|
|
#4381 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar XLV
Cytat:
pyszotaboli jeszcze stópa?
|
|
#4383 |
|
Zakorzenienie
|
1Na razie nie, ale będzie oglądał.
2O tak ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- A z awokadem to guacamole Flo ![]() Edytowane przez MysiaJadwisia Czas edycji: 2012-11-29 o 21:55 |
|
|
|
#4387 |
|
grozi wypollizowaniem
|
|
|
#4388 |
|
Wpisz tu zomzing
|
gruba, nieforemna i sugerująca słabe uprzodzenie
|
|
|
|
#4389 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rispect i fogle pozazdrościć ad buty - są bosssskie eleganckie zadziorne i "jeździeckie" to chyba nie przypadek ? widziałam je na żywo - będzie Pani zadowolona przez lata/zimy ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- o fuuuuuuuuuu - wejszłam :- słabą to mało powiedziane - toż na granicy tóstegorowa już ![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- niekoniecznie jak wynika z amerykańskich badań of kors
|
||
|
|
|
#4390 | |||||
|
Panaroja
|
Cytat:
![]() ![]() ale coś mi się poprzestawiałkowało , starość nie radość ![]() ![]() 2.no nie fiem jak , ale pafnę Cytat:
) , co do jeżówki mam wątpliwości , w każdym razie nie zauważyłam u didów rewlacyjnej poprawy stanu zdrowia po jeżówce , a rutinoscorbin jest dobry przy krwawieniach z nosa na uszczelnienie naczynek , i to chyba jedyne jego działanie z cała pewnością nie uodparnia ani nie zapobiega infekcji ![]() Cytat:
2. no fuaśnie uszczelnia i wysusza 3.ankohol wszystko wydenzyfekował ![]() Cytat:
organizm nie do końca ma zdolności samonaprawcze - gdyby tak było jak mówisz , to przed wynalezieniem współczesnych leków i medycyny wszyscy by samozdrowieli , co jak wiemy nie tylko nie miało miejsca , ale było wręcz odwrotnie co do profilaktyki to masz rację , ale tu koncerny nie mają nic do rzeczy , tu trzeba samemu rzucić palenie , zacząć jeść chudziej i dużo jarzyn itp , ruszać się , spać i tak dalej , a do tego jak wiadomo nikogo nie można zmusić . Poza tym jest wiele chorób absolutnie niezależnych od sposobu żywienia , bo uwarunkowanych mutacjami genetycznymi , dziedzicznymi lub miejscowymi , osobniczymi , albo rozmaitymi wadami , i wtedy profilaktyka nic nie zdziała a w każdym razie niewiele , na przykład wrodzone zwężenie tętnic nerkowych dające wczesne nadciśnienie ze wszystkimi tego stanu konsekwencjami .Co do witamin groźnych dla życia - nic nowego , bo przedawkowanie każdej substancji jest groźne , a zwłaszcza biologicznie czynnej , więc przedawkowanie witamin też jest/może być niebezpieczne . O skutkach przedawkowania wit.A uczyłam się jeszcze w LO , i było to bardzi ciekawe , bo opisywano przypadki zgonów na skutek przedawkowania wit.A po zjedzeniu wątroby niedźwiedzia polarnego przez badaczy polarnych sprzed wielu lat wit.B17 o ile wiem nie istnieje , pewnie szło o poczciwą witaminę B12 czyli cyjanokobalaminę , która ma tyle wspólnego z cyjankiem , że zawiera grupę cyjanową CN czyli węgiel z azotem i bez której niemożliwe jest życie 2.dostęp do wiedzy - owszem , jak najbardziej , ale żeby móc dokonać wyboru , trzeba mieć wiedzę, dzięki której się weryfikuje dane , a tej wiedzy są w stanie dostarczyć wyłącznie studia medyczne . gdyby wystarczył doktor gogiel, niepotrzebne byłoby 6 lat studiów i 5 lat specjalizacji a niestety poziom wiedzy o ludzkim organizmie w społeczeństwie - nie tylko naszym - jest żenująco niski . trudno , żeby wyboru metody leczenia czegokolwiek dokonywał człowiek , który nie wie , gdzie ma wątrobę i nie wie , że ma trzustkę , przytarczyce czy na przykład żyły przeszywające , zresztą choćby ta witamina B17 przytoczona przez Ciebie razem z cyjankiem . Właśnie od wyboru metod leczenia jest lekarz , dlatego że - zwłaszcza u dorosłych , u dzieci w mniejszym stopniu - istnieje mnóstwo dodatkowych czynników decydujących o ograniczeniach w terapii - inne choroby , stan zdrowia , wiek , czynniki dziedziczne , choroby przebyte itp . to nie jest takie proste jakby się zdawało , zwłaszcza teraz , kiedy medycyna dociera do poziomu molekularnego funkcjonowania organizmu . Trzeba wiedzieć jakie są interakcje między lekami , kiedy które leki można dawać a kiedy nie , tego się nie da przeczytać w internecie Co do leczenia raka witaminą C - raka się żadną witaminą nie wyleczy Co do leczenia ziołami - sęk w tym , że zioła jako surowiec roślinny zawierają substancje czynne , ale w różnych ilościach , i najczęściej zbyt małych , żeby szybko uzyskać efekt leczniczy . Jeżeli się pije ziółka , trzeba je pić bardzo długo , żeby coś z tego wyszło , i nigdy nie wiadomo jaką dawkę substancji czynnej się przyjmuje , co jest jakby nie było dosyć istotne w procesie leczenia ziołami można pomóc , ale można potężnie zaszkodzić , zwłaszcza tymi , które mają działanie terapeutyczne w bardzo wąskim zakresie dawki substancji czynnej . Poza tym zioła przyjmowane przewlekle też mogą zrobić szkodę - na przykład przewlekle pita mięta bardzo drażni śluzówkę żołądka . Dlatego farmacja , która jakby nie było zaczynała od leków ziołowych i mineralnych - zaczęła oczyszczać wyciągi roślinne , ekstrahować substancje czynne i robić z nich leki w tabletkach , o znanej dawce i stężeniu w jednej porcji . Część leków nadal jest wytwarzana z surowców roślinnych , część syntetyzowana na wzór roślinnych pierwowzorów . Problem z leczeniem ziołami w postaci suszonych roślinek polega na niekontrolowanej dawce i niekontrolowanym stężeniu substancji czynnych . No i zioła działają tylko na niektóre schorzenia , na większość nie .3.jeżeli idzie o skuteczność metody leczenia - jest ona oceniana na podstawie procentu wyleczeń/poprawy w porównaniu z placebo w podwójnej ślepej próbie czyli ani badany ani badający nie wiedzą czy badany jest leczony lekiem czy placebo . W tego typu badaniach skuteczność homeopatii i rezonansu niezmiennie od lat wychodzi porównywalna z placebo czyli żadna , dlatego są to metody nieuznawane za skuteczne jako takie nie stosowane w medycynie opartej na dowodach naukowych , jaką się obecnie stosuje (ciekawa składnia ) .Maszyna na człowieka też potrafi działać - urządzenia rehabilitacyjne na przykład wytwarzające pole magnetyczne czy elektryczne , ale co wytwarza biorezonans tego nie wiadomo (poza pustką w kieszeni korzystającego ) , natomiast dlaczego jeden żywy organizm potrafi oddziaływać na drugi - tego nie wiadomo , i nie każdy może oddziaływać . Myślę , że na ten temat sporo mogłaby powiedzieć medycyna chińska , któa łączy obie metody - akademicką i tradycyjną . Tyle , że oni się tym zajmują od jakichś 4000 lat , a nasza medycyna akademicka ma jakieś 400 maksymalnie , z czego tak naprawdę skuteczne jest ostatnie 100-150 . Tyle że Chińczycy skutecznie bronią swojej wiedzy przed obcymi ![]() Znaczy dlaczego taka wysoka ? Bardzo prosto : -wszystkie nieprawidłowe ułożenia płodu , w których dziś dziecko jest wydobywane przez cięcie cesarskie -wszystkie porody patologiczne z osłabieniem skurczów i brakiem parcia -wszystkie niedotlenienia okołoporodowe z wylewami - dziś ziut do inkubatora , reanimacja itp , nie ma problemu -zakażenia wrodzone i okołoporodowe - dziś antybiotyk -ciężkie wady wrodzone - dziś dzięki badaniom prenatalnym niektóre koryguje się już w czasie ciąży , przy innych dziecko prosto z porodówki trafia na salę operacyjną -rzucawki , nadiciśnienie matki , cukrzyca ciężarnych - wszystko leczone bądź w razie zagrożenia rozwiązanie cięciem To tylko noworodki , a potem okres niemowlęcy - biegunki wirusowe , alergie pokarmowe , wszelkie infekcje , choroby zakaźne , łagodniejsze wady wrodzone , powodujące zgon dopiero po kilku latach itp itd . Cytat:
2.zgadza się , niemniej teraz , kiedy od wyprodukowania do spożycia mijają tygodnie i miesiące ,żarcie musi być jakoś zakonserwowane . Nie ma możliwości , żeby każdy miał ogródek i obórkę , gdzie by sobie hodował bydełko i marchewkę i sam tłukł masełko i siał żytko na chlebek 3.pogrubione a nie da się ukryć , że niedobór fluoru to próchnica .
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|||||
|
|
|
#4391 |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
#4392 | |
|
Panaroja
|
Cytat:
![]() 2. głos racjonalny ![]() 3, no właśnie , jakoś mnie nie przekonuje nabieranie mocy leczniczej przez rozcieńczanie i potrząsanie oraz stukanie o podłoże ![]() Może oni używają wody ze zbiorników oligoceńskich podziemnych , chociaz kto wie, czy mamuty do nich nie siusiały i inne megateria ![]() 4.no własnie , jakoś się nie mówi o tysiącach zatruć lekami przeciwbólowymi i przeciwgrypowymi z przedawkowania biznes pani biznes i wolny rynek ![]() 5.ponoć z jednej kaczki można uzyskać kilkadziesiąt tysięcy opakowań "leku" ![]() A jeszcze ad sinupret działąń ubocznych leków - żaden koncern nie wypuści leku o ilości działań ubocznych przewyższających liczbę wyzdrowień , bo odszkodowania go wykończą . A jeżeli się trafi , że jakiś lek stosowany masowo , czyli w ilościach znacznie większych niż w badaniach przed wypuszczeniem na rynek wykazuje znaczącą liczbę działań niepożądanych , jest po prostu wycofywany . I takie rzeczy się dzieją , rzadko bo rzadko , ale się dzieją .
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() Edytowane przez Parabelka Czas edycji: 2012-11-29 o 23:09 |
|
|
|
|
#4393 | ||||||||
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
a co do doboru naturalnego to chyba tak właśnie jest, mniej więcej Cytat:
Cytat:
i bardziej zamkniętego nie dałam rady, ale luz, poczytam sobie w wolnej chwili i ewentualnie wtedy Cię pomęczę na tę okolicznośćCytat:
czy to ci sami znajomi co od szczotek elektrycznych?Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
tak ogólniej rzecz ujmując, jako konsumenta interesuje mnie pożądany efekt i brak skutków ubocznych - i taniość - i nie twierdzę wcale że homeopatia jest tu jedynym dobrym rozwiązaniem (tak jak piszesz, jest to tak samo przemysł robiący pieniądze), ale zamiast na ból głowy brać paracetamol na pewno zdrowiej i taniej jest sobie np. poćwiczyć czy pooddychać czy powizualizować kolor niebieski itd. acha, ja nie jestem jakąś gorącą orędowniczką homeopatii (używałam raptem parę razy w życiu) ale niech każdy wybiera sobie co chce, komuś na ból zęba pomaga ketonal a komuś innemu kulki, ja tam wolałabym żeby mi w takiej sytuacji pomagały kulki, a najlepiej w ogóle trzy minuty oddychania czy coś w tym stylu
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
||||||||
|
|
|
#4394 |
|
grozi wypollizowaniem
|
ooo..nie snam tej metody oceny przody po wyglądzie tyłu ![]() pozatym-fogle nie wiem co piszecie w tym temacie okołomedycznym zgubiłam sie dawno temu ![]() ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- czy zeby dolne są jakos połączone z górnymi? ,ostatnio po kanałowym szóstki gornej bolała mnie szostka dolna..a teraz po leczeniu górnej siodemki boli mnie siodemka dolna
|
|
#4395 | |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
co do reszty się nie wypowiem bo zmęczona jestem, a zresztą i tak niesamowicie dużo jak na mnie się naprodukowałam, dzięki za fajną dyskusję, dobranoc
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|
|
|
|
#4396 | |||
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() W oddechy i wizualizacje wierzę, dużo rzeczy siedzi w głowie
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|||
|
|
|
#4397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nadanszam i uwaznie czytam, dla się wyciągam wnioski, ale nie wchodzę dyskusję, gdyż zwyczajnie jestem zieloniutka w tych tematach - i takie wejście moje mogłoby tylko ja uczynić mniej zrozumiałą dla reszty zgadzam sie natomiast z tym jednym zdaniem co Kam napisałą - że żaden farmaceutyczny/ medyczny biznes nie przytuliłby do swego łona zyskownego biznesu który by mógł wyeliminować poczebę istnienia tego pierwszego - upraszczając 2. też tak mam - po zwykłym leczeniu - szczelam ze to nerwy tj połaczenia nerwowe - neurony ?
|
|
|
|
|
#4398 | ||||||||
|
BAN stały
|
Znad talerza po kaszanie
Cytat:
![]() Cytat:
Rozumiem szpinak, rozumiem salceson, nawet nie lubienie czekolady mogę sobie wyobrazić przy odrobinie wysiłku, ale... piwa?! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Pamiętam, że jako dziecko spędzała mi sen z powiek kwestia mikcji na dworze i dostawania się uryny do zasobów wód podziemnych, skąd następnie, jak łatwo przewidzieć, do kranów (ale pamiętam też swoje przerażenie, gdy jako siedmiolatek mniej więcej podrapałem się po głowie piszącą stroną długopisu i wyobraziłem sobie siebie jako łysego dziadka z bazgrołami na głowie) ![]() A już z miodem i cytryną ![]() Aua! Bo jeszcze mojej żeś nie widziała ![]() Żeśta okropne Cytat:
A czosnek? Czy prewencyjnie też działa? Bo chyba tak ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez gryx82 Czas edycji: 2012-11-29 o 23:34 |
||||||||
|
|
|
#4399 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale Spartanie też byli ludźmi, Stalin, Hitler również. Prymitywne plemiona to też ludzie - akceptujący fakt, że śmierci się nie oszuka i że nie wszystkim dane będzie spłodzić potomka czy dożyc starości.2 i 3 Ale kto kontroluje to ile dzieciak wypija dziennie napojów słodzonych aspartamem i w jaki sposób wpływa to na jego organizm? Fluor obecnie bardzo łatwo jest przedawkować - jest w wodzie, herbacie, żywności, paście do zębów... Ja podałam przykłady dodatków do żywności, które nie służą konserwacji, tylko "poprawieniu" smaku, a według niektórych mają za zadanie ogłupiać społeczeństwo. Nie ma informacji i nie ma wyboru. Znam starszą osobę z chorobą Parkinsona, która uzależniona była od napojów słodzonych aspartamem. Nikt z jej otoczenia nie wnikał co w tych napojach siedzi, "dziadek po prostu lubi słodkie"
|
|
|
|
|
#4401 | |
|
BAN stały
|
Nie martw się na zapas, nie warto
![]() Cytat:
![]() [1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;37884520]Jak ja kupiłem tylko 100 ml, to do celów pierwotnych nic by nie zostało [/QUOTE]100ml, doprawdy dobre sobie ![]() Właśnie żem se czaju zaparzył i macham znad niego specjalnie do Ciebie O właśnie! Kawa i magnez Mam jakiś zwykły Mg z wit. B6 i zalecają 2 tabletki na dobę, co stanowi raptem 27% dziennego zapotrzebowania, no magnezowa rozpusta po prostu
|
|
|
|
|
#4402 | |
|
Zakorzenienie
|
niii
w sumie im się nie dziwię tak teraz myśląc na spokojnie - nie mają widać potrzeby takiej to i zioła im obce i śmieszne i staroświeckie - szczęśliwi ludzie no ![]() ![]() coś z cyklu syty nie zrozumie głodnego laski które przechodzą takie traumy w związku z @ że byście mi nie uwierzyli tutaj idę o zakład -a medycznie jak dały się nawet pokroić celem szukania przyczyn takich dysfunkcji i przypadłosći orzeczono że są zdrowe - to one mnie owszem rozumieją i akurat to są boilogiczki - lubiące zdrowy styl życia - naturę i harmonię - zatem nie szkodzą sobie same niczym ( tak jak np ja) ale to dygresja lub nawet dygresja dygresji---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- Cytat:
![]() ludzie są dzifni czasem są chorzy
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2012-11-29 o 23:50 |
|
|
|
|
#4403 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) w którym nie ma kalkulatora na żadne minerały i inne bzdety wiem mniej więcej o co cho - co jest objawem braku czego - tak drastycznie - i jem to czego mój organizm pragnie - chce mi się kwasu - jedziem z kiszonkami - jogurtami chce jaj - jadam jajca - miensko - jest miensko - rybki - ejst faza na rybki - owoc - to u mnie objaw zbliżającego się przeziębienia jak cchem owoc cytrusowy - no ale wtedy grejfiuty 2 i gites majonez jakoś tak nie spuszczam kasy z suplementami w klozecie i nie daje się zwariować marketingowym chwytom - pomyśl - jeszcze za Twojego życia nie było reklam magnezu i błonnika i czegoś tam na potencję - i żyło się mniej więcej podobnie jak nie lepiej
|
|
|
|
|
#4405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może Parabel rzuci jakimiś danymi jednoznacznie stwierdzającymi, czy to wynik dezinformacji, stanu wiedzy medycznej, czy jednak mukowiscydoza, celiakia, alergie i wady wrodzone u noworodków to plaga ostatnich lat. Bo ja odnoszę wrażenie, że to obok depresji, raka okrężnicy i chorób układu krwionośnego choroby cywilizacyjne naszego i kolejnego pokolenia. Wśród moich rówieśników znam 3 osoby z celiakią, natomiast o 3-4 latkach z tym problemem słyszę od młodych matek na każdym kroku. To przecież logiczne, że jeżeli dokładamy do puli wadliwe geny, to odbiją się one rykoszetem na przyszłych pokoleniach.Ja się nie czuję na tym polu wystarczająco kompetentna i elokwentna, by prowadzić dyskusję na Waszym poziomie. Staram się tylko nieudolnie przekazać swój punkt widzenia
|
|
|
|
|
#4406 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Mam magnez i insze witaminy na stanie, więc nie waham się ich używać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
No ale bądźmy poważni... warzywa i owoce 5 razy dziennie? |
||||
|
|
|
#4407 |
|
Nindżopesz
|
A, no ok, myslalam, ze masz na mysli wciskanie ciezarnym bzdetnych witamin (czyli kitu) co mimo wszystko zmniejsza smiertelnosc wsrod noworodkow - czyli bez sensu ale rozumiem, ze chodzilo o skrot myslowy
|
|
|
|
#4408 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oni kalkulowali, szacowali, włąsną miarą - nada się an nasze czasy? nie to sruuuuu teraz też społeczeństwom się generalnie opłaca hodować ludzików bo jeśłi będą zdatne to nakręcą koniunkturę - inny wymiar - masz rację ---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ---------- Cytat:
ale dorzucam jeszcze czynnik geografinczny-klimatyczno dietowo - genetycznie???? tu nie wiem, umotywowany Włosi nie przodują w zgonach na zawały serca między 40 - 50 lat itp itd Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2012-11-30 o 00:19 |
||
|
|
|
#4409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie mi się wcale nie podoba to, gdzie "zaszliśmy" ani dokąd zmierzamy Pisząc o Spartanach i H&S miałam na myśli to, że człowieczeństwo, do którego odwoływała się Parabel, ma wiele wymiarów i że niekoniecznie człowieczeństwo = miłość i humanizm. Czy obywatele kraju, gdzie dozwolona jest aborcja/eutanazja są mniej ludzcy niż my? Gdzie w pojęciu człowieczeństwa mieści się wysyłanie ludzi na wojny by wyrzynali się nawzajem? Takie o fylozofyczne rozważania ![]() Ja po prostu nie wierzę w miłosierdzie tych, którzy obracają milionami dularów i zarabiają na stwarzaniu chorób i lekarstw na nie. Mogę wierzyć w człowieczeństwo jednostki, w doktorów Judymów, ale w ludzkość nie wierzę. |
|
|
|
|
#4410 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a te 5 porcji ble ble ble to jest też imo taki marketing - to schemat - niezły - bardzo dobry i zdrowy i nieszkodzący człowieku zapewne ale... każdy jets inny i nie każdy moze życ wedle jednych prawideł chuop z tósto dupho ma zapewne inne zapoczebowanie niż filigranowy Mić - zatem te 5 porcji to takie chyba uniwersum - taki pacierz na zasadzie - nikomu nie zaszkodzi - ale jak nie zastosujesz stricte to nie musisz bać się o swój lajf maaan ![]() ---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:12.

pyszota

rispect i fogle pozazdrościć 
jak wynika z amerykańskich badań of kors

. Właśnie od wyboru metod leczenia jest lekarz , dlatego że - zwłaszcza u dorosłych , u dzieci w mniejszym stopniu - istnieje mnóstwo dodatkowych czynników decydujących o ograniczeniach w terapii - inne choroby , stan zdrowia , wiek , czynniki dziedziczne , choroby przebyte itp . to nie jest takie proste jakby się zdawało , zwłaszcza teraz , kiedy medycyna dociera do poziomu molekularnego funkcjonowania organizmu . Trzeba wiedzieć jakie są interakcje między lekami , kiedy które leki można dawać a kiedy nie , tego się nie da przeczytać w internecie 

Rozumiem szpinak, rozumiem salceson, nawet nie lubienie czekolady mogę sobie wyobrazić przy odrobinie wysiłku, ale... piwa?! 

Mam magnez i insze witaminy na stanie, więc nie waham się ich używać