Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - cz. 16. - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-29, 15:06   #2161
Gucia0987
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - cz. 16.

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
I ja do tego dążę... ale oczywiście nie w ciąży czy coś.... tylko tak ogólnie. Wiadomo, że palenie jest złe, że to świństwo, ale lubię sobie zapalić do piwka czy winka....
trzymam kciuki za Ciebie!

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
A powiem Ci, że jakoś nie wracaliśmy narazie do tego tematu

Mąż mówi do nas "co tam dziewczyny"... dzisiaj było "co 3 dziewczyny robią"...po czym za chwilę się poprawił"no może 2 i pół.."

Wczoraj mu pokazywałam pościel, czy mu się kolory podobają...to stwierdził, że podobają, ale żebym poczekała do wizyty..

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Przepraszam

A chyba pisałam przy usg połówkowym

Pewności nie ma, ale pani doktor co robiła usg twierdziła, że raczej będą różne...czyli dwujajowe
mąż fajny! To może faktycznie poczekajcie

Co do podobnych/niepodobnych. Ja jestem z dwujajowych a byłyśmy identyczne (zresztą do dzisiaj jesteśmy do siebie bardzo podobne, choć już bez szału na szczęście), także reguły nie ma za to moje kuzynki są zupełnie różne (też dwujajowe). Jednojajowe to dla mnie zupełny kosmos, bo nie dość, że dzieci są bardzo podobne to jeszcze mają podobne osobowości, potrafią współodczuwać - no kosmos całkowity

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 15:06   #2162
blonde_hair
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - cz. 16.

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
ale naskrobałyście od rana
wybaczcie ale tylko Was "przeleciałam"
BUTTER czy ja dobrze czytam że Ty palisz rzuć to dziadostwo raz, dwa!

TOMMOROW spokojnie kochana, bez sptresu , dacie radę. A co do piersi - to ściągaj po troszku, nie za dużo, tylko na tyle żeby ulgę poczuć, też miałam nawały mleka straszne

AGNUSEK zaraz lecę do k poczytać co tam skrobnełaś

Ja po usg Ewa nadal jest Ewą całe badanie ssała kciuka Waży 2420 , ułożenie głókowe i wszystko jest ok
super

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
ja tam na CIebie nie krzyczę!
Twój wybór - świństwo nie świństwo mnie sprawia szaleńczą przyjemność
Nie palę, ale podpalam. W szczególności z moją teściową i moją Trójcą. I czasami do alko , ale nie ciągnie mnie codziennie, nie potrzebuję mieć fajeczek non stop i cały czas przy sobie.

zresztą ostatnio jakoś samo tak wychodzę, że nie palę ale tak jak pisałam sprawia mi to niesamowitą przyjemność

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Gocha cieszę sie, że z Ewusią wszystko super!!!

Maleństwo a jak Wam idzie szukanie imion? Doszliście do jakiegoś porozumienia?
Guciu, ale Ty sie jeszcze nie starasz
A Butter to sie naprawde lanie nalezy, no ale jej wybór, jest dorosła

Ale swoja droga nie sądziłam ze lubisz sobie zapalić
Stary 2012-11-29, 15:10   #2163
(t)asia
Zadomowienie

Cytat:
Mąż mówi do nas "co tam dziewczyny"... dzisiaj było "co 3 dziewczyny robią"...po czym za chwilę się poprawił"no może 2 i pół.."
Czyli ma nadzieję... ale dlaczego pół?

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Cytat:
Co do podobnych/niepodobnych. Ja jestem z dwujajowych a byłyśmy identyczne (zresztą do dzisiaj jesteśmy do siebie bardzo podobne, choć już bez szału na szczęście), także reguły nie ma za to moje kuzynki są zupełnie różne (też dwujajowe). Jednojajowe to dla mnie zupełny kosmos, bo nie dość, że dzieci są bardzo podobne to jeszcze mają podobne osobowości, potrafią współodczuwać - no kosmos całkowity
Siostrzenice mojego taty są właśnie jednakowe. Ale nie wiem czy dwu- czy jednojajowe. Mają po 20 lat i dopiero drastyczna zmiana koloru włosów jednaj ulżyła rodzinie =)
Faktycznie kosmos... nie wiem jak to możliwe jest
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 15:12   #2164
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Maleństwo aaa to super Jakbym miała bliźniaki to tez bym wolała aby były dwujajowe niż xera A co do pościeli: kupujesz od razu 2? Różne, czy takie same?
Chcę od razu 2 kupić...a co do kolorów to różne...chciałam fioletowy i zielony...asekuracyjnie, gdyby jednak chłopak był...to zielony i dla dziewczynki i dla chłopca może być...
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 15:13   #2165
onyks
Zakorzenienie

Cytat:
No ale proszę na mnie nie krzyczeć, bo będę płakać Bo ja się staram, a to nie jest proste...

Dobrze, że Ewa jest Ewą i że wszystko jest ok
Rozumiem Cię doskonale i nie krzyczę
Może jakbyś zobaczyła II to by była mobilizacja do rzucenia?

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Przeczytałam do momentu który zaznaczyłam i zaczęłam się śmiać =)
Mój sąsiad (nie aż taki stary) co drugi dzień wyprowadza auto z garażu, myje je gąbeczką i jednym wiaderkiem wody (a ja się głupia zawsze na myjni męczę!) po czym wsiada, jedzie na stację paliw, tankuje i wstawia samochód do garażu. Taki rytuał. Zdarza mu się pojechać dalej- ale to w niedzielę. A te tankowania w tygodniu to są chyba po to żeby zbierać paliwo na niedzielną przejażdżkę do kościoła =)

Cytat:
Onyks no to nieźle. Nam nie chcą dac zgody na wycinkę drzew bez pozwolenia. Wniosek o pozwolenie został złożony 14 listopada (wczoraj 2 tyg minęły).
Nam jutro mija tydzień, oby szybko to poszło i u nas i u was

Gosia, fajnie

Wybrałam pielęgnację włosów z marką Braun
onyks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 15:14   #2166
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli ma nadzieję... ale dlaczego pół?
No bo u jednej ostatnio co miała być dziewczynką, lekarz doszukiwał się siusiaka...więc powiedział dwie i pół
Stary 2012-11-29, 15:15   #2167
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Maleństwo to super, że różne

Dziś dałam Mai cukinię pierwszy raz. Najpierw mnie zabiła wzrokiem jak wzięła pierwszą łyżeczkę ale potem chyba stwierdziła, że smaczne bo zjadła wszystko

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Onyks mąż dzwonił dziś do architekt, to powiedziała, ze ze 3 tyg sie czeka i mamy się za tydzień odezwać.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 15:15   #2168
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość
Rozumiem Cię doskonale i nie krzyczę
Może jakbyś zobaczyła II to by była mobilizacja do rzucenia?
Onyks, nie no, jak zobaczę II to nawet nie pomyślę, żeby zapalić...Nie ma mowy.
Już teraz baaaaardzo bardzo ograniczam, więc staram się być dobrej myśli.

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 15:16   #2169
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Zapomniałam wczoraj pogratulować Kotkowi zdanego egzaminu - ależ Ci zazdroszczę prawka
Cytat:
Napisane przez mysia1986 Pokaż wiadomość
Twoje zdrówko Mrowinko - własnie wypiłam winkiem Aby jak najszybciej spełniło sie Twoje marzenie
Dziękuję. Smaczne winko było?
Cytat:
Mrowinko super. Trzymam kciuki.
Dzięki
Cytat:
Napisane przez tomalinka Pokaż wiadomość
No to super informacja Bo to rzeczywiście było dziwne, że aż tak mocno Ci się wynik pogorszył. No to teraz musisz jakoś męża dorwać - ja trzymam kciuki
Z tymi wynikami to różnie bywa, hormony lubią skakać
Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
zaciśnięte
Dzięki
Cytat:
mrowinko czyli pozytywne informacje otrzymałaś. Moi znajomi mają dzieciaczka z in vitro, a najlepsze że krótko po porodzie znajoma zaszła znowu w ciąże =) I oczywiście długo o tym nie wiedziała.
A @ dalej nie ma...
Tak myślę że może jednak kupię jutro test. W tym cyklu go nie robiłam bo przecież nie było starań... Ooooooo spojrzałam na kalendarz. Pierwszy tydzień po @ staraliśmy się =) i to mocno =) No ale nie brałam tego pod uwagę bo przecież to daleko do owulacji...
Tasiu, ale my nie bardzo chcemy podchodzić do in vitro
A co do Ciebie - hmmm, może jednak? Kto wie, kiedy była owulacja.
Cytat:
Mój @ się zatrzymał ...zaczął się dziś od brunatnego plamienia, a teraz go nie ma...pewnie rozkręci się w nocy, albo nad ranem
No no, podejrzane to...
Cytat:
Napisane przez Nikita... Pokaż wiadomość
Moj tez juz to ma za soba ale srednio mu sie podobalo i nie wiem, czy chcialby to powtorzyc
Wiesz, myślę, że w porównaniu ze wszystkimi niezbyt przyjemnymi badaniami, które kobieta musi przejść, to badanie nasienia nie jest takie złe
Cytat:
Mrowinko trzymam mocno kciuki za Was! Dobrze, że z tą rezerwą nie jest tak najgorzej.
Rewelacyjnie też nie jest, ale dobra, nie marudzę już Za kciuki dziękuję.
Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
mrowinka, wieści przyniesione od gina to dobre wieści, zatem !
Wieści nie najgorsze, tylko mnie coś rozkłada i nie w głowie mi starania
Cytat:
Napisane przez malamaluczka87 Pokaż wiadomość
Mrowinko - głowa do góry! Tak jak ktoś już tutaj mówił. Te 20 cykli to trochę przekłamane i o tyle szanse się zwiększają, one cały czas są!!! I jak kuracja CLO?

Ja wczoraj zakończyłam pierwszą serię CLO i czułam się cudownie- zarówno na tabsach jak i po nich. Zobaczymy;-)
Pisałam już Tasi, że wcale nie jest to przekłamana liczba i dziwi mnie, że Wy niby wiecie lepiej
Też dobrze czuję się po Clo, na szczęście
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 15:17   #2170
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
mąż fajny! To może faktycznie poczekajcie
Fajny, fajny

A z pościelą może jeszcze wytrzymam do 13
Tylko że powiem wam, że jakoś już mnie nie kręci poznanie płci...a teraz będzie jeszcze trudniej coś dojrzeć...dlatego ja odpuściłam trochę...co się urodzi, to urodzi..
Stary 2012-11-29, 15:20   #2171
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Mrowinko zdrówka

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Maleństwo a jak być poznała płeć, to kolor pościeli byś zmieniła? Bo jak nie, to w sumie po co czekać

Stary 2012-11-29, 15:23   #2172
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Maleństwo a jak być poznała płeć, to kolor pościeli byś zmieniła? Bo jak nie, to w sumie po co czekać
Właśnie chyba nie
Dlatego ja nie chcę czekać...ale może już pójdę na rękę mężowi i poczekam..choć nie obiecuję...
Stary 2012-11-29, 15:23   #2173
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
Guciu, ale Ty sie jeszcze nie starasz
A Butter to sie naprawde lanie nalezy, no ale jej wybór, jest dorosła

Ale swoja droga nie sądziłam ze lubisz sobie zapalić
wiem, ale myslę, że Butter jak tylko zobaczy II to o papierosach zapomni

haha, lubię ale ostatnio w zasadzie w ogóle nie palę bo jest zimno a nie jestem masochistką żeby wychodzić na dwór w taką pogodę a w pubach też już nie wolno palić (a sale dla palących mnie odrzucają), także wiesz... palacz ze mnie jak z koziej... trąbka

ale nie ukrywam, że z teściową uwielbiam

Stary 2012-11-29, 15:24   #2174
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie chyba nie
Dlatego ja nie chcę czekać...ale może już pójdę na rękę mężowi i poczekam..choć nie obiecuję...
Ja długo sie wstrzymywałam z zakupami bo aż do 32 tygodnia, ale jak zaczęłam zamawiać to od razu wszystko hurtowo

Stary 2012-11-29, 15:25   #2175
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Fajny, fajny

Tylko że powiem wam, że jakoś już mnie nie kręci poznanie płci...a teraz będzie jeszcze trudniej coś dojrzeć...dlatego ja odpuściłam trochę...co się urodzi, to urodzi..
i w sumie racja!

Stary 2012-11-29, 15:26   #2176
(t)asia
Zadomowienie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;37880028]
Pisałam już Tasi, że wcale nie jest to przekłamana liczba i dziwi mnie, że Wy niby wiecie lepiej
Też dobrze czuję się po Clo, na szczęście [/QUOTE]
Ale to nie chodzi że my wiemy lepiej. Może mała nie doczytała twojej odpowiedzi dla mnie. Ja po prostu coś kojarzyłam że pisałaś że kiedyś tam nie było twojego męża. Ale później wyjaśniłaś że nie był ale troszkę wcześniej. I wszystko jasne. Ja ci kochana broń boże nie wnikam co i jak i kiedy. Co to to nie. Bardzo wszystkie chcemy żeby ci się udało, dlatego zawsze szukamy jakiś pozytywów. A jeśli zdenerwowało cie to moje stwierdzenie to przepraszam.
Stary 2012-11-29, 15:29   #2177
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Ja długo sie wstrzymywałam z zakupami bo aż do 32 tygodnia, ale jak zaczęłam zamawiać to od razu wszystko hurtowo
Ja właśnie nie wiem co ja tak z tą pościelą...najchętniej to już bym dawno ją kupiła...tak jakby to był jakiś "brakujący" element
Bo łóżeczka teraz nie złożę przecież...(chociaż ze mną to nie wiadomo)
Stary 2012-11-29, 15:29   #2178
(t)asia
Zadomowienie

Cytat:
Fajny, fajny

Ja jak sobie teraz myślę to oczywiście wszystko będzie miała w neutralnych kolorach, będzie takie łóżeczko, taki leżaczek, taki wózek-- a jak, wszytko mam już zaplanowane! Taaa....
Ze ślubem też tak było, jak jeszcze nie było żadnych planów to w głowie ułożony cały scenariusz, z nudów czasami wybierałam zaproszenia i inne pierdoły. A jak serio wszystko było potrzebne to oczywiście nie było czasu i zrobiłam tak jak zawsze- czyli na ostatnią chwilę =)
Stary 2012-11-29, 15:31   #2179
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Maleństwo ja wózek i łóżeczko złożyłam wcześniej aby zapach nowości wyleciał.

Stary 2012-11-29, 15:34   #2180
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Maleństwo ja wózek i łóżeczko złożyłam wcześniej aby zapach nowości wyleciał.
Hihi, wiem...ale chyba w grudniu to jeszcze za wcześnie

Tak myślę, że po nowym roku, w styczniu się już zabiorę za wszystko...złożymy łóżeczko, zacznę segregować i prać rzeczy, itd...

Tasiu ja też miałam i mam wizję i teraz realizuję...

Tak jak z kolorami...niby pościeli nie zamówiłam...ale ręczniki kąpielowe mam fioletowy i zielony..wanienka też zielona...przwijak pewnie też...
Stary 2012-11-29, 15:36   #2181
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Maleństwo rozumiem Myślę, że do nowego roku spokojnie możesz poczekać a wiesz, ze ja ci wróżę wcześniejszy poród? tak ze 2-3 tygodnie przed tp

Stary 2012-11-29, 15:38   #2182
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Mrowinka, dobre wiadomości, trzymam kciuki za cykl
Dziękuję
Cytat:
Ta druga część to może być głupota, ale mówiłam wam o tym kwasie Tylko tu chodzi o długie przyjmowanie kwasu...a jak mówię..brałam ponad rok
Ja łykam prawie 2 lata. To jakby co, szykować się na trojaczki?

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
mrowinko mimo wszystko trzymam kciuki
Dzięki
Cytat:
czekam do 3.12..
Trzymam kciuki
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 15:40   #2183
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Maleństwo rozumiem Myślę, że do nowego roku spokojnie możesz poczekać a wiesz, ze ja ci wróżę wcześniejszy poród? tak ze 2-3 tygodnie przed tp
Też mi się tak wydaję, że może wcześniej urodzę...dlatego w styczniu chcę się zabrać za wszystko...

Chociaż mój mąż twierdzi, że jego dzieci grzecznie do tp poczekają A przynajmniej do tego marca..a nie lutego
Byłoby miło, żeby poczekały...bo jak babcia w lutym pojedzie do sanatorium, to może nie wrócić na narodziny wnuków

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;37880605]
Ja łykam prawie 2 lata. To jakby co, szykować się na trojaczki?
[/QUOTE]

hihi, kto wie! Dwójka to minimum!
Stary 2012-11-29, 15:41   #2184
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Kurcze... tak sobie teraz wspominam, to supr były te przygotowania. To zamawianie wszystkiego, składania, pranie, pierwsze prasowanie tych malutkich ciuszków pakowanie torby do szpitala

Stary 2012-11-29, 15:42   #2185
mysia1986
Zakorzenienie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;37880028]

Dziękuję. Smaczne winko było?

[/QUOTE]

Pewnie, że dobre Wręcz pycha

A jeżeli mogę to zadałbym Ci jeszcze jedno pytanie
Chodzi mi o plamienia przed @
Jeżeli testy owulacyjne sa pozywne 15i16dc a plamienia zaczynają sie w 27dc i wystepuja przez 2-3dni i potem dostaje @..
Progesteron w normie, w badaniu i usg tez ok. Czy aby napewno z moja FL jest wszystko ok?? Bo licze ją aż do dnia poprzedzajacego @, ale zastanawiam sie co z tymi 2-3dniami plamień:confuse d:
Marcel <3

mysia1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 15:43   #2186
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Moje dziecko śpi już prawie 2 godziny Czekam na rodziców bo o 17.30 mam ang.

Stary 2012-11-29, 15:43   #2187
mysia1986
Zakorzenienie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;37880605]
Trzymam kciuki [/QUOTE]

dzieki, ale już nadchodzą te paskudne plamienia..
takze za 2-3dni rozwiną sie w @
Marcel <3

mysia1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 15:44   #2188
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki, ale już nadchodzą te paskudne plamienia..
takze za 2-3dni rozwiną sie w @

Stary 2012-11-29, 15:47   #2189
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie, że dobre Wręcz pycha

A jeżeli mogę to zadałbym Ci jeszcze jedno pytanie
Chodzi mi o plamienia przed @
Jeżeli testy owulacyjne sa pozywne 15i16dc a plamienia zaczynają sie w 27dc i wystepuja przez 2-3dni i potem dostaje @..
Progesteron w normie, w badaniu i usg tez ok. Czy aby napewno z moja FL jest wszystko ok?? Bo licze ją aż do dnia poprzedzajacego @, ale zastanawiam sie co z tymi 2-3dniami plamień:confuse d:
Mysia ja już pisałam, że miałam takie same plamienia i jak widać, w niczym to nie przeszkodziło...a ty progesteron sobie zbadałaś, ja nie
I ja liczyłam nowy cykl, od normalnego krwawienia @...

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Idę obrać ziemniaki do obiadu...bleh...
Stary 2012-11-29, 15:48   #2190
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Gocha no to fantastycznie że Ewa zdrowo rośnie!
Cytat:
Gosiu super
Cytat:
Dobrze, że Ewa jest Ewą i że wszystko jest ok
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości