Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 2012 - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-29, 11:30   #301
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

ja zaczęłam w zeszłym tyg od połowy miarki i teraz daję jedną ... wow 3 ? to gęste będzie

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

mamuśki zamawiała któraś strój św mikołaja na all ?
Ja licytuje takie ubranko :P

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Iwoncia sexi sexi. Ten z frędzlami bardziej mi się podoba, ale nie równo się opalisz jak te frędzle będą zwisać

eeee tam, tak wysoko to sie nie rozbieram nigdzie - tylko po domu to nie bedzie mnie nikt widział
Dylemata mam okropnaśnego który wybrać.
Powiedziałam mężulowi ze chce pod choinke

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Z mojego miasta Mi też się marzy piękny strój na szczupłym ciele, ale pewnie przyjdzie mi w barchanowych gaciach i koszulce do kolan paradować bo wstyd się rozebrać.

Uwielbiam te Twoje teksty

Nie no do lata sporo czasu to sie zdążysz wyleczyć z pociążowych dolegliwościach
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 11:39   #302
Asiuulka89
Zakorzenienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Cytat:

spróbuję dać jej dzisiaj 2 miarki i zobaczymy

jejku muszę odpocząć bo czytając posta Asiulki doczytałam że jest zła bo babcia noc przeżyła boziu ..
Asia rozumiem Twoje oburzenie no zawsze tak że Ci co bez zobowiązań życiowych to zawsze mają mało czasu .. no i męża Twego pewnie sumienie ruszyło że to babcia .. ehh a Ty to zabiegana jesteś, a kiedy kawiarnia ruszać ma ?

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

cudne ale mi o strój na dorosłego potrzebny
dobra doczytalam ... juz myslalam ze ja cos zle napisalam. ja sie ciesze ze babcia przezyla i oby jak najdluzej pozyla.. no ja tez jestem zmeczona bo juz sie prawie zirytoewalam
wogole wczoraj wszyscy sie z babcia jkuz zeganli bo jak wracala karetka do domu to pani doktor powiedziala ze zostaly jej minutki zycia a podobno babcia dobrze wyglada i dobrze sie czuje (bol usmierzany morfina)
kawiarnia chcialbym na lutego no bo zostala hydraulika, pomalowanie scian i zalozenie podlogi pozniej tylko meble i sprzet i mozna ruszac co sie wiaze z tym ze musze jasia zostawic a tak dokonca nie chce ... ehh

Edytowane przez Asiuulka89
Czas edycji: 2012-11-29 o 11:43
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 11:45   #303
tamlin111
Zakorzenienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość

Nie no do lata sporo czasu to sie zdążysz wyleczyć z pociążowych dolegliwościach
Iwona pociążowe zeszły ale reszta nie chce. Stoi co do grama tak jak było przed ciążą.

No nic idę siku ( trzymać kciuki abym przeżyła ) i brzuszki porobię.

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
zle mnie zrozumialas.. ja sie ciesze ze babcia przezyla i oby jak najdluzej pozyla chodzilo o to ze wczoraj bylo zamieszanie wszyscy sie z babcia zegnali bo pani doktor powiedziala ze to sa jej ostatnie minuty.. o to chopdzilo.. a ja jestem zla ze to on pojechal a nie kto inny.,. ohh nie robcie ze mnie jakiejs zlej osoby..
Ja Cię doskonale rozumiem, bo jak moja babcia dostała udaru to ja mając pracę i dziecko, będąc sama, biegałam między pracą a odebraniem dziecka przedszkola do szpitala ją karmić. Później jak była w domu to odbierałam dzieciaka i szłam do babci pomóc, a wieczorem ją umyć. Dopiero jak zaszłam w ciążę to odpuściłam bo dźwigać nie chciałam, a babcia sparaliżowana. Wszystkie szpitale rehabilitacyjne ja załatwiałam, nawet jechałam raz 120km i kłóciłam się z ordynatorem o przyjęcie jej na rehabilitację. Dodam tylko że babcia ma 7 wnuków. Reszta bez dzieci albo z mężami, żonami, co im łatwiej, ale najlepiej było do mnie zadzwonić. Nieraz nie wiedziałam jak się nazywam. Wtedy jeszcze z Kropkiem nie mieszkałam więc często jak przychodził to Paulę zostawiałam z nim i szlam do babci. Także wiem o co Ci chodzi
Stary 2012-11-29, 11:47   #304
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Iwcia dodaje normalnie do mleka, bełtam w butli i wsio, tylko smoczek trzeba przystosować ja zrobilam ręcznie- nożem naciełam kreseczke małą (ścisnełam sobie końcówkę smoczka, żeby się zrobił płaski i ciach nożykiem delikatnie w miejscu otworu) musi być większa dziurka żeby mleczko przchodziło bo robią się takie maleńkie grudki od kleiku
dzięki Obczaiłam ten kleik w sklepie, pewnie w połowie grudnia się skusimy. Narazie muszę ją do butli przekonać, bo niezbyt chętna. Nie umie z niej jeść.
Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Krystian wczoraj jadł ok. 10 wieczorem i obudził się przed 5 rano, bo zrobił kupę i zaraz usnął, a do jedzenia wstał dopiero o 7.30.... Aż wstałam do niego zobaczyć, czy wszystko jest ok...
Łaaaaa.... ja też tak chcę

Cytat:

eeee tam, tak wysoko to sie nie rozbieram nigdzie - tylko po domu to nie bedzie mnie nikt widział

A po co Ci strój kąpielowy po domu? ;>

Cytat:
Iwona pociążowe zeszły ale reszta nie chce. Stoi co do grama tak jak było przed ciążą.

Chodakowską a nie brzuszki!
Matko, mam jutro ten szpital, boję się jak cholera. Najbardziej się boję ze wyjdą jakieś komplikacje i będę musiała zostać...
Stary 2012-11-29, 11:50   #305
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Konczi a gdzie Ty to doczytałaś, przecież Asia nic takiego nie napisała

A dorosłego mikołaja w ciuchach widziałam u nas 2 dni temu

Tamlin nie nie Asia tego nie napisała ale ja to wyczytałam nie wiem jakim cudem chyba ze zmęczenia już czytam co chcę

aaaa no i dlaczego nie nabyłaś dla mnie dorosłego mikołaja się pytam

Cytat:

Już widzę Alanka mikołajka

Cytat:
dobra doczytalam ... juz myslalam ze ja cos zle napisalam. ja sie ciesze ze babcia przezyla i oby jak najdluzej pozyla.. no ja tez jestem zmeczona bo juz sie prawie zirytoewalam
wogole wczoraj wszyscy sie z babcia jkuz zeganli bo jak wracala karetka do domu to pani doktor powiedziala ze zostaly jej minutki zycia a podobno babcia dobrze wyglada i dobrze sie czuje (bol usmierzany morfina)
kawiarnia chcialbym na lutego no bo zostala hydraulika, pomalowanie scian i zalozenie podlogi pozniej tylko meble i sprzet i mozna ruszac co sie wiaze z tym ze musze jasia zostawic a tak dokonca nie chce ... ehh

Asiu no nie napisałaś kochana ale ja to wyczytałam z gwiazd chyba ehhh .. wybacz zdrówka dla babci

ehhh dasz radę zobaczysz pookładasz wszystko tak by z Jasiem być jak najdłużej ... na kawę wpadniemy wizażowo
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 11:52   #306
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Ja Cię doskonale rozumiem, bo jak moja babcia dostała udaru to ja mając pracę i dziecko, będąc sama, biegałam między pracą a odebraniem dziecka przedszkola do szpitala ją karmić. Później jak była w domu to odbierałam dzieciaka i szłam do babci pomóc, a wieczorem ją umyć. Dopiero jak zaszłam w ciążę to odpuściłam bo dźwigać nie chciałam, a babcia sparaliżowana. Wszystkie szpitale rehabilitacyjne ja załatwiałam, nawet jechałam raz 120km i kłóciłam się z ordynatorem o przyjęcie jej na rehabilitację. Dodam tylko że babcia ma 7 wnuków. Reszta bez dzieci albo z mężami, żonami, co im łatwiej, ale najlepiej było do mnie zadzwonić. Nieraz nie wiedziałam jak się nazywam. Wtedy jeszcze z Kropkiem nie mieszkałam więc często jak przychodził to Paulę zostawiałam z nim i szlam do babci. Także wiem o co Ci chodzi
no bo jak sie porpostu kogos kocha to sie dba o ta osobe, a wnuki z ktorymi babcia mieszkala to teraz ich nie ma. Bbacia zajmuje sie jej corka, no ale syn nie robi nic, no i przydziela kto co robi. Trudno przezyje przeciez pomecze sie ten dzien a kiedys sobie odbije. Ogolnie chcialam jechac babcie odiwedzic ale to jest tak specyficzna osoba ktora obcych nie uznaje i nie lubi (takze ja i szwagier) nie jestesmy mile widziani a szkoda bo choc wielka sympatia ja nie darzylam to chcicalam jeszcze pojechac choc raz, no ale trudno. dziekuje za zrozumienie mej zlosci

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Cytat:

Tamlin nie nie Asia tego nie napisała ale ja to wyczytałam nie wiem jakim cudem chyba ze zmęczenia już czytam co chcę

aaaa no i dlaczego nie nabyłaś dla mnie dorosłego mikołaja się pytam

Już widzę Alanka mikołajka

Asiu no nie napisałaś kochana ale ja to wyczytałam z gwiazd chyba ehhh .. wybacz zdrówka dla babci

ehhh dasz radę zobaczysz pookładasz wszystko tak by z Jasiem być jak najdłużej ... na kawę wpadniemy wizażowo
nic nie szkodzi , tez jestem zmeczona a na kawke zapraszam zrobie taka specjalna wizazowa
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 12:01   #307
Iwa844
Zakorzenienie

Asiu nikt się nie dziwi że jesteś zmęczona... masz pełne prawo taka być. W ogóle muszę Ci powiedzieć że Cię podziwiam. Dwójka maluchów, otwierasz swój biznes, ogarniasz się ze wszystkim śpiewająco... jak ja sobie pomyślę że jak miałam 23 lata to największym problemem było w co się ubrać na imprezę i ewentualnie jak nie zawalić egzaminu to.... szacun dziewczyno. Masz siłę!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-29, 12:01   #308
m_moni
Zadomowienie

Cytat:

tego z frędzlami oczywiście
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 12:05   #309
katiem
Wtajemniczenie

Jak tak chwalicie tą Chodakowską to ja tez mogę dostac program ćwiczen? Please please please.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 12:12   #310
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość

A po co Ci strój kąpielowy po domu? ;>

no i trzymam kciuki żebyś nie musiała zostawać w szpitalu

Lewek skąd jesteś? bo chciałabym zrobić Mai zdjęcia do kalendarza...ale takie fajne zdjęcia
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 12:15   #311
ula2689
Wtajemniczenie

Widzę że wszystkie szalejecie na allegro, he he ja też
Teraz pytanie z innej beczki, co kupujecie,dajecie dla mężusiów swoich bądź partnerów, ja już nie mam pomysłów po 9 latach razem mi się wyczerpały
dodam że poznaliśmy się w 2 dzień Świąt więc rocznica jednocześnie no i w Wigilię ma imieniny, to prezent ma być potrójny..
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 12:17   #312
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Jak tak chwalicie tą Chodakowską to ja tez mogę dostac program ćwiczen? Please please please.
PW
Stary 2012-11-29, 12:27   #313
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
PW
Dziekuję dziękuję

Ula my juz nie robimy sobie prezentow niespodzianek. Tzn mąż jeszcze czasami tak bo ja to się ze wszystkiego cieszę. A ja zapytałam czego potrzebuje.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-11-29, 12:28   #314
Sojka1990
Zadomowienie

Też bym chętnie obczaiła tą Hodakowską
Stary 2012-11-29, 12:29   #315
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuję dziękuję

Ula my juz nie robimy sobie prezentow niespodzianek. Tzn mąż jeszcze czasami tak bo ja to się ze wszystkiego cieszę. A ja zapytałam czego potrzebuje.
Ty nie dziękuj, jak zaczniesz ćwiczyć to będziesz na mnie kląć

Sojka również PW

Edytowane przez Iwa844
Czas edycji: 2012-11-29 o 12:31
Iwa844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 12:35   #316
colds
Zakorzenienie

Witam się popołudniowo

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Ale fajnie! Ostatnie karmienie mieliśmy o 2!

I znowu bez gazów i zatkania -kupka właśnie poszła jak marzenie

Chyba się u nas naprawdę zmienia na lepsze!

Cytat:
Kto widział film TED ??
Polecam bo super komedia
Widziałam, widziałam. Choć i tak bardziej polecam Romana barbarzyńce . Bajka zdecydowanie TYLKO dla dorosłych

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
COLDS nie sprawdziłam Twojej metody odnośnie podania mleka bo maly obudził się sam po 23 i potem budził się co dwie godziny . A było już tak pięknie przecież .
A jak Melcia zareagowala na kleik ?
Zielone wodniste kupy Odstawiłam, spróbuję dopiero na święta, bo wtedy skończy 4miesiące.

Cytat:
Ale to prawda ze kolki to przez niedojdzalisc układu pokarmowego. Jedynie przez to co jemy moze wyjść alergii ale kolki to swoją droga przecież dzieci na mm tez je maja a dostają ciagle to samo mleko.
!!!

Cytat:
Dzień dobry.
Zobaczcie jakie piękne ramki znalazłam, trzeba babciom pod choinkę zamówić
http://allegro.pl/ramki-ramka-zdjeci...754706009.html
W ogóle mają piękne cacka.
Super pamiątka, chyba się skusimy

Cytat:

a Zośka najadała się kleikiem ?
Wiem, że nie do mnie, ale.. jak odstawiałam Melci kleik, to aż mi smutno było, bo wiem, że pewnie Jej go brakuje Jak jadła to całą sobą! Uwielbiała go

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Widzę że wszystkie szalejecie na allegro, he he ja też
Teraz pytanie z innej beczki, co kupujecie,dajecie dla mężusiów swoich bądź partnerów, ja już nie mam pomysłów po 9 latach razem mi się wyczerpały
dodam że poznaliśmy się w 2 dzień Świąt więc rocznica jednocześnie no i w Wigilię ma imieniny, to prezent ma być potrójny..
Ja to mojemu chyba zestaw parkowania kupię albo radio z tv do auta. Innych pomysłów brak..

Widzę, że szalejecie z ubrankami mikołajów. A ja szukam dla Melci jakiejś eleganckiej sukienki Co będzie istną księżniczką

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Co do Chodakowskiej to ja robię razem z Tiffany Ale u Tiffany wybrałam tylko 6 filmików i robię je w kółko .
Więc codziennie coś
No i wczoraj TŻ stwierdził, że schudłam i mam większe wcięcie w talii Aż się na Niego rzuciłam z tej okazji
Stary 2012-11-29, 12:36   #317
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Ty nie dziękuj, jak zaczniesz ćwiczyć to będziesz na mnie kląć

Sojka również PW
He he
A powiedz bo mi w sumie nie tyle zależy na schudnięciu co raczej na wyrzeźbieniu, ujędrnieniu (szczególnie cyca) Da się?

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-11-29, 12:39   #318
Sojka1990
Zadomowienie

Iwa kocham Cię wiesz ?
Stary 2012-11-29, 12:40   #319
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
He he
A powiedz bo mi w sumie nie tyle zależy na schudnięciu co raczej na wyrzeźbieniu, ujędrnieniu (szczególnie cyca) Da się?
Wyrzeźbić na pewno tylko nie wiem czy akurat cyca. Trening skupia się głównie na mięsniach brzucha i nóg, jest też sporo ćwiczeń w których aktywny udział biorą ręce, więc może też zadziała.

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość

Co do Chodakowskiej to ja robię razem z Tiffany Ale u Tiffany wybrałam tylko 6 filmików i robię je w kółko .
Więc codziennie coś
No i wczoraj TŻ stwierdził, że schudłam i mam większe wcięcie w talii Aż się na Niego rzuciłam z tej okazji

Ja po tygodniu z Ewką widzę małą różnicę - mogę już usiąść w spodniach, w których do tej pory mogłam tylko stać

Cytat:
Iwa kocham Cię wiesz ?
:zawstydzony: brakuje emotki powtórzę się - jak zaczniesz ćwiczyć to mnie znienawidzisz Przynajmniej przez kilka pierwszych dni

Edytowane przez Iwa844
Czas edycji: 2012-11-29 o 12:43
Iwa844 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-29, 12:43   #320
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Też bym chętnie obczaiła tą Hodakowską

ja tez ja też ...

którego żółwika nabyć yhhh no znowu mam dylemat

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Cytat:

Wiem, że nie do mnie, ale.. jak odstawiałam Melci kleik, to aż mi smutno było, bo wiem, że pewnie Jej go brakuje Jak jadła to całą sobą! Uwielbiała go

Widzę, że szalejecie z ubrankami mikołajów. A ja szukam dla Melci jakiejś eleganckiej sukienki Co będzie istną księżniczką

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Więc codziennie coś

za wcięcie !
A ile dawałaś Melci? dlaczego odstawiłaś???

ja też szukam sukieneczki hihihii .. ale teraz żółwik i nie wiem który czy z gwiazdozbiorami czy bez .. ciekawe jak to pokazuje te gwiazdozbiory
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 12:45   #321
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:

ja tez ja też ...

poleciało do Ciebie
Stary 2012-11-29, 12:49   #322
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:

Więc codziennie coś

A co to za ćwiczenia?
Stary 2012-11-29, 12:53   #323
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

wróciłam od pediatry
według lekarki, nic niepokojącego sie nie dzieje,że nie robi tej kupki, mówiła że widocznie całe mleko mała przyswaja.Badała brzuszek i mięciutki, gazy schodzą więc mam sie nie martwić i czekać na pełną pieluszkę
Przepisała aby probiotyk bioGaia
niby się uspokoiłam , ale nie do końca

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-29, 12:53   #324
lidka0308
Zadomowienie

nadrabiam po jednej stronie

Cytat:
No poszły jak szalone
A ja zaliczyłam fryzjera bo mnie Kropek wygnał, Biedronkę i pomoc doraźną i dostałam Monural na cewkę, aby choć trochę mi ulżylo do poniedziałku i wyniku antybiogramu.

Proszę bardzo Oby pomogły

Ja też fotelik zmieniam na wiosnę. Dopiero jak Mati będzie siedział. Z Paulą miałam ten:
http://allegro.pl/fotelik-coneco-zen...827751484.html Bardzo fajny.
A adidasy zawsze w pralce piorę. Tylko jeśli będziesz je prałą same ( ja zawsze z roboczymi ubraniami Stasia ) to nie syp dużo proszku bo będzie piana wszelkimi możliwymi dziurkami szła. Raz tak zalałam łazienkę.

Biedna Jagódka i psinka.
Co do ćwiczeń jutro, to jeśli mała by nie reagowala na kłucie to bym ćwiczyła.

Nic nie robić. Minie jej, to normalny etap.

Powiedz że żartujesz A w co ją ubierzesz jak będzie -10????
fryzjer fajna rzecz nie?
dobry Kropek że o ciebie dba i wysyła
mam nadzieję, że leki pomogą

Cytat:
Angel tego księdza to normalnie :pała:

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

i pierwszy raz od dawien dawna zorbiłam sobie paznokcie
mi raz też się udało zrobić, ale bez przyspieszacza schnięcia by się nie obeszło

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
kurde ostatnio tz zwrocil mi uwage,ze ja za kazdym razem jak ukladam malucha do snu to klade go na boku i daje kołdre między nogi tzn.jedna nózka przykryta a druga na kołdrze i spi w samych bodach i ma gołe nóżki.. Od kilku tygodni robilam tak bez zastanowienia po co a przeciez ja tak samo ukladam sie do snu i nienawidze spac w skarpetkach.A maluszek chyba podal sie na mnie bo uwielbia tak zasypiac

aaa wogole od dwoch dni spie z dwójką dzieci ja w srodeczku spie. Oskar powiedzial ze niechce z tatą spac bo ma gorące kolana ;D
gorące kolana są powalające

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
to tak jak ja

colds dziś zrobię tak jak Ty i dam jeszcze małemu przed moim pójściem spać to może nie obudzi mi się koło 2 jak to zazwyczaj jest.

My bodajże w poniedziałek zmieniliśmy smoki na większe i Jaśko nawet więcej dzięki nim wypija bo wcześniej wypił połowę, wiercił się, marudził, kopał nóżkami.

Jeśli chodzi o kurtkę to ja też poszukuję i nic nie mogę znaleźć ciekawego

Ahhh jakie mamy śliczne wątkowe dzieci

A oto mój skarbek
Skarbek oczywiście przepiękny!!!

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
No właśnie... Niektóre rady Tracy mi się podobają - np. szacunek do dziecka i jego strefy intymnej. Ale niektóre zupełnie nie w moim stylu

Mój tak samo reaguje jak nie chce jeść, tylko żeby go uśpić.
I wtedy (powtarzam aż wszystkie to przeczytają, bo to naprawdę działa) owijam go w becik/kocyk, kołyszę góra-dół uginając kolana i szumię ustami. 5-10 minut i śpi jak marzenie!

Ja jeszcze nie odważyłam się po porodzie malować paznokci... Boję się, że mały się obudzi, a lakier jeszcze nie wyschnie
też się bałam malować więc zaopatrzyłam się w przyspieszacz schnięcia i malowałam na dwie tury, bo mała oczywiście się obudziła
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 12:56   #325
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Ależ się rozpisałyście.

Od 2 dni podaje małej probiotyk, ale okropnie przy tym płacze. Ponieważ nie weźmie butli do buzi, wtrzykuje jej go strzykawką. Probiotyk rozpuszczam w wodzie. Czy myślicie że mogę go rozpuścić w swoim mleku? Może będzi smaczniejsze.

Ja piorę buty w pralce.

Ojeej... to musi być dla Ciebie trudne. Kochany piesek

Moja też wpycha rączki, a ulewa bardzo a to po odbiciu, albo od tego fikania nogami, w każdym razie często ulewa.

ja kupuje ubranka w pepco dość często bo całkiem ładne są. Cenowo uważam jest przystępnie, a często też są promocje. Tak jak już ktoś pisał czasami są nawet za 6zł.

Fajnie, że jest jeszcze tyle ludzi, którzy wolą czytać papierowe książki, a nie na kompie... Też lubię czytać, a teraz kiedy młoda tyle je wieczorem przed snem to można nadrabiać
Hehe 700zł no ładnie
Ja się ostatnie zaczytuje w romansidle o wampirach. Normalnie nigdy bym nie przypuszczała, że będe coś takiego czytać, ale na każdy kolejny tomik czekam z niecierpliwością jak na dobry serial.

W okresie przedświątecznym trzeba się liczyć z opóźnieniami niestety.
Ja na ubranko na chrzest dla mojej małej czekam już ponad tydzień.

Myślę, że się małej bardzo spodoba. Moja uwielbia wszystko co się swieci więc pewnie byłaby wniebowzięta.
ja uwielbiam papierowe książki zwłaszcza nowe i ich zapach podobnie jak maggie
teraz korzystam z biblioteki bo kaska potzrebna na inne wydatki czytaj prezenty na święta
ale po nowym roku na raty po 200 zł wykupię sobie ten koszyk upatrzonych
i jak go już wykupię to nazbira mi się nowy zapewne hihihihi
ja teraz w między czasie czytam też agathę raisin, takie małe książeczki kryminały - zamówiłam sobie prenumeratę i przychodzą mi kolejne tomy do domku raz w miesiącu dwa
ale takie małe to ja połykam w jeden dzień, zależy ile mała chce jeść
a o wampirach też lubię

Cytat:
Dziewvczyny szalejcie masakra

Ja też z tych czytających, kryminały kocham, najbardziej cobena, wszystkie poskromione teraz przerzucilam sie na tess gerritsen ale romamnsami tez nie p[ogardze a co tyle ze ja nie mam kompletnie czasu niestety a ja jak zacznę czytać to w domu nic nie zrobię i nie bede spac po nocach poki nie skoncze czytac

suoper ze serduszko wporządku

ja wreszcie dzisiaj kupiłam kurtkę, jakoś jechałam po spodnie a wróicłam ze spodniami i kurtką wkońcu te plastikowe też mi sie nie podobaja

piekne,, uwielbiam Twoje zdjecia.

nie wiem jeśli cie cos niepoki przejdz sie sie do pediatry i zapytaj

podaje.

Ja mam taka http://allegro.pl/elektroniczna-nian...775934110.html jestesmy zadowoleni.

nadrobiłam, choć było ciezko.

Maggie widzialam juz fotki na fb sliczniasta jest Zuzanka, zreszta kazda Zuzia jest slodka.

Zuzia uwielbia wiersze tuwima i brzechwe, lokomotywa okulary to zna praktytcznie na pamiec
cobena też przewaliłam w całości i geritssen podobnie choć nie w caości bo jakieś dwie jej książki mam w tym koszyku upatrzonych i czekających na zakup romansidłem od czasu do czasu też nie pogardzę, zależy od nastroju
sparksa oczywiście znam i też lubię czytać
kiedys też tak miałam, że jak mnie książka wciągnęła to na amen i nic nie robiłam póki nie skończyłam
teraz tak się nie da a wolę czytać po kawałku niż wcale, więc czytam

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Asiulka ja też uwielbiam Cobena i Gerritsen, a z romansów Sparksa. Właśnie czytam Ostatniąą piosenke sparksa i Doline umarłych Gerritsen
tej ostatniej piosenki nie znam
będę musiała poszukać w bibliotece przy następnej wizycie
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 12:59   #326
angel166
Zakorzenienie

iwoncia to u nas odwrotnie. króluja spodenki, spodniczki i body, no gdy zimno to sweterek i rajstopy pod spodnie. spiochy pożegnaliśmy gdy mala wyrosła z 56, a pajacyki tylko do spania. a nakazywała ich tyle, że nie wiem po co. teraz szukam curplycj spodenek 3-6, sukienek i jakiś ładnych spodniczek z dwóch, bo obecne robia sie za małe.

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 13:03   #327
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dziewczyny pytałam o tą karuzelke czy warto kupić i nikt nie odpisała chciałam jakieś opinie,bo mam okazje kupić.

I też chciałabym tą Chodakowską

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

http://allegro.pl/fisher-price-c0108...814081435.html

o taka

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 13:03   #328
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Dziewczyny pytałam o tą karuzelke czy warto kupić i nikt nie odpisała chciałam jakieś opinie,bo mam okazje kupić.

I też chciałabym tą Chodakowską
Anusia , któraś z dziewczyn chyba ma taka i polecała, ogólnie każda z fisher price jest fajna.
Ja też zamawiam niedługo ale ze świecącymi zwierzaczkami

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 13:05   #329
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja to mojemu chyba zestaw parkowania kupię albo radio z tv do auta. Innych pomysłów brak..
A co to za ustrojostwo?

Zakupiłam
Dla Hubcia:http://allegro.pl/lamaze-grzechotka-...795482585.html
http://allegro.pl/lamaze-zawieszka-f...815213232.html
Dla Oliwci: http://allegro.pl/lamaze-kolorowa-za...815186197.html
Dla chrześniaka nr1: http://allegro.pl/lamaze-zawieszka-s...825598998.html
http://allegro.pl/tomy-projektor-poz...791376656.html
Dla chrześniaka nr 2: http://allegro.pl/dumel-discovery-in....html:brzydal:
A teraz ide dalej szaleć na alledrogo, póki dzieci śpią

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Anusia fajna, bierz
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 13:08   #330
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
dzień dobry
tyle naskrobałyście że nadrobie to poźniej.
Dziś obudziłam sie z takim bólem cycków że myślalam ze nie wyrobię.Twarde jak skały.
Laktator poszedł w ruch i dziś ściągnęłam 350 ml moje cycki oszalały chyba może z którąś sie podzielić ?
Zdecydowałam że dziś idę do pediatry bo tydzień bez kupy to już przesada..martwię się niby wszędzie sie naczytałam że może jej nie być nawet do 2 tyg w co wierzyć mi sie za bardzo nie chce..
proszę mnie zarazic ilością pokarmu. ją dzis sukces laktacyjny wreszcie po tygodniowej walczące o pokarm udalo mi sie coś ściągnąć. ale ręcznie bo ten laktator gow*no za przeproszeniem warty co mam. nim nic nie szło, a palcami udało mu sie ściągnąć 40 z obu piersi...zawsze cos... od dziś także zaczynam walke w ręcz o pokarm.

a my po szczepieniu. mala krYvzala strasznie. po drugim wkluciu dostała aż histerii, bo tchu nie mogła zlapac. na korytarzu cyc i od 11:30 śpi. a mnie boli głową strasznie a zasnąć nie mogę

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości