Planowanie ciąży - staraniowy wątek zbiorczy! - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-24, 22:17   #2401
fiazo
Zakorzenienie

Dot.: Planowanie ciąży - staraniowy wątek zbiorczy!

miałam do niego zaufanie, nawet jak miałam krwawienia to mi wyleczył, opinie wiadomo są różne. Nigdy nie myślałam o prywatnych wizytach skoro mam ubezpieczenie.
Dopisałam opinię negatywną bo tak to nie może być.

doska1 Dołączam się do opinii, że lecząc się na NFZ powinnyśmy być traktowane z godnością w każdym przypadku.
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 09:53   #2402
bystrawoda
Raczkowanie

Kochane!!!Trochę przemyśleń oczekiwanie II kreseczek jakie wywołuje u Was odczucie dotyczące czasu. Macie wrażenie że czas się zatrzymał bo tak to długo trwa i żadnych "efektów" czy może odwrotnie czas Wam ucieka przez palce? Mnie niesamowicie szybko czas płynie. Od foliku do foliku, od badania do badania, jeszcze teraz odliczam te tabletki antykoncepcyjne kiedy się skończy pierwsze opakowanie. Pamiętam jak był czerwiec kiedy tak porządnie zabraliśmy się do "roboty" a tu już grudzień..... Tyle z teorii Spokojnej niedzieli i oby Wam za szybko nie przeleciała
bystrawoda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 10:16   #2403
cloche
Zakorzenienie

bystra, mi się strasznie dłużyło... i teraz mi się też dłuży! fajnie, że u ciebie jest odwrotnie wydaje mi się, że to znacznie ułatwia życie, poprawia humor - czyli może i ułatwi też zajście
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 10:38   #2404
asienka85
Przyczajenie

Mi najbardziej dłuży się tydzień przed okresem, kiedy za dużo zastanawiam się czy coś będzie czy nie...Wiem, że to niezdrowe podejście, staram się z tym walczyć Ogólnie pierwsze 6 miesięcy starań jakoś zleciało, a teraz jest coraz gorzej...
asienka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 14:04   #2405
27Kika27
Raczkowanie

Bo tak jest oni pracuja za kare i traktują normalnego pacjenta jak nieudacznika, prywatnie zarobią 2-3 razy wiecej dlatego mają gdzies pacjentow na kase, bo jak ich zniechecą to wiedzą ze oni pojda prywatnie i tak sie interes kreci.
Powinno sie tepic takie zachowanie
27Kika27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 19:50   #2406
fiazo
Zakorzenienie

mi tak czas szybko leci, że ostatnio stwierdziłam, ze nie pamiętam kiedy zaczęłam i który to już cykl
Stary 2012-11-26, 10:46   #2407
27Kika27
Raczkowanie

Ja staram się już 4 cykl, kwas foliowy biore 6msc na poczatku myslalam ze wylicze sobie wszystko co do dnia i czego chciec wiecej dzidzia murowana, a tu cisza..Wyniki mam dobre, tarczyca w normie, miesiaczki regularne co do dnia.
Za dwa tygodnie ide do swojego lekarza zobaczymy co jeszcze mozna zrobić aby sie wspomoc.
Co do psychiki to co to mam byc za wyjasnienie ze jak sie chce dziecka to nie wychodzi a jak sie tego unika to sie wpada. Skoro kobieta dojrzewa do tego by byc mamą to raczej chce dziecko niz nie chce wiec psychika zawsze bedzei na tak.
27Kika27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 11:45   #2408
ita83
Wtajemniczenie

hejka dziewczyny - rzeczywiscie pustawo tutaj ale pewno wiekszosc po prostu zaczyna swiateczne przygotowania tak tak swieta juz za niecaly miesiac.....
my mielismy z mezem dyskusje na temat naszego planowania i dajemy sobie jeszcze ten miesiac i jesli nie wyjdzie to powracamy do tematu za jakies 5 m-cy
ja oczywiscie mam nadzieje ze nam wyjdzie bylby piekny prezent gwiazdkowy
Stary 2012-11-26, 13:03   #2409
Ana186
Raczkowanie

Wizażanki,

przez kilka miesięcy brałam Yasminelle. Odstawiłam w październiku. Każde krwawienie z odstawienia trwało pięć dni i było niewielkie, ale było. Wiem, że organizm potrzebuje czasu na uregulowanie. Ale... Wczesniej brałam tabletki kilka lat i okres pojawił się po 30 dniach. Teraz brałam 2 miesiące, więc wydawało mi się, że skoro brałam stosunkowo krótko, to okres powinien być też jakoś ok. 30 dni. Tymczasem juz mi sie spóźnia ok. 2 tyg. Dodam, że ostatnie krwawienie z odstawienia było dziwne, a mianowicie, pierwszego dnia krwawienia było plamienie, kolejnego nie było nic i dopiero nastepnęgo, czyli trzeciego dnia pojawiło sie lekkie plamienie, później już niczego nie było. Nie wiem jak mam je traktować

P.S. Odstawiłam tabletki w środę, kochałam się z partnerem do końca w czwartek tydzień przed odstawieniem. Po odstawieniu również się kochaliśmy, zabezpieczając się prezerwatywą. Zdarzyło mi się kochać bez prezerwatywy. Partner nie skończył, ale tak wiem, szansa zawsze jest...

P.S.2 Dzisiaj o 10 pojawiło się brązowo-czerwone plamienie. O różnych porach jest mi niedobrze. Najgorzej jest rano. Zachcianki, rozdrażnienie. I tu moje pytanie, odpuścić z BHCG i obserwować organizm, czy jednak zrobić test z krwi?

Jaka jest szansa na ciążę? Prezent na Boże Narodzenie.
Ana186 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 14:59   #2410
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana186 Pokaż wiadomość
Wizażanki,

przez kilka miesięcy brałam Yasminelle. Odstawiłam w październiku. Każde krwawienie z odstawienia trwało pięć dni i było niewielkie, ale było. Wiem, że organizm potrzebuje czasu na uregulowanie. Ale... Wczesniej brałam tabletki kilka lat i okres pojawił się po 30 dniach. Teraz brałam 2 miesiące, więc wydawało mi się, że skoro brałam stosunkowo krótko, to okres powinien być też jakoś ok. 30 dni. Tymczasem juz mi sie spóźnia ok. 2 tyg. Dodam, że ostatnie krwawienie z odstawienia było dziwne, a mianowicie, pierwszego dnia krwawienia było plamienie, kolejnego nie było nic i dopiero nastepnęgo, czyli trzeciego dnia pojawiło sie lekkie plamienie, później już niczego nie było. Nie wiem jak mam je traktować

P.S. Odstawiłam tabletki w środę, kochałam się z partnerem do końca w czwartek tydzień przed odstawieniem. Po odstawieniu również się kochaliśmy, zabezpieczając się prezerwatywą. Zdarzyło mi się kochać bez prezerwatywy. Partner nie skończył, ale tak wiem, szansa zawsze jest...

P.S.2 Dzisiaj o 10 pojawiło się brązowo-czerwone plamienie. O różnych porach jest mi niedobrze. Najgorzej jest rano. Zachcianki, rozdrażnienie. I tu moje pytanie, odpuścić z BHCG i obserwować organizm, czy jednak zrobić test z krwi?

Jaka jest szansa na ciążę? Prezent na Boże Narodzenie.
Jak czytałaś pewnie ulotkę to może być różnie z tymi krwawieniami. A tym bardziej jak wzięłaś 2opk i odstawiłaś, organizm nie miał kiedy się uregulować. Takie jest moje zdanie.

Z odbytych zbliżeń nie sądzę, że to może być ciąża, ale lekarzem nie jestem. Pamiętaj, że niektóre typowe objawy można sobie wmawiać.
Dla świętego swojego spokoju możesz zrobić test
U mnie po 5 latach brania, po odstawieniu organizm bawi się w kotka i myszkę heheh raz mam dłuższy raz krótszy cykl, raz prawie nie mam, raz leje się jak z cysterny.
Stary 2012-11-26, 16:12   #2411
doska1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
U mnie po 5 latach brania, po odstawieniu organizm bawi się w kotka i myszkę heheh raz mam dłuższy raz krótszy cykl, raz prawie nie mam, raz leje się jak z cysterny.
obawiam się, że i u mnie tak będzie, co prawda nie brałam 5 lat, tylko 3.. Jak to jest czy po odstawieniu tabletek okres będzie mniejwięcej taki jak przed braniem ? bo zanim zaczęłam brać tabletki miałam mniejwięcej regularny (plus, minus 3 dni).
doska1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 19:47   #2412
paula2909
Raczkowanie

Hej! Podczytuje Was od jakiegoś czasu i postanowiłam, że napiszę.
Mój Mąż miał jodowanie i jego lekarz prowadzący stwierdził, że na staranie o dziecko powinniśmy poczekać miesiąc, a jodowanie miał we wrześniu i teraz chcielibyśmy zacząć nasze starania, więc poszłam na wizytę do mojej Pani Ginekolog i ona stwierdziła, że powinniśmy poczekać ze staraniami chociaż do wiosny, ze względu na jodowanie mojego Męża. Czy któraś z Was słyszała czy jodowanie u Mężczyzny może mieć jakieś groźne skutki jeżeli teraz byśmy się postarali o Dzidzię?
Wiem, że mogą być problemy z zajściem, ale czy stwarza to zagrożenie jak by się udało?

A poza tym po wizycie Pani Doktor zleciła mi zrobienie prolaktyny i teraz czekam do końca tygodnia na wyniki. Już się martwię o te wyniki, ponieważ od jakiegoś czasu bardzo narzekam na ból głowy- myślałam, że to zatoki- ale miałam robione RTG i zatoki są okej i teraz się obawiam, że ten ból głowy to efekt mojej podwyższonej prolaktyny .

paula2909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 23:04   #2413
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez doska1 Pokaż wiadomość
obawiam się, że i u mnie tak będzie, co prawda nie brałam 5 lat, tylko 3.. Jak to jest czy po odstawieniu tabletek okres będzie mniejwięcej taki jak przed braniem ? bo zanim zaczęłam brać tabletki miałam mniejwięcej regularny (plus, minus 3 dni).
Powiem Ci szczerze, że nie pamiętam jak wyglądał mój okres przed braniem, wydaje mi się, że cykle miałam w granicach normy.
Zaczęłam brać głównie przez mocno bolące miesiączki i w czasie brania nie przeżywałam męczarni, po tych latach powoli zaczęły powracać objawy, a po odstawieniu już całkiem prawie wszystko wróciło. Fakt, że jeszcze nie jest tak tragicznie jak przed braniem ;]
Po odstawieniu mam w kratkę raz 26 raz 31 dc.

Cytat:
Napisane przez paula2909 Pokaż wiadomość
Hej! Podczytuje Was od jakiegoś czasu i postanowiłam, że napiszę.
Mój Mąż miał jodowanie i jego lekarz prowadzący stwierdził, że na staranie o dziecko powinniśmy poczekać miesiąc, a jodowanie miał we wrześniu i teraz chcielibyśmy zacząć nasze starania, więc poszłam na wizytę do mojej Pani Ginekolog i ona stwierdziła, że powinniśmy poczekać ze staraniami chociaż do wiosny, ze względu na jodowanie mojego Męża. Czy któraś z Was słyszała czy jodowanie u Mężczyzny może mieć jakieś groźne skutki jeżeli teraz byśmy się postarali o Dzidzię?
Wiem, że mogą być problemy z zajściem, ale czy stwarza to zagrożenie jak by się udało?

A poza tym po wizycie Pani Doktor zleciła mi zrobienie prolaktyny i teraz czekam do końca tygodnia na wyniki. Już się martwię o te wyniki, ponieważ od jakiegoś czasu bardzo narzekam na ból głowy- myślałam, że to zatoki- ale miałam robione RTG i zatoki są okej i teraz się obawiam, że ten ból głowy to efekt mojej podwyższonej prolaktyny .
Zaskoczyłaś mnie tym pytaniem, niestety nie pomogę w odpowiedzi, ale mogę podtrzymać na duchu w pozytywnym myśleniu
Po to tu jesteśmy
Stary 2012-11-27, 08:39   #2414
paula2909
Raczkowanie

Cytat:
Zaskoczyłaś mnie tym pytaniem, niestety nie pomogę w odpowiedzi, ale mogę podtrzymać na duchu w pozytywnym myśleniu
Po to tu jesteśmy
Dziękuję Cały czas o tym myślę - a nie mam kogo się poradzić

Stary 2012-11-27, 09:24   #2415
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję Cały czas o tym myślę - a nie mam kogo się poradzić
a na czym to jodowanie polega? bo tak z tego co wiem jesli to ejst jakieś promieniowanie czy coś to może uszkodzić materiał genetyczny w plemniku i potem może się, nie rozwinąć zarodek dobrze to tak na chłopski rozum, więc może trzeba odczekac aż plemniki się odnowią? wiem, że np. jak ojciec ma nowotwór może zarazić tez przyszle dzieciątko więc może to tez się jakoś przenosi.

staram się pomóc tylko, żadna ze mnie specjalista więc przepraszam za wymądrzanie się i proszę mnie nie czytac na poważnie i nie brać do serca
Stary 2012-11-27, 09:54   #2416
paula2909
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
a na czym to jodowanie polega? bo tak z tego co wiem jesli to ejst jakieś promieniowanie czy coś to może uszkodzić materiał genetyczny w plemniku i potem może się, nie rozwinąć zarodek dobrze to tak na chłopski rozum, więc może trzeba odczekac aż plemniki się odnowią? wiem, że np. jak ojciec ma nowotwór może zarazić tez przyszle dzieciątko więc może to tez się jakoś przenosi.

staram się pomóc tylko, żadna ze mnie specjalista więc przepraszam za wymądrzanie się i proszę mnie nie czytac na poważnie i nie brać do serca
Dobrze rozumiesz, ale też nie jestem fachowcem endokrynolog powiedziała, że plemniki bardzo szybko się odbudowują- bo ich produkcja jest masowa. Ale zastanowiła mnie moja "Ginekoloszka" dlaczego kazała poczekać we wtorek za tydzień ma u niej wizytę będę musiała się konkretniej dopytać co miała na myśli, bo inaczej zwariuje

Stary 2012-11-27, 11:18   #2417
ita83
Wtajemniczenie

hmm Paula - a moze Ty bys sie wybrala do endo-gina i tam zasiegnela porady.....ciezko cokolwiek poradzic
Stary 2012-11-27, 12:21   #2418
paula2909
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
hmm Paula - a moze Ty bys sie wybrala do endo-gina i tam zasiegnela porady.....ciezko cokolwiek poradzic
No właśnie ta moja jest endo-gin dlatego zgubiły mnie dwie różne informacje na temat wpływu jodowania na poczęcie dziecka i szukam informacji w necie, ale wszędzie piszą o kobiecie, która miała jodowanie- więc rzeczywiście wtedy ona musi czekać rok, ale nigdzie nie ma na temat mężczyzny.

Przyszły wyniki prolaktyny i mam tak: 22,17 mój wynik, a normy 5,18-26,53. Więc dzisiaj idę do mojej Gin. Zobaczymy co powie.

Edytowane przez paula2909
Czas edycji: 2012-11-27 o 13:11
Stary 2012-11-27, 15:52   #2419
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie ta moja jest endo-gin dlatego zgubiły mnie dwie różne informacje na temat wpływu jodowania na poczęcie dziecka i szukam informacji w necie, ale wszędzie piszą o kobiecie, która miała jodowanie- więc rzeczywiście wtedy ona musi czekać rok, ale nigdzie nie ma na temat mężczyzny.

Przyszły wyniki prolaktyny i mam tak: 22,17 mój wynik, a normy 5,18-26,53. Więc dzisiaj idę do mojej Gin. Zobaczymy co powie.
Trzymam kciuki za pozytywne wieści
Stary 2012-11-27, 16:56   #2420
bystrawoda
Raczkowanie

Cytat:
Dobrze rozumiesz, ale też nie jestem fachowcem endokrynolog powiedziała, że plemniki bardzo szybko się odbudowują- bo ich produkcja jest masowa. Ale zastanowiła mnie moja "Ginekoloszka" dlaczego kazała poczekać we wtorek za tydzień ma u niej wizytę będę musiała się konkretniej dopytać co miała na myśli, bo inaczej zwariuje
Ja też nie jestem dobra w tym temacie jednak z tego co wiem dojrzewanie plemników trwa stosunkowo długo bo 2-3 miesiące stąd pewnie rada Pani ginekolog by odczekać jakiś czas.

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Odbiegając od tematu coś dla naszych mężczyzn: Co może zrobić mężczyzna??
- pić szklankę soku pomarańczowego (lub przyjmować 1 mg wit. C) dziennie
Witamina C wpływa na ruchliwość plemników, powoduje że się nie sklejają ze sobą. W badaniach przeprowadzonych przez prof. Earla B. Dawsona na Uniwersytecie Galveston mężczyźni przyjmujący witaminę C w ilości 1mg dziennie po upływie kilku miesięcy zostało ojcami, podczas gdy nie przyjmującym jej w grupie badawczej nie udało się począć dziecka. Szklanka soku pomarańczowego zawiera ponad 1mg wit. C, więc można spróbować pić szklankę soku pomarańczowego dziennie.

powstrzymać się od współżycia przed planowanym poczęciem
Ponieważ czas dojrzewania plemników jest bardzo długi (kilka tygodni) zaleca się więc nie podejmowanie współżycia jak najdłuższy czas przed pierwszą próbą poczęcia w czasie płodnym. Czas ten potrzebny jest, aby w spermie nagromadziło się jak najwięcej dojrzałych plemników. Im dłuższy czas powstrzymania się tym lepiej.
Stary 2012-11-27, 18:08   #2421
asienka85
Przyczajenie

Cytat:

to ciekawa jestem co Ci Twoja gin powie nie chcę Ci nic sugerować, ale ja bym szła za radą gin-endo i starania rozpoczęłabym tak jak ona proponuje. Jodowanie miało przecież pośredni wpływ na Ciebie, przez to że mąż po takim jodowaniu promieniował. Także nie patrz tylko na plemniki, ale na ewentualny wpływ na Twoje jajeczka.

Trzymam kciuki!!!!

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Cytat:
Napisane przez bystrawoda Pokaż wiadomość
Ja też nie jestem dobra w tym temacie jednak z tego co wiem dojrzewanie plemników trwa stosunkowo długo bo 2-3 miesiące stąd pewnie rada Pani ginekolog by odczekać jakiś czas.

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Witamina C wpływa na ruchliwość plemników, powoduje że się nie sklejają ze sobą. W badaniach przeprowadzonych przez prof. Earla B. Dawsona na Uniwersytecie Galveston mężczyźni przyjmujący witaminę C w ilości 1mg dziennie po upływie kilku miesięcy zostało ojcami, podczas gdy nie przyjmującym jej w grupie badawczej nie udało się począć dziecka. Szklanka soku pomarańczowego zawiera ponad 1mg wit. C, więc można spróbować pić szklankę soku pomarańczowego dziennie.

Ponieważ czas dojrzewania plemników jest bardzo długi (kilka tygodni) zaleca się więc nie podejmowanie współżycia jak najdłuższy czas przed pierwszą próbą poczęcia w czasie płodnym. Czas ten potrzebny jest, aby w spermie nagromadziło się jak najwięcej dojrzałych plemników. Im dłuższy czas powstrzymania się tym lepiej.

a to ciekawe wieści, oj ciekawe z tą wit. C od dziś chyba zaczniemy testować jeśli w tak łatwy sposób można sobie ułatwić zajście w ciążę, to czemu nie

jeśli chodzi o abstynencję seksualną - gdzieś czytałam, że owszem plemników jest więcej, ale nie znaczy to, że są lepszej jakości oraz że przy częstszych zbliżeniach plemników jest mniej, ale są bardziej ruchliwe - choć nie wiem na ile wiarygodny był ten artykuł.
asienka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 06:55   #2422
fiazo
Zakorzenienie

chyba będzie kolejny miesiąc stratny, dziś czuje objawy @ ;/
ostatni cykl był 26 to ten pewnie 31 więc w weekend już przyjdzie ;/
Stary 2012-11-28, 08:35   #2423
paula2909
Raczkowanie

Cytat:

Mój Mąż codziennie wcina witaminki m.in. C.

Cytat:
Napisane przez asienka85 Pokaż wiadomość
to ciekawa jestem co Ci Twoja gin powie nie chcę Ci nic sugerować, ale ja bym szła za radą gin-endo i starania rozpoczęłabym tak jak ona proponuje. Jodowanie miało przecież pośredni wpływ na Ciebie, przez to że mąż po takim jodowaniu promieniował. Także nie patrz tylko na plemniki, ale na ewentualny wpływ na Twoje jajeczka.

Trzymam kciuki!!!!

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------
Więc po wizycie - wszystko chodzi o plemniki- i dlatego poczekamy te trzy miesiące - to nas nie zbawi, a jeżeli mam mieć później wyrzuty sumienia, że coś z Dzidzią będzie nie tak to wolę poczekać.
A poza tym Pani Gin zrobiła wczoraj mi usg i mój lewy jajniczek ma pęcherzyk i czeka więc jest wszystko okej- teraz tylko pozostaje poczekać te 3 miesiące i zaczniemy
Moja prolaktynka też okej.

Stary 2012-11-29, 13:32   #2424
fiazo
Zakorzenienie

Kobitki co tu tak cicho, nic się nie dzieje ?
Stary 2012-11-29, 16:37   #2425
bystrawoda
Raczkowanie

Ja czytam codziennie Ale nie ma nowości do napisania Bo przecież nie będe pisać, że właśnie zajadam pierogi ruskie. Chociaż to moje ulubione Ale sama nie umię zrobić
Stary 2012-11-29, 20:36   #2426
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Ja czytam codziennie Ale nie ma nowości do napisania Bo przecież nie będe pisać, że właśnie zajadam pierogi ruskie. Chociaż to moje ulubione Ale sama nie umię zrobić
hehe lepsze to niż nic ;] ja mam od takich potraw teściową

zaczynam się zastanawiać czy aby jednak to @ się zbliża u mnie.
Od tygodnia chodzę senna i tak mnie piersi rozsadzają, że nie idzie czasami wytrzymać. Kolega mi wczoraj zasugerował to.
Czekam cierpliwe i zobaczymy co dalej.
Stary 2012-11-30, 07:24   #2427
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
hehe lepsze to niż nic ;] ja mam od takich potraw teściową

zaczynam się zastanawiać czy aby jednak to @ się zbliża u mnie.
Od tygodnia chodzę senna i tak mnie piersi rozsadzają, że nie idzie czasami wytrzymać. Kolega mi wczoraj zasugerował to.
Czekam cierpliwe i zobaczymy co dalej.
teścik?
Stary 2012-11-30, 08:47   #2428
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
teścik?
Nie chcę się nakręcać bo może to wcale nie jest to.
Dziś mam 29dc, mam cykle w kratkę 26 lub 31. Teraz wypada na 31. Cierpliwie czekam i nie myślę jeszcze o testowaniu. Z drugiej strony boję rozczarować.
Stary 2012-11-30, 09:01   #2429
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chcę się nakręcać bo może to wcale nie jest to.
Dziś mam 29dc, mam cykle w kratkę 26 lub 31. Teraz wypada na 31. Cierpliwie czekam i nie myślę jeszcze o testowaniu. Z drugiej strony boję rozczarować.

to poczekaj jeszcze ze 3 dni
Stary 2012-11-30, 09:17   #2430
minkionka
Raczkowanie

Mysia Mysz i inne dziewczyny....

Wybaczcie takie...pytanie:

Jak z seksem w ciąży? Mój mąż obawia się , że dostanę jakiś skurczy czy coś...

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

a tak na marginesie, na ost wizycie okazalo sie, że dzidzia ma juz 4 cm, fajnie się ruszała i serducho biło jak dzwon powoli się zaokrąglam. baardzo powoli

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Mysia, a my równo w 12 tyg ciązy, tak? bo patrzę na Twój flash z dzieciątkiem liczysz od zaplodnienia?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości