|
|
#991 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII
Cytat:
![]() bo baldachim to raczej ręcznie wypiore(dostałam od siostry) hmmmmm ..... ![]() Cytat:
pewnie ze możesz się dołączyć napisz coś więcej o sobie
|
|
|
#992 | |
|
Zadomowienie
|
Byłam dzisiaj z rana na zakupach w rossmanie i 210 zł poszło jak woda
i dla siebie, jeszcze tylko kilka rzeczy trzeba dokupić i wyprawka będzie kompletna ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
|
|
#993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj Bokeh super ze Cie wreszcie wypisali Marsi gratuluje rocznicy ![]() my tez dzisiaj rybke na obiad mamy, tyle ze nei po grecku, ale pyszna ![]() co do ochroniacza na lozeczko to ja pralam w pralce. ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- ooo no to popisalam, juz cora sie wyspala - uciekm moze zgladne wieczorkiem
|
|
#994 |
|
Zadomowienie
|
Witaj mArFiL
|
#995 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Basiu to odpoczywaj koniecznie nas tu kilka leżących już jest i dajemy radę, także będzie dobrze Marta jak dla mnie pomarańczowy ładniejszy ![]() Marfil witaj ![]() W internetowym Smyku promocja z darmową dostawą powyżej 119 zł, dodatkowo dużo obniżek mają. Ja się skusiłam wczoraj na tego dużego rogala do spania, akurat 119 zł kosztuje, bo już wysiadam, strasznie źle się śpi. Wczoraj właściwie nie mogłam chodzić przez to moje głupie spojenie. Nawet jak szłam do kuchni albo łazienki to musiałam się trzymać ścian, żeby dojść |
|
|
|
#996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ma byc promocja w rosmanie Pampers new born 1 i active baby 2 mini giant pack 108 sztuk za 42.39zl zamiast 53zł na dodatek jak się kupi te pampery to chusteczki 50% tansze
|
|
|
#997 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#998 |
|
Raczkowanie
|
ufff ja juz posprzatalam dom,cwiczylam i zrobilam zakupy i zaraz bioe sie za obiad dzis lasagne z feta i szpinakiem mniammmm...
wy tak ciagle o tych ciastach i ciastach macie jakis przepis ktorego nie da sie zepsuc? ?bo moj caly dorobek wypiekow to pierniczki na swieta a tez bym cos mezowi dobrego upiekla )
|
|
|
|
#999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie kurczak z ziemniaczkami i surówką ale ja kurczaka nie bede jesc;p mam gulasz, który zrobiłam tztowi w delegacje a ze nie pojechał to sobie zjem
|
|
|
#1000 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję ślicznie za miłe powitanie
Mam 23 lata. Mieszkam w Hajnówce koło Białowieży. Mój Narzeczony czyli przyszły Tatuś Maluszka jest 2 lata ode mnie starszy. Niestety jeszcze nie mieszkamy ze sobą gdyż nie mamy funduszy na to... U mnie nie ma za bardzo jak małe mieszkanie. A z kolei u niego jest bardzo dużo mieszkańców +pies. Mamy nadzieję ze wkrótce się to zmieni ) Od 1 października prowadzę sklep z odzieżą używaną i z początkiem stycznia planuje iść juz na zwolnienie lekarskie i oczekiwać na Maleństwo w spokoju. O ciąży dowiedziałam się 11 lipca a potwierdził mi ją lekarz 12 lipca. Był to dla nas szok ale się bardzo ucieszyliśmy bo strasznie chcieliśmy żeby cos w końcu się zmieniło z naszym życiu. A razem jesteśmy juz prawie 6,5 roku ) W tym okresie kiedy się dowiedzieliśmy o ciąży pracowałam u mamy w sklepie spożywczym na umowę zlecenie (ten sklep spożywczy to pss społem, a mama jest tam kierowniczką - nie wiem czy znacie tą sieć sklepów). Strasznie słabo mi było juz kilka tygodni i dla jednej z pań które tam pracują powiedziałam ze mi słabo jest, ze nie da się wytrzymac i że strasznie mi się chce spać a ona do mnie: A może ty jesteś w ciąży? A ja ze na pewno nie. ale postanowiłam ze zrobię jednak test. Poprosiłam, żeby mi Jarek (mój Narzeczony) przywiózł do sklepu test. no i ja go zrobiłam ale oczywiście nie było pojemniczka na mocz wiec zalałam ten test. Postanowiłam ze kupimy jeszcze jeden test i powtórze. Pomyślałam sobie, że najlepiej będzie jak rano to zrobię. I tak się stało. Tyle, że przedtem spojrzałam na test który robiłam dzień wcześniej i okazało się ze pokazały się dwie kreseczki delikatne. No to żeby mieć pewność to ja schwiciłam za drugi test i pobiegłam do łązienki. I również okazało się ze pokawiły się dwie kreseczki :O ja za telefon i piszę smsa do Jarka ze dwie kreseczki. po tej wiadomosci to kilka tygodni nie poznawałam go. Był w wielkim szoku, musiał sobie to poukladać. a kiedy w końcu się oswoił z tą sytuacją to traktuje mnie jak królową Rozpieszcza mnie na każdym kroku Całą ciążę znoszę bardzo dobrze tylko jak siedzę plecy bolą z prawej strony i nad brzuchem piecze. Mówiłam to dla lekarza ale on tylko skomentował to tak, że się macica powiększa i dlatego takie cos występuje. Kurcze ale się rozpisałam :P |
|
|
|
#1001 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dwa wieczory i było gotowe. Cytat:
Zobaczył moje internetowe inspiracje, kazał sobie napisać nr ncs farby i pognał do castoramy A przy malowaniu i jak już efekt zobaczył to się cieszył jak dziecko Widziałam też gdzieś w necie inspirację z pasami miętowo - białymi, bo Ty chyba masz takie miętowe ściany. Pięknie wyglądało. Wkleję co mam, pokaż mu, może się spodoba ![]() Dziękuję Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dziś na obiad robię spaghetti, dla męża z mięsem, dla mnie z dynią i warzywami ![]() Przeszłam się i normalnie jestem w szoku. Od dłuższego czasu to pierwszy dzień gdzie nic mi nie dolega. Normalnie to gdzieś dalej iść nie dam rady. No ale spociłam się jak mysz. Strasznie mi w tej ciąży gorąco. Byłam w 3 lumpkach i nic nie kupiłam, nic ciekawego nie było
|
|||||
|
|
|
#1002 |
|
Przyczajenie
|
W brzuszku mam Kinder Niespodziankę
) postanowiliśmy z Narzeczonym, że poczekamy chyba ze pokaże się przy 3 usg ) Kolejną wizytę mam 13 grudnia, a 10 grudnia planuję iść do szkoły rodzenia. U nas jest w szpitalu darmowa. |
|
|
|
#1003 |
|
Zadomowienie
|
Anegdota
![]() Niedaleko mojej rodzinnej miejscowości jest wioska o wdzięcznej nazwie Stolec. I pewna pani z tej wioski trafiła do szpitala. Po pewnym czasie, przyszła do niej pielęgniarka i pyta: "Stolec był?" a pani odpowiedziała: "Nie, przyjdzie dopiero wieczorem, po pracy" Pielęgniarka też była z owego Stolca-> to się dogadały
|
#1004 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My też w sumie tylko z tego szybkiego 30' korzystamy i też na 40st dajemy, ale dzieciowe chciałam wyprać porządniej, no to poprałam ![]() Cytat:
wybrałabym szary ale jak już to niebieski ładniejszyCytat:
![]() witaj Muszę się wykąpać, a się boję, bo co się kąpię to mi się słabo robi pod prysznicem, zawsze mąż przy mnie siedzi, a teraz wraca o 17 a na 18 mam wizytę u kardiologa (ale się bojęęęęęęęęęęęęęę Spojenie łonowe też mnie zaczeło boleć :/ ale tak mega, mega nisko..... A was boli całkiem, czy jak???
|
|
#1005 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki
![]() U nas cały dzień pada i zaraz zrobi się ciemno Byłam już z córką na zajęciach dla dzieci, zrobiłam zakupy, obiad (potrawka + marchewka), a po południu jadę do koleżanki. Mnie do słodyczy już prawie nie ciągnie, jak zjem coś malutkiego to jestem zaspokojona w 100% ![]() W niedzielę będziemy mieli gości to upiekę ten piernik z przepisu chyba e_vel. Mam nadzieję, że wyjdzie. Poza tym zaczyna mnie ogarniać jakis niepokój, że nie zdążę wszystkigo przygotować na przyjście maluszka. Od ponad tyg.biorę się za prasowanie i na razie uprasowałam aż 3 ciuszki. W przyszłym tyg. będziemy mieli malowaną sypialnie i urządzany kącik dla maleństwa. Laurko śliczne te pasy, może zgapię i zrobię na 1 ścianę. Marsi gratuluę rocznicy Gratuluję też udanych wizyt Witam nową mamusie To by było na tyle, jeśli kogoś zapomniałam pochwalić to b.przepraszam , ale tak zapitalacie z tymi postami, że ciężko mi nadgonić
|
|
|
|
#1006 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe oby się udało rozwiązac problem z mieszkaniem![]() Cytat:
a spojenie łonowe hmm mnie tam nic nie boli, ja poprostu chodzić nie moge, czuje taki ucisk, to nie boli ale tak mi cięzko...... chodzę jak pingwin czasem --------> http://www.youtube.com/watch?v=9dfWzp7rYR4 tylko ręce mam normalnie do dołu
|
|
|
#1007 |
|
Raczkowanie
|
Weż sobie jakieś krzesło czy taboret pod prysznic, ja tak sobie na początku ciąży radziłam po operacji.
|
|
|
|
#1008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzę,że paski rządzą ![]() a za tą dynię to Cię uduszę
|
|
|
|
|
#1009 |
|
Zakorzenienie
|
ja po usg, mała waży 2420, położenie główkowe, wszystko z nią ok i jest wielbicielka swojego kciuka - ssała go przez całe badanie :P
![]() tak - od razu
|
#1010 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurde, wszyscy mi mówią, że mam taki mały brzuch, aż się zaczynam martwić :/ Cytat:
![]() Marsi, ja uwielbiam cukinię
|
|
#1011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
;p i tez polozna opowiadala podobna anegdoteNo u nas na sali tez dziewczyny dostawaly fenoterol ale cala kroplowke to glowa je po nim bolala strasznie.... w ogole dostalam jeszcze isoptin ale... on jest na cisnienie a mi nic z cisnieniem nie jest.... Ide wypoczywac chociaz cos czuje ze jutro wypoczywanie sie skonczy i bedzie mnie nosilo...
|
|
#1012 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#1013 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Cytat:
![]() tez mam ostatnio jakieś dziwne obawy, niby jeszcze wcześnie, ale... dlatego też, właśnie skończyłam pierwsze pranko dzidziusiowe. Lepiej dmuchać na zimne - przy porodzie Gabi połowy rzeczy nie miałam spakowanych i biegałam jak szalona w ostatniej chwili pakując rzeczy do torby
|
|
#1014 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh isoptin osłonowo przy fenoterolu - żeby Ci serce nie dudniło itd
wykąpałam się i nawet brochę ogoliłam
|
#1015 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny, jak siedzicie, to siedzicie wyprostowane czy tak bardziej zgarbione ? Przyznam się ze mam problem z wysiedzeniem tych 45 min na tyłku. Bolą mnie plecy i strasznie sie kręce. Jak się zgarbie to boli kręgosłup, jak siedzę prosto to mnie brzuch ciągnie i tak cały czas. Głupieje
|
|
|
#1016 |
|
Raczkowanie
|
ja po podpisaniu petycji nie dostalam maila!!!
musze siedziec mega prosto bo inaczej ciezko mi sie oddycha... w sumie i tak dysze jak stara baba bez kondycji makabra. gratulacje dla wszystkich ktore dzis mialy wizyty u gin
|
|
|
|
#1017 |
|
Przyczajenie
|
bijkora Dziekuję za przywitanie
![]() ja nie umiem siedzieć prosto. Ale teraz mi brzuch uwiera wieć staram sie siedzec oparta o oparcie krzesła ( ale to brzmi :P ). Mimo wszystko bola mnie plecy a nas brzuchem mnie piecze. |
|
|
|
#1018 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam nowa mamusię!
Cytat:
![]() zgarbiona to juz zupelnie odpada ja jak siedze to jak krolowa angielska mocno wygieta do tyłu i tylko brzuszkiem świecę a najwygodniej mi jest przed kompem bo ma odchylany do tyłu fotel a jak siedze przed tv to kiedys podkładałam sobie podusię, ale teraz mi to nie wystarcza i podkładam sobie taki wielki gruby koc złożony 30 tys. razy
|
|
|
|
|
#1019 |
|
Zadomowienie
|
Witaj Marfil !!!
Zupka ogorkowa juz prawie gotowa, potem usmaze placki, a poki co to siedze z na wpol otwartymi oczami tak mnie sen lapie. A za oknem najpierw lalo, a teraz snieg pada. Dobrze, ze ciotka zostawila mi stowe, zeby jej paczke odebrac, bo wlasnie ja wykorzystalam na moje najpotrzebniejsze zakupy, w portfelu wieje pustkami, a wyplaty w poniedzialek dopiero mamy. Masakra z ta kasa, idzie jak woda i za kazdym razem pod koniec miesiaca plakac sie chce.
|
#1020 |
|
Rozeznanie
|
Ehh pozostaje mi sie przemęczyć jakoś, ale to jest nieznosne
![]() Ale dałam.. Wystawiłam wczoraj motor mojego TŻ na tablice pl, bez jego wiedzy. Chociaż on sam wystawiał go wcześniej, to odzewu wielkiego nie było. Teraz gdy był w trasie dostawał esy po angielsku od jakiegos obcokrajowca,który był zainteresowany. A ten biedaczek nie wiedział o co chodzi teraz TŻ dostaje mnóstwo telefonow, więc musiałam się przyzanać. Najlepsze jest to że on go wystawiał wcześniej za 6tysi a ja wystawiłam za 7 i jakoś tak popadło ze jest wieksze zainteresowanie tak się teraz zastanawiam ze moze w parametrach tego ścigacza coś pokręciłam, oby nieee
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.

Maleństwa oczekuję 28 lutego.
ślub 28.04.2012

6 5 4 3 2 1