Aparaty ortodontyczne cz.XIII - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-29, 15:16   #391
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.XIII

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
No, to jak widać trzeba zawsze doprecyzować jaka jest "zwykła" bo możemy różnie na to patrzeć.

Cytat:
Napisane przez kwiatek101 Pokaż wiadomość
tak moja rzeczywiście ma to coś żółte... ale za to końcówka orto ma tam długie włoski... ale chyba kupię orto w takim razie, nie wiedziałam ,ze to może uszkodzić aparat, nie czytałam instrukcji :P
Długie, żeby lepiej (dogłębniej) czyścić
Wiesz, ja też nie wiem czy to na pewno o to chodzi, ale skoro instrukcja nie zaleca (szczoteczka Oral B Triumph 5000) to wydedukowałam, że może dlatego. Pewnie też napisali to po to, aby siebie chronić w razie jakiegoś uszkodzenia (które nie musi wystąpić), ale ja wolę jednak nie ryzykować bo i tak końcówki orho miałam w zestawie.

Cytat:
PS pomyliłam się, moja ma końcówkę 3D white a nie zwykłą.
Czyli taką, która według mojej instrukcji jest niezalecana.

Edytowane przez wdowa_po_leninie
Czas edycji: 2012-11-29 o 15:17
wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 15:16   #392
malaosmiornica
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iamcookie Pokaż wiadomość
Zazdroszczę... ja dzisiaj umawiałam się na wyciski i zapisano mnie dopiero na 15 stycznia :roll eyes: jak ta dalej pójdzie to aparat założę pewnie gdzieś w maju.
U mnie rzeczywiście bardzo szybko, ale udało mi się bo okazało się że nic nie będziemy usuwać (później ósemki) i wszystkie zęby zdrowe więc nic już nie trzeba leczyć No i pani doktor jest 5 razy w tygodniu po kilka godzin, co też zmniejsza czas oczekiwania na wizytę i myślę że będzie bardzo wygodne dla mnie. A czemu na te wyciski tak długo musisz czekać? Nie możesz ewentualnie zrobić gdzie indziej i do ortodontki przyjść już ze swoimi?
Ja to już nie mogę się doczekać odkąd czytam ten wątek tak naprawdę tutaj przekonałam się żeby zakładać aparat
malaosmiornica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 15:19   #393
kwiatek101
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wdowa_po_leninie Pokaż wiadomość
No, to jak widać trzeba zawsze doprecyzować jaka jest "zwykła" bo możemy różnie na to patrzeć.

Długie, żeby lepiej (dogłębniej) czyścić
Wiesz, ja też nie wiem czy to na pewno o to chodzi, ale skoro instrukcja nie zaleca (szczoteczka Oral B Triumph 5000) to wydedukowałam, że może dlatego. Pewnie też napisali to po to, aby siebie chronić w razie jakiegoś uszkodzenia (które nie musi wystąpić), ale ja wolę jednak nie ryzykować bo i tak końcówki orho miałam w zestawie.

Czyli taką, która według mojej instrukcji jest niezalecana.
Mi się na razie nic nie stało od mycia tą szczoteczką, ale dobrze, że mi powiedziałaś bo być może któregoś razu urwałby się zamek, albo coś :P

A Wam też na tej szczoteczce elektrycznej pasta się nie trzyma ? Ja nie mam w ogóle piany w ustach tak jak przy szczoteczce manualnej, rozbryzguje się wszystko Dlatego zawsze muszę umyć jeszcze manualną po elektrycznej (może to dziwne ale jednak) bo nie czuję tej świeżości...
kwiatek101 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 15:21   #394
KinkyGirl
BAN stały

Dziewczyny, a jak to jest z tymi ósemkami? Ja mam na górze dwie, a na dole nic nie widać na zdjęciu. Czy to znaczy, że dolne ósemki nigdy mi nie wyrosną? Każdy musi mieć te okropne ósemki?
KinkyGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 15:22   #395
kwiatek101
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KinkyGirl Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a jak to jest z tymi ósemkami? Ja mam na górze dwie, a na dole nic nie widać na zdjęciu. Czy to znaczy, że dolne ósemki nigdy mi nie wyrosną? Każdy musi mieć te okropne ósemki?
Jak nie masz NIC tzn nawet zawiązka to już w tym miejscu Ci nie wyrośnie ja miałam trzy ósemki, a czwartej brak zawiązka Moja koleżanka ma tylko dwie, a dwóch też nie ma zawiązka Super, mniej cierpienia.
kwiatek101 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 15:23   #396
maymay6
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aniolbezskrzydel89 Pokaż wiadomość
Wczoraj dzwoniła orto.
Wyrywanie dolnej prawej 4 lub 5, prawdopodobnie też dolnej lewej szóstki. Do leczenia jeszcze 2x zębol z lekką ryską na szkliwie. I UWAGA... Aparat samoligaturujący + wyciągi! Czyli żadnego Hyraxa i żadnej maski twarzowej! Szybko idę leczyć zębiska i w styczniu aparat.
Hm, może wezmę samoligaturujący z zamkiem kosmetycznym...

Ma któraś z was doświadczenia z samoligaturą?
Ja mam taki i póki co nie narzekam. Nic nie przebarwia się, nic nie odpada. Doczyścić można bez problemu. Póki co nie znalazłam wad (może oprócz ceny ). W każdym razie cieszę się, że właśnie na taki sie zdecydowałam.
maymay6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 15:25   #397
iamcookie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malaosmiornica Pokaż wiadomość
U mnie rzeczywiście bardzo szybko, ale udało mi się bo okazało się że nic nie będziemy usuwać (później ósemki) i wszystkie zęby zdrowe więc nic już nie trzeba leczyć No i pani doktor jest 5 razy w tygodniu po kilka godzin, co też zmniejsza czas oczekiwania na wizytę i myślę że będzie bardzo wygodne dla mnie. A czemu na te wyciski tak długo musisz czekać? Nie możesz ewentualnie zrobić gdzie indziej i do ortodontki przyjść już ze swoimi?
Ja to już nie mogę się doczekać odkąd czytam ten wątek tak naprawdę tutaj przekonałam się żeby zakładać aparat
Wydaje mi się, że jest tak dużo ludzi do tej orto i nie ma wcześniej żadnego terminu bo z tego co wiem, też jest 5 razy w tygodniu w gabinecie w mojej okolicy chyba każdy leczy zęby, bo na wyrwanie ósemek też czekałam około miesiąca dlatego mnie krew zalewa z czekaniem na ten aparat i zazdroszczę, że u Ciebie pójdzie to tak sprawnie i szybko

anakazar - wstaw jutro KONIECZNIE zdjęcie aparatu!

aparatka

31.01.2013 - góra

iamcookie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 15:33   #398
malaosmiornica
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iamcookie Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że jest tak dużo ludzi do tej orto i nie ma wcześniej żadnego terminu bo z tego co wiem, też jest 5 razy w tygodniu w gabinecie w mojej okolicy chyba każdy leczy zęby, bo na wyrwanie ósemek też czekałam około miesiąca dlatego mnie krew zalewa z czekaniem na ten aparat i zazdroszczę, że u Ciebie pójdzie to tak sprawnie i szybko

anakazar - wstaw jutro KONIECZNIE zdjęcie aparatu!
A ja Tobie zazdroszczę że ósemki masz juz wyrwane U mnie trzeba będzie dwie usunąć i boję się tego bardzo, ale jak trzeba to trzeba Jaki aparat planujesz mieć?
Stary 2012-11-29, 15:33   #399
KinkyGirl
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kwiatek101 Pokaż wiadomość
Jak nie masz NIC tzn nawet zawiązka to już w tym miejscu Ci nie wyrośnie ja miałam trzy ósemki, a czwartej brak zawiązka Moja koleżanka ma tylko dwie, a dwóch też nie ma zawiązka Super, mniej cierpienia.
Uff, to będę miała tylko dwie. Oczywiście będę miała je na górze, gdzie nie ma miejsca, więc zapewne wyrywanko mnieczeka. Za to na dole, gdzie mogłabym mieć ósemki i dziewiątki nawet, nie rośnie nic.
KinkyGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 16:13   #400
chocaholic
Wtajemniczenie

ja dzisiaj byłam, żeby mi orto pierścień założyła, który odpadł. na szczęście nic nie płaciłam
Stary 2012-11-29, 16:20   #401
hellyeah0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniolbezskrzydel89 Pokaż wiadomość
Wczoraj dzwoniła orto.
Wyrywanie dolnej prawej 4 lub 5, prawdopodobnie też dolnej lewej szóstki. Do leczenia jeszcze 2x zębol z lekką ryską na szkliwie. I UWAGA... Aparat samoligaturujący + wyciągi! Czyli żadnego Hyraxa i żadnej maski twarzowej! Szybko idę leczyć zębiska i w styczniu aparat.
Hm, może wezmę samoligaturujący z zamkiem kosmetycznym...

Ma któraś z was doświadczenia z samoligaturą?
Ja mam od 3 tygodni samoligaturkę kosmetyczną, więc ekspertem nie jestem, bo sama dopiero zaczynam przygodę z aparatem, ale póki co nie narzekam. Zakładanie trwało ok. 1:20 h. Aparat jest estetyczny i dyskretny, nic go nie barwi, ponieważ nie ma co być zabarwione czyt. ligaturki. Wiadomo, każdy widzi (zwłaszcza gdy się uśmiecham) że go mam, ale wyłącznie z bliska. Nic mnie nie obciera, nic mi nie odpada ;-p Noszę do tego wyciągi między górną 3-ką i dolną 6-tką po obu stronach. Na początku mocno mnie ciągnęły, teraz już na nie nie zwracam uwagi, tylko muszę pamiętać o zdejmowaniu do jedzenia, bo raz mi sie już jeden wyciąg zdarzyło połknąć przypadkiem ;-p

A o ósemkach mi nawet nie mówcie... mam dwie do wyrwania plus 1 siódemkę na dole. Co ciekawe, orto wskazał by wyrwać górne ósemki, a dolnych już nie, hm..
hellyeah0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 16:22   #402
malaosmiornica
Raczkowanie

To ciekawe, ja mam wyrwać dolne a górnych nie :P
Stary 2012-11-29, 16:41   #403
hot_chic
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Matar1983 Pokaż wiadomość
A ja wcale nie uważam, aby Imraa presadzała w swoim strachu. Nie znamy dokładnie jej przypadku i nie wiemy, czy oprócz płaskiego ułożenia zebów nie ma innych trudności? Dokładnej oceny może dokonać jedynie chirurg a nie my tutaj na forum. Sama mam ogromy problem z ósemkami. Założyłam górny łuk, miałam umawiać się na ekstrakcję ósemek, a okazało się, że cierpię na niedobór wit. K co wiąże się z niską krzepliwością krwi. Lekarka rozlożyła ręce i ma do mnie pretensje, że przez schorzenie zębów wyrywać prawdopodobnie nie mogę (jestem w tej sprawie umówiona na konsultację u innego specjalisty). Nie wiadomo jak szybko moja krzepliwość wróci do normy (bo ma wrócić gdzyż po serii badań wykluczona inne schorzenia), tymczasem mierzę się z fochem pani doktor...

Poza tym znam przypadek, kiedy mimo takich zebów chirurg nie zdecydował się na rwanie ze względu na możliwość wystąpienia poważnych komplikacji. Mimo to, ortodonta podjął się leczenia, a osoba ta za kilka iesięcy zdejmuje aparat.

Możemy tutaj pocieszać/doradzać, ale nie oburzać się z powodu cudzych obaw. Wyśmiałabym, gdyby dziewczyna przejmowała się zadrapaniem na policzku, ale takiego zabiegu może się bać. Zamiast się dziwić, bardziej doświadczone w temacie, mogłyby podtrzymac na duchu.
Ja wspieram, bez względu na to, jaki przebieg leczenia będzie miała nasza Wizażanka
ja mam problem z krzepliwością krwi.. i jeszcze mam jakieś przewlekłe anemie. Ale usuwałam dwa zęby i było ok myślę że inny specjalista nie będzie Ci robił problemów z tą krzepliwością..
hot_chic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 16:45   #404
Umino
Przyczajenie

A ja dzisiaj idę na podpisanie umowy i na ustalenie szczegółów. Strasznie się martwię, że będę musiała kilka zębów pousuwać, bo coś ostatnio o tym wspominała...
a powiedzcie (jak zdążycie, bo ja oczywiście późno się budzę ;p - o 20 mam wizytę) o co powinnam się wypytać orto i czy muszę zgadzać się na wszystkie punkty tego leczenia?
Umino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 16:50   #405
hot_chic
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hiver Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj byłam na wizycie i trochę mnie to przybiło
Ortodontka powiedziała, że będę musiała mieć lekką asymetrię zębów na górze, bo z jednej strony wyrwano mi kiedyś 4, a z drugiej 5 i z jednej strony jest jeszcze miejsce na przesuwanie, a z drugiej nie ma.
mam to samo tylko z dolnymi ząbkami usuniętymi. tyle że moja orto powiedziała że nie wie czy sie podejmie leczenia, bo jestem "ciężkim przypadkiem" [dla niej] i nie ma takiego doświadczenia, bo musiałaby przesuwac zęby dwukorzeniowe..
Też się podłamałam... wiem co czujesz. Ale radzę Ci iść jeszcze do innego orto, zobaczyć co powie. Ja mam zamiar tak zrobić, z środe tylko ide do niej po wyciski [ chyba ze mi nie da? ] i powiem że znalazlam kogos innego blizej siebie. B nawet jeśli powie, że się "podejmie" to nie chcę żeby mnie nie doświadczona ortodontka leczyła...
Szkoda, bo miała przystępne ceny no i myślałam , żę na święta już założe ten wymarzony aparat na który długo odkładałam ...

Edytowane przez hot_chic
Czas edycji: 2012-11-29 o 16:52
Stary 2012-11-29, 16:52   #406
malaosmiornica
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Umino Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj idę na podpisanie umowy i na ustalenie szczegółów. Strasznie się martwię, że będę musiała kilka zębów pousuwać, bo coś ostatnio o tym wspominała...
a powiedzcie (jak zdążycie, bo ja oczywiście późno się budzę ;p - o 20 mam wizytę) o co powinnam się wypytać orto i czy muszę zgadzać się na wszystkie punkty tego leczenia?
U mnie sama umowa nie podlegała negocjacjom, jedyne co udało się zmodyfikować to to że mam rozłożoną płatność na więcej rat
Wypytaj o długość leczenia, cenę za awarię, cenę retencji..
Stary 2012-11-29, 16:56   #407
hot_chic
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madzieeek Pokaż wiadomość
OK, nie mogłam się oprzeć Zdjęcia są kiepskiej jakości, bo nie mam pod ręką swojego aparatu, tylko jakąś głupawkę mojego brata, z którą nie bardzo się lubię Starałam się znaleźć w miarę podobne zdjęcia sprzed założenia, żeby można było porównać. Oczywiście jak pisałam - obie dwójki i jedynka do poprawy, planuję dobudowę kompozytem na początek, tak więc to nie jest jeszcze efekt końcowy. No ale aparatem nie da się zrobić już nic więcej. Boże...patrzę i uwierzyć nie mogę, że te moje nieszczęsne dójki, "prostowane" od dziecka, po dwóch latach i trzech miesiącach są w końcu w łuku - i tym samym zniknął mój największy życiowy kompleks!

A dołu to nawet nie fotografuję - w sumie też tam się sporo wydarzyło, ale po pierwsze nie potrafię tak rozdziawić paszczy, żeby to dobrze ująć, po drugie na dole mi jakoś szczególnie nie zależało Tzn. zależało, ale nie aż tak jak na górze Bo dołu to u mnie w ogóle nie widać - ani jak się śmieję, ani jak mówię
ojej jak pięknie!!! a ja mam prawie identyczną wadę, tylko bardziej stłoczone zęby i bardziej wystającą prawa dwójkę - moj najwiekszy kompleks Brawo Brawo
Stary 2012-11-29, 17:03   #408
madzieeek
Wtajemniczenie

A ja odebrałam dziś retencję na górę (mam taką przeźroczystą szynę - fajna jest! w ogóle jej nie widać i nie seplenię). Mam ją nosić póki co 20 godzin na dobę! Najgorsze, że nie można w niej jeść Co oznacza, ze znowu z wagi polecę, bo nie będzie mi się chciało co chwilę zdejmować, myć zęby, zakładać... Papierosów też zapewne będzie mniej, bo nie chciałabym, żeby ta szyna zrobiła się za chwilę żółta Kosztowało to 450 zł. - tak jak pisałam wcześniej.
Do tego zrobiłam sobie czyszczenie zębów (skaling, piaskowanie, polerowanie, fluoryzacja) za jedyne 100zł.! Normalna cena to 150, dla pacjentów ortodontycznych 100 - więc jak dla mnie super. A zęby po tym cudowne! No i wszystkie moje papierosowe osady zeszły bez problemu - a obawiałam się trochę, bo nigdy wcześniej nie robiłam czegoś takiego!

Po tym czyszczeniu niestety wyszły mi szpary w dolnym łuku, dlatego dostałam łańcuszek no i jeszcze chwilę ponoszę dół. Myślałam, że się wyrobię z całością do Sylwestra ("z nowym uśmiechem w Nowy Rok" ) ale niestety na grudzień nie było już terminów, więc wizyta dopiero w styczniu.

No i dostałam namiary na dentystę, który ma mi zrobić dobudowę, ale jeszcze się do niego nie umówiłam. Co prawda pracuje w klinice sąsiadującej z moją ortodontyczną, ale ma też prywatną praktykę i tam ma być taniej A do tego ma tytuł doktora nauk medycznych więc liczę, że zna się na rzeczy i będę zadowolona. W szynie mam zostawione też miejsce na te "dobudówki".
Echhh, powoli aparatowa przygoda dobiega końca. Nie żałuję ani jednej wydanej na to złotówki, ani jednego dnia z bólem zębów! Zdecydowanie warto było!

Teraz uczę się uśmiechać bez zasłaniania zębów - bo taki nawyk mam utrwalony od blisko 30-stu lat

byłam kiedyś "aparatką"!
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1168
madzieeek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 18:37   #409
iamcookie
Rozeznanie

Cytat:
A ja Tobie zazdroszczę że ósemki masz juz wyrwane U mnie trzeba będzie dwie usunąć i boję się tego bardzo, ale jak trzeba to trzeba Jaki aparat planujesz mieć?
Ja muszę wyrwać cztery, dwie mam już z głowy. Planuję metal, myślałam nad kosmetycznym, ale u mojej koleżanki metal tak ślicznie wyglądał, że zdecydowałam się na niego

Cytat:
Napisane przez hellyeah0 Pokaż wiadomość
A o ósemkach mi nawet nie mówcie... mam dwie do wyrwania plus 1 siódemkę na dole. Co ciekawe, orto wskazał by wyrwać górne ósemki, a dolnych już nie, hm..
Na pocieszenie powiem, że wczoraj wyrwałam drugą górną ósemkę, i NIC a nic nie bolało słyszałam od paru osób, że wyrywanie górnych 8. nie boli, a niedawno miałam okazję przekonać się o tym na własnej skórze. Nie czułam żadnego bólu, nawet po zejściu znieczulenia. Głowa do góry!

aparatka

31.01.2013 - góra

iamcookie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 18:58   #410
malaosmiornica
Raczkowanie

Dziewczyny a mogłybyście napisać jakie potrawy są "zakazane" przy aparacie kosmetycznym? Chciałabym jak najdłużej cieszyć się jego ładnym wyglądem..

Wiadomo cola, kawa, herbata, buraczki, co jeszcze takiego z czym jest duże prawdopodobieństwo przebarwień?
Stary 2012-11-29, 19:02   #411
inga_iga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Strasznie drogo

Mój orto mi mowil na samym poczatku, ze retencja u niego to koszt 350zl za dwa łuki.
Moze te 450 to za dwa juz?
u mnie tez 450zł za 1,z zastrzeżeniem,ze cena może wzrosnąć.
inga_iga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 19:21   #412
_Justa_
Raczkowanie

GG do _Justa_

Cytat:
Dziewczyny a mogłybyście napisać jakie potrawy są "zakazane" przy aparacie kosmetycznym? Chciałabym jak najdłużej cieszyć się jego ładnym wyglądem..

Wiadomo cola, kawa, herbata, buraczki, co jeszcze takiego z czym jest duże prawdopodobieństwo przebarwień?
Ja mam aparat od wczoraj
Też chętnie poczytam czego nie wolno.
wiem że niektórym przebarwia rosół z kostki ale i tak będę go jadła nie ma rady oraz zupki w proszku
_Justa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 19:47   #413
Kolorowymaj
Zadomowienie

Napewno nie można jeść carry, kurkumy.. marchchewki potrafią przebarwić, barszcz..
Za pierwszym razem jak miałam założony przezroczysty łańcuszek, to już na drugi dzień był żółty, z każdym następnym razem staram się unikać tego co farbuje, ale i tak raz dwa mi żółknie..
Mój orto mówi że nie ma i mieć nie będzie kolorowych łańcuszków, a jestem skazana na nie jeszcze długo..
Jednak coś za coś, przynajmniej są efekty

Co do retencji, w 'kosztorysie'' napisane było, że będzie kosztować mnie to 350zł za góre i tyle samo za dół.

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Justa jak się czujesz ze złomkiem ?
Stary 2012-11-29, 20:02   #414
sweetdreams64
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ajeva Pokaż wiadomość
nie znałam tej nazwy, ale wychodzi na to, że też mam tą progenię. Oczywiście nie aż tak zaawansowaną. Z tego co wyczytałam to poza aparatem leczy się to też operacyjnie. Ja na pewno nie będę miała żadnej operacji, chyba nie będzie potrzebna, a Ty?
no ja niestety tak, teoretycznie orto mówiła,że może zrobić sam kamuflaż ale ja jednak myślę o operacji, nie chodzi już o krzywe zęby, jak się uśmiecham to widać,że dolna szczęka jest wysunięta do przodu, ogólnie jak mówię to mi prawie wcale nie widać zębów bo mam wsunięte do środka, a to bardzo krępujące boję się strasznie, ale jak oglądam zdjęcia osób po operacji, to wiesz nic tylko pozazdrościć,więc liczę po cichu,że wszystko mi się uda
może faktycznie w twoim przypadku to nie będzie konieczne, ale z drugiej strony jest tak,że wada z wiekiem się powiększa... znam nawet dziewczynę która w zeszłym roku zdjęła aparat, ma ładne zęby a progenię i nie za bardzo to wygląda; jak coś to może skonsultuj się z chirurgiem szczękowym, chociaż tak aby się upewnić co i jak

a ja dzisiaj założyłam aparat na dół, bólu na razie brak (pewnie będzie jutro) i zdążyłam zjeść kanapki, kruche ciastka, sernik i nic trochę mnie tylko obciera ale zawoskowałam to trochę i może prześpię spokojnie noc

Edytowane przez sweetdreams64
Czas edycji: 2012-11-29 o 20:07
sweetdreams64 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 20:34   #415
Kolorowymaj
Zadomowienie

sweetdreams64 Zazdroszcze, że już masz aparat na dół, ja nie wiem kiedy będę miała, mam zgryz głęboki i nie wiem, wydaje mi się, że nie da się tego zmienić
Stary 2012-11-29, 20:50   #416
beautystyleandme
Zadomowienie

cześć Dziewczyny
ile płaciłyście za usuwanie 8? Niebawem mnie też to czeka..
beautystyleandme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 20:54   #417
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beautystyleandme Pokaż wiadomość
cześć Dziewczyny
nic

kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url]
książki
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 20:56   #418
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
cześć Dziewczyny
tam gdzie zakładam aparat chcą 400zł za jedną ósemkę.Dostałam cynk i jestem zapisana na luty na nfz

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 21:01   #419
beautystyleandme
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
tam gdzie zakładam aparat chcą 400zł za jedną ósemkę.Dostałam cynk i jestem zapisana na luty na nfz
400zł? ja mam aż 4..
no ale fajnie że chociaż można na nfz się załapać
beautystyleandme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 21:04   #420
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
400zł? ja mam aż 4..
no ale fajnie że chociaż można na nfz się załapać
no,ja się cieszę,że na nfz mi się udało,bo tyle bulić za te głupie ósemki...

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości