Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-08.2011 - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! 4 8,33%
Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. 0 0%
Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy 0 0%
Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. 0 0%
Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci 0 0%
Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy 2 4,17%
Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka 13 27,08%
Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. 3 6,25%
Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy 2 4,17%
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 15 31,25%
Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy 1 2,08%
Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły 3 6,25%
Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. 1 2,08%
Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am 2 4,17%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-30, 08:01   #3571
agulaaabar
Zakorzenienie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Dzień dobry

Brumku kurcze jak mi Tymusia szkoda... Lili przy trzydniówce leżała jak skóra z diabła calymi dniami na kanapie, nie miała siły głowy podnieść.

Marinka słońce życie Cię nie oszczędza... przytulam mocno

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 08:06   #3572
mamad1
Zadomowienie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Marina Pewnie na stres tak reagujesz U mnie przy większym stresie też się żołądek odzywa
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 09:19   #3573
DDewik
Raczkowanie

Hej Kobitki!
I Boryska dopadla gorączka......ma od wczoraj 38.Nie wiem czy to od zebów(trojka juz prawie na wierzchu), wczoraj wszystko do buzi wkladal, gryzł, byl marudek(a u niego to rzadkosc) i po południu pokazala sie gorączka, teraz bidulek lezy, podalam mu ibufen(bo mial 38,2).Mam nadzieje ze to od zebów, a nie jakas infekcja, innych objawów poza goraczką nie ma.

Brumku-jak Tymek dzisiaj?Przytulam Was mocno, bo przy takiej duzej gorączce to on musi byc taki biedny(moj przy 38 juz taki "nietomniak")

Patik- jak Sara?

Marinko- przytulam mocno! pewnie te twoje dolegliwości to przez stres

Edytowane przez DDewik
Czas edycji: 2012-11-30 o 09:20
DDewik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 09:38   #3574
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dzien dobry w to ponure przedpołudnie. Zimno pada, wieje

Boli mnie brzuch. Chyba się czymś zatrułam. Byle Dominikowi nic nie było

Jak tam dziś Nasze chorowitki?

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 09:39   #3575
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Marinko
zrób jeszcze kolonoskopie.Może akurat coś pokaże.
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 10:20   #3576
ela_86
Wtajemniczenie

o matko...
źle się dzieje na wątku...

przytulam wszystkie schorowane dzieciaczki
i ich mamy

Marinka dla Ciebie specjalne tulenie

3dniówka wyglądała tak, ze chyba 4 dni była temp, a 5 wysypka, ale mogło być tak, że nie zauważyłam początków wysypki...
generalnie powinno być 3 dni temp i 3 dni wysypki
Stary 2012-11-30, 10:31   #3577
agulaaabar
Zakorzenienie

Własnie wypatrzylam że przebiła nam się trojka gorna kiedy, co i jak? nie mam pojecia

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 10:38   #3578
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Patik kiedyś jak Szymon był przeziębiony i dawałam mu sama wapno ( sanosvit ) to pediatra powiedziała mi, że wapna dawać jak najmniej dla takiego dziecka, bo obciąża nerki.

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Własnie wypatrzylam że przebiła nam się trojka gorna kiedy, co i jak? nie mam pojecia

U Szymka też wyskoczyły 3 czwórki w ciągu 3 tygodni i też nie wiem kiedy, co i jak

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 10:54   #3579
brumek
Zakorzenienie

Hejka
Ja trochę nie teges, w sensie jak na haju,bo pospać to dziś nie pospałam 9 pobudek - nasz rekord Tymek też wygląda jak zombie, ale chociaż szaleje i bawi się, bo gorączka zbita. Nie łudzę się, ze na długo, bo pewnie jeszcze ze 3 godziny względnego spokoju i od nowa ponad 39 będzie, ale dobre i to.

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
U mnie dupy ciąg dalszy. Wczoraj znowu miałam taki atak bólu żołądka, że myślałam, że się skończę. Mam dość. Teraz się to czesto zdarza, usg super wyszło, gastro. też niby. Stres...
Kurczę A bierzesz ten Helicid?

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Brumek wiekie:kc iuki:za trzydniówkę! Bardzo możliwe, że się wszystko z ząbkiem skumulowało i dlatego dodatkowo cierpi
kochana jesteś! Tak mi się właśnie wydaje, ze gorączka gorączką a pobudki były być może z zęba, bo dziś jest purporowy. Ale pewnie to ostatnie chwile tego drania pod dziąsełkiem

U nas etapu na tatę jeszcze nie ma... Tzn. Tymuś lubi tatę, cieszy się jak wraca do domu (a do niedawna tego nie zauważał w ogóle), ale interesuje się nim przez 2 minuty max

Cytat:
Brumku kurcze jak mi Tymusia szkoda... Lili przy trzydniówce leżała jak skóra z diabła calymi dniami na kanapie, nie miała siły głowy podnieść.

I u nas tak jest...

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
Hej Kobitki!
I Boryska dopadla gorączka......ma od wczoraj 38.Nie wiem czy to od zebów(trojka juz prawie na wierzchu), wczoraj wszystko do buzi wkladal, gryzł, byl marudek(a u niego to rzadkosc) i po południu pokazala sie gorączka, teraz bidulek lezy, podalam mu ibufen(bo mial 38,2).Mam nadzieje ze to od zebów, a nie jakas infekcja, innych objawów poza goraczką nie ma.
O nie!!!
Co za plaga
A Borys trzydniówkę miał?
Ja też trzymam kciuki za zęby
Melduj na bieżąco.

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Boli mnie brzuch. Chyba się czymś zatrułam. Byle Dominikowi nic nie było
Wiem, zę to głupio zabrzmi, ale też mam nadzieję, ze się czymś strułaś. A nie że to infekcja

Cytat:
Grunt, ze jeden powód męczarni mniej

Tymek ma nową zabawę - wącha kwiatki - wszystkie: prawdziwe, sztuczne, narysowane, wyhaftowane - i robi "A psik" Słodkie to

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Teliczku, ja Wy?
Wiesz, wczoraj jak czytałam o trzydniówce, to wszędzie było napisane, że gorączka trwa od 1 do 5 dni. A 3 to takie uśrednienie po prostu. Także pewnie jeszcze nie wiadomo, co Was męczyło. I dopiero ta diabelna wysypka wszystko wyjaśnia.
A, i jeszcze pisali, że ona sama może trwać od kilku godzin do 2 dób. I że czasem, rzadko, ale zdarza się, jest tak, że pojawia się w nocy, trwa właśnie parę godzin i znika i rodzice nawet nie wiedzą, ze była I choć to była trzydniówka, to wcale nie mają pewności
Stary 2012-11-30, 10:56   #3580
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też Musierowicz uwielbiałam i L.M. Montgomery
to moje znienawidzone autorki do tego dodamy grochole i "dzieci z bulerbyn" (pierwsza moja samodzielnie czytana ksiazka z musu!). za to w dziecinstwie to lubilam przygopdowe ksiazki, w lo o zydach, łagrach itd. ogolnie tragediach a teraz zaczytuje sie w pratchecie, wszelkiej masci horrorach, thrillerach, kryminalach (masterton, koontz, coben, mam w planach "czarna serie" przeczytac) i literaturze traktujacej o sytuacji kobiet w innych kulturach (spalona zywcem, corka nomadow, arabska córka...)

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 11:01   #3581
agawoo
Zakorzenienie

Dzień Dobry Fajnie, że dzisiaj piatek, ale na weekend mi się szykuje robota, więc średni mi z tym ( TZ jest Andrzej, i jego rodzinka pewnie zwali sie na głowę - siostra się już zapowiedziała, nie wiem jak rodzice "bo przecież oni już starzy i zmęczeni", brat nas pewnie jak zwykle oleje - ale z tego to się akurat ucieszę ).
Ale mam pytanie w razie jakby jednak przyszli - z czym podajecie brumkowe piersi??

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
wiem Marina że szczawiany to potem mogą być kamienie. A wtedy tyko te szczawiany Ci wyszły? inne parametry ok?
Ale nie dalej jak 2 tyg temu miała badanie, w moczu nie wyszły szczawiany, więc w ciągu 2 tyg może kamienie się nie porobiły?
Coś mi mówi że przecholowałam z wit D.
Jak sprawdzić poziom wit d? z krwi? jakie badanie się robi?

Już mam biegunkę ze stresu
Patiku, może tak jak pisza dziewczyny, to od leków i potem zniknię .. Oby

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

Agawoo, a od jakiego czasu teściowa zajmuje się Amelką? Może po prostu potrzeba czasu. Hania też źle reagowała na teściową, a teraz już ją bardzo lubi. Jeśli stosuje się do tego o co ją prosisz (karmienie, spacery, zabawy itd.), to chyba nie ma sensu szukać dla Amelki żłobka. W żłobku dzieci sporo chorują, a babcia to jednak babcia- tylko musi mieć zdrowe podejście do dziecka.
Przykro mi z powodu auta - najpierw kluczyki, teraz to. Niezłe macie przeboje.
Marzenko, teściowa przychodzi do Amelki co drugi tydzień, od początku października (bo we wrześniu mąż siedzial w domu), potem była przerwa bo Melka byla chora ... Może masz rację, że jeszcze za krótko .. w sumie rzadko się widzą ... Ech, poczekam jeszcze, w końcu to babcia, masz rację ..
Spróbuję dziś wyjść wcześniej z pracy i dojechać do domu zanim wróci TZ i ona wyjdzie. Zobaczę jak Amelka przy niej się zachowuje (przez drzwi będzie słychać co robią, o ile Melka nie zostanie na silę uśpiona)

A z autem - pech. Ale gość dał nam wczoraj kasę na nowy kierunkowskaz, więc spoko To młody chlopak, chyba niedawno prawko zrobił. Bardziej się wystraszył niż to wszystko warte.

Cytat:
Brumek dobrze, że poszłaś do lekarza. Przynajmniej wiesz, że osłuchowo wszystko w porządku. Oby gorączka szybko ustąpiła i wyszła wysypka!
U nas gorączka była bardzo wysoka tylko pierwszego dnia, a potem bardziej stan podgorączkowy, ale wysypka dopiero jakoś później - chyba piątego dnia (już się bałam, że trzeba będzie szukać innej przyczyny) i ledwo widoczna. U lekarza tez byliśmy na drugi dzień, a potem jeszcze latałam po wyniki z badania moczu. A koleżanka z powodu trzydniówki (co się okazało na końcu) była u 4 lekarzy i jeszcze na kroplówce w szpitalu, bo mały nie chciał nic pić i prawie się odwodnił.
Brumku, tak jak pisze mamad - Amelka przy trzydniowce też odwiedziła milion doktorów i zrobili jej tonę badań. Bo gorączka za długo i za wysoka, bo wysypka dziwna, a do tego jeszcze zęby. Istny cyrk, ale już jest dobrze. Tymuś też wydobrzeje
Cytat:
Zarejestrowaliśmy w końcu nasz samochód na tablicach rejestracyjnych mamy nasze inicjały

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
My dzisiaj caly dzien poza domem. Bylismy na jarmarku bozonarodzeniowym, jejku jak pieknie. Wypilam sobie poncz, a maz grzane wino. Szymkowi tez poncz smakowal. Pozniej pojechalismy do centrum handlowego,a tam jeszcz epiekniej. Zwierzatka, rodzina eskimosow, karuzele takie wiecie starego typu. Tylko wyrodna matka, zapakowala jedna pieluche dla Syna, no i przytrafil sie numer 2, a pieluch juz niet. Na szczescie w rossmannie jest stol do przewijania, z wszystkimi akcesoriami: pieluchy, chusteczki, krem, puder do pupy, wiec w try miga Mlodego przebralam.
No io zladowalismy w domu o 19, wyjechalismy po 10. Jestem umeczona
Widzialam to wlasnie w rossmanie w Monachium. Fantastyczna sprawa. Ale u nas tego nigdy nie będzie. Nie ma na to kultury. Pieluchy i chusteczki zniknęłyby w jednej sekundzie ...
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Dokłądnie tak jak piszesz - jak bumerang! Zbita, a po 4 godzinach od nowa. Oby to było to

Modlę się o to
[...]
Nie do wiary, ale go chyba tez ząb boli do tego wszystkiego. Bo tak krzyczy i gmera w buzi.
I wiecie co, wieczorem kilka razy przy uchu rączką wiercił i jakby nie chciał dać się dotknąć. Modlę się, żeby to był przypadek albo ból od zeba, a nie coś gorszego. Oby ta gorączka to była trzydniówka Please, trzymajcie kciuki
Trzymam mocno, będzie dobrze
Cytat:
wITAM!

U mnie dupy ciąg dalszy. Wczoraj znowu miałam taki atak bólu żołądka, że myślałam, że się skończę. Mam dość. Teraz się to czesto zdarza, usg super wyszło, gastro. też niby. Stres...
Marinko

Edit: Brat Tzta dzwonil, że przyjda w sobotę :/
Więc siostra musi przyjść w niedzielę.... i caly weekend z głowy ..

tylko po to, żeby w niej wszystko było

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2012-11-30 o 11:02
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 11:04   #3582
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
to moje znienawidzone autorki do tego dodamy grochole i "dzieci z bulerbyn" (pierwsza moja samodzielnie czytana ksiazka z musu!). za to w dziecinstwie to lubilam przygopdowe ksiazki, w lo o zydach, łagrach itd. ogolnie tragediach a teraz zaczytuje sie w pratchecie, wszelkiej masci horrorach, thrillerach, kryminalach (masterton, koontz, coben, mam w planach "czarna serie" przeczytac) i literaturze traktujacej o sytuacji kobiet w innych kulturach (spalona zywcem, corka nomadow, arabska córka...)
Monia mamy podobny gust literacki. Ja jeszcze do tego wszelkie sagi (zwłaszcza skandynawskie) . Muszę kiedyś dopaść wampirze, bo jeszcze mnie ta przyjemność nie spotkała .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 11:06   #3583
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
Hej Kobitki!
Wy też?? Zdrówka Borys miał trzydniowkę?
Cytat:
To dobrze, to znaczy że Lili nie cierpiała, bo na pewno byś wtedy zauważyla
za ząbka
Cytat:

Tymek ma nową zabawę - wącha kwiatki - wszystkie: prawdziwe, sztuczne, narysowane, wyhaftowane - i robi "A psik" Słodkie to

Stary 2012-11-30, 11:06   #3584
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Jak zawsze inna
Ja też sie zaczytywałam Mastertonem i Koontzem (mam wszystkie jego książki ), ale to już później, w liceum chyba. O, pamiętam - pierwszego Mastertona przeczytałam w 7 klasie, czyli 14 lat miałam. Czyli wiekowo to chyba już po gimnazjum albo pod koniec A Cobena to dopiero teraz

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Ale mam pytanie w razie jakby jednak przyszli - z czym podajecie brumkowe piersi??
Ja podaję z sałatami. Niczym więcej bo to za syte dla nas, żeby jeszcze jakieś frytki czy coś robić.
Stary 2012-11-30, 11:17   #3585
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Ja podaję z sałatami. Niczym więcej bo to za syte dla nas, żeby jeszcze jakieś frytki czy coś robić.
Wlasnie ostatnio na obiad zrobiłam z surówką i nic już więcej nie było potrzebne

Teraz chcę zrobić takie "mini piersiątka", bo jak ich nakarmię taką duzą porcją to mi już nic innego nie zjedzą

Stary 2012-11-30, 11:20   #3586
alibany
Rozeznanie

Witam!

I my dołączamy do grona chorowitków. Na szczęście tylko z katarem. Przebiła sie pierwsza górna czwórka i nie wiem czy to od tego, czy to przez to, że odwiedziła mnie wczoraj koleżanka z chorą córką (bez komentarza). W każdym razie dużo zdrówka dla wszystkich!!!
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 11:28   #3587
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Monia mamy podobny gust literacki. Ja jeszcze do tego wszelkie sagi (zwłaszcza skandynawskie) . Muszę kiedyś dopaść wampirze, bo jeszcze mnie ta przyjemność nie spotkała .
mam w planach czytanie tej o ludziach lodu, czarnoksiezniku itd.

a poza tym chyba uwazam ze Coben i Gerritsen sa dla mnie za słabi w obrazowym pisaniu. tak samo filmy - nie bawia mnie durne komedie (szczegolnie polskie i amerykanskie), zwykle historie tylko jak najbardziej pogmatwane i przerysowane. ostatnio z fimow uwielbia tima burtona produkcje frankenwinie musze obejrzec http://www.filmweb.pl/film/Frankenweenie-2012-465816 ostatnio ogladalam podobny film w konwencji, koraline, fajny był, ale nie dla dzieci zdecydowanie
aaa, jeszcze nienawidze pasjami lit. pozytywizmu. nad niemnem, lalki i inne takie (ale quo vadis juz lubie )

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2012-11-30 o 11:57
Stary 2012-11-30, 11:45   #3588
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Witam!

I my dołączamy do grona chorowitków. Na szczęście tylko z katarem. Przebiła sie pierwsza górna czwórka i nie wiem czy to od tego, czy to przez to, że odwiedziła mnie wczoraj koleżanka z chorą córką (bez komentarza). W każdym razie dużo zdrówka dla wszystkich!!!
Ojej, to zdrówka dla Was również
A takich rodziców co z chorymi dzieciakami przychodzą do innych dzieci to bym pozabijała ... (sama mam takich znajomych, którzy mi chore dziecko przyprowadzili jak Melka miała kilka tygodni )

Stary 2012-11-30, 11:47   #3589
patik87
Zakorzenienie

Cześć.
U nas jest źle. Nawet bardzo.
Do 1 w nocy płakała. non stop wyła.. nie spała, na rękach non stop i hwilami tempo patrzyła się w tv. Rozkładaliśmy ręce. Jak o 16 zjadła tak potem ani jeść ani pić, nic.
Wsiedliśmy w samochód z zamiarem pojechania na izbę. Ale usnęła zaraz. Szkoda mi było jej budzić. Zrobiliśmy 40 km i wróciliśmy do domu. Głupia myślałam że przeniesiona z auta uśnie w domu.
Niestety ledwo zdązyłam ją rozebrać a za chwilę znowu ubierać i jednak na szpital. ( i pretensje tż że moja wina, bo trzeba było ja budzić i iść wcześniej) Doktorka stwierdzila gardło i ucho
Sara non stop płakała i nie spała, to wszystko działo się do 4 rano. - bo o tej ostatecznie usnęła po podaniu leków i długim wyciu, takim z bólu.
Wstała o 10, z suchą pieluchą ( od 12 h brak siuśków) .
Teraz się bawi, ale nie chce pić ani jeść ( o 7 mleko tylko ).
Złapaliśmy mocz do woreczka ( strasznie żółty ciemno, pewnie zagęszczony bo jak tyle godzin nie sikała), ale fajerwerków sie nie spodziewam.
Ta lekarka na izbie też aby odwalić, na wyniki moczu zero komentarza.
Pluję sobie w brodę że wczoraj o 18 zrezygnowałam z tej wizyty u pediatry prywatnie, może dziecko by mi się tak w nocy nie męczyło a my razem z nią.
Ślina jej cieknie jak wściekłej ( tez mówi że od gardła, bo nie może przełykać).
Wczoraj do 19 nic nie wskazywało na gardło.
O 17. 30 idziemy prywatnie, chcę żeby ja zobaczył lekarz inny.
Boję się że wisi nad nami szpital jak nie będzie pić.
Na siłę jej wciskam strzykawką, ale tak zaciska zęby że wszystko na zewnątrz ląduje.

Boże, dziewczyny to jakiś koszmar. Ja się lewdo na nogach trzymam.
Stary 2012-11-30, 11:57   #3590
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć.
Do 1 w nocy płakała. non stop wyła.. nie spała, na rękach non stop i hwilami tempo patrzyła się w tv. Rozkładaliśmy ręce. Jak o 16 zjadła tak potem ani jeść ani pić, nic.
Wsiedliśmy w samochód z zamiarem pojechania na izbę. Ale usnęła zaraz. Szkoda mi było jej budzić. Zrobiliśmy 40 km i wróciliśmy do domu. Głupia myślałam że przeniesiona z auta uśnie w domu.
Niestety ledwo zdązyłam ją rozebrać a za chwilę znowu ubierać i jednak na szpital. ( i pretensje tż że moja wina, bo trzeba było ja budzić i iść wcześniej) Doktorka stwierdzila gardło i ucho
Sara non stop płakała i nie spała, to wszystko działo się do 4 rano. - bo o tej ostatecznie usnęła po podaniu leków i długim wyciu, takim z bólu.
Złapaliśmy mocz do woreczka ( strasznie żółty ciemno, pewnie zagęszczony bo jak tyle godzin nie sikała), ale fajerwerków sie nie spodziewam.
Pluję sobie w brodę że wczoraj o 18 zrezygnowałam z tej wizyty u pediatry prywatnie, może dziecko by mi się tak w nocy nie męczyło a my razem z nią.
Ślina jej cieknie jak wściekłej ( tez mówi że od gardła, bo nie może przełykać).
Na siłę jej wciskam strzykawką, ale tak zaciska zęby że wszystko na zewnątrz ląduje.

Patiku, matko, przytulam mocno Sarenkę i Ciebie Oby żaden szpital nie był potrzebny, jak leki zadziałaja to zacznei na pewno pić

Stary 2012-11-30, 12:03   #3591
ela_86
Wtajemniczenie

patik kiepsko to wygląda
gardło i ucho to chyba gorsze od gorączki, bo maluszka boli... psikasz jej do gardła czymś? jakimś tantum verde czy cos
, żeby się nie odwodniła...
i masz rację, lećcie dziś do lekarza, niech ją dokładnie obejrzy i o tym moczu powie
trzymajcie się!
dzielna jesteś!
Stary 2012-11-30, 12:07   #3592
jacieeeee
Wtajemniczenie

Paticzku trzymajcie się
Wiem jak ciężko podać pić dziecku, które się zapiera . Musicie dać radę

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 12:16   #3593
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Patik współczuję , dużo zdrówka dla Sary!

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 12:29   #3594
Shira_83
Zadomowienie

Bry Kuneczki

Cytat:
I wiecie co, wieczorem kilka razy przy uchu rączką wiercił i jakby nie chciał dać się dotknąć. Modlę się, żeby to był przypadek albo ból od zeba, a nie coś gorszego. Oby ta gorączka to była trzydniówka Please, trzymajcie kciuki
mocne kciuki za trzydniówkę

Cytat:
wITAM!

ojjj Marinko jak Ci pomóc?? potrzebujesz czegoś pisz pisz....

no mały śpi jak wstanie to rosołek z babcinym domowym makaronem wjechałam jej na ambicję i ukręciła małemu domowy makaron
a potem do drugiej babci podrzucić wnuczka i wybywam ze szwagierką na zakupy muszę tylko zjeść porządny obiad co by za dużo spożywki nie nakupić

wygrałam:
http://allegro.pl/przytulanka-szmatk...html?source=oo

ojjj Patik trzymam kciuki za małą !! zdrówka!

Edytowane przez Shira_83
Czas edycji: 2012-11-30 o 12:34
Shira_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 12:34   #3595
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
generalnie powinno być 3 dni temp i 3 dni wysypki
Przewaznie tak jest, ale może być więcej lub mniej dni gorączki.

Cytat:
1. Ja trochę nie teges, w sensie jak na haju,bo pospać to dziś nie pospałam 9 pobudek - nasz rekord Tymek też wygląda jak zombie, ale chociaż szaleje i bawi się, bo gorączka zbita. Nie łudzę się, ze na długo, bo pewnie jeszcze ze 3 godziny względnego spokoju i od nowa ponad 39 będzie, ale dobre i to.

2. U nas etapu na tatę jeszcze nie ma... Tzn. Tymuś lubi tatę, cieszy się jak wraca do domu (a do niedawna tego nie zauważał w ogóle), ale interesuje się nim przez 2 minuty max

3. Tymek ma nową zabawę - wącha kwiatki - wszystkie: prawdziwe, sztuczne, narysowane, wyhaftowane - i robi "A psik" Słodkie to

4. Wiesz, wczoraj jak czytałam o trzydniówce, to wszędzie było napisane, że gorączka trwa od 1 do 5 dni. A 3 to takie uśrednienie po prostu. Także pewnie jeszcze nie wiadomo, co Was męczyło. I dopiero ta diabelna wysypka wszystko wyjaśnia.
A, i jeszcze pisali, że ona sama może trwać od kilku godzin do 2 dób. I że czasem, rzadko, ale zdarza się, jest tak, że pojawia się w nocy, trwa właśnie parę godzin i znika i rodzice nawet nie wiedzą, ze była I choć to była trzydniówka, to wcale nie mają pewności
1. Może nie będzie już taka wysoka.
Z pobudkami to my juz mieliśmy takie noce
2. Może później mu się zmieni
3.
4. Też o tym czytałam. Patryk miał taką bladą tą wysypkę, że gdybym nie wiedziała, że ma być, to możliwe, że bym jej nie zauważyła.
a dziś dzwoniła do mnie koleżanka z parku, bo jej córka gorączkowała od poniedziałku i dziś wysypka. A we wtorek lekarka dała im antybiotyk, bo niby gardło zaczerwienione...

Cytat:
Ja ogólnie dużo czytałąm. Pod koniec podstawówki i w średniej dużo właśnie takich wojennych. A tak to zalezy, jak się trafiło - od typowych podręczników akademickich, poprzez poradniki, kryminały, powieści, a skończywszy na harlekinach

Cytat:
Cześć.

Nie obwiniaj się, bo nikt nie był w stanie tego przewidzieć
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 12:38   #3596
myha82
Wtajemniczenie

PATICZKU Trzymajcie sie. Biedna Sarcia...

Zdrówka dla pozostalych chorowitków

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 12:44   #3597
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
mam w planach czytanie tej o ludziach lodu, czarnoksiezniku itd.

a poza tym chyba uwazam ze Coben i Gerritsen sa dla mnie za słabi w obrazowym pisaniu. tak samo filmy - nie bawia mnie durne komedie (szczegolnie polskie i amerykanskie), zwykle historie tylko jak najbardziej pogmatwane i przerysowane. ostatnio z fimow uwielbia tima burtona produkcje frankenwinie musze obejrzec http://www.filmweb.pl/film/Frankenweenie-2012-465816 ostatnio ogladalam podobny film w konwencji, koraline, fajny był, ale nie dla dzieci zdecydowanie
aaa, jeszcze nienawidze pasjami lit. pozytywizmu. nad niemnem, lalki i inne takie (ale quo vadis juz lubie )
czytaj, czytaj
Ty masz na swoim drugim wątku dziewczyne (Gothika, czy jakoś tak), którama ciekawy gust filmowy. kiedyś jak zastanawiałam się, czy się tam nie odezwać pisała o ludzkiej stonodze i jeszcze kilku
filmach. wydała mi się ciekawą osobą
w końcu doszłam do wniosku, że za dobrze się znacie i nie będę się wciskać

kurde Patka, biedna Sara. zdrowia!
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 13:02   #3598
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
czytaj, czytaj
Ty masz na swoim drugim wątku dziewczyne (Gothika, czy jakoś tak), którama ciekawy gust filmowy. kiedyś jak zastanawiałam się, czy się tam nie odezwać pisała o ludzkiej stonodze i jeszcze kilku
filmach. wydała mi się ciekawą osobą
w końcu doszłam do wniosku, że za dobrze się znacie i nie będę się wciskać

kurde Patka, biedna Sara. zdrowia!
no ciekawa jest, to prawda. wogole mamy am mix osobowosci. teraz zbunkrowalysmy sie w klubie wiec juz sie nawet nie wcisniesz, a szkoda... bo w sumie z pol roku temu nawet doszla do nas nowa dziewxczyna i dobrze sie z nia nam gada

Stary 2012-11-30, 13:07   #3599
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Brumciu to ciekawe co piszesz
bo miałam wczoraj wrazenie w południe takiej znikomej wysypki na brzuszku
ale dzis nic nie widziałam

postanowiliśmy pojechać
Stary 2012-11-30, 13:16   #3600
patik87
Zakorzenienie

Jeszcze jak na złość woda pod chłodnicą cieknie, łukasz pojechał na warsztat i przewód pęknięty
Sara na dole u teściowej nie chce być, pozwalam jej oglądać tv bo ją zajmuje, a tak to tylko płacze. Dałam jej przed chwilę antybiotyk, druga dawka summamed - miał ktoś?
A. wczoraj przepisała jeszcze krople do uszu, jak się okazało są na receptę i trzeba było wracać na izbę żeby wypisała, i drugi raz do apteki .

Nadal nie pije, nie sika, wcianęłam jej z 50 ml strzykawką. Zjadła kanapkę.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości