|
|||||||
| Notka |
|
| Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#7171 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8
Cytat:
Dziewczynki zapytam jeszcze raz, wiecie może który model lepszy? Panache sport czt triaction z triumpha? aa i rozszyfrowałam marki biustonoszy, które kiedyś tam przymierzałam to podpisałam je w albumie - jak by któryś szczególnie przypadł komuś do gustu
21.06.2012 Mentory okrągłe 325/275 Edytowane przez belseno Czas edycji: 2012-11-29 o 22:55 |
|
|
|
|
#7172 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8
Cześc Dziewczątka
![]() Ja jestem też i tak podczytuje jednym okiem,a drugim Gesslerową oglądam...heh i po tych wczesniejszych opiniach o niej co pisałyście to już nie wiem co myslec,a dzis ostatni odcinek tej serii-juz tez mi sie to chyba przejadło ![]() Lauren, Kochaniutka jak ja Ci wspólczuję tego rzyganka...ja bardzo to przezywałam na poczatku ciązy-miałam wrazenie,ze z łazienki nie wychodzę....trzymaj się,z każdym dniem będzie lepiej...mam nadzieję,ze te kilo co nabyłaś w trakcie to niedługo znikną. Ja w ogóle gdzieś czytalam,ze brzuch puchnie po operacji,nie wiem czy to od narkozy,czy jak-możliwe że to woda "stoi"....a najgorsza ta ochota na czekoladki co dziewczyny pisza...nie ma co robić to się podjada a ćwiczyć nie mozna...i jak tu się utrzymać w formie belseno, a ta rura w gardzieli też mnie przeraża-ponoć potrafi po tym nieźle krtan boleć a jeszcze jak dojdą te wymioty po..brrrWolę chyba skupić się na pozytywnych aspektach tej operacji ![]() Amorcio, podoba mi się,żeś taka czujna Faktycznie,różne rzeczy się słyszy i może pojawić się ktoś cichociemny![]() ale i tak witam Nowe Dziewczynki wśród nas |
|
|
|
#7173 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zero odruchu wymiotnego. A miałaś już kiedyś jakąs operacje w narkozie? Ja kilkanaście lat temu miałam wyrostek i tez dobrze narkoze zniosłam i wówczas też byłam przekonana, że ani rury mi nie wkładali ani nawet maski, usnęłam odrazu po zastrzyku
21.06.2012 Mentory okrągłe 325/275 Edytowane przez belseno Czas edycji: 2012-11-29 o 22:53 |
|
|
|
|
#7174 |
|
Raczkowanie
|
Belseno oraz MyaDiva - dziekuje za wskazowki
![]() s tercza na boki jeden wiekszy drugi mniejszy ...Mysle , ze wstrzymam sie z informowaniem rodzicow , to bedzie taki moj maly sekret do czasu jak nie bedzie rzucal sie w oczy haha Chcialabym powiekszyc piersi moze nawet do miseczki duze C - zaszalalam no wlasnie nie mam wyobrazenia jak to by moglo wygladac :rolley es:... napewno apetycznie ale czy do takiej drobinki jak ja pasowal by ten rozmiar? mam 158 wzrostu a cycuszki jak widac na zalaczonych zdjeciach.Poprawie sie MyaDiva ! ![]() i bede bardziej cierpliwa bo juz myslalam, ze cos nie tak z moim komputerem jest albo automatycznie zostawalam odrzucana .. ale juz sie wszystko wyjasnilo ![]() Tak sie w to wkrecilam , wiec szybko sobie nie odpuszcze !Sporo czasu przede mna zanim zabieg zostanie wykonany ale wole byc pewna doktora i nie robic wszystkiego w biegu - bo jednak jest to operacja, ingerencja w moje cialo . Saba08 - tez tak wlasnie myslalam , co lekarz to inna wizja na zabieg oraz ciecie wykonywane na wstawienie implantow .Wazne zebym cala z tego wyszla ) ale Wy dalyscie sobie rade wiec czemu ja mialabym nie ?
|
|
|
|
#7175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam takie spostrzeżenia. Po pierwsze patrząc na Twoje zdjęcie głowę bym dała że Ty już jesteś po niezbyt udanej operacji- przepraszam że tak to ujęłam, ale to jest pierwsze co mi się nasunęło na myśl. Kolejna sprawa -wymiary 75 pod i 91 w biuście wiesz to są super wymiarki , ja mam prawie takie po operacji Moim skromnym zdaniem- rozważyłabym raczej plastykę piersi a nie powiększanie . No bo po co? po co powiększać coś co małe nie jest?- masz na prawdę super piersi. Choć mają deformację rozmiarowo są super- i ja bym się skupiła na usunięciu deformacji a nie powiększeniu. I teraz czemu- a no temu że wkładając tam implanty nie pozbędziesz się tego co Cie trapi najbardziej. Piersi będą większe ale będą bardziej patrzeć w boki- podniesiesz do góry brodawki i jednocześnie je oddalisz jeszcze bardziej (no bo idą na boki). I jeszcze odniosę się do tego co napisał Pan dr. A więc po pierwsze szkoda że na konsultacji sam Pan nie zwrócił uwagi na boczne ułożenie brodawek (co wydaje mi się dziwne) i nie wytłumaczył Ci na jaki efekt możesz liczyć z taką deformacją jaką masz. Dalej-"ale przy mniejszych protezach efekt mobilności piersi się poprawi i będzie można regulować to biustonoszem."- ja to rozumiem że będziesz mogła sobie zbliżyć piersi biustonoszem a nie że zmieni się/ będzie można zmienić położenie brodawek na piersiach. To jest odpowiedz na pytanie- "czy piersi będą mi nadal uciekać na boki?". Napisz jeszcze raz do Pana dr bo chyba się nie zrozumieliście- spytaj o to czy po operacjo brodawki nadal będą skierowane skrajnie na boki bo to jest Twoim największym problemem który chcesz skorygować.
like for like !!! Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia 15,12.09 mentorCPG333-485cc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
Edytowane przez MyaDiva Czas edycji: 2012-11-29 o 23:08 |
|
|
|
|
#7176 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pas też jeszcze noszę, ale nie wiem jak to jest z tym triaction, bo nie ma regulowanych ramiączek, a poza tym to staniki w końcu mają uciskać te piersi czy narazie je podtrzymywać? Już sama nie wiem. ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- MyaDiva wyłałam Ci zaproszenie, mogę liczyć na przyjęcie? Mam jeszcze pytanie czy to normalne, że w lewej piersi jak się położę (przed snem) pojawia się dziwny ból, jakby mięsień i tak trzyma przez małą chwilkę. Nawet jak głową ruszę na bok to coś tam czuję. I zauważyłam, że implant w prawej piersi jest wyżej niż w lewej, gdzie wszystko się ładnie układa, czy przez te jeszcze 2 miesiące implant zejdzie? I jeszcze jedno czy będąc prawie 2 miesiące po zabiegu będę mogła na godzinkę zdjąć pas uciskający piersi od góry? Pozdrawiam.
|
|
|
#7177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cycuchy jeśli swędzą - już smaruj , najbezpieczniej będzie czymś na rozstępy dla mam karmiących. Ale blizny omijaj na razie- blizny na początku muszą być suche i sterylne i nic więcej.
like for like !!! Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia 15,12.09 mentorCPG333-485cc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
|
|
|
|
|
#7178 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i dobrze żebyś miała zdjątka w albumie tym samym będziesz bardziej wiarygodna
|
|
#7179 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Faktycznie - dr MW nie zwrócił w ogóle uwagi na ich ułozenie a ja sama zapomniałam się zapytać mimo, że to było moje najważniejsze pytanie - byłam baaaardzo zestresowana. Właśnie nie rozumiem o co chodzi z tym biustonoszem - zależy mi by piersi ładnie wyglądały nago a nie w biustonoszu. Plastyka piersi - jak to poważnie brzmi. Nigdy się nad tym nie zastanawiałam. Poza tym plastyka to chyba więcej cięć? Raczej bym się na to nie zdecydowała. Czyli podsumowując - włożenie implantu może tylko pogorszyć sprawę ułożenia brodawek, nie ma szans, że skieruje je do środka? |
|
|
|
|
#7180 |
|
Zadomowienie
|
AGGGA nooo wymiarki masz imponujące..kurcze ja też bym ich nie ruszała..ale rozumiem że masz problem i że to twój kompleks,,..kurcze ale one są takie ładne....nie żebym Ci odradzała..bo zrobisz co chcesz..wiadomo
ale niektóre po operacji nawet tak nie wyglądają..i jak MAYA ci napisała,zapytaj go jeszcze raz a dokładnie
|
#7181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaproszenie - zaraz zobaczę co i jak i odpisze na priv Jak się kładziesz to Cię coś boli? ale na implancie czy pod nim? piszesz dalej że jak głową kręcisz to Cię boli- no to wygląda, że Cię boli jak ciągniesz mięsień ( no wiek ze to śmiesznie brzmi że głową ruszamy mięsień na piersi , ale tak jest ) . A piersi będą Ci się wyrównywać jeszcze przez parę tygodni-na razie mogą być krzywe. Jedna jest jedną, a druga drugą-i w swoim tempie będą się układać. Mięśnie masz różne z obu stron, tkankę też inną , prawą ręką ruszasz inaczej niż lewą-i temu obie piersi są teraz inne i różnie do siebie dochodzą. Ale daj im czas a z pewnością się wyrównają. Po 2msc po operacji, na godzinką? ![]() :roll eyes: hihi a na koniu nie będziesz wtedy jeździć albo nie będziesz skakać na spadochronie?
|
|
|
|
|
#7182 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na koniu nie będę jeździć, ale chcę "miło przyjąć" pewną osobę i wiem, że dodatkowy atut mógłby poprawić mój wizerunek. Trochę to prymitywne z mojej strony, ale mając w pamięci ostatnie 12 lat, to miło być taką prymitywną babą i pokazać się z jak "największej" strony ![]() Co do stanika, to pooperacyjny już zamieniłam na trophy N, ale dostępny był tylko 1! więc szukam dalej innych na zmianę, dlatego pytałam o ten triaction. Akurat z nim nie byłoby problemu, bo jest dostępny w moim rozmiarze, ale podobno ściska piersi. I teraz nie wiem, czy biustonosz sportowy ma je ściskać czy podtrzymywać. Jeżeli podtrzymywać to zmuszona będę dalej szukać trophyN.
|
|
|
#7183 |
|
Zadomowienie
|
aggga,
dziewczyny tak chwalą te Twoje piersiątka,że chyba też wpadnę je zobaczyć )Tutaj Celinka miała robione piersi bez implantów-moze pogadajcie? A Ty jestes po jakichs porodach/karmieniach?? Do Ci Mya pisze-dokładnie opisz doktoraowi o co Ci chodzi, lepiej wszystko powyjasniać przed niż się kroić niepotrzebnie. A jesli nie jesteś w stanie tego mu wytłumaczyć,to może dołącz do maila zdjęcie,bo moż emu się też mylą te wszystkie cycki ![]() W ostateczności idź na kolejną konsultację.... Pozdrawiam
|
|
|
|
#7184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Plastyka piersi - no tak , brzmi poważnie ale u Ciebie byłoby to tylko cięcie z jednej strony otoczki (półksiężycowo od strony mostka na linii otoczki). I tyle- w ten sposób by było można je przesunąć do środka- no tak mi się przynajmniej wydaje . Teraz wkładając implanty ułożenia brodawek nie zmienisz-nie będą patrzeć do środka. Mało tego- jeśli to będzie mały implant to nie zmniejszyć nawet przerwy między piersiami. A więc będziesz mieć piersi bardziej wypełnione, które będziesz mogła zebrać stanikiem- ale będą patrzeć na boki . Jaka będzie przerwa - to trzeba by zmierzyć (znać szerokość implantu, projekcję i rozstaw Twoich brodawek)
|
|
|
|
|
#7185 | |
|
Raczkowanie
|
Jestesmy podobnego gabarytu
Czekolada sie nie martw. Ja jadlam wszystko co mi w rece wpadlo w az do 4 tyg po operacji i przytylam 3 kg. 1 kg zrzucilam na cycki a reszte zgubilam jak zaczelam chodzic na basen o 5 go tygodnia Powodzenia!Cytat:
|
|
#7186 |
|
Raczkowanie
|
Internet tak mi się muli, że nie wytrzymam. Jutro się odezwę. Miłej nocy Wam życzę.
Zerknę jeszcze jak moje bąble śpią, są takie kochane wtedy ![]() Ps. Piszcie, piszcie miło się "Was czyta".
|
|
#7187 |
|
Raczkowanie
|
5 ty dzien jest przelomowy (przynajmniej w moim wypadku a i ogolnie chyba dziewczyny zauwazyly tu taki trend dnia 5 go) i zaczelam sie lepiej czuc. Masz spory implant tak jak ja a to podono bardziej boli ale przejdzie i juz niedlugo staniesz na nogi
![]()
|
#7188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hihi a na przywitanie możesz na godzinkę pas zdjąć po dwóch miesiącach nic się piersią przez godzinkę nie stanie
Edytowane przez MyaDiva Czas edycji: 2012-11-29 o 23:42 |
|
|
|
|
#7189 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Nie-nie byłam w ciąży i raczej dzieci nie planuje. Mam 25 lat. Niestety miałam wrażenie, że dr spieszył się i nie zadałam wszystkich pytań. Ale przemiły facet, na pewno oddałabym mu swoje piersi do zrobienia. Poza tym nie odradzał tej operacji więc chyba faktycznie coś z nimi jest nie tak. Myślę, czy w pon nie pojechać na konsultacje do J.S. (Bielsko-Biała) - jestem ze Śląska, do M.W. (Wro) mam daleko. Chciałabym zapytać jeszcze innego lekarza o zdanie. A zdjęcie już mu wysłałam tego samego dnia w którym miałam konsultację - wczoraj :P A co do operacji bez implantu - no takie małe powiększenie chyba im nie zaszkodzi... I byłyby bardziej okrągłe ![]() ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- Cytat:
Aaaaa, cięcie przy brodawce - nie... tego bym się nie podjęła. Teraz to ja Wam zazdroszcze - miałyście zazwyczaj mniejsze ale po op. są piękne. A z moimi to nie wiadomo co to wyjdzie
Edytowane przez aggga1987 Czas edycji: 2012-11-29 o 23:50 |
||
|
|
|
#7190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz mykam pomruczeć do Al Pacino
|
|
|
|
|
#7191 |
|
Raczkowanie
|
Wstawilam zdjecia mojego biustu
- ustawilam na priv .Mam nadzieje ze dobrze to zrobilam i widac zdjecia . Lekarz zaproponowal mi implanty okragle 0 roznej wielkosci. Ciekawe jak moje piersi by wtedy wygladaly ?---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Baardzo ciekawi mnie dziewczyny jak wygladaja wasze piersi po operacji ..yy.. bo jeszcze pomyslicie ze jakims zboczencem jestem haha . Nie nie ja tylko zastanawiam sie czy ktoras z was miala podobne piersi do mnie wygladem i rozmiarem i jaki efekt koncowy uzyskalyscie ale tak wogole to na mnie juz chyba czas .. Dobrej Nocki zycze Wam wszystkim!
|
|
|
|
#7192 |
|
Zakorzenienie
|
zasiadłam z kubkiem kawy,powysyłałam zaproszenia, zaległości mam jeszcze w galeriach,ale wolny week przede mną i mąż w domu ![]() miłego dnia
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#7193 |
|
Raczkowanie
|
Ja również sie witam z wszystkimi
mam wolne bo chora jestem ![]() BELSEN -widze że ci dziewczyny odpisały a ja nawet teraz słyszałam w radiu te reklamę z triumfa, U mnie pada i ti dość mocno
|
#7194 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry dziewczynki
![]() A u mnie pada. Snieg od wczoraj. Maluchy pytaja, czy Mikolaj już jedzie
|
|
#7195 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się z ranka, chyba znowu jestem pierwsza ale cóż gdy mój bąbelek wstaje z kurami to i o tej godzinie mam trochę czasu dla siebie. Tak więc nadrobiłam wczorajszy dzień bo przez choroby nie mam kiedy brać udziału w rozmowach ale jak mi się uda to szukam różnych interesujących mnie informacji
![]() Kobitki powiedzcie mi proszę czy któraś ma taki model allergana /McGhan (bo to chyba ta sama firma) 510 Dual Gel ? Nie chodzi mi o rozmiary itd tylko o sam model bo ma ciekawy opis
Edytowane przez Amorcio Czas edycji: 2012-11-30 o 08:48 |
|
|
|
#7196 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki dziewczyny, że wszystko wyjaśniacie
jestescie naprawde bardzo pomocne, fajnie tak sobie pogadac z kims kto tez wlasnie to przechodzi lub juz przeszedl:") Ja mysle, ze i tak calkiem dobrze znosze operacje bo wychodze normalnie z domu, chodze do sklepu/na poczte itp. Oczywiscie z osoba towarzyszaca haha w razie czego. Ból jak to ból..ale znośny...milion razy gorzej wspominam poród )....Właśnie tak mysle jak tam wasze blizny? Ja zdjecie szwow mam dopiero w srode, wiec pewnie wtedy lekarz mi powie czym smarować itp, bo jak narazie jeszcze o tym nie rozmawiałam..a wy co polecacie?
|
#7197 |
|
Raczkowanie
|
Dzien doberek
za moment wybieram sie do pracy az ciezko odlepic sie od cieplej pierzynki ktora jestem otulona.. W moich rejonach jak narazie nie pada ale bez czapki i rekawiczek ani rusz ! To ja zycze Dziewczynkom milego dnia
|
|
|
|
#7198 |
|
Zadomowienie
|
hejka dziewczyneczki
KWIATUSZEK..ja z południa ale nie ma śniegu aczkolwiek czapa musi być ![]() ANGELANGEL tak tak..to forum jest niezastąpione a ty i tak śmigasz..ja pierwszy tydzień to nie było mowy o wyjściu z domu,ale u mnie 5 doba przełomowa była i już wtedy z górki!!!![]() AMORCIO nie znam tych żelków i nie obiło mi się że ktoś takie tu ma,ale pytaj,pytaj może ktoś ma RODZYNECZKU zdróweczka kochanie życzę HORO noo powiedz im że jedzie mój 9letni syn już nie wierzy w mikołaja...chyba że w samego siebie bo tak ma na imię ale ja mu wciskam że niby nie ma,a jest..ja też wierzę,że mikołaj jest w każdym z nas i takie tam bajery..i on niby nie wierzy a jak mikołaj w tamtym roku do nas przyszedł to był oczarowany!!!![]() dziewczynki ja wczoraj byłam wieczorkiem u koleżanki na babskich pogaduchach...z koleżankami starszymi trochę ode mnie...i oczywiście musiałam pokazać biust..nie raz wymacały mnie i podziwiały....kasę już zbierająprawdziwe....a jednak ![]() KATARZYNKO ja też kawkę wchłaniam i pożarłam piankę w czekoladzie,takiego ciepłego loda..to mój rytuał z rana..po śniadanku,kawka i coś do kawki bo później już nie powinno się jeść słodyczy...a to spalę 5 razy w ciągu dnia..i tym sposobem żrę codziennie coś słodkiego...chyba trochę przesadzam,nie mogę juz się bez tego obejść,uzależniłam się
dr.M.W. Wrocław!!! 04.06.2012r.. .cpg322MENTOR330cc..:jupi :Edytowane przez klaudeczka2010 Czas edycji: 2012-11-30 o 09:19 |
|
|
|
#7199 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a po zdjęciu szwów miałam smarować blizny maścią alantan i osłaniać gazikam do czasu odpadnięcia strupkówi a potem po całkowitym wygojeniu silicon w żelu i tyle. Ale lekarze mają swoje zalecenia wiec wysłuchaj swojego i daj znać co Ci zalecił ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
|
|
#7200 |
|
Raczkowanie
|
Forum jest niezastąpione. Mój mąż (co znaczy skrót TŻ, którego używacie?) też już nie może słuchać o piersiach, nie ma co przeginać, żeby nie miał przesytu
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:18.

hi hi chyba nie ważne jaki rozmiar się oddaje?

też mnie przeraża-ponoć potrafi po tym nieźle krtan boleć
a jeszcze jak dojdą te wymioty po..brrr
:rolley es:... napewno apetycznie 
wiesz to są super wymiarki , ja mam prawie takie po operacji

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)