|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku ??
|
|||
| Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
7 | 16,28% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
3 | 6,98% |
| Szalone mamuśki plotkują i wyprawkę kompletują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
0 | 0% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.4 |
|
2 | 4,65% |
| Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 |
|
13 | 30,23% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i Dzidzie podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
1 | 2,33% |
| Zimę mamy, na wizyty biegamy bo się martwimy kiedy Bobaski zobaczymy. V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
4 | 9,30% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
1 | 2,33% |
| Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
0 | 0% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
6 | 13,95% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
2 | 4,65% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.IV |
|
0 | 0% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201
właśnie skończyłam 1,5 godzinną rozmowę z księgową. ucho mi zaraz odpadnie
dziś jest ten dzień kiedy twierdze że informatycy to najbardziej ułomni ludzie na świecie
|
|
|
|
#3632 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201
Cytat:
Cytat:
a w kwestii z facetami to to że im się coś podoba tez nie sprawia że mi się podoba ale akurat rozstępy mi nie przeszkadzają a też się smarowłam całą ciążę, w ogóle od zawsze używam balsamów, nie wyobrażam sobie bez nich po myciu a rozstępy mam i już i też nie wydaję na drogie kremy bo to niewiele da. Ale te kwestie moim zdaniem wcale nie znaczą że nie dbam o siebie bo dbam tylko po prostu niektóre rzeczy już mnie nie martwią i z nimi po prostu żyję. Wkurza mnie np. już mały pasek odrostów na głowie lub jak coś mam z włosami nie tak choć nikt może tego nie widzieć, wkurza mnie jak z cerą mam problemy bo lubię żeby była jak najlepsza, na takich punktach mam korbę a rozstępy mnie jakoś nie ruszają także jeden problem z głowy chociaż
|
||
|
|
|
#3633 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() mój przeczuwa w dalszym ciągu córeczkę, ale na razie jakoś się z nią (?) nie integruje (prócz grania na gitarze) |
|
|
|
|
#3634 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3635 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój mężuś chciałby synka a dla mnie jest najważniejsze żeby dzidzia była zdrowa. A gdybym miała wybierać płeć to w życiu bym się nie zdecydowała hehe. Cytat:
|
||
|
|
|
#3636 |
|
Wtajemniczenie
|
jak już rozmowa o cyckach, to czym je smarujecie?
![]() moje są gigantyczne, i już dawno dałam sobie spokój z różnymi mazidłami, bo i tak są prawie do pępka już ale może macie coś sprawdzonego, co faktycznie daje jakieś efekty? |
|
|
|
#3637 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
heheh. Zazdroszczę urządzania pokoiku, my mamy 3 pokoje w bloku ( 2 sypialnie i salon ) , ale mieszkamy póki co z moim tatą. O wprowadzeniu do domu to w najlepszym wypadku na jesień i to nie wiadomo jak na razie
|
|
#3638 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się ponownie po kilku godzinach
![]() i mam już 5 stron do nadrobienia ![]() mieszkanko posprzątałam na błysk, tylko obiadku nie zrobiłam ale poszliśmy z Tż na pizzę a potem się dziwię skąd tyle kg na plusie ![]() Byłam dzisiaj na mieście, polatałam po sklepach pasmanteryjnych i kwiaciarniach i udało mi się skompletować wszystko do mojego stroika/woalki na włosy |
|
|
|
#3639 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() dawno mnie nie było, ale mam jakieś załamanie organizmu i ciągle ![]() Nie mam siły na nic... Dziś ledwo dojechalam do ginekologa... i to autobusem - jestem z siebie dumna, bo łatwo nie było ![]() Dzidziuś cały i zdrowy -rosnie a ja tyję ![]() Zapisałam się na USG połówkowe na 3.01.2013 r.i doczekać się nie mogę Koszt: 300zł Gratuluję udanych wizyt i faktycznie coś tych chłopaków u nas duuużo też zaczynam wątpić w pleć mojego dziecka - no ale już niedlugo zaczniemy prostować co tam nasze dzieciaczki na 100% maja między nózkami ![]() Życzę Wam miłego wieczoru a ja idę dalej leżeć i próbować swej silnej woli, żeby nie opróżnic już dziś zawartości żołądka.. ehhh..
|
|
#3640 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle to śniło mi się, że byłam u gina, po badaniu zachciało mi się siusiu to poszłam, wracam a on mi daje zdjęcie z usg (którego nie miałam robionego
"skąd pan ma to zdjęcie" "yyy.. noo... a to nie robiliśmy usg dziś??" coś tam dalej też było ale w każdym razie obudziłam się z myślą, że pewnie na usg nie widziałam swojego dziecka tylko jakieś nagranie
|
|
|
|
#3641 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj mnie kumplea pocieszyła, która miesiac temu urodziła. Powiedziała, żebym wrzerała co leci w każdej ilości, bo potem jak się karmi to już nie da rady
. A ona i tak po miesiącu od braku snu i jedzenia już zrzuciła 16 kg..
|
|
|
|
#3643 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzielna dziewczynka ![]() narzekałam na brak jedzenia a babcia mi pod drzwi podrzuciła czekoladę ... szkoda że nie dała znać ale ostatnio ma manię koło północy wychodzenia na klatkę schodową i nasłuchiwania |
|
|
|
|
#3644 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Śmieszy mnie jak po całym dniu mówi:"No i jak tam mały, grzeczny dziś byłeś? nie dokuczała Ci matka"
|
|
#3645 |
|
Zakorzenienie
|
gratulacje!ja będę mieć tylko kącik dla dziecka - szafka z półkami, szafka zamykana i łóżeczko. Tylko jeszcze nie wiem co ze ścianami, nie wiem czy kupić naklejkę ścienną- jedną dużą, czy np też naklejka ale kubuś puchatek na ciuchci, drzewka itd, czy tylko powiesić 3 kolorowe obrazki (wersja najtańsza). Macie jakieś pomysły? Inna brawa za wizytę pawie oczko wpadam na naleśniki ![]() vil ja piersi smaruje oliwką bambino (bo tej babydream dla kobiet miałam uczulenie). pawie oczko mój TŻ też mówi do brzucha w osobie męskiej
|
|
|
|
#3646 |
|
Zakorzenienie
|
Ja smaruję tym co brzusio na rozstępy.
|
#3647 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Brawa za wizyte!!! Cytat:
![]() Cytat:
Kurde laski z nosa zaczyna mi się lać i gardło boleć
|
|
|
#3648 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki mamuśki za gratki
![]() ![]() Jestem szczesliwa ze wszytko ok z malym i nawet ten bol w pachwinach mi nie przeszkadza hehe Właśnie zrobilam desek głównie dla Tz on sie tak lubuje w slodkosciach a dzisij taki mily dzionek heheh taki byl ucieszony ze ok ze wiadomo juz co mam w brzuszku achhh jestem szczesliwa ![]() Synek takze sie ucieszyl ze bedzie mial braciszka
testowanie było 4x II słabe kreseczki ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-64773.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-64774.png Edytowane przez banka26 Czas edycji: 2012-11-29 o 16:53 |
|
|
|
#3649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3650 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do tej płci to też mnie dziwi ten wysyp siusiaków oby nie było tak, że na kolejnych wizytach te siusiaki zaczną się zmieniać w pipki ![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3651 |
|
Wtajemniczenie
|
ma zwyczaj np. w środku nocy zostawiania nam coś na klatce schodowej (owoce, słodycze, sok itp), zamiast normalnie przynieść następnego dnia, a jak ja jej tak dwa razy zrobiłam, bo zrobiłam jej zakupy drobne a nie mogłam jej dobudzić dzwonieniem do drzwi to wafelki dwa dni leżały .... bo jak powiedziała mojemu tacie "ja już tak nie chce jej oglądać, że nawet nie mogę normalnie zadzwonić" mimo że tata jej tłumaczył, że pewnie dzwoniłam, a nie słyszała
yhhhh chyba pójdę teraz do niej, bo już wczoraj marudziła że od kilku dni się nie pokazuje ... 3majcie kciuki za stan moich nerwów
|
|
|
|
#3652 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mamy takich znajomych w wieku przed 40, dwójka dzieci, 10 lat po ślubie. Koleś zdradza tą żonę.. Biedna kobieta.. Ale czasem jak ją widzę to mu się nie dziwię. Ona Nie dba o siebie wcale..taki babochłop, nigdy nie widziałam żeby chociaż rzęsy miała pomalowane, cera blada, ziemista.. gada jak chłop, chodzi jak chłop.. Nie zrozumcie mnie źle, nie mówię że trzeba się spinać ciągle chodzić w pełnym make up i pończochach. Chodzi mi o taki zdrowy rozsądek.. powinnyśmy być po prostu kobietami a nie chłopami. A to czy ważymy 50 czy 70 kg, nie jest istotne. Najważniejsze żebyśmy czuły się atrakcyjnie ![]() Cytat:
hmmm... zacytowałam duużo więcej i mi wcięło posty... nie chce mi się znowu nadrabiać |
|||
|
|
|
#3653 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć wszystkim!
Jak się czujecie?
|
#3654 |
|
Zakorzenienie
|
nie narzekam. A jak tam u Ciebie ?
|
|
|
|
#3655 |
|
Wtajemniczenie
|
Ciągle mam jakieś humory.... Wkurza mnie dużo spraw. A z drugiej strony śmiałam się dziś, aż się popłakałam. Nie rozumiem siebie już .
|
#3656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A hejooo ![]() U mnie ból gardła i smarki się zaczynają:/ ehhh
|
|
|
#3657 |
|
Wtajemniczenie
|
Moj TŻ też choruje, więc się izoluję...
Też już byłam przeziębiona. Jedz owoce i dużo herbaty z miodem i cytryną, no i ciepło się ubierz, bo lipna pogoda...
|
#3658 |
|
Zakorzenienie
|
fizycznie dobrze, psychicznie średnio- jakaś taka zdołowana jestem
|
|
|
|
#3659 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tak samo...!
|
#3660 | ||
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() Już ogarnęłam - teraz pozostaje tylko poprasować i poukładać moje ubrania ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:08.

i mnie to powodzenie wcale nie pociesza
) a rano pzred pracą balsam - plecy, cycki, brzuch, boki, poślady i uda
Wcześniej służył za garderobę i przechowalnię gratów, więc mam trochę pracy z ogarnięciem tego chaosu. Wczoraj robiłam miejsce w szafie na ciuszki dziecięce i stwierdziłam: " po co mi tyle butów? tylko miejsce zajmują " ....

coś tam dalej też było ale w każdym razie obudziłam się z myślą, że pewnie na usg nie widziałam swojego dziecka tylko jakieś nagranie