|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - cz. 16.
Butter też sie bałam. Dopiero Maja mnie zmotywowała
![]() ---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- Gucia a gotujesz w garnuszku czy na parze? |
|
|
|
#2282 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - cz. 16.
Cytat:
a tamtego pacana to nic tylko ustrzelic...
|
|
#2283 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jak zrobilam prawko to nie jezdzilam 2 m-ce, ale w koncu mialam jedna okazje. Musialam jechac do fryzjera, daleko, autobusami bym jechala chyba pol dnia. Nie spalam cala noc, zdjecydowalam sie juz na te durne autobusy... Ale wstalam rano, autko patrzylo na mnie zza okna, slonce swiecilo i sie odwazylam. Wiedzialam, ze teraz albo nigdy. No i zakochalam sie w jezdzie samochodem jakos jak sie przelamie ten lek RAZ, to potem zupelnie zmienia sie spojrzenie na jazde, nie ma sie czarnych scenariuszy przed oczami itd.
|
|
#2285 |
|
Zakorzenienie
|
gotuje i tak i tak
tzn jesli dla nas robie cos, co nie bardzo jeszcze byloby dla Rity, to dla niej wtedy osobno robie zupke ale jesli mam np miesko z sosem, kasze/ryz/ziemniaki i jakas jarzyne, to wtedy warzywka ida z pary
|
#2286 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to teraz na 2 garnki gotuję, bo na razie mięsko musze oddzielnie (tak w zaleceniach napisali, aby bez wywaru było). i tak gdybam czy na parowar sie nie przerzucić, to bym za jednym zamachem wszystko robiła. Potem tylko bym wodę dodała i rozdrobniła.
---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ---------- Gucia i długo te warzywa trzymasz w parowarze? |
|
|
|
#2287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... jakos jak gotuje zupke to tylko z warzywami, a miesko dorzucam jak akurat mam cos zrobionego... bo codziennie tez miesa nie jadamy ![]() ---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ---------- parowaru nie mam ![]() gotuje albo na sitku, albo wlewam do garnka z warzywami bardzo niewiele wody i gotuje (pod przykryciem) dopoki woda sie nie wygotuje ... w zaleznosci od ilosci warzyw trwa to tez 10-15 minut
|
|
#2288 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia dzięki
My mamy parowar i chyba spróbuję w nim jej zrobić. Na razie podaję jej mięsko codziennie, potem bedę mieszała zamiennie z rybką (ale one podobno uczulają więc sie nie spieszę). I tak ma jeszcze liszaj na policzku ech
|
|
|
|
#2289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bedzie dobrze dobrej nocki babeczki ![]()
|
|
#2290 |
|
Zakorzenienie
|
ooo to już po 24?? o matko
|
|
|
|
#2291 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kaszke tez wprowadze jak zaczne gotowac sama obiadki. Cytat:
O wow to dużo herbatki Ci wypija zlapie się butelki a po chwili wypluwa z mina " co Wy daliście mi do pica?!" ![]() Mleka wypija ok 210 ml co 4h. Zupek jeszcze mu nie zaczelam podawac. Ale po owocach czy warzywach nie chce mleka. Nasz dzień wygląda tak ze rano 9-10 Domino je kleik ryzowy później ma drzemke za 4h dostaje mleko kolo 14:30-15 daje mu owoc lub warzywko ( cale pudeleczko ) i znowu ma drzemke. Kolo 18:30-19 zjada znowu kleik kapiemy go i idzie spac i albo budzi się kolo 11:30-12 i wtedy daje mu 210ml mleka ( i już spi do rana jak maz idzie do pracy do robi mu mleko ) albo budzi się dopiero o 3-4 rano i dopiero o 9-10 jemy kleik. Kurde zamotałam , mam nadzieje ze mnie zrozumialas ![]() Jeszcze daje gotowe. A Ty tylko wszystko już sama gotujesz , owoce i warzywa tez? Dziewczyny jak Wy robicie miesko? Gotujecie piers z kurczaka w wodzie i jak się ugotuje to wtedy miksujecie? Dodajecie trochę soli?---------- Dopisano o 05:13 ---------- Poprzedni post napisano o 03:19 ---------- Mialam dodac zdjecie do K .. ale i tak mam Was na fb to sobie zobaczycie
Edytowane przez zaaaabcia Czas edycji: 2012-11-30 o 02:21 |
||
|
|
|
#2292 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() wstałam o 6:00 a mam na 9:00 do pracy
|
#2293 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale słyszałam, że na takie bolące piersi pomagają okłady z liści kapusty. Niestety nie znam żadnych szczegółów Myślę, że powinnaś po trochu odciągać lub przystawiać małą, bo możesz się zapalenia nabawić ![]() Cytat:
Cytat:
W dodatku jeszcze się nie staram, a już wnet całą wyprawkę mam wybraną ![]() Cytat:
I dziękuję za szczerość
|
|
#2294 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może one po prostu dbają o swoich synków ![]() Cytat:
![]() Z tym paleniem to kochana czas się ogarnąć! ![]() A z prawkiem... Myślę, że nie miałabyś takiego podejścia, gdyby Ci kiedyś jakiś je.łop czegoś takiego nie powiedział (natrzaskałabym mu! ). Ja zdałam prawko w 2005 i ogromnie się cieszę, że zrobiłam strong, ale śliczne te maskoty z metkami! - tylko po co mi Tylko zastanawiam się, czemu wybierasz między tymi dwiema... A ta Ci się nie podoba: http://allegro.pl/e-d-kocyk-metka-pr...800963724.html ?? ![]() Myślę, że to będzie jedna z pierwszych rzeczy, jaką kupię, kiedy w końcu zajdę kiedyś w ciążę I jako, że maluszki widzą czarny, biały i czerwony, to pewnie zdecyduję się na zebrę lub krowę - bardzo sympatyczne wymiona ma Słoń jest jeszcze śliczny! kaska, wiem, że trudno czekać (sama czekam ), ale to, co mówi mąż, jest racjonalne Poza tym pewnie chce uczestniczyć w każdym m-cu życia dziecka - od samego poczęcia Zleci Kochana i jeszcze razem będziemy narzekać na mdłości (oby! )dodaja, ja chcę taki salon! I tyle miejsca do usadzenia gości! ![]() I cieszę się bardzo, że tak szybko przekonałaś się do okularków. Na pewno wyglądasz ślicznie Jesteś prywatną sekretarką swojego TŻa? Czyli dziś rozumiem witasz go w pończochach, szpilkach i okularach (i w niczym więcej!) ze słodkim "Dzień dobry panie dyrektorze"? ![]() ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- Bry! ![]() (ta ziewająca kulka zaraz stanie się moim znakiem rozpoznawczym )Piątunio! Umęczyłam się wczoraj strasznie, ale mieszkanie ogarnięte na dzisiejszych gości, deser też już czeka w lodówce. Dziś po pracy poprawić odkurzanie (bo na pewno wataha tygrysów będzie czekać pod szafkami ), umyć podłogi i przygotować jedzonko. Rodzice i teściowie będą na 18. Oby nie siedzieli za długo, bo marzę o łóżku ![]() A na jutro chyba znajomych zaprosimy, więc znów Lena Proszę dziś o mocne kciuki dla męża! Niech się obroni w końcu chłopak ![]() ![]()
|
|
#2295 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry Piatunioooo!!!
Ja dzis tylko do 12:00 a potem sruuuuu |
|
|
|
#2296 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2297 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
No może dziecko mnie też motywuje... Cytat:
Ale u mnie z prawkiem jest trochę jak z tymi pytaniami o dziecko. Kiedy prawko, zrób prawko, weź się za prawko Cytat:
![]() Cytat:
... energiczna może tak, ale to że jestem odważna? To chyba jakieś pomówienia ![]() Po kiedy grzyba tak wcześnie wstawałaś?? ![]() ![]() Daj potem znać, jak mu poszło! U mnie @ nadszedł w nocy.. teraz brzuch mnie boli tak potwornie, że ledwo się czołgam... szok - nie miewam tak. Dżizas, co się dzieje?!?!
|
|||
|
|
|
#2298 |
|
Zakorzenienie
|
Strong rozwalasz mnie nadrabianiem. Brawo!
![]() ![]() Pytałaś, czy mąż mówi skończ z tym to ma na myśli że jak nic nie robię to mam nie narzekać - tak dokładnie jest ![]() Super, że z Kamilkiem tak dobrze współpracujecie! ![]() Żabciu super, że znajomi przyniosą jedzenie! Fajnie tak! Butter mocno tulę i mam nadzieje, że dzisiejszy dzień szybko się skończy Abby trzymam kciuki za męża! Aleeee u nas wiejeeeee!! Co nie zmienia faktu, że dzień dobry PIĄTEK ![]() ![]() Wczoraj ogarnęłam mieszkanie, dzisiaj tylko podłogi i nie będę nic robiła No i muszę poćwiczyć ale to jakoś pójdzie Oby do 16:00!
|
#2299 | |
|
Zadomowienie
|
Ja tak wszystko planuje, ale zawsze w czasie kiedy to wogóle nie jest potrzebne. A jak takie przemyślenia by się przydały to ja oczywiście nie mam czasu i wszystko zawsze wychodzi inaczej niż marzyłam. Np dom mam zaplanowany od góry do dołu. Przyjdzie co do czego, mój mąż zacznie ingerować i pewnie przekona mnie jak zawsze do wszystkich swoich pomysłów. Nie potrafię być w stosunku do niego asertywna.
A ja za to wstałam o 7.30 a na 8 do pracy =))))) I ba! nawet zdążyłam =) A mam 6km. Ale co to za filozofia, ubrać się, ząbki, kremik, rzęski i wychodzę. Także potrzebuje 3 min =) Cytat:
Mi się zawsze wydawało że mnie takie rzeczy jak rozregulowania nie dotyczą, że ja to od razu zajdę w ciążę i w ogóle u mnie wszystko zawsze będzie szło jak po maśle. A wczoraj tak się zastanawiałam co jeśli wszystkie próby skończą się fiaskiem? Zdecydowanie wczoraj za dużo myślałam. Zaczyna mnie boleć brzuch więc może jest dzisiaj szansa. Co za czasy żeby z utęsknieniem na @ czekać Witam się w piątek- tygodnia koniec i początek Kawka i biorę się do pracy. Wczoraj oczywiście nie posegregowałam wszystkich papierów w domu i jak sobie pomyślę co mnie dzisiaj czeka...
|
|
#2300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nawet nie chcę, żeby dzień się skończył, tylko, żeby @ się skończył ![]() Dziś przyjeżdża moja siostrzenica, chcę jej pokazać, jak się leje wosk w andrzejki a potem przychodzą znajomi z dzidziusiem więc troszkę posiedzimy
|
|
|
|
|
#2301 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Ja dzis rano juz zaliczylam skrobanko przedniej szyby w aucie, uuuu nie lubie tego. Teraz juz sie troche rozjasnilo, ale jest ziiiimno.
Dzis mam na sobie swoje cieple Emoczki. Cytat:
Dziekuje za gratulacje.Powiem ci, ze ty i Abby to istne mistrzunie cytowania i odpowiadania na watku! Cytat:
.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nikita zazdroszczę tego, że dzisiaj o 12 już jesteś wolna! Też tak chcęęęę!
|
|
#2303 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny szukam odpowiedzi w internecie ale może wy wiecie.
Zgodnie z ustawą o zamówieniach publicznych wynik przetargu jest jawny (może być część utajniona, ale nazwa startującego i cena jest zawsze jawna). Ja muszę uzyskać informację kto startował i jaką ceną zaproponował. Nie startowałam w przetargu. Babka odmawia mi udzielenia takich informacji. Muszę się powołać na jakieś paragrafy, ale teraz pytanie czy ja w ogóle mam do tego prawo bo jasno nigdzie to nie jest napisane (przynajmniej tak jasno żebym to zrozumiała)
|
#2304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2305 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście, że dam! Auć. Niedobry @ ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Niestety nie zarzucę Cię paragrafami, totalnie nie moja działka...
|
|
#2306 |
|
Zakorzenienie
|
Lece na meeting, na razie kobitki
|
|
|
|
#2307 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jawne jest na pewno dla uczestników. Ale ponieważ to zamówienie publiczne to każdy ma prawo iść i sprawdzić. Ale ta babka mnie dzisiaj zbiła z tropu i już nie wiem sama...
|
|
#2308 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ciasto ok, ale go nie smakowalam po ugotowaniu ![]() Cytat:
Troche wiaryw siebie i bedzie dobrzeCytat:
Piatunio-URLOP Cytat:
Dzien dobry ![]() Lece sie ubierac i spadamy ![]() Musze sobie buty zimowe kupic, bo z zeszlego roku sie podeszwa rozwaliła
|
|
#2309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do przetargu, to nie pomogę, ale wiem, że zawsze firmy startujące dostają wyniki z cenami... nie masz jakiejś zaprzyjaźnionej firmy, która startowała? Żeby Ci podesłali wyniki? Dziewczyny, jak Wam pasuje ciasto czekoladowe do masy kokosowej? Myslicie, że ok? Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2012-11-30 o 09:31 |
|
|
|
|
#2310 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. ja miesko dusze, mloda dostaje takie jak robie dla nas, czyli normalnie ze sola i przyprawami.... no i unikam pedzonych hormonami kurczakow, rowniez w naszej diecie ![]() 3. nie mam fb ![]() Cytat:
moje szwagierki prawka nie maja i zyja ... my tez samochodu sie pozbylismy i doskonale sobie radzimy ![]() wspolczuje dolegliwosci @ ![]() a co sie dzieje... mozliwe, ze wczesniej doszlo do zaplodnienia, ale nie do zagniezdzenia... tego test nie wykaze Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:07.

... jakos jak gotuje zupke to tylko z warzywami, a miesko dorzucam jak akurat mam cos zrobionego... bo codziennie tez miesa nie jadamy 

My mamy parowar i chyba spróbuję w nim jej zrobić. Na razie podaję jej mięsko codziennie, potem bedę mieszała zamiennie z rybką (ale one podobno uczulają więc sie nie spieszę). I tak ma jeszcze liszaj na policzku ech

.
Zrobiłam test, jedna krecha, więc czekam na @...
)
), umyć podłogi i przygotować jedzonko. Rodzice i teściowie będą na 18. Oby nie siedzieli za długo, bo marzę o łóżku 
i mam ochote dobrac sie do meza... tylko ta @ 
a mialam pytac i jak ci sie widzialo ciasto??