|
|
#1081 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII
Hej
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Tak sobie przypomnialam fragment książki :"Ciężarówką przez 9 miesiecy", jak gł.bohaterka pisze plan porodu: "Najchetniej chciałabym uniknąć porodu przez pochwe. Cesarki też." Też mam ochote tak sobie w planie napisać![]() Black a przy takim ułożeniu Oliwki gdzie czujesz jej kopniaki, ruchy? Ja jutro koncze 28 tydz a ciagle czuje wiekszkosc ruchow dosc nisko, a usg mam za 3 tyg, strasznie jestem ciekawa ułożenia Malenstwa. Ja bylam dzis w poradni internistycznej i niestety przyjechalam całą godz za wczesnie. Ale myslalam, ze moze ktos nie przyjdzie, wcale nie liczylam ze mnie ktos przepusci. I tak sobie siedze, wychodzi doktorka i mowi, ze wezmie mnie przed nastepna pania. Ta pani była z malutkim dzieckiem, wiec mowię, ze nie trzeba, poczekam. Potem w kolejce był jakis facet kolo 40stki, spojrzal na mnie i mowi, ze on tylko na chwile, szybko wyjdzie. Wchodzi do gabinetu, za chwile wychodzi cały czerwony i mowi, ze p. doktor prosi mnie, ze sam powinien był pomyslec, zeby mnie przepuscic. Az mi się zal czlowieka zrobilo, tak sie zawstydzil
Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2012-11-29 o 18:21 |
||
|
|
|
#1082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla drugiego wielkie ![]() ja to w ogole uwazam ze wlasnie takie dziadziusie sa najbardziej uprzejmi, tak w ogole, nie chodzi mi tu nawet o stan błogosłąwiony. wydaje mi s ie ze kiedys bylo inne wychowanie. ja jak bylam kiedys na krwi to w dzwiach chcial mnie przepuscic dziadziuś o kulach, bez nogi!!! ![]() strasznie mi żal takich ludzi, i tez se czasem zapłakam... natomiast babki w wiekszosci to no chyba ze trafi sie jakas wychudzona, 100letnia babuleńka to taka pierwsza Ci miejsca by ustapila a te pozostałe rozpasione to nieeeeeee, bo im ciężko przecież
|
|
|
|
|
#1083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja moją małą czuję... wszędzie. Pod żebrami, jak mi główkę wbija w nie, albo na środku brzucha, jak rusza rączką czy kolankiem, lub też na pęcherzu, jak mi czasem przykopie stópką.
|
|
|
|
|
#1084 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1085 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
W ogóle dziś mi się śniło, że Ola była takim slicznym dzieckiem, tylko wycałować... a potem miała jakąś wadę, takie dziwne wiotkie ręce, tak mi źle było jak się obudziłam no i do tej pory jak sobie przypominam ![]() Cytat:
![]() u mnie grajki właśnie już po 6 tysi biorą. Paranoja. |
||||||
|
|
|
#1086 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyprałam już wszystkie dzidziusiowe rzeczy ![]() ![]() juuuuuuż? ale to leci ![]() Cytat:
smutne strasznie.Nie mogę oglądać takich rzeczy Biedna dziewczynka ![]() Cytat:
buuuuuuuuJa też dziś miałam udka z kurczaka ale z frytkami MNIAAAMMMCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1087 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() My w 2009 dalismy za orkiestre 3 tysiaki ale warto było. jak znajoma chciala ich w tamtym roku bo im sie podobalo jak grali u nas to juz cena była duuuzo wyzsza i musieli zrezygnowac
|
||
|
|
|
#1088 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1089 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a kuchnię macie swoją u góry czy jak macie to rozwiązane?i w ogóle, dobrze wam się tak mieszka w dwie rodziny? bo my właśnie remontujemy górę domu teściów, ale cholernie się tego boję niby osobno, ale razem, niby razem, ale osobno... boję się, że moje dobre relacje z teściową znikną ![]() edit. widzę pstryczku, że ty też tak masz - i jak jest u was? ja się boję, że ani spokojnie się pokłócić nie będzie można, ani powzdychać i pojęczeć w trakcie bunga bunga bo teściowie będą słyszeć
Anulka 2.02.2013 Edytowane przez ewulkaaa Czas edycji: 2012-11-29 o 18:30 |
|
|
|
|
#1090 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, bo toalety są 2, i tu, i tu ). Na górze się u nas nie da zrobić kuchni, bo trzeba by było wentylację robić i wszystkie przewody doprowadzać. Co do mieszkania, to jest bardzo dobrze. Nie wchodzimy sobie w drogę, nie wtrącamy się do siebie, często pomagamy rodzicom sprzątać, bo mama jest po operacji kręgosłupa i nie może się forsować itp itd, także jest okej. Wiadomo, że chciałoby się mieszkać samemu, ale na razie wystarczy to, co mamy... Ale u nas jest o tyle dobrze, że moi rodzice są fantastyczni - gdybyśmy mieli mieszkać na takiej samej zasadzie z teściami moimi, czyli rodzicami TŻa, to by mnie szlag trafił... Także myślę, że dużo zależy od "współlokatorów".
|
|
|
|
|
#1092 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie co, marzy mi się, by Oleczek był podobny do TŻa
bo on ma brązowe oczy, bardzo, ale to bardzo zgrabny nosek i ładne usta. I patrzcie co znalazłam http://www.ciazowy.pl/kalkulator,koloru-oczu.htmlczego to nie wymyślą, są też kalkulatory płci i w ogóle
|
|
|
|
#1093 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chociaż moja teściowa naprawdę jest cudowną kobietą, i zaręcza mnie, że tak nie będzie, a jak będzie to mam jej zwrócić uwagę, no ale... wyjdzie w prani, co nie ![]() Cytat:
no tłumaczę sobie to tak, że będziemy mieszkać jak w bloku dzwonki do drzwi też będą dwa - jeden do nas, drugi do nich. Mam nadzieję, że będzie dobrze boję się strasznie, tym bardziej, że od 6 lat mieszkam całkiem sama no dobra, odkąd jestem z TŻem to z nim, bo nawet jak nie mieszkaliśmy razem to i tak był u mnie 5 na 7 nocy w tygodniu i każdy wolny czas ale tak czy siak to był zawsze TŻ, a nie np mój tata, prędzej bym się pocięła niż miałabym z nim znów zamieszkać to jest mój cudowny tatuś, a ja jego córeczką jak widzimy się raz albo dwa razy w miesiącu bo inaczej to drzemy koty strasznie
|
|
|
#1094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie mam co narzekać, tylko może ja na to inaczej patrzę, bo u moich rodziców; ale z drugiej strony moi rodzice bardzo lubią mojego męża, więc nie ma spięć żadnych; poza tym on jest tylko na weekendy, więc nawet nie ma kiedy tych spięć wywoływać![]() początkowo tż się zarzekał, że on nigdy nie będzie u teściów mieszkał, ale doszedł do wniosku, że będę się lepiej czuła u siebie w domu jak jego nie będzie; poza tym mój teść jest takim człowiekiem, że za długo z nim przebywać nie mogę, bo mam ochotę mu przywalić
|
|
#1095 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1096 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Zgapiaj ile chcesz, sama zgapiłam
![]() Cytat:
specjalnie dla mnie zasiali bo oni nie jedzą. Wiadomo że całą ciężko zużyć, ja jak rozkroję to resztę mrożę.Cytat:
Cytat:
Straszne to było. Moja kuzynka ostatnio rodziła tak ułożone dziecko, i lekarz w szpitalu w mojej miejscowości zastanawiał się czy nie olać wskazań od lekarza prowadzącego i nie kazać rodzić sn! Dobrze że już nie jest tam ordynatorem więc nie miał wiele do gadania. Kuzynka tak się przestraszyła, że gotowa była w skurczach wyjść stamtąd i jechać gdzie indziej.Cytat:
Cytat:
![]() Robię granolę na śniadanie będzie z malinami |
|||||
|
|
|
#1097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1098 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
A bąbel jest w położeniu główkowym.Cytat:
![]() Co do DJa, to byłam w czerwcu na takim weselu. Wszystko fajnie do czasu, aż coś pierdykło w sprzęcie i przez 20 minut cisza na sali.
Edytowane przez Wisienka_0809 Czas edycji: 2012-11-29 o 19:35 |
|||
|
|
|
#1099 |
|
Zakorzenienie
|
no jasne, że na swoim najlepiej i też nie wyobrażam sobie mieszkać tak cały czas, bo nasz własny domek już się zaczął budować i właśnie na gwiazdkę chyba sobie pustaki i stal kupimy
![]() właśnie mi przywieźli półkę na książki
|
#1100 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1101 |
|
Zakorzenienie
|
czyżbyś "Pyszne 25" oglądała?
|
#1102 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1103 | |||
|
Zakorzenienie
|
ja mam
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny udało mi się załatwić praktyki! W innym mieście, nie będę musiała chodzić nawet. Koleżanka mi załatwiła ze studiów, jednak są jeszcze bezinteresowne osoby
|
|||
|
|
|
#1104 |
|
Zakorzenienie
|
Jakas taka sflaczala jestem...
Nie mam nic do roboty, czytac mi sie nie chce, przy kompie siedziec mi sie nie chce (czyzby mnie choroba brala? ), sprzatac tym bardziej mi sie nie chce...Jakas ogolna niechec do wszystkiego we mnie wstapila. TZ bedzie dopier po 22, a do tego czasu zanudze sie na smierc tym nicnierobieniem ![]() Jest dzis cos fajnego w tv? |
|
|
|
#1105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle nie rozumiem, jak można kazać rodzić kobiecie naturalnie, skoro lekarz prowadzący ciążę zalecił cc. No kurde! Przecież w takich przypadkach jest to narażenie życia maleństwa. Moja mama tak urodziła moją siostrę, bo wtedy nie było odpowiedniej aparatury i nikt nie wiedział, że leży pośladkowo, zresztą to były czasy, kiedy się aż tak nie przejmowali ułożeniem malucha... Na szczęście siostra jest całkiem zdrowa, ale mama do tej pory ma problemy różnego rodzaju przez ten poród, np nie może używać tamponów. |
|
|
|
|
#1106 |
|
Zakorzenienie
|
My mieszkaliśmy 5 miesięcy z moimi rodzicami - w bloku. Niby u TŻ byłoby lepiej, bo ma duży dom, ale z kolei nie opłacałoby nam się finansowo - TŻ musiałby jeździć samochodem do pracy, ja też np. autobusem, więc bez sensu gdy liczyła się kazda złotówka na remont mieszkania. A tak to TŻ do pracy miał 10 minut na nogach, ja też.
Fajnie się mieszkało - nie narzekam. Wszystko pod nos podłożone, wyprane, ugotowane, więc mieliśmy czas na obmyślanie remontu, zakupy i potem robienie. Do wydatków żadnych się nie dokładaliśmy, w niedziele standardowo gra w remika. Życie jak w Madrycie
|
#1107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki Ja to na śniadanie płatki owsiane wcinam, ale na słono, na słodko nie lubię. |
|
|
|
|
#1108 |
|
Zakorzenienie
|
To takie własnoręcznie zrobione muesli, podpieczone w piekarniku z dodatkiem miodu, orzechów i suszonych owoców. Można dodać cynamon, wanilię czy co tam się chce
Uwielbiam ją.![]() Młody od kilku godzin mnie ugniata strasznie, chyba wepchnął mi nogę między żebro i wątrobę nie mogę się nawet schylić.
|
|
|
|
#1109 |
|
Wtajemniczenie
|
No koniec świata-burza w listopadzie...
|
|
|
|
#1110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie dziś obowiązkowo Paradoks z Lindą, może Przyjaciółki na polsacie też obejrzę i wieczór z głowy
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:44.

I SN, i CC. 
tak sobie myślę, że może mnie pzrepuści, bo ja tylko jeden koszyk mały z paroma pierdółkami i dwa proszki do prania, ale gdzie tam, udaje, że mnie nie widzi; no dobra, niech się buja, ale najlepsze, że jak już go babka skasowała i zaczęła moje kasować, to ten gość się mnie pyta, czy będę punkty nabijac na kartę, bo jak nie, to czy on by mógł na swoją nabić
no to z szerokim uśmiechem odpowiedziałam, że "NIE!!!!!"
Pod żebrami, jak mi główkę wbija w nie, albo na środku brzucha, jak rusza rączką czy kolankiem, lub też na pęcherzu, jak mi czasem przykopie stópką. 

a kuchnię macie swoją u góry czy jak macie to rozwiązane?