|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#361 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
mała spała a mężowi budzić się ją zachciao że za długo śpi
no i nastąpił ryk teraz niech ją bawi jak obudził ![]() Cytat:
ja od wczoraj zaczynam i zacząć nie mogę ![]() Cytat:
tydzień bez kupy to jednak jest niepokojące no ale jak brzuś miękki i gazy schodzą to chyba jednak jest ok Cytat:
![]() Cytat:
![]() a na wyjazdy do rodziny jej nie stroję, jedynie grubszy i ładniejszy pajacyk zakładam ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#362 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Cytat:
![]() Więc pewnie jest tak jak mówisz ![]() no to jutro ta Pani ma mi przywieźć tą karuzelke za 80 zł ![]() Zobaczymy jak podziała na Fabianka ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#363 | ||
Zakorzenienie
|
ja dobilam do 113 kg nikt mnie nie pobije
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Moja jest teraz z babcia w bajkolandzie ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#364 |
Zakorzenienie
|
Iwa dziękuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#365 |
Zakorzenienie
|
Marzenka mój Mały ma przepuklinę pępkową i lekarz kazał kupić w aptece. TŻ poszedł do jednej i babka go wręcz wyśmiała, że NIE MA CZEGOŚ TAKIEGO, ona pracuje 20lat jako farmaceutka i się z czymś takim nigdy nie spotkała i lekarz się musiał pomylić- a wiedzieliśmy, że jest, bo TŻta bratanica miała przepuklinę i zaklejali jej pępek plastrem. Przy następnej wizycie powiedzieliśmy o tym lekarzowi i powiedział w której aptece są na pewno i faktycznie były. Tak więc w niektórych aptekach są. Ewentualnie można poprosić, żeby zamówili.
Jutro jedziemy na szczepienie i doktorek zalepi pępuszek... Edytowane przez Kalpana Czas edycji: 2012-11-29 o 14:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#366 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#367 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja będę się starać chociaż te min 3 razy w tygodniu. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#368 |
Zadomowienie
|
i znow ciezki dzien mała spi tylko na rekach....
#369 |
Zakorzenienie
|
Zaczęła robić zielone kupki. W dodatku takie bardziej jak.. rozwolnienie.
http://www.youtube.com/watch?v=r_J8btnIEKQ http://www.youtube.com/watch?v=nm1-AuRzZL4 http://www.youtube.com/watch?v=Wq-VeGdQptQ http://www.youtube.com/watch?v=0Yn-qdODHlM http://www.youtube.com/watch?v=Lsj-Q7oNcEA http://www.youtube.com/watch?v=Wo5TpbHjI74 http://www.youtube.com/watch?v=O2c8xSyaLpk Przepraszam, miało być czujnik ![]() http://allegro.pl/czujnik-cofania-pa...798081908.html Ile teraz masz? Wiem, nie do mnie, aleee.. ponoć wystarczy 3razy w tygodniu. Dlatego ja robię Tiffany na zmianę z Chodakowską. Wtedy wychodzi Ewka 4 razy, bo co drugi dzień. |
![]() ![]() |
![]() |
#370 |
Wtajemniczenie
|
Miałam teraz chwilę by poprzeglądać zdjęcia maluszków i są przepiękne
![]() Niegrzeczna to załóż lepiej podwójnego pampersa bo jak pójdzie kupka to... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#371 | ||||
Zadomowienie
|
Wow ale napisałyście.
Po raz pierwszy dzisiaj pojechałam z mamą i z Aleńką na zakupy. Potrzebny byl mi płaszcz na chrzest więc postanowiłyśmy spróbować. Nie byłoby tak źle, gdyby nie same przygotowania. Przez pół godziny szukałam tych elementów co łączą wózek z fotelikiem i nie znalazłam, więc uznałyśmy że będziemy taskać fotelik w rękach ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Aleńka ostatnio sporo śpi w dzień. Jakoś dziwnie bo wcześniej była bardzo aktywna. Potem ciężko z zasypianiem, chociaż w nocy śpi ładnie. Zasypia to przy piersi, to na rękach. Często w ogóle płacze bo chce żeby jej pomóc zasnąć. Przyszło jej ubranko na chrzest, ale obawiam się, że jest za duuże... Jeszcze nie przymierzyłam, ale kurcze już widzę, że jest wielkie... Edytowane przez Agnus21 Czas edycji: 2012-11-29 o 15:07 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#372 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A te filmiki Tiffany to 10 minut to ile takich dziennie? A ten czujnik kurcze fajne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#373 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam wagi w domu ![]() ![]() Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2012-11-29 o 15:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#374 | |
Zakorzenienie
|
Byłyśmy długo dzisiaj na spacerze bo to chyba ostatni taki ciepły i piękny dzień.
Udało mi się ugotować zupkę nawet mała grzecznie posiedziała w foteliku a przed chwilą zasnęła przy kołysankach a ja idę myć stertę naczyń ![]() Nie wiem jak ja gotuję że zawsze dookoła mnie chaos ![]() ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Cytat:
![]() Mam nadzieję ze to wróci do normy bo mam tyle fajnych spodni ![]()
![]() |
#375 |
Wtajemniczenie
|
Ha ha juz wiem kto będzie mi towarzyszył w czasie ćwiczeń
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#376 |
Zakorzenienie
|
Uff nareszcie uśpiłam moją Chimerke
![]()
#377 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#378 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
mam zamiar laserem to wyleczyć, ale tak jak pisałam dopiero jak zakończę produkcję potomstwa ![]() Cytat:
![]() na razie smaruję balsamem na rozstępy a w przyszłości zadziałam laserem albo czymś innym bo za parę lat może coś wymyślą fajnego ![]() Cytat:
Cytat:
u mnie to samo no i dobiłam do wagi sprzed ale by się przydało zgubić jeszcze 8 i dojść do 50 kg bo ja pokurcz mały jestem i przy takiej wadze najlepiej wyglądałam kiedyś |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#379 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#380 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Kasiam - ja tak samo jak Angel.. ubieram Melci rajstopki pod spodnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#381 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#382 |
Zakorzenienie
|
widzę ze niw tylko ją mam problem z z biodrami hehe do wagi z przed ciazy brakuje mi jakieś 2,3 kg ale do bioder 10cm no szlak mnie trafia ze mi tak dupa urosła grr :[ no i biust ale to mi nie przeszkadza
![]() w ogóle zazdroszczę wam takich fajnych rodzin, co kupują malenstwom różne rzeczy. my od teście tylko wozek dosatlisy i czapke ostatnio na zimę...no moja ma co miesiąc daje 100dla malej. reszta z rodziny paczke pampersow jak soe urodziła, jakiś pajac, a prabqbcia 50zł. najwięcej to moj przyjaciel kupił,przyszły chrzeatny malej: bujak, karuzele, maskotki i kilka uhranek. wczoraj mi sie troche przykro zrobilo, bo teściowa zadzwonila, że prZyjechała do tesco i żebym wpadla jak mam czas z mała. myślałam. ze cos jej kupi, a gdzie. wybrzydzala, ze wszystko takiw drogie, że po co dziecku jakies grzechotki, zabawki itp. no i Dziwią sie, ze smoczki do butelki taloe drogie -do tommee, że powinnam butelkę zmienić na ra tesco co ma smoczki po 4zl...no i oczywiście nic małej nie kupila, a mi bulkw słodka... sorki za analfabeyzm ale z telefonu pisze cały cas i przewijać nie moge w edytprze by poprawić litwrowki
Ślubowaliśmy Aniołkowa mama 10.08.2010r., 10tc Byłam przy Tobie od pierwszego grama... Jagódka Edytowane przez angel166 Czas edycji: 2012-11-29 o 15:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#383 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#384 |
Rozeznanie
|
Kupiłam dzisiaj pieluchy 3 ale zgapiłam się i zamiast pampers new baby kupiłam active baby. Nie wiem czy są lepsze czy gorsze? Na pewno ładniej pachną.Miałam wcześniej zapytać używając 2 new baby pampersów czy jak zmieniacie pieluchę to ta pełna też Wam śmierdzi sikami jakoś intensywnie czy z Maksa moczem jest coś nie tak.
|
![]() ![]() |
![]() |
#385 |
Zakorzenienie
|
Normalnie nudzi mi sie
![]() ![]() musze ja się wziąść za siebie i zacząć ćwiczyć tą Chodakowską ![]() ja nawet nie wiem ile waże,bo od porodu nie miałam gdzie sie zważyć. Musze kupić wage ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#386 |
Zakorzenienie
|
Myszka Miki
![]()
#387 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
zaraz zabieram się na nadrabianie. A tyle naskrobałyście.
tak na szybciora powiem Wam, że po tym wczorajszym niespaniu, Zuzana zasnęła dopiero po 22. Kłądłam się spać o północy, więc wzięłam ją na karmienie. Na siłę karmiłam jeszcze o 5.30 bo mi już cycki rozsadzało i tym sposobem pospałyśmy do ... 10.30!!! wyspałam się za wszystkie czasy Szczepienie dziś zaliczyłyśmy. Zuzia była bardzo dzielna. 3 ukłucia a prawie nie płakała. Lekarz stwierdził, że katar pewnie jest alergiczny, bo wszystko w porządku. Na razie mam ją obserwować i następnym razem dostaniemy skierowanie na wymaz. waży 5670 i wymierzyli ją na 57 cm (według mnie to ona już dłuższa jest). Mam na razie niczym nie dokarmiać. Widać mój pokarm dobrze jej służy. ![]() teraz śpi, ale jak się obudzi to profilaktycznie dam jej kilka kropelek pedicetamolu przeciwbólowo, bo po ostatnim szczepieniu wieczorem był okropny ryk i musiało ja bardzo boleć. Boję się, że teraz będzie podobnie. Cytat:
byłam mc temu a już mi odrosty się spore zrobiły. Włosy rosną w szalonym tempie, tylko czemu wypadają. AAA... w ogóle pediatra na te moje okropne bóle głowy pozwolił mi brać ibuprofen. Po skończonym 3mcu można coś więcej niż tylko paracetamol ![]() Cytat:
Cytat:
zastanawiałam się nad nim, ale jakoś nie potrafię się chyba przestawić na taką "książkę". Za bardzo lubię zapach nowych książek, szelest kartek. I lubię je mieć ustawione na półkach, najlepiej jeszcze w twardych okładkach, choć przyznaję, że Kindle na wyjazdy na pewno o niebo wygodniejsze i mniej ważą! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A włosy również z racji chwytania na noc związuję. W ciągu dnia zresztą też. I tak ich wszędzie pełno. Obrzydliwe to.. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
#388 |
Rozeznanie
|
marta1986222 pieknota z Zuzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#389 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#390 | ||
Zakorzenienie
|
Piękności!
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:30.