tyle w zimie juz bylo gorzej i oduczyl sie chyba z lenistwa. Teraz podpala od czasu do czasu jak idzie z kumplami do pubu. tiaaaaa, jasne |
|
|
|
#2045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama pamiętam moje rozanielenie po egzaminie Jak siedziałam w poczekalni, to wciągałam snickersa, na pobudzenie of course. Jestem w połowie, a pan wychodzi i mnie woła Moja mina bezcenna
|
|
|
|
|
#2046 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ale oberwanie chmury u nas ![]() Skąd ja znam ten widok.... ![]() Cytat:
A do do dzieci i mikołaja to one coś z tymi butami mają Cytat:
tu znalazłam inne kolory, ta w popielach na żywo ładniejsza, a ciemną widzę pierwszy raz: link Też go lubię, najbardziej z tych drogeryjnych Cytat:
Abby, kciuki dla męża ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Agnusku, stęskniłyśmy się! Cytat:
![]() A Ty też palisz? Edytowane przez onyks Czas edycji: 2012-11-29 o 10:25 |
||||||
|
|
|
#2048 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia czyli wieczór udany?
Mała tak właśnie myślałam co u Ciebie ![]() Kotku Butter trzymam kciuki. Blonde czyli się nie wyspałaś? |
|
|
|
#2049 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zaabcia jak dla mnie 1 praktyczniejszy, 2 ładniejszy ale mniej praktyczny. Zależy co kto lubi =) jak dla mnie mimo wszystko 1. Od zawsze w mojej kosmetyczce mam tylko tusz, kredkę do uzupełniania rzęs jak henna zejdzie (skutki wypadku) i jakieś cienie, ale generalnie ich nie używam. I oczywiście kremy.Bez kremu się nigdzie nie ruszam. A pudrów podkładów i tych wszystkich innych mazideł nie używam bo nie umiem =) Aaby pęcherz przeziębiony to u mnie normalka. Także przywykłam =) Dzisiaj lepiej, a jutro pewnie zapomnę o problemie. Jedyny mój problem z cerą to to że jest bardzo wrażliwa i mam strasznie popękane naczynka. (co widać na zdjęciu w profilu) Wyprysków ani żadnych innych zmian nigdy nie miałam. Dlatego też nie czułam potrzeby aby nakładać na siebie warstwy makijażu. Niestety nie brałam pod uwagę tego że spełnia on też funkcję ochronną. W tym roku to się zmieni. Jutro za męża.Nikita Malamaluczka hej! Brawa za kuferek i za skończoną serię. Cytat:
Ciekawe czy by brał. Jak zaczęliśmy poważnie planować dziecko to mówił że skoro ja chodzę do lekarza i robię badania to on też chce iść. Ale moja pani gin powiedziała że on nie musi się badać. I powiem szczerze że był tym zawiedziony. Stwierdził że to jest spychanie mężczyzny na boczny tor bo przecież on też powinien być zdrowy i tak samo się przygotowywać jak kobieta. Ale czy tabletki by brał nawet ibuprom łyka pod totalnym przymusem... Ale pytał czy może powinien swoje żołnierzyki przebadać, po czym stwierdzić że jeśli są takie zwinne jak on to na bank nie będzie problemu Agnusku cześć kochana Cytat:
gocha zaraz usg. wracaj szybciutko i pisz co i jak =) Cytat:
Ostatni miesiąc tak mi dał w kość że z nerwów zaczęłam znowu... Ale nerwy się skończyły i przestałam. Także dwie paczki za mną i dalszej współpracy z nimi nie przewiduje. Pisze tak jakbym nie wiedziała że papieros w stresie nic nie pomaga =/ Nie wyobrażam sobie żebym zapalić chociaż jednego w ciąży. o alkoholu nie wspomnę bo ja i teraz w ogóle nie piję więc w ciąży kusić mnie nie będzie.
|
|
#2050 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(ale wolałabym pojedynczo )Zwłaszcza, że mój tata miał w rodzeństwie dwie pary bliźniaków ![]() Ale czekaj... Czyli jeśli faceci przenoszą, tzn. że ja, jako córka nie przenoszę? Czyli gdybym miała brata, to on byłby narażony na bliźniaki? ![]() Cytat:
Masz zakaz! Wszak podobno wszędzie jest tłuszcz ![]()
|
|
#2051 |
|
Zakorzenienie
|
Ale podejrzewam , ze nie w takich ilościach jakie sugeruje Butter
|
#2052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaby źle czytasz! Napisałam, że to NIE zależy od facetów! ![]() Więc skoro twój tata miał w rodzeństwie bliźniaki...to kto wie, czy jakoś genów nie dostałaś
|
|
|
|
|
#2053 |
|
Zakorzenienie
|
Butter, kłania się u mnie dokładniejsze czytanie
![]() Powiem Ci, że ja paliłam nałogowo prawie 10 lat i wszyscy mówli, że ja nigdy nie rzucę...aż tu nagle, z kumpelą nas naszło i rzuciłyśmy z dnia na dzień, w lutym będzie 5 lat....z małym ALE ![]() Ale, w zeszłym roku jak polecieliśmy do Anglii do kolegi to się skusiłam nie mogłam się opanować (cienkie i miętowe )i tak poszło...mówiłam sobie jeszcze tylko 1 paczka...i tak poszło kilka miesięcy. Jak podjęliśmy decyzję o staraniach to momentalnie rzuciłam, ale powiem Ci że zdarza się że myślę o papierosie...np. jak będziemy mieć ten domek i ciepły wieczór, lampka wina i ten chol.erny cienki miętowy Wiem że jak tż będzie palił to polegnę.. On niby nie chce, ale rozumiem jak mu ciężko...palacz do końca życia zostaje palaczem, tak jak alkoholik... |
|
|
|
#2054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2055 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaby ja się na genach nie znam...i nie mówię, że dostałaś porcję genów...może szybciej to bliźniakowe rodzeństwo coś przekazuje...ale właśnie córkom..a nie synom ![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
Moja mama rzuciła też z dnia na dzień...mój tata chyba też, jak się urodziłam...i żadnego nie ciągnie spowrotem do nałogu...ani nie popalają po kątach...
|
||
|
|
|
#2056 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego co czytałam to zależy tylko od kobiet więc chyba matka przekazuje córce?
wiem, ze płeć dziecka zależy od faceta ![]() aaby a ty byś chciała mieć bliźniaki? |
|
|
|
#2057 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z daltonizmem tak przecież jest. Tylko tam kobiety przenoszą a mężczyźni chorują.
|
|
#2058 |
|
Zakorzenienie
|
a matko, jakie to wszystko skompilowane
|
|
|
|
#2059 |
|
Zakorzenienie
|
Tak jeszcze wracając do tego przekazywania...jak się okazuje np. że będziesz mieć bliźniaki, to pada pytanie czy w rodzinie ktoś je miał...a nie czy twój tata, mama jest z bliźniaków...
![]() Więc myślę, że to zawiła sprawa
|
|
|
|
#2060 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eee, wiesz... Jakby to powiedzieć... ![]() Cytat:
|
|
#2061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A podklad oprocz ochrony daje przede wszystkim kolor i efekt wypoczetej, jednolitej buzi. |
|
|
|
|
#2062 |
|
Zakorzenienie
|
Oj tam oj tam...
|
#2063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko mnie się hemofilia kojarzy...tam też kobiety przenoszą gen, a chłopcy chorują...
|
|
|
|
|
#2064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bliźniaki chodzą po kobietach, co znaczy, że jak kobieta ma 2 córki, to one mają prawdopodobieństwo ciąży. Jak ma 2 synów to dla nich nie robi to różnicy. Facet może napierać plemnikami ile chce, ale to kobieta daje jajeczko przystosowane do 2 plemników bądź wypuszcza 2 jajeczka ![]() przynajmniej tak czytałam
|
|
#2065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2066 |
|
Zakorzenienie
|
czyli co będzie, to będzie?
![]() Dziś też mam ang. z Mają zostaja moi rodzice. Ciekawe czy będzie płacz ![]() aaaa zapomniałam Wam napisać. Wczoraj o 18.30 zadzwoniła do nas teściowa, że dawno Mai nie widziała, ze tęskni itp. Więc mąz ją zaprosił aby wpadła kiedy ma ochotę. A ta, że będzie za chwilę (ma do nas 10 min autem). Więc ok czekamy.... czekamy... czekamy... Maja juz zaczeła marudzić , bo była senna. o 19.40 mąż zadzwonił czy juz wyjechała , na co teściowa, że się szykuje więc jej powiedział, że już niech nie jedzie bo idziemy ją kąpać. ech... Doskonale wie, że do max 20 Maja wytrzymuje i potem idzie spać.
|
|
|
|
#2067 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciesze sie,ze lepiej Cytat:
![]() Cytat:
Jak bylam mała mój brat sie zawsze przebierał za mikolaja i ja wierzylam ze to Mikolaj Cytat:
starsz sie i podpalasz...nie ładnie, bardzo nie ładnie![]() ![]() ![]() ![]() no nie ![]() Szlismy dzis sami do przedszkola, bo kolezanki synek strzelił rano focha No i niedlugo musze sie zbierac
|
|
#2068 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez się nie wyspałam ale przez męża.... bo mi nad uchem chrapał
i wtedy sie przekręcał i przestawał. Niestety za jakieś 2 godziny znowu mi sie do ucha przytulił i dawaj chrrrrr, chrrrrrr |
|
|
|
#2069 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co będzie to będzie, ale lepiej jak będzie jedno
|
|
#2070 |
|
Zakorzenienie
|
aaby
![]() Idę robić obiadek, bo mąż lata z Mają po mieście Ale o 12 ma wrócić bo na 14 idzie do pracy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:36.

, niech nie przychodzi

za męża.
nawet ibuprom łyka pod totalnym przymusem... Ale pytał czy może powinien swoje żołnierzyki przebadać, po czym stwierdzić że jeśli są takie zwinne jak on to na bank nie będzie problemu 

wiem, ze płeć dziecka zależy od faceta
Maja juz zaczeła marudzić , bo była senna. o 19.40
i wtedy sie przekręcał i przestawał. Niestety za jakieś 2 godziny znowu mi sie do ucha przytulił i dawaj chrrrrr, chrrrrrr