Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-29, 18:15   #1081
scotasia
Wtajemniczenie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII

Hej

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość

Kochane mam prośbe, wybraliśmy już model wózka o taki: http://tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=443
, ale co do koloru nie możemy sie zdecydować, myślimy albo nad niebieskim nr 04, albo nad pomarańczowym nr09, jak myślicie, który ładniejszy??
miłego dnia mamuśki
Strasznie mi sie ten wózek podoba, też od pewnego czasu go mam na mysli... kupujesz te wersje 3 w 1?
Cytat:
Napisane przez _mArFiL_ Pokaż wiadomość
Cześć przyszłe Mamuśki! Wiem że późno się odzywam ale czy mogę dołączyć do listy lutowych mam? jestem w połowie 28 tygodnia. Czuję się bardzo dobrze Maleństwa oczekuję 28 lutego. Płci nie znamy ponieważ miałam tylko dwa usg i nie chciało się pokazac. Więc uznaliśmy z Narzeczonym ze stawiamy na Kinder Niespodziankę :P
Bardzo mi się podoba forum przez Was założone ale żeby je całe przeczytać to trzeba poświecić dobrych kilka dni jak nie tygodni ;p
witamy kolejna lutowa mamusie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
No wiesz, szczerze mówiąc, to się boję. I SN, i CC.
Tak sobie przypomnialam fragment książki :"Ciężarówką przez 9 miesiecy", jak gł.bohaterka pisze plan porodu: "Najchetniej chciałabym uniknąć porodu przez pochwe. Cesarki też." Też mam ochote tak sobie w planie napisać
Black a przy takim ułożeniu Oliwki gdzie czujesz jej kopniaki, ruchy? Ja jutro koncze 28 tydz a ciagle czuje wiekszkosc ruchow dosc nisko, a usg mam za 3 tyg, strasznie jestem ciekawa ułożenia Malenstwa.

Ja bylam dzis w poradni internistycznej i niestety przyjechalam całą godz za wczesnie. Ale myslalam, ze moze ktos nie przyjdzie, wcale nie liczylam ze mnie ktos przepusci. I tak sobie siedze, wychodzi doktorka i mowi, ze wezmie mnie przed nastepna pania. Ta pani była z malutkim dzieckiem, wiec mowię, ze nie trzeba, poczekam. Potem w kolejce był jakis facet kolo 40stki, spojrzal na mnie i mowi, ze on tylko na chwile, szybko wyjdzie. Wchodzi do gabinetu, za chwile wychodzi cały czerwony i mowi, ze p. doktor prosi mnie, ze sam powinien był pomyslec, zeby mnie przepuscic. Az mi się zal czlowieka zrobilo, tak sie zawstydzil

Edytowane przez scotasia
Czas edycji: 2012-11-29 o 18:21
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 18:16   #1082
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
aaa, zapomniałam opisać wam pewną sytuację: podchodzę do kolejki do kasy UPRZYWILEJOWANEJ, a przede mnie zdążył się jeszcze wcisnąć gość z wielkim wózkiem wyładowanym po brzegi tak sobie myślę, że może mnie pzrepuści, bo ja tylko jeden koszyk mały z paroma pierdółkami i dwa proszki do prania, ale gdzie tam, udaje, że mnie nie widzi; no dobra, niech się buja, ale najlepsze, że jak już go babka skasowała i zaczęła moje kasować, to ten gość się mnie pyta, czy będę punkty nabijac na kartę, bo jak nie, to czy on by mógł na swoją nabić no to z szerokim uśmiechem odpowiedziałam, że "NIE!!!!!"

a potem idę do samochodu, w jednej ręce reklamówka, w drugiej te dwa proszki i mija mnie taki dziadziuś i pyta, czy małemu nie zaszkodzi, że tak dźwigam to mu mówię, że nie mam wyjścia, bo sama jestem, a ten bierze ode mnie te proszki i chce mi pomagać ale już praktycznie przy samochodzie byłam, to nie musiał; ale jak wsiadłam do środka, to się popłakałam, tak mi się miło zrobiło
Pierwszego
dla drugiego wielkie
ja to w ogole uwazam ze wlasnie takie dziadziusie sa najbardziej uprzejmi, tak w ogole, nie chodzi mi tu nawet o stan błogosłąwiony. wydaje mi s ie ze kiedys bylo inne wychowanie.
ja jak bylam kiedys na krwi to w dzwiach chcial mnie przepuscic dziadziuś o kulach, bez nogi!!!
strasznie mi żal takich ludzi, i tez se czasem zapłakam...
natomiast babki w wiekszosci to
no chyba ze trafi sie jakas wychudzona, 100letnia babuleńka to taka pierwsza Ci miejsca by ustapila a te pozostałe rozpasione to nieeeeeee, bo im ciężko przecież

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 18:19   #1083
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Tak sobie przypomnialam fragment książki :"Ciężarówką przez 9 miesiecy", jak gł.bohaterka pisze plan porodu: "Najchetniej chciałabym uniknąć porodu przez pochwe. Cesarki też." Też mam ochote tak sobie w planie napisać
Black a przy takim ułożeniu Oliwki gdzie czujesz jej kopniaki, ruchy? Ja jutro koncze 28 tydz a ciagle czuje wiekszkosc ruchow dosc nisko, a usg mam za 3 tyg, strasznie jestem ciekawa ułożenia Malenstwa.
Hehe, ciekawe założenie porodowe.

Ja moją małą czuję... wszędzie. Pod żebrami, jak mi główkę wbija w nie, albo na środku brzucha, jak rusza rączką czy kolankiem, lub też na pęcherzu, jak mi czasem przykopie stópką.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 18:21   #1084
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
ale wy też na mazowszu (podobno) więcej zarabiacie...
ch.j wie o co im chodzi, ale mi się wydaje, że 5-6 tysi to strasznie dużo, mój szwagier 2 lata temu płacił nieco ponad dwa, bez przesady, żebyśmy my płacili nawet rzy razy tyle
My w 2009 roku płaciliśmy 2,5 tysiąca za 1 dzień, a rok później już sobie krzyczeli o 1000 zł więcej bo znajomi się pytali. Ale my byliśmy zachwyceni
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 18:21   #1085
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Cześć przyszłe Mamuśki! Wiem że późno się odzywam ale czy mogę dołączyć do listy lutowych mam? jestem w połowie 28 tygodnia. Czuję się bardzo dobrze Maleństwa oczekuję 28 lutego. Płci nie znamy ponieważ miałam tylko dwa usg i nie chciało się pokazac. Więc uznaliśmy z Narzeczonym ze stawiamy na Kinder Niespodziankę :P
Bardzo mi się podoba forum przez Was założone ale żeby je całe przeczytać to trzeba poświecić dobrych kilka dni jak nie tygodni ;p
witaj
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Deli, posikałam się
kurde, wszyscy mi mówią, że mam taki mały brzuch, aż się zaczynam martwić :/

:brawo:

Marsi, ja uwielbiam cukinię
U mnie to samo, też się martwię tym bardziej, że daaaaaawno nie miałam usg i nie mam pojęcia co z Oleczkiem, ile wazy, czy jest wszystko ok, jak leży..
Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Witamy

Dziewczyny, jak siedzicie, to siedzicie wyprostowane czy tak bardziej zgarbione ? Przyznam się ze mam problem z wysiedzeniem tych 45 min na tyłku. Bolą mnie plecy i strasznie sie kręce. Jak się zgarbie to boli kręgosłup, jak siedzę prosto to mnie brzuch ciągnie i tak cały czas. Głupieje
A co ja mam powiedzieć, jak siedzę po 1,5h na zajęciach bez przerwy :< Albo w pracy 6h przed kompem. Katastrofa.
Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Witaj Marfil !!!

Dobrze, ze ciotka zostawila mi stowe, zeby jej paczke odebrac, bo wlasnie ja wykorzystalam na moje najpotrzebniejsze zakupy, w portfelu wieje pustkami, a wyplaty w poniedzialek dopiero mamy. Masakra z ta kasa, idzie jak woda i za kazdym razem pod koniec miesiaca plakac sie chce.
daj spokój, u nas to samo, załamać się można..
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
mhmm.. ja w sny ogólnie nie wierze, tzn ... może tak, mialam raz sen to była podstawówka albo gimnazjum, sniła mi się św. Łucja. jakiś rok później miałam wizyte u okulisty, który stwierdził ze moge mieć jednak wczesniej operacje( wczesniej było ustalone ze dopiero po 18r.z) no i przypomniał mi się ten sen... i co się okazało? ze św Łucja to patronka od chorych oczu. to tak w mega skrócie. Ale tak w takie sny że mi sie sni ząb albo jakies wlosy, porody to nie wierze;p
Mi się kiedyś sniły takie brudne i połamane paznokcie. A o 5 rano mama mnie obudziła, że brat miał wypadek autem. A sennik mówi, że takie paznokcie to "nieszczęśliwy wypadek w rodzinie. Czujecie to?!
W ogóle dziś mi się śniło, że Ola była takim slicznym dzieckiem, tylko wycałować... a potem miała jakąś wadę, takie dziwne wiotkie ręce, tak mi źle było jak się obudziłam no i do tej pory jak sobie przypominam
Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy Wy tez czujecie swoje maluchy na bokach , bo ja nawet jak leże czy siedzę prosto to czuję że mi Mała coś wystawia w boku , prawie że na plecach ... nie potrafie zidentyfikować co to może być. Mam nadzieję że to nie oznacza położenia poprzecznego , aczkolwiek tak to troche wygląda
Tak, mi wczoraj pół dnia przesiedziała w ogóle w lewym boku, a teraz ciągle mnie coś smyra w bok i też wygląda na to, jakby leżała poprzecznie
Cytat:
U mnie w rodzinnych stronach (tj. podlaskiej lubelszczyźnie) biorą 1500 zł, tzn ja miałam Dj i wodzireja i tylko jeden dzień ale i tak uważam że bardzo tanio nas to wyszło a ludzie bawili się świetnie, teraz każdy znajomy go bierze i sobie chwali.
u mnie grajki właśnie już po 6 tysi biorą. Paranoja.
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 18:22   #1086
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Kończy mi się pranie pierwszej partii dzidziusiowych rzeczy, na razie prześcieradełka i kocyki. Zaraz będę wieszać i napawać się zapachem
U mnie też pachnie pieknie wyprałam już wszystkie dzidziusiowe rzeczy

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Zaczynam dzis 9 miesiąc
juuuuuuż? ale to leci

Cytat:
wczoraj oglądałam program Uwaga i sie pobeczałam, była tam dziewczynka z pęcherzowym zapaleniem skóry jakoś tak, no i jej normalnie odchodziła skóra, a przy zdjęciu ubrania to mała tak płakała...masakra jakaś, nie moge takich rzeczy oglądać i słuchać bo strasznie mi na psyche leci..
Też to oglądałam smutne strasznie.Nie mogę oglądać takich rzeczy Biedna dziewczynka

Cytat:
Piszecie dziewczyny, że zdarza wam się miła sytuacja w sklepie przy kasie, że kasjerka zawoła czy coś. Ja ostatnio w lidlu miałam niemiłą sytuację. Nie dość że czekałam w kolejce chyba z 10 minut, to jeszcze kasjerka jak już była moja kolej zaczęła kasować zakupy koleżance, która też chyba kończyła tam pracę. Wpieprzać się w kolejkę ciężarnej to już chamstwo. Ale sierota się nawet nie odezwałam A powinnam chyba...
Mnie nikt jeszcze nie przepuścił w kolejce buuuuuuuu

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
A na obiad udka kurczaka z ziemniakami i surówką z białej kapusty
Ja też dziś miałam udka z kurczaka ale z frytkami MNIAAAMMM

Cytat:
Hej dziewczyny. Ja dopiero się zabieram za śniadanie, wstałam o 11:00. O 15:00 mam wizytę u lekarza. Nie mogę się doczekać. Dziś będzie USG z różnymi pomiarami.
Powodzenia

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
Kochane mam prośbe, wybraliśmy już model wózka o taki: http://tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=443
, ale co do koloru nie możemy sie zdecydować, myślimy albo nad niebieskim nr 04, albo nad pomarańczowym nr09, jak myślicie, który ładniejszy??
miłego dnia mamuśki
jak dla mnie-pomarańczowy

Cytat:
WITAJ
Stary 2012-11-29, 18:23   #1087
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Tzn niezupełnie. Mieszkamy w jednorodzinnym domu - my z TŻem zajmujemy górne piętro, a rodzice parter. Tak jakby oddzielne mieszkania. Ale obiady robimy dla całej rodziny, tzn jak ja gotuję, to też dla rodziców, a jak mama, to też dla nas. Mamy też jedno ogrzewanie na cały dom, więc raz TŻ pilnuje pieca, raz tata. I takie tam. A co?
to identyko jak u nas
Cytat:
ch.j wie o co im chodzi, ale mi się wydaje, że 5-6 tysi to strasznie dużo, mój szwagier 2 lata temu płacił nieco ponad dwa, bez przesady, żebyśmy my płacili nawet rzy razy tyle
he he, my mamy taki swoj podzial jesli chodzi o mazowsze i zarobki - tzn. Warszawa i okolice i bidna reszta

My w 2009 dalismy za orkiestre 3 tysiaki ale warto było. jak znajoma chciala ich w tamtym roku bo im sie podobalo jak grali u nas to juz cena była duuuzo wyzsza i musieli zrezygnowac

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 18:25   #1088
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Tacy staruszkowie to widać że jeszcze gentelmenami są co niektórzy bo w dzisiejszych czasach to ze świecą takiego szukać.
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
ja to w ogole uwazam ze wlasnie takie dziadziusie sa najbardziej uprzejmi, tak w ogole, nie chodzi mi tu nawet o stan błogosłąwiony. wydaje mi s ie ze kiedys bylo inne wychowanie.
rzeczywiście tak jest i to kilka razy już zauważyłam; i jak tu teraz normalnie dziecko wychować

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 18:29   #1089
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Tzn niezupełnie. Mieszkamy w jednorodzinnym domu - my z TŻem zajmujemy górne piętro, a rodzice parter. Tak jakby oddzielne mieszkania. Ale obiady robimy dla całej rodziny, tzn jak ja gotuję, to też dla rodziców, a jak mama, to też dla nas. Mamy też jedno ogrzewanie na cały dom, więc raz TŻ pilnuje pieca, raz tata. I takie tam. A co?
a nic, bo właśnie się zdziwiłam, że tata obiad robi a kojarzę, że ty zawsze jakieś cuda robisz w kuchni i coś mi nie pasowało a kuchnię macie swoją u góry czy jak macie to rozwiązane?
i w ogóle, dobrze wam się tak mieszka w dwie rodziny?
bo my właśnie remontujemy górę domu teściów, ale cholernie się tego boję niby osobno, ale razem, niby razem, ale osobno... boję się, że moje dobre relacje z teściową znikną

edit. widzę pstryczku, że ty też tak masz - i jak jest u was? ja się boję, że ani spokojnie się pokłócić nie będzie można, ani powzdychać i pojęczeć w trakcie bunga bunga bo teściowie będą słyszeć

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013

Edytowane przez ewulkaaa
Czas edycji: 2012-11-29 o 18:30
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 18:33   #1090
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
a nic, bo właśnie się zdziwiłam, że tata obiad robi a kojarzę, że ty zawsze jakieś cuda robisz w kuchni i coś mi nie pasowało a kuchnię macie swoją u góry czy jak macie to rozwiązane?
bo my właśnie remontujemy górę domu teściów, ale cholernie się tego boję niby osobno, ale razem, niby razem, ale osobno... boję się, że moje dobre relacje z teściową znikną

edit. widzę pstryczku, że ty też tak masz - i jak jest u was? ja się boję, że ani spokojnie się pokłócić nie będzie można, ani powzdychać i pojęczeć w trakcie bunga bunga bo teściowie będą słyszeć
Ja bym się bała wtrącania nosa w nieswoje sprawy. No ale wiadomo, niektórzy rodzice mogą być naprawdę ok i się nie mieszać. Moja mama np. czy TŻa mama podejrzewam, że by do dupy zaglądały na każdym kroku
Stary 2012-11-29, 18:35   #1091
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Kuchnię mamy jedną (na dole) i łazienkę też (na górze, tzn nie chodzi mi o toaletę tudzież kibel , bo toalety są 2, i tu, i tu ). Na górze się u nas nie da zrobić kuchni, bo trzeba by było wentylację robić i wszystkie przewody doprowadzać.
Co do mieszkania, to jest bardzo dobrze. Nie wchodzimy sobie w drogę, nie wtrącamy się do siebie, często pomagamy rodzicom sprzątać, bo mama jest po operacji kręgosłupa i nie może się forsować itp itd, także jest okej. Wiadomo, że chciałoby się mieszkać samemu, ale na razie wystarczy to, co mamy... Ale u nas jest o tyle dobrze, że moi rodzice są fantastyczni - gdybyśmy mieli mieszkać na takiej samej zasadzie z teściami moimi, czyli rodzicami TŻa, to by mnie szlag trafił... Także myślę, że dużo zależy od "współlokatorów".
Stary 2012-11-29, 18:37   #1092
charlizz
Zadomowienie

Wiecie co, marzy mi się, by Oleczek był podobny do TŻa bo on ma brązowe oczy, bardzo, ale to bardzo zgrabny nosek i ładne usta. I patrzcie co znalazłam http://www.ciazowy.pl/kalkulator,koloru-oczu.html
czego to nie wymyślą, są też kalkulatory płci i w ogóle
Stary 2012-11-29, 18:47   #1093
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Ja bym się bała wtrącania nosa w nieswoje sprawy. No ale wiadomo, niektórzy rodzice mogą być naprawdę ok i się nie mieszać. Moja mama np. czy TŻa mama podejrzewam, że by do dupy zaglądały na każdym kroku
no właśnie też się tego boję cholernie chociaż moja teściowa naprawdę jest cudowną kobietą, i zaręcza mnie, że tak nie będzie, a jak będzie to mam jej zwrócić uwagę, no ale... wyjdzie w prani, co nie

Cytat:
Kuchnię mamy jedną (na dole) i łazienkę też (na górze, tzn nie chodzi mi o toaletę tudzież kibel , bo toalety są 2, i tu, i tu ). Na górze się u nas nie da zrobić kuchni, bo trzeba by było wentylację robić i wszystkie przewody doprowadzać.
Co do mieszkania, to jest bardzo dobrze. Nie wchodzimy sobie w drogę, nie wtrącamy się do siebie, często pomagamy rodzicom sprzątać, bo mama jest po operacji kręgosłupa i nie może się forsować itp itd, także jest okej. Wiadomo, że chciałoby się mieszkać samemu, ale na razie wystarczy to, co mamy... Ale u nas jest o tyle dobrze, że moi rodzice są fantastyczni - gdybyśmy mieli mieszkać na takiej samej zasadzie z teściami moimi, czyli rodzicami TŻa, to by mnie szlag trafił... Także myślę, że dużo zależy od "współlokatorów".
No my mamy, a w zasadzie będziemy mieć tak, że się będzie wchodziło głównymi drzwiami do przedsionka, i tam po lewej stronie będą drzwi do nas, a na wprost do teściów. Wszystko będziemy mieć osobno - łazienkę, kuchnię, salony, sypialnie no tłumaczę sobie to tak, że będziemy mieszkać jak w bloku dzwonki do drzwi też będą dwa - jeden do nas, drugi do nich. Mam nadzieję, że będzie dobrze boję się strasznie, tym bardziej, że od 6 lat mieszkam całkiem sama no dobra, odkąd jestem z TŻem to z nim, bo nawet jak nie mieszkaliśmy razem to i tak był u mnie 5 na 7 nocy w tygodniu i każdy wolny czas ale tak czy siak to był zawsze TŻ, a nie np mój tata, prędzej bym się pocięła niż miałabym z nim znów zamieszkać to jest mój cudowny tatuś, a ja jego córeczką jak widzimy się raz albo dwa razy w miesiącu bo inaczej to drzemy koty strasznie

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 18:53   #1094
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
i w ogóle, dobrze wam się tak mieszka w dwie rodziny? bo my właśnie remontujemy górę domu teściów, ale cholernie się tego boję niby osobno, ale razem, niby razem, ale osobno... boję się, że moje dobre relacje z teściową znikną

my też tak mieszkamy, tylko mamy swoją łazienkę i aneks kuchenny i nie mam co narzekać, tylko może ja na to inaczej patrzę, bo u moich rodziców; ale z drugiej strony moi rodzice bardzo lubią mojego męża, więc nie ma spięć żadnych; poza tym on jest tylko na weekendy, więc nawet nie ma kiedy tych spięć wywoływać
początkowo tż się zarzekał, że on nigdy nie będzie u teściów mieszkał, ale doszedł do wniosku, że będę się lepiej czuła u siebie w domu jak jego nie będzie; poza tym mój teść jest takim człowiekiem, że za długo z nim przebywać nie mogę, bo mam ochotę mu przywalić

Stary 2012-11-29, 19:05   #1095
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:
my też tak mieszkamy, tylko mamy swoją łazienkę i aneks kuchenny i nie mam co narzekać, tylko może ja na to inaczej patrzę, bo u moich rodziców; ale z drugiej strony moi rodzice bardzo lubią mojego męża, więc nie ma spięć żadnych; poza tym on jest tylko na weekendy, więc nawet nie ma kiedy tych spięć wywoływać
początkowo tż się zarzekał, że on nigdy nie będzie u teściów mieszkał, ale doszedł do wniosku, że będę się lepiej czuła u siebie w domu jak jego nie będzie; poza tym mój teść jest takim człowiekiem, że za długo z nim przebywać nie mogę, bo mam ochotę mu przywalić
A my od marca mieszkamy w wymarzonym domku i jestem przeszczesliwa. Wczesniej mieszkalismy z moja babcia. Ona miala swoj pokoj z kuchnia, a my swoj. Takie male kliteczki. Stare budownictwo, kibelek na polpietrze (zima woda w kiblu ciagle zamarzala), prysznic zrobilismy sobie w kuchni, i tak w sumie szesc lat zeszlo. W 2008 wzielismy slub i zaczelo sie powazne myslenie o wlasnym m. Udalo sie jednak wziac kredyt hipoteczny, no i stoi maly domek z wielkim ogrodem. Szkoda tylko, ze miesiecznie bank kupe forsy za ten domek zabiera. Szczerze to nigdy w zyciu nie chcialabym mieszkac ani z moimi rodzicami, a tym bardziej z tesciami. Mamusie mam kochana, z ojcem gorzej, a tescie mi na nerwy, zwlaszcza ostatnio, dzialaja. Takze ciesze sie z tego co mam.
Stary 2012-11-29, 19:27   #1096
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
Laurko śliczne te pasy, może zgapię i zrobię na 1 ścianę.
Zgapiaj ile chcesz, sama zgapiłam

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
mój też robił tasmą i poziomicą tylko strasznie bluzgał przy tym bo 3 kolory to sporo babrania i też mu strasznie dużo czasu zeszło
widzę,że paski rządzą

a za tą dynię to Cię uduszę to moje najukochańsze warzywo, ale że w domu nikt nie lubi to sama dyni kupować nie będę
A kto mi wcześniej zrobił na rybkę smaka? Ja mam dynię z ogrodu teściów specjalnie dla mnie zasiali bo oni nie jedzą. Wiadomo że całą ciężko zużyć, ja jak rozkroję to resztę mrożę.

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Ehh pozostaje mi sie przemęczyć jakoś, ale to jest nieznosne

Ale dałam.. Wystawiłam wczoraj motor mojego TŻ na tablice pl, bez jego wiedzy. Chociaż on sam wystawiał go wcześniej, to odzewu wielkiego nie było. Teraz gdy był w trasie dostawał esy po angielsku od jakiegos obcokrajowca,który był zainteresowany. A ten biedaczek nie wiedział o co chodzi teraz TŻ dostaje mnóstwo telefonow, więc musiałam się przyzanać. Najlepsze jest to że on go wystawiał wcześniej za 6tysi a ja wystawiłam za 7 i jakoś tak popadło ze jest wieksze zainteresowanie tak się teraz zastanawiam ze moze w parametrach tego ścigacza coś pokręciłam, oby nieee
Jej przeczytałam MONITOR i se myślę co to za cudo ma twój TŻ że 7 tysi warte

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Laurka, super efekt, bardzo mi sie podoba

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Black a dlaczego chcesz cc. Tylko dlatego, ze Oliwka jeszcze sie nie przekrecila i zeby nie rodzic posladkowo?
Oj ja bym się też nie zdecydowała rodzić naturalnie w takim ułożeniu. To było 30 lat temu, ale moja dalsza ciotka rodziła córeczkę tak ułożoną, niestety dziecku skręcili kark Straszne to było. Moja kuzynka ostatnio rodziła tak ułożone dziecko, i lekarz w szpitalu w mojej miejscowości zastanawiał się czy nie olać wskazań od lekarza prowadzącego i nie kazać rodzić sn! Dobrze że już nie jest tam ordynatorem więc nie miał wiele do gadania. Kuzynka tak się przestraszyła, że gotowa była w skurczach wyjść stamtąd i jechać gdzie indziej.

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
umieram! Przeziębienie mnie rozkłada coraz bardziej. Leżę więc pod kołdrą, aj.

Możemy pić pokrzywę? taka chodzę zapuchnięta, szczególnie palce jak serdle..
no i paracetamol pomoże? Wczoraj wzięłam na noc, nic się nie stanie jak dziś też wezmę?
Paracetamol spokojnie możesz.

Cytat:
no właśnie też się tego boję cholernie chociaż moja teściowa naprawdę jest cudowną kobietą, i zaręcza mnie, że tak nie będzie, a jak będzie to mam jej zwrócić uwagę, no ale... wyjdzie w prani, co nie

No my mamy, a w zasadzie będziemy mieć tak, że się będzie wchodziło głównymi drzwiami do przedsionka, i tam po lewej stronie będą drzwi do nas, a na wprost do teściów. Wszystko będziemy mieć osobno - łazienkę, kuchnię, salony, sypialnie no tłumaczę sobie to tak, że będziemy mieszkać jak w bloku dzwonki do drzwi też będą dwa - jeden do nas, drugi do nich. Mam nadzieję, że będzie dobrze boję się strasznie, tym bardziej, że od 6 lat mieszkam całkiem sama no dobra, odkąd jestem z TŻem to z nim, bo nawet jak nie mieszkaliśmy razem to i tak był u mnie 5 na 7 nocy w tygodniu i każdy wolny czas ale tak czy siak to był zawsze TŻ, a nie np mój tata, prędzej bym się pocięła niż miałabym z nim znów zamieszkać to jest mój cudowny tatuś, a ja jego córeczką jak widzimy się raz albo dwa razy w miesiącu bo inaczej to drzemy koty strasznie
Ja tak 4 miesiące mieszkałam z teściową, nigdy więcej. No ale to trochę na innej zasadzie było. Teściowa w każdym pokoju coś swojego trzymała (nie ważne że góra całkiem osobne samodzielne mieszkanie) poza tym potrafiła na górę przyjść pod naszą nieobecność i zabrać męża ciuchy do prania

Robię granolę na śniadanie będzie z malinami
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 19:28   #1097
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
a to ty Black mieszkasz z rodzicami?

dziewczyny, przede wszystkim ze śląska - ratujcie! bo zaraz wyjdę z siebie i stanę obok... znacie jakieś dobre orkiestry weselne w w miarę rozsądnych cenach? pliiiis, powiedzcie, że tak!
bo ja się zaraz załamię, orkiestry sobie życzą 5-6 tysięcy za 2 dni grania... no chyba ich pogrzało do reszty
No niestety takie są ealia. Jak chcesz dobrą orkiestrę to musisz tyle zapłacic. Ja nie zamierzałam tyle płacić i miałam DJ, bo fałszowania słuchać nie zamierzałam. Goście bawili się super, bo zabawiał, puszczał różne utwory i ogólnie wszyscy dobrze się bawili. Ja za DJ grającego tylko w 1 dzień zapłaciłam 1500 zł. To przelicz sobie ile 4-5 osobowa orkiestra musi wziąć grająca 2 dni.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 19:30   #1098
Wisienka_0809
Rozeznanie

Cytat:
No wiesz, szczerze mówiąc, to się boję. I SN, i CC. Więc masz trochę racji, ale myślę, że każda z nas się boi choć trochę. Ja się nie będę spierać z lekarzem, tym bardziej, że nigdy nie byłam przeciwniczką CC, zawsze było mi to obojętne, czy będę rodzić tak, czy tak... Skoro Oliwia leży w taki sposób, że nie powinnam rodzić naturalnie, to bardzo dobrze, że lekarz od razu ma to na uwadze i chce mi pomóc jakoś lżej (tzn lżej dla Oliwki) przez to przejść. A że pracuje w szpitalu w Ols, to nie będzie z tym żadnego problemu, bo pojadę do niego na dyżur... Ale jeszcze czekamy na ostateczną decyzję do 13.12., choć wg niego ułożenie się raczej nie zmieni, bo mała musiałaby się przekręcić o 180 stopni.
Tak właśnie powinno być, ale w przypadku bliźniaczek Bonka, sztangisty, wiadomo jak się to skończyło.

Cytat:
Dziewczyny czy Wy tez czujecie swoje maluchy na bokach , bo ja nawet jak leże czy siedzę prosto to czuję że mi Mała coś wystawia w boku , prawie że na plecach ... nie potrafie zidentyfikować co to może być. Mam nadzieję że to nie oznacza położenia poprzecznego , aczkolwiek tak to troche wygląda
Dokładnie tak samo czuję, czasami nawet równocześnie z obu stron - wtedy brzuch na środku robi się płaski, a rozrywa go na boki. A bąbel jest w położeniu główkowym.

Cytat:
Ja ślub biorę w lipcu przyszłego roku. Za jeden dzień zespół weźmie 4 tysie, za ew. dwa - 4 i pół. Rodzice Tża strasznie się o to wk####ali, ale moi im przegadali, że teraz tańszy znaleźć to naprawdę trzeba mieć szczęście i im przeszło.
Co do DJa, to byłam w czerwcu na takim weselu. Wszystko fajnie do czasu, aż coś pierdykło w sprzęcie i przez 20 minut cisza na sali.

Edytowane przez Wisienka_0809
Czas edycji: 2012-11-29 o 19:35
Wisienka_0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 19:32   #1099
elllmi
Zakorzenienie

no jasne, że na swoim najlepiej i też nie wyobrażam sobie mieszkać tak cały czas, bo nasz własny domek już się zaczął budować i właśnie na gwiazdkę chyba sobie pustaki i stal kupimy

właśnie mi przywieźli półkę na książki ale oczywiście nie do końca taka jak chciałam, bo tż coś źle wytłumaczyła na koniec temu stolarzowi, albo ten go źle zrozumiał, już sama nie wiem ale na jutro rano mi poprawi na szczęście

Stary 2012-11-29, 19:34   #1100
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
A co to takiego?

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 19:36   #1101
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
czyżbyś "Pyszne 25" oglądała?

Stary 2012-11-29, 19:37   #1102
Wisienka_0809
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
A co to takiego?
Granola to po prostu mussli zrobione z dodatkami jakimikolwiek chcesz - owoce, orzechy, migdały, bakalie; czego dusza zabraknie. Dla ciężarówek właśnie podobno lepsza jest robiona własnoręcznie niż kupna, bo te ze sklepu mają w ☠☠☠☠u cukru.
Wisienka_0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 19:38   #1103
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Co myślicie o baldachimach nad łóżeczkiem? Będziecie miały?
ja mam

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Ja przez nagly wypad do szpitala mam juz dwie jedna kupil maz druga mama hehe

No i dziewczyny nareszcie wychodze!!!! Pobrali mi rano krew o 5.....

Wyszla ok, spytali tylko czy niedaleko mieszkam i przepisali fenoterol na te skurcze ale jestem szczesliwa a no i musze ograniczyc cukier i kontrolowac mocz....

W ogole smutne tez jedno bo byla tu babeczka ktora na prenatalnych miala podejrzenie trisomi, na pappe sie nie zgodzila i amniopunkcji tez nie chciala, potem wyszla jakas dziurka w serduszku i tak ja trzymali raz dawali na wstrzymanie raz na pobudzenie w koncu dzis urodzila dziewczynke z podejrzeniem downa
dobrze, że Cię już puścili, oszczędzaj się

Cytat:
o też tak miałam, a najgorzej jest jak leże, wtedy to tak wali .....
a dzisiaj jaki brecht miałam z koleżanki, ona nigdy nie przykładała ręki do brzucha ciążowego i nie widziała jak brzuch się rusza, no i dziś tak się patrzy patrzy a tu nagle tak mi mocno brzuch podskoczył a ona taaaaaaaaaki szok i strach w oczach:ha haha:
na studiach kumpela też oczy wielkie, jak ją mały kopnął to podskoczyła

Cytat:
witaj

Dziewczyny udało mi się załatwić praktyki! W innym mieście, nie będę musiała chodzić nawet. Koleżanka mi załatwiła ze studiów, jednak są jeszcze bezinteresowne osoby

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 19:38   #1104
nafiyqa
Zakorzenienie

Jakas taka sflaczala jestem...
Nie mam nic do roboty, czytac mi sie nie chce, przy kompie siedziec mi sie nie chce (czyzby mnie choroba brala? ), sprzatac tym bardziej mi sie nie chce...
Jakas ogolna niechec do wszystkiego we mnie wstapila.

TZ bedzie dopier po 22, a do tego czasu zanudze sie na smierc tym nicnierobieniem

Jest dzis cos fajnego w tv?

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 19:38   #1105
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość
Tak właśnie powinno być, ale w przypadku bliźniaczek Bonka, sztangisty, wiadomo jak się to skończyło.
Dlatego warto jechać rodzić tam, gdzie pracuje nasz lekarz prowadzący - jak mówiła Szaja jakiś czas temu. Jakbym miała rodzić SN, to byłoby mi obojętne, który szpital wybiorę, ale na CC na pewno się udam prosto do mojego lekarza prowadzącego, wtedy nie dojdzie do sytuacji tego typu...

W ogóle nie rozumiem, jak można kazać rodzić kobiecie naturalnie, skoro lekarz prowadzący ciążę zalecił cc. No kurde! Przecież w takich przypadkach jest to narażenie życia maleństwa.
Moja mama tak urodziła moją siostrę, bo wtedy nie było odpowiedniej aparatury i nikt nie wiedział, że leży pośladkowo, zresztą to były czasy, kiedy się aż tak nie przejmowali ułożeniem malucha... Na szczęście siostra jest całkiem zdrowa, ale mama do tej pory ma problemy różnego rodzaju przez ten poród, np nie może używać tamponów.
Stary 2012-11-29, 19:40   #1106
Hosenka*
Zakorzenienie

My mieszkaliśmy 5 miesięcy z moimi rodzicami - w bloku. Niby u TŻ byłoby lepiej, bo ma duży dom, ale z kolei nie opłacałoby nam się finansowo - TŻ musiałby jeździć samochodem do pracy, ja też np. autobusem, więc bez sensu gdy liczyła się kazda złotówka na remont mieszkania. A tak to TŻ do pracy miał 10 minut na nogach, ja też.

Fajnie się mieszkało - nie narzekam. Wszystko pod nos podłożone, wyprane, ugotowane, więc mieliśmy czas na obmyślanie remontu, zakupy i potem robienie. Do wydatków żadnych się nie dokładaliśmy, w niedziele standardowo gra w remika. Życie jak w Madrycie

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 19:40   #1107
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość
Granola to po prostu mussli zrobione z dodatkami jakimikolwiek chcesz - owoce, orzechy, migdały, bakalie; czego dusza zabraknie. Dla ciężarówek właśnie podobno lepsza jest robiona własnoręcznie niż kupna, bo te ze sklepu mają w ☠☠☠☠u cukru.
aha dzięki

Ja to na śniadanie płatki owsiane wcinam, ale na słono, na słodko nie lubię.

Dominika

Alicja
Stary 2012-11-29, 19:40   #1108
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
A co to takiego?
To takie własnoręcznie zrobione muesli, podpieczone w piekarniku z dodatkiem miodu, orzechów i suszonych owoców. Można dodać cynamon, wanilię czy co tam się chce Uwielbiam ją.

Cytat:
czyżbyś "Pyszne 25" oglądała?
i mi przypomniała

Młody od kilku godzin mnie ugniata strasznie, chyba wepchnął mi nogę między żebro i wątrobę nie mogę się nawet schylić.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 19:41   #1109
Lenova
Wtajemniczenie

No koniec świata-burza w listopadzie...
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 19:43   #1110
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Jakas taka sflaczala jestem...
Nie mam nic do roboty, czytac mi sie nie chce, przy kompie siedziec mi sie nie chce (czyzby mnie choroba brala? ), sprzatac tym bardziej mi sie nie chce...
Jakas ogolna niechec do wszystkiego we mnie wstapila.

TZ bedzie dopier po 22, a do tego czasu zanudze sie na smierc tym nicnierobieniem

Jest dzis cos fajnego w tv?
Nie wiem czy oglądasz seriale U mnie dziś obowiązkowo Paradoks z Lindą, może Przyjaciółki na polsacie też obejrzę i wieczór z głowy

Dominika

Alicja
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości