|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#511 |
Rozeznanie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Ale mnie dołek ogarnia. Siedzę cały dzień sama z dzieckiem w domu i ani gęby otworzyć nie ma do kogo ani nic. Tż z pracy wróci to mnie tylko wkurza swoim zmęczeniem bo niby ja na wakacjach z dzieckiem jestem a w domu samo się robi a on zmęczony niesamowicie
![]() Nikt nie ma czasu do mnie przyjechać, sama na spacery chodzę w obrzydliwej szarej Wawie gdzie mieszkając w centrum chodzę na spacery cały czas koło ulicy ![]() ![]() Do centrum handlowego nie mogę pójść choćbym chciała na chwilę bo nie mogę się dostać wózkiem bo nie ma przejazdu dla wózków a targać po schodach nie będę. O matulko jaki mam podły humor dzisiaj, oczy mi zaraz wyjdą jak jeszcze trochę poryczę i wogóle będzie suuper. ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Do ortopedy się nie mogę zapisać. Jak dzwoniłam miesiąc temu babka powiedziała mi, że spokojnie jak załatwie skierowanie to będą u nich miejsca. A teraz dzwonie to mówi żebym w grudniu zadzwoniła na styczeń się umówić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#512 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Uwaga, chwalę Melcię!!
Ledwo mata przyszła, złożyłam, położyłam córę i co? Ledwo zobaczyła tukana to tak go polubiła i teraz co chwilę próbuje się podnosić, i zaczepiać ptaszysko ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- I takie pytanie, już kiedyś zadałam, ale nie dostałam odpowiedzi.. Wasze dzieci też więcej rzeczy robią lewą stroną? |
![]() ![]() |
![]() |
#513 |
Zakorzenienie
|
Cześć.
U nas dzisiaj znowu pochmurnie. Depresji można dostac. ![]() Asiulka widocznie Jaśki na mm tak mają bo mój też 4 kupy robi dziennie ![]()
#514 | |||
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
![]() Mała śpi jak zwykle o tej porze, więc mam chwilkę ![]() Potem czeka mnie sterta prania do prasowania.. ![]() Napisałam tż sms-a gdzie mnie zabiera na andrzejki to odpisał " biała sala" dowciapniś ![]() Myślałam raczej o jakimś wyjściu gdzieś bo głupieje już w tym domu, ale on oczywiście leci na trening ![]() Cytat:
![]() śliczna Alicja ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i oddaj no jedną kupkę chociaż Jasieńka, bo moja Iga nadal nic ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#515 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie, mój więcej prawą, a w sumie to on cały bardzo ruchliwy i obie ręce i nogi wiecznie latają. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#516 |
Zakorzenienie
|
Już w sumie wcześniej zauważyłam, że np. w wanience Melka pluska więcej lewą nogą, odpycha się od materaca częściej lewą nogą.. Teraz zabawki też łapie lewą ręką..
|
![]() ![]() |
![]() |
#517 |
Zakorzenienie
|
Może będzie leworęczna. To nic złego. wiem co mówie bo sama jestem leworęczna.
Ale prawą też operuje tylko mniej, tak?
![]() |
#518 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
yh gorszy dzień Cię złapał .. głowa do góry tule mocno ![]() Cytat:
![]() ![]() u nas raz prawa raz lewa nie ma póki co upodobania jednej strony np pande łapie na karuzelce raz prawą raz lewą rączką i czasami obiema na raz trzyma
![]() |
#519 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gdy jeżdzę z Zuzią i moim shitzisiem to on też z przodu i jest przypięty. W ogóle, jak z Małą gdzieś wychodzę to nie mam serca go samego w domu zostawiać, tym bardziej, że w ciąży wszędzie z nim chodziłam i jeździłam. czasem nawet na 3 minutki zostawał w samochodzie sam z uchylonym oknem (wiem, nie powinnam, ale nie miałam wyjścia) i wówczas zawsze przechodził na moje siedzenie i mi awaryjne włączał. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Konczi, te krople pedicetamol, o które pytałaś to przeciwbólowo-przeciwgorączkowe. Gorączki nie ma, ale troszkę ją boli, bo czasami zaczyna nagle strasznie płakać. Pomasuję miejsce nakłucia i przestaje. także dziś rano dostała jeszcze kilka kropelek żeby jej nie bolało. Może jeszcze na noc i tyle. Po ostatnim szczepieniu przez 2 dni była jazda, więc teraz nie chcę, żeby się męczyła Cytat:
![]() Cytat:
ostatnio taką kapiel sobie zrobiliśmy ![]() ![]() Cytat:
bo ja staram się nie dopuszczać żeby woda do uszek się dostała. a tak buziaka to jeszcze w ogóle jej nie polewałam wodą ![]() Cytat:
Zuźka cały czas przekręca się na prawa stronę i czasami wygina w "c". staram się zabawki kłaść po lewej i zagadywać od lewej, żeby się "prostowała". Pediatra wczoraj twierdził, że skoro i na lewą się przekręca gdy ją zagaduję i zabawkami zabawiam, to nie ma się co martwić.. Każdy ma preferencje co do strony. Widać ona praworęczna będzie, bo też chetniej prawą rączka chwyta. Idę kąpać psiaka.
![]() |
#520 |
Rozeznanie
|
Konczita Dzięki
![]() ![]() Powiedzcie mi czy mogę wyprać maskotkę z takimi ziarenkami w środku w pralce w 40 stopniach? |
![]() ![]() |
![]() |
#521 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale prawa też chlapie???? a trzyma w prawej no grzechotki ?? może będzie leworęczna jak kreven pisała
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#522 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do piwnicy pójdzie też pies bo mnie suka denerwuje, leży pod drzwiami i dyszy a jak wyglądam z pokoju to łeb w drugą stronę, pysk zamknięty i przycina jarząbka ![]() Aha od dziś w Shape jest nowa płyta Chodakowskiej. ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja moczę główkę, na uszka za bardzo uwagi nie zwracam, jak się zamoczą to trudno. Ale ta kąpiel piekną na prawdę. Tyle że mój mamy typ z adhd by się nie dał tak układać i przekładać pewnie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#523 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Maggie moj ma uszka w wodzie i nie protestuje ![]() Edytowane przez Asiuulka89 Czas edycji: 2012-11-30 o 11:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#524 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy mogę również prosić o trening Chodakowskiej?
![]() A z niemiłych rzeczy - w jednym miejscu rana po cc mi się rozeszła ![]() ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Mój TŻ też co środe chodzi na kosza, ale na tyle się zgodziłam ![]()
Bo szczęście jest tam, gdzie jesteś Ty... ![]() ![]() ![]() Dwa szczęścia: Jaś - 08.11.2012 ![]() Hania - 06.11.2015 ![]() Edytowane przez kraven Czas edycji: 2012-11-30 o 11:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#525 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A w podziemiach w centrum są przecież windy, nie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#526 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
ale pogoda dzis wstrętna i wieje wiec nici ze spaceru |
|
![]() ![]() |
![]() |
#527 | |
Zakorzenienie
|
O, dzieki za iformacje. Poprosze mame zeby mi kupila.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#528 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A my jutro jedziemy do teściów na Andrzejki, bo ojciec TŻ-ta ma dziś imieniny. To pierwsza taka nasza wyprawa z Małym, bo musimy pokonać do nich 70km. Jednak jako, że zaprosili zarówno nas jak i moją mamę z partnerem, to nie wypadało odmówić, ale cała drżę o tę naszą jutrzejszą wyprawę i to, jak to Antek przeżyje. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
ANTOŚ 28.10.2012 ![]() Edytowane przez Dearlie Czas edycji: 2012-11-30 o 12:04 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#529 |
Zakorzenienie
|
a ja mam masakre z Dominikiem,popatrzcie na to,mam nadzieje ze to nie znowu gronkowiec
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#530 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak to juz jest. Jak starsze rodzenstwo w domu to maluch zawsze cos podlapie. A Oskar chodzi do przedszkola? Moja Olimpia to co chwile cos z przedszkola przywlecze. Dopiero co miala zapalenie spojowek, no i oczywiscie od dwoch miesiecy z przerwami kaszle jek gruzlik. Cud, ze robert sie nie zarazil. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#531 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
moj Wiktor tez ostatnio zapalenie spojówek mial
![]() |
#532 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#533 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;37895582]Leoś ma tendencje do zasypiania na lewej stronie i w ogóle lubi bardziej na lewą strone patrzeć ale staram sie mu obracać wtedy główke w prawo ale pogoda dzis wstrętna i wieje wiec nici ze spaceru[/QUOTE] moja na balkonie lezy zadowolona ![]() Cytat:
i u nas jes tak samo jesli chodzi o psiaka. wszedzie z nami jezdzila, nawet na zakupy...bo ona tak uwielbia samochód...nie da sie jej zmusic do wyjscia z auta, trzeba na rece brac ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a tu prosze szczesliwy pies ![]() Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2012-11-30 o 12:26 |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#534 |
Zakorzenienie
|
najpierw mial male ale od paru dni mu sie powiekszyla. mylam przegotowana woda z oliatum i smarowalam cutibaza i nic..
|
![]() ![]() |
![]() |
#535 | |||
Zadomowienie
|
dzień dobry piękne mamuśki!
byłam dziś zważyć mojego maluszka w dwa tyg przybrała 200g więc chyba jednak troszkę mało ale ona jak je to sama się odłącza od piersi biorę ją do odbicia i przystawiam jeszcze raz i już ssać nie chce zazwyczaj a w piersi mleko jest jak naciskam to leci a z butelki raz jak jej próbowałam dać to bokami jej wylatywało bo zamiast łykać to wypluwała, więc chyba głodna nie jest? pediatra wysłuchała jak ona je i dała skierowanie na mocz i morfologię krew jej pobrali na miejscu a mocz doniosę w poniedziałek, bo już nie zdążyłabym pobrać dziś przed zamknięciem lab mi się wydaje że ona tak ma po prostu, bo ja też bardzo chuda byłam jak byłam mała a jadłam normalnie no i ona kupki robi też i sika sporo kupki mamy 3-4 dziennie myślę, że te wyniki będą w porządku spróbujemy ją od dziś dokarmić troszkę jak już wyssie cycka i zobaczymy jakie będą efekty zaliczyłam też ZUS bo musiałam donieść dokumenty do macierzyńskiego i zgłosić małą do ubezpieczenia muszę zaprowadzić męża do kosmetyczki bo mu wrasta paznokieć ale jak mam go zmusić? ![]() dziś mieliśmy iść ale jak się okazało że małej trzeba zrobić te wyniki to już sobie wymówkę znalazł że do apteki musi pójść a potem do zusu mnie zawieść bo brzydka pogoda jest ![]() jakieś pomysły macie? ![]() dodam że ja ważę 58 kg a on 110 kg więc zaniesienie go odpada ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a na mikołaja ja też nic nie kupuję specjalnie niby teraz zamówiłam leżaczek ale to w intencji takiej że po prostu jest potrzebny żeby małą przenieść ze sobą do kuchni lub łazienki jak coś robię a nie specjalnie na mikołajki tak jak mówisz ona tego pamiętała nie będzie ![]() Cytat:
ale już nie każdy dzień i noc jest taki ciężki więc i tak moim zdaniem idzie ku lepszemu powoli ![]() u nas właśnie dzikie ryki są jak zjem coś nabiałowego więc może rzeczywiście ser? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#536 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Bo powiem Ci ze mojej córze wyłażą jakieś zmiany na kolanach, łokciach i ramionach, taka sucha skóra i żółtawe łuski, podobnie to wygląda do ciemieniuchy. I nie wiem co to jest... obstawiam uczulenie na płyn do kąpieli bo się pojawiło jak zmieniliśmy. Teraz kąpię w krochmalu, smaruję na zmianę emoilentem i bepanthenem narazie poprawy nie widać, ale nowe się nie pojawiają więc może to ten płyn faktycznie? Wizytę u lekarza mamy dopiero 12 grudnia, nie chcę jej wcześniej z tym ciągać po przychodniach żeby jakiegoś wirusa nie podłapała... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#537 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko zastanawia mnie czy jeszcze Jej się odmieni.. Czy to po prostu normalne ![]() Tak, prawą ręką i nogą też operuje, aczkolwiek właśnie mniej. Cytat:
lidka0308 - Słyszałam, że dobry jest żel na wrastające paznokcie. Może póki co tego spróbujcie? http: //www .doz. pl/ apteka /p45981-Zel_do_wrastajacych_pazno kci_2020_9_ml Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ojj, tak. Cudowna sprawa. ![]() Melcia też wygina się w C. Tzn. odpycha się na nóżkach i robi tak jakby.. hmm.. mostek, tylko na rączkach się nie podnosi. I takim sposobem wędruje.. Z jednego miejsca na drugie ![]() ![]() Edytowane przez colds Czas edycji: 2012-11-30 o 12:49 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#538 |
Zadomowienie
|
wlasnie kurie mi przyniósł maszynke do mielenia,wiec od jutra biore sie juz za uszka i pierogi z kapuchą i grzybami,na swieta juz
![]()
#539 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#540 |
Zakorzenienie
|
Dobra, ja chyba oszaleję
![]() Dwa karmienia miał z butli - jedno z moim pokarmem z zapasów, drugie z mm. I nadal zachowuje się tak samo! I zauważyłam jedną rzecz - leżąc na macie przestał głużyć i w ogóle zachowuje się jakby się cofnął w rozwoju(nie łapie zabawki, a już łapał) i dużo płacze... Częściej chce się przytulać i jeść... Nie brzmi bardziej jak skok rozwojowy, a nie problemy z brzuchem...? Zwłaszcza, że po mm nie przeszło. Daję mu właśnie cyca i wreszcie jest zadowolony. Ale zdążyłam ściągnąć 110 ml z lewej i 130 z prawej piersi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:28.