![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci świat poznają, a mamusiom spać nie dają. III-IV 2012 cz.(X)V
hej w nowym wątku
dla zainteresowanych artykuł o parówkach i ranking http://finanse.wp.pl/kat,104128,titl...l?ticaid=1f9d6 ja jeszcze długo nie podam , bo tam jednak dużo "syfu " ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Karolca dla niemowlęcia powyżej 6.miesiąca życia. tak pisze na opakowaniu.
![]() |
#33 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Nie wiem od kiedy. Wiki szybko nie dostala parowki,chyba ze dwa lata miala jak pierwszy raz jadla. Erykowi jeszcze nie planuje dawac,szczerze to jak cos miesnego to wolalabym jakies miesko ugotowane mu dac niz parowke. Jak sie zdecydujesz to jakas dobrej jakosci. Tutaj masz ranking parowek : http://pieniadze.fakt.pl/Wielki-rank...,175104,1.html Cytat:
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
niki przez cały dzień 10ml wypija?
moje dziecko się już wyspalo :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale jakby wziął w łapkę to fajnie by się patrzyło jak sam wcina ![]() dzięki za info o tej maści pulmex baby, też teraz w necie doczytałam że od 6 mca można ją podawać ![]()
![]() |
![]() |
#37 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
jatez parowek nie zamierzam poki co podawac....
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
słowo o azotynie sodu - konserwancie z Sokolików
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Aalegna człowiek czasem zamyślony to nie pokojarzy jak może coś zrobić
![]() Gosia a te z szynki parówki to mają mięsa wieprzowego tyle ? nie orientujesz się? pytam z ciekawości. Ja parówek też nie planuję na razie dawać.
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Karo89 tam jest tylko wieprzowe mięcho, ponoć szynka, patrząc na ceny kilograma schabu itp. to jest to całkiem możliwe , bo cena jest jakby odpowiednia ![]() ps. Gosia bo moj to ranking parówek dla dzieci, a w artykule jest napisane o tych z szynki ,że są najlepsze, co ja akurat uważam za słuszną opinie....a co do mięcha to ja też wolę dawać czyste, jeszcze się naje w życiu hot dogów itp. rarytasów Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-11-29 o 21:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
tak przez cały dzień daję mu do picia to wypije kilka łyczków i zaczyna się bawić kubeczkiem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
to tak jak u mnie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() idę spać, muszę odsypiać ostatnie dni. dobranoc ![]()
![]() |
![]() |
#45 | ||||
Rozeznanie
|
I ja się melduję w nowej części!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jakie ceny! no ale jak na prezent to spoko ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Piotruś zasnął dopiero o 21.20 t z mnie zmienił przy usypianiu bo zrobł mi kolację ![]() ![]() No i zaczeliśmy wieczorem świętować 9 rocznicę odkąd jesteśmy razem ![]() a jutro idziemy na kolację i do kina na "Operacja Argo" ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Przekazuje pozdrowienia od Aguśki. Ma nadzieję, że nie pogniewamy się, że się nie odzywa, ale nie ma czasu. Wróciła już do pracy, załapała się na kurs weekendowy i praktycznie nie ma czasu. Ale zagląda do nas na maila i mówi, że wszystkie dzieciaczki są śliczne. Jak znajdzie chwilę, to na pewno wrzuci jakies fotki.
Pozdrowiłam ją i powiedziałam, że na pewno sie nie pogniewamy ![]()
![]() |
#47 |
Zadomowienie
|
Wiecie, ja nie chcę, żeby opiekunka była nie wiadomo jaka. Potrzebuję normalnej dziewczyny, która jednak się odezwie do mojego dziecka... i nie będzie sobie bez żadnego doświadczenia wołać kwoty prawie jak moja wypłata...
Ta dziewczyna polecona od koleżanki już z rozmowy telefonicznej wydaje się w porządku. Poza tym właśnie okazało się, że jest z miasta, w którym chodziłam do liceum i nasze mamy dobrze się znają...nie wiem czy Ona o tym wie, ale mnie oświeciła dziś moja mama. No i ma jeszcze kilka plusów: kończy właśnie logopedię a audiologią (może jednak specjalista czasem pogada z moim dzieckiem ![]() Ale się rozpisałam... ale to dlatego, że ostatnio pomagałam szefowej w czasie rozmów kwalifikacyjnych więc zdobyłam doświadczenie o co pytać i na co zwracać uwagę ![]() A mój Mąż przed chwilą wrócił z pracy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
karo_z tak, mielismy slub z chrztem razem, i bardzo fajnie bylo, male przyjecie i po krzyku
co do kaszek to ja podaje glownie ryzowe o roznych smakach z bobovity, jakos tak od poczatku je podaje, one bez mleka wiec dodaje troszke mm, bo swojego nie odciagam :/ ostatnio tez kupilam jedna mleczno-ryzowa waniliowa(ktoras juz tu o niej pisala) i jedna mleczna owsianke mamy, pyszne te kaszki- zawsze wyjadam resztki ![]() ![]() a nasz jadłospis jest dosyc prosty oczywiście wahania gdzin wynikaja z nieregularnego snu ... 8-9 kaszka smakowa- ok 120 ml ok 10 przed drzemka cyc 12-13 obiadek-przewaznie sloiczkowy, czasem cos gotujemy-ze sloiczka zjada ok2/3 tego wiekszego potem cyc przed drzemka a jak krotko spi to jakis chrupek przed deserkiem albo biszkopcik albo pięteczka z chlebka i okolo16-17 deserek i ostatnio kilka dni probuje kolo 19 dac kaszke a pote przed snem cyc na dobre spanko w nocy obowiazkowo cyc min 2-3 razy, czasem bywa ze podlacza sie stacjonarnie na cala noc z nowości to dzisiaj Czaruś wołał mmma mmma a potem mama mama, oczywiscie jak juz byl bardzo zmeczony i spiacy, ale zawsze to mama a nie tata ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Hej
![]() No i mamy nowy wątek, utrafiony tytuł ![]() U nas muszę powiedzieć, ale.....chyba widać pierwszy ząbek!!!! Lewa jedyneczka-na razie tylko jest biała kropeczka, ale bardzo widoczna, nie mamy wątpliwości, że to ząbek...Od kilku dni Matylda strasznie się śliniła, ale że nie marudziła, to nie nabierałam podejżeń, i proszę...Może już na dniach ząbek się nam przebije ![]() Karolca, brawa dla Ewelinki! Silna dziewczynka i jaka zdolna! 5 kroczkow przejść, fiu fiu.... ![]() U nas jeszcze dodać muszę, nocki idą ku lepszemu...Ok 20 zasypianie, godż po pobudka na mleko (nie wierzę, że to z głodu, bo przed 20 je i cyca i kaszkę), i potem dopiero ok 1-2, i następnie 5 rano, pobudka o 8. W kwestii parówke ja też nie zamierzam serwować, nie widzę potrzeby a do tego sama parówek nie lubię. Ale będę musiala walczyć z teściową i moją mamą, bo one parówki jedzą tonami, zwykle na śniadanie, w tym moja bratanica rok starsza od Matyldki dostaje je co 2 dzien. Szok, ale każdy ma swoje zdanie na temat zywienia i wychowywania dziecka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki..
I ja się melduję w wąteczku nowym ![]() I lecę spać bo jutro pobudka o 5 a nie wiem, o której Morficzek postanowi w międzyczasie jeszcze obudzić się na karmienie..jak dobrze że weekend niebawem i do tego cały wolny.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Mnie się wydaje, że po skończeniu roku. Są takie paróweczki z gerbera dla małych dzieci i na słoiczku jest napisane, że po roku. Ale moja córcia nie chciała ich jeść. Teraz je, ale najchętniej Berlinki. Pulmex mam i polecam. Można stosować powyżej 6 miesiąca.
![]() |
![]() |
#53 | |
Raczkowanie
|
KROLCA - wielkie brawa dla Ewelinki
![]() ![]() Cytat:
![]() Póki co muszę znowu nagotować obiadków Zosi, bo już wszytsko zjadła a gotowanie na bieżąco nie jest dla mnie np dziś. jestem chora ale musiałam wyjść po zakupy - od pn nic nie jadłam więc w domu niczego nie ma, tż jada w pracy.. jak sie ubrałam (na cebulkę, czapki/rękawiczki itp) to potem Zosia, znoszenie wózka .. masakra, pot po d*** mi spływał, uszłam an blok i co? zaczeło padać, mówię, nie no tyle się nawybierałam idę ... doszłam ulicę dalej i już wracałam biegiem do domu bo było taka ulewa ![]() ![]() dawno nie byłam taka chora ![]() Ps. Zosia dziś zaczęła bić sobie brawo po zrobieniu siusiu na nocnik i tak jej zostało, od 16:00 do 19 co jej się przypomniało (co 5min) przystawała i klaskała łapeczkami ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 05:43 ---------- Poprzedni post napisano o 04:27 ---------- Gosia ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 05:58 ---------- Poprzedni post napisano o 05:43 ---------- Dochodzi 6 - obrobiłam film Zosi na yt - później sie pochwale ![]() idę spać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Dziś noc mogę zaliczyć do udanych, bo tylko 5 pobudek było
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Wtajemniczenie
|
czesc z rana
![]() ja parowki tez nie zamierzam szybko podac, nie wiadomo co tam zmielone. mam nadzieje ze tesciowa tez nie poda, ale jak nie kupie - to w lodowce nie bedzie. za tydzien juz chyba przyjezdza moja mam nadzieje wybawicielka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Zakorzenienie
|
no ceny trochę wysokie nie dość że płacilismy za usługę na weselu to jeszcze za płytę z jpeg trzeba płacić . Ale ja chcę wywołać kilka zdjęć a taniej mnie wyniesie wykupienie płyty od nich i wywołanie gdzie indziej niż u nich.
A że TŻ ostatnio kupił sobie przyczepkę (w sumie nie wiem po co) to powiedziałam że ja chcę płytę ![]() Gratuluję rocznicy ![]() mamad dużo zdrówka dla Ciebie ![]() Cytat:
![]() ![]() Witam U Nas pobudki o 22.30, 1,4 i 7.30 na dobre. Zaraz drzemka a matka musi obiad ugotować dla Oskara i dla Nas. Mam tyle roboty, chciałabym posprzątać przed świętami - wleźć w każdy kąt ze szmatą - ale normalnie mam lenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zadomowienie
|
Helou
![]() To i ja się melduje na nowym wątku! musze nadrobić- dobrze, że tylko 2 strony ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Wtajemniczenie
|
o rany wypilam dwie kawy i tak do niczego sie nie nadaje...padam i cos mi na zoladku siedzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie dziś 4 pobudki....ja nie wiem moje dizecko ma jakis zegarek w sobie chyba czy jak CO 2 h równiusienko i tak za 1 razem ok popil i dal sie uspic za 2 tez... trzeci juz niei musialam go do lozka przyniesc .. dopiero usnal... teraz pociumcial znowu i jeszcze spi ... ide po kawe bo padne zaraz ala podziwiam ze ty w ogole jeszcze funkcjonujesz ja przy 3 pobudce ponad godzine usnac nie moglam.... ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
karolca .. popraw pierwszy post prosze... 36+36?? 37+37? Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2012-11-30 o 09:18 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:32.