Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 2012 - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-30, 10:41   #511
marzenka1984
Rozeznanie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Ale mnie dołek ogarnia. Siedzę cały dzień sama z dzieckiem w domu i ani gęby otworzyć nie ma do kogo ani nic. Tż z pracy wróci to mnie tylko wkurza swoim zmęczeniem bo niby ja na wakacjach z dzieckiem jestem a w domu samo się robi a on zmęczony niesamowicie

Nikt nie ma czasu do mnie przyjechać, sama na spacery chodzę w obrzydliwej szarej Wawie gdzie mieszkając w centrum chodzę na spacery cały czas koło ulicy

Do centrum handlowego nie mogę pójść choćbym chciała na chwilę bo nie mogę się dostać wózkiem bo nie ma przejazdu dla wózków a targać po schodach nie będę. O matulko jaki mam podły humor dzisiaj, oczy mi zaraz wyjdą jak jeszcze trochę poryczę i wogóle będzie suuper.

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Do ortopedy się nie mogę zapisać. Jak dzwoniłam miesiąc temu babka powiedziała mi, że spokojnie jak załatwie skierowanie to będą u nich miejsca. A teraz dzwonie to mówi żebym w grudniu zadzwoniła na styczeń się umówić Chyba będę musiała iść prywatnie ale nie wiem gdzie co i jak i za ile. Jakoś mało ogarnięta się nagle zrobiłam.
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 10:43   #512
colds
Zakorzenienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Uwaga, chwalę Melcię!!
Ledwo mata przyszła, złożyłam, położyłam córę i co? Ledwo zobaczyła tukana to tak go polubiła i teraz co chwilę próbuje się podnosić, i zaczepiać ptaszysko . A jak piszczy gdy Jej się uda Jestem zauroczona tym widokiem

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

I takie pytanie, już kiedyś zadałam, ale nie dostałam odpowiedzi..
Wasze dzieci też więcej rzeczy robią lewą stroną?
Stary 2012-11-30, 10:55   #513
kraven
Zakorzenienie

Cześć.

U nas dzisiaj znowu pochmurnie. Depresji można dostac.

Asiulka widocznie Jaśki na mm tak mają bo mój też 4 kupy robi dziennie

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 11:00   #514
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Dzien dobry
Mała śpi jak zwykle o tej porze, więc mam chwilkę
Potem czeka mnie sterta prania do prasowania..
Napisałam tż sms-a gdzie mnie zabiera na andrzejki to odpisał " biała sala" dowciapniś
Myślałam raczej o jakimś wyjściu gdzieś bo głupieje już w tym domu, ale on oczywiście leci na trening

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzięki za kciuki!!! Nie zrobili mi zabiegu! Lekarz stwierdził że skoro polip zaczął się wchłaniac to nie sensu go ruszać bo to jest zmiana dynamiczna i może się wchłonąć do zera. Dostałam 2 preparaty do psikania i smarowania i mam sie pokazać po nowym roku do kontroli i wtedy zdecydują co ewentualnie dalej. Jestem happy A na dokładkę jesteśmy dziś w trójeczkę w domu bo TŻ wziął urlop żeby być z niunią

I na dzień dobry poranna Alicja
super, że obyło sie bez zabiegu
śliczna Alicja

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Dobry.
Myślałam że zatłukę tego małego gnoma w nocy i wyniosę do piwnicy razem z mało inteligentnym ojcem. Mały żreć chciał co chwilę i wisiał po godzinie na cycu, jak zasnął to staremu telefon zadzwonił że gabaryty już jadą i musi iść je przez miasto puścić, oczywiście mały obudzony. I tym sposobem jestem zła i nie wyspana.
Monia, te twoje teksty mnie gniotą
Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Ale mnie dzisiaj mój wkurzył nooo ja jak byłam chora to musialam zapierdzielac nie wazne czy ledwo trzymalam sie na nogach, a on wrocil przed 4 i rano mi oznajmil ze on nie wstanie poki sie nie wyspi a chcialam mu jasia zostawic zeby na spokojnie Zyuzie zawiezc do przedszkola.. Normalnie nie bedzie juz taryfy ulgowej dla niego.. dzisiaj przegial egoista, ciekawe co zrobi jak mu celiobat zrobie niech sie zacznie starac bo ostatnio duzo mu brakuje
oj męzowi sie należą
i oddaj no jedną kupkę chociaż Jasieńka, bo moja Iga nadal nic

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 11:03   #515
tamlin111
Zakorzenienie

Piękne

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość

Nie, mój więcej prawą, a w sumie to on cały bardzo ruchliwy i obie ręce i nogi wiecznie latają.
Stary 2012-11-30, 11:06   #516
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, mój więcej prawą, a w sumie to on cały bardzo ruchliwy i obie ręce i nogi wiecznie latają.
Już w sumie wcześniej zauważyłam, że np. w wanience Melka pluska więcej lewą nogą, odpycha się od materaca częściej lewą nogą.. Teraz zabawki też łapie lewą ręką..
Stary 2012-11-30, 11:11   #517
kraven
Zakorzenienie

Może będzie leworęczna. To nic złego. wiem co mówie bo sama jestem leworęczna.
Ale prawą też operuje tylko mniej, tak?

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2012-11-30, 11:13   #518
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Ale mnie dołek ogarnia. Siedzę cały dzień sama z dzieckiem w domu i ani gęby otworzyć nie ma do kogo ani nic. Tż z pracy wróci to mnie tylko wkurza swoim zmęczeniem bo niby ja na wakacjach z dzieckiem jestem a w domu samo się robi a on zmęczony niesamowicie

Nikt nie ma czasu do mnie przyjechać, sama na spacery chodzę w obrzydliwej szarej Wawie gdzie mieszkając w centrum chodzę na spacery cały czas koło ulicy

Do centrum handlowego nie mogę pójść choćbym chciała na chwilę bo nie mogę się dostać wózkiem bo nie ma przejazdu dla wózków a targać po schodach nie będę. O matulko jaki mam podły humor dzisiaj, oczy mi zaraz wyjdą jak jeszcze trochę poryczę i wogóle będzie suuper.

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Do ortopedy się nie mogę zapisać. Jak dzwoniłam miesiąc temu babka powiedziała mi, że spokojnie jak załatwie skierowanie to będą u nich miejsca. A teraz dzwonie to mówi żebym w grudniu zadzwoniła na styczeń się umówić Chyba będę musiała iść prywatnie ale nie wiem gdzie co i jak i za ile. Jakoś mało ogarnięta się nagle zrobiłam.

yh gorszy dzień Cię złapał .. głowa do góry tule mocno

Cytat:
Uwaga, chwalę Melcię!!
Ledwo mata przyszła, złożyłam, położyłam córę i co? Ledwo zobaczyła tukana to tak go polubiła i teraz co chwilę próbuje się podnosić, i zaczepiać ptaszysko . A jak piszczy gdy Jej się uda Jestem zauroczona tym widokiem

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

super!!!

u nas raz prawa raz lewa nie ma póki co upodobania jednej strony np pande łapie na karuzelce raz prawą raz lewą rączką i czasami obiema na raz trzyma
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 11:15   #519
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Też jeżdżę sama z Heniem i z psem naszym To jest dopiero akcja... Zjechać do garażu z wózkiem z fotelikiem i psem, wsadzić dziecko, złożyć stelaż, wsadzić psa z przodu... Pies mi ostatnio przeskakuje z siedzenia pasażera na kolana podczas jazdy, muszę uważać i zasłaniać się prawą ręką, żeby nie wskoczyła - przecież wypadek można tak spowodować...

A wczoraj jak jechałam z nimi, to musiałam się dwa razy zatrzymać na poboczu trasy szybkiego ruchu i wysiadać i uspokajać synka kołysząc fotelikiem, bo tak się zanosił płaczem A smoka nie potrafi utrzymać w buzi.

Dziewczyny cofam niestety tą radość z rana, bo reszta dnia była kiepska.
Na spacerze się darł godzinę. Potem w domu usypiany, budził się co chwilę z rykiem takim jak nigdy. A przed kąpielą strzelił taką wodnistą kupkę i trochę śluzu w niej było. Ewidentnie bolał go brzuch pół dnia.
Pewnie przez pierogi ruskie wczorajsze Ciekawe czy to przez biały ser...

Na szczęście teraz mąż go usypia, bo ja padam!
Obejrzę sobie zaległe seriale

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Mój woli lewą, ale wcześniej wolał prawą... DZIWNE
Gda, przypinaj psiaka koniecznie, bo niebezpiecznie, żeby tak wskakiwał na kolana Twoje. Podobno nawet mandat i punkty za to można dostać
gdy jeżdzę z Zuzią i moim shitzisiem to on też z przodu i jest przypięty. W ogóle, jak z Małą gdzieś wychodzę to nie mam serca go samego w domu zostawiać, tym bardziej, że w ciąży wszędzie z nim chodziłam i jeździłam. czasem nawet na 3 minutki zostawał w samochodzie sam z uchylonym oknem (wiem, nie powinnam, ale nie miałam wyjścia) i wówczas zawsze przechodził na moje siedzenie i mi awaryjne włączał.
Cytat:
A wiecie jak masakrycznie śmierdzą Dady 3? Tzn same pieluchy, nie zasiusiane. Normalnie
może jakaś felerna paczka Ci się trafiła? my mamy 3 dady i nic nie czuję
Cytat:
Aaa właśnie chciałam się pochwalić, że mój Klusek wczoraj za każdym razem jak wzięłam Go na brzuszek to sam przekręca się na plecki nie wiem czy to coś nadzwyczajnego ale ja się cieszę

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

hmm to już pomysłów mi brak a spróbuj położyć na podłodze matę i na macie go na brzuszek aby miał twardziej niż na łóżku ... moja woli przewijak do brzuszkowania albo twardą kanapę niż nasze łózko w sypialni

Gda Ty to dopiero masz jazdę ehhh ja z Dusią lubię jeździć bo zasypia zawsze jak tylko odpalę samochód albo patrzy sobie w szybę lub na bałwanka który wisi nad nią ... i mam ja na przednim fotelu jest mi wygodniej tak tylko nie jestem pewna czy tak można jeździć

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

gratulujemy cudnie !!!!! moja ostatnio lubi brzuszek a w 9 tyg nie cierpiała i zawsze na pleckach lądowała ale najważniejsze ze przekonała się do brzuszkowania bo wizja nieraczkowania była czarna
można Konczi, ale fotelik musi być tyłem do kierunku jazdy i pasażer nie może mieć poduszki włączonej
Konczi, te krople pedicetamol, o które pytałaś to przeciwbólowo-przeciwgorączkowe. Gorączki nie ma, ale troszkę ją boli, bo czasami zaczyna nagle strasznie płakać. Pomasuję miejsce nakłucia i przestaje. także dziś rano dostała jeszcze kilka kropelek żeby jej nie bolało. Może jeszcze na noc i tyle. Po ostatnim szczepieniu przez 2 dni była jazda, więc teraz nie chcę, żeby się męczyła

Cytat:
No nic nie napisałam adodalam post. Gda pisalas cos kiedys ze wcierasz we włosy zeby ci nir wypadaly. I jak pomaga? Bo mi lecą jak złe :<
czemu te piekne włosy z ciąży wypadają to nie w porządku. jeszcze jakimiś preparatami witaminowymi ze skrzypem trzeba się ratować.
Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość

Angel co do urodzin tżta- weź te dwie dychy idź kupić jakieś świeczki a wieczorem jak mała zaśnie zabunkruj się w łazience, rozstaw je po kątach, zapal i zaproś do wspólnej kąpieli a jak się taka kąpiel skończy to chyba każdy wie
super pomysł!
ostatnio taką kapiel sobie zrobiliśmy

jak kąpiecie maluszka, to moczycie całą główkę?
bo ja staram się nie dopuszczać żeby woda do uszek się dostała. a tak buziaka to jeszcze w ogóle jej nie polewałam wodą
Cytat:
Uwaga, chwalę Melcię!!

super!! te wynalazki dla dzieci to naprawdę świetna sprawa
Zuźka cały czas przekręca się na prawa stronę i czasami wygina w "c". staram się zabawki kłaść po lewej i zagadywać od lewej, żeby się "prostowała". Pediatra wczoraj twierdził, że skoro i na lewą się przekręca gdy ją zagaduję i zabawkami zabawiam, to nie ma się co martwić.. Każdy ma preferencje co do strony. Widać ona praworęczna będzie, bo też chetniej prawą rączka chwyta.

Idę kąpać psiaka.

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 11:16   #520
marzenka1984
Rozeznanie

Konczita Dzięki może jak wyjdę troszkę na spacer i nawdycham się spalin to może będzie mi lepiej

Powiedzcie mi czy mogę wyprać maskotkę z takimi ziarenkami w środku w pralce w 40 stopniach?
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 11:16   #521
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Napisałam tż sms-a gdzie mnie zabiera na andrzejki to odpisał " biała sala" dowciapniś
Myślałam raczej o jakimś wyjściu gdzieś bo głupieje już w tym domu, ale on oczywiście leci na trening
hehe dobry mój za to mi truje by wyjść a ja chcę z Dusieńką posiedzieć ...

Cytat:
Już w sumie wcześniej zauważyłam, że np. w wanience Melka pluska więcej lewą nogą, odpycha się od materaca częściej lewą nogą.. Teraz zabawki też łapie lewą ręką..

Ale prawa też chlapie???? a trzyma w prawej no grzechotki ??
może będzie leworęczna jak kreven pisała
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-30, 11:20   #522
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Muszę zwrócić szczególniejszą uwagę, ale powiem Ci że Paula więcej lewą zawsze robiła ale pisze prawą. Ale lewą wycina na przykład, je nieraz.

Do piwnicy pójdzie też pies bo mnie suka denerwuje, leży pod drzwiami i dyszy a jak wyglądam z pokoju to łeb w drugą stronę, pysk zamknięty i przycina jarząbka Wariata normalnie ze mnie robi.

Aha od dziś w Shape jest nowa płyta Chodakowskiej.

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Gda, przypinaj psiaka koniecznie, bo niebezpiecznie, żeby tak wskakiwał na kolana Twoje. Podobno nawet mandat i punkty za to można dostać
gdy jeżdzę z Zuzią i moim shitzisiem to on też z przodu i jest przypięty. W ogóle, jak z Małą gdzieś wychodzę to nie mam serca go samego w domu zostawiać, tym bardziej, że w ciąży wszędzie z nim chodziłam i jeździłam. czasem nawet na 3 minutki zostawał w samochodzie sam z uchylonym oknem (wiem, nie powinnam, ale nie miałam wyjścia) i wówczas zawsze przechodził na moje siedzenie i mi awaryjne włączał.

Ja moczę główkę, na uszka za bardzo uwagi nie zwracam, jak się zamoczą to trudno. Ale ta kąpiel piekną na prawdę. Tyle że mój mamy typ z adhd by się nie dał tak układać i przekładać pewnie.
Stary 2012-11-30, 11:25   #523
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Uwaga, chwalę Melcię!!

moj po równo nie zauważylam jakoś by preferował jakąs stronę bardziej.
Cytat:
Dzien dobry

super, że obyło sie bez zabiegu
śliczna Alicja

Monia, te twoje teksty mnie gniotą

oj męzowi sie należą
i oddaj no jedną kupkę chociaż Jasieńka, bo moja Iga nadal nic
Ci nasi mezowie z treeningami nosz... my mamy pare znajomych dzisiaj tylko i tyle z naszego wyjscia andrzejkowego

Maggie moj ma uszka w wodzie i nie protestuje

Edytowane przez Asiuulka89
Czas edycji: 2012-11-30 o 11:28
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 11:32   #524
kraven
Zakorzenienie

Dziewczyny czy mogę również prosić o trening Chodakowskiej?

A z niemiłych rzeczy - w jednym miejscu rana po cc mi się rozeszła Ale to moja wina bo chodziłam na zakupy i dzwigałam, tak, że lepiej nie dzwigać bo nie wiadomo jak organizm zareaguje. Mam psikać Octaniseptem i smarować Mupiroxem aż się zagoi.

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Mój TŻ też co środe chodzi na kosza, ale na tyle się zgodziłam

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015

Edytowane przez kraven
Czas edycji: 2012-11-30 o 11:43
Stary 2012-11-30, 11:33   #525
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Konczita Dzięki może jak wyjdę troszkę na spacer i nawdycham się spalin to może będzie mi lepiej

Powiedzcie mi czy mogę wyprać maskotkę z takimi ziarenkami w środku w pralce w 40 stopniach?
A może na pole mokotowskie się przejdź, to chyba w miarę niedaleko...?

A w podziemiach w centrum są przecież windy, nie?
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 11:40   #526
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
[/COLOR]I takie pytanie, już kiedyś zadałam, ale nie dostałam odpowiedzi..
Leoś ma tendencje do zasypiania na lewej stronie i w ogóle lubi bardziej na lewą strone patrzeć ale staram sie mu obracać wtedy główke w prawo

ale pogoda dzis wstrętna i wieje wiec nici ze spaceru
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 12:00   #527
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Aha od dziś w Shape jest nowa płyta Chodakowskiej.
O, dzieki za iformacje. Poprosze mame zeby mi kupila.

Cytat:
moj po równo nie zauważylam jakoś by preferował jakąs stronę bardziej.

Ci nasi mezowie z treeningami nosz... my mamy pare znajomych dzisiaj tylko i tyle z naszego wyjscia andrzejkowego
Moj maz chodzi 2-3 razy w tyg. biegac. Mi to nie przeszkadza wcale. Ciesze sie, ze o siebie dba. Przed ciaza to chodzilismy oboje na zmiane.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 12:01   #528
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:

A my jutro jedziemy do teściów na Andrzejki, bo ojciec TŻ-ta ma dziś imieniny. To pierwsza taka nasza wyprawa z Małym, bo musimy pokonać do nich 70km. Jednak jako, że zaprosili zarówno nas jak i moją mamę z partnerem, to nie wypadało odmówić, ale cała drżę o tę naszą jutrzejszą wyprawę i to, jak to Antek przeżyje.

Cytat:
Uwaga, chwalę Melcię!!
Brawa dla Melci!

Cytat:

Ja doskonale Cię rozumiem, bo czasami sama mam dni, że nikt nas nie odwiedzi, a TŻ od świtu do nocy w pracy. Chociaż ja to jeszcze gorzej takie dni znosiłam pod koniec ciąży, gdy byłam zupełnie sama. Teraz to mogę chociaż do Tośka sobie pogadać dowoli. Na razie chłopak dzielnie to znosi, chociaż czuję, że pierwsze zdanie jakie w życiu całe wypowie to będzie "Mamo milcz!"

Edytowane przez Dearlie
Czas edycji: 2012-11-30 o 12:04
Dearlie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 12:07   #529
zielona1911
Zakorzenienie

a ja mam masakre z Dominikiem,popatrzcie na to,mam nadzieje ze to nie znowu gronkowiec
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC12010.jpg (37,8 KB, 45 załadowań)
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-30, 12:11   #530
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
a ja mam masakre z Dominikiem,popatrzcie na to,mam nadzieje ze to nie znowu gronkowiec
Czyzby od Oskara sie zarazil?

Tak to juz jest. Jak starsze rodzenstwo w domu to maluch zawsze cos podlapie. A Oskar chodzi do przedszkola? Moja Olimpia to co chwile cos z przedszkola przywlecze. Dopiero co miala zapalenie spojowek, no i oczywiscie od dwoch miesiecy z przerwami kaszle jek gruzlik. Cud, ze robert sie nie zarazil.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 12:16   #531
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość

A my jutro jedziemy do teściów na Andrzejki, bo ojciec TŻ-ta ma dziś imieniny. To pierwsza taka nasza wyprawa z Małym, bo musimy pokonać do nich 70km. Jednak jako, że zaprosili zarówno nas jak i moją mamę z partnerem, to nie wypadało odmówić, ale cała drżę o tę naszą jutrzejszą wyprawę i to, jak to Antek przeżyje.

Brawa dla Melci!

Ja doskonale Cię rozumiem, bo czasami sama mam dni, że nikt nas nie odwiedzi, a TŻ od świtu do nocy w pracy. Chociaż ja to jeszcze gorzej takie dni znosiłam pod koniec ciąży, gdy byłam zupełnie sama. Teraz to mogę chociaż do Tośka sobie pogadać dowoli. Na razie chłopak dzielnie to znosi, chociaż czuję, że pierwsze zdanie jakie w życiu całe wypowie to będzie "Mamo milcz!"

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość

Tak to juz jest. Jak starsze rodzenstwo w domu to maluch zawsze cos podlapie. A Oskar chodzi do przedszkola? Moja Olimpia to co chwile cos z przedszkola przywlecze. Dopiero co miala zapalenie spojowek, no i oczywiscie od dwoch miesiecy z przerwami kaszle jek gruzlik. Cud, ze robert sie nie zarazil.

moj Wiktor tez ostatnio zapalenie spojówek mial

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 12:19   #532
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość

oskar nie chodzi do przedszkola,ale jemu to znikło z twarzy. Wiec niewiem co jest grane.Pojde z tym na wymaz od razu a nie bede po lekarzach chodzic zeby dawali mi masci na probe
Stary 2012-11-30, 12:19   #533
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Dziewczyny dzięki za kciuki!!! Nie zrobili mi zabiegu! Lekarz stwierdził że skoro polip zaczął się wchłaniac to nie sensu go ruszać bo to jest zmiana dynamiczna i może się wchłonąć do zera. Dostałam 2 preparaty do psikania i smarowania i mam sie pokazać po nowym roku do kontroli i wtedy zdecydują co ewentualnie dalej. Jestem happy A na dokładkę jesteśmy dziś w trójeczkę w domu bo TŻ wziął urlop żeby być z niunią
super wiadomosc

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;37895582]Leoś ma tendencje do zasypiania na lewej stronie i w ogóle lubi bardziej na lewą strone patrzeć ale staram sie mu obracać wtedy główke w prawo

ale pogoda dzis wstrętna i wieje wiec nici ze spaceru[/QUOTE]

moja na balkonie lezy zadowolona ona codziennie musi byc bo by sie chyba wsciekla.

Cytat:

bo ja staram się nie dopuszczać żeby woda do uszek się dostała. a tak buziaka to jeszcze w ogóle jej nie polewałam wodą

.
u nas uszka czesta sa pod woda. generalnie zawsz lejemy jej duzo wody, bo lubi i uwielbia jak klade jej glowe( na mojej rece oczywiscie) na dno wanienki, ale buzki jej nie polewam. myje wcześniej przegotowana.

i u nas jes tak samo jesli chodzi o psiaka. wszedzie z nami jezdzila, nawet na zakupy...bo ona tak uwielbia samochód...nie da sie jej zmusic do wyjscia z auta, trzeba na rece brac i teraz tez sie staramy bo jak patrzy tymi swymi oczętami tak

Cytat:
o rany biedaczek dzis mu to wyskoczylo ? tak nagle?

a tu prosze szczesliwy pies
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 542423_4352450816421_1061450670_n.jpg (59,1 KB, 15 załadowań)

Edytowane przez kasiam187
Czas edycji: 2012-11-30 o 12:26
kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-30, 12:27   #534
zielona1911
Zakorzenienie

najpierw mial male ale od paru dni mu sie powiekszyla. mylam przegotowana woda z oliatum i smarowalam cutibaza i nic..
Stary 2012-11-30, 12:29   #535
lidka0308
Zadomowienie

dzień dobry piękne mamuśki!

byłam dziś zważyć mojego maluszka
w dwa tyg przybrała 200g więc chyba jednak troszkę mało
ale ona jak je to sama się odłącza od piersi
biorę ją do odbicia i przystawiam jeszcze raz i już ssać nie chce zazwyczaj a w piersi mleko jest jak naciskam to leci
a z butelki raz jak jej próbowałam dać to bokami jej wylatywało bo zamiast łykać to wypluwała, więc chyba głodna nie jest?
pediatra wysłuchała jak ona je i dała skierowanie na mocz i morfologię
krew jej pobrali na miejscu a mocz doniosę w poniedziałek, bo już nie zdążyłabym pobrać dziś przed zamknięciem lab
mi się wydaje że ona tak ma po prostu, bo ja też bardzo chuda byłam jak byłam mała a jadłam normalnie
no i ona kupki robi też i sika sporo
kupki mamy 3-4 dziennie
myślę, że te wyniki będą w porządku
spróbujemy ją od dziś dokarmić troszkę jak już wyssie cycka i zobaczymy jakie będą efekty
zaliczyłam też ZUS bo musiałam donieść dokumenty do macierzyńskiego i zgłosić małą do ubezpieczenia
muszę zaprowadzić męża do kosmetyczki bo mu wrasta paznokieć ale jak mam go zmusić?zapiera się łapami i nogami przed tą wizytą
dziś mieliśmy iść ale jak się okazało że małej trzeba zrobić te wyniki to już sobie wymówkę znalazł że do apteki musi pójść a potem do zusu mnie zawieść bo brzydka pogoda jest
jakieś pomysły macie?
dodam że ja ważę 58 kg a on 110 kg więc zaniesienie go odpada

Cytat:
Napisane przez aniolek21 Pokaż wiadomość
My juz po wizycie u neurologa. Zrobil Mlodemu usg glowki i zbadal wszystkie odruchy. I na szczescie wszystko jest ok . Nie jest potrzebna zadna rehabilitacja a nasza pani pediatra jest po prostu zbyt przewrazliwiona. Na jej slowa ze Mlody za malo podnosi glowke przy probie trakcji powiedzial ze dzieci ten test powinny przejsc jak maja skonczone 4 miesiace a Olek ma dopiero 10 tygodni wiec nic dziwnego ze jeszcze glowki sztywno nie trzyma. Lezac na brzuchu glowke trzyma wysoko tylko trzeba pilnowac zeby za mocno nie rozkladal rak, tzn. dazyc do tego zeby piastki trzymal pod broda. A to ze sie troche prezy tez jest normalne bo dzieci tak robia nawet jak jest im troche zimno. Powiedzial tez ze jezeli Mlody w wieku 4,5 miesiaca nie bedzie potrafil swiadomie zlapac i trzymac zabawki to wtedy mamy przyjsc na kontrole. Dziekuje za trzymanie kciukow
wspaniałe nowiny Aniołku, cieszę się razem z wami z pozytywnych efektów wizyty

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Hej, u nas dzisiaj koszmarna noc . Mała nie spała od 24 do 8 rano, po prostu masakra, chodzę cały dzień nieprzytomna i nic mi się nie chce, a dziecko większość czasu teraz śpi, próbuję ją budzić to na chwilę się wybudzi pojęczy i dalej zasypia, kurcze, co robić, żeby spała w nocy, a była aktywna w dzień?

Nie wiem co kupić małej na Mikołajki, chyba nic nie kupie, bo ona i tak się nie zorientuje, a na gwiazdkę dostanie od nas matę Rainforest, a od babci jakąś karuzelę, może też Rainforest do kompletu . Od moich rodziców dostanie łóżeczko turystyczne .
ojej katiem też miała ten problem to może ona coś doradzi
a na mikołaja ja też nic nie kupuję specjalnie
niby teraz zamówiłam leżaczek ale to w intencji takiej że po prostu jest potrzebny żeby małą przenieść ze sobą do kuchni lub łazienki jak coś robię a nie specjalnie na mikołajki
tak jak mówisz ona tego pamiętała nie będzie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Też jeżdżę sama z Heniem i z psem naszym To jest dopiero akcja... Zjechać do garażu z wózkiem z fotelikiem i psem, wsadzić dziecko, złożyć stelaż, wsadzić psa z przodu... Pies mi ostatnio przeskakuje z siedzenia pasażera na kolana podczas jazdy, muszę uważać i zasłaniać się prawą ręką, żeby nie wskoczyła - przecież wypadek można tak spowodować...

A wczoraj jak jechałam z nimi, to musiałam się dwa razy zatrzymać na poboczu trasy szybkiego ruchu i wysiadać i uspokajać synka kołysząc fotelikiem, bo tak się zanosił płaczem A smoka nie potrafi utrzymać w buzi.

Dziewczyny cofam niestety tą radość z rana, bo reszta dnia była kiepska.
Na spacerze się darł godzinę. Potem w domu usypiany, budził się co chwilę z rykiem takim jak nigdy. A przed kąpielą strzelił taką wodnistą kupkę i trochę śluzu w niej było. Ewidentnie bolał go brzuch pół dnia.
Pewnie przez pierogi ruskie wczorajsze Ciekawe czy to przez biały ser...

Na szczęście teraz mąż go usypia, bo ja padam!
Obejrzę sobie zaległe seriale

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Mój woli lewą, ale wcześniej wolał prawą... DZIWNE
to przykre ze Henio znów się męczył
ale już nie każdy dzień i noc jest taki ciężki więc i tak moim zdaniem idzie ku lepszemu powoli
u nas właśnie dzikie ryki są jak zjem coś nabiałowego więc może rzeczywiście ser?
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 12:43   #536
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Uwaga, chwalę Melcię!!

Raczej po równo. Ale moja to jest taki kangur, że macha obiema nogami jakby miała skakać. Może Melcia będzie leworęczna? Podobno leworęczni są inteligentniejsi. Mój chrzestny jest leworęczny jest jednym z najlepszych prawników w Polsce

Cytat:

może jakaś felerna paczka Ci się trafiła? my mamy 3 dady i nic nie czuję
Albo partia. W sumie to już na jakimś innym forum czytałam że ktoś miał z nimi taki sam problem

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy mogę również prosić o trening Chodakowskiej?

A z niemiłych rzeczy - w jednym miejscu rana po cc mi się rozeszła Ale to moja wina bo chodziłam na zakupy i dzwigałam, tak, że lepiej nie dzwigać bo nie wiadomo jak organizm zareaguje. Mam psikać Octaniseptem i smarować Mupiroxem aż się zagoi.

Mam tym samym zestawem traktować polipa

Cytat:
O kurcze... brzydko to wygląda... tylko na buzi coś takiego wychodzi?
Bo powiem Ci ze mojej córze wyłażą jakieś zmiany na kolanach, łokciach i ramionach, taka sucha skóra i żółtawe łuski, podobnie to wygląda do ciemieniuchy. I nie wiem co to jest... obstawiam uczulenie na płyn do kąpieli bo się pojawiło jak zmieniliśmy. Teraz kąpię w krochmalu, smaruję na zmianę emoilentem i bepanthenem narazie poprawy nie widać, ale nowe się nie pojawiają więc może to ten płyn faktycznie? Wizytę u lekarza mamy dopiero 12 grudnia, nie chcę jej wcześniej z tym ciągać po przychodniach żeby jakiegoś wirusa nie podłapała...
Stary 2012-11-30, 12:47   #537
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Może będzie leworęczna. To nic złego. wiem co mówie bo sama jestem leworęczna.
Ale prawą też operuje tylko mniej, tak?
Nie mówię, że to coś złego, broń Boże!
Tylko zastanawia mnie czy jeszcze Jej się odmieni.. Czy to po prostu normalne

Tak, prawą ręką i nogą też operuje, aczkolwiek właśnie mniej.

Cytat:

super!!!

u nas raz prawa raz lewa nie ma póki co upodobania jednej strony np pande łapie na karuzelce raz prawą raz lewą rączką i czasami obiema na raz trzyma
Melci też się zdarzy obiema czy też samą prawą, aczkolwiek tak jak pisałam.. Więcej i częściej robi lewą stroną.

lidka0308 - Słyszałam, że dobry jest żel na wrastające paznokcie. Może póki co tego spróbujcie?
http: //www .doz. pl/ apteka /p45981-Zel_do_wrastajacych_pazno kci_2020_9_ml

Cytat:
Muszę zwrócić szczególniejszą uwagę, ale powiem Ci że Paula więcej lewą zawsze robiła ale pisze prawą. Ale lewą wycina na przykład, je nieraz.
Moja mama właśnie też tak ma, no ale to genetyczne chyba nie jest?

Cytat:
Ale prawa też chlapie???? a trzyma w prawej no grzechotki ??
może będzie leworęczna jak kreven pisała
Nogą tak, rączką nie . Zaparła się kobiecina i prawą rączką ni chu chu . A grzechotki trzyma prawą, ale słabiej.

Cytat:

super!! te wynalazki dla dzieci to naprawdę świetna sprawa
Zuźka cały czas przekręca się na prawa stronę i czasami wygina w "c". staram się zabawki kłaść po lewej i zagadywać od lewej, żeby się "prostowała". Pediatra wczoraj twierdził, że skoro i na lewą się przekręca gdy ją zagaduję i zabawkami zabawiam, to nie ma się co martwić.. Każdy ma preferencje co do strony. Widać ona praworęczna będzie, bo też chetniej prawą rączka chwyta.
Główkę moczymy, Melcia to uwielbia. Zdarzy się, że woda do uszek się dostanie, ale jakoś bez paniki. Choć jak moja mama o tym usłyszała to o mało orła nie wywinęła.. A więc, woda nie powinna dostawać się do uszek?

Ojj, tak. Cudowna sprawa.
Melcia też wygina się w C. Tzn. odpycha się na nóżkach i robi tak jakby.. hmm.. mostek, tylko na rączkach się nie podnosi. I takim sposobem wędruje.. Z jednego miejsca na drugie Cwanizna mała, po mamie

Edytowane przez colds
Czas edycji: 2012-11-30 o 12:49
colds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 12:48   #538
sandra23s
Zadomowienie

wlasnie kurie mi przyniósł maszynke do mielenia,wiec od jutra biore sie juz za uszka i pierogi z kapuchą i grzybami,na swieta juzbo potem nie bede miala czasu.tż ma jutro wolne,wiec wysle go z dziecmi na spacer a ja pokleję i zamroże to

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 12:50   #539
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Raczej po równo. Ale moja to jest taki kangur, że macha obiema nogami jakby miała skakać. Może Melcia będzie leworęczna? Podobno leworęczni są inteligentniejsi. Mój chrzestny jest leworęczny jest jednym z najlepszych prawników w Polsce
Stary 2012-11-30, 12:51   #540
gda
Zakorzenienie

Dobra, ja chyba oszaleję

Dwa karmienia miał z butli - jedno z moim pokarmem z zapasów, drugie z mm.

I nadal zachowuje się tak samo!

I zauważyłam jedną rzecz - leżąc na macie przestał głużyć i w ogóle zachowuje się jakby się cofnął w rozwoju(nie łapie zabawki, a już łapał) i dużo płacze... Częściej chce się przytulać i jeść...

Nie brzmi bardziej jak skok rozwojowy, a nie problemy z brzuchem...? Zwłaszcza, że po mm nie przeszło.

Daję mu właśnie cyca i wreszcie jest zadowolony.

Ale zdążyłam ściągnąć 110 ml z lewej i 130 z prawej piersi I wylałam
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości