Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-08.2011 - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! 4 8,33%
Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. 0 0%
Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy 0 0%
Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. 0 0%
Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci 0 0%
Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy 2 4,17%
Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka 13 27,08%
Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. 3 6,25%
Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy 2 4,17%
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 15 31,25%
Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy 1 2,08%
Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły 3 6,25%
Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. 1 2,08%
Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am 2 4,17%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-29, 16:43   #3541
isiaok
Rozeznanie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Lili83 Uuuu to sie niezle stolujecie z Radziem ja sie ostatnio zalapałam na paluszki

adrijTez bede piec renifery ja jeszcze lubie tego bloga
http://bistromama.blogspot.com/

http://delimamma.blogspot.com/
no i klasyk http://whiteplate.blogspot.com/
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 16:50   #3542
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Apropo witaminy D. Zawsze zamawiałam w polskiej aptece internetowej, a teraz kupiłam angielską i trochę zdziwiło mnie dawkowanie. Dzieci od 6 m-ca do 5 lat 8 kropli. Kurczę taka sama dawka dla 6-cio miesięczniaka i dla 5-cio latka

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 16:56   #3543
Marina1
Zakorzenienie

patik mi szczawiany wyszły, a potem zaczęłam mieć problemy z nerkami. Kamienie. Ale co innego u dorosłego, a co innego u dziecka. Absolutnie Cię nie straszę, tylko chciałam napisać, że szczawiany dla mnie = nerki.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 17:04   #3544
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Ja Patik nie pomogę, nie znam się. Szymon nigdy nie miał badanego moczu.

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 17:04   #3545
patik87
Zakorzenienie

wiem Marina że szczawiany to potem mogą być kamienie. A wtedy tyko te szczawiany Ci wyszły? inne parametry ok?
Ale nie dalej jak 2 tyg temu miała badanie, w moczu nie wyszły szczawiany, więc w ciągu 2 tyg może kamienie się nie porobiły?
Coś mi mówi że przecholowałam z wit D.
Jak sprawdzić poziom wit d? z krwi? jakie badanie się robi?

Już mam biegunkę ze stresu
Stary 2012-11-29, 17:12   #3546
Marina1
Zakorzenienie

kurcza patik, a wiesz, że nie pamiętam... Miałam chyba jakieś pasma śluzu w moczu. I mętny. Wiem, że białka na pewno nie miałam...Wywaliłam dawno to badanie, w ciąży to było.
Potem miałam ostrą ( poród to pikuś... ) kolkę nerkową. No i jakoś mnie zaleczyli, ale ileż się w szpitalu oleżałam pod morfiną w 5 m-cu...

Miałam baaaardzo dużo pić. Niegazowanej wody. A jeszcze lepiej wody Jana. Wiem, że cytrusy się przyczyniają bardzo do szczawianów w moczu. Sok pomarańczowy, cytryny itp...

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

Bo one się zbijają te szczawiany ( kryształki ) w kamienie.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Stary 2012-11-29, 17:33   #3547
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
brumek nie pisz tak, bo przy długo utrzymującej się wysokiej gorączce lepiej jechać i sprawdzić. nawet jak ma sobie dziecko popłakać . tym bardziej jak leci przez ręce.

zuza przy opryszczkowym zapaleniu gardła jednego dnia była "czysta" a na drugi dzień już miała gardło zawalone.
Justyna, weź mnie nie strasz takimi okropnymi chorobami! Ja poproszę zwykłą, poczciwą trzydnióweczkę

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
biedny Tymuś
stres jeszcze dodatkowy, pewnie 3dniówka... a przecież on niedawno był szczepiony tak? to może reakcja na szczepionkę...
Nie tak niedawno, bo już ponad miesiąc minął Więc to nie od tego.

Dzięki dziewczynki
Gorączka spadła. Ma 37,6 mniej więcej. Znowu pewnie na 3 godz. będzie spokój, a potem od nowa... Ale jeśli to trzydniówka (oby!), to już jutro ostatni dzień gorączki
Stary 2012-11-29, 17:34   #3548
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Patik u nas było tak. Po trzydniowce, kiedy Dawalam Wiki ibuprofen na zmiane z paracetamolem pojawił sie bardzo śmierdzący mocz. Robiłam wyniki i wyszły leukocyty. Sprawdzalam i wyszło ze po lekach moga sie pojawić. Od jak dawna dajesz Sarce leki?

Leukocytow wogole nie powinno byc w moczu.

JAKIS czas pozniej robiłam znów wynik i juz ich nie było.

Brumku Wiktoria tez wysoka gorączkę miała. Ponad 39 sie zdarzyło. Wydawało mi sie ze te 3 dni ciągną sie i ciągną.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 18:05   #3549
patik87
Zakorzenienie

Stronczek w sumie do momentu pobrania moczu dostała 3 dawki przeciwgorączkowego ( 2x nurofen i raz panadol)

Przełożyłam wizytę na jutro.
Poczytałam na necie, rzeczywiście może byc od wit d.
Bo tak naprawdę to każdy lekarz co innego mi prawił. Bo duże ciemiączko, Sara duża to można więcej. Nawet wapno mi kazali dawać.
I dawałam. Różnie. Dziennie zazwyczaj dostawała wit d i tran, czasami samo wapno i tran, zależy. Żadnej regularności w tym podawaniu.
Stary 2012-11-29, 18:08   #3550
Lili 83
Zakorzenienie

Ja na razie nie daję Radkowi witD. Zaczęłam niedawno to zawsze taki spocony przy karmieniu był, to przestałam i jest ok.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 18:09   #3551
marzena_S
Zadomowienie

Hej laski To mówicie, że wyposzczenie wpływa na słuch.

Agawoo, a od jakiego czasu teściowa zajmuje się Amelką? Może po prostu potrzeba czasu. Hania też źle reagowała na teściową, a teraz już ją bardzo lubi. Jeśli stosuje się do tego o co ją prosisz (karmienie, spacery, zabawy itd.), to chyba nie ma sensu szukać dla Amelki żłobka. W żłobku dzieci sporo chorują, a babcia to jednak babcia- tylko musi mieć zdrowe podejście do dziecka.
Przykro mi z powodu auta - najpierw kluczyki, teraz to. Niezłe macie przeboje.

Aaniu, ale piękny widok.

Brumku, u Nas przy trzydniówce Hania też tak wysoko gorączkowała i temperatura wracała jak bumerang kiedy lek przestawał działać. Dobrze, że pokazaliście się u lekarza, Tymek nie będzie zaraz pamiętał tej wizyty.
Jak Hania zaśnie to Ci odpiszę w sprawie projektora.

Patik, ja bym zaczęła od powtórzenia badania.

Isia, a jak tam postępy z kocykiem? Już gotowy?

Mamad, ładne mądrości Ci teściowa wpaja. U Nas tż od początku wszystko przy Hani robił (oprócz karmienia UU i obcinania paznokci). Teraz to chyba owocuje, bo kontakt mają ze sobą znakomity. U Nas nie ma osoby, która na więcej pozwala, stosujemy się do tych samych zasad. Nie ma złego policjanta, jest bardziej duet: serce i rozum.

Myha
, super wieści, bardzo się cieszę. A Pani Prezes to bezczelny babsztyl-olać ją...
Stary 2012-11-29, 19:13   #3552
mamad1
Zadomowienie

Patik poczekaj na wizytę u lekarza, a już na pewno nie próbuj sobie czegoś wmawiać. Może faktycznie to tylko wina lekarstw, jak pisze Stronczek.

Brumek dobrze, że poszłaś do lekarza. Przynajmniej wiesz, że osłuchowo wszystko w porządku. Oby gorączka szybko ustąpiła i wyszła wysypka!
U nas gorączka była bardzo wysoka tylko pierwszego dnia, a potem bardziej stan podgorączkowy, ale wysypka dopiero jakoś później - chyba piątego dnia (już się bałam, że trzeba będzie szukać innej przyczyny) i ledwo widoczna. U lekarza tez byliśmy na drugi dzień, a potem jeszcze latałam po wyniki z badania moczu. A koleżanka z powodu trzydniówki (co się okazało na końcu) była u 4 lekarzy i jeszcze na kroplówce w szpitalu, bo mały nie chciał nic pić i prawie się odwodnił.

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Marzena dlatego trochę niechętnie wchodzę z nia w dyskusje, bo jakoś mamy różne światopoglady. A ten tekst o surowym rodzicu akurat był kogoś innego

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

Sanki drewniane z oparciem mają być jutro w realu po 99zł

a tu portfele i paski w lidlu http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...fferdate=32006

Edytowane przez mamad1
Czas edycji: 2012-11-29 o 19:44
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 19:48   #3553
marzena_S
Zadomowienie

Brumku, tż co prawda pracuje na zupełnie innych projektorach, ale jeśli chodzi o taki do domu to mówi, że można się sugerować tym rankingiem http://www.chip.pl/ranking/wyswietla...-kina-domowego. No i mówi, że na domowe potrzeby ten z 3 miejsca w zupełności wystarczy. Jak na taką cenę ma bardzo dobre parametry. A Ty masz już swoje typy?
Stary 2012-11-29, 20:24   #3554
myha82
Wtajemniczenie

PATIK ja nic nie doradze bo u mnie wiedza medyczna jest znikoma. Moge jedynie przytulic Chociaz powiem tylko, ze to chyba cos nie tak, że Sarze ciągle cos wychodzi w moczu...
BRUMKU Was tez przytulam

Jak tak Was czytam to stwierdzam, ze ja nic nie wiem...

Hasło prezeski na koniec dnia: "czy to jakas wylęgarnia czy co?" Niby w żartach powiedziane. W przeciagu 2 lat czasu urodziło sie u nas w Spółdzielni 6 dzieci No co dbamy o przyrost naturalny...
No i powiedziaął, ze pewnie pójde na wychowawczy a potem złoże swoja firme...I tu ja chyba boli bo ja teraz robie uprawnienia i chyba boi sie, ze jej zwieje. No i niech sie boi skoro od 3 lat nie ma podwyzek...Charytatywnie tez nie mam zamiaru pracowac...

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 20:35   #3555
agulaaabar
Zakorzenienie

Witam wieczorową porą

Oj dzieciaczki tak mi Was szkoda z tą paskudną gorączką zdrówka maluszki

Patik ja niestety nie pomogę bo nie znam się na tym

Zarejestrowaliśmy w końcu nasz samochód na tablicach rejestracyjnych mamy nasze inicjały

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 20:56   #3556
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
2. Pierwsze co mi się rzuciło w oczy to od kogo pochodzi przepis (tuż nad zjęciem) I dalej już nie przeczytałam
: hahaha:

Cytat:
A ja znów sama zaraz będe robić to: http://www.mojewypieki.com/przepis/chelsea-buns
matkoooo pychaaaa

Cytat:
Ja na moczu się nie znam ale wiem, że jak się odkładają szczawiany wapnia (to są kryształki,wiem bo oglądałam pod mikroskopem na farmakognozji) to się potem robią z tego kamienie
U nas tez tak było i kamienie wyszły po miesiącu od czystego badania.

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Jak sprawdzić poziom wit d? z krwi? jakie badanie się robi?
Nasza Sara miała, z krwi się robi i jeszcze inne miała czy dobrze wchłania wit., jak chcesz później ci poszukam, chyba że dzisiaj lekarz już ci powie co i jak.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 21:01   #3557
Kajool
Zadomowienie

witam, wieczorowa pora.

Myha z doswiadczenia wiem, ze szefowe bywaja wredne. Reakcja zbedna.

Patik, brumku, Teliku zdrowka dla naszych dzieciaczkow.

My dzisiaj caly dzien poza domem. Bylismy na jarmarku bozonarodzeniowym, jejku jak pieknie. Wypilam sobie poncz, a maz grzane wino. Szymkowi tez poncz smakowal. Pozniej pojechalismy do centrum handlowego,a tam jeszcz epiekniej. Zwierzatka, rodzina eskimosow, karuzele takie wiecie starego typu. Tylko wyrodna matka, zapakowala jedna pieluche dla Syna, no i przytrafil sie numer 2, a pieluch juz niet. Na szczescie w rossmannie jest stol do przewijania, z wszystkimi akcesoriami: pieluchy, chusteczki, krem, puder do pupy, wiec w try miga Mlodego przebralam.
No io zladowalismy w domu o 19, wyjechalismy po 10. Jestem umeczona
Stary 2012-11-29, 21:15   #3558
Zuzik06
Wtajemniczenie

Hej

Przepraszam Dziewczyny z góry za spam, ale zaczynam swoją działalność i na profilu na FB organizuję konkurs dla mam i nie tylko, do wygrania są szyte ręcznie aniołki z materiałów ekologicznych, które można podarować swojemu maluchowi pod choinkę na przykład Gdyby któraś z Was była zainteresowana ( i chętna wesprzeć działalniść wizażanki ) zapraszam serdecznie: https://www.facebook.com/Pomyslowo i życzę wszystkiego dobrego
Zuzik06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 22:48   #3559
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
Lili83 Uuuu to sie niezle stolujecie z Radziem ja sie ostatnio zalapałam na paluszki

adrijTez bede piec renifery ja jeszcze lubie tego bloga
http://bistromama.blogspot.com/

http://delimamma.blogspot.com/
no i klasyk http://whiteplate.blogspot.com/
świetne blogi
Już sobie dodałam do zakładek

Jak mama?

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

Mamad, ładne mądrości Ci teściowa wpaja. U Nas tż od początku wszystko przy Hani robił (oprócz karmienia UU i obcinania paznokci). Teraz to chyba owocuje, bo kontakt mają ze sobą znakomity. U Nas nie ma osoby, która na więcej pozwala, stosujemy się do tych samych zasad. Nie ma złego policjanta, jest bardziej duet: serce i rozum.
[B]
MONDRZE piszesz
U nas podobnie
Z paznokciami tez

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
witam, wieczorowa pora.

Myha z doswiadczenia wiem, ze szefowe bywaja wredne. Reakcja zbedna.

Patik, brumku, Teliku zdrowka dla naszych dzieciaczkow.

My dzisiaj caly dzien poza domem. Bylismy na jarmarku bozonarodzeniowym, jejku jak pieknie. Wypilam sobie poncz, a maz grzane wino. Szymkowi tez poncz smakowal. Pozniej pojechalismy do centrum handlowego,a tam jeszcz epiekniej. Zwierzatka, rodzina eskimosow, karuzele takie wiecie starego typu. Tylko wyrodna matka, zapakowala jedna pieluche dla Syna, no i przytrafil sie numer 2, a pieluch juz niet. Na szczescie w rossmannie jest stol do przewijania, z wszystkimi akcesoriami: pieluchy, chusteczki, krem, puder do pupy, wiec w try miga Mlodego przebralam.
No io zladowalismy w domu o 19, wyjechalismy po 10. Jestem umeczona
Fajny dzień
Tez planuje zabrać Jasiula na świąteczny jarmark we Wrocławiu

U nas od południa gorączki brak
Wysypke brak

I tak zastanawiam sie czy (o ile tak pozostanie) wyruszyć jutro do Poznania?
Stary 2012-11-29, 22:53   #3560
patik87
Zakorzenienie

Carmela napisz mi jakie badania

sara jeszcze nie spi, wyje, slina toczy sie, dławi sie, tragedia. nie wiem co działac

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2012-11-29 o 22:54
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 23:04   #3561
marzena_S
Zadomowienie

Teliczku, może to tylko na zęby ta podwyższona temperatura? Nie przebił się żaden potwór? Sama nie wiem co Ci doradzić, bo ogromnie chciałabym Was zobaczyć, ale nie chciałabym żeby ta podróż zaszkodziła Jasiowi...
O której musielibyście wyjechać?
Może zobacz jak rano będzie wyglądał? Jeśli podwyższona temperatura to zostajecie, jeśli chłopak zdrowy jak rydz to jedziecie?

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

Patik,a nigdy wcześniej nie śliniła się tak na zęby? I co z temperaturą?
Stary 2012-11-29, 23:08   #3562
Natka_
Zakorzenienie

Hej

Patik, ja mam zawsze pojedyncze szczawiany w moczu, lekarz nigdy mi nic na to nie powiedział. Najlepiej skonsultuj to z pediatrą

Brumku, biedny Tymcio Jutro pewnie będzie wysypka.

Isia, za mamę.

Telik, dobrze że u Jasia lepiej

Kajool, przyjemny dzień spędziliście, mi brakuje właśnie takich wspólnych wyjść. Mąż ma dla nas ostatnio baaardzo mało czasu. Zawsze miał mało, a teraz to już masakra... Choć to nie jego wina.

Aniu, nie strasz, musisz przyjechać

Myha, super wieści Ale ta Pani prezes to pojechała...

Jeśli chodzi o relacje dziecko-ojciec, to u nas rewelacja. Domek pomimo tego, że tata ma dla niego bardzo mało czasu to wprost szaleje za nim. Jak Tż wraca z pracy to Dominik skacze, tańczy, popisuje się, pokazuje zabawki, przytula, całuje... No szok. A ja uwielbiam na to patrzeć Ciągnie ich do siebie strasznie. Jak tylko zobaczy przez okno, że tata wrócił to biegnie do drzwi i nie wie co ze sobą zrobić. Widzę, że to chwyta mojego Tż-ta za serce.
To wszystko jest o tyle dziwne, bo Tż bardzo mało robił przy Dominiku, on praktycznie cały czas w pracy.

My dzisiaj byliśmy u teściów, załapaliśmy się na obiadek Ja trochę popracowałam a Domek wygłupiał się z babcią.
Cały dzień był pt. MARUDZIMY. Idzie ostatnia czwórka, dziąsło spuchło, więc winowajcę złego samopoczucia syna znamy

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Cytat:

sara jeszcze nie spi, wyje, slina toczy sie, dławi sie, tragedia. nie wiem co działac
Patik, a może jej idzie większa ilość zębów na raz?
Domek też się tak nigdy nie ślinił i nie krztusił śliną, a ostatnio jak szły 2 czwórki na raz to właśnie było jak opisujesz.
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 23:15   #3563
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Teliczku, może to tylko na zęby ta podwyższona temperatura? Nie przebił się żaden potwór? Sama nie wiem co Ci doradzić, bo ogromnie chciałabym Was zobaczyć, ale nie chciałabym żeby ta podróż zaszkodziła Jasiowi...
O której musielibyście wyjechać?
Może zobacz jak rano będzie wyglądał? Jeśli podwyższona temperatura to zostajecie, jeśli chłopak zdrowy jak rydz to jedziecie?

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

Patik,a nigdy wcześniej nie śliniła się tak na zęby? I co z temperaturą?
No wlasnie nie zauważyłam kolejnego zęba chociaż 3 sztuki 4 wciąż sie przewijają ( mialas racje są OOogromne)
Wyjazd planowaliśmy jutro popołudniu
Choć mozemy tak naprawdę pojechać w sobotę rano

Tak jak piszesz zobaczę rano i zadecyduje
Jeśli choć trochę będzie temp. Wyższa lub będzie słaby to oczywiście odpuscimy.

Brumciu napisz coś, martwię sie

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2012-11-29 o 23:16
telik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 23:16   #3564
patik87
Zakorzenienie

Gorączki nie ma bo dałam nurofen, ale ta ślina to obłęd. Nigdy tak nie było. Zachowuje sie tak jakby bała się zasnąć, bo się zakrztusi. Już ledwo na oczy widzi ale jeszcze nie śpi. Wszystko naraz się skumulowało
Ja oczy na zapałki, tż mi pomaga
Stary 2012-11-29, 23:25   #3565
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
kurde własnie patrze w telefonie i musiałam wykasować to zdjęcie z badaniami Wiem że sprawdzali poziom i przyswajanie Ca, Mg i wit. D do tego kreatynina (z moczu wszystko).

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 23:53   #3566
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Brumku, u Nas przy trzydniówce Hania też tak wysoko gorączkowała i temperatura wracała jak bumerang kiedy lek przestawał działać. Dobrze, że pokazaliście się u lekarza, Tymek nie będzie zaraz pamiętał tej wizyty.
Dokłądnie tak jak piszesz - jak bumerang! Zbita, a po 4 godzinach od nowa. Oby to było to

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Brumek dobrze, że poszłaś do lekarza. Przynajmniej wiesz, że osłuchowo wszystko w porządku. Oby gorączka szybko ustąpiła i wyszła wysypka!
Modlę się o to

Cytat:
Brumku, tż co prawda pracuje na zupełnie innych projektorach, ale jeśli chodzi o taki do domu to mówi, że można się sugerować tym rankingiem http://www.chip.pl/ranking/wyswietla...-kina-domowego. No i mówi, że na domowe potrzeby ten z 3 miejsca w zupełności wystarczy. Jak na taką cenę ma bardzo dobre parametry. A Ty masz już swoje typy?
Marzenko, jesteś wielka! Twój mąż tez wielki Ten ranking znam już na pamięć, bo tez go znalazłam. I nawet sobie wypisałam ten konkretny projektor jako jeden z typów Jak miło, że fachowiec to potwierdza

Tymek płacze, skońćze potem. Już 4 raz się budzi

---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
Hasło prezeski na koniec dnia: "czy to jakas wylęgarnia czy co?" Niby w żartach powiedziane. W przeciagu 2 lat czasu urodziło sie u nas w Spółdzielni 6 dzieci No co dbamy o przyrost naturalny...
Nie wierzę

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Zarejestrowaliśmy w końcu nasz samochód na tablicach rejestracyjnych mamy nasze inicjały
Ramantic

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
U nas od południa gorączki brak
Wysypke brak
Kurczę, a może u Was to po prostu zęby No bo tak jednodniowo...

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
-Brumku, biedny Tymcio Jutro pewnie będzie wysypka.

- Jeśli chodzi o relacje dziecko-ojciec, to u nas rewelacja. Domek pomimo tego, że tata ma dla niego bardzo mało czasu to wprost szaleje za nim. Jak Tż wraca z pracy to Dominik skacze, tańczy, popisuje się, pokazuje zabawki, przytula, całuje... No szok. A ja uwielbiam na to patrzeć Ciągnie ich do siebie strasznie. Jak tylko zobaczy przez okno, że tata wrócił to biegnie do drzwi i nie wie co ze sobą zrobić. Widzę, że to chwyta mojego Tż-ta za serce.
To wszystko jest o tyle dziwne, bo Tż bardzo mało robił przy Dominiku, on praktycznie cały czas w pracy.
- No właśnie, a ta wysypka to wychodzi trzeciego dnia, czy po trzech dnia gorączki, dopiero na czwarty dzień (albo i piąty)?

-
A co do pogrubionego, to chyba tak jest że w pewnym wieku większość dzieci ma fazę na tatę, nawet jak ten jest gościem w domu

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Brumciu napisz coś, martwię sie

jestem, jestem
tylko latam cały czas na trasie sypialnia-pokój Tymusia, bo się budzi co chwila z wielkim płaczem.

A czwórki oooogromne, zgadzam się

Znowu płacze.
Nie do wiary, ale go chyba tez ząb boli do tego wszystkiego. Bo tak krzyczy i gmera w buzi.
I wiecie co, wieczorem kilka razy przy uchu rączką wiercił i jakby nie chciał dać się dotknąć. Modlę się, żeby to był przypadek albo ból od zeba, a nie coś gorszego. Oby ta gorączka to była trzydniówka Please, trzymajcie kciuki
Stary 2012-11-30, 00:08   #3567
rysiki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Dokłądnie tak jak piszesz - jak bumerang! Zbita, a po 4 godzinach od nowa. Oby to było to

Modlę się o to

Marzenko, jesteś wielka! Twój mąż tez wielki Ten ranking znam już na pamięć, bo tez go znalazłam. I nawet sobie wypisałam ten konkretny projektor jako jeden z typów Jak miło, że fachowiec to potwierdza

Tymek płacze, skońćze potem. Już 4 raz się budzi

---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

Nie wierzę

Ramantic

Kurczę, a może u Was to po prostu zęby No bo tak jednodniowo...

- No właśnie, a ta wysypka to wychodzi trzeciego dnia, czy po trzech dnia gorączki, dopiero na czwarty dzień (albo i piąty)?

-
A co do pogrubionego, to chyba tak jest że w pewnym wieku większość dzieci ma fazę na tatę, nawet jak ten jest gościem w domu

jestem, jestem
tylko latam cały czas na trasie sypialnia-pokój Tymusia, bo się budzi co chwila z wielkim płaczem.

A czwórki oooogromne, zgadzam się

Znowu płacze.
Nie do wiary, ale go chyba tez ząb boli do tego wszystkiego. Bo tak krzyczy i gmera w buzi.
I wiecie co, wieczorem kilka razy przy uchu rączką wiercił i jakby nie chciał dać się dotknąć. Modlę się, żeby to był przypadek albo ból od zeba, a nie coś gorszego. Oby ta gorączka to była trzydniówka Please, trzymajcie kciuki
Przepraszam, że tak się wtrącam, raz na jakis czas,ale chciałam Ci napisac, że moim zdaniem to bedzie trzydniówka. U Asi tez byla wysoka gorączka (41stopni), trwała az 5 dni. Mala byla wesola, no moze byla troche bardziej senna niz zwykle. Tymon pewnie źle to znosi,bo pewnie jakies białe potwory na dodatek pchają się na świat. Złożyło się biedakowi wszystko naraz
U nas najlepiej gorączke zbijały kąpiele i okłady na nóżki,może spróbuj No nie wiem.
Nic się nie martw, to napewno szybko minie
Trzymam kciuki, żeby okazało się to trzydniówką.
Nie przywitałam się,ale chociaz sie pożegnam .
Dobranoc bo jutro kolejny cieżki dzień przede mną.
Stary 2012-11-30, 00:45   #3568
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rysiki Pokaż wiadomość
Przepraszam, że tak się wtrącam, raz na jakis czas,ale chciałam Ci napisac, że moim zdaniem to bedzie trzydniówka. U Asi tez byla wysoka gorączka (41stopni), trwała az 5 dni. Mala byla wesola, no moze byla troche bardziej senna niz zwykle. Tymon pewnie źle to znosi,bo pewnie jakies białe potwory na dodatek pchają się na świat. Złożyło się biedakowi wszystko naraz
U nas najlepiej gorączke zbijały kąpiele i okłady na nóżki,może spróbuj No nie wiem.
Nic się nie martw, to napewno szybko minie
Trzymam kciuki, żeby okazało się to trzydniówką.
Nie przywitałam się,ale chociaz sie pożegnam .
Dobranoc bo jutro kolejny cieżki dzień przede mną.
Rysiki Ale niespodzianka. Wtrącaj się, wtrącaj
Dzięki za pocieszenie, tez mi się w dalszym ciągu tak wydaje...
Ale 41 st!!! Jak ona to przeżyła? I Ty?!?!
No teraz właśnie gorączki nie ma. Po 20 dostał nurofen, bo znowu dochodziła do 39 i teraz jest przyjemnie chłodny. A płacze przeraźliwie, jakby go cos bolała. Dwie ostatnie noce, mimo ze z dużą temperaturą, takie nie były. Zupełnie inaczej się zachowywał

Chyba się kładę. Ale z drugiej strony, nie wiem, czy to mam sens, bo jak na razie budził się 6 razy. Za każdym razem śpi po 20 minut. Więc mi się chyba nie opłaca
Stary 2012-11-30, 07:36   #3569
Marina1
Zakorzenienie

wITAM!

U mnie dupy ciąg dalszy. Wczoraj znowu miałam taki atak bólu żołądka, że myślałam, że się skończę. Mam dość. Teraz się to czesto zdarza, usg super wyszło, gastro. też niby. Stres...
Stary 2012-11-30, 08:01   #3570
mamad1
Zadomowienie

Brumek wiekie:kc iuki:za trzydniówkę! Bardzo możliwe, że się wszystko z ząbkiem skumulowało i dlatego dodatkowo cierpi

Mi tez się wydaje, że to taki etap "na tatę" Ja też uwielbiam patrzeć, gdy moi panowie razem się bawią. Tata przychodzi z pracy i przez pierwszą godzinę nikt inny dla małego nie istnieje

Patik jak Sara?

Telik co u Jasia? Jedziecie?

Myha polityka prorodzinna w Twojej firmie nie ma co
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości