Wakacyjne Mamy 2012 - część IV - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-29, 19:12   #4051
prince_polo
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
\
Nie odcinam, to jest super! Raz, że można powiesić, a dwa, że właśnie Mała lubi to wcinać
acha hehe:0 tp tez zostawie denerwuje mnie tylko bo jak tarmosi lale to boje sie zeby tym sie w oko nie uderzyła

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 19:17   #4052
depoison
Zadomowienie

No, kicia była u wetki - lekarka zachwycona nie była, bo powinno się to szybciej goić. Ale skoro kot zaraz po posmarowaniu maścią wylizuje tę łapkę, to dostał taki plastikowy kołnierz. I ma go nosić do skutku
Już to widzę - skoro prawdopodobnie to ze stresu przypałętało się jakieś paskudztwo, to co dopiero będzie, jak ją ubierzemy w wielką, plastikową obręcz. Przecież stres będzie taki, że jej to chyba pozostałych 17 opuszków obejmie!
No i wciąż mamy smarować, jak się domyślacie. Plus antybiotyk w tabletce 2 razy dziennie (przez 3 dni).

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Ale kupujecie kurtek... Ja zrobiłam przegląd szafy Młodego. Schowałam mnóstwo ciuchów na 62 i kilka na 68 (tych mniejszych). Teraz ubieramy 74 I młody ma 12 par dżinsów, jakieś 10 par spodni dresowych, 8 par spodni typu bojówki Bluz jeszcze nie policzyłam ale też ich będzie mnóstwo. I to wszystko ubrania na teraz rozmiar 74, 80, 86 - różne wielkości ale generalnie tak do lata ubrania. A nie liczę spodni, które już pochowałam.
a ja tak z ciekawości - ubierasz małemu to wszystko?
bo u mnie nastąpiło zjawisko, przed którym przestrzegała mnie teściówka - że i tak będę miała swoje ulubione ubranka, w które będę ubierać małą regularnie, a pozostałe założę raz albo nigdy. No i faktycznie tak jest
Np. spodni w aktualnym rozmiarze ma moja córeczka 26 par. Zakładam jej 4, może 5 moich ulubionych, reszta leży

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
a te plaskitkowe elementy sie nie poobijały?
nasz słoń wyprał się fajnie, ale plastikowe kółka rzeczywiście odpadły. Ale nie mam im tego za złe, przeszycie było poluzowane, bo już wcześniej inne dziecko przez rok się nim bawiło

Jeszcze a propos ubranek i zakupów dzieciowych
W ostatnich dniach zaczęły się wyprzedaże w H&M, więc szafa Zosi wzbogaciła się o brązowe sztruksy, czapkę z uszami (już chyba na przyszły rok, na ten ma czapek ze 20), szary kardigan, body w paski, komplet czarnych () skarpet, kozaczki takie jak mamy, tylko o rozmiar większe i szare legginsy, a poza H&Mem - kolejne brązowe spodnie, bluzka z napisem "I  Daddy", czerwone body i komplet ciepłych rajtek .
Tak więc znów wariuję, a będzie jeszcze gorzej, bo takie prawdziwe przeceny w H&M zaczną się za jakiś miesiąc, a w Zarze gdzieś w połowie stycznia

Kupiłam też Zosi laleczkę i w ogóle zakochałam się w zabawkach tej firmy!
No spójrzcie tylko np. na te albo . Maskotki też mają słodkie

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 19:19   #4053
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:

W czajniku elektrycznym, jest bez kamienia, bo gotujemy z nim tylko przefiltrowaną wodę. Taką też podaję Małej.
no ja tak próbowłam ale nam się zakamienia mimo brity

co do rozdrabniacza to nie wiem, moj blender nie rozdrobnił mi merchewki na papke, mysle o takich specjalnych dla dzieci blenderach i parowarach w jednym
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 19:21   #4054
agunia82
Zakorzenienie

Phdwao nic się nie stało z plastikowymi elementami.

Deopison z tym kołnierzem doskonale rozumiem. Też raz mieliśmy przykaz, żeby założyć, jak Shiro lizaniem sobie strasznie łapę rozpaprał (alergia prawdopodobnie), i jak mu to założyliśmy to biedny siadł w miejscu i ani drgnął, w końcu się nad nim ulitowałam i mu to zdjęłam, tylko pilnowałam w miarę możliwości, żeby łapy nie lizał
No i nie wiedziałam, że robią lalki na Twoje podobieństwo

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-11-29 o 19:25
agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 19:29   #4055
pumas
Zakorzenienie

Depoison, ja się zastanawiam, po co Ty tyle tych ciuchów kupujesz małej, skoro sama mówisz, że chodzi w kółko w tych samych ? My mamy ilość minimalną, kilka par spodni, może 3 sukieneczki, rajtki, bodziaki, ze 2 sweterki, kilka bluz, jakieś getry. Generalnie staram się podchodzić do tego racjonalnie, bo na co dzień ona chodzi w spodenkach i bodziakach, a na wyjście typu do znajomych to i tak rzadko ubieram jej np. sukieneczkę, bo sukienka plus kombinezon mają się nijak i dziecku jest niewygodnie...

Blue, ja mam blender 3 częsciowy i planuje kupić taki z pokrywą, czyli, że pokrywę zatrzaskujesz i naciskasz przycisk i samo się robi, bo z blenderem to trzeba stać i to tłuc, a mi się nie chce..
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 19:37   #4056
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:

A mi się udalo wcisnąc teraz mleczko jasiowi z butli mam- 65ml co prawda marudził sporo przy tym i przerywał, ale w ciągu 5 minut udało mu sie podac, więcej już nie chcial dodam jeszcze że ejst niezwykle spokojny po tym mleku, sam sie bawi!
Super

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość

TŻtowi przedłużyli umowę do końca grudnia, ale zawsze to coś
Świetna wiadomość

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
dziewczyny czy jak cos jest zlicytowane. I w trakcie licytacji pisze o wycofanie mnie. dwa razy to ktos musi to zrobic czy nie musi? Podałam powod ze buty za małe bedą. W ogóle rozmiar 16 to w rzeczywistosci jaka ma wkładke?
baba nie wycofała mojej licytacji bo napsiąła ze nie umie tego zrobic.
W takiej sytuacji musze jej za nie zaplacic czy nie musze skoro pisałam w trakcje licytacji prosbe o wycofanie? jak to jest?
Nie musi wycofać. Zdecydowanie wygodniej jej sprzedać Tobie, w końcu dostanie kasę i nie musi już wystawiać, a Ty kupić musisz...

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Marysia właśnie na macie obróciła się z brzuszka na plecy
moja umie tylko z pleców na brzuszek, a w drugą stronę to jeszcze nie.

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Ehhh trochę szkoda, że idzie zima, ale już wolę jak jest śnieżnie niż jakaś jesienna plucha
Chociaż dzisiaj było cudnie! Dużo spacerowałyśmy, zajrzałam też na pocztę, bo miałam paczkę do odebrania. I tutaj moja córa wykazała się świetnym instynktem. Stanęłyśmy w długiej kolejce a ta się zaczęła drzeć Więc jakaś babka z kolejki mówi, że powinnam pójść poza kolejką, no to mnie ludzie przepuścili (poza jednym bucem, który na dodatek miał całą torbę paczek...) i tym sposobem załatwiłam co miałam migiem

dla Marysi
dla Lu
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 19:38   #4057
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość

dep to Ty
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 19:39   #4058
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Ale kupujecie kurtek... Ja zrobiłam przegląd szafy Młodego. Schowałam mnóstwo ciuchów na 62 i kilka na 68 (tych mniejszych). Teraz ubieramy 74 I młody ma 12 par dżinsów, jakieś 10 par spodni dresowych, 8 par spodni typu bojówki Bluz jeszcze nie policzyłam ale też ich będzie mnóstwo. I to wszystko ubrania na teraz rozmiar 74, 80, 86 - różne wielkości ale generalnie tak do lata ubrania. A nie liczę spodni, które już pochowałam.
Już 74 my nadal 62, 68 jest jeszcze za duże
Ale tych spodni to masz kolekcję, my mamy 3 pary podarowanych dżinsów i założyłam M raz, bo wydaje mi się że to niezbyt wygodne ubranko, zdcydowanie wolę śpioszki
Cytat:
Np. spodni w aktualnym rozmiarze ma moja córeczka 26 par. Zakładam jej 4, może 5 moich ulubionych, reszta leży

26 Nieźle!

Nie dziwię się, ze Ci się podobają, te z drugiego linka wyglądają jak Ty
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 19:40   #4059
os_girl
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny za miłe przywitanie!

Cytat:
witaj rodziłaś w tym samym dniu co ja , więc tym bardziej musisz się udzielać Napisz ile miało dzieciątko przy urodzeniu i jak teraz się rozwija
Wu przy porodzie miał 56 cm i ważył 2,8kg - co było ogromnym zaskoczeniem bo to był 34t5d (znałam dokładny dzień jego powstania... bo zaszaleliśmy, absolutnie nie planowałam dziecka) Nie wiem ile ważyłby i mierzył w terminie??? Ku zaskoczeniu neonatologa, położnika i ogólnie personelu świetnie sobie radził. Ale został umieszczony w inkubatorze, bo się wyziębiał. Wyszliśmy ze szpitala po tygodniu z wagą spadkową 2,6. Od tego czasu mój pulpecik przybiera i rośnie w zastraszającym tempie. Na 5 i pół mcs, mierzy 74 cm i waży 8,5 kg Karmię go wyłącznie piersią, właściwie od 3 doby dostaje moje mleko. Nie toleruje smoczków, uspokajaczy - prawdziwy naturalny ssak Chociaż troche nas kosztowało przestawienie ze smoka na pierś.
Rozwija się bez problemów. Oczywiście zaliczyliśmy na początku cały tłum lekarzy (sama wiesz zresztą) Jest pod kontrolą neurologa i teraz chodzimy trochę na rehabilitację (bardziej z własnej potrzeby niż konkretnych wskazań. Lekka asymetria urodzeniowa, zamknieta klatka piersiowa i przykurczona obręcz barkowa) Przez to że jest taki wielki, jest trochę leniwcem i z oporami zaakceptował leżenie na brzuchu. Jak ma się trochę powysilać to jest niestety ryk. Jest dosyć wrażliwym maluchem, ale pogodnym. Najlepiej czuje się w czyiś ramionach. Właściwie cały czas do kogoś przyklejony - moja małpeczka. Jak skończył 1,5 miesiąca przesypia całe noce średnio od 18 do 7 rano, dzięki temu udało mi się od razu wrócić do pracy (jestem grafikiem pracuję w domu)
Przyznaję się że podczytywałam twoje posty, właśnie też ze względu, że masz wcześniaczka.
os_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 19:40   #4060
Soleilka
Zakorzenienie

Gdzieś na fejsie jest link do mojego bloga. Widziałyście może? Ja szukam i znaleźć nie mogę, a jestem ciekawa co tam napisali

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 19:41   #4061
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Depoison, ja się zastanawiam, po co Ty tyle tych ciuchów kupujesz małej, skoro sama mówisz, że chodzi w kółko w tych samych ? My mamy ilość minimalną, kilka par spodni, może 3 sukieneczki, rajtki, bodziaki, ze 2 sweterki, kilka bluz, jakieś getry. Generalnie staram się podchodzić do tego racjonalnie, bo na co dzień ona chodzi w spodenkach i bodziakach, a na wyjście typu do znajomych to i tak rzadko ubieram jej np. sukieneczkę, bo sukienka plus kombinezon mają się nijak i dziecku jest niewygodnie...
.
a wiesz ze j jestem tego samego zdania?
ALE gorzej to wychodzi w praktyce
w kazdym razie az tak duzo ciuchow niemam. Bo mała szybko wyrasta .

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 19:44   #4062
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Ponoć jak drogowcy zaskoczą zimę to będzie koniec świata

Cytat:
pięknie
zazdroszcze u nas lało, nawet nie wyszliśmi dziś na dwór
Mój tata wziął dziś Zbańkę i nie było ich 4 godziny Małej było dobrze, cieplutko, powietrze wilgotne, a tacie nie przeszkadzało, że zmókł

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość

ja mam oba (kiedyś jakiś zestaw kupiliśmy) i wydaje mi si, ze obojętnie co kupisz i tak będzie dobre. W tym rozdrabniaczu to czasami sobie robiłam jabłko z marchewką i było ok choć czasem jakieś grudki zostawiał ale pewnie jakbym dłużej pobawiła się w rozdrabnianie to byłaby ładna papka
Hm, ja tam mogę się bawić, tylko chciałabym tak idealną papkę, jak w słoiczkach.

Cytat:
co do rozdrabniacza to nie wiem, moj blender nie rozdrobnił mi merchewki na papke, mysle o takich specjalnych dla dzieci blenderach i parowarach w jednym
Heh, czyli jednak blender może się nie sprawdzić Pamiętam, jak kiedyś wklejałaś link do takiego cuda, ale nie chciałabym już wydawać kasy.

Cytat:
Blue, ja mam blender 3 częsciowy i planuje kupić taki z pokrywą, czyli, że pokrywę zatrzaskujesz i naciskasz przycisk i samo się robi, bo z blenderem to trzeba stać i to tłuc, a mi się nie chce..
...ale działa odpowiednio?
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 19:51   #4063
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Gdzieś na fejsie jest link do mojego bloga. Widziałyście może? Ja szukam i znaleźć nie mogę, a jestem ciekawa co tam napisali
nie

Cytat:
Napisane przez os_girl Pokaż wiadomość

Wu przy porodzie miał 56 cm i ważył 2,8kg - co było ogromnym zaskoczeniem bo to był 34t5d (znałam dokładny dzień jego powstania... bo zaszaleliśmy, absolutnie nie planowałam dziecka) Nie wiem ile ważyłby i mierzył w terminie??? Ku zaskoczeniu neonatologa, położnika i ogólnie personelu świetnie sobie radził. Ale został umieszczony w inkubatorze, bo się wyziębiał. Wyszliśmy ze szpitala po tygodniu z wagą spadkową 2,6. Od tego czasu mój pulpecik przybiera i rośnie w zastraszającym tempie. Na 5 i pół mcs, mierzy 74 cm i waży 8,5 kg Karmię go wyłącznie piersią, właściwie od 3 doby dostaje moje mleko. Nie toleruje smoczków, uspokajaczy - prawdziwy naturalny ssak Chociaż troche nas kosztowało przestawienie ze smoka na pierś.
Rozwija się bez problemów. Oczywiście zaliczyliśmy na początku cały tłum lekarzy (sama wiesz zresztą) Jest pod kontrolą neurologa i teraz chodzimy trochę na rehabilitację (bardziej z własnej potrzeby niż konkretnych wskazań. Lekka asymetria urodzeniowa, zamknieta klatka piersiowa i przykurczona obręcz barkowa) Przez to że jest taki wielki, jest trochę leniwcem i z oporami zaakceptował leżenie na brzuchu. Jak ma się trochę powysilać to jest niestety ryk. Jest dosyć wrażliwym maluchem, ale pogodnym. Najlepiej czuje się w czyiś ramionach. Właściwie cały czas do kogoś przyklejony - moja małpeczka. Jak skończył 1,5 miesiąca przesypia całe noce średnio od 18 do 7 rano, dzięki temu udało mi się od razu wrócić do pracy (jestem grafikiem pracuję w domu)
Przyznaję się że podczytywałam twoje posty, właśnie też ze względu, że masz wcześniaczka.
eee to i wzrost i waga słuszna, nie to co moja kruszyna (właściwie to ja się urodziłam z dokładnie taką wagą i podobnym wzrostem ). To fajnie, że maluszek zdrowo się rozwija, to najważniejsze! A co do wycieczek po lekarzach - oj znam to aż za dobrze

Stary 2012-11-29, 19:52   #4064
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Heja!
Nadrabiam...
Jak myślicie, co bardziej się nada do robienia papek Małej?
http://www.payback.pl/pb/id/45954/index.html
czy
http://www.payback.pl/pb/id/13510/index.html
Blender bardziej uniwersalny. ale mój nie zrobił papki z jabluszka więc nie wiem...

Cytat:
No, kicia była u wetki - lekarka zachwycona nie była, bo powinno się to szybciej goić. Ale skoro kot zaraz po posmarowaniu maścią wylizuje tę łapkę, to dostał taki plastikowy kołnierz. I ma go nosić do skutku
Już to widzę - skoro prawdopodobnie to ze stresu przypałętało się jakieś paskudztwo, to co dopiero będzie, jak ją ubierzemy w wielką, plastikową obręcz. Przecież stres będzie taki, że jej to chyba pozostałych 17 opuszków obejmie!
No i wciąż mamy smarować, jak się domyślacie. Plus antybiotyk w tabletce 2 razy dziennie (przez 3 dni).

a ja tak z ciekawości - ubierasz małemu to wszystko?
bo u mnie nastąpiło zjawisko, przed którym przestrzegała mnie teściówka - że i tak będę miała swoje ulubione ubranka, w które będę ubierać małą regularnie, a pozostałe założę raz albo nigdy. No i faktycznie tak jest

nasz słoń wyprał się fajnie, ale plastikowe kółka rzeczywiście odpadły. Ale nie mam im tego za złe, przeszycie było poluzowane, bo już wcześniej inne dziecko przez rok się nim bawiło

W ostatnich dniach zaczęły się wyprzedaże w H&M, więc szafa Zosi wzbogaciła się o brązowe sztruksy, czapkę z uszami (już chyba na przyszły rok, na ten ma czapek ze 20), szary kardigan, body w paski, komplet czarnych () skarpet, kozaczki takie jak mamy, tylko o rozmiar większe i szare legginsy, a poza H&Mem - kolejne brązowe spodnie, bluzka z napisem "I  Daddy", czerwone body i komplet ciepłych rajtek .
Tak więc znów wariuję, a będzie jeszcze gorzej, bo takie prawdziwe przeceny w H&M zaczną się za jakiś miesiąc, a w Zarze gdzieś w połowie stycznia

Biedna kicia. Te kołnierze są właśnie stresujące dla zwierzaków. I pewnie jak jej załozysz to będzie tak jak piszesz.

Staram się ubierać mu te ubrania. Ale nie wszystkie są tak samo duże więc liczę na to, że jak jedne będą za małe to znajdą się jakieś odpowiednie. Po domu zakładam najczęściej body z długim + spodnie od dresu. A jak chłodniej to body z krótkim+cienka koszulka z długim+spodnie dresowe. Więc w tych to akurat chodzi bo codziennie zakładam inne.

Te laleczki są fajne. Powtórzę się - chcę mieć jeszcze córeczkę!! Oprócz synka musi być córa

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 19:53   #4065
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Blue ja mam blender który robi idealną papkę,taką jak w słoiczkach. wypróbowane na dyni,jabłku i marchewce.
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 20:02   #4066
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Phdwao nic się nie stało z plastikowymi elementami.
to fajnie, też muszę wrzucic
Stary 2012-11-29, 20:03   #4067
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Coś wymyślimy żeby i Tobie pasowało, może po świętach lub Nowym Roku

Super! moj mąż już zaczał snuc plany co on bedzie robił jak ja pójde na spotkanie. i mówi do mnie: a może na noc zostaniecie wszystkie a ja odkopie swoje rzetony do pokera?
Cytat:
Wy od tych zawieszek lamaze odcinacie te plastikowe do zawieszania? czy nie? bo mała moja bierze to do buzi.
nie. Franek tez to do buzi bierze ale przydaje sie do wieszania własnie .
Cytat:

NIe doczytalam co się kici stało?! i jak wam idzie podawanie jej tabletki? u nas tabletki dla kotow to porazka totalna?!
Cytat:

No to pieknie ci spi! I to jak na samym cycu to w ogole ekstra!

Kupiłam dzisaij kilka rodzajów kaszki i sloiczków na start. I na razie spróbowalam podac Frankowi kleik ryżowy na mm...przez butlę nie przechodzi jednakowóż więc próbowałam łyżeczką...ale mój malec nie jarzy jak to się je z łyżeczki i był po pas zapluty Kleik vs Franio 0:1.
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 20:05   #4068
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
os_girl i kajjja, witajcie dziewczyny Skoro się już ujawniłyście, to napiszcie coś czasem

Moja też często tak robi... jak tylko zobaczę to wyciągam jej kciuka i daję smoczek. W dzień rzadko się to zdarza, ale w nocy... Mam nadzieję, ze z czasem jej to przejdzie.

Super, tylko dość drogi.

Super

Głupie dziewczę
A na zimę nie czekam, jak dla mnie może nie istnieć. Jestem ciepłolubna

Narty czy snowboard?

Hmm moja wagę i wzrost ma po tatusiu
ślizgodup
żartuję.
nic, po prostu lubię zimę

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 20:21   #4069
modnisia86
Zadomowienie

Moja mama dzwoniła i kupiła małej szczeniaczka uczniaczka i dwie maty piankowe w tesco nie ma tak jak mama ciekawe co kupi malej na święta bo to prezent na mikołajki
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 20:22   #4070
os_girl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
No to pieknie ci spi! I to jak na samym cycu to w ogole ekstra!
Ale on je w nocy - na śpiocha. Tak co 3-4 godziny. Więc jest przewijanie, karmienie i kima dalej. To dla naszego wspólnego dobra, bo biust by mi eksplodował.

Ja przez Was kupiłam matę piankową, chociaż mój M. pukał się w głowę. Po co takiemu małemu mata skoro klocków nie układa (hehe)? Teraz sam rano rozkłada i turla się z małym.

Edytowane przez os_girl
Czas edycji: 2012-11-29 o 20:23
os_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 20:27   #4071
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Już 74 my nadal 62, 68 jest jeszcze za duże
Ale tych spodni to masz kolekcję, my mamy 3 pary podarowanych dżinsów i założyłam M raz, bo wydaje mi się że to niezbyt wygodne ubranko, zdcydowanie wolę śpioszki

26 Nieźle!

Ja śpiochy tylko na noc Już się tak przyzwycziliśmy i jest dobrze. Ale dżinsy to jak wychdzimy bo normalnie to dresowe

Cytat:
NIe doczytalam co się kici stało?! i jak wam idzie podawanie jej tabletki? u nas tabletki dla kotow to porazka totalna?!
Jak dać kotu tabletkę
  1. Weź kota na ręce i otocz go lewym ramieniem tak, jak się trzyma niemowlę. Umieść palec wskazujący i kciuk prawej reki po obu stronach pyska i naciśnij lekko trzymając tabletkę w pozostalych palcach prawej reki. Gdy kot otworzy pysk wpuść tabletkę, pozwol kotu zamknąć pysk i przełknąć.
  2. Podnieś tabletkę z podłogi i wyciągnij kota spod tapczanu. Ponownie otocz kota lewym ramieniem i powtórz caly proces jeszcze raz.
  3. Wyciągnij kota z sypialni i wyrzuć rozmamlaną już tabletkę.
  4. Wyjmij nową tabletkę z opakowania, otocz kota lewym ramieniem jednocześnie trzymając lewą ręką wierzgające tylne nogi. Rozewrzyj pysk kota i palcem wskazującym prawej ręki wepchnij tabletkę tak głęboko, jak się da. Przytrzymaj kotu zamknięty pysk i policz do dziesięciu.
  5. Wyciągnij tabletkę z akwarium a kota z garderoby. Zawołaj żonę do pomocy.
  6. Przyduś kota do podłogi klinując go między kolanami jednocześnie trzymając wierzgające przednie i tylnie łapy. Nie zwracaj uwagi na niskie warczące odgłosy wydawane w tym czasie przez kota. Niech żona przytrzyma głowę kota jednocześnie wpychajac mu drewnianą linijkę między zęby. Następnie wsuń tabletkę wzdłuż linijki między rozwarte zęby i intensywnie pogłaszcz kota po gardle co skłoni go do przełknięcia.
  7. Wyciągnij kota siedzącego na karniszach i rozpakuj nową tabletkę. Zanotuj sobie, żeby wymienic firanki. Pozbieraj kawałki porcelany z potłuczonej wazy, możesz je posklejać później.
  8. Owiń kota w ręcznik kąpielowy, a następnie niech żona położy się na kocie tak, żeby tylko jego głowa wystawała spod jej pachy. Umieść tabletkę w środku plastikowej rurki do napojów. Przy pomocy ołówka otwórz kotu pysk i wcisnąwszy rurkę między rozwarte zęby mocno wdmuchnij tabletkę do środka.
  9. Sprawdź na opakowaniu, czy tabletki nie są szkodliwe dla ludzi, a następnie wypij jedną butelkę piwa, żeby pozbyć się nieprzyjemnego smaku w ustach. Zabandażuj żonie rozdrapane ramię, a następnie przy pomocy wody z mydłem usuń plamy krwi z dywanu.
  10. Przynieś kota z altanki sąsiada. Rozpakuj następną tabletkę. Przygotuj następną butelkę piwa. Umieść kota w drzwiczkach od kredensu tak, żeby przez szczelinę wystawała tylko jego glowa. Rozewrzyj mu pysk łyżeczką od herbaty i przy pomocy gumki recepturki strzel tabletką miedzy rozwarte zęby.
  11. Przynieś śrubokręt i przykręć wyrwane zawiasy z drzwiczek na swoje miejsce. Wypij piwo. Weź butelkę wódki. Nalej do kieliszka i wypij. Przyłóż zimny kompres do policzka i sprawdź, kiedy ostatnio byłeś szczepiony na tężec. Przemyj policzek wódką w celu zdezynfekowania rany i wypij kolejny kieliszek aby ukoic ból. Podartą koszulę możesz już wyrzucić.
  12. Zadzwoń po straż pożarną, żeby sciągnęli tego pier… kota z drzewa. Przeproś sąsiada, który wjechał samochodem w płot próbując ominąć kota przebiegającego przez ulicę. Wyjmij kolejną tabletkę z opakowania.
  13. Skrępuj tego drania przy pomocy sznurka od bielizny zwiazujac razem przednie i tylnie łapy, a następnie przywiąż go do nogi od stołu. Weź grube, skórzane rękawice ogrodnicze. Wciśnij tabletkę kotu do gardła popychając dużym kawałkiem polędwicy wieprzowej. Już nie musisz być delikatny. Przytrzymaj głowę kota pionowo i wlej mu dwie szklanki wody wprost do gardła, żeby spłukać tabletkę.
  14. Wypij pozostałą wódkę z butelki. Pozwól żonie zawieźć się na pogotowie. Siedź spokojnie, żeby doktor mógł zaszyć ci ramię i wyjać resztki tabletki z oka. Po drodze do domu wstąp do sklepu meblowego i kup nowy stół.
  15. Zadzwoń do schroniska dla zwierząt, żeby zabrali tego mutanta z piekła rodem i sprawdź, czy w pobliskim sklepie zoologicznym nie mają chomików.
JAK ZAAPLIKOWAĆ PSU TABLETKĘ
Zawiń tabletkę w plaster szynki i zawołaj psa.

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
Ale on je w nocy - na śpiocha. Tak co 3-4 godziny. Więc jest przewijanie, karmienie i kima dalej. To dla naszego wspólnego dobra, bo biust by mi eksplodował.

Ja przez Was kupiłam matę piankową, chociaż mój M. pukał się w głowę. Po co takiemu małemu mata skoro klocków nie układa (hehe)? Teraz sam rano rozkłada i turla się z małym.
A z Lamaze masz coś? Bo wiesz, my tu to sekta

Stary 2012-11-29, 20:28   #4072
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
to krzesełko wyglądem przypomina nasze marki kids play
.
Maciejko własnie sprawdziłam i moje krzesełko nie ma regulowanego oparcia niezależnie od siedziska
Szkoda. Pewnie stąd ta różnica w cenie. Myślałam, że chodzi tylko o "oddychającą" tapicerkę.
.
Blue - zwróć uwagę na to, które zamawiasz!
.
Na pocieszenie napiszę Ci, że i tak karmię ją na siedząco. To rozkładanie oparcie może się przydać do podania mleka, czy herbatki w butli, albo w niekapku. Ewentualnie do spania po jedzeniu.
.
Tak przy okazji:
Czy Waszym zdaniem foteliki MaxiCosi CabrioFix nadają się dla dzieci do 13 kg? Rozumiałam, że mojej było ciasno w płaszczyku, ale ostatnio była w body i bluzie welurowej, a też na styk. Rozważałam zakup kolejnego fotelika po roczku, ale chyba jednak będzie po chrzcinach i przesiądzie się do niego jak zacznie siedzieć. Swoją drogą ciekawe, co mam zrobić przed chrztem, żeby nie miała pogniecionej pasami sukienki. W kościele będzie w śpiworku, a do kościoła i na imprezę chyba powinnam dojechać wózkiem.

Swoją drogą darowałam sobie załatwianie chrztu w innej parafii, więc będzie w mojej. Prawdopodobie w drugi dzień Świąt BN. Do kuzyna napisałam w piątek wieczorem, a we wtorek miałam w skrzynce zaświadczenie (pracuje w DE i przyjeżdża tylko w niektóre weekendy), a od chrzestnej niestety niczego nie dostałam. To oczywiście nie wina chrzestnej, tylko tż.
Spróbuję załatwić chrzest bez tego i później donieść, ale babka w mojej parafii na pewno będzie robić problemy. A ja chcę załatwić knajpę (w święto... cudownie po prostu), zamówić zaproszenia, świecę i szatkę.

Ile się płaci za chrzest?
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 20:29   #4073
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Ja śpiochy tylko na noc Już się tak przyzwycziliśmy i jest dobrze. Ale dżinsy to jak wychdzimy bo normalnie to dresowe

Jak dać kotu tabletkę
  1. Weź kota na ręce i otocz go lewym ramieniem tak, jak się trzyma niemowlę. Umieść palec wskazujący i kciuk prawej reki po obu stronach pyska i naciśnij lekko trzymając tabletkę w pozostalych palcach prawej reki. Gdy kot otworzy pysk wpuść tabletkę, pozwol kotu zamknąć pysk i przełknąć.
  2. Podnieś tabletkę z podłogi i wyciągnij kota spod tapczanu. Ponownie otocz kota lewym ramieniem i powtórz caly proces jeszcze raz.
  3. Wyciągnij kota z sypialni i wyrzuć rozmamlaną już tabletkę.
  4. Wyjmij nową tabletkę z opakowania, otocz kota lewym ramieniem jednocześnie trzymając lewą ręką wierzgające tylne nogi. Rozewrzyj pysk kota i palcem wskazującym prawej ręki wepchnij tabletkę tak głęboko, jak się da. Przytrzymaj kotu zamknięty pysk i policz do dziesięciu.
  5. Wyciągnij tabletkę z akwarium a kota z garderoby. Zawołaj żonę do pomocy.
  6. Przyduś kota do podłogi klinując go między kolanami jednocześnie trzymając wierzgające przednie i tylnie łapy. Nie zwracaj uwagi na niskie warczące odgłosy wydawane w tym czasie przez kota. Niech żona przytrzyma głowę kota jednocześnie wpychajac mu drewnianą linijkę między zęby. Następnie wsuń tabletkę wzdłuż linijki między rozwarte zęby i intensywnie pogłaszcz kota po gardle co skłoni go do przełknięcia.
  7. Wyciągnij kota siedzącego na karniszach i rozpakuj nową tabletkę. Zanotuj sobie, żeby wymienic firanki. Pozbieraj kawałki porcelany z potłuczonej wazy, możesz je posklejać później.
  8. Owiń kota w ręcznik kąpielowy, a następnie niech żona położy się na kocie tak, żeby tylko jego głowa wystawała spod jej pachy. Umieść tabletkę w środku plastikowej rurki do napojów. Przy pomocy ołówka otwórz kotu pysk i wcisnąwszy rurkę między rozwarte zęby mocno wdmuchnij tabletkę do środka.
  9. Sprawdź na opakowaniu, czy tabletki nie są szkodliwe dla ludzi, a następnie wypij jedną butelkę piwa, żeby pozbyć się nieprzyjemnego smaku w ustach. Zabandażuj żonie rozdrapane ramię, a następnie przy pomocy wody z mydłem usuń plamy krwi z dywanu.
  10. Przynieś kota z altanki sąsiada. Rozpakuj następną tabletkę. Przygotuj następną butelkę piwa. Umieść kota w drzwiczkach od kredensu tak, żeby przez szczelinę wystawała tylko jego glowa. Rozewrzyj mu pysk łyżeczką od herbaty i przy pomocy gumki recepturki strzel tabletką miedzy rozwarte zęby.
  11. Przynieś śrubokręt i przykręć wyrwane zawiasy z drzwiczek na swoje miejsce. Wypij piwo. Weź butelkę wódki. Nalej do kieliszka i wypij. Przyłóż zimny kompres do policzka i sprawdź, kiedy ostatnio byłeś szczepiony na tężec. Przemyj policzek wódką w celu zdezynfekowania rany i wypij kolejny kieliszek aby ukoic ból. Podartą koszulę możesz już wyrzucić.
  12. Zadzwoń po straż pożarną, żeby sciągnęli tego pier… kota z drzewa. Przeproś sąsiada, który wjechał samochodem w płot próbując ominąć kota przebiegającego przez ulicę. Wyjmij kolejną tabletkę z opakowania.
  13. Skrępuj tego drania przy pomocy sznurka od bielizny zwiazujac razem przednie i tylnie łapy, a następnie przywiąż go do nogi od stołu. Weź grube, skórzane rękawice ogrodnicze. Wciśnij tabletkę kotu do gardła popychając dużym kawałkiem polędwicy wieprzowej. Już nie musisz być delikatny. Przytrzymaj głowę kota pionowo i wlej mu dwie szklanki wody wprost do gardła, żeby spłukać tabletkę.
  14. Wypij pozostałą wódkę z butelki. Pozwól żonie zawieźć się na pogotowie. Siedź spokojnie, żeby doktor mógł zaszyć ci ramię i wyjać resztki tabletki z oka. Po drodze do domu wstąp do sklepu meblowego i kup nowy stół.
  15. Zadzwoń do schroniska dla zwierząt, żeby zabrali tego mutanta z piekła rodem i sprawdź, czy w pobliskim sklepie zoologicznym nie mają chomików.
JAK ZAAPLIKOWAĆ PSU TABLETKĘ
Zawiń tabletkę w plaster szynki i zawołaj psa.

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

A z Lamaze masz coś? Bo wiesz, my tu to sekta

toś mnie rozbawiła

ja to mam takiego przepadzistego jednego psa że by nawet całe op. tabletek łyknął - z wędlinką oczywiście

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 20:33   #4074
agunia82
Zakorzenienie

Wvictoria już kilka razy to o kocie czytałam, ale za każdym ryczę ze śmiechu
a co do podawania psu tabletki - mój się wycwanił, potrafi połknąć samą szyneczkę a tabletkę wypluć...

Stary 2012-11-29, 20:35   #4075
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Też dużo przeszliście. Super, że mały dobrze się rozwija

Cytat:
Te laleczki są fajne. Powtórzę się - chcę mieć jeszcze córeczkę!! Oprócz synka musi być córa
Eh ja bym chciała syna (najlepiej takiego grzecznego jak Twój)
Jak odkryjesz sposób sterowania płcią to się pochwal

Dep rzeczywiście lalka jak Ty A ilość spodenek porażająca. Wiadomo, że mała we wszystkim nie będzie chodzić, ale wszystkie ciuchy w sklepach są takie piękne i krzyczą żeby je kupić

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 20:42   #4076
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Szkoda. Pewnie stąd ta różnica w cenie. Myślałam, że chodzi tylko o "oddychającą" tapicerkę.
.
.
Na pocieszenie napiszę Ci, że i tak karmię ją na siedząco. To rozkładanie oparcie może się przydać do podania mleka, czy herbatki w butli, albo w niekapku. Ewentualnie do spania po jedzeniu.
.
Tak przy okazji:
Czy Waszym zdaniem foteliki MaxiCosi CabrioFix nadają się dla dzieci do 13 kg? Rozumiałam, że mojej było ciasno w płaszczyku, ale ostatnio była w body i bluzie welurowej, a też na styk. Rozważałam zakup kolejnego fotelika po roczku, ale chyba jednak będzie po chrzcinach i przesiądzie się do niego jak zacznie siedzieć. Swoją drogą ciekawe, co mam zrobić przed chrztem, żeby nie miała pogniecionej pasami sukienki. W kościele będzie w śpiworku, a do kościoła i na imprezę chyba powinnam dojechać wózkiem.

Swoją drogą darowałam sobie załatwianie chrztu w innej parafii, więc będzie w mojej. Prawdopodobie w drugi dzień Świąt BN. Do kuzyna napisałam w piątek wieczorem, a we wtorek miałam w skrzynce zaświadczenie (pracuje w DE i przyjeżdża tylko w niektóre weekendy), a od chrzestnej niestety niczego nie dostałam. To oczywiście nie wina chrzestnej, tylko tż.
Spróbuję załatwić chrzest bez tego i później donieść, ale babka w mojej parafii na pewno będzie robić problemy. A ja chcę załatwić knajpę (w święto... cudownie po prostu), zamówić zaproszenia, świecę i szatkę.

Mnie się wydaje, że do 13kg to nie ma szans. Młodemu już bywa ciasnawo, a wazy tylko 6,4kg (nawet niecałe). Ja kupię fotelik jak tylko młody zacznie siedzieć. Swoją drogą ostatnio do lekarza kobieta przyniosła dziewczynkę w takim foteliku do 13kg i małej nogi wisiały i zupełnie nie wiem jak ją zapina w aucie

Za chrzest dałam 100zł.

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość

toś mnie rozbawiła

ja to mam takiego przepadzistego jednego psa że by nawet całe op. tabletek łyknął - z wędlinką oczywiście
Cieszę się, że się pośmiałaś Ja to czytałam u weta w poczekalni i płakałam ze śmiechu

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Też dużo przeszliście. Super, że mały dobrze się rozwija

Eh ja bym chciała syna (najlepiej takiego grzecznego jak Twój)
Jak odkryjesz sposób sterowania płcią to się pochwal

Dep rzeczywiście lalka jak Ty A ilość spodenek porażająca. Wiadomo, że mała we wszystkim nie będzie chodzić, ale wszystkie ciuchy w sklepach są takie piękne i krzyczą żeby je kupić
Z chłopa zucha jest dziewucha, z chłopa sraki są chłopaki
Mój mąż się o to nie obraża bo mówi, że może być i sraką skoro ma syna

Stary 2012-11-29, 20:44   #4077
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
.
.
.
Tak przy okazji:

dzięki w sumie to nie miałam wpływu na krzesełko bo to chrzestny kupował na miarę swoich mozliwości ja za chcrzest płaciłam 100zł(było co łaska) a co do fotelika zaczynam rozważac to samo.. bo nam Jaś na długośc wyrasta wystają mu nóżki na szerokośc nie zauwazyłam czy mu ciasno, ale wyjęłam ten zaglówek
Stary 2012-11-29, 20:51   #4078
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Wy od tych zawieszek lamaze odcinacie te plastikowe do zawieszania? czy nie? bo mała moja bierze to do buzi.
moja też bierze, więc tym bardziej nie odcinam Jak jej się to tak podoba, to niech się bawi

Cytat:
[
No i nie wiedziałam, że robią lalki na Twoje podobieństwo
Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
dep to Ty
Cytat:
dobre jesteście!
Nie zauważyłam podobieństwa, ale skoro jest, to nie dziwota, że tak mi się podobają

Cytat:
po co? dla własnej przyjemności, po prostu nie potrafię się powstrzymać. Widzę coś ładnego i cyk - już jestem przy kasie, nawet nie pomyślawszy, że to dwudziesta ósma rzecz z cyklu. To silniejsze ode mnie

Cytat:
jakiś stan zapalny na opuszku palca lewej łapki. Spuchnięty jest, leciutko krwawił, diabli wiedzą, co to, ale lekarka podejrzewa, że to przez spadek odporności, spowodowany długotrwałym stresem (po przybyciu Zosi), albo uraz techniczny (np wlazła na kuchenkę, gdy ta była jeszcze gorąca), który sobie pogorszyła namiętnym wylizywaniem.
Lekarstw w swoim niedługim życiu nasz kot dostał niestety mnóstwo, więc opracowaliśmy strategię, która u nas się sprawdza:
tabletkę kroję na 4 części (jeśli to dość małe tabletki - jak większe, to na więcej).
Biorę surową mieloną wołowinę, robię około 6 kulek wielkości ziaren cieciorki. W 4 wbijam tabletkę i miejsce wbicia zalepiam mięsem. Najpierw daję jedną kulkę - tę bez tabletki. Potem 4 z tabletkami. Jeśli z którejś kulki tabletka "wypadnie" (mięso zostanie zeżarte, lekarstwo przypadeczkiem kot wypluje) - wbijam ją w kolejną. Jeśli coś nie zostanie mimo to zjedzone - nie daję karmy dopóki nie uda mi się lekarstwa opchnąć. Jak nasz kot jest głodny, to łyka bez gryzienia.
Zastrzegam, że to jest sposób na kota bez zębów, który nawet jeśli gryzie, to bardzo powierzchownie i połyka zanim się zorientuje, że w środku mięsnej kulki była milimetrowej wielkości cząstka tabletki

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 20:55   #4079
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
ślizgodup
żartuję.
nic, po prostu lubię zimę
A to jesteś z tych co po prostu lubią
Kiedyś też lubiłam, jak jeszcze jeździłam na zimowiska. Ale teraz już nie, zima na Śląsku jest okropna. Breja zamiast śniegu brrr

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
Moja mama dzwoniła i kupiła małej szczeniaczka uczniaczka i dwie maty piankowe w tesco nie ma tak jak mama ciekawe co kupi malej na święta bo to prezent na mikołajki
Super prezenty Na pewno Wam się przydadzą.

Cytat:
Hehe witamy w sekcie.

Cytat:
Czy Waszym zdaniem foteliki MaxiCosi CabrioFix nadają się dla dzieci do 13 kg?
Mamy taki sam foteli, póki co mała ma w nim sporo miejsca. Ale na ile to starczy? Jakoś nie chce mi się wierzyć, że wystarczy do 13 kg.

Za chrzest nie płaciliśmy. Jak załatwialiśmy termin to pytałam o to, to nawet nie powiedzieli, że co łaska. Na naukach ten temat też nie został poruszony.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 20:58   #4080
Irmusia81
Zakorzenienie

Hejka

Leon zrobił dziś strajk głodowy Zjadł w sumie 440 ml, 2 razy pierś i stołową łyżkę kaszki. Nie wiem o co kaman Nic mu nie dolega, jest wesoły, teraz normalnie poszedł spać. Mam nadzieję, że jutro będzie już jadł jak zwykle

Cytat:
Hej!
poczułam się wezwana do odpowiedzi Podobnie jak
cześć!

Cytat:
Napisane przez kajjja Pokaż wiadomość
Witam.
cześć!

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Hej. Tż dzisiaj zaspał więc mam w domu -dzięki mnie - niańkę , wyłączyłam budzik i go nie obudziłam
o Ty spryciulo

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Wczoraj po 2 udanych próbach podałam kolejny raz butelkę, to było z pół godz. po karmieniu piersią więc wypiła tylko 30 ml bo była najedzona, ale co najważniejsze odbyło się to bez cyrków, normalnie. Także myślę, że jesteśmy "w domu". Martynka pije z butelki z wolnym przepływem, którą trzeba "ssać" - tylko taką lubi Co za dziecko
no to pięknie!
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości