|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VII- it's a B-day time!
W końcu zrzucę to sadło
|
|
#1292 |
|
Zakorzenienie
|
Nie było mnie prawie miesiąc ![]() Najpierw pochorował mi się mąż, zaraził dzieci i mnie a później zepsuł nam się net. Myśleliśmy, że Lili popsuła wtyczkę, bo ten plastik był ułamany i kolega nam wymienił na nową a to dalej nie działało. Zapytaliśmy sąsiadów i okazało się, że to większa awaria i sąsiad informatyk naprawia. Zeszło mu prawie 2 tygodnie, bo trzeba było się złożyć na jakiś nowy modem, później nie działało o trzeba było znowu go wymieniać, później działało bardzo powoli itp. Pierwsze 3 dni bez neta były ciężkie, ale później... Renesans związku to mało![]() Może mi ktoś streścić co się działo? Jakieś śluby, ciąże było coś ciekawego? Od 4 dni mamy neta i powiem, że mamy go głęboko w ![]() A dzisiaj mija dokladnie rok jak zaczęłam rodzić O 20 odeszły mi wody i pojechaliśmy do szpitala i o 3 urodziłam Liliankę. Mija najszczęśliwszy i najpiękniejszy rok mojego życiaImpreza była w zeszłą niedzielę dla mojej rodziny, a dla teściów będzie w tą u nich w domu. Wszystkim solenizantom, którym nie złożyłam życzeń, przesyłam spóźnionego buziaka : |
|
|
|
|
#1293 |
|
Zadomowienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Lili
|
|
#1294 |
|
Zadomowienie
|
Hej
u mnie znow intensywny dzien co do butow to mi sie tez wydaje ze to tylko taka glupia nazwa-buty do nauki chodzenia,ale moge sie mylic kupilam malej pilke malutka,tylko myslalam ze jest gumowa a ona taka jakby piankowa,i co?moje dziecko ja juz pogryzlo fajnie sie bawila,biegala za nia,ja jej turlalam ona rzucala ale musiala tez sprobowac jaka jest w smaku zazdroszcze wam tych kg,ja waze malutko,a mam taka okropna skore ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- seonka najlepszego dla Lili
|
|
#1295 | |||
|
Zadomowienie
|
helooo mamuski, ale mi brakuje częstych wizyt u was, tz pojechał do sklepu a ja z ostałam z małym w domu bo cos znowu niewyraznie sie czuje
Cytat:
wiec prezentuje aktualnie druga strone ale zgadzam sie z wami ze niektórzy urzędnicy to...nawet ze zwierzetami by pracowac nie mogli. wszytko zalezy od człowieka, alboz chcesz dobrze wykonywać swoją prace albo to olewasz, nie zależnie czy pracujesz w urzedzie czy w sklepie czy w zoo...ja nie wyobrazam sobie odesłąć jakiegoś klienta z kwitkiem i powiedziec ze czegos nie wiem, poprostu byłoby mi wstyd, zawsze staram sie jakos rozwiązać sytuacje...choc nie powiem zdazaja sie mega upierdliwi ludzie...ale to tak jak wszedzieCytat:
Cytat:
![]() takie wspomnienia sa cudowne
|
|||
|
|
|
|
#1296 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wszystkiego naj!!! ![]() Mała padła 19:30 wow! Tż jeszcze nie wrócił, bo po pracy spotkał się z kolegą, ma być przed 21. Dzisiaj robię rybę w sosie koperkowo-śmietanowym, to będzie późna kolacja hehe ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
I jak to u każdej z nas: mniej krytycyzmu do samej siebie ![]() Może się śmiać ze mnie będziecie, ale mi sie wydaje, że ja mam coś jakby podejście anorektyczki do swoich cycków - tylko anorektyczka widzi za dużo tam gdzie jest mało, a ja mam odwrotnie - mi się wydaje, że mam mały biust, a tż i inni mówią, że średni ![]() ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Obejrze sobie "Przyjaciółki" na ipla Zawsze to w ciszy i spokoju hehe Mam @ i taka lekko du.pow.ata jestem heh---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Miłych wieczorków i spokojnych nocek, do jutra Edytowane przez princessskaa Czas edycji: 2012-11-29 o 20:10 |
||
|
|
|
|
#1297 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ćwiczyłam to. Dałam radę aż 4 dni ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
Wierze w Was obię W zasadzie raz poćwiczyłam, zeszłej zimy ![]() Teściowa ma magnetyczny czy jakoś tak. Straszne siniaki mi porobił A nie chodzę nigdzie z tych samych względów co Ty ![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- co to takiego ![]() ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Seonko Samych radosnych chwil dla Lili Może i my przy przeprowadzaniu się nie będziemy mieć parę dni neta to i u Nas ta magia zadziała. Przydałaby się ...
|
|
|
#1298 | ||
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny byłam na zakupach w tesco, nie wiem czy wiecie jest taki kupon jak siękupuje odzież za 50zł to jest rabat 25zł, oprócz tego jest -30% na odziez dziecięcą, kupilam małej trzy bluzeczki z długim rekawem, spodenki dresowe i ocieplane leginsy- za wszystko zapłaciłam 28zł
taniej niż w lumpie ![]() http://www.darmolandia.pl/index.php/...f-w-tesco.html chyba ja oczywiście nie twierdzę że dzieci które nie noszą tych bucików będą miały iksy. Każda mama wie najlepiej co dobre dla jej dziecka ![]() Cytat:
a mi się nie chce ![]() seona no i sto lat dla Lilianki owieczko w życiu bym nie pomyślała że ważysz tyle co ja ![]() Cytat:
? Oj nam tez by się przydał brak neta, dzisiaj wprawdzie nie było pradu od 9 do 15 tylko szkoda ze o tej porze tż i tak pracuje
Alunia Edytowane przez olka1610 Czas edycji: 2012-11-29 o 21:19 |
||
|
|
|
|
#1299 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Przepraszam Dziewczyny z góry za spam, ale zaczynam swoją działalność i na profilu na FB organizuję konkurs dla mam i nie tylko, do wygrania są szyte ręcznie aniołki z materiałów ekologicznych, które można podarować swojemu maluchowi pod choinkę na przykład Gdyby któraś z Was była zainteresowana ( i chętna wesprzeć działalniść wizażanki ) zapraszam serdecznie: https://www.facebook.com/Pomyslowo i życzę wszystkiego dobrego |
|
|
|
|
#1300 |
|
Zadomowienie
|
princ ja tez ogladam przyjaciolki,tyle ze na kinomaniaku
![]() nie jestem jakos za serialami,ale ten obejrzalam jeden odcinek i sie jakos wciagnelam olka wlasnie tez bylam w dzis tesco,i sa super promocje na korteczki,wypatrzylam dwie swietne,jedna za 28zl druga bez promo za 50,ale bardzo ladne sa i planujemy w grudniu malej kupic
|
|
#1301 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lilus wszystkiego co naj, naj, naaaaajlepsze ![]() ![]() ![]() eh, zazdroszcze, ze macie tyle czasu dla siebie jak zwykle siedze sama, i ciesze sie, ze przynajmniej z mlodym moge jako tako pogadac, bo cos tam po swojemu mi odpowie
|
|
|
|
|
|
#1303 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ---------- Olka dobra promocja ![]() Wariateczka ja czasami się brechtam z tej blondyny gigantycznej ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- DZIEŃ DOBRY ![]() Mała pospała od 19:30 - 7:20 ![]() Dzisiaj jadę złożyć papiery do MOPS-u, bo ost dzień listopada i jakoś się zebrać nie mogłam wcześniej heh A nie chce żeby mi kaska przepadła za ten miesiąc. Żadne kokosy 68zł, ale dobre i to
|
|
|
|
|
|
#1305 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#1307 |
|
Zadomowienie
|
Witam...
Noc spoko,obawiałam się że będzie gorzej bo młody wieczorem marudził i miał podwyższona temperaturę,ślinił się strasznie nastawiam zęby ...ale dziś rano bez marudzenia i temp więc nie wiem co to wczoraj było.... Tz był wczoraj na komisji z Zus-u w prawie odszkodowania za ten wypadek w pracy. Miał się zgłosić do szpitala do pani laryngolog...i stwierdzam że pani doktor była przekupiona przez Zus...wiem wiem to głupie ale tak wnioskuje po jej podejściu do tzta...ewentualnie drugą opcja jest niedouczenie pani doktor lub "olewające" podejście do pacjenta :/ ale do rzeczy... doktorka widziała tzta pierwszy raz,obejrzała dokumenty medyczne,spytała tzta jak się czuje i jak nos więc tz jej mówi że od wypadku źle mu się oddycha,jakby ciągle miał wątkana jedna przegrode-właśnie ta po zszyciu a wcześniej tak nie miał no to pani doktor obejrzała nos i mówi że ma pan krzywa przegrode nosowa tz jej mówi że tak nie miał a ona że to nie możliwe że napewno miał tak przed tym wypadkiem...a krwawienie to napewno było z powodu nadciśnienia...☠☠☠☠a ja się pytam jak ona na podstawie jednego badania może stwierdzić że tz tak już miał...ja ☠☠☠☠☠☠☠e co za lekarze!! Szkoda że mnie tam z tztem nie było bo ja bym jej powiedziała co o tym myślę...tz niestety nie jest taki jak ja i się nic nie odezwał... Wogóle u mnie w mieście to jakaś porażka z tymi lekarzami...znajoma też miała ostatnio taka głupia sytuację w tym samym szpitalu... Prywatnie to wszystko ładnie pięknie,jednak warto iść na prywatną wizytę bo zupełnie inaczej człowieka traktują ale z drugiej strony skąd brać pieniądze na wizyty i czemu płacić za coś co się nam należy...☠☠☠ane NFZ[COLOR="Silver"] ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Princ taka podwyżka...ja to bym nie wiedziała na co ja wydać hehe ;-) a tak serio to jakie muszą być dochody na osobę żeby się na to załapać??może i mnie się należy a ja o tym nie wiem... ]Baszka ja tą 6W ćwiczyłam chyba coś koło 10dni...teraz brak motywacji...potrzebuje nocnego kopa w dupsko ;-) Pogoda u nas straszna,wieje bardzo i co chwilę pada deszcz...nie wiem jak będzie ze spacerem. Obiadek mam z wczoraj więc nie gotuje a biorę się za sprzątanie-takie porządniejsze;-)
05.09.2009 http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20090905040520.png My love,my life... http://www.suwaczki.com/tickers/dxomanlird6dwqqi.png Edytowane przez owieczka86 Czas edycji: 2012-11-30 o 10:45 |
|
|
|
|
#1308 |
|
Rozeznanie
|
oj przepraszam, 77zł
to już jest coś ![]() owieczko http://www.vat.pl/aktualnosci-podatk...ada-2012-8633/
|
|
#1309 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Muszę zapytać tzta ile dokładnie ma wpisane na umowie...bo oczywiście inaczej na umowie i pensja inna ale tak teraz robią.
05.09.2009 http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20090905040520.png My love,my life... http://www.suwaczki.com/tickers/dxomanlird6dwqqi.png Edytowane przez owieczka86 Czas edycji: 2012-11-30 o 11:10 |
|
|
|
|
|
#1310 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1311 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Cytat:
![]() za to pampki taniej kupiłaś, w tesco 52szt. za 39 kupiłam. Ten kupon jest do 5 grudnia to jeszcze jest trochę czasu
|
|
|
#1312 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
My spaliśmy od 20 do 8,20 ![]() Spacer z paplaniem się w kałużach zaliczony. CO do przeprowadzki, to już nic nie pisze. Jak sprawa się przesądzi dopiero was wtajemniczę. Przepraszam, ale się bardzo boję aby nie zapeszyć i tym razem ![]() Owieczko, kopas w dupas ćwicz leniuszku ![]() Tżet pojechał do pracy i zobaczymy się dopiero jutro po południu ale bęzie nudaaaaaaaaa, czyli dzień jak co dzień ![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Princ, a tak marudziłaś że krucho z kasą, a tu taka niespodzianka finansowa się szykuję. Normanie Mikołaj wcześńiej do Was zawitał
|
|
#1313 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My dzisiaj chyba nie wyjdziemy na spacer, co chwilę pada ![]() dziewczyny oglądałyście w ddtvn te poduszki, pillov czy jakoś tak? Mówili coś o cenach? Bo na fb nigdzie nie moge znaleśc
Alunia Edytowane przez olka1610 Czas edycji: 2012-11-30 o 12:25 |
|
|
|
|
|
#1314 |
|
Zadomowienie
|
owieczko brak słów...i na czym teraz stanęło? załatwiliście?
|
|
|
|
|
#1315 |
|
Wtajemniczenie
|
dziń dybry
![]() wczoraj byliśy w teatrze (w Och-Teatrze ) było super tak wyjść na 4h z domu , dziadkowie zostali z młodym. Odpoczęłąm psychicznie wręcz a na sztuce śmiałam się aż się popłakałam kilka razy naprawe polecam(Weekend z R,) na prawde super!!!dzisiaj błam na poczcie w wiadomym celu hehehe dziadkowie pojechali do domu a my z młodym zostaliśmy znowu sami... czekamy na tżta kiedy wróci z pracy..... jezu cyztałam iel maluszków chorych w tym czzasie jest- oby nic się młodemu nie przyplątało, bo cos z apetytem sałbo od wczoraj ![]() lecimy na obiad-oórkową i nalesniki ze szpinakiem a najpierw dupsko przeiwnąć ![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Olka my po spacerze, ale ledwo uciekliśy przed deszczem- a wiej e przeokropnie brrrrrrr i zzzimno że jak za karę to wyjscie z domu |
|
|
|
|
#1316 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tez mam straszną chęć pójść na coś śmiesznego do teatru ale tżta będzie ciężko namówić z racji tego że trzeba się jakoś przyzwoicie ubrać
|
|
|
#1317 |
|
Zakorzenienie
|
nikaa-a na czym byliście w teatrze??
|
|
#1318 |
|
Zadomowienie
|
hej
Ja za rodzinne ide dopełnić rzęsiska ![]() U mnie pada śnieg ![]() Moje dziecko ostatnio z nerwów rzuca się do tyłu na podłogę już nie wiem co z nią robić. Wczoraj przeszła samą siebie położyła się na podłodze i głową waliła niestety dostała klapsa Nie dasz jej tego czego chce stoi i wrzeszczy
|
|
#1319 |
|
Wtajemniczenie
|
Dygotka
na "Weekend z R." w roli gł.Janda na prawde polecam- mozecie brać tżtów i iść, taka prosta w odbiorze sztuka mi brakowało takiej sztuki bo większość to samobójstwa i problemy psychiczne hehehe Olka wiesz teraz do teatru to więszość z jeansach i bluzach przychodzi(chociaż nie podoba mi się to za bardzo- ale wpuszczać wpuszczają na widownię .... ale chociaz mu koszulę podrzuć a zresztą niech się ubierze jak chce, grunt że się wyrwiecie z domu na coś przyjemnego ![]() Nettka no mój jak się złości to ja się śmiejedo rozpuku i daje buziaka i on "głupieje" i nie wie co ze sobą zrobić czy się "rzucać na podłogę" czy się śmiać- zazwyczaj wybiera to drugie Mój od jakiegoś czasu w nocy jak się rpzebudzi to przekręca się na brzuch i chodzi na czworakach albo i siada jak da radę.... o_O macie tak? no bo z nami śpi.... ma asekurację z dóch stron no ale troche mnie to przeraża
|
|
|
|
|
#1320 |
|
Zadomowienie
|
Baha to jest orbiterek ----->http://allegro.pl/reebok-orbiterek-p...817469441.html
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:14.

O 20 odeszły mi wody i pojechaliśmy do szpitala i o 3 urodziłam Liliankę. Mija najszczęśliwszy i najpiękniejszy rok mojego życia

kwestia charakteru i dobrej woli 
wszystkiego naj!!! 

Samych radosnych chwil dla Lili

jak zwykle siedze sama, i ciesze sie, ze przynajmniej z mlodym moge jako tako pogadac, bo cos tam po swojemu mi odpowie
ćwicz leniuszku 

Wczoraj przeszła samą siebie