|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Cytat:
|
|
#3512 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
|
|
|
|
#3513 |
|
Zakorzenienie
|
ledwo 4 godziny minęło od podania nurofenu i znowu się przelewa przez ręce
spała pół godz i z płaczem wstała, podałam panadol i teraz leży..
|
#3514 |
|
Wtajemniczenie
|
oj
ale te maluchy gorączkują ![]() a mój mimo, że chory to bez gorączki, przy zapaleniu oskrzeli tydzień temu też nie miał gorączki... dziwne....
|
#3515 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamad czekam na niewidzialną czcionkę ![]() Cytat:
![]() Co za kretynka niewyrozumiała. Niech się w Agula dlaczego masz dupny humor? Pokazuj bamboszki ![]() Agawoo teściową masz na medal ![]() Patik ciekawe co Sarze, 3dniówkę miała? ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Dziś jadłam u koleżanki. Bardzo smaczne było ![]() http://www.wielkiezarcie.com/recipe9372.html |
||
|
|
|
#3516 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma ich niestety na stronie H&M. zrobię później zdjęcie to wrzuce
|
|
|
|
#3517 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo
Bardzo wam dziękuje ze pamiętacie o moim chorowitków Wczoraj wieczorem szedł spać bez grączki Rano obudził sie i miał 37, 3 potem wzrosło do 37,8 Ale zgodnie z rządami nic niedawalam i temperatura sie utrzymuje w okolicach 37- Jasio czuje sie dużo lepiej, śmieje sie i bawi, więc nawet nie wiem czy to trzydniówka Czekam na wysypke... Patik ![]() Brumciu Jacieee - tez mam wrazanie wiecznego syfobałaganu
|
#3518 |
|
Raczkowanie
|
adrij, mi też się takie Rudolfy marzą
mamad1, myślałam, że będzie gorzej, że Hela będzie mnie męczyć itp. A ona przeszła do porządku dziennego. Ostatnie nasze karmienia były raczej akrobacjami cyrkowymi, niż jedzeniem, w sumie nawet nie wiem, czy to do końca ciumkanie było sądzę, że po prostu nadszedł już na nas czas ![]() ale takie "normalne" karmienie bardzo dobrze wspominam i tego będzie mi brakować ![]() DDewik, Musierowicz i Montgomery to jedno Teraz hitem są wampiry i stworzenia w tym typie (saga Zmierzch, Pamiętniki wampirów, Dom nocy, Wampiry z Morganville, Błękitnokrwiści...), niedługo będzie ekranizacja Pięknych istot, więc książki też na topie... Do tego Pretty Little Liars, Reality show, Chłopak na gwiazdkę (ogólnie książki Kate Brian), Dzienniki Carrie Z polskich: Ala Makota, Oro itp. itp. ![]() myha82, dobrze, że nastroje lepsze, pierwsza reakcja... dziwna. Chociaż podobno to właśnie kobiety-szefowie są gorsze w tych kwestiach, mężczyźni są normalniejsi Zdrówka dla chorowitków!!! Ja po lekach do 3 zasnąć nie mogłam pewnie tryliardy pobudzaczy w nich są... i tym sposobem wstałam o... 13
|
|
|
|
#3519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Pierwsze co mi się rzuciło w oczy to od kogo pochodzi przepis (tuż nad zjęciem) I dalej już nie przeczytałam
|
|
|
#3520 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje dziewczyny za odpowiedzi w sprawie książek
Musierowicz i Montgomery tez mi sa dobrze znane(zaczytywałam sie w mlodszym wieku ), ale wlasnie chodzilo mi o inne typy, bo slyszałam ze te wampiry teraz bardzo modne, a ja nie mam o tym pojecia , takze bardzo , bardzo dziekuje mme audreyEdytowane przez DDewik Czas edycji: 2012-11-29 o 14:20 |
|
|
|
#3521 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3522 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3523 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, jeszcze raz dziekuje
|
|
|
|
|
#3524 |
|
Raczkowanie
|
cieszę się, że mogłam pomóc
![]() agulaabar, urocza ta gąsienica tylko lektora nie rozumiem :P
|
|
|
|
#3525 |
|
Zakorzenienie
|
Lili a czytasz Ty moje posty ?
nie miała 3dniówki, mam nadzieję że teraz to nic innego tylko to.... czekam na wyniki moczu. Na 18. 20 mam wizytę u lekarza, ale jeszcze nie wiem czy pójdziemy. Wieści od Oliweczki: Mały ma lekką żółtaczkę, nie wyjdą dzisiaj. Prosi o kciuki na jutro. Kurcze tak mi sie wydawało że jakiś żółty jest.
|
#3526 |
|
Zakorzenienie
|
Tymek ma 39,7.
|
#3527 |
|
Zakorzenienie
|
BRUMEK dawałas nurofen? nie spada?
|
#3528 |
|
Zakorzenienie
|
Ojej, biedny
Wysoka ta gorączka Jak dalej nie spadnie to może do jakiegoś lekarza pojedźcie? Chociaz jak nie ma innych objawów, to moze byc trzydniowka .. Zdrówka
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2012-11-29 o 15:47 |
|
|
|
#3529 |
|
Rozeznanie
|
Hejo
Oliweczka ![]() Brumciu może przejedź się z nim do lekarza spokojniejsza będziesz Myha bezczelna ta prezeska ![]() A ja znów sama zaraz będe robić to: http://www.mojewypieki.com/przepis/chelsea-buns
|
#3530 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumku może się przejdź do lekarza. u nas taka wysoka goraczka zaczynały się: trzydniówka, angina i opryszczkowe zapalenie gardła.
|
|
#3531 |
|
Wtajemniczenie
|
Oliweczko
Biedny Tymek
|
#3532 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez mam pełno w gaciach. Sara ma liczne szczawiany wapnia i leukocyty 3-5 . Nie wiem co robić
gorączki narazie nie ma ( szczerze wątpię żeby tylko te parametry dały gorączkę), wizyta późno i to prywatnie i daleko, nic innego nam nie powie jak to żeby w pierwszej kolejności powtórzyć wynik. Poczekać do jutra? poradźcie ![]() Co wogóle ozn szczawiany wapnia? te leukocyty to tak lekko podwyższone.. norma jest do 3 chyba..
|
#3533 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny.
Oczywiście nurofen daję na zmianę z parcetamolem, ale działa tylko na chwilę i do nowa to samo. U lekarza w końcu byłam. I teraz sobie w brodę pluję, bo tylko dziecko zestresowałam, a usłyszałam, że "obserwować i zbijać temperaturę". Gardło czyste, uszy czyste, osłuchowo w porządku. Więc czekamy na wysypkę, a jak nie to będziemy się zastanawiać dalej... A Tymek się tak spłakał, ze go uspokoić nie mogłam ![]() ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
A dajesz jej wit. D? Bo to może być o za dużej dawki D z tego, co czytałam... Ale najlepiej powtórzyć, bo z tym moczem to wiadomo, jak bywa. Zanieczyści się próbka i od razu zwariowane wyniki.
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-11-29 o 16:26 |
|
|
|
|
#3534 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
Brumek Coś spadło? ![]() Telik, Patik A u Was jak? Buziaki ogromne dla chorowitkow! Myha super, ze badania ok OliweczkaPiekny MATEUSZEK!!!!!!!!!!! aniazdjecie rozczulajace Ewie cos sie poprzestawiało...wstawała zawsze o 7, od 13-14.30 drzemka i 20 spanie.(z milionem pobudek w nocy) zeby wyszły i teraz wstaje przed 9, drzemka od 15.30-17 i spanie o 21.30(z dwiema pobudkami) niby fajnie , ze dłuzej spimy ale jak wracam z pracy to zaczynam ja usypiac ,przed 18 jemy obiad, troche sie pobawimy i koniec dnia a wczoraj ganiałam po boisku 2h po ciemku bo nie mogla zasnac w domu. Nie moge sie wdrozyc![]() No i widac juz jedna trojke... Brumku-doczytałam, własnie tego sie obawiałam,ze nic Ci nie powie, no ale lepiej sie upewnic.Sciskamy Was mocno-biedny Tymus........ Edytowane przez isiaok Czas edycji: 2012-11-29 o 16:28 |
|
|
|
#3535 |
|
Wtajemniczenie
|
Patik leukocyty moga byc po lekach. Wiki miała po trzydniowce jak ja nafaszerowalam przeciwgoraczkowymi.
Brumku |
|
|
|
#3536 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. tym bardziej jak leci przez ręce.zuza przy opryszczkowym zapaleniu gardła jednego dnia była "czysta" a na drugi dzień już miała gardło zawalone.
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2012-11-29 o 16:32 |
|
|
|
|
#3537 |
|
Rozeznanie
|
Patik Znowu złe wyniki? Biedna Sarcia-ja bym chyba poszła do lekarza
|
|
|
|
#3538 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
).Najlepiej dużo pić to się to wypłukuje, u dorosłych dobre jest piwo. Cytat:
stres jeszcze dodatkowy, pewnie 3dniówka... a przecież on niedawno był szczepiony tak? to może reakcja na szczepionkę...
|
|
#3539 |
|
Zakorzenienie
|
Stronczek pewna jesteś że to od leków może być?
te szczawiany mnie bardziej martwią. ze względu na te jej problmy nerkowe..i tez o wit d wyczytałam. głupieję.
|
#3540 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Lepiej powtórz badanie. Ja wit. D nie daję już b. długo. Dziś dałam Bioaron Baby, tam jest wit. D i wit C mu dałam bo tera taki sezon a dodam, że on jeszcze nigdy nie był chory, miał tylko 3 dniówkę i to temp. max 37,6 a i tak zbijałam jak czułąm, że jeszcze cieplejszy się robi a już nie mierzyłam. Ja wolę dmuchać na zimne, nie czekałam na 38 u siebie robię tak samo nie czekam aż wzrośnie, wolę "zdusić w zarodku". Aha,muszę się pochwalić Jul już przesypia całe noce od 21 do 7.30- 8.00 w swoim łóżęczku.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:13.

spała pół godz i z płaczem wstała, podałam panadol i teraz leży..

Zakończone: 2

nie miała 3dniówki, mam nadzieję że teraz to nic innego tylko to.... czekam na wyniki moczu. Na 18. 20 mam wizytę u lekarza, ale jeszcze nie wiem czy pójdziemy. 
a wczoraj ganiałam po boisku 2h po ciemku bo nie mogla zasnac w domu. Nie moge sie wdrozyc