|
|
#391 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.XIII
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wiesz, ja też nie wiem czy to na pewno o to chodzi, ale skoro instrukcja nie zaleca (szczoteczka Oral B Triumph 5000) to wydedukowałam, że może dlatego. Pewnie też napisali to po to, aby siebie chronić w razie jakiegoś uszkodzenia (które nie musi wystąpić), ale ja wolę jednak nie ryzykować bo i tak końcówki orho miałam w zestawie. ![]() Cytat:
Edytowane przez wdowa_po_leninie Czas edycji: 2012-11-29 o 15:17 |
|||
|
|
|
#392 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No i pani doktor jest 5 razy w tygodniu po kilka godzin, co też zmniejsza czas oczekiwania na wizytę i myślę że będzie bardzo wygodne dla mnie. A czemu na te wyciski tak długo musisz czekać? Nie możesz ewentualnie zrobić gdzie indziej i do ortodontki przyjść już ze swoimi?Ja to już nie mogę się doczekać odkąd czytam ten wątek tak naprawdę tutaj przekonałam się żeby zakładać aparat
|
|
|
|
|
#393 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A Wam też na tej szczoteczce elektrycznej pasta się nie trzyma ? Ja nie mam w ogóle piany w ustach tak jak przy szczoteczce manualnej, rozbryzguje się wszystko Dlatego zawsze muszę umyć jeszcze manualną po elektrycznej (może to dziwne ale jednak) bo nie czuję tej świeżości...
|
|
|
|
|
#394 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny, a jak to jest z tymi ósemkami? Ja mam na górze dwie, a na dole nic nie widać na zdjęciu. Czy to znaczy, że dolne ósemki nigdy mi nie wyrosną? Każdy musi mieć te okropne ósemki?
|
|
|
|
#395 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja miałam trzy ósemki, a czwartej brak zawiązka Moja koleżanka ma tylko dwie, a dwóch też nie ma zawiązka Super, mniej cierpienia.
|
|
|
|
|
#396 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
). W każdym razie cieszę się, że właśnie na taki sie zdecydowałam.
|
|
|
|
|
#397 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo z tego co wiem, też jest 5 razy w tygodniu w gabinecie dlatego mnie krew zalewa z czekaniem na ten aparat i zazdroszczę, że u Ciebie pójdzie to tak sprawnie i szybko ![]() anakazar - wstaw jutro KONIECZNIE zdjęcie aparatu!
|
|
|
|
|
#398 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie trzeba będzie dwie usunąć i boję się tego bardzo, ale jak trzeba to trzeba Jaki aparat planujesz mieć?
|
|
|
|
|
#399 |
|
BAN stały
|
Uff, to będę miała tylko dwie. Oczywiście będę miała je na górze, gdzie nie ma miejsca, więc zapewne wyrywanko mnieczeka. Za to na dole, gdzie mogłabym mieć ósemki i dziewiątki nawet, nie rośnie nic.
|
|
|
|
#401 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A o ósemkach mi nawet nie mówcie... mam dwie do wyrwania plus 1 siódemkę na dole. Co ciekawe, orto wskazał by wyrwać górne ósemki, a dolnych już nie, hm..
|
|
|
|
|
#402 |
|
Raczkowanie
|
To ciekawe, ja mam wyrwać dolne a górnych nie :P
|
|
|
|
#403 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
myślę że inny specjalista nie będzie Ci robił problemów z tą krzepliwością..
|
|
|
|
|
#404 |
|
Przyczajenie
|
A ja dzisiaj idę na podpisanie umowy i na ustalenie szczegółów. Strasznie się martwię, że będę musiała kilka zębów pousuwać, bo coś ostatnio o tym wspominała...
a powiedzcie (jak zdążycie, bo ja oczywiście późno się budzę ;p - o 20 mam wizytę) o co powinnam się wypytać orto i czy muszę zgadzać się na wszystkie punkty tego leczenia? |
|
|
|
#405 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też się podłamałam... wiem co czujesz. Ale radzę Ci iść jeszcze do innego orto, zobaczyć co powie. Ja mam zamiar tak zrobić, z środe tylko ide do niej po wyciski [ chyba ze mi nie da? ] i powiem że znalazlam kogos innego blizej siebie. B nawet jeśli powie, że się "podejmie" to nie chcę żeby mnie nie doświadczona ortodontka leczyła...Szkoda, bo miała przystępne ceny no i myślałam , żę na święta już założe ten wymarzony aparat na który długo odkładałam ...
Edytowane przez hot_chic Czas edycji: 2012-11-29 o 16:52 |
|
|
|
|
#406 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wypytaj o długość leczenia, cenę za awarię, cenę retencji.. |
|
|
|
|
#407 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Brawo Brawo ![]()
|
|
|
|
|
#408 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja odebrałam dziś retencję na górę (mam taką przeźroczystą szynę - fajna jest! w ogóle jej nie widać i nie seplenię). Mam ją nosić póki co 20 godzin na dobę! Najgorsze, że nie można w niej jeść
Do tego zrobiłam sobie czyszczenie zębów (skaling, piaskowanie, polerowanie, fluoryzacja) za jedyne 100zł.! Normalna cena to 150, dla pacjentów ortodontycznych 100 - więc jak dla mnie super. A zęby po tym cudowne! No i wszystkie moje papierosowe osady zeszły bez problemu - a obawiałam się trochę, bo nigdy wcześniej nie robiłam czegoś takiego! Po tym czyszczeniu niestety wyszły mi szpary w dolnym łuku, dlatego dostałam łańcuszek no i jeszcze chwilę ponoszę dół. Myślałam, że się wyrobię z całością do Sylwestra ("z nowym uśmiechem w Nowy Rok" No i dostałam namiary na dentystę, który ma mi zrobić dobudowę, ale jeszcze się do niego nie umówiłam. Co prawda pracuje w klinice sąsiadującej z moją ortodontyczną, ale ma też prywatną praktykę i tam ma być taniej A do tego ma tytuł doktora nauk medycznych więc liczę, że zna się na rzeczy i będę zadowolona. W szynie mam zostawione też miejsce na te "dobudówki".Echhh, powoli aparatowa przygoda dobiega końca. Nie żałuję ani jednej wydanej na to złotówki, ani jednego dnia z bólem zębów! Zdecydowanie warto było! Teraz uczę się uśmiechać bez zasłaniania zębów - bo taki nawyk mam utrwalony od blisko 30-stu lat
|
#409 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
słyszałam od paru osób, że wyrywanie górnych 8. nie boli, a niedawno miałam okazję przekonać się o tym na własnej skórze. Nie czułam żadnego bólu, nawet po zejściu znieczulenia. Głowa do góry!
|
||
|
|
|
#410 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a mogłybyście napisać jakie potrawy są "zakazane" przy aparacie kosmetycznym?
Chciałabym jak najdłużej cieszyć się jego ładnym wyglądem..Wiadomo cola, kawa, herbata, buraczki, co jeszcze takiego z czym jest duże prawdopodobieństwo przebarwień? |
|
|
|
#411 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#412 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też chętnie poczytam czego nie wolno. wiem że niektórym przebarwia rosół z kostki ale i tak będę go jadła nie ma rady oraz zupki w proszku
|
|
|
|
|
#413 |
|
Zadomowienie
|
Napewno nie można jeść carry, kurkumy.. marchchewki potrafią przebarwić, barszcz..
Za pierwszym razem jak miałam założony przezroczysty łańcuszek, to już na drugi dzień był żółty, z każdym następnym razem staram się unikać tego co farbuje, ale i tak raz dwa mi żółknie.. Mój orto mówi że nie ma i mieć nie będzie kolorowych łańcuszków, a jestem skazana na nie jeszcze długo.. Jednak coś za coś, przynajmniej są efekty ![]() Co do retencji, w 'kosztorysie'' napisane było, że będzie kosztować mnie to 350zł za góre i tyle samo za dół. ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Justa jak się czujesz ze złomkiem ?
|
#414 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
boję się strasznie, ale jak oglądam zdjęcia osób po operacji, to wiesz nic tylko pozazdrościć,więc liczę po cichu,że wszystko mi się uda![]() może faktycznie w twoim przypadku to nie będzie konieczne, ale z drugiej strony jest tak,że wada z wiekiem się powiększa... znam nawet dziewczynę która w zeszłym roku zdjęła aparat, ma ładne zęby a progenię i nie za bardzo to wygląda; jak coś to może skonsultuj się z chirurgiem szczękowym, chociaż tak aby się upewnić co i jak ![]() a ja dzisiaj założyłam aparat na dół, bólu na razie brak (pewnie będzie jutro) i zdążyłam zjeść kanapki, kruche ciastka, sernik i nic ![]() trochę mnie tylko obciera ale zawoskowałam to trochę i może prześpię spokojnie noc
15.05.2012-aparat góry łuk ************29.11.2012-aparat dolny łuk ***********Edytowane przez sweetdreams64 Czas edycji: 2012-11-29 o 20:07 |
|
|
|
|
#415 |
|
Zadomowienie
|
sweetdreams64 Zazdroszcze, że już masz aparat na dół, ja nie wiem kiedy będę miała, mam zgryz głęboki i nie wiem, wydaje mi się, że nie da się tego zmienić
|
#416 |
|
Zadomowienie
|
cześć Dziewczyny
![]() ile płaciłyście za usuwanie 8? Niebawem mnie też to czeka..
|
|
|
|
#417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#419 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:52.

Pewnie też napisali to po to, aby siebie chronić w razie jakiegoś uszkodzenia (które nie musi wystąpić), ale ja wolę jednak nie ryzykować bo i tak końcówki orho miałam w zestawie.

Dlatego zawsze muszę umyć jeszcze manualną po elektrycznej (może to dziwne ale jednak) bo nie czuję tej świeżości...

] i powiem że znalazlam kogos innego blizej siebie. B nawet jeśli powie, że się "podejmie" to nie chcę żeby mnie nie doświadczona ortodontka leczyła...
Brawo Brawo

boję się strasznie, ale jak oglądam zdjęcia osób po operacji, to wiesz nic tylko pozazdrościć,więc liczę po cichu,że wszystko mi się uda
ja mam aż 4..