|
|
#4051 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV
Cytat:
:0 tp tez zostawie denerwuje mnie tylko bo jak tarmosi lale to boje sie zeby tym sie w oko nie uderzyła
|
|
#4052 | |
|
Zadomowienie
|
No, kicia była u wetki - lekarka zachwycona nie była, bo powinno się to szybciej goić. Ale skoro kot zaraz po posmarowaniu maścią wylizuje tę łapkę, to dostał taki plastikowy kołnierz. I ma go nosić do skutku
![]() Już to widzę - skoro prawdopodobnie to ze stresu przypałętało się jakieś paskudztwo, to co dopiero będzie, jak ją ubierzemy w wielką, plastikową obręcz. Przecież stres będzie taki, że jej to chyba pozostałych 17 opuszków obejmie! ![]() No i wciąż mamy smarować, jak się domyślacie. Plus antybiotyk w tabletce 2 razy dziennie (przez 3 dni). Cytat:
![]() bo u mnie nastąpiło zjawisko, przed którym przestrzegała mnie teściówka - że i tak będę miała swoje ulubione ubranka, w które będę ubierać małą regularnie, a pozostałe założę raz albo nigdy. No i faktycznie tak jest ![]() Np. spodni w aktualnym rozmiarze ma moja córeczka 26 par. Zakładam jej 4, może 5 moich ulubionych, reszta leży ![]() nasz słoń wyprał się fajnie, ale plastikowe kółka rzeczywiście odpadły. Ale nie mam im tego za złe, przeszycie było poluzowane, bo już wcześniej inne dziecko przez rok się nim bawiło ![]() Jeszcze a propos ubranek i zakupów dzieciowych ![]() W ostatnich dniach zaczęły się wyprzedaże w H&M, więc szafa Zosi wzbogaciła się o brązowe sztruksy, czapkę z uszami (już chyba na przyszły rok, na ten ma czapek ze 20), szary kardigan, body w paski, komplet czarnych ( ) skarpet, kozaczki takie jak mamy, tylko o rozmiar większe i szare legginsy, a poza H&Mem - kolejne brązowe spodnie, bluzka z napisem "I Daddy", czerwone body i komplet ciepłych rajtek .Tak więc znów wariuję, a będzie jeszcze gorzej, bo takie prawdziwe przeceny w H&M zaczną się za jakiś miesiąc, a w Zarze gdzieś w połowie stycznia ![]() Kupiłam też Zosi laleczkę i w ogóle zakochałam się w zabawkach tej firmy! No spójrzcie tylko np. na te albo tę
|
|
|
|
|
#4053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do rozdrabniacza to nie wiem, moj blender nie rozdrobnił mi merchewki na papke, mysle o takich specjalnych dla dzieci blenderach i parowarach w jednym |
|
|
|
|
#4054 |
|
Zakorzenienie
|
Phdwao nic się nie stało z plastikowymi elementami.
Deopison z tym kołnierzem doskonale rozumiem. Też raz mieliśmy przykaz, żeby założyć, jak Shiro lizaniem sobie strasznie łapę rozpaprał (alergia prawdopodobnie), i jak mu to założyliśmy to biedny siadł w miejscu i ani drgnął, w końcu się nad nim ulitowałam i mu to zdjęłam, tylko pilnowałam w miarę możliwości, żeby łapy nie lizał No i nie wiedziałam, że robią lalki na Twoje podobieństwo
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-11-29 o 19:25 |
|
|
|
#4055 |
|
Zakorzenienie
|
Depoison, ja się zastanawiam, po co Ty tyle tych ciuchów kupujesz małej, skoro sama mówisz, że chodzi w kółko w tych samych ? My mamy ilość minimalną, kilka par spodni, może 3 sukieneczki, rajtki, bodziaki, ze 2 sweterki, kilka bluz, jakieś getry. Generalnie staram się podchodzić do tego racjonalnie, bo na co dzień ona chodzi w spodenkach i bodziakach, a na wyjście typu do znajomych to i tak rzadko ubieram jej np. sukieneczkę, bo sukienka plus kombinezon mają się nijak i dziecku jest niewygodnie...
Blue, ja mam blender 3 częsciowy i planuje kupić taki z pokrywą, czyli, że pokrywę zatrzaskujesz i naciskasz przycisk i samo się robi, bo z blenderem to trzeba stać i to tłuc, a mi się nie chce.. |
|
|
|
#4056 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Świetna wiadomość Cytat:
moja umie tylko z pleców na brzuszek, a w drugą stronę to jeszcze nie.Cytat:
dla Lu |
|||
|
|
|
#4058 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my nadal 62 , 68 jest jeszcze za dużeAle tych spodni to masz kolekcję , my mamy 3 pary podarowanych dżinsów i założyłam M raz, bo wydaje mi się że to niezbyt wygodne ubranko, zdcydowanie wolę śpioszkiCytat:
Nieźle!Nie dziwię się, ze Ci się podobają, te z drugiego linka wyglądają jak Ty
|
||
|
|
|
#4059 | |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za miłe przywitanie!
Cytat:
Karmię go wyłącznie piersią, właściwie od 3 doby dostaje moje mleko. Nie toleruje smoczków, uspokajaczy - prawdziwy naturalny ssak Chociaż troche nas kosztowało przestawienie ze smoka na pierś.Rozwija się bez problemów. Oczywiście zaliczyliśmy na początku cały tłum lekarzy (sama wiesz zresztą) Jest pod kontrolą neurologa i teraz chodzimy trochę na rehabilitację (bardziej z własnej potrzeby niż konkretnych wskazań. Lekka asymetria urodzeniowa, zamknieta klatka piersiowa i przykurczona obręcz barkowa) Przez to że jest taki wielki, jest trochę leniwcem i z oporami zaakceptował leżenie na brzuchu. Jak ma się trochę powysilać to jest niestety ryk. Jest dosyć wrażliwym maluchem, ale pogodnym. Najlepiej czuje się w czyiś ramionach. Właściwie cały czas do kogoś przyklejony - moja małpeczka. Jak skończył 1,5 miesiąca przesypia całe noce średnio od 18 do 7 rano, dzięki temu udało mi się od razu wrócić do pracy (jestem grafikiem pracuję w domu) Przyznaję się że podczytywałam twoje posty, właśnie też ze względu, że masz wcześniaczka. |
|
|
|
|
#4060 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzieś na fejsie jest link do mojego bloga. Widziałyście może? Ja szukam i znaleźć nie mogę, a jestem ciekawa co tam napisali
|
|
|
|
#4061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ALE gorzej to wychodzi w praktyce ![]() w kazdym razie az tak duzo ciuchow niemam. Bo mała szybko wyrasta .
|
|
#4062 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mój tata wziął dziś Zbańkę i nie było ich 4 godziny Małej było dobrze, cieplutko, powietrze wilgotne, a tacie nie przeszkadzało, że zmókł![]() Cytat:
Cytat:
Pamiętam, jak kiedyś wklejałaś link do takiego cuda, ale nie chciałabym już wydawać kasy....ale działa odpowiednio? |
||
|
|
|
#4063 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
). To fajnie, że maluszek zdrowo się rozwija, to najważniejsze! A co do wycieczek po lekarzach - oj znam to aż za dobrze
|
|
#4064 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Staram się ubierać mu te ubrania. Ale nie wszystkie są tak samo duże więc liczę na to, że jak jedne będą za małe to znajdą się jakieś odpowiednie. Po domu zakładam najczęściej body z długim + spodnie od dresu. A jak chłodniej to body z krótkim+cienka koszulka z długim+spodnie dresowe. Więc w tych to akurat chodzi bo codziennie zakładam inne. Te laleczki są fajne. Powtórzę się - chcę mieć jeszcze córeczkę!! Oprócz synka musi być córa |
||
|
|
|
#4065 |
|
Wtajemniczenie
|
Blue ja mam blender który robi idealną papkę,taką jak w słoiczkach. wypróbowane na dyni,jabłku i marchewce.
|
|
|
|
#4066 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4067 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kupiłam dzisaij kilka rodzajów kaszki i sloiczków na start. I na razie spróbowalam podac Frankowi kleik ryżowy na mm...przez butlę nie przechodzi jednakowóż więc próbowałam łyżeczką...ale mój malec nie jarzy jak to się je z łyżeczki i był po pas zapluty Kleik vs Franio 0:1.
|
||||
|
|
|
#4068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żartuję. nic, po prostu lubię zimę
|
|
#4069 |
|
Zadomowienie
|
Moja mama dzwoniła i kupiła małej szczeniaczka uczniaczka i dwie maty piankowe w tesco
ciekawe co kupi malej na święta bo to prezent na mikołajki
|
|
|
|
#4070 |
|
Raczkowanie
|
Ale on je w nocy - na śpiocha. Tak co 3-4 godziny. Więc jest przewijanie, karmienie i kima dalej. To dla naszego wspólnego dobra, bo biust by mi eksplodował.
Ja przez Was kupiłam matę piankową, chociaż mój M. pukał się w głowę. Po co takiemu małemu mata skoro klocków nie układa (hehe)? Teraz sam rano rozkłada i turla się z małym. Edytowane przez os_girl Czas edycji: 2012-11-29 o 20:23 |
|
|
|
#4071 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Już się tak przyzwycziliśmy i jest dobrze. Ale dżinsy to jak wychdzimy bo normalnie to dresowe ![]() Cytat:
Zawiń tabletkę w plaster szynki i zawołaj psa. ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie stąd ta różnica w cenie. Myślałam, że chodzi tylko o "oddychającą" tapicerkę.. Blue - zwróć uwagę na to, które zamawiasz! . Na pocieszenie napiszę Ci, że i tak karmię ją na siedząco. To rozkładanie oparcie może się przydać do podania mleka, czy herbatki w butli, albo w niekapku. Ewentualnie do spania po jedzeniu. . Tak przy okazji: Czy Waszym zdaniem foteliki MaxiCosi CabrioFix nadają się dla dzieci do 13 kg? Rozumiałam, że mojej było ciasno w płaszczyku, ale ostatnio była w body i bluzie welurowej, a też na styk. Rozważałam zakup kolejnego fotelika po roczku, ale chyba jednak będzie po chrzcinach i przesiądzie się do niego jak zacznie siedzieć. Swoją drogą ciekawe, co mam zrobić przed chrztem, żeby nie miała pogniecionej pasami sukienki. W kościele będzie w śpiworku, a do kościoła i na imprezę chyba powinnam dojechać wózkiem. Swoją drogą darowałam sobie załatwianie chrztu w innej parafii, więc będzie w mojej. Prawdopodobie w drugi dzień Świąt BN. Do kuzyna napisałam w piątek wieczorem, a we wtorek miałam w skrzynce zaświadczenie (pracuje w DE i przyjeżdża tylko w niektóre weekendy), a od chrzestnej niestety niczego nie dostałam. To oczywiście nie wina chrzestnej, tylko tż. Spróbuję załatwić chrzest bez tego i później donieść, ale babka w mojej parafii na pewno będzie robić problemy. A ja chcę załatwić knajpę (w święto... cudownie po prostu), zamówić zaproszenia, świecę i szatkę. Ile się płaci za chrzest?
|
|
|
|
|
#4073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
toś mnie rozbawiła ![]() ja to mam takiego przepadzistego jednego psa że by nawet całe op. tabletek łyknął - z wędlinką oczywiście
|
|
#4074 |
|
Zakorzenienie
|
Wvictoria już kilka razy to o kocie czytałam, ale za każdym ryczę ze śmiechu
![]() a co do podawania psu tabletki - mój się wycwanił, potrafi połknąć samą szyneczkę a tabletkę wypluć...
|
#4075 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak odkryjesz sposób sterowania płcią to się pochwal ![]() Dep rzeczywiście lalka jak Ty A ilość spodenek porażająca. Wiadomo, że mała we wszystkim nie będzie chodzić, ale wszystkie ciuchy w sklepach są takie piękne i krzyczą żeby je kupić
|
||
|
|
|
#4076 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Za chrzest dałam 100zł. Cytat:
Ja to czytałam u weta w poczekalni i płakałam ze śmiechu ![]() ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Cytat:
![]() Mój mąż się o to nie obraża bo mówi, że może być i sraką skoro ma syna
|
|||
|
|
|
#4077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4078 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak jej się to tak podoba, to niech się bawi ![]() Cytat:
Nie zauważyłam podobieństwa, ale skoro jest, to nie dziwota, że tak mi się podobają Cytat:
![]() Cytat:
Lekarstw w swoim niedługim życiu nasz kot dostał niestety mnóstwo, więc opracowaliśmy strategię, która u nas się sprawdza: tabletkę kroję na 4 części (jeśli to dość małe tabletki - jak większe, to na więcej). Biorę surową mieloną wołowinę, robię około 6 kulek wielkości ziaren cieciorki. W 4 wbijam tabletkę i miejsce wbicia zalepiam mięsem. Najpierw daję jedną kulkę - tę bez tabletki. Potem 4 z tabletkami. Jeśli z którejś kulki tabletka "wypadnie" (mięso zostanie zeżarte, lekarstwo przypadeczkiem kot wypluje) - wbijam ją w kolejną. Jeśli coś nie zostanie mimo to zjedzone - nie daję karmy dopóki nie uda mi się lekarstwa opchnąć. Jak nasz kot jest głodny, to łyka bez gryzienia. Zastrzegam, że to jest sposób na kota bez zębów, który nawet jeśli gryzie, to bardzo powierzchownie i połyka zanim się zorientuje, że w środku mięsnej kulki była milimetrowej wielkości cząstka tabletki
|
||||
|
|
|
#4079 | |||
|
Zakorzenienie
|
A to jesteś z tych co po prostu lubią
![]() Kiedyś też lubiłam, jak jeszcze jeździłam na zimowiska. Ale teraz już nie, zima na Śląsku jest okropna. Breja zamiast śniegu brrr Cytat:
Na pewno Wam się przydadzą. Cytat:
![]() Cytat:
Za chrzest nie płaciliśmy. Jak załatwialiśmy termin to pytałam o to, to nawet nie powiedzieli, że co łaska. Na naukach ten temat też nie został poruszony. |
|||
|
|
|
#4080 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Leon zrobił dziś strajk głodowy Zjadł w sumie 440 ml, 2 razy pierś i stołową łyżkę kaszki. Nie wiem o co kaman Nic mu nie dolega, jest wesoły, teraz normalnie poszedł spać. Mam nadzieję, że jutro będzie już jadł jak zwykle![]() cześć! cześć! Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:37.

:0 tp tez zostawie

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

moja umie tylko z pleców na brzuszek, a w drugą stronę to jeszcze nie.

Pamiętam, jak kiedyś wklejałaś link do takiego cuda, ale nie chciałabym już wydawać kasy.

Pewnie stąd ta różnica w cenie. Myślałam, że chodzi tylko o "oddychającą" tapicerkę.